Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΝΑ… ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Γιατί το κόμμα του ιουδαίου Μπεναρόγια (ΚΚΕ) δεν έκανε συλλαλητήριο για τη Μέρκελ;



Συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες, στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου, το θέμα της διοργάνωσης επετειακών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από τις σφαγές της Χίου.
Με τις επετειακές εκδηλώσεις διαφώνησε -όπως ήταν αναμενόμενο!- ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της κουκουέδικης Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος έκανε μια σκοπίμως νεφελώδη τοποθέτηση, για να δικαιολογήσει την άρνησή του.

Ιδού ένα μικρό δείγμα της ακαταλαβίστικης τοποθέτησης του αρχικουκουέ της Χίου: «Μπροστά μας έχουμε ένα ιστορικό ζήτημα που αφορά στη Σφαγή της Χίου. Επομένως όταν μιλάμε για ιστορικά ζητήματα, θα πρέπει να βλέπεις τις πλευρές εκείνες που, πρώτον στοιχειοθετούν το γεγονός της τραγωδίας και δεύτερο πρέπει να δεις τις κινητήριες δυνάμεις που συνέβαλαν σ’ αυτό το γεγονός… Μ’ αυτήν λοιπόν την έννοια, καταλαβαίνετε, ότι κατά την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν μπορεί «αβρόχοις ποσί» να πλησιάσουμε τέτοια ζητήματα. Και από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι εισηγητικά προσεγγίζεται μια σκέψη. Δεν προσεγγίζονται ούτε οι μεθοδολογικοί σκοποί ούτε το κύριο φιλοσοφικό περιεχόμενο που θέλουμε να βγάλουμε από αυτήν τη δράση. Για μας είναι βασικό, λοιπόν και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει αυτή η συγκεκριμένη αναφορά, που είναι ιστορικό, φιλοσοφικό, πολιτικό, ταξικό. Γιατί αυτές τις πλευρές έχει κάθε επανάσταση (ταξικές, κοινωνικές, εθνικές)…».
Γιατί διαφωνούν οι κουκουέδες με τις επετειακές εκδηλώσεις και πρότειναν αντ’ αυτών την πραγματοποίηση… επιστημονικού συνεδρίου;  Διότι, οι «μια φορά προδότες-για πάντα προδότες» πιστεύουν –και δικαίως!- ότι τέτοιες εκδηλώσεις καλλιεργούν αυτό που φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι: πατριωτικό κλίμα στον λαό!


Γιατί το κόμμα του ιουδαίου Μπεναρόγια (ΚΚΕ) δεν έκανε συλλαλητήριο για τη Μέρκελ;

Η χθεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας πρωθυπουργού, σημαδεύτηκε από ένα «κινηματικό» παράδοξο: την πλήρη απουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από το πεζοδρόμιο.
Τον Οκτώβριο του 2012, σε ανάλογη επίσκεψη, το ΚΚΕ είχε, μέσω ΠΑΜΕ, διοργανώσει δυναμικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με την παρουσία της τότε Γ.Γ. και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Χθες, όχι μόνο δεν κάλεσε σε συγκέντρωση αλλά ούτε καν σε μια τυπική πικετοφορία, παρά την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει οργανωτικές αδυναμίες; Φυσικά όχι. Το ΚΚΕ, μέσω του μηχανισμού του, είναι ικανό να διοργανώσει, μέσα σε ελάχιστες ώρες εάν χρειαστεί, μια αξιοπρεπή συγκέντρωση οπουδήποτε στην Αθήνα.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει λόγους περιφρούρησης; Μα έτσι και αλλιώς το ΚΚΕ δεν «συγχρωτίζεται» με πορείες που μπορεί, στις παρυφές τους, να προκύψουν «έκρυθμες καταστάσεις». (Ίσως η τελευταία φορά μιας τέτοιας «συνύπαρξης» ήταν ο Οκτώβρης του 2011, στη πλατεία Συντάγματος).

Άρα οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και έως προς αυτό μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, καθώς καμία ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν απαντάει, έμμεσα φυσικά, σε ένα τέτοιο ερώτημα.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

  1. ΜΑ;ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ;ΕΝΑΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ" ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΧΙΩΤΩΝ,ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΎ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΚΕ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ!

    ΠΩΣ ΕΊΠΑΤΕ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΚΡΥΠΤΟΤΖΙΟΥ;
    ΛΑΘΟΣ.
    ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΔΕΝΔΙΕΣ".ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑ ΚΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ;Ε;
    ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...