Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ».


 Διαβάστε και  το  άρθρο: 

Ο ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;


Το  βασικό  μήνυμα  που  περνάει  αυτό  το   ημερολόγιο  στους  μικρούς  μαθητές,  τώρα  που  η  Τουρκία  διεκδικεί,  επίσημα  πλέον,  και  την  Κρήτη  και  την  θάλασσα  νοτίως  της Κρήτης,  είναι  ότι  ο  τούρκος  είναι  ο  ντόπιος,  ο  γείτονας,  ο  φίλος.  Δεν  είναι  ο  βάρβαρος  κατακτητής  που  σκότωσε  εκατοντάδες  χιλιάδες  Έλληνες  Κρητικούς,  που  έσφαξε  ανελέητα  μικρά  ελληνόπουλα  και  βρέφη.  Δεν  είναι  αυτός  που  με  την  χατζάρα  και  τον  βούρδουλα  οδηγούσε  τους  προγόνους  μας  σε  καταναγκαστικά  έργα.  Τώρα  πρέπει να  είμαστε  και  ενθουσιασμένοι,  που  χιλιάδες  Κρητικοί  με  τον  βούρδουλα,  υποχρεώθηκαν  να  δουλεύουν  σαν  σκλάβοι  για  να  φτιάξουν  οθωμανικά  μνημεία.  Ο  απόλυτος  παραλογισμός,  πριν  τα  πρόβατα  πάνε  για  σφαγή. Μία  μορφή  πρόδρομου  ανορθόδοξου ψυχολογικού  πολέμου  πριν  επιτεθούν  οι  τούρκοι.  Πάντα  έτσι  γίνεται  πριν  από  ένα  πόλεμο.  Εξαγορά  συνειδήσεων  και  μετά  σφάξιμο.


Η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, για το ημερολόγιο-ντροπή που εξέδωσε για το 2019.

Η πρώην βουλευτής επιτέθηκε μέσω Facebook στο σχολείο για τα σκίτσα που επελέγησαν για το ημερολόγιο

«Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες. Αι σιχτίρια πια», ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Μακρή
Δεν σταμάτησε εκεί όμως και έκανε δύο ακόμη αναρτήσεις, καταγγέλλοντας την  «προπαγάνδα σε μικρά παιδιά» από κάποιους που «προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία», ενώ απαίτησε να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι.

Αναλυτικά έγραψε:

«Η ανάγκη «υπεράσπισης» δείχνει και τη σοβαρότητα του θέματος και της κατάστασης. Κάποιους τους ενοχλεί η αλήθεια… γι αυτό άρπαξαν τα μαύρα μολύβια για να αποκρύψουν ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από προπαγάνδα σε μικρά παιδιά. Η υποταγή σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού δεν είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.
Είναι προπαγάνδα. Επικίνδυνη προπαγάνδα. Προπαγάνδα ωραιοποίησης των βασανιστηρίων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τιμή τους και καμάρι τους να είναι γιουσουφάκια. Θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου να είμαι Ελληνίδα που προσκυνάω μόνο Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες».
«Επιτίθεμαι με όση σφοδρότητα μου επιτρέπει η Ελευθερία του Λόγου εναντίον εκείνων των υπευθύνων δημοτικών συμβούλων ή εκπαιδευτικών του Δημοσίου που σκόπιμα και ύπουλα επέλεξαν “φανταστικές απεικονίσεις” αποκλειστικά ισλαμικών ειδυλλιακών στιγμιοτύπων του Ρεθύμνου επί Τουρκοκρατίας για να κοσμήσουν ένα σχολικό ημερολόγιο, υποβάλλοντας σε μαθητες δημοτικού την ιδέα πως η ζωή των μουσουλμάνων υπό τον Οθωμανικό Ζυγό υπήρξε τουλάχιστον εξίσου ειδυλλιακή και αξιομνημόνευτη όσο και εκείνη των υπόδουλων ραγιάδων του Ρεθύμνου.
Απαιτώ μάλιστα να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που επέλεξαν, οργάνωσαν και κατηύθυναν αυτό τον τρόπο εθνομηδενιστικής προπαγάνδας, σε μια στιγμή μάλιστα που η ελληνική νεολαία αυθόρμητα ξεσηκώνεται ενάντια σε πράξεις εθνικής μειοδοσίας στη Μακεδονία, στην Κύπρο και στην Βόρειο Ήπειρο.
Η χυδαιότητα, οι ύβρεις, η λάσπη, οι απειλές κατά ζωής και η προσπάθεια Τοπικών αρχόντων και δασκάλων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν ψευδώς υποτιθέμενες επιθέσεις σε σχολεία και πολίτες με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Είναι γνωστές οι τακτικές που ακολουθούσαν από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η αλήθεια πονάει γιατί είναι σκληρή και δεν μπορεί να κρυφτεί όση λάσπη και αν πετάξετε». 



Απάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μαρινάκη: 


«Μας προκάλεσε έκπληξη – μεταξύ άλλων- το περιεχόμενο του σχολιασμού σας περί του λευκώματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης. Η λογική σας προφανώς εδράζεται στην άποψη περί εξάλειψης κάθε μνημείου ή ιστορικής κατάθεσης της παρουσίας κατακτητών στο Ρέθυμνο ή οπουδήποτε αλλού.
Να γκρεμίσουμε λοιπόν το Φρούριο της Φορτέτζας και τους μιναρέδες, να αποκαθηλώσουμε τις ρωμαϊκές κρήνες και τα τούρκικα σαχνισιά, ως φορείς ραγιαδισμού και μάρτυρες της δουλοπρέπειας μας; Για μας, αυτά τα μνημεία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των κατακτήσεων που υπέστη ο τόπος μας και των αγώνων των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Η προστασία τους και η ανάδειξη τους, διαπνέονται από την κοινή απόφαση της πόλης και των ανθρώπων της να συνομιλούν διαρκώς με το παρελθόν τους, να το γνωρίζουν και να το σέβονται ως μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ως φορέα διαμόρφωσης της συλλογικής ταυτότητας και ως ερμηνευτικό εργαλείο της σύγχρονης πραγματικότητας.
Μόνο λύπη μας προκαλεί η ανοίκεια επίθεσή σας και η ανάρτηση ενός άστοχου σχολίου που αποτέλεσε την αφορμή κατάθεσης ιδεοληψιών, που μας προσβάλλουν. Αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε την, αυτονόητη για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, αναγκαιότητα διαφύλαξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου που ζει, τουλάχιστον μην την βρίζετε. Κι αφήστε ήσυχη την κάθε σχολική κοινότητα, να εμπνεύσει, ανεμπόδιστη, τους μαθητές της, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία.
Όσο για τα σχόλια σας περί ραγιαδιασμού και γονυκλισιών, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως, ειλικρινά, μας αφήνουν ανέγγιχτους, ως γραφικά παραληρήματα με εθνικιστικές αποχρώσεις, μια και δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό γης στην Κρήτη που να μην έχει ποτιστεί με το αίμα Αγωνιστών για την Ελευθερία και την αποτίναξη του εκάστοτε ζυγού.»
Από το Γραφείο Δημάρχου


Ο εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παντελής Γιαννουλάκης, έγραψε:
“κ. Ραχήλ Μακρή
Χαίρομαι που κρατάτε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό ημερολόγιο! Ειλικρινά σας το λέω,χαίρομαι!
Οι ζωγραφιές-σκίτσα είναι δημιουργίες του συμπολίτη μας κ. Κώστα Δασκαλακη. Είναι ερασιτέχνης όμως ξεπερνάει πολλούς επαγγελματίες του είδους!
Πριν πέντε χρόνια στην επέτειο των 100 χρόνων από την επανένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα ο κ. Κ. Δασκαλάκης ζωγράφισε -σχεδίασε για λογαριασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου αυτές και άλλες παραστάσεις σχετικά με τα μνημεία και την ιστορική -πολιτιστική-πολιτισμική διαδρομή της πόλης μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά!Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν εξαιρετικές από επιστήμονες -πνευματικούς ανθρώπους του νησιού και από το Ίδρυμα ” Ελευθέριος Βενιζέλος”!
Η δεύτερη φορά που έγινε αξιοποίηση των έργων αυτών είναι μέσω του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Αλήθεια πού εντοπίζετε τον “ραγιαδισμό”;
Ειναι ντροπή … Προσβολή… “μειοδοτικό” ένα σχολικό ημερολόγιο να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της πόλης;
Θεωρείτε ότι η προσπάθεια αυτή προσβάλει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερια;
Μας καλείτε να φορέσουμε “τσαντορ ” και να “πέσουμε στα τέσσερα!” ;; Ουσιαστικά δηλαδή μας θεωρείτε “προσκυνημένος” και ανάξιους συνεχιστές των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερια αυτού του τόπου;
Γράφετε “άι σιχτίρια!” … Γιατί άραγε;
Το Ρέθυμνο έχει διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων μνημεία από την περίοδο Ενετοκρατίας & Τουρκοκρατίας… Αυτά τα μνημεία αξιοποιούνται και αποτελούν την γέφυρα του χθες με το σήμερα. Είναι η πολιτισμική-πολιτιστική -ιστορική κληρονομιά του Ρεθύμνου!
Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή μιας πόλης μέσω ενός σχολικού ημερολογίου;
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσετε την άποψή σας…
κ. Ραχήλ Μακρή,
έχουν διατεθεί περισσότερα από 1.000 ημερολόγια… Τα σχόλια όλων είναι εξαιρετικά!!
Πιστεύω ότι αδικείτε μια σπουδαία προσπάθεια τόσο του δημιουργού κ. Κ. Δασκαλάκη όσο του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και συναδέλφων εκπαιδευτικών… Αλλά και επιστημόνων που από το 2013 έχουν δει project με τις δημιουργίες αυτές μέσω του Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Θέλω να πιστεύω ότι διαβάζοντας το κείμενο αυτό μπορείτε να κάνετε μια επαναξιολόγηση του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Παντελής Γιαννουλάκης
Εκπαιδευτικός
3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου
Υ.Γ: Περιμένω τη δική σας απάντηση.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Ρέθυμνο,26/11/2018″



Υ.Γ.


Όπως  και  ένας  μαθητής   του  Δημοτικού  καταλαβαίνει,  είναι  άλλο  πράγμα  να  προβάλλεις  τα  ιστορικά  «μνημεία»  της  περιοχής  σου  και  άλλο  να  προβάλλεις  επιδεικτικά  και  ωραιοποιημένα  τον  τρόπο  ζωής  των  κατακτητών  της  πατρίδας  σου.  
Αναφέρθηκε  από  Κρητικούς  ότι  το  συγκεκριμένο  ημερολόγιο  το  διαφήμιζαν  και  στο  αστυνομικό  τμήμα  της  περιοχής  Ρεθύμνου,  πιέζοντας  τους  αστυνομικούς  να το  αγοράσουν,  εκτιμώντας  και  πιθανές  αντιδράσεις  τους,  για  τα  περαιτέρω...  
Το αίσχος του ημερολογίου αυτού είναι πασιφανές  και καταφαίνεται απλά διαβάζοντας κάποιος λίγη από την Ιστορία της Κρήτης εκείνης της περιόδου και τις τρομερές σφαγές του Ελληνικού πληθυσμού και βεβαίως από τα πρακτικά του τούρκικου Ιεροδικείου Ρεθύμνου, όπου αναφέρονται συνεχώς αποφάσεις για αποκεφαλισμούς και απαγχονισμούς, ακόμα και για το αδίκημα ότι κάποιος έκανε κρυφά τον Σταυρό του.
Όπως  έχουν καταλάβει  όλοι  οι  Έλληνες,  υπάρχει σχέδιο για αναίμακτη υποταγή της Ελλάδας στον μουσουλμανικό παράγοντα και στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Ίσως μάλιστα και με γενικευμένη και μεγάλης κλίμακας προσάρτηση εδαφών. 
Οπότε, πρέπει να καμφθεί οποιοδήποτε χαρακτηριστικό που παραπέμπει σε έθνος, στην Ελλάδα ως ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, στην ορθοδοξία, που ασχέτως αν κανείς πιστεύει ή όχι, αποτελεί σοβαρό παράγοντα διαφοροποίησης.  
Αν καμφθούν όλα αυτά, θα είναι ευκολότερο ο γηγενής πληθυσμός να αποδεχθεί την συνύπαρξή του με το μουσουλμανικό στοιχείο, σε μόνιμη βάση, αλλά και σε μεγάλη κλίμακα. 
Ίσως το Ελληνικό κράτος όπως ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, δεν εξυπηρετεί πλέον την νέα τάξη πραγμάτων. 
Όλοι  οι  Έλληνες  βλέπουν  την  επίμονη  και  πληρωμένη κατήχηση από τα ΜΜΕ, απροκάλυπτη σχεδόν προπαγάνδα από τους πολιτικούς,  που σχεδόν ομόφωνα παροτρύνουν την αποδοχή αυτή της εθνολογικής μεταβολής, αναθεωρώντας ακόμα και ιστορικά δεδομένα. 
Ο Έλληνας σκοπίμως  χάνει την ταυτότητά του. Έτσι γίνεται πιο πειθήνιος, πιο ελέγξιμος.   
Το  σχέδιο  απαιτεί  περί  το  2070  η  Ελλάδα  να  είναι  μία  ανάμνηση...




 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

  1. Γυμνασιάρχης πέταξε γλάστρα σε τζαμαρία του σχολείου για να σταματήσει την κατάληψη των μαθητών για την Μακεδονία.

    Ξεσηκωμό και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση Γυμνασιάρχη στην Πρώτη Σερρών να σπάσει τζαμαρία του σχολείου με γλάστρα, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR Βόρειας Ελλάδας, και με όσα καταγγέλλονται από μαθητές.
    «Δεν θέλουμε να μπλέξουμε πολιτικά, μοναδικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε την πατρίδα μας. Η κινητοποίηση, από όσο γνωρίζω, έγινε για τις άδικες αποβολές που δόθηκαν σε μαθητές, επειδή τραγούδησαν το ''Μακεδονία ξακουστή'' στην παρέλαση. Στηρίζουμε αυτούς τους μαθητές», λέει on camera ένας μαθητής. Οι μαθητές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πράξη του Γυμνασιάρχη του σχολείου, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει τραυματισμός από το περιστατικό.
    Όπως αναφέρουν ακόμη, για να τους τιμωρήσει τους στέρησε το δικαίωμα να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορεία για την επιστροφή τους στο σπίτι, αναγκάζοντάς τους να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. «Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας για τις καταλήψεις για τη Μακεδονία», σχολιάζουν γονείς καταληψιών.
    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Λάζαρος Ανδρεάδης, επιβεβαίωσε την πράξη του Γυμνασιάρχη και την απέδωσε στην κακιά στιγμή. Ο Γυμνασιάρχης δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι και αυτή την ώρα αλλά τίθεται το ερώτημα με ποιο δικαίωμα έπραξε ότι έπραξε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΚΙΠΙΤΑΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ "ΜΑΤΣΕΝΤΟΝΙΑ" ΚΑΙ "ΝΟΡΘ ΣΥΠΡΟΥΣ",ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΠΡΕΣΠΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ,ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΡΟ ΜΠΑΞΙΣΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΗΔΕΣ,ΟΙ "ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΚΡΗΤΗΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΩΝ,ΞΕΝΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΛΑΒΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ,ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ;ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΡΟΖΟΥΛΙ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΚΡΥΦΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΙΧΑΜΕΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ;

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΕΔΟΘΗ ΗΔΗ....

    ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΖΟΎΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ.

    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΕΒΡΑΙΩΝ ΝΤΟΝΜΕΔΩΝ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...