Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΒΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ: «ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΝΟΤΙΑ». «ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ». ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ – ΤΑ ΖΩΑ - ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ; ΕΛΛΑΔΑ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΗΣ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ.
 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΛΥΚΙΔΗ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
O  προδότης  Τσίπρας,  που  υπέγραψε  την  συμφωνία  και  που  σαν  τον  Εφιάλτη  θα  έχει  πολύ  κακό τέλος,  ξεπούλησε  τα  πάντα  σε  άλλο  κράτος.  Το  βρωμερό  υποκείμενο  που  δεν  σκέφτεται  ελληνικά  και  δεν  νοιώθει  έλληνας,  παραχώρησε  τα πάντα σε άλλο κράτος.  Η  Ιστορία, τα  πολιτιστικά δικαιώματα, τα  τουριστικά δικαιώματα και η κληρονομική οντότητα της ιστορικής  Μακεδονίας περνούν στα χέρια των Σκοπιανών.  Ο  προδότης  αναγνώρισε  την  ύπαρξη   «μακεδονικής  γλώσσας»   αλλά και «μακεδόνα πολίτη».  Το  χειρότερο  βέβαια  είναι  ο  διεθνής  αντίκτυπος.  Η  Ελληνική  Μακεδονία  περιθωριοποιείται  στην  συνείδηση  της  διεθνούς  διπλωματίας  σαν  κάποιο  «νότιο»  κομμάτι   μιας  κρατικής  οντότητας  με  το  όνομα  «Βόρεια  Μακεδονία».  Έτσι  επέρχεται  μία  «κορεοποίηση»  της  Μακεδονίας.  Το ίδιο το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» θα  παραπέμπει σε Βόρεια και Νότια Κορέα, σε Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ και εν τέλει θα  οδηγεί σε προοπτικές «ενοποίησης».  Η Κορέα πάντα ως χερσόνησος έχει το όραμα της ενοποίησης (που  εδώ  βέβαια πρόκειται για δύο ολόιδιες εθνότητες και φυλές). Το  Βιετνάμ ενοποιήθηκε εν τέλει μετά από έναν αιματηρό πόλεμο.  Παντού ο Βορράς θέλει να ενωθεί βίαια με το Νότο και το αντίστροφο. Παντού πόλεμοι, καταστροφή, αλυτρωτικά όνειρα που γίνονται εφιάλτες.


ΟΙ 200 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ) ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 700.000 ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ. 

Λυχνίδα, Ηράκλεια, Στόβοι, Άστιβος, Σκόποι, Αστραίον, Στύμβερα, Κεραμεία, Βυλάζωρα, Ειδομένη, Παρεμβολή, Πελαγονία, Τρίπολις, Οκτώλοφος, Βρυγιάς, Άθακος, Σκυρτωνία, Δερρίοπος, Πισσαίον, Αυδάριστος, Αλκομεναί, Βρυάνιον, Δέβορος, Αντιγόνεια, Δόβηρος, Ταυρίανα, Πρίλαπος, Εφεσία Άρτεμις, Στεναί, Εριγών, Ζεύγλη, Θύμβρις.Ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στην πΓΔΜ θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά. Ο Troebst λέει: «Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα»

Γιατί υπάρχει διαμάχη για το όνομα Μακεδονία;


Η σύγκρουση εξερράγη το 1991, όταν η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία δηλώνει την ανεξαρτησία της και έδωσε το όνομα Μακεδονία (Μακεδονία). Η Αθήνα υποστηρίζει ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι ελληνικής καταγωγής, χρησιμοποιείται ήδη για το βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Οι Έλληνες φοβούνται ότι οι γείτονές τους θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα ελληνικά εδάφη. Επί του παρόντος, το προσωρινό όνομα είναι επίσημα η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M).
Ποιοι είναι οι Μακεδόνες που ψηφίζουν την Κυριακή;
Με τους Έλληνες, οι Μακεδόνες συμφώνησαν για τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Εάν το όνομα επικρατήσει, οι Έλληνες με τη σειρά τους θα σταματήσουν να εμποδίζουν την προσέγγιση της πΓΔΜ με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία είναι ως εκ τούτου: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας;»
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας επεκτείνεται κυρίως στις χώρες της Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας επεκτείνεται κυρίως στις χώρες της Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Είναι το νέο όνομα μια καλή λύση;
Πρόκειται για συμβιβασμό. Ο ειδικός Stefan Troebst, καθηγητής της Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, υποστηρίζει ότι το όνομα τη “Βόρειας Μακεδονίας” είναι αποδεκτό από την ελληνική πλευρά, αλλά ακατανόητο. Λέει ο Troebst : “Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, η υπόθεση υποδηλώνει ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ανήκουν μαζί και πρέπει να ενωθούν ανάλογα. ”
Ποια είναι η άποψη ανάμεσα στους Μακεδόνες;
Η αντιπολίτευση μιλά για προδοσία. Ακόμη και οΙ επικεφαλής του κράτους αντιτίθενται: Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ (43) διαπραγματεύθηκε το συμβιβασμό, ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ (58) με πομπώδη λόγια, δήλωσε ότι η μετονομασία υπονομεύοντας την εθνική ταυτότητα. Καλεί για μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.
Πώς θα πάει η ψηφοφορία;
Σύμφωνα με το Troebst, η πλειοψηφία των Μακεδόνων θα ψηφίσει ναι. Ωστόσο, ήταν αμφίβολο αν θα επιτευχθεί η απαιτούμενη συμμετοχή των ψηφοφόρων κατά 50%.
Λέει ο Troebst: “Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι εντελώς ξεπερασμένες λίστες εκλογικού καταλόγου, στις οποίες απαριθμούνται ονόματα από 1,5 έως 1,8 εκατομμύρια πολίτες. Στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός σε ηλικία ψήφου, υπολογίζεται σε μόλις 1,1 εκατομμύρια – οι υπόλοιποι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, είναι άγνωστοι ή έχουν πεθάνει: «Η συμμετοχή στη ψηφοφορία κατά το 50 τοις εκατό προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα σημαίνει περίπου 900.000 ψήφοι!
Τι συμβαίνει εάν η ψήφος είναι άκυρη;
Αυτό που συμβαίνει μετά συνταγματικά, είναι ασαφές. Ίσως τότε κληθεί το κοινοβούλιο να αποφασίσει.
Πώς θα αντιδράσουν οι ηττημένοι;
Η πρώτη αντίδραση που αναμένεται είναι μαζικές, ακόμη και βίαιες διαμαρτυρίες. Μόλις αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο, η αποδοχή θα αυξηθεί ραγδαία, πιστεύει ο Stefan Troebst.
Πώς επηρέασε η διαφορά τα δύο κράτη;
Η διαμάχη τελείωσε το 1994, όταν η Ελλάδα επέβαλε εμπάργκο στη γειτονική χώρα. Η Αθήνα μπλοκάρει επίσης την ένταξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, η σύγκρουση έχει ελάχιστα αισθητά αποτελέσματα στο εμπόριο. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές, έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 5000 θέσεις εργασίας μόνο στην πρωτεύουσα Σκόπια.
Πώς προέκυψε η περιοχή της Μακεδονίας;
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας καλύπτει το σημερινό κράτος της Μακεδονίας, τη βόρεια Ελλάδα και τμήματα της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Μετά το σχηματισμό και την επέκταση του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας (7ος αιώνας π.Χ. έως 146 π.Χ.), το μέγεθος της περιοχής άλλαξε ξανά και ξανά. Όταν η περιοχή ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1299-1922), το όνομα Μακεδονία ξεχάστηκε. Στα μέσα του 19ου αιώνα ανανεώθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να προσδιορίσει μια γεωγραφική περιοχή. Αφού οι βαλκανικοί πόλεμοι τερμάτισαν τη βασιλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1912/13, η περιοχή της Μακεδονίας, τώρα 67.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, χωρίστηκε μεταξύ των διαφόρων κρατών.
Πηγη: blick

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...