Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΑΥΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ: "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ". ΕΤΣΙ 18 ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ.


Εκδήλωση συμπαράστασης στον ιταλικό λαό στην ιταλική πρεσβεία!   "PRESS-GR"
Κάλεσμα
Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ιταλικό Λαό
Τη Δευτέρα  26 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 ραντεβού στην Ιταλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας και Σέκερη 2 ΚΟΛΩΝΑΚΙ)  




Όσα τραγικά και ολέθρια βίωσε ο Ελληνικός Λαός μέσα από τη φτωχοποίηση, την οικονομική εξαθλίωση, την πληθυσμιακή αλλοίωση, τη μετανάστευση, την αποσάθρωση της παραγωγής, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την απειλή της εδαφικής ακεραιότητας, μέσα από την επιβολή παράνομων και αντισυνταγματικών μνημονίων που υπέγραψαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι απόλυτα υποταγμένοι στις επικυρίαρχες δυνάμεις, σφραγίζοντας την κατοχή στη χώρα μας... πλέον έρχεται η ώρα να βιώσει και ο Ιταλικός Λαός!
Ένα νέο πραξικόπημα ενάντια σε όσα ξεκάθαρα δημοκρατικά αποφάσισαν οι Ιταλοί εκλέγοντας τη Λέγκα και τα 5 Αστέρια ως νόμιμους εκπροσώπους με εντολή να προτάξουν το εθνικό τους συμφέρον!
Απορρίπτοντας η Ευρωπαϊκή Ελίτ τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Ιταλική Κυβέρνηση ουσιαστικά -και εμμένοντας σε μια παράλογη και απάνθρωπη πολιτική λιτότητας, εκβιάζοντας τον λαό που προσέφερε πολιτισμό και Αναγέννηση στην Ευρωπαϊκή εξέλιξη- στοχεύουν ξεκάθαρα στη διάλυση της Ιταλικής Οικονομίας και στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας τους!
Οι Ιταλοί κυβερνώντες αντιστέκονται σθεναρά -σε αντίθεση με τους «Έλληνες» που είχαν υποταχθεί πριν τη διαπραγμάτευση- και ο Ελληνικός λαός οφείλει να δείξει τη συμπαράστασή του και την υποστήριξή του!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!
Τη Δευτέρα 26/11/2018 στις 19:00 ραντεβού στην Ιταλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας και Σέκερη 2 ΚΟΛΩΝΑΚΙ)
Με Ελληνικές και Ιταλικές σημαίες δείχνουμε πως οι λαοί ξέρουν να διεκδικούν ως συνοδοιπόροι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Διοργάνωση: Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ιταλικό Λαό



Ευρωπαϊκό "αντιφασιστικό" Μέτωπο! Οι 18 ομόφωνα καλούν την Ιταλία να συνθηκολογήσει και να παραδοθεί...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη
μπορεί να αποσχισθεί από το  Έθνος...»
Ιταλός  κομμουνιστής  Palmiro Togliatti


Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεικνύεται αυτή η αλληλεγγύη κι ομοφωνία όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης απέναντι σε μία και μοναδική χώρα. Τα 18 από τα 19 κράτη της ευρωζώνης, δηλαδή με επίσημο νόμισμα το ευρώ (€), σε ένα ενωμένο Μέτωπο και πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, εναντίον της Ιταλίας μπροστά στον "κίνδυνο του φασισμού από την άνοδο της ακροδεξιάς".
Η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" έδωσε και μια απάντηση, ή σωστότερα εισακούστηκε ο (κομμουνιστής)  ευρωβουλευτής  του  ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης  Παπαδημούλης, που πρόσφατα (18 Νοέμβρη) σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Europe" της ΕΡΤ ανησυχούσε για το γεγονός πως: "Η άνοδος της ακροδεξιάς μαζί με την αποδυνάμωση του γαλλογερμανικού άξονα, κάνει την Ευρώπη πιο αναβλητική και διστακτική".
Ομόφωνα οι 18 χώρες της ευρωζώνης, με επικεφαλής τη Μέρκελ και τον Μακρόν -το γαλλογερμανικό άξονα για την αποδυνάμωση του οποίου ανησυχούσε ο Παπαδημούλης- στάθηκαν απέναντι στην "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση που επέλεξε ο ιταλικός λαός και την καλούν ακολουθήσει τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ν' αποσύρει τον προϋπολογισμό της (με έλλειμμα 2,4%), να υποταχθεί, ν' ακολουθήσει "τη σοφή απόφαση της Ελλάδας και του κυρίου Τσίπρα".
Για ακόμη μία φορά Η Ελλάδα έγινε σύμβολο Αντίστασης του ιταλικού λαού... στους Ευρωινομανείς! κι η απειλή της "αντιφασιστικής" Ευρώπης "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"! τέθηκε σε εφαρμογή από κράτη με κυβερνήσεις "αριστεράς", δεξιάς, συγκυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατών και δεξιάς, αλλά κι από κυβερνήσεις της "καλής και συνετής ακροδεξιάς", όπως αυτή της Αυστρίας, για να υπερασπιστούν τη δημοκρατική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το δώρο στους λαούς από την "ελεύθερη αγορά": το ευρώ (€).
Καμία υποχώρηση: η Επιτροπή με σύμφωνη κι ομόφωνη γνώμη όλων των κρατών της ευρωζώνης καλούν την Ιταλία να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό της.  Ένας τοίχος εναντίον ενός άλλου τοίχους. Από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές της δημοκρατικής πορείας της Ε.Ε. Γιούνκερ και Μοσκοβισί κι από την άλλη η "άτακτοι" κι ανυπάκουοι: ο καθηγητής Κόντε με τους Ντι Μάιο και Σαλβίνι.
Η ιταλική κυβέρνηση δεν συνάντησε τη συμπαράσταση καμίας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που συνθέτουν την ευρωζώνη. Ούτε καν ψιθύρους απλής κατανόησης: “απόκλιση από τους όρους και περιορισμούς στους εθνικούς προύπολογισμούς θα ήταν αδικαιολόγητη κι επικίνδυνη”.
Το 2018 δεν υπάρχει καμία χώρα να διακινδυνεύσει την "αντιφασιστική" ευρωπαϊκή προοπτική, ούτε καν οι χώρες που πολλοί θεωρούν φιλικά προσκείμενες απέναντι στην "εθνικοκυριαρχική" ιταλική κυβέρνηση, όπως η Αυστρία του Σεμπάστιαν Κουρτς, η Ολλανδία του Μαρκ Ρούτε και φυσικά εναντίον της Ιταλίας -μάλιστα στην πρώτη γραμμή- όλες εκείνες οι χώρες που υποτάχθηκαν στην Επιτροπή, όπως Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ισπανία, πάντα στο πλευρό του γαλλογερμανικού άξονα για τον οποίο αδίκως ανησύχησε ο κύριος Παπαδημούλης και φοβήθηκε για την αποδυνάμωσή του.
Η ιταλική κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην Ιταλία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια κοινοβουλευτική και εκλογική απόλυτη πλειοψηφία, βρίσκεται μπροστά σε μάχες που μπορεί να την οδηγήσουν στην απώλεια του πολέμου.
Το δίλημμα αυτού του πολέμου είναι: "να το κάνουν όπως ο Τσίπρας" ή να ακολουθήσουν το "εθνικοκυριαρχικό" τους, τον "λαϊκιστικό" δρόμο για ν' αποδώσουν στους Ιταλούς ανέργους κι απολυμένους, στον ιταλικό λαό όσα παραδόθηκαν στις τράπεζες;
Και... τον παράγοντα Ματαρέλα -του δεξιού προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας που προτάθηκε κι εκλέχθηκε από την αριστερά-, δηλαδή ένα πραξικόπημα με την άρνηση υπογραφής του Νόμου για τον προϋπολογισμό. Μια αντισυνταγματική πράξη που όμως μπορεί να δικαιολογηθεί ως υπεράσπιση της Ενωμένης Ευρώπης, του "Ευρωπαϊκού Πατριωτισμού" και την προστασία του λαού από μια κατάρρευση του "ευρώ".
Μπορεί ο ιταλικός λαός να αντισταθεί στην επέλαση του υπερεθνικού κεφαλαίου;
"Ai posteri l'ardua sentenza"*
Alessandro Manzoni, "Il cinque maggio", 1821
 *  "Αυτοί που θα έρθουν μετά θα βγάλουν το συμπέρασμα" (θετικό ή αρνητικό)

Σήμερα ο ιταλικός λαός κι η "ακροδεξιά" κυβέρνησή του επιλέγουν υποχρεωτικά για ν' αντιμετωπίσουν την επέλαση του 4ου Ράιχ ότι εγκατέλειψε η αριστερά, οι δυνάμεις της προόδου, της εργασίας και του σοσιαλισμού, όσο κι αν αυτό φαντάζει "περίεργο" κι ανατρέπει όσα μέχρι σήμερα διαδίδουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση στην Ιταλία.

Palmiro Togliatti
Rinascita - Rassegna di politica e di cultura Italiana, έτος II - NN. 7-8, Ιούλης-Αύγουστος 1945

«Ο κομμουνισμός δεν έχει τίποτα το κοινό με τον κοσμοπολιτισμό. [...]
Ο κομμουνισμός δεν αντιτίθεται, αλλά χορηγεί και ενώνει τον πατριωτισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό, διότι και οι δύο βασίζονται στον σεβασμό των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της ανεξαρτησίας των λαών.
Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι η εργατική τάξη μπορεί να αποσχισθεί από το Έθνος.
Η σύγχρονη εργατική τάξη είναι ο πυρήνας των Εθνών, όχι μόνο για την αριθμητική υπεροχή της, αλλά για την οικονομική και πολιτική λειτουργία της.
Το μέλλον του έθνους έγκειται πρωτίστως στους ώμους των εργατικών τάξεων. Οι κομμουνιστές, οι οποίοι είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, δεν μπορούν να αποσυνδεθούν από τα έθνη τους εάν δεν θέλουν να αποκόψουν τις ζωτικές τους ρίζες.
Ο κοσμοπολιτισμός είναι μια ιδεολογία εντελώς ξένη προς την εργατική τάξη. Είναι αντ' αυτού η χαρακτηριστική ιδεολογία των ανθρώπων της διεθνούς τράπεζας, των διεθνών καρτέλ και των διεθνών τραστ, των μεγάλων κερδοσκόπων των χρηματιστηρίων και των κατασκευαστών όπλων».



Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της νέας ιαλικής κυβέρνησης:

«Ποτέ δεν εισπράξαμε ούτε μια λιρέτα, ούτε ένα ευρώ ούτε ένα ρούβλι από την Ρωσία. Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι ένας από τους καλύτερους πολιτικούς αυτή τη στιγμή και ειλικρινά ντρέπομαι που η Ιταλία κάλεσε αυτόν τον ασυνείδητο και αισχρό κερδοσκόπο Σόρος στο έδαφός της».



Corriere della Sera: Ο γνωστός… «kolotoumbas» Τσίπρας  προέτρεψε και την Ιταλία να κάνει ότι είχε  κάνει  ο  ίδιος  με τις Βρυξέλλες.

Σε σημερινό  άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera  αναφέρει  ότι  ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσέγγισε προσφάτως προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μία συμβουλή».
Ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις,  για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε μια "συμβουλή" στην Ιταλία: 

"Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά, που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα".
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπαιξε το ρόλο του λαγού των Βρυξελλών και προσπάθησε να εκφοβίσει τον Ιταλό πρωθυπουργό".
Τι του απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός  Τ. Κόντι: «Σ’ ευχαριστώ για την συμβουλή σου και την θέση του. Θα περίμενα πιο ενεργητική υποστήριξη. Εμείς δεν είμαστε Ελλάδα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Στηριζόμαστε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών και θα τιμήσουμε την εντολή τους».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...