Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

2.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ», ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΝΕΟΛΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΟΥ.


«Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» βροντοφώναξαν και οι μαθητές της Φλώρινας.
Οι μαθητές έφτασαν στο χώρο του πεζόδρομου με πορεία από τα σχολεία τους, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» και φωνάζοντας συνθήματα. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο και τις ομιλίες, παρέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον αντιπεριφερειάρχη.


Δείτε στο παρακάτω video, διάρκειας περίπου 40′, την πορεία και το συλλαλητήριο των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φλώρινας, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.





 
Οι μαθητές  συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της πόλης και εκεί ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες από τους: π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου, Ευθύμη Ψαλλίδα, πρόεδρου  15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αλέξανδρο Τσιγγέλη, πρόεδρο 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας (στο χαιρετισμό του οποίου συμπεριλήφθηκε και η επιστολή μαθητή από την Κατερίνη ο οποίος τραυματίστηκε στη συγκέντρωση στο Πισοδέρι), Νικόλα Δημητριάδη, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Έξαρχο Τσομπανόπουλο, μέλος 15μελούς του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αθηνά Μαβίδου, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, Αντώνη Ζαραβέλη, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας ο οποίος ανέγνωσε την επιστολή του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και Μαρία Χαραλαμπίδου, μέλος 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, η οποία διάβασε και το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.


Αμέσως μετά παραδόθηκε το ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Κώστα Γέρου.

Το ψήφισμα

Εμείς οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φλώρινας μαζευτήκαμε σήμερα για να διαδηλώσουμε ειρηνικά, αλλά και δυναμικά και να φωνάξουμε για να ακουστεί παντού πως η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι Ελληνική. Με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες και κυρίως ως Μακεδόνες, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στους αγώνες των προγόνων μας δηλώνουμε ότι αυτό που έγινε στις Πρέσπες ήταν έγκλημα κατά της πατρίδας, κατά των Ελλήνων και δεν πρέπει αυτή η συμφωνία να περάσει από την ελληνική βουλή. Είμαστε η νέα γενιά αυτού του τόπου και νιώθουμε μέσα μας οργή και αγανάκτηση για τα τόσα ψέματα, για τα τόσα εγκλήματα σε βάρος της ιστορικής αλήθειας.
Ο λαός και οι μαθητές  ακυρώνουν αυτή την συμφωνία που είναι εις βάρος της πατρίδας, εις βάρος της  γης των Ελλήνων Μακεδόνων. Η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη.
Εδώ από την εσχατιά της πατρίδας μας , από εδώ που αρχίζει η Ελλάδα, από τα βόρεια σύνορα μας, εμείς οι μαθητές της Φλώρινας καλούμε τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα να μην φέρει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή αυτήν τη συμφωνία ακυρώνοντας έτσι τα όποια φιλόδοξα και αλυτρωτικά σχέδια των γειτόνων μας και αυτών που τους υποστηρίζουν. Επίσης σε περίπτωση που τελικά έρθει η συμφωνία προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή καλούμε τους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων να την καταψηφίσουν. Τέλος καλούμε τον εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο να αναλογιστεί την βαρύτητα της θέσης του και την ιστορική ευθύνη που έχει και να συμβάλει θετικά και αποφασιστικά στη ματαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Το παρών ψήφισμα εγκρίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ από την σημερινή συγκέντρωση και αρμόδια αντιπροσωπεία των μαθητών θα το επιδώσει στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο για να το διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο , στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση Νικόλαο.

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!



Η ομιλία του προέδρου του 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας 
Ευθύμη Ψαλλίδα

 

Αγαπητοί συμμαθητές-τριες,

Χαιρετίζω την παρουσία σας σε αυτήν εδώ τη συγκέντρωση, που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πάνδημης κινητοποίησης των μαθητών των σχολείων της πόλης μας, οι οποίοι εμφορούνται από την αγάπη για τη Μακεδονία μας.
Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ για να διατρανώσουμε σε όλους τους τόνους ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!
Είναι σημαντικό να τονίσω εδώ ότι όλοι οι μαθητές είμαστε ενωμένοι, απαλλαγμένοι από μικροκομματικές σκοπιμότητες! Τη στιγμή που βλέπουμε οι πολιτικοί μας να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε αυτή την πρωτοφανή και προκλητική παραχάραξη της ιστορίας μας.
Αξιοποιώντας συνεπώς το μόνο Δημοκρατικό μέσο που έχουμε, αυτό της ειρηνικής διαμαρτυρίας, διαδηλώνουμε από την εσχατιά της Ελλάδας, από την ακριτική Φλώρινα την απόλυτη ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και καλούμε την Κυβέρνηση να την αποσύρει.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να στείλω μήνυμα συμπαράστασης στους μαθητές του Γέρακα που αποβλήθηκαν επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και να τους πω ότι είμαστε μαζί τους και δε θα πάψουμε κι εμείς να τραγουδάμε αυτό το τραγούδι που απηχεί την ιστορική, κοινώς αποδεκτή, πραγματικότητα!!
Εμείς οι μαθητές, διαπνεόμενοι από πατριωτικά συναισθήματα και με κριτική ματιά και σκέψη, με αγνό και καθαρό βλέμμα και άδολη ματιά, ζητάμε να εισακουστεί η στεντόρεια φωνή μας στους κυβερνώντες..
Τους λέμε: «Μη μας αγνοήσετε!! Σταματήστε να σφετερίζεστε τον πολιτισμό και να ξεπουλάτε την ιστορία της Μακεδονίας. Θα μας βρείτε μπροστά σας..Η Μακεδονία δεν ξεπουλιέται και δε χαρίζεται σε κανέναν. Η ένδοξη ιστορία αιώνων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει βορά στις αρπακτικές διαθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων. Δε θα το επιτρέψουμε αυτό!!
Αγαπητοί συμμαθητές.
Ζούμε στην εποχή των προκλήσεων των μεγάλων αλλαγών και των διεκδικήσεων ,στην εποχή που απαιτεί εγρήγορση ,ομοψυχία και γενναίες αποφάσεις . Η σημερινή μας μεγαλειώδης κινητοποίηση δίνει το στίγμα ότι η μαθητιούσα νεολαία της Φλώρινας έχει αφουγκραστεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η συμφωνία των Πρεσπών για την πατρίδα μας και στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους διαχειρίζονται τα εθνικά μας θέματα ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να μην κάνουν βήμα πίσω σε όλα όσα μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας με τους αγώνες και τις θυσίες τους. Μεγαλώνουμε στη Μακεδονία, αγαπάμε τη Μακεδονία , αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν είμαστε κομματικοποιημένοι, δεν ανήκουμε ούτε υποκινούμαστε από κανένα πολιτικό κόμμα. Είμαστε μαθητές, είμαστε η επόμενη μέρα και η συνέχεια της Ελλάδας και της ιστορίας της και έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά. Άλλοι διαμαρτύρονται καίγοντας το ιερό σύμβολο μας τη σημαία μας και καταστρέφοντας περιουσίες. Εμείς έχουμε τη σημαία μπροστάρη όχι γιατί μας έχει συνεπάρει το εθνικιστικό πάθος -όπως άστοχα κάποιοι θέλουν να μας βάλουν ταμπέλες- αλλά γιατί διαβάζοντας την αιματοβαμμένη ιστορία της Μακεδονίας μας έχουμε κρυστάλλινη και καθαρή άποψη για την ελληνικότητά της και δεν δεχόμαστε την παραχάραξη της. Αλήθεια, από πότε η φιλοπατρία θεωρείται φασισμός;
Αγαπητοί συμμαθητές.
Υψώστε τη φωνή σας να ακουστεί μέχρι την Αθήνα. Να καταλάβουν οι Κυβερνώντες ότι οι μαθητές της ακριτικής Φλώρινας δεν είναι άβουλα όντα που δέχονται παθητικά οποιοδήποτε τετελεσμένο!!!Θα βρίσκονται πάντοτε στις επάλξεις, έτοιμοι να φωνάξουν ότι «Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!
Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας εδώ!!!



neaflorina.gr


 





 

  











   





 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 







ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  ΔΥΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΣΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ  29  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2018.
Η  ΜΙΑ  11  Π.Μ.  ΣΤΟΝ  ΛΕΥΚΟ  ΠΥΡΓΟ
ΚΑΙ  Η  ΑΛΛΗ    11  Π.Μ.  ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Δυο μαθητικές συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές έκαναν δυο διαφορετικά καλέσματα, μέσω social media, καθώς θα γίνουν σε δυο διαφορετικά σημεία.
Ειδικότερα, στις 11 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου είναι το ένα σημείο που θα συναντηθούν μαθητές, πριν την πορεία.
Το δεύτερο σημείο είναι στον Λευκό Πύργο και η συνάντηση εκεί θα γίνει την ίδια ώρα.






34 σχόλια :

  1. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Σαν "κεραυνός" έπεσε ακόμη και στην Αγκυρα η είδηση ότι οι μαθητές λυκείου Γλαύκης στα πομακοχώρια κάνουν κατάληψη στο όνομα της Μακεδονίας.
    Tο θρακιώτικο ιστολόγιο tourkikanea.gr που δημοσίευσε φωτογραφίες από την κατάληψη των Πομάκων μαθητών στο σχολείο της Γλαύκης. Ηχηρό μήνυμα από την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.
    Στην πόλη της Αρναίας τα λύκεια οργάνωσαν πορεία μαζί με τους καθηγητές τους για να υπερασπιστούν τα ιστορικά εδάφη που πατούν και να δώσουν ένα μήνυμα στο μόρφωμα που μας κυβερνά ότι η προδοσία δεν θα περάσει.
    Εκατοντάδες ήταν οι φωνές των παιδιών που τις ένωσαν και βροντοφώναξαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, στο ειρηνικό συλλαλητήριο.
    Αυτά τα νέα παιδιά έστειλαν, με τη φωνή τους και μόνο, το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία της χώρας, καλώντας τον πρωθυπουργό και την ελληνική Βουλή να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

    Μία επιστολή των μαθητών και των μαθητριών του ΓΕΛ Ηράκλειας Σερρών προς τον διευθυντή του σχολείου , με την οποία τον ενημερώνουν για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία.
    Στο κείμενό τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ηράκλειας, εξηγούν τους λόγους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως θα σεβαστούν τον χώρο του σχολείου και τη μαθητική τους ταυτότητα.

    Η επιστολή των μαθητών αναλυτικά:
    «Σεβαστέ κύριε Διευθυντή, Αγαπητοί μας καθηγητές, Αυτές τις ώρες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση ως μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας και με περισσότερη ευθύνη ως μαθητές της Γ΄Λυκείου. Ερχόμαστε σε διστακτική θέση επειδή αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας επιθυμία, να συνεχιστεί ειρηνικά η λειτουργία του σχολείου.
    Κύριε Διευθυντή, αυτή είναι και η δική μας επιθυμία.
    Ωστόσο νιώθουμε λαχτάρα να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ηράκλειας στο μαθητικό παραλήρημα για τη “Μακεδονία” και φυσικά να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει : “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών''. Υποσχόμαστε σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική μας ταυτότητα.
    Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    Σε επιστολή τους προς τη Ροδιακή, οι μαθητές απο το Λύκειο Λειψών επισημαίνουν τα εξής:
    "Ειμαστε οι μαθητες του γυμνασιου και λυκειακες ταξεις λειψων και κάνουμε κατάληψη προ κειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την αλλαγή του ονόματος των ΠΓΔΜ και για την συμφωνία που σχετίζεται με το σκοπιανο.
    Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά και σε ένα μικρο νησί αλλα δεν παύει να είμαστε Έλληνες και να αγαπάμε την πατρίδα μας!!"

    Αντίστοιχα, σε επιστολή τους προς τη Ροδιακή, και οι μαθητές του Λυκείου Έμπωνα αναφέρουν με τη σειρά τους:


    "Εκπροσωπώντας την πλειοψηφία του γυμνασίου και των λυκειακων τάξεων του Εμπωνα, θα θέλαμε να διαδώσουμε την στήριξη μας στην Μακεδονία με αφορμή την Πανελλήνια σχολική κατάληψη, με σκοπό την συμπαράσταση μας στο Μακεδονικό ζήτημα. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι σ'αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει η χωρά μας είμαστε όλοι ενωμένοι από κάθε περιοχής της Ελλάδας. Το σχολείο μας χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο, είμαστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ρόδου και γενικότερα της Ελλάδας όμως παρόλα αυτά αγωνιζόμαστε συμμεριζόμενοι την κατάσταση που έχει προκύψει. Διότι εάν δεν στηρίξουμε όλοι τους Έλληνες που έχουν ανάγκη, ποιος θα αγωνιστεί για εμάς όταν βρεθούμε σε μια παρόμοια κατάσταση..."

    Υπο κατάληψη βρίσκονται απο σήμερα το πρωί, τρία σχολικά συγκροτήματα στα Δωδεκάνησα, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για την Μακεδονία.
    Πρόκειται για το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο), το Λύκειο Έμπωνας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Λειψών καθώς επίσης και το Λύκειο Ιαλυσού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «ΒΡΑΖΕΙ» ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΥΜΑ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.

    Συνελήφθησαν μαθητές γυμνασίου στο Αγρίνιο, αλλά και οι γονείς τους, για την κατάληψη στο σχολείο τους.
    Οι μαθητές συνελήφθησαν την Παρασκευή γιατί φέρεται ότι ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress. Η κατάληψη στο εν λόγω σχολείο ξεκίνησε την Πέμπτη- όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα- για το Μακεδονικό, αλλά στο συγκεκριμένο γυμνάσιο συνεχίστηκε και την Παρασκευή.
    Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών. Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν οι γονείς του, ενώ αναζητείται ένας 14χρονος και ο γονέας του.
    Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, ενώ η διεύθυνση απλά κλήθηκε να δώσει κατάθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
    ΠΗΓΗ: agriniopress.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανίκανος "πολιτικός" της οικογενειοκρατίας, το ανίκανο παιδί του μπαμπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε πάλι τους 15χρονους, τους 16χρονους και τους 17χρονους που πήραν την Ελλάδα στα χέρια τους.

    Η ανακοίνωση που έβγαλε ο αγράμματος και αδούλευτος Κυριάκος είναι μνημείο αντιλαϊκής και ανθελληνικής προπαγάνδας.
    Η "Φιλονόη" υποδεικνύει σήμερα στους επικοινωνιολόγους της αμερικανικής πρεσβείας που γράφουν τα κείμενα του Κυριάκου, πως θα έπρεπε, αν ήθελαν, να συντάξουν ένα σωστό κείμενο.
    Ἡ ΝουΔοῦ δὲν ἄνθεξε καὶ πῆρε θέση κατὰ τῶν καταλήψεων, ἀποδεικνύοντας πανηγυρικὰ ὅτι ἡ δῆθεν πατριωτική της στάσις, στὸ θέμα τῶν Πρεσπῶν, ἦταν ἁπλᾶ ἕνας φθηνὸς τακτικισμός, ποὺ ἐπενόησαν οἱ χρυσοπληρωμένες ἐπικοινωνιολόγες τοῦ προέδρου.
    ΝουΔοῦ καὶ ΣΥΡΙΖΑ δὲν διαφέρουν σὲ κάτι…
    Ἐξοργισμένος Ἕλλην
    Σημείωσις
    «Οἱ ἐθνικὲς ἀνησυχίες τῆς μαθητιώσης ἑλληνικῆς νεολαίας εἶναι σεβαστὲς καὶ ἡ Νέα Δημοκρατία ὡς δημοκρατικὸς καὶ λαϊκὸς πολιτικὸς φορέας ὀφείλει νὰ τὶς ἀφουγκράζεται. Ἡ ἀπαξίωσις τῆς φωνῆς τῶν νέων μὲ προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ποὺ ἀνήκουν στὸ σκοτεινὸ παρελθόν, σὰν αὐτοὺς ποὺ χρησιμοποιεῖ ἡ καταῤῥέουσα κυβέρνησις τῶν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καὶ τῶν προσκειμένων της μήντια, δὲν ἐκφράζει τὴν Νέα Δημοκρατία καὶ τὸ πολιτικὸ ἦθος της. Οἱ καταλήψεις ἀποτελοῦν μία ἀκραία μορφὴ διαμαρτυρίας ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ ἐπιδοκιμάζεται ἐπὶ τῆς ἀρχῆς. Ὀφείλουμε ὅμως νὰ προβληματισθοῦμε σοβαρὰ γιὰ τοὺς παράγοντες ποὺ ὁδήγησαν τοὺς μαθητὲς σὲ αὐτὸ τὸ ἀπονενοημένο διάβημα. Πραγματικὸς ὑπεύθυνος γιὰ αὐτὲς τὶς ἐξελίξεις, ποὺ ἐγκυμονοῦν διαιρέσεις σὲ μία ἐποχὴ ποὺ ἡ ὁμοψυχία εἶναι ὅσο ποτὲ ἀπαραίτητη, εἶναι ἡ κυβέρνησις ποὺ χειρίστηκε ἕνα τόσο σοβαρὸ ἐθνικὸ θέμα μὲ ἀσύγγνωστη ἐπιπολαιότητα καὶ ζῆλο μαθητευομένου μάγου. Γιὰ ἐμᾶς, ὡς Νέα Δημοκρατία, εἶναι ἀπολύτως σαφὲς ὅτι οἱ κινητοποιήσεις τοῦ πλέον ἐλπιδοφόρου τμήματος τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας δὲν ἐκφράζουν μόνον τὶς δικαιολογημένες ἐθνικὲς εὐαισθησίες τῆς πλειοψηφίας τοῦ λαοῦ μας ἀλλὰ ἀποτελοῦν συνάμα καὶ μία ἠχηρὴ δήλωση γενικῆς ἀποδοκιμασίας καὶ ἀπογοητεύσεως ἀπὸ μία κυβέρνηση ποὺ ὑποσχέθηκε τὰ πάντα καὶ δὲν τήρησε τίποτα»
    Αὐτὴ εἶναι ἡ ἀνακοίνωσις ποὺ θὰ ἔβγαζε ἡ ΝΔ ἐὰν οἱ ἐπικοινωνιολόγοι της εἶχαν δύο δράμια μυαλό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

    "Ως γονείς του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού οι ημέρες που περάσαμε ήταν μέρες αγωνίας. Κατάληψη. Τι κατάληψη; Ο νους μας πήγε σε εκείνες τις παλιές καταλήψεις που κρατούσαν καιρό και στο τέλος το σχολείο γινόταν αγνώριστο. Μετά μια άλλη αγωνία. Μήπως κάποιος τα υποκινεί μήπως τα παιδιά μας έγιναν εθνικιστές, ναζιστές ή κάτι άλλο. Έτσι διακριτικά και με πολύ αγωνία παρακολουθούσαμε τις κινήσεις των παιδιών μας και αφού τελείωσε όλη η ιστορία βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα:
    – Τα παιδιά μας τελικά έχουν αξίες και ιδανικά, έστω κι αν αγωνίζονται κάποιοι για το αντίθετο.
    -Έχουν κουραστεί από την πολιτική, τους πολιτικούς και την υποκρισία.
    -Δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, σε καμία παράταξη, σε κανένα πολιτικό σχηματισμό. Θέλουν να είναι Έλληνες όπως ήταν οι παππούδες τους.
    – Τα παιδιά μας δέχθηκαν λιθοβολισμό από πολλούς. Πολλές και άδικες κατηγορίες
    -Όχι δεν κάναν την κατάληψη για να χάσουν μάθημα. Πολλά παιδιά κουβαλούσαν ακόμη και τα βιβλία μαζί τους, εκεί στην κατάληψη.
    -Έκλεισαν για λίγες μέρες τους υπολογιστές και την τηλεόραση, κάναν περισσότερη παρέα από άλλοτε, προβληματίστηκαν, ενώθηκαν για ένα κοινό σκοπό.
    -Έκαναν μια δική τους διαδήλωση. Όμορφη χωρίς ακρότητες, χωρίς προσβλητικά συνθήματα.
    -Διαδήλωσαν για τη Μακεδονία, αλλά και για την πατρίδα μας που τους πληγώνει. Για το μέλλον το αβέβαιο, για τη φτώχεια και την αδικία που βλέπουν γύρω τους.
    – Έδειξαν ότι είναι ακόμη ζωντανά και περήφανα νιάτα. Ότι έχουν φωνή, συναισθήματα, αναζητήσεις και αγάπες.
    – Στο τέλος της διαδήλωσης όλα μαζί καθάρισαν το σχολείο. Μέχρι και σφουγγάρισμα έκαναν και το παρέδωσαν στο διευθυντή τους πεντακάθαρο και τακτοποιημένο.
    Και από αύριο πάλι στα θρανία και στον αγώνα του σχολείου έχοντας μια εμπειρία επιπλέον.
    Αφήστε λοιπόν ήσυχα τα παιδιά μας, μακριά από κάθε μικροπολιτικό φθηνό ρεπερτόριο περί φασισμού, ρατσισμού, εθνικισμού και όλα τα –ισμου που έχουν γίνει μόδα και καραμέλα τώρα τελευταία.
    Τα παιδιά μας και παιδιά σας, απέδειξαν ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα.
    Είμαστε δίπλα τους και είμαστε περήφανοι για αυτά".
    το Δ.Σ
    ΠΗΓΗ: orizontespress.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
    "Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το ότι τα σχολεία μας μολύνονται από το δηλητήριο του φασισμού και της ακροδεξιάς... Όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε καταλήψεις που υποκίνησε η ακροδεξιά, να κάτσουν και να μελετήσουν την ιστορία της πατρίδας μας. Να δουν: Ποιος στο όνομα της πατρίδας, συνεργάστηκε με τον κατακτητή. Ποιος στο όνομα της πατρίδας, έκανε την Ελλάδα κρανίου τόπο με ξερονήσια και βασανιστήρια. Να δουν ποιοι στο όνομα της πατρίδας πρόδωσαν την Κύπρο; Για να καταλάβουν ποιοι σήμερα στο όνομα της πατρίδας, θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και το μίσος απέναντι σε γειτονικούς λαούς".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μασονικός εμφύλιος για 2.200.000 ευρώ – Ξεκινούν οι δικαστικές διαμάχες ανάμεσα σε παλιά και νέα διοίκηση.

    Διχασμένος ο Μασονικός κόσμος συνοδευόμενος από διαμάχες και αναταράξεις λόγω της έλλειψης ήθους και εμπιστοσύνης. Όπως όλα δείχνουν η παλιά διοίκηση είχε μακρύ χέρι και έκλεβε την ίδια της την εκκλησία.
    Μασονικός εμφύλιος για τη «μαύρη τρύπα» των 2.200.000 ευρώ. Η νέα διοίκηση στρέφεται δικαστικά εναντίον των παλαιών.
    Μαίνεται ο… εμφύλιος στους κόλπους της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» άνω των 2.200.000 ευρώ στα ταμεία της. Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα είναι η κατάθεση αγωγής και μήνυσης από τη νέα διοίκηση σε βάρος των προηγουμένων για σύσταση συμμορίας και κακουργηματική υπεξαίρεση.
    Από το 2016, όταν ήρθαν στο φως οι υπεξαιρέσεις με τη συμμετοχή του λογιστή και μιας υπαλλήλου της Στοάς, οι τέκτονες βρίσκονται στη δίνη μίας σύγκρουσης που τους έχει χωρίσει σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Λίγο μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης πραγματοποιήθηκαν τρεις γενικές συνελεύσεις. Ωστόσο, αρχικά τρία μέλη της Τεκτονικής Αδελφότητας και στη συνέχεια άλλα 20 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Κάτι που συνέβη, όμως στην πορεία υπήρξαν παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα έλλειψης διοίκησης.
    Πριν από μερικές μέρες διορίστηκε με δικαστική βούλα νέα προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο τον Μαρίνο Πετρόπουλο, αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κοντούλη, γενικό γραμματέα τον Λεωνίδα Κασιάπη, ταμία τον Ηλία Τριγλιανό και μέλη τους Χρήστο Σχοινοχωρίτη, Δημήτριο Ζρέικατ, Αθανάσιο Παπανδρώνη, Λουκά Χόνδρο, Κωνσταντίνο Αργείτη, Μάριο Οικόπουλο και Γεώργιο Σαμαρνιώτη.
    Από τα πρώτα μελήματα της νέας διοίκησης ήταν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των διοικήσεων της Μεγάλης Στοάς της περιόδου 2009-2016, αλλά και αγωγή κατά των διοικήσεων της περιόδου 2013-2016, γράφοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στον αδυσώπητο εμφύλιο. Οι μηνυτές αποδίδουν στη διοίκηση της περιόδου 2009-2016 κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και ζητούν να αποκατασταθεί η ζημιά των 2.200.000 ευρώ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν η πλαστογράφηση ενός πτυχίου μιας καθαρίστριας κοστίζει 10 χρόνια φυλακή, η πλαστογράφηση και η παράδοση της Ιστορίας της Μακεδονίας από τον Τσίπρα και το σκυλολόι του, πόσο κοστίζει";
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΙΛΚΙΣ.
    Για δεύτερη φορά πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης τους –καθώς ήταν από τους πρωταγωνιστές των μαθητικών κινητοποιήσεων κι είχαν ξανακάνει πορεία τις προηγούμενες μέρες- οι μαθητές του Κιλκίς, «τρομοκρατώντας» τους πάσης φύσεως ανθέλληνες και προδότες!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ. ΛΕΣΒΟΣ-ΛΗΜΝΟΣ. ΤΡΙΠΟΛΗ. ΛΑΓΚΑΔΑΣ. ΝΑΟΥΣΑ.

    Παρόντες στην κατάληψη υπέρ πατρίδος και στους δρόμους της Σιάτιστας, ήταν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Οι μαθητές του Γυμνασίου, ξεκίνησαν την πορεία από το σχολείο τους, έφτασαν στο δημαρχείο και από εκεί στην Γεράνεια όπου συνάντησαν και του Μουσικό Σχολείο. Κύριο σύνθημα, «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», ενώ με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγουδούσαν το Μακεδονία Ξακουστή και τον Εθνικό Ύμνο.
    ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
    Μεγαλειώδη πορεία για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας από τους αμερικανόδουλους προδότες Τσίπρα-Καμμένο-Κουτσούμπα και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» πραγματοποίησαν –στο σύνολό τους!- και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Σερβίων Κοζάνης, υπό τους ήχους του απαγορευμένου τραγουδιού «Μακεδονία Ξακουστή»!
    ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ
    Το δυναμικό παρών στον μαθητικό αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας έδωσαν και οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Αλμωπίας.
    Οι μαθητές, άφησαν για λίγες ώρες τα σχολεία τους που είναι υπό κατάληψη και βγήκαν στους δρόμους της πόλης της Αριδαίας, βροντοφωνάζοντας πως «η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία»! Εκτός από τα συνθήματα, στην πορεία ακούστηκαν το απαγορευμένο από τους προδότες τραγούδι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, αλλά και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ.
    ΛΕΣΒΟΣ-ΛΗΜΝΟΣ
    Και οι μαθητές του -άλλοτε- «κόκκινου» νησιού, της Λέσβου, αλλά και οι μαθητές της Λήμνου συμμετείχαν στον πανελλαδικό ξεσηκωμό των μαθητών, προς υπεράσπιση της Μακεδονίας μας. Μάλιστα, οι μαθητές της Λέσβου αψήφησαν το κλίμα τρομοκρατίας που είχαν καλλιεργήσει τα εναπομείναντα ορφανά του Στάλιν – και νυν τσάτσοι της συγκυβέρνησης των προδοτών και των Αμερικανών ανθελλήνων.
    Έτσι, συνολικά 20 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λέσβο και Λήμνο –τα 15 στην Λέσβο και τα 5 στην Λήμνο- έκαναν κατάληψη υπέρ πατρίδος και οι μαθητές διαδήλωσαν σε Μυτιλήνη και Καλλονή εναντίον της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για άλλα εθνικά θέματα (βορειοηπειρωτικό).
    ΤΡΙΠΟΛΗ
    Και οι μαθητές από την «καρδιά» της Πελοποννήσου, την Τρίπολη, έδωσαν το δυναμικό «παρών» στον πανελλήνιο μαθητικό αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας από το προδοταριό! Οι μαθητές ξεκίνησαν την μεγαλειώδη πορεία τους από το Γ΄ Γυμνάσιο-Λύκειο, πέρασαν από το 1ο Γυμνάσιο, όπου ενώθηκαν μαζί τους οι μαθητές του και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης. Κυρίαρχο σύνθημα της μαθητικής πορείας ήταν το «αλήτες-προδότες-πολιτικοί», που προκάλεσε… ανατριχίλα στους κάθε λογής καθεστωτικούς και στα τσιράκια τους, τους αριστεριστές του Κουτσούμπα!
    ΛΑΓΚΑΔΑΣ
    Το δικό τους δυναμικό παρών στις καταλήψεις και τις πορείες για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, έδωσαν και οι μαθητές του Λαγκαδά. Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, όπου οι νέοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
    ΝΑΟΥΣΑ
    Μεγάλη μαθητική πορεία για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας έγινε και στην Νάουσα, με κεντρικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική».
    Οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι μαθητές, από τα τρία Γυμνάσια της πόλης, καθώς και από το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο και από το ΕΠΑΛ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους και επέδωσαν ψήφισμα κατά του επιχειρούμενου ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας στον δήμαρχο.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΡΥΣΕΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ ΧΑΝΙΩΝ. ΣΠΑΡΤΗ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!
    Λίγοι είναι οι μαθητές του Γυμνασίου στις Βρύσες Αποκόρωνα Χανίων, αλλά στο σύνολό τους έδωσαν το δυναμικό παρών τους στις εκδηλώσεις των ελεύθερων αγωνιζόμενων μαθητών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας!
    ΣΠΑΡΤΗ.
    Πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία, λοιπόν, πραγματοποίησαν και οι μαθητές των σχολείων της Σπάρτης, που διέσχισαν την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, κρατώντας πανό και σημαίες και φωνάζοντας εθνικά συνθήματα.
    Γιατί η υπόθεση της υπεράσπισης της Μακεδονίας, δεν είναι μόνο υπόθεση των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων!
    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.
    Πλημμύρισαν με ελεύθερους αγωνιζόμενους μαθητές οι δρόμοι των πόλεων της Χαλκιδικής, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες – στην Αρναία χιόνιζε κιόλας!
    Έτσι, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στα Νέα Μουδανιά, στην Αρναία, στη Νικήτη, στην Κασσάνδρεια, στο Πευκοχώρι, στη Ν. Τρίγλια, στην Ορμύλια και στη Ν. Καλλικράτεια, που είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολικών κτιρίων, πραγματοποίησαν μεγαλειώδεις πορείες παντού!
    Στην Αρναία, στην πορεία των μαθητών συμμετείχαν και οι καθηγητές τους!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΟΥΝ ΕΝΑ… ΔΡΑΜΑ! ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΛΑΡΙΣΑ. ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ. ΑΙΓΑΛΕΩ. ΦΑΡΣΑΛΑ.
    Μαθητές σχολείων της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, που απείχαν από τα μαθήματά τους υπέρ Πατρίδος, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του ΟΣΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, Εν συνεχεία, πραγματοποίησαν πορεία δια μέσω της οδού Βετσοπούλου, πέρασαν από το δημαρχείο και στη συνέχεια, για συμβολικούς λόγους, από την οδό Μακεδονομάχων.
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Η συγκέντρωση έγινε στην είσοδο του Πάρκου Κατερίνης και ακολούθησε δυναμική πορεία που κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου ευλόγησε τους μαθητές και τους μίλησε ο Άξιος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος.
    Πίσω προδότες! Τώρα μιλάνε οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι μαθητές!
    ΛΑΡΙΣΑ.
    Παρόντες στον υπέρ πατρίδος αγώνα και οι μαθητές της Λάρισας, από τα 11 σχολικά συγκροτήματα που είναι υπό κατάληψη.
    Μαθητές, που σήμερα πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, με κυρίαρχο σύνθημα το «ντροπή, ντροπή, θα γράψει η Ιστορία γι’ αυτούς που υπογράψανε για την Μακεδονία»!
    Πίσω προδότες!
    ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
    Πορεία διαμαρτυρίας των Γυμνασίων και Λυκείων της Κρύας Βρύσης, από τις σχολικές μονάδες προς το κτήριο του Δημαρχείου και την κεντρική πλατεία, καταλήγοντας και πάλι μπροστά στο Δημαρχείο, έγινε σήμερα.
    Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά των προδοτών!
    ΑΙΓΑΛΕΩ
    Ο τιτάνιος αγώνας των μαθητών για την Μακεδονία, δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας!
    Πορεία των μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω, υπέρ πατρίδος!
    ΦΑΡΣΑΛΑ
    Σήμερα, εκατοντάδες μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του Λυκείου Φαρσάλων, πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, φωνάζοντας εθνικά συνθήματα!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΟΛΟΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Η αστυνομία επιβεβαιώνει τις χειροπέδες σε 14χρονους μαθητές. ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΣΟ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
    Εκατοντάδες μαθητές της πόλης, των 15 Γυμνασίων και Λυκείων που τελούν υπό κατάληψη υπέρ πατρίδος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αγώνα κι έκαναν δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες του Βυζαντίου και φωνάζοντας πατριωτικά συνθήματα.
    ΚΟΡΙΝΘΟΣ
    Μεγαλειώδης πορεία των μαθητών του Δεύτερου ΕΠΑΛ Κορίνθου με συνθήματα για τη Μακεδονία, στους δρόμους της πόλης.
    Η αστυνομία επιβεβαιώνει τις χειροπέδες σε 14χρονους μαθητές – Ο Εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους – Δεν ήταν «Fake News» η σύλληψή τους τελικά
    Τελικά παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι πρόκειται για fake news, όντως συνελήφθησαν δύο μαθητές γυμνασίου στο Αγρίνιο, αλλά και οι γονείς τους, για την κατάληψη στο σχολείο τους

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οι δύο μαθητές συνελήφθησαν την Παρασκευή γιατί φέρεται ότι ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου. Πρόκειται για έναν 14χρονο και έναν 16χρονο που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, μαζί με τους γονείς τους μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου τους. Οι γονείς συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ αναζητείται και ένας 14χρονος και ο γονέας του. Οι συλλήφθεντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος του άφησε ελεύθερους.
    Η κατάληψη στο εν λόγω σχολείο ξεκίνησε την Πέμπτη- όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα- για το Μακεδονικό, αλλά στο συγκεκριμένο γυμνάσιο συνεχίστηκε και την Παρασκευή.
    Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία διέψευδε το γεγονός ότι συνελήφθησαν μαθητές στο Αγρίνιο με την κατηγορία της υποκίνησης κατάληψης. Η είδηση έγινε γνωστή από τοπικό site, με το υπουργείο Παιδείας να διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».
    Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Fake News η σύλληψη δύο μαθητών στο Αγρίνιο. Με αφορμή ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriniopress -το οποίο αναπαράχθηκε και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες- περί δήθεν σύλληψης δύο ανήλικων μαθητών Γυμνασίου σε σχολείο στο Αγρίνιο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει: Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις. Είναι προφανής ο στόχος τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και της αναπαραγωγής του από ορισμένες ιστοσελίδες που δημοσίευσαν την δήθεν είδηση χωρίς να επιβεβαιώσουν αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ.
    Η πρόταση των δύο γερουσιαστών καταψηφίστηκε με 32 ψήφους κατά, 21 ψήφους υπέρ και 16 παρών.
    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας άσκησε πιέσεις για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας, τονίζοντας ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καναδή ομόλογό του Κρίστια Φρίλαντ και εξήγησε την… ευαισθησία της χώρας του για το θέμα.
    Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο, μεταξύ των επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς ήταν και οι δηλώσεις του Φίλη το 2015, λέγοντας ότι «ο Έλληνας πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι Τούρκοι είναι υπεύθυνοι για τη Γενοκτονία των Ποντίων» και ότι «την άποψή του στηρίζουν και ορισμένοι Έλληνες ιστορικοί» (Ρεπούση και CIA).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α. Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη»

    «Που πήγαν τα παιδιά» αναρωτιέται η αμερικανική εφημερίδα

    Αλλη μια σχολική χρονιά άρχισε, έφτασαν τα πρωτάκια και μια μητέρα, αφήνοντας τον γιο της αναρωτήθηκε: Πού πήγαν όλα τα παιδιά;
    Η Washington Post, περιγράφοντας αυτή τη σκηνή, σε δημοτικό σχολείο στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αναλύει πώς μετά την οικονομική κρίση έρχεται η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.
    Η κατάσταση στο Καλπάκι αντικατοπτρίζει το εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο δημοτικό, το 2018, πήγαν 13 πρωτάκια. Τα μισά σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει. Ολο και περισσότεροι πιθανοί γονείς φεύγουν ή δεν κάνουν παιδιά, επειδή είναι άνεργοι ή βγάζουν μετά βίας τα προς το ζην, αναφέρει η εφημερίδα.

    «Η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται πλέον από τα προγράμματα ούτε θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ. Ομως, η χώρα μόλις τώρα ξεκινά να αντιμετωπίζει την επόμενη φάση της απειλής. Μία μείωση των γεννήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας συρρικνωμένης, αποδυναμωμένης Ελλάδας τα χρόνια που θα έρθουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

    Η μικρότερη μεταπολεμική γενιά
    Κατά τη διάρκεια της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης, τα ήδη χαμηλά ποσοστά γεννήσεων έπεσαν ακόμη περισσότερο, όπως έγινε και σε άλλες προβληματικές οικονομίες της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν ακόμη παράγοντα, καθώς μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, πολλοί από αυτούς νέοι, πιθανοί μελλοντικοί γονείς.
    «Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ύφεση της χώρας δημιούργησε τη μικρότερη γενιά της Ελλάδας μεταπολεμικά, παιδιά που φτάνουν τώρα σε ηλικία δημοτικού. Κάποια από αυτά πηγαίνουν στα σχολεία με παπούτσια και τσάντες από δεύτερο χέρι και είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο κατανόησης της τρομακτικής εποχής στην οποία έχουν γεννηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Washington Post.
    Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ελλάδα, περίπου 1,35 γεννήσεις ανά γυναίκα, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και αρκετά κάτω από τον στόχο του 2,1 που απαιτείται για έναν σταθερό πληθυσμό, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση. Το ποσοστό γεννητικότητας ήταν σε ανάκαμψη πριν από την κρίση, φτάνοντας της 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα το 2008. Πρόοδος που όμως έχει εξανεμιστεί πλέον, καθώς το ποσοστό έπεσε ξανά στα χαμηλά των τελών της δεκαετίας του ‘90 και των αρχών του 2000, σημειώνει το δημοσίευμα.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Β. Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη»
    Δραματική μείωση γεννήσεων
    Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Εξαιτίας της «εξόδου» των νέων, που πιθανόν στο μέλλον να γίνονταν γονείς, ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έχει πέσει ακόμη πιο δραματικά από ότι το ποσοστό γεννητικότητας, φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά. Το 2009, πριν από τις πιο σφοδρές περιόδους της κρίσης, έγιναν 118.000 γεννήσεις στην Ελλάδα. Από τότε, ο αριθμός πέφτει σταθερά, και έχει επισκιαστεί για τα καλά από τον αριθμό των θανάτων. Το 2017, ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων ήταν 88.500, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί.
    Σε κάποιες χώρες, το ποσοστό γεννητικότητας ανέκαμψε γρήγορα μετά την οικονομική κρίση. Ομως, αυτό είναι απίθανο να συμβεί στην Ελλάδα, δηλώνει στην Washington Post ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, καθώς ακόμη και πριν την κρίση η μέση Ελληνίδα δεν έκανε παιδιά πριν από τα 31. Κάποιες γυναίκες που ανέβαλαν την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ύφεσης έχασαν εντελώς την ευκαιρία να γίνουν μητέρες. Το αποτέλεσμα είναι η ύφεση να έχει μειώσει μόνιμα το μέγεθος της νεότερης ελληνικής γενιάς, αλλά και τη «δεξαμενή» των γονιών για τα χρόνια που θα έρθουν. «Θα έχουμε όλο και λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες», τονίζει ο καθηγητής.
    Ο αντίκτυπος στην οικονομία
    Οι δημογραφικές αλλαγές πλήττουν και τις προοπτικές της Ελλάδας για μία ανάκαμψη όπως εκείνη στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη ύφεση, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Η ελληνική οικονομία παραμένει κατά 25% μικρότερη σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία και τις επόμενες έξι δεκαετίες η Εurostat εκτιμά ότι ο ελληνικός πληθυσμός των 10,7 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά 32%. Ποσοστό που το ξεπερνούν μόνο μερικές χαμηλοεισοδηματικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν δει επίσης τη φυγή εργαζομένων προς πλουσιότερα κράτη.
    Αλλάζει και η ανθρωπογεωγραφία
    ‘Όταν όμως τα στοιχεία συνδυαστούν με τις εισόδους αλλοδαπών στη χώρα, αλλοδαπών που οι Αρχές κάνουν ότι μπορούν για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απογοητευτικά.
    Έτσι το 2017 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553 ενώ στη χώρα μπήκαν παράνομα 68.112 άτομα!
    Το 2016 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 92.898 ενώ οι παράνομοι είσοδοι αλλοδαπών κυμάνθηκαν στις 204.000.
    Και τα στοιχεία για το 2018 αναμένονται ακόμη πιο δραματικά.
    Αντιληπτό γίνεται εύκολα πως η ανθρωπογεωγραφία της χώρας έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.
    Μιλάμε πλέον για ένα άλλο λαό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΝΑΞΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    Μπορεί να αποκαλούν τους μαθητές φασίστες που αγωνίζονται για τα εθνικά τους συμφέροντα αλλά εκείνοι δεν πτοούνται. Ολοένα και περισσότερα σχολεία βάζουν λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό. Στη Νάξο, εκτός από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου, υπό κατάληψη τελούν τρία ακόμα σχολεία του νησιού.
    Πρόκειται για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Νάξου καθώς και το Γυμνάσιο Τραγαίας.
    Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης κλείστηκαν μέσα στα σχολεία τους και με πανό που ανάρτησαν εκδηλώνουν τη διαμαρτυρία τους για σκοπιανό. «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» αναγράφουν στα πανό τους και κατά διαστήματα φωνάζουν το ίδιο σύνθημα.
    Σε ότι αφορά το Γενικό Λύκειο Νάξου ο διευθυντής του σχολείου από την Τετάρτη, όταν έμαθε την πρόθεση των μαθητών να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους, κάλεσε το 15μελές συμβούλιο και συζήτησαν γι αυτό.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η στάση του κ. Χατζηπέτρου ήταν ιδιαίτερα συναινετική και διαλλακτική και είπε στα παιδιά ότι εάν θέλουν να διαμαρτυρηθούν και έχουν αυτές τις απόψεις σχετικά με το Σκοπιανό, να κάνουν μια συμβολική κατάληψη στο σχολείο που θα τελείωνε το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτι με το οποίο αρχικά συμφώνησαν.
    Την Πέμπτη όμως πολύ νωρίς το πρωί (στις 05:00 περίπου) οι μαθητές μπήκαν στο σχολείο και προχώρησαν σε κατάληψη χωρίς να επιτρέψουν την είσοδο στο διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς.
    Περίπου στις 7:00 στο χώρο έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του σχολείου κ. Χατζηπέτρος προσπαθώντας να αλλάξουν γνώμη στους μαθητές, κάτι το οποίο δε συνέβη. Ο κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος ζήτησε και πήρε την υπόσχεση των παιδιών ότι θα περιφρουρήσουν την ηρεμία στο σχολείο και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν φθορές ή ζημιές.
    Από την πλευρά τους οι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να αποφασίσουν για την περεταίρω στάση τους και εάν θα συνεχίσουν την κατάληψη ή όχι.
    «Η Μακεδονία είναι ελληνική” φωνάζουν και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Νάξου (στο Φιλώτι) καθώς και του Γυμνασίου Τραγαίας.
    Και τα δυο σχολεία τελούν υπό κατάληψη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και οι μαθητές έχουν αναρτήσει σχετικά πανό για το Μακεδονικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές των παραπάνω σχολείων είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία τους και την Παρασκευή.
    Στο Γυμνάσιο της Τραγαίας από τους μαθητές έχει αναρτηθεί πανό που αναγράφει: «Προδότες πολιτικοί η Μακεδονία δεν εκχωρείται”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ζ.Zάεφ: «Με την Συμφωνία των Πρεσπών η "μακεδονική" γλώσσα θα διδάσκεται στην Ελλάδα στους "Μακεδόνες του Αιγαίου"
    Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ ο οποίος είπε πως οι «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ειδικά οι «Μακεδόνες του Αιγαίου» με την Συμφωνία των Πρεσπών θα διδάσκονται την «μακεδονική» γλώσσα!
    Κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο σήμερα, για τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε μία προς μία τις αλλαγές τονίζοντας ότι η ψήφιση αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα θα ωθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της χώρας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»
    Απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ, ότι με την αλλαγή του ονόματος σε ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ‘Μακεδόνες’ στις γειτονικές χώρες, ο πρωθυπουργός είπε:
    «Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».
    Είπε μάλιστα πως τίποτε δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ για τους «Μακεδόνες του Αιγαίου»!
    Συνεπώς με την Συμφωνία των Πρεσπών αυτό που κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση είναι να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να ξεκινήσει μια διαδικασία αναγνώρισης εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας από την ίδια την Αθήνα
    Πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ελλάδα αναγνώρισε από μόνη της ότι μέσα στο έδαφός της έχει εθνική μειονότητα, την «μακεδονική».
    Δεν είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει καμία άλλη μειονότητα. Δεν υπάρχει ζήτημα αλβανικής μειονότητας, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο αλβανική «παροικία» δηλαδή Αλβανοί που εργάζονται στην χώρα δεν διαβιούν σε αυτή από αρχαιοτάτων χρόνων.
    Δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής μειονότητας στην Θράκη καθώς πρόκειται με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης για θρησκευτική μειονότητα και τίποτε άλλο.
    Αντίθετα υπάρχουν δίγλωσσοι Έλληνες στην Βόρεια Ελλάδα που μαζί με τα ελληνικά μιλούν και σλαβικά. Είναι τα σλαβικά τα οποία οι Σκοπιανοί έχουν «βαφτίσει» ως «μακεδονικά» και πλέον εμείς με την δική μας υπογραφή τα νομιμοποιήσαμε ως τέτοια και αναγνωρίσαμε την «μακεδονική» ταυτότητα.
    Έτσι πλέον με βάση το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού οι σλαβόφωνοι δίγλωσσοι Έλληνες, κάποιοι από αυτούς, θα μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και να έχουν απαίτηση να γίνονται σεβαστά τα «εθνικά μειονοτικά» τους δικαιώματα.
    Από την στιγμή μάλιστα που διαβιούν στην ελληνική Μακεδονία εδώ και αιώνες μπορούν να ονομάζονται μειονότητα.
    Η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τώρα υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, έχει αυτομάτως δώσει το δικαίωμα στην γένεση μιας «εθνικής μειονότητας»
    Σύμφωνα με την ΕΣΔΑ: Αυτοπροσδιορισμός, Δικαίωμα στην ταυτότητα, Δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, Θρησκευτική ετερότητα, Γλώσσα, Εκπαίδευση. Τομείς με ζωτική σημασία για τη διατήρηση της (εθνικής) ταυτότητας και της μειονοτικής συνείδησης
    των μειονοτήτων ανά την Ευρώπη θεωρούνται εκ των ουκ άνευ.
    Τα προβλήματα από την Συνθήκη των Πρεσπών μόλις άρχισαν καθώς πλέον οι Σκοπιανοί μπορούν να διεκδικήσουν οτιδήποτε θελήσουν, όπως Ιστορία, Πολιτισμό, εμπορικά σήματα και χρήσεις και εν τέλει να ισχυριστούν, όπως ήδη κάνουν ότι στην ελληνική Μακεδονία υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλβανός προσποιούνταν τον αστυνομικό της ασφάλειας του Α.Τσίπρα. - «Στον αέρα» η προστασία του Έλληνα πρωθυπουργού του Σόρος.
    28χρονος Αλβανός πρώην ντιλιβεράς προσποιούνταν τον αστυνομικό και είχε πει στους τροχονόμους που έκαναν ρύθμιση κυκλοφορίας στην οδό Κηφισίας ότι είναι αποσπασμένος στην ασφάλεια του πρωθυπουργού και πως βρισκόταν εκεί για να φροντίσει για την ασφαλή μετάβαση του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου!
    Το ωραίο είναι ότι παρενέβη κατά την διάρκεια διένεξης άνδρα της Τροχαίας με έναν πολίτη, προειδοποιώντας τον τελευταίο ότι εάν δεν συμμορφωνόταν θα αναγκαζόταν να τον συλλάβει.
    Φυσικά τίθεται θέμα κατά πόσον ο πολιτικός προϊστάμενος της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να θεωρείται ότι προστατεύεται επαρκώς όταν σε βασικές λειτουργίες των μετακινήσεών του μπορεί να εμπλέκεται κυριολεκτικά ο... οποιοσδήποτε.
    Με κανένα τρόπο δεν θα έπρεπε να υπήρχε «συμμετοχή» στα μέτρα ασφαλείας για τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού κάποιου άσχετου τρίτου προσώπου. Ειδικά σε αυτές τις εποχές που η κατάσταση με την Αλβανία είναι κάπως... περίεργη.
    Οι πληροφορίες για την δράση του 28χρονου έφτασαν στο γραφείο Ασφαλείας Αμπελοκήπων μαζί με την περιγραφή του και έτσι δόθηκε εντολή για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.
    Μάλιστα τον 28χρονο εντόπισε η διοικητής του Τ.Α Αμπελοκήπων, καθώς περνούσε από το ίδιο σημείο διαπιστώνοντας ότι τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν με τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ατόμου.
    Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί προκειμένου να προβούν στον έλεγχο των στοιχείων του.
    Όταν όμως τον πλησίασαν για να τον ελέγξουν, εκείνος τράπηκε σε φυγή. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης ένας αστυνομικός κατάφερε και απέσπασε το τσαντάκι του 28χρονου το οποίο περιείχε ένα αεροβόλο όπλο με μεταλλικά σφαιρίδια, μια αληθινή αστυνομική ταυτότητα που ανήκει σε αστυφύλακα ο οποίος είχε δηλώσει την απώλεια της το 2016, χειροπέδες και έναν ασύρματο I-Com ο οποίος ήταν ρυθμισμένος στη συχνότητα του καναλιού του κέντρου της Ασφάλειας Αθηνών.
    Μέσα στο τσαντάκι του υπήρχαν ακόμη τα κλειδιά του σπιτιού του και τα κλειδιά από το μηχανάκι του, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στη περιοχή χωρίς πινακίδες.
    Με την συνδρομή εισαγγελέα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατ' οίκον έρευνα. Μέσα στο διαμέρισμα του βρέθηκαν: Μια αστυνομική κάρτα, φωτογραφίες ταυτότητας με αστυνομική στολή, κλειδιά από χειροπέδες, ένα πηλήκιο αστυφύλακα, ένα πορτοφόλι με το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τσαντάκια που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί για να μεταφέρουν τον οπλισμό τους καθώς και τα κλειδιά από τα δυο πολυτελή αυτοκίνητα του, μάρκας Mercedes SLK και Jeep Cherokee.
    Ο 28χρονος κατά την σύλληψη του προσπάθησε να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς για τα ευρήματα που εντόπισαν στο σπίτι του, λέγοντας τους ότι μεγάλο του όνειρο, ήταν να γίνει αστυνομικός, δεν τα κατάφερε και έτσι προσπάθησε να γίνει από μόνος του...!
    Βέβαια θα πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Αφού όπως όλα δείχνουν ήταν άνεργος και η πρότερη δουλειά του δεν θεωρείται... υψηλόμισθη, τότε πως ο άνθρωπος αυτός διατηρούσε δύο πολυτελή αυτοκίνητα και πως προμηθεύτηκε αντικείμενα που διαθέτει μόνο η ΕΛ.ΑΣ;
    Πώς να γίνει πιστευτό ότι απλώς ήθελε να παίξει τον «αστυνόμο» και δεν πρόκειται για κάποιον πράκτορα ή άλλο είδος επικίνδυνου κακοποιού στοιχείου;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.
    Το αλβανικό Ναυτικό μετέφερε 84 αλλοδαπούς από τα μικρασιατικά παράλια στην Ελλάδα
    Το αλβανικό Ναυτικό μετέφερε 84 αλλοδαπούς από τα μικρασιατικά παράλια στην Ελλάδα και αυτό μάλιστα τα Τίρανα το θεωρούν επιτυχία!
    Το αλβανικό πολεμικό σκάφος Λισσός/ ‘Lissus’,συνεχίζει την περιπολία στο Αιγαίο πέλαγος, γράφει η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα σε σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα.
    Μέσα σε διάστημα 13 ωρών, όπως σημειώνει, έχουμε συμμετάσχει σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις, διασώζοντας 84 παράνομους μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Παλαιστίνιοι και Αφγανοί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2500 ΕΤΩΝ;

    Ξεκάθαρα υπέρ του ευρώ τάσσονται οι Έλληνες, καθώς έξι στους δέκα δηλώνουν πως το ενιαίο νόμισμα αποτελεί μία θετική εξέλιξη.
    Η ανάλυση των στοιχείων του Ευρωβαρομέτρου δείχνει ξεκάθαρα πως από το 2008 έως το 2018 και ενώ μεσολάβησαν στο μεταξύ τρία μνημόνια, πέντε εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που δηλώνει ότι το ευρώ είναι ένα καλό πράγμα, έχει σημειώσει πολύ μικρή υποχώρηση και βρίσκεται πολύ κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
    Η ανάλυση των στοιχείων του Ευρωβαρομέτρου δείχνει ξεκάθαρα πως από το ξέγνοιαστο, για τους περισσότερους, 2008 έως το 2018 και αφού μεσολάβησαν στο μεταξύ τρία μνημόνια, πέντε εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, το ποσοστό εκείνων στην Ελλάδα που λένε πως το ευρώ είναι ένα καλό πράγμα έχει υποχωρήσει μόλις κατά 5%!
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, η χειρότερη χρονιά στη σχέση των Ελλήνων με το ενιαίο νόμισμα ήταν το 2016, ένα χρόνο δηλαδή μετά το δημοψήφισμα και την υπαγωγή στο τρίτο μνημόνιο. Όμως ακόμα και τότε το ποσοστό αποδοχής υπέρ του ευρώ ήταν υψηλότερο σε σχέση με το ποσοστό εκείνων που θεωρούσε πως το ευρώ δεν ήταν μια καλή ιδέα. Το 2018, υπέρ του ευρώ εκφραζόταν το 60% επιστρέφοντας κοντά στο επίπεδο του 2014 αλλά πολύ μακριά από το υψηλό δεκαετίας, δηλαδή το 77% που είχε καταγραφεί το 2011.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ.

    Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί που δρουν υπέρ Βρετανίας και Γερμανίας»
    Η ομάδα χάκερ Anonymous έφερε στο φως στοιχεία σχετικά με τη δράση της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Integrity Initiative (Πρωτοβουλία Ακεραιότητας).
    Όπως αναφέρουν οι χάκερ, η “Mη Kυβερνητική Oργάνωση” δεν είναι παρά το “μακρύ χέρι” του Foreign and Commonwealth Office-FCO , του βρετανικoύ υπουργείου Εξωτερικών στην Ευρώπη.
    ADVERTISING
    inRead invented by Teads
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με την επίκληση της δράσης ενάντια στη ρωσική διείσδυση, η Βρετανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επιστημόνων, παραγόντων και δημοσιογράφων, οι οποίοι παίρνουν οδηγίες για το πώς θα συντονίσουν τη δράση τους κάτω από την ομπρέλα της συγκεκριμένης οργάνωσης, υπό τις εντολές των κατά τόπους βρετανικών πρεσβειών.
    Πρόκειται για ένα εργαλείο «ήπιας ισχύος», μια που προπαγανδίζει τις βρετανικές θέσεις κατά της Ρωσίας.
    Ιδιαίτερη δράση είχε η ομάδα στην υπόθεση Σκριπάλ, όπου βασική της αποστολή ήταν η δαιμονοποίηση της Ρωσίας, ενώ εδώ και χρόνια πολεμούσαν κάθε προσπάθεια προμήθειας ρωσικού αμυντικού υλικού, από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από την εποχή ακόμα των BMP-3
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα Documento επικαλούμενη τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι Anonymous στις 30 Νοεμβρίου, σε αυτό το δίκτυο ανήκουν και γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι, μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, και πανεπιστημιακοί, που φαίνεται να έχουν συντονιστή αλλά και σύνδεσμο στην πρεσβεία στην Αθήνα.
    Σύμφωνα με τα χακαρισμένα έγγραφα επικεφαλής της ομάδας είναι η Δέσποινα Αφεντούλη (Ινώ Αφεντούλη), η οποία υπηρετεί στο γραφείο δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ.
    Ακόμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην επιρροή της οργάνωσης είναι και οι επιστήμονες του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, Ιωάννης Αρμακόλας και Γιώργος Τζογόπουλος.
    Στην “ομάδα της Αθήνας”, όπως παρουσιάζεται από τους Anonymous, ανήκει και η ιστοσελίδα insidestory.gr, με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Ξενάκη και δύο δημοσιογράφους, την Κατερίνα Οικονομάκου και τον Γιάννη Γορανίτη.
    Στα έγγραφα εμφανίζεται και το όνομα του δημοσιογράφου του Σκάι και του insidestory.gr Τάσου Τέλλογλου, για τον οποίο μάλιστα επισημαίνεται σε έκθεση της οργάνωσης πως έχει σχέσεις με τη γερμανική πρεσβεία και μάλιστα πως “έχει άμεση επαφή και ευθυγράμμιση” με αυτήν.
    Επαφές με το δίκτυο φέρεται να έχει και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Ηλίας Μαγκλίνης.
    Ακόμη δύο άτομα εμφανίζονται να στελεχώνουν την ομάδα δράσης: Η πρώην δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” Σίσσυ Αλωνιστιώτου και η μεταφράστρια Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου, οι οποίες δραστηριοποιούνται μέσα από την οργάνωση Journalists about Journalism.
    Επίσης στην επιρροή της οργάνωσης εμφανίζονται ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο γνωστός για τις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, ο οποίος μάλιστα φαίνεται ότι συνάπτει συμφωνία με ίδρυμα που σχετίζεται με την “Πρωτοβουλία Ακεραιότητα” για μελέτες αντί αμοιβής.
    Στα έγγραφα τη συμφωνία υπογράφει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά σε άλλα έγγραφα ο Μαραντζίδης φαίνεται να ζητά 25 χιλιάδες για να πραγματοποιήσει αυτό που ζητάει η οργάνωση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Φασιστάκια» με πλεξούδες.

    Πραγματικό «σάλο» έχει προκαλέσει στην Γερμανία η νεοκδοθείσα μπροσούρα-οδηγός του γερμανικού «Υπουργείου Οικογενείας», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων.
    Αιτία είναι οι οδηγίες που δίνονται για την «κατασκόπευση-αναγνώριση» των πολιτικών πεποιθήσεων των γονέων με βάση την εξωτερική εμφάνιση και τις συμπεριφορές των παιδιών τους.
    Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Κοριτσάκια με πλεξούδες και προσεκτικό, «συντηρητικό» ντύσιμο, αγοράκια με έφεση στην γυμναστική (fitness), ήσυχα παιδάκια με προτίμηση σε χειρωνακτικές ασχολίες και γενικά υπάκουα!
    Οι γονείς παιδιών με τέτοια χαρακτηριστικά είναι ύποπτοι ακροδεξιών /ναζιστικών /εθνικιστικών („völkische“) φρονημάτων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ». Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται ετησίως στην Ελλάδα, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα!
    Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στην Ελλάδα τραυματίζονται ετησίως περίπου 500.000 παιδιά από τροχαία, πτώσεις, εγκαύματα, πνιγμούς, ηλεκτροπληξίες, δηλητηριάσεις ναρκωτικά και άλλες αιτίες. Από αυτά, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.
    Τα παραπάνω αναφέρει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», σημειώνοντας ότι αυτοί οι αριθμοί μπορούν να μειωθούν σημαντικά, πρωτίστως με την έγκαιρη αντιμετώπιση. «Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τραυματισμού του παιδιού και της σταθεροποίησης της κατάστασης του, πρέπει να διατηρηθεί στο ελάχιστο, ώστε να μην υποκύψει στους τραυματισμούς του. Αυτό το χρονικό διάστημα αποκαλείται «Χρυσή Ώρα.» Διαφορετικά το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
    Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την έλλειψη υποδομών και ενημέρωσης, προστατεύοντας το δικαίωμα κάθε τραυματισμένου παιδιού για πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή υποστήριξη. Έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση και τον εξοπλισμό παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, ενώ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», έχει ενημερώσει με παρουσιάσεις χιλιάδες παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ 5.000.000 ΚΟΥΡΑΔΟΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΛΗΝ ΑΘΗΝΑΣ.

    Οργισμένο χάμστερ



    Στην πόλη μου δεν γράφτηκε κανένα σύνθημα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

    Ούτε ανέβηκε κανένα πανό.

    Καμία πορεία δεν έγινε.

    Καμία αφίσα δεν κολλήθηκε.

    Ούτε κανένα αυτοκόλλητο.

    Καμιά ντουντούκα δεν ακούστηκε.

    Κανένας θόρυβος. Πλήρης ησυχία.

    Για το κάθε υπαρκτό ή τεχνητό θύμα της αριστερής ιδεοληψίας όλα τα παραπάνω έγιναν.

    Και είναι μια πόλη που η αριστερά ποτέ δεν είχε μεγάλα ποσοστά. Και μάλιστα το τρελό είναι ότι η «άλλη πλευρά» είχε. Και μπορεί ακόμα να έχει.

    Κι όμως τα συνθήματα στους τοίχους, οι αφίσες, τα αυτοκόλλητα και τα πανό άλλα λένε.

    Ναι, αλλά το διαδίκτυο «πήρε φωτιά».

    Μερικές φορές νιώθω ότι είμαστε «λιοντάρια» στα διάφορα facebook και χαμστεράκια σε κλουβιά στην πραγματικότητα.

    Μόνος του ο καθένας πίσω από μία γυάλα να γυρνάει γύρω – γύρω.

    Χωρίς κανένα πλάνο, χωρίς κανένα νόημα.

    Ανάθεμά μας.

    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ» (GeorgeD).
      «Στην πόλη σου παραπονιέσαι πως δεν ανέβηκε πανό,δεν έγινε πορεία,δεν κολλήθηκε αφίσα αντίθετα με την αριστερά.
      Πιστεύεις πως όταν το θύμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας είναι κάποιος αριστερός βγαίνουν αντίστοιχα αυθόρμητα κάποιοι τυχαίοι που δηλώνουν αριστεροί στο καφενείο ή ψηφίζουν αριστερά επειδή ο παππούς τους ήταν ληστοσυμμορίτης και κολλάνε αφίσες;
      Το θέμα είναι αγαπητέ ότι η αριστερά έχει οργανωμένες δομές προπαγάνδας από δεκαετίες.Αυτοί που κολλάνε τις αφίσες της αριστεράς είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αφισοκολλητές και όχι αγανακτισμένοι αριστεροί.Η πλειοψηφία των αριστερών είναι απλά μπαφιάρηδες που περιμένουν διορισμό και δεν δίνουν δεκάρα για επαναστάσεις και τρίχες κατσαρές.
      Οι επαναστάσεις δεν γίνονται όπως γράφει ο κάθε καμένος εγκέφαλος που σχολιάζει και νομίζει ότι μια μέρα θα ξεσηκωθούν τα πλήθη των αγανακτισμένων πατριωτών συγχρονισμένα,θα κατέβουν στους δρόμους και θα διώξουν τους μισέλληνες.Η πολλή τηλεόραση βλάπτει.Ανοίξτε κανένα βιβλίο ιστορίας να δείτε πως οι επαναστάσεις χρειάζονται οργανωμένες υποδομές πολιτικές και μη,πολύ χρήμα,χρόνο και πολλούς ανθρώπους.(Το 1821 πχ δεν έγινε ήρθε το πουθενά:υπήρχε η φιλική εταιρία,πλούσιοι Έλληνες ευεργέτες που έδωσαν τα απαιτούμενα χρήματα,ημιαυτόνομες Ελληνικές περιοχές με οπλισμένους πατριώτες έτοιμες να πολεμήσουν, κατάλληλο κλίμα το εξωτερικό-φιλέλληνες κλπ κλπ)
      Η αριστερά έχει καταφέρει να κάνει τους πατριώτες να νοιώθουν μόνοι και έρημοι παίζοντας το παιχνίδι της προπαγάνδας το οποίο δυστυχώς σήμερα δεν μεταχειρίζεται καμία πατριωτική οργάνωση στην Ελλάδα.
      Καμία δεν διαθέτει οργανωμένο τμήμα προπαγάνδας με ξεκάθαρους στόχους και να πούμε τη μαύρη αλήθεια αν και ξεφεύγω λίγο μάλλον δεν έχουν ξεκάθαρους στόχους γενικότερα...
      Έτσι με ευχολόγια και κλάψα δεν γίνεται δουλειά. Θα έχουμε αριστερά για άλλα πενήντα χρόνια.
      Τον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα τον εκτέλεσαν οι Αλβανοί στα πλαίσια του πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει σε βάρος των Ελλήνων.Το κομμουνιστικό καθεστώς της Ελλάδας σαφώς και δεν θα κάνει κάτι για να προστατέψει τη μειονότητα. Είδαμε μήπως να κάνουν τίποτα τα ''πατριωτικά'' κόμματα και οι οργανώσεις στο μέτρο των δυνατοτήτων τος φυσικά; Μόνο χλιαρές δηλώσεις να αρπάξουν καμιά ψήφο.Είδατε πχ κανένα λεωφορείο με εθελοντές να φεύγει προς Βορρά; Μήπως δεν είναι και τόσο πατριώτες τελικά; Μήπως κοροϊδευόμαστε;»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  28. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΝΑ ΠΙΣΩ» ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: «ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ…».
    Θα μας τρελάνουν οι Αλβανοί: Διαμαρτύρονται για τη δολοφονία Αλβανού από Αλβανό στην Καβάλα!
    Ανθελληνική ρητορική χρησιμοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανακοίνωσή του με αφορμή έγκλημα με θύμα νεαρό αλβανικής καταγωγής στην Καβάλα, κάνοντας λόγο για «σειρά δολοφονιών Αλβανών» και κύμα διωγμών τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα και επιχειρώντας, παράλληλα, «συμψηφισμό» με τη δολοφονία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.
    Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι η αλβανική πλευρά εκτίθεται από την εξέλιξη των γεγονότων, καθώς τον 18χρονο Αλβανό στην Καβάλα σκότωσε συνομήλικος ομοεθνής του, ισχυριζόμενος ότι το έγκλημα συνέβη... κατά λάθος!
    Απαντώντας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τα Τίρανα να δείξουν την «απαιτούμενη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», ενώ στη διένεξη παρενέβη, με ανακοίνωσή της, και η Ελληνική Αστυνομία.
    Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το αλβανικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για τέταρτη «δολοφονία» Αλβανού πολίτη τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η αγανάκτησή του μεγεθύνεται από το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές καθυστερούν στην επίλυση των υποθέσεων. Παράλληλα, καταδικάζει απερίφραστα τους «λόγους μίσους» που εκφράστηκαν από οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.
    Ακόμη, αναφέρεται σε «άνευ προηγουμένου εκστρατεία μίσους και βίας» που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα και εκφράζει τη δέσμευση της χώρας να προστατεύσει τα «θεμελιώδη δικαιώματά τους».
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της αλβανικής πλευράς:
    «Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών ενημερώθηκε μέσω της Πρεσβείας του στην Αθήνα ότι χθες το βράδυ, στις 04.12.2018, στην περιοχή της Καβάλας, ο Αλβανός πολίτης Μάριο Ίσακ, γεννηθείς στις 31.07.2000 στην Καβάλα, βρέθηκε νεκρός.
    Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια ζωής του αλβανού πολίτη και τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους συγγενείς του. Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια του θανόντος για να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια.
    Αυτή είναι η τέταρτη δολοφονία αλβανού πολίτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το ΥΠΕΞ εκφράζει την ανησυχία του για τη σειρά δολοφονιών Αλβανών στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειές τους.
    Το ΥΠΕΞ δηλώνει την αγανάκτησή του για την απώλεια ζωής συμπατριωτών μας, η οποία γίνεται μεγαλύτερη λόγω των καθυστερήσεων στην επίλυση των υποθέσεων από τις ελληνικές αρχές.
    Το ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα το εξτρεμιστικό υπόβαθρο και τους λόγους μίσους που συνοδεύσαν τα γεγονότα αυτά στη γειτονική χώρα και καλεί τις ελληνικές αρχές να καταδικάσουν και να σταματήσουν κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής ή άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων που επιχειρούν να παραβιάσουν την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του Αλβανών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη γειτονική χώρα.
    Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να συνηθίσουμε τις ξενοφοβικές κραυγές τους στα κανάλια τους, ούτε θα αποδεχθούμε την αξιολύπητη και εθνικιστική θυματοποίηση όσων δεν χάνουν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Αλβανία σε ευρωπαϊκά φόρουμ.
    Υπό τις συνθήκες κατά τις οποίες οι πολίτες μας υφίστανται πίεση από μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία μίσους και βίας, το ΥΠΕΞ εκφράζει τη δέσμευση της Δημοκρατίας της Αλβανίας να προσφέρει στα θύματα και τις οικογένειές τους όλη την αναγκαία νομική και οικονομική υποστήριξη για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους ως μελών της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας όπου ζουν, σπουδάζουν και συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η Αστυνομία του Ρότσιλντ και του Μακρόν συλλαμβάνει 12χρονα -«Κίτρινα Γιλέκα στον Μακρόν»: «Θα σε τελειώσουμε, αλλιώς θα καταντήσουμε όπως οι Ελληνες».
    "Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους. Μακρόν θα σε τελειώσουμε αλλιώς θα καταντήσουμε όλοι όπως οι Ελληνες" (On va tous finir comme les grecs) είπε ένας εκπρόσωπος των "Κίτρινων Γιλέκων" μετά και τις φωτογραφίες ντροπής των "πραιτοριανών" του Γάλλου προέδρου να συλλαμβάνουν 12χρονα!
    Πολύ κρίσιμες είναι οι ώρες τόσο για τη Γαλλία όσο και για τον Ε.Μακρόν οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με πρόταση μομφής που αναμένεται να κατατεθεί μετά και τα επεισόδια του Σαββάτου. Η δημοτικότητα του έπεσε κάτω από το 20% ενώ το 70-80% του γαλλικού λαού στηρίζει τα "Κίτρινα Γιλέκα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ζάεφ: «Δεν θα είμαστε "Βορειομακεδόνες" - H Ελλάδα αναγνώρισε "μακεδονική" γλώσσα & εθνότητα».
    Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μου, θα είμαστε «Βόρειο-Μακεδόνες», έχουμε ένα πρόθεμα το ‘Βόρεια’, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.
    Αυτή ήταν η απάντηση του στην ερώτηση «πως αισθανθήκατε το πρωί στο κοινοβούλιο που ψήφισαν 80 βουλευτές για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και όταν τα παιδιά τους θα καταγράφονται ως Βορειομακεδόνες».
    Ένα ερώτημα που τέθηκε από τους πολίτες κατά της σημερινή δημόσια συζήτηση σχετικά με τα σχέδια τροποποίησης του Συντάγματος, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο ΦΟΝ των Σκοπίων.
    «Έχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, για αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα.
    Η συμφωνία με την Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα, την αυτοδιάθεση μας. Δεν θα είμαστε ‘Βορειομακεδόνες’ και δεν αντέχουμε την ντροπή των ‘ΦΥΡΟΜιανών’. Πρέπει να σκεφθούμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας», είπε ο Ζάεφ στην ομιλία του που έγινε ευπρόσδεκτη από το ακροατήριο, όπως σημειώνει ο echedoros.
    Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Τεμέλκο Ριστόφσκι, πρότεινε στην τέταρτη τροπολογία να διαγραφεί το σημείο 3, το οποίο έχει ως εξής:
    «Η Δημοκρατία μεριμνά τα μέλη του μακεδονικού (σλαβικού, δηλαδή) λαού που ζει στο εξωτερικό». Ο καθηγητής είπε ότι αυτό το σημείο εισάγει διακρίσεις για τα μέλη άλλων εθνοτικών κοινοτήτων με μακεδονικής υπηκοότητα που ζουν στο εξωτερικό.
    Πρόσθεσε, ότι το τρίτο σημείο θα μπορούσε να επεκταθεί και στα «μέλη της αλβανικής, της τουρκικής, της σερβικής, της Βόσνιας και των άλλων εθνών που έχουν μακεδονική υπηκοότητα», αλλά αυτή η επιλογή έγινε λιγότερο αποδεκτή, σημειώνει το δημοσίευμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ζάεφ: Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, καλύτερες ευκαιρίες για τα παιδιά στην Ελλάδα να μαθαίνουν την Μακεδονική γλώσσα…
    Παρά τη δήλωση «μετάνοιας» του Ζόραν Ζάεφ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη “μακεδονική γλώσσα” στην Ελλάδα, το βίντεο με την επίμαχη ομιλία του στη βουλή των Σκοπίων, αποδομεί κάθε διευκρινιστική δήλωσή του και δίνει νέες διαστάσεις στο θέμα των αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονας χώρας.
    Στην ομιλία του, την 1η Δεκεμβρίου, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, απαντώντας στην αντιπολίτευση, έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».
    Στην συνέχεια ο Ζάεφ μιλά και για την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας.
    Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, καλύτερες ευκαιρίες για τα παιδιά στην Ελλάδα να μαθαίνουν την Μακεδονική γλώσσα. Αυτό μέχρι τώρα ήταν θέμα ταμπού. Η Ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά, να απομακρύνουμε τα σύνορα», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΖΑΕΦ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

    Ο Ζάεφ χθες στα Σκόπια τόνισε: «Δεν θα είμαστε Βόρεια Μακεδονία, αλλά Μακεδονία». Είπε ακόμα ότι οι πολίτες «δεν θα είναι βόρειο-Μακεδόνες», αλλά «Μακεδόνες».
    Απλά πράγματα.
    Θα είναι Μακεδόνες, θα μιλάνε Μακεδονικά και η χώρα τους θα είναι Μακεδονία.
    Αυτά συμφώνησαν ο Τσίπρας και οι σύντροφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

    Η δήλωση του Καμμένου για τους ισχυρισμούς Ζάεφ:

    «Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "συμφωνίας των Πρεσπών". Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...