Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΖΑΚ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ».Ο  πολυάσχολος  προδότης  δεν θα έχει ποτέ καθόλου χρόνο να δει και τους γονείς του δολοφονημένου από τους αλβανούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.


Επιστολή στην μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, του 33χρονου  ληστή, που έχασε τη ζωή του στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια πριν από περίπου ένα μήνα, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Την επιστολή φέρνει στη δημοσιότητα την Τρίτη (30.10.2018) η Εφημερίδα των Συντακτών.

Αξιότιμη κυρία Κωστοπούλου,
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας εκφράσω τα θερμά του συλλυπητήρια για την οδυνηρή απώλεια του Ζακ. Αλλά και την ευγνωμοσύνη μου, που, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
Όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη. Όχι μόνο γιατί η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, αλλά και γιατί έγιναν αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός, που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό, τον άλλο.
Δυστυχώς, με μέρος των ΜΜΕ να υποδαυλίζει αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αλλά και να υποκαθιστά, για ακόμη μια φορά, τη δικαιοσύνη ή, ακόμα χειρότερα, να προσβάλλει, προς χάριν της τηλεθέασης, έναν συμπολίτη μας που έχασε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο τη ζωή του.
Συμφωνώ απόλυτα με την έκκλησή σας για διεξοδική διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγικής υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών, σε όσους πιθανά με τις πράξεις τους ή τη στάση τους προκάλεσαν ή επέτρεψαν την απώλεια της ζωής του Ζακ. Αυτή τη βούληση έχω εκφράσει δημοσίως και προς τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους και της δικαιοσύνης.
Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους χρειάζεται συντεταγμένη παρέμβαση από την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος, αλλά κυρίως η διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Για να διαμορφωθούν νέες συνειδήσεις και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.
Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα εργαστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση σε αυτή την κατεύθυνση.
Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα και πάλι να σας εκφράσω τα θερμά του συλλυπητήρια και να σας προσκαλέσω σε συνάντηση, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Αθήνα.
Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία.
Με εκτίμηση
Αλέξης  Τσίπρας


ΕΝΑΣ  ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ


Ο  προδότης  Τσίπρας είχε χρόνο να απαντήσει στην επιστολή της μητέρας του Κωστόπουλου. Είχε χρόνο να δει τον «μικρό Αμίρ», τον οποίο «τρομοκράτησαν φασίστες», όπως έλεγε γελώντας στην κάμερα η μητέρα του  λαθρομετανάστη.  Είχε χρόνο να δει κάποιον  νεολαίο  συριζαίο που ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από «φασίστες» κι αυτός.
Για τον προδότη  και  αναίσθητο  τέρας  Τσίπρα, «η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί», αλλά του Κωνσταντίνου Κατσίφα όχι μόνον θα ξεχαστεί, αλλά θα επιχειρηθεί και η σπίλωσή του.

Δεν είχε, όμως, ποτέ χρόνο προκειμένου να δει την μητέρα της 15χρονης Μυρτούς, της οποίας η ζωή καταστράφηκε εξαιτίας ενός ανθρωπόμορφου κτήνους από το Πακιστάν.
Δεν είχε, επίσης, ποτέ χρόνο να δει την μητέρα του Νίκου Μουστάκα που δολοφονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από εγκληματική συμμορία αλλοδαπών στον λόφο του Φιλοπάππου.
Δεν είχε ποτέ καθόλου χρόνο να δει έστω και έναν εκπρόσωπο κάποιας οικογένειας από τα 99 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.
Ο  πολυάσχολος  προδότης  δεν θα έχει ποτέ καθόλου χρόνο να δει και τους γονείς του δολοφονημένου από τους αλβανούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π. 
Ο  προδότης  Τσίπρας  γράφει:  «η ανθρώπινη ζωή  είναι  η  υπέρτατη αξία».

ΟΧΙ  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ  ΕΦΙΑΛΤΗ.  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ  ΖΩΗ  Η  ΥΠΕΡΤΑΤΗ  ΑΞΙΑ.  ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ  ΑΛΛΕΣ  ΑΞΙΕΣ.
Ας  υποθέσουμε  ότι  ο  Τσίπρας  συλλαμβάνεται  και  γίνεται  δούλος.  Από  τις  6  το  πρωί  μέχρι  αργά  το  βράδυ  σπάζει  πέτρες  με  τον  βούρδουλα.  Όλη  η  ζωή  του  είναι  ένας  αβάσταχτος  πόνος.  Δεν  υπάρχει  περίπτωση  να  αφεθεί  ελεύθερος,  για  όλη  του  την  ζωή.  Πόση  αξία  έχει  η  ζωή  του,  γι  αυτόν  τον  ίδιο;

Το  συμπέρασμα:  υπάρχει  κάτι  ανώτερο  που  δίνει  περιεχόμενο  στην  ανθρώπινη  ζωή  και  αυτό  το  κάτι  είναι  η  Ελευθερία.  Χωρίς  την  ατομική  και  ναι,  την  Εθνική  Ελευθερία,  δεν  έχει  νόημα  η  ζωή,  ούτε  θεωρείται  η  υπέρτατη  αξία.  Οι  πρόγονοί  μας  έλεγαν  ακριβώς  αυτό:  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  Ή  ΘΑΝΑΤΟΣ».  Χωρίς  ελευθερία,  τι   να  την  κάνουμε  την  ζωή.
Υπάρχουν  και  άλλες  αξίες  σπουδαιότερες  από  την  ζωή.  Η  Πατρίδα,  το  απόλυτο  συναισθηματικό  δέσιμο  του  ανθρώπου  με  τον  τόπο  των  προγόνων  του.  Το  Γένος,  η  Φυλή,  το  Έθνος.  Η  μακριά  σειρά  των  προγόνων  σου,  μέχρι  τους  τιμημένους  γονείς  σου.  Οι  ηθικές  αξίες. 
Η  αξία  της  τιμής.  Η  αξία  να  έχεις  καθαρό  το  μέτωπό  σου.  Ο  έντιμος άνθρωπος  δεν  αντέχει,  αν  διαπράξει  μεγάλη  ατιμία  απέναντι  σε  άλλους  ανθρώπους  και  αυτοκτονεί.  Ζυγίζει  την  αξία  της  τιμής  του  με  την  αξία  της  ζωής   του.
Η  αξία  να  μην  είσαι  δειλός  και  τρέσας,  που  εγκατέλειψε  τους   συντρόφους  του  στον  αγώνα  και  περιφρονείσαι  έτσι  από  όλους.  Η  αξία  να  μην  είσαι  σκλαβωμένος  σε  ανώμαλα   πάθη  και  σε  ναρκωτικά,    έτοιμος  να  αφαιρέσεις  την  ζωή  άλλων  για  την  δόση  σου.  Η  αξία  να  μην  είσαι  προδότης,  που  αφαιρείς  την  ζωή  ή  την  τιμή  των  συμπατριωτών  σου. 
Ποια  είναι  η  αξία  της  ζωής  του  Εφιάλτη;  Έχει   υπέρτατη  αξία  η  ζωή  του;  Και  τότε  τι  συμβαίνει  με  τις  ζωές  των  Τριακοσίων  του  Λεωνίδα;
Μπορούμε  να  συνεχίσουμε  την  απαρίθμηση  των  αξιών,  που  σε  πολλές  περιπτώσεις  έχουν  "αξία"  μεγαλύτερη  από  την  ζωή  και  είναι  η  αιτία  που   αυτές  δίνουν  στο  περιεχόμενο  της  ζωής  την  ουσιαστική  της  "αξία". 
Αλλά  που  να  τα  καταλάβει  αυτά  ένα  αναίσθητο  κτήνος  και   προδότης  της  Πατρίδας;


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...