Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: «Τις δύο επόμενες ημέρες, αύριο Τετάρτη 23 και μεθαύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ΚΑΝΕΝΑΣ μας να μην πάει στη δουλειά του. Τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην παρουσιαστούμε στην υπηρεσία μας, η ελληνική σημαία να αναρτηθεί σε κάθε σπίτι μεσίστια και οι καμπάνες των εκκλησιών μας να χτυπάνε πένθιμα».

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.
Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!



ΕΛΛΗΝΕΣ,  βγάλτε  τις  σημαίες  μεσίστιες  στα  μπαλκόνια.

ΝΑ  ξεκινήσει  γενική  απεργία  διαρκείας.

Να  γίνει  κατάληψη  όλων  των  χώρων  δουλειάς.

Να  αποκλειστούν  τα  σύνορα,  όλοι  οι  συνοριακοί  σταθμοί.

Να  αποκλειστούν  τα  αεροδρόμια,  τα λιμάνια,  οι  σταθμοί  των  τραίνων,  οι  σταθμοί  των  λεωφορείων.

Να  κλείσουν  όλα  τα  σχολεία  και  τα  πανεπιστήμια.
24ωρες  πένθιμες  κωδωνοκρουσίες. 

Οι  αγρότες  και  οι  φορτηγατζήδες  να  αποκλείσουν  όλους  του  δρόμους  με  τρακτέρ  και   φορτηγά.

Να  σταματήσει  η  παραγωγή  ηλεκτρικού  ρεύματος  από  την Πτολεμαΐδα  της  Μακεδονίας
Κυκλώστε  με  ανθρώπινη  αλυσσίδα  την  αμερικανική  πρεσβεία.  Δεν  μπορεί  ο  ιουδαίος  αμερικανός  Νίμιτς  σε  συνεργασία  με  τον  ιουδαίο  αμερικανό  Μπεναρόγια,  τον  γιο  του  βούλγαρου  ιδρυτή  του  ΚΚΕ,  να  συνωμοτούν  για  την  καταστροφή  της  Ελλάδος  και  οι  γνήσιοι  αμερικανοί να κοιμούνται.

Φτύστε  στο  βρωμερό  μούτρο  τους  νέους  εφιάλτες.  Κυκλώστε  με  ανθρώπινες  αλυσίδες  τα  σπίτια  όλων  των  152  προδοτών.  Να  ακούσουν  πολλές  φορές  την  λέξη  προδότης.  
Όταν  πεθάνουν  θα  γραφεί  ένα  μόνο  πάνω  στον  τάφο  τους:  «Ήταν  ένας προδότης  που  πούλησε  την  Μακεδονία». 
  

Επιτροπή αγώνα για τη Μακεδονία: «Νέα πανεθνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη - Να μην πάει κανείς δουλειά»

Σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καλεί η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».


Με ανακοίνωσή της, καλεί τον κόσμο να μετάσχει σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00 την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, αυτή τη φορά χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Παράλληλα, ζητά να μην πάει κανείς στη δουλειά του την Τετάρτη και την Πέμπτη, να μείνουν κλειστά σχολεία και καταστήματα, και να χτυπάνε πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών. 

 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, η Βουλή των Ελλήνων συνέρχεται για να συζητήσει και να αποφασίσει την κύρωση ή μη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Συνταγματικά, κάθε απόφασή της, είναι έωλη, καθώς είναι αδύνατον (με οποιαδήποτε πλειοψηφία) να παραχωρηθεί Όνομα, Εθνικότητα, Γλώσσα και Πολιτισμός, σε αλλόφυλους.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας, η οποία θα ολοκληρώσει δύο εγκλήματα:

α. Τον εξευτελισμό της Δημοκρατίας στον τόπο της γέννησης της.

β. Την παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους.

Συμπατριώτες,

Τις δύο επόμενες ημέρες, αύριο Τετάρτη 23 και μεθαύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ΚΑΝΕΝΑΣ μας να μην πάει στη δουλειά του. Τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην παρουσιαστούμε στην υπηρεσία μας, η ελληνική σημαία να αναρτηθεί σε κάθε σπίτι μεσίστια και οι καμπάνες των εκκλησιών μας να χτυπάνε πένθιμα. Το χρωστάμε, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, σε αυτούς που άφησαν την οικογένειά τους και θυσιάστηκαν στη Μακεδονία για να μείνει ελληνική, πριν εκατό περίπου χρόνια.

Αυτή μας η κινητοποίηση ίσως συνετίσει, έστω την τελευταία στιγμή, τα χέρια που ετοιμάζονται να υπογράψουν την ντροπιαστική παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών.


Την ημέρα της ψήφισης θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 στο Σύνταγμα.  

Χωρίς εξέδρες χωρίς ομιλητές.


Καλούμε τον ελληνικό λαό να κατέβει σύσσωμος στο Σύνταγμα και να διατρανώσει την αντίθεσή του στο έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί μέσα στο Κοινοβούλιο. 
Γνωρίζουμε πλέον με ποιους έχουμε να κάνουμε και πως πρέπει να φυλαχθούμε.

Με αίσθημα ευθύνης για τους εαυτούς μας και όσους καλούμε μαζί μας».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 












Υ.Γ.  





ΟΙ  ΕΦΙΑΛΤΕΣ


ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».


ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ:    "Είναι  δικαίωμα  των   σκοπιανών  να  ονομάζονται  μακεδόνες". 

 ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: ««Να κάνουμε στα Δωδεκάνησα την ίδια συμφωνία με τις Πρέσπες».

 ΒΟΥΤΣΗΣ: «Αλυτρωτικό το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».






ΟΛΑ  ΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ,  ΕΜΕΙΣ  ΟΙ  ΑΠΛΟΙ  ΛΑΪΚΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΔΕΝ  ΤΑ  ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.  ΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ.



ΣΤΟ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ  Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΩΝ  ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ  ΤΟΥ  ΕΦΙΑΛΤΗ.






Αν γνωριζεις απο που μπορουν να φυγουν τα ποντικια τοτε εχεις μερικες πιθανοτητες νικης ακομα…



Η βουλη εχει συγκεκριμενες εξοδους , φανερες και κρυφες …!

Η Βουλή έχει 4 επίσημες εισόδους

Βασιλίσσης Σοφίας
Αμαλίας έναντι  οθωνος
Αμαλίας έναντι Γεωργίου
Και η τέταρτη είναι υπόγεια αριστερά από τον άγνωστο στρατ
Έχει δύο μυστικές εξόδους
Η μία είναι μέσα στον εθνικό κήπο
Και η άλλη είναι μεταξύ Ζαππείου και κολυμβητήριο εθνικού
Υπάρχουν 3 τούνελ
1 τούνελ είναι γνωστό απο το πάρκινγκ της βουλής βγάζει μετρό
εκεί που είναι δύο βελάκια μαζί αριστερά εκεί είναι αυτό,μετά το δεύτερο τουνελ πάει κάτω απο τον εθνικό κήπο και έχει δύο εξόδους. Η μια μέσα στον εθνικό κήπο και η άλλη κοντά στο κολυμβητήριο,το τρίτο τούνελ συνδέεται με το υπουργείο εξωτερικών που είναι ακριβώς 

 Η ερωτηση εδω ειναι απλη , θες να κανεις ενυπωση η να πολεμησεις για το δικαιο; Θες απλα να πεις οτι προσπαθησες η οτι νικησες ..οτι εκανες τα ΠΑΝΤΑ οπως αρμοζει στην περισταση !
Εχεις πολεμο .. μπορεις να το παρεις αποφαση τωρα;
Δεν χρειαζεσαι λοιπον φρου φρου αρωματα , αφισες , μουσικη και πανυγηρια , δεν χρειαζεσαι καν ενα εκατομμυριο ανθρωπους ..που θα τους λενε αυριο 50.000…χρειαζεσαι δεκα χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΜΕ ΟΡΚΟ ΤΙΜΗΣ ..και απλα να τοποθετηθουν εκει που πρεπει !!….. Πρεπει αν τους δειξουμε οτι αυτη την φορα ειναι αλλιως ..οτι αυτη την φορα δεν ειναι το παραμυθακι που μας εκπαιδευουν με τους σικε αγωνες μεταξυ ματ και μπαχαλακιδων..γιατι τωρα εδω δεν θα εχει σοου οπου οι ιδιοι κανουν οτι παιζουν ξυλο…εδω εχει τιμωρια !
Απλα κλεινουμε ολες τις εξοδους διαφυγης !
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ;
Η βγαζεις την μασκα τωρα η χανεις , η τωρα καταλαβαινεις οτι αυτο συμβαινει και δεν ειναι σαπουνοπερα η χανεις …ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΩΡΑ !
Stranger…


ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΟΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Υπάρχουν και άλλες που πάνε πολύ πιο μακριά… Είναι δυνατόν οι έξοδοι να είναι όλες μέσα και γύρω από το κέντρο?  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πώς θα διασωθούν? πού θα μπορούσε να τους παραλάβει ελικόπτερο η πλωτό μέσο?  Το μοναδικό πυρηνικό καταφύγιο που χωράει 1000 άτομα (300 + 2 * 300) για 2 χρόνια που είπαμε οτι είναι??? Κανείς από πολιτική προστασία εδώ?
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
ΠΡΩΤΟΝ:  ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΑΣΑΝΣΕΡ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗ-ΚΛΕΙΔΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΑΞΕΣΟΥΑΡ”
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΜΕΡΙΚΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 9 ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 62 ΦΥΛΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΛΠΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
ΤΡΙΤΟΝ:  ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΑΘΡΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ “ΖΩΑ” ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΖΩΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ:  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ  ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΠΟΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΒΑΡΔΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ “ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ “ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” Ή “UNITED MACEDONIA” ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΘΑ  ΣΥΛΛΑΒΕΙ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ  (50.000)  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ;


ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος και  έχει υποχρέωση να αντιστέκεται με κάθε μέσο στο σφετερισμό, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή».

Δικηγόροι: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, σχετικά με την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γνωστοποιήσει στα μέλη του Κοινοβουλίου την απόφαση-ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το ζήτημα, όπως αυτή είχε ληφθεί στις 17-6-2018, κατά τη συνεδρίασή της στην Αλεξανδρούπολη.
Σε αυτή αναφερόταν -μεταξύ άλλων- πως η συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής:
ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ.
Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης. Δεν επιτρέπονται λαϊκισμοί και μισές αλήθειες ούτε μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Η δημιουργία και η διαιώνιση του προβλήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων οφείλεται σε διαχρονικές ευθύνες και του πολιτικού προσωπικού της χώρας που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την αδιαμφισβήτητη προκλητική και αλυτρωτική στάση της γείτονος χώρας. Η όποια συμφωνία δεν συνιστά, κατ’ ανάγκη, και λύση του προβλήματος.
Η σημερινή κυβέρνηση όμως οφείλει να εξηγήσει πειστικά στον ελληνικό λαό τους λόγους που επέβαλαν την υπογραφή της συμφωνίας στην παρούσα χρονική περίοδο και να τον ενημερώσει πλήρως για τους όρους της, τα άγνωστα σε αυτόν, τυχόν πλεονεκτήματα, τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους που αναλαμβάνει η χώρα, ιδίως ενόψει των πολλαπλών αιρέσεων υπό τις οποίες τελεί η συμφωνία.
Η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες, πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν πρέπει να στηρίζεται σε περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις ως προς την αναγνώριση “μακεδονικής” εθνικότητας και γλώσσας. Για το λόγο αυτό προτείνεται η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος”.
capital.gr



ΧΑΤΖΑΡΑΣ:
Άνοιξαν από παντού ξετρελαμένα στόματα. Ροζενστάιν, Μάνο, Αλεβί,(ζάτος). Η ασχήμια της εβραιουργιάς που ενεδρεύει να μας καταβροχθίσει. Με τη ΣΝΟΦ, την Ένωση Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών και την Στοά του Καράσσο.




ΟΙ  ΝΕΟΙ  ΕΦΙΑΛΤΕΣ



Με την ψήφιση της Συμφωνίας εκχωρείται εθνική υπόσταση «Μακεδόνων» στο μόρφωμα των Βαλκανίων στα Σκόπια.

Πούλησαν την εμπιστοσύνη του λαού με τα μνημόνια που υπέγραψαν. Είναι πρόθυμοι και λυσσασμένοι να το ξανακάνουν.

Ποιοι θα το ψηφίσουν; Οι σύγχρονοι «Εφιάλτες».

Και ποιοι είναι αυτοί; 

Οι 145 συμπαγείς εθνικοί μειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι «έκτακτοι» μειοδότες που βρέθηκαν από τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από τους ΑΝ.ΕΛ., το Ποτάμι και τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Η λίστα των 145 συμπαγών εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ:
Δραγασάκης Ανδρέα Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Φωτίου Βασιλείου Θεανώ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Κοτζιάς Άγγελου Νικόλαος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Χριστοδουλοπούλου Ζαχαρία Αναστασία ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Γαβρόγλου Βασιλείου Κωνσταντίνος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Φλαμπουράρης Γερασίμου Αλέξανδρος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Βούτσης Γεωργίου Νικόλαος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Φίλης Αριστοτέλη Νικόλαος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Βερναρδάκης Δημοσθένη Χριστόφορος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Τσακαλώτος Στεφάνου Ευκλείδης Β ΑΘΗΝΩΝ
Κουρουμπλής Ελευθερίου Παναγιώτης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Παππάς Στυλιανού Νικόλαος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Μπαλάφας Περικλή Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Σκουρλέτης Βασιλείου Παναγιώτης (Πάνος) Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Ξυδάκης Γαλάτη Νικόλαος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Τόσκας Στεφάνου Νικόλαος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνου Χριστόφορος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Δημαράς Θεοδώρου Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Θεωνάς Γρηγορίου Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Σπίρτζης Παναγιώτη Χρήστος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Καφαντάρη Φωτίου Χαρούλα (Χαρά) Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Τσιρώνης Γεωργίου Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Αυλωνίτου Βασιλείου Ελένη Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Καββαδία Σωκράτη Ιωαννέτα (Αννέτα) Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Κυρίτσης Μιλτιάδη Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Βαρεμένος Βασιλείου Γεώργιος ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου Μαρία ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Γκιόλας Δημητρίου Ιωάννης ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Παπαηλιού Ηλία Γεώργιος ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Γεροβασίλη Βασιλείου Όλγα ΑΡΤΗΣ
Τσίρκας Δημητρίου Βασίλειος ΑΡΤΗΣ
Μπαλτάς Αλεξάνδρου Αριστείδης-Νικόλαος-Δημήτριος ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθανασίου Ευθυμίου Αθανάσιος (Νάσος) ΑΤΤΙΚΗΣ
Σκουρολιάκος Λουκά Παναγιώτης (Πάνος) ΑΤΤΙΚΗΣ
Πάντζας Σπυρίδωνος-Αριστοτέλη Γεώργιος ΑΤΤΙΚΗΣ
Δέδες Γεωργίου Ιωάννης ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναγνωστοπούλου Πέτρου Αθανασία (Σία) ΑΧΑΪΑΣ
Σπαρτινός Νικολάου Κωνσταντίνος ΑΧΑΪΑΣ
Ριζούλης Κωνσταντίνου Ανδρέας ΑΧΑΪΑΣ
Θηβαίος Γεωργίου Νικόλαος ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Μπγιάλας Αθανασίου Χρήστος ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Καραγιαννίδης Γεωργίου Χρήστος ΔΡΑΜΑΣ
Σαντορινιός Κωνσταντίνου Νεκτάριος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Γάκης Θωμά Δημήτριος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Καματερός Ιωάννη Ηλίας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Καΐσας Δημητρίου Γεώργιος ΕΒΡΟΥ
Γκαρά Γεωργίου Αναστασία (Νατάσα) ΕΒΡΟΥ
Ρίζος Γεωργίου Δημήτριος ΕΒΡΟΥ
Αποστόλου Δημητρίου Ευάγγελος ΕΥΒΟΙΑΣ
Ακριώτης Κυριάκου Γεώργιος ΕΥΒΟΙΑΣ
Πρατσόλης Κλεάνθη Αναστάσιος (Τάσος) ΕΥΒΟΙΑΣ
Λιβανίου Ευαγγέλου Ζωή ΕΥΒΟΙΑΣ
Κοντονής Νικολάου Χαράλαμπος – Σταύρος ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Ευσταθίου Ευσταθία (Έφη) ΗΛΕΙΑΣ
Μπαξεβανάκης Σόλωνα Δημήτριος ΗΛΕΙΑΣ
Μπαλαούρας Δημητρίου Γεράσιμος ΗΛΕΙΑΣ
Καρασαρλίδου Γεωργίου Ευφροσύνη (Φρόσω) ΗΜΑΘΙΑΣ
Ουρσουζίδης Νικολάου Γεώργιος ΗΜΑΘΙΑΣ
Αντωνίου Αθανασίου Χρήστος ΗΜΑΘΙΑΣ
Τσίπρας Παύλου Αλέξιος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μιχελογιαννάκης Δημητρίου Ιωάννης ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Βαρδάκης Δημητρίου Σωκράτης ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ηγουμενίδης Εμμανουήλ Νικόλαος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κάτσης Σπυρίδωνος Μάριος ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Παρασκευόπουλος Ανδρέα Νικόλαος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αμανατίδης Γεωργίου Ιωάννης Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος) Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπόλαρης Ηλία Μάρκος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μηταφίδης Ανδρέα Τριαντάφυλλος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τριανταφυλλίδης Γεωργίου Αλέξανδρος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Φάμελλος Πέτρου Σωκράτης Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μάρδας Χρυσοβέργη Δημήτριος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαντάς Κωνσταντίνου Χρήστος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στέφος Θεοδώρου Ιωάννης ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τζούφη Στεφάνου Μερόπη ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καραγιάννης Κωνσταντίνου Ιωάννης ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εμμανουηλίδης Ιωάννη Δημήτριος ΚΑΒΑΛΑΣ
Μορφίδης Ανέστη Κωνσταντίνος ΚΑΒΑΛΑΣ
Παπαφιλίππου Αντωνίου Γεώργιος ΚΑΒΑΛΑΣ
Λάππας Ευαγγέλου Σπυρίδωνας ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Αθανασίου Χρυσούλα ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Βράντζα Αχιλλέως Παναγιώτα ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Τελιγιορίδου Ιωάννη Ολυμπία ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Βάκη Γεωργίου Φωτεινή ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Παυλίδης Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Θεοπεφτάτου Χρήστου Αφροδίτη ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Παραστατίδης Σωκράτη Θεόδωρος ΚΙΛΚΙΣ
Δημητριάδης Κλεάνθη Δημήτριος ΚΟΖΑΝΗΣ
Μουμουλίδης Σταματίου Θεμιστοκλής ΚΟΖΑΝΗΣ
Θεοφύλακτος Γαβριήλ Ιωάννης ΚΟΖΑΝΗΣ
Ντζιμάνης Δημητρίου Γεώργιος ΚΟΖΑΝΗΣ
Θελερίτη Παναγιώτη Μαρία ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ψυχογιός Κωνσταντίνου Γεώργιος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τσόγκας Παύλου Γεώργιος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Συρμαλένιος Ευαγγέλου Νικόλαος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Συρίγος Δημητρίου Αντώνιος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Μανιός Εμμανουήλ Νικόλαος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Αραχωβίτης Γεωργίου Σταύρος ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Βαγενά Γεωργίου Άννα ΛΑΡΙΣΗΣ
Παπαδόπουλος Αβραάμ Νικόλαος ΛΑΡΙΣΗΣ
Θραψανιώτης Μιχαήλ Εμμανουήλ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πάλλης Ευστρατίου Γεώργιος ΛΕΣΒΟΥ
Μεϊκόπουλος Μιχαήλ Αλέξανδρος ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Παπανάτσιου Στέργιου Αικατερίνη ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Μπαλλής Γεωργίου Συμεών ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατρούγκαλος Στέλιου – Παναγιώτη Γεώργιος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κοζομπόλη – Αμανατίδη Γεωργίου Παναγιώτα ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κωνσταντινέας Νικολάου Πέτρος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν ΞΑΝΘΗΣ
Γιαννακίδης Αλεξάνδρου Ευστάθιος ΞΑΝΘΗΣ
Στογιαννίδης Κωνσταντίνου Γρηγόριος ΞΑΝΘΗΣ
Δρίτσας Παναγιώτη Θεόδωρος Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σταματάκη Παναγιώτη Ελένη Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δουζίνας Ευαγγέλου Κωνσταντίνος Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Γεννιά Σωκράτη Γεωργία Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Βίτσας Αθανασίου Δημήτριος Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Κασιμάτη Γεωργίου Ειρήνη (Νίνα) Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Καρακώστα Ελευθερίου Ευαγγελία (Εύη) Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Μεγαλοοικονόμου Πασχάλη Θεοδώρα Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα ΠΕΛΛΗΣ
Σηφάκης Γεωργίου Ιωάννης ΠΕΛΛΗΣ
Σκούφα Δημητρίου Ελισσάβετ (Μπέττυ) ΠΙΕΡΙΑΣ
Τζαμακλής Γεωργίου Χαρίλαος ΠΙΕΡΙΑΣ
Καστόρης Νικολάου Αστέριος ΠΙΕΡΙΑΣ
Μπάρκας Θεοφάνη Κωνσταντίνος ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Ξανθός Γεωργίου Ανδρέας ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά ΡΟΔΟΠΗΣ
Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν ΡΟΔΟΠΗΣ
Σεβαστάκης Αλεξίου Δημήτριος ΣΑΜΟΥ
Σταμπουλή Αποστόλου Αφροδίτη ΣΕΡΡΩΝ
Παπαδόπουλος Αποστόλου Αθανάσιος (Σάκης) ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δριτσέλη Ιωάννη Παναγιώτα ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σιμορέλης Βασιλείου Χρήστος ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Καραναστάσης Δημητρίου Απόστολος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Βέττας Φωτίου Δημήτριος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Μιχελής Ιωάννη Αθανάσιος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Σαρακιώτης Αθανασίου Ιωάννης ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Σέλτσας Δημητρίου Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Κωστοπαναγιώτου Κωνσταντίνου Ηλίας ΦΩΚΙΔΟΣ
Ιγγλέζη Θεοδώρου Αικατερίνη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σταθάκης Μηνά Γεώργιος ΧΑΝΙΩΝ
Πολάκης Πέτρου Παύλος ΧΑΝΙΩΝ
Βαγιωνάκη Νικολάου Ευαγγελία (Βάλια) ΧΑΝΙΩΝ
Μπαλωμενάκης Δημητρίου Αντώνης ΧΑΝΙΩΝ
Μιχαηλίδης Φραγκούλη Ανδρέας ΧΙΟΥ

Πάμε τώρα να δούμε και τους Έκτακτους Εφιάλτες που φέρονται πρόθυμοι να ψηφίσουν τη συμφωνία, εκτός κι αν αλλάξουν γνώμη την τελευταία στιγμή: 

Παπαχριστόπουλος Θεμιστοκλή Αθανάσιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Κουντουρά Αλεξάνδρου Έλενα Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Θεοχαρόπουλος Στεφάνου Αθανάσιος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Δανέλλης Αθανασίου Σπυρίδων ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μαυρωτάς Παρασκευά Γεώργιος ΑΤΤΙΚΗΣ
Θεοδωράκης Παναγιώτη Σταύρος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με βάση τα παραπάνω μαθηματικά είναι βέβαιον ότι ο Τσίπρας εξασφαλίζει 153 ψήφους, ενώ υπάρχουν και δυο πρόσωπα με ερωτηματικό: ο Κώστας Ζουράρις και ο Βασίλης Κόκκαλης 

 

Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΤΡΕΜΕΙ  ΑΠΟ  ΦΟΒΟ  ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ  ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ.

ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ «ΚΡΕΜΑΛΑ». ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ».

Η επόμενη ημέρα του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της Μακεδονίας στην πλατεία Συντάγματος και της άθλιας προσπάθειας των κυβερνητικών και των παρακρατικών μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ να το διαλύσουν βρήκε εντελώς αποσταθεροποιημένη την πρωθυπουργική παρέα αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ήταν πάρα πολύ βαρύ, όπως ομολογούσαν συριζαίοι βουλευτές που είχαν επικοινωνίες με τους ενοίκους του εν όψει της έναρξης στης συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι βουλευτές αυτοί, που πήγαν στην Βουλή για να συμμετάσχουν στην πρώτη και εντελώς επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής ήθελαν να πάρουν «γραμμή» για το πώς θα τοποθετηθούν και τι θα υποστηρίξουν σε σχέση με το συλλαλητήριο, το μέγεθός του αλλά και τα επεισόδια που έγιναν με τη μαζική ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης. Όπως έλεγαν λοιπόν μεταξύ τους, οι παρατρεχάμενοι του Τσίπρα δεν είναι απλώς αποσταθεροποιημένοι από χθες. Είναι περισσότερο φοβισμένοι από ποτέ. «Τους έχει φύγει η μαγκιά…» σχολίαζε ένας από τους βουλευτές αναφερόμενος στα «μεγάλα κεφάλια» της κυβερνητικής ιεραρχίας που μιλάει και συνεργάζεται κάθε ημέρα με τον ίδιο τον Τσίπρα. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει είναι ότι τους κοπεί ο «αέρας» που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς και η αλαζονεία και η έπαρση με την οποία κυκλοφορούσαν και συμπεριφέρονταν. Προσπαθούν φυσικά να κρατήσουν το ίδιο στυλάκι ακόμη και τώρα αλλά είναι εμφανώς επίπλαστο, ψεύτικο. Η μεγάλη τους αγωνία προς τους βουλευτές και τα στελέχη που έρχονται σε επαφή μαζί τους είναι «τι λέει ο κόσμος;» και «τι μαθαίνετε; Τι μαθαίνετε; Μας βρίζουν πολύ;»
Οι μποσλεβίκοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αρχίσει να νιώθουν και να συνειδητοποιούν ότι «ο χρόνος τους τελειώνει». Κι αυτό είναι που κάνει ακόμη μεγαλύτερο το φόνο και τον πανικό τους. Βλέπουν το έδαφος να χάνεται ημέρα με την ημέρα κάτω από τα πόδια τους και ο καιρός να κυλάει πλέον ανάποδα για την ώρα που θα πρέπει να εγκαταλείψουν την εξουσία. Όσο και αν μεθοδεύουν διάφορα νέα τερτίπια, ακόμη και εκτροπές, μπας και μπορέσουν να κρατηθούν στην καρέκλα, αυτά είναι σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν σοβαρές ελπίδες και πιθανότητες να πάρουν σάρκα και οστά. Η λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνα για να βροντοφωνάξει το «όχι» στην εθνική προδοσία ήταν ένα πραγματικό σοκ για το Μέγαρο Μαξίμου. Ο λαός τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψει να εφαρμόσουν κανένα από τα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους, όχι μόνο για τα εθνικά μας μας θέματα αλλά και γενικότερα. Μέχρι και ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του, ο Π. Καμμένος, απασφάλισε χθες στην επιτροπή της Βουλής. Κι αυτό είναι μόνο ηα ρχή…
Υπό την επήρεια αυτού του κλίματος είναι και ο ίδιος ο Τσίπρας, όπως μαθαίνουν σοβαρές πηγές, παρά την έντονη προσπάθεια να «κρατηθούν» εντός των τοίχων του Μεγάρου Μαξίμου τα μυστικά για τις καταστάσεις και τα «ξεσπάσματα» που σημειώνονται εκεί. Επίσης λένε οι ίδιοι άνθρωποι ότι καθώς η πρωθυπουργάρα είχε «παραμυθιαστεί» ότι το συλλαλητήριο «θα είναι μικρό» και ότι «θα αποτύχει», τώρα που ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα έχει …χάσει το χρώμα του. Γι’ αυτό και μένε κλεισμένος μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγοντας οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση ή δραστηριότητα από το βράδυ της Κυριακής. Μέχρι να «συνέλθει» δεν πρόκειται να δώσει πουθενά το παρών, μας λένε οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές. Και επειδή υποχρεωτικά θα πρέπει να εμφανιστεί στη Βουλή όταν θα γίνει μέχρι τη νύχτα της Πέμπτης η ψηφοφορία για την προδοτική συνθήκη, για να μπορέσει να το κάνει του έχουν αρχίσει τις ειδικές αγωγές ψυχολογικής στήριξης για να «συνέλθει» και «να σταθεί κάπως στα πόδια του».
Η κατάσταση θυμίζει το καλοκαίρι του 2015 όταν είχε κάνει την άλλη τεράστια προδοσία και των κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα και την μετατροπή του όχι του ελληνικού λαού σε ναι υπέρ των μνημονίων. Τότε κατάφερε να την σκαπουλάρει αλλά τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Γι αυτό και ο φόβος της «κρεμάλας» που τον είχε πιάσει εκείνη την περίοδο, όχι μόνο έχει επανέλθει σύμφωνα με τις πληροφορίες αλλά αυτή τη φορά τρέμει κυριολεκτικά ότι δεν θα τη βγάλει καθαρή και ότι δεν θα γλιτώσει από την οργή του ελληνικού λαού. Εξάλλου ενώ το 2015 είχε πολλές συμμαχίες, ήταν ακόμη άφθαρτος και μπορούσε να πουλάει το σανό στους ψηφοφόρους, τριάμισι χρόνια αργότερα ισχύουν τα εντελώς αντίθετα…
Η μόνη ελπίδα που έχει «απομείνει» στον κ. Τσίπρα είναι, όπως αναφέρουν οι πηγές μας, η …Άνγκελα Μέρκελ. Γι αυτό και βρίσκεται συνέχεια στο τηλέφωνο μαζί της. Υπήρξε και νεότερη επικοινωνία τους, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, μετά το συλλαλητήριο. Ο …δικός μας τη διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι παρά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων η συμφωνία «θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας» από την ελληνική Βουλή. «Μην ανησυχείς!» την καθησύχασε ελπίζοντας, από την άλλη πλευρά, ότι θα έχει την «προστασία» της, όπως και ολόκληρου του γερμανικού παράγοντα, στα μεγάλα ζόρια που τον περιμένουν. Πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ασχοληθεί μαζί του και θα τον «σώσει» όταν θα έρθει η ώρα -που δεν θα αργήσει- να δώσει λόγο των πράξεων και των εγκλημάτων του. Ο πνιγμένος όμως από τα μαλλιά του πιάνεται…
ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


29 σχόλια :

  1. .
    .
    .
    Είναι απλά μια Μακεδονία, μια πατρίδα, γελοία πράγματα....
    .
    Γελοίοι κι εσείς.... όλοι σας...

    .
    .
    Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
    .
    https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x395/50428414_2286993528000146_2582208237562494976_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=e11fbfe3768260df0395cc16c352e615&oe=5CCDCB66

    .
    .

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ.....
    .

    - Οι δικηγόροι θα έκαναν αποχή διαρκείας, δεν ξεχνάμε...
    .

    - Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα έκαναν απεργία, επίσης...
    .
    - Οι δάσκαλοι, καθηγητές, ομοίως, μήνες ολόκληρους, ξεχνιούνται αυτά;
    .
    - Οι εφοριακοί θα σταματούσαν τις συναλλαγές μέχρι νεωτέρας
    .
    - Οι αγρότες θα είχαν κατεβάσει όλα τα τρακτέρ και θα είχαν κλείσει το σύμπαν μέχρι τελικής πτώσεως..
    .
    - Οι ναυτεργάτες θα έδεναν τα πλοία στα λιμάνια
    .
    - Οι εναέριοι ελεγκτές 2-3 μερούλες κάτι θα έκαναν
    .
    - Οι συμβολαιογράφοι θα σταματούσαν όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, μηηηηηνες....
    .
    - Οι τραπεζίτες, όσοι δημόσιοι ακόμη, θα έκλειναν τις τράπεζες
    .
    - Οι ΔΕΗτζήδες θα κατέβαζαν τους διακόπτες συνεχώς
    .
    - Οι φορτηγατζήδες θα σταματούσαν τα δρομολόγια
    .
    - Το ίδιο και τα λεωφορεία
    .
    - Οι δημοτικοί υπάλληλοι, απεργία διαρκείας εννοείται..
    .
    - Οι υπάλληλοι στους δήμους καθαριότητας θα άφηναν να βρωμίσει ο ντουνιάς
    .
    - Οι ταξιτζήδες θα ήταν χαμένο είδος στους δρόμους
    .
    - Προσθέστε όσους ξέχασα και μας εκβιάζαν-ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια με τις απεργίες τους, για τα λεφτά τους..
    .
    ΟΜΩΣ.....ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ....
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ
    .

    Είναι απλά μια Μακεδονία, μια πατρίδα, γελοία πράγματα....
    .
    .
    Γελοίοι κι εσείς.... όλοι σας...
    .
    .
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2286993521333480&set=a.375021712530680&type=3&eid=ARB2r53A1xPPV4dVjIu_rCFJcoBL_3GqGpdUv27O7HNGT3u_eYYcvhHyxPsAPslefUlWFbAVz7GFdbuB
    .
    Λένα Σεπτέμβρη
    .
    https://attikanea.blogspot.com/2019/01/blog-post_621.html
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀθῆναι 24/1/2019
      Εξώδικο Αικατερίνης Παντελίδου πρός Πρόεδρο της Δημοκρατίας

      Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου
      ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
      Μαυρομιχάλη 182, Ἀθῆναι 1ος όροφος τ.κ. 11472
      Τηλ.: 210 3632628 210 3614320 Κιν.: 6972 073811
      ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ
      ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
      ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΙΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
      ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ
      Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου παρ’
      Ἀρείῳ Πάγῳ, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.

      ΠΡΟΣ

      Τόν Ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Δημοκρατίας τῆς Ἑλλάδος κ.κ.
      Προκόπην Παυλόπουλον.

      Ἀξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

      Τήν ὓστατη στιγμή καθ’ ἧν ἡ λαιμητόμος
      ἐπικρέμαται ἐπί τῆς Μακεδονίας καί ἐφ’ ὃλων μας, δείξτε τό θάρρος
      Σας, ἀπέναντι εἰς τήν Κυβέρνησιν «τῆς μειοψηφίας», «τῶν
      δολοπλοκιῶν» καί των «ἀνίερων μεταγραφῶν». Ὑψώστε τό ἦθος Σας
      εἰς τά ἀνδρείκελα τῆς Ἑλληνικῆς Βουλῆς, ὡς ἀληθινός ΗΓΕΤΗΣ!
      Χρησιμοποιεῖστε ὡς ρομφαία τ’ ἂρθρα τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος,
      πού κάλλιον ἐμῆς γνωρίζετε.
      Διαλῦστε τήν Βουλήν τῆς ἐντροπῆς!!
      Συνταχθεῖτε μέ τό πραγματικόν συμφέρον τῆς Πατρίδος μας,
      κί ὂχι μέ τήν ἀτίμωσίν της καί τήν προδοσίαν της.
      Σταθεῖτε δίπλα εἰς τό ἡρωϊκόν Πάνθεον τῆς Ἱστορίας μας καί
      γράψτε εἰς τό ἒνθεον τμῆμα αὐτῆς.
      Ἀρνηθεῖτε νά γίνεται βορά ξένων συμφερόντων καί ἂλλο ἓνα σκαιόν ὂνομα εἰς τίς ἀμαυρωμένες της σελίδες.
      Μέ τήν ἐπιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μου ὡς Ἑλληνίδος πολίτιδος καί ἐν συνεχεία τῶν ἀπό 5/3/2018, 16/6/2018 καί 20/1/2019 ἐξωδίκων μου σχετικῶν μέ τήν συντελουμένην γενοκτονίαν τῶν Ἑλλήνων καί τήν ἀτιμωτικήν συμφωνίαν τῶν Πρεσπῶν καί κοινοποιηθεισῶν νομίμως, ἁρμόδιος Δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω νομίμως πρός τόν κ. Προκόπην Παυλόπουλον, Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.

      Ἀθῆναι 24/1/2019
      Ἡ διαμαρτυρομένη Δικηγόρος

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ
      ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ……..

      Διαγραφή
  2. Tην ημέρα ψήφισης της Προδοσίας των Πρεσπών οι αγρότες κλείνουν όλα τα τελωνεία στα σύνορα.

    Με αποκλεισμό διαρκείας στα τελωνεία προειδοποιούν οι αγρότες της Β. Ελλάδας από την ημέρα της ψηφοφορίας στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών.
    Ήδη οι επικεφαλής αγροτικών συνεταιρισμών στην Μακεδονία αλλά και τη Θράκη συντονίζονται προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους στα τελωνεία.
    Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να μην περάσει η προδοτική συμφωνία δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Θωμάς Καρυπίδης, πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας.
    Όπως ανέφερε, δείγμα των προθέσεών τους δόθηκε χθες στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν αγρότες και πολίτες στο τελωνείο των Ευζώνων.
    Οι διαμαρτυρίες της Κυριακής είχαν συμβολικό χαρακτήρα, από εδώ και πέρα πάμε σε αποκλεισμούς διαρκείας σε όλα τα τελωνεία, είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Στέργιος Λίτος, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βισαλτίας Σερρών.
    Οι μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνονται και πλέον το μόνο που απομένει να οριστικοποιηθεί είναι η ημερομηνία της ψηφοφορίας της επίμαχης Συμφωνίας από τους 300 της Βουλής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Αυτός θα είναι ο «μακεδονικός λαός» που ετοιμάζουν – Όχι μόνο οι Σκοπιανοί – Να γιατί βιάζεται η κυβέρνηση.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    Πριν ακόμα ξεκαθαρίσουν τα κείμενα των τελικών διατυπώσεων- (διεκδικήσεων), της συμφωνίας των Πρεσπών, και ενώ τα Σκόπια εισάγουν και νέα κραυγαλέα διεκδίκηση με τον πολλά υποσχόμενο αλλά απολύτως αδιευκρίνιστο όρο: «Μακεδονικός λαός», η κυβέρνηση θέλει να κλείσει άρον-άρον με την απόλυτη συναίνεσή της την τεράστια αυτή προδοσία.
    Τα μεγάλα παγκόσμια «γεγονότα» που όλοι περιμένουν: Αυτός θα είναι ο «μακεδονικός λαός» που ετοιμάζουν – Όχι μόνο οι Σκοπιανοί – Βιάζεται η κυβέρνηση.
    Υπάρχουν ανησυχίες όχι μόνο για το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ρηματικής διακοίνωσης που κατατέθηκε από την πλευρά των Σκοπίων αλλά και για την βιασύνη της κυβέρνησης...
    Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους EL.gr
    Τα διεθνιστικά μέσα ενημέρωσης, όμως, «χαιρετίζουν» την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουν περάσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως το θέμα είναι ασήμαντο και πρέπει να λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
    «Ειρωνικό» πρωτοσέλιδο του Guardian έθετε, από το 1994, εν αμφιβόλω την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον πονηρό τίτλο: «Macedonia is all greek to me». Αυτό μεταφράζεται «Μακεδονία, όλα αυτά μου ακούγονται ελληνικά», ερμηνεία, η οποία υποβαθμίζει την αντικειμενική ερμηνεία της φράσης, δηλαδή το «(Όλη) η Μακεδονία είναι ελληνική».
    Η φράση λέγεται σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες κάτι είναι δύσκολο να κατανοηθεί, όπως εμείς λέμε «όλα αυτά μου ακούγονται κινέζικα».


    Με άλλα λόγια, είναι δυσνόητο το θέμα, «λύστε το να τελειώνουμε». Και η ώρα αυτή ήρθε, όπως όλα δείχνουν, καθώς βρέθηκε πρόθυμη κυβέρνηση.
    Κατά τα φαινόμενα η κυβέρνηση έχει ειδοποιηθεί να «τελειώνει» το ζήτημα, έτσι ώστε οι διεθνιστές της Νέας Τάξης να μην αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων. Δεν αποκλείεται μάλιστα, η Θεσσαλονίκη να πάρει την θέση της Ιερουσαλήμ, ως παγκόσμιας πρωτεύουσας του διεθνισμού, μιας και στα Ιεροσόλυμα η υπόθεση «ειρηνικής επίλυσης» του Παλαιστινιακού όλο και Δυσκολεύει, με την Ρωσία να κυριαρχεί στην Μέση Ανατολή.
    Άλλωστε δεν είναι μυστικό πως ετοιμάζουν την Θεσσαλονίκη για «μεγάλα πράγματα», με αρχή την δημιουργία μιας ανεξάρτητης περιφέρειας με ειδικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς να ισχύει στα εδάφη της και την ελληνική συμπρωτεύουσα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων με «μακεδονικό λαό».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τη Μακεδονία ο Α.Τσίπρας πάει στην Άγκυρα για να «ρυθμίσει» Δωδεκάνησα και υφαλοκρηπίδα (Από το Pronews).

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    Η βιασύνη του πρωθυπουργού να πάει στην Τουρκία σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές απειλές είναι συνεχείς, σχεδόν καταιγιστικές, είναι το λιγότερο περίεργη.
    Η επίσημη επίσκεψη του Α.Τσίπρα από 5 έως 7 Φεβρουαρίου για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν στην Άγκυρα και το πιθανό συνυποσχετικό για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είναι ανησυχητικά σημάδια.
    Μόλις σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ δήλωσε ότι η χώρα του "δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα από την Ελλάδα και Κύπρο σε Αιγαίο και Ν.Α.Μεσόγειο", ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
    Την ίδια ώρα η Άγκυρα «προθερμαίνει» τη συνάντηση βγάζοντας χάρτη όπου η μισή Κως περνά στην τουρκική κυριαρχία.
    Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα σε τουρκική εφημερίδα ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου άμυνας Ε. Alb. Ümit Yalım, ο οποίος βέβαια δρα ως "λαγός" της τουρκικής κυβέρνησης.
    «Η γη που ανήκε σε τουρκικά ιδρύματα στην Κω πωλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, με την αιτιολόγηση ότι το νησί αυτό πέρασε από την δικαιοδοσία της Ιταλίας στην Ελλάδα μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής και η πώληση είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο ίδιος.
    «Όπως είναι γνωστό, τα τουρκικά κτίσματα στην Ελλάδα που υπήρχαν ή κατασκευάστηκαν επί οθωμανικής περιόδου, πριν από το 1923 και την συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με το νομικό σύστημα, θα πρέπει να διαχειρίζονται σύμφωνα με τον οθωμανικό νόμο, τον ισλαμικό νόμο και τις διμερείς συμφωνίες. Είναι γνωστό σε αυτό το πλαίσιο, στην Κω καμία ακίνητη κληρονομιά δεν μπορεί να αποκτηθεί και δεν μπορεί να πωληθεί.
    Σύμφωνα με τη Συμφωνία αυτή, όλες οι πωλήσεις και δωρεές που πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο και Κω, σύμφωνα με τον κανονισμό Evkaf είναι άκυρες.
    Η πώληση, δωρεά, τζαμιών, ισλαμικών σχολείων, ισλαμικών ιεροδιδασκαλείων, κρηνών και νεκροταφείων αφορούν ακίνητη περιουσία της τουρκικής θρησκευτικής κοινότητας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
    Σύμφωνα με τα κριτήρια του ΕΣΔΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι πωλήσεις μέχρι σήμερα ήταν παράνομες και άκυρες.
    Όλα τα τουρκικά κτίρια και εκτάσεις που πωλήθηκαν από την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση, βάσει και της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων των Ηνωμένων Εθνών και την Οικουμενική Διακήρυξη και το διεθνές δίκαιο αποτελούν κατάφωρη παραβίαση», κατέληξε ο ίδιος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    π. Πρύτανης ΔΠΘ: Ο σχεδιασμός «Γαβρόγλου» για το κλείσιμο του ΔΠΘ
    «Τελικά ο Γαβρόγλου μετατρέπει το ΔΠΘ από ένα ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό πανεπιστήμια σε ένα θνησιγενές ΙΕΚ τρίτου κόσμου με ημερομηνία λήξης»
    Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης
    πρώην Πρύτανης ΔΠΘ
    Σήμερα έχει γίνει φανερό και στον πλέον αδαή ότι ο Γαβρόγλου με συνενοχή, αν όχι σε πλήρη συνεργασία, με τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις πρώτες ημέρες στο Υπουργείο Παιδείας έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο για την συρρίκνωση (και αργότερα εξάλειψη) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
    Οι λόγοι χωρούν αρκετή συζήτηση και μπορούν να αναζητηθούν σε διάφορες εκτιμήσεις, όμως το αποτέλεσμα το ενεργειών του έχει κοινό παρανομαστή την ταχεία αποδυνάμωση του ΔΠΘ σε συνδυασμό με την ασύμμετρη και χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξη άλλων περιφερειακών πανεπιστημίων, στο όνομα μιας δήθεν αναδιάταξης χωρίς καμία έστω στοιχειώδη μελέτη, ενάντια σε αυτά που και ο ίδιος έλεγε πριν από μερικά χρόνια. Δεν θα σταθώ στο σημείωμα αυτό στην χωρίς στοιχειώδη μελέτη ανάπτυξη ενός ακαδημαϊκού χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ίδρυση πανεπιστημίων, με συνενώσεις Πανεπιστημίων και με ΤΕΙ τα οποία μεταξύ των ευρίσκονται 300 χιλιόμετρα απόσταση, και με φωτογραφικές διατάξεις για αρεστούς πρυτάνεις. Θα παραμείνω και θα περιγράψω μόνο τις στοχευμένες ενέργειες του Γαβρόγλου κατά του ΔΠΘ, που δείχνουν το μίσος του για το πανεπιστήμιο στο οποίο υπηρετώ, και κατ’ επέκταση για την Θράκη (άγνωστο σε εμένα για ποιο λόγο). Άλλωστε πολλοί συνομιλητές του κατά καιρούς τον έχουν ακούσει να καταφέρεται κατά του ΔΠΘ.
    Την εποχή που ανέλαβε το ΥΠΕΠΘ ο Γαβρόγλου το ΔΠΘ μετά από 41 χρόνια από την ίδρυση του είχε καταφέρει να είναι το 3 Πανεπιστήμιο στη χώρα με οκτώ ισχυρές σχολές στις 4 μεγαλύτερες πόλεις της Θράκης 18 τμήματα προπτυχιακών σπουδών και 53 μεταπτυχιακών σπουδών με 31000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε 7 πανεπιστημιουπόλεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξοργισμένοι χιλιάδες κάτοικοι Κατερίνης & Βέροιας κατά της κυβέρνησης: «Προδότες» - «Βράζει» η Β.Ελλάδα .

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    «Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα με την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία και εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια.
    Το ζήτημα είναι ότι οι αντιδράσεις αυτές έρχονται πλέον πολύ αργά. Πολλοί από αυτούς τους κατοίκους είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΑ και στιςδύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις παρότι γνώριζαν τις ιδέες του περί... Μακεδονιας. Τώρα είναι αργά για... δάκρυα και οι ανατροπές γίνονται ιστορικά από μια κοινωνία αποφασισμένη για όλα και όχι συμβιβασμένη με όλα.
    Σην Κατερίνη χιλιάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξοργισμένοι για να διαμαρτυρηθούν και να τους εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την θέλησή τους να ψηφίσουν την Συμφωνία.
    Παρά την καταρρακτώδη βροχή εκατοντάδες Πιεριέων κατέκλισαν την πλατεία Ελευθερίας για την ειρηνική διαμαρτυρία και πορεία που διοργάνωσαν πολίτες της Πιερίας.
    Παρομοίως ένα δυναμικό συλλαλητήριο, με παλμό και ένταση, στο οποίο κεντρικοί ομιλητές ήταν ο επί τρεις θητείες Δήμαρχος Βέροιας και πρώην αιρετός Νομάρχης Ημαθίας Ανδρέας Βλαζάκης και ο πολιτικός επιστήμονας Θεοφάνης Μαλκίδης έλαβε χώρα στην Βέροια.
    Νωρίτερα, απηύθυνε χαιρετισμό (κατά την αναγραφόμενη σειρά) ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των διοργανωτών Αντώνης Καγκελίδης και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.
    Από την εικόνα που δείχνουν οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν έχει να περιμένει κανένα πολιτικό... έλεος αλλά η εθνική καταστροφή θα έχει πλέον συντελεστεί και μάλιστα ανεπιστρεπτί.
    Θα πρέπει να υπάρξουν γεωπολιτικές συγκυρίες και ανατρεπιτκά γεγονότα που να επιβάλλουν κάποτε αλλαγή της Συμφωνίας και αυτό κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα γίνει.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ, ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ. ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Π. ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Δρακόντεια μέτρα φύλαξης της Βουλής από την ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    Ο φόβος καταδρομικών επιθέσεων από ομάδες ατόμων, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στο να λάβει την απόφαση για δημιουργία κλοιού ασφαλείας γύρω από τα συγκεκριμένα κτίρια με αύξηση των περιπολιών και των στατικών δυνάμεων φύλαξης.
    Το πρωί της Τρίτης έγιναν οι πρώτες αστυνομικές συσκέψεις προκειμένου να ετοιμαστεί το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο Σύνταγμα το βράδυ της Πέμπτης κατά την ψήφιση της συμφωνίας.
    Οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο κοινοβούλιο και την ασφάλεια γύρω από αυτό. Για αυτόν τον λόγο θα σχηματίσουν έναν ευρύ κλοιό ασφαλείας γύρω από όλες τις εισόδους του κτιρίου με παράλληλες ζώνες ασφαλείας από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες.
    Αξιωματικοί της αστυνομίας, αναφέρουν ενδεικτικά ότι το βράδυ της Πέμπτης έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις και όχι συλλαλητήριο, κάτι το οποίο ενδεχομένως θα επιτρέψει πιο δυναμικές αστυνομικές ενέργειες στην περίπτωση εκδήλωσης επιθέσεων και δημιουργίας επεισοδίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. «ΠΡΕΣΠΕΣ ΙΣΟΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ».

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    Πανό για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ σε Ελληνικό πανεπιστήμιο! ΧΑΜΟΣ στην οδοντιατρική της ΑΘΗΝΑΣ.

    Οι φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. αντιδρούν στην συμφωνία των Πρεσπών… Οι φωτογραφίες από τα πανό στην είσοδο της Σχολής χαρακτηριστικές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΕΤΣΙ ΦΥΛΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ». ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.

    «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ «ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ» ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    «Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων είχε ως βασικό διττό στόχο αφενός μεν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας, διαφυλάσσοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται ήσυχα, χωρίς όπλα και με ασφάλεια, αφετέρου δε την προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων της Βουλής των Ελλήνων και παρακείμενων δημοσίων κτιρίων, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, από πιθανές έκνομες ενέργειες, καθώς υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες για πρόθεση εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και σχετικοί χάρτες (https://katohika.gr/stranger-voice/an-gnorizeis-apo-pou-mporoun-na-fygou… ),στους οποίους αποτυπώνονταν οι χώροι και οι είσοδοι του κτιρίου καθώς και σχετικές οδηγίες.
    Συμπερασματικά η Ελληνική Αστυνομία εκπλήρωσε την αποστολή της κατά τρόπο υπεύθυνο και αποτελεσματικό, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επαναδιαβεβαίωσε τη σταθερή της βούληση να υπερασπίζεται με αυταπάρνηση την Πολιτεία, την κοινωνία και τους πολίτες.
    *Στον αντίποδα, η τακτική, ο εξοπλισμός, η οργάνωση, η στόχευση, η βιαιότητα των ενεργειών και η εν γένει συμπεριφορά και δράση των ατόμων που προκάλεσαν τα επεισόδια γεννούν ιδιαίτερο προβληματισμό αναφορικά με τα πραγματικά αίτια και βεβαίως το σκοπό που εξυπηρετούν, δεδομένης της χρησιμοποίησης εθνικού συμβόλου (Ελληνική σημαία με τον ιστό της) ως όπλο επίθεσης σε βάρος αστυνομικών, της βεβήλωσης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, και της προσπάθειας κατάλυσης – ουσιαστικά – της Δημοκρατίας, με τη βίαιη είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΦΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ;
    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».
    Του Γιώργου Καραμπελιά
    Η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική εκτροπή, στην οποία προχωρά ανενδοίαστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από τη ελληνική Βουλή, προκειμένου να ολοκληρώσει την εθνική μειοδοσία που συνιστά η Συμφωνία των Πρεσπών, κινδυνεύει να ολοκληρωθεί:
    Εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, μια συμφωνία, χωρίς να αποφανθεί με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός, παρότι αυτός με όλες τις κινητοποιήσεις του, έχει καταδείξει την κατηγορηματική του αντίθεση με αυτή, δημοψήφισμα που «επετράπη» από τον Τσίπρα και τον Κοτζιά, μόνο στους κατοίκους των Σκοπίων και απαγορεύτηκε στους Έλληνες πολίτες.
    Έρχεται με απλή ρηματική διακοίνωση μια συμφωνία ύψιστης εθνικής σημασίας, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κύρωσή της από το ίδιο το κράτος των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρός του δεν την έχει υπογράψει.
    Εισάγεται στη Βουλή, με διαδικασίες fast-track, και χωρίς την απαραίτητη, –για κύρωση συμφωνίας που αφορά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας– πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
    Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες που:
    Στο επίπεδο της Βουλής, με αδιαφανείς και σκανδαλώδεις διαδικασίες και με συναλλαγές χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον στη μεταπολιτευτική περίοδο, διασφαλίζονται πλασματικές πλειοψηφίες ενώ έχουν ανατραπεί όλοι οι κανόνες της συνταγματικής τάξης, ακόμα και σε ότι αφορά στην έννοια της δεδηλωμένης·
    Ταυτόχρονα, και ίσως ακόμα πιο σημαντικό, στο επίπεδο της κοινωνίας, που εδώ και ένα χρόνο αντιδρά και διαδηλώνει, με όλες τις μορφές, την πλειοψηφική εναντίωσή της σε αυτή την επαίσχυντη συμφωνία, στραγγαλίζεται και καταστέλλεται βίαια η λαϊκή θέληση.
    Κάτω από αυτές τις συνθήκες
    Δεν είναι δυνατόν πλέον ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να σιωπά και να επιτρέπει να εξελίσσεται κάτω από τα μάτια του μια διαδικασία που συνιστά ταυτόχρονα εθνική μειοδοσία και αντιδημοκρατική εκτροπή· μια διαδικασία η οποία, απειλεί να διχάσει βαθύτατα τον ελληνικό λαό, την ενότητα του οποίου έχει αναλάβει να διασφαλίζει και να εγγυάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    Μια διαδικασία, η οποία, αν ολοκληρωθεί απειλεί να απαξιώσει τελεσίδικα τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και τους πληγωμένους ήδη θεσμούς της χώρας και πρωτίστως εκείνον του προέδρου της Δημοκρατίας, που θα έχει συναινέσει σε μια αντιδημοκρατική εκτροπή, αντί να αποτελέσειανάχωμα σε αυτήν.
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει, εδώ και τώρα, να παρέμβει και να σταματήσει αυτό το εθνικό έγκλημα.
    Και μπορεί να το κάνει.
    Θα αρκούσε να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτές τις μεθοδεύσεις, για να υποχρεώσει την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν, διότι θα έχανε αυτομάτως κάθε νομιμοποίηση και δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ούτε καν την δοτή πλειοψηφία των προθύμων.
    Και αν δεν εισακουόταν, υπάρχει και η δυνατότητα της παραίτησης που θα τον μετέβαλλε σε υπερασπιστή και θεματοφύλακα του ελληνικού έθνους και της ιστορίας του και θα τον ενέτασσε στην ιστορία των μεγάλων του έθνους μας και δεν θα τον άφηνε να μεταβληθεί σε άθυρμα της βούλησης μιας αντιλαϊκής και εθνομηδενιστικής κυβέρνησης και των ξένων πατρόνων της.
    Επειδή, σε όλους τους ανθρώπους, έρχεται κάποτε η στιγμή να πουν το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ, η στιγμή αυτή έχει έρθει για τον Προκόπη Παυλόπουλο.
    Είτε θα συνταχθεί με την ιστορική καταισχύνη μιας εθνικής μειοδοσίας είτε, με την «τιμή και τη συνείδησή» του, θα προχωρήσει στη μεγάλη κατάφαση, στο ΝΑΙ στον ελληνισμό και στο ΟΧΙ στη μειοδοσία. μαζί με τον Μακρυγιάννη του 1843, μαζί με το ΟΧΙ του σαράντα, ως πρόμαχος του ελληνισμού, ή αντίθετα με την καταισχύνη των «πουρκουάδων» και των μειοδοτών .
    Είναι στο χέρι του. Θα το τολμήσει;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου από τους Αλβανούς – Άρχισαν να καλούν πάλι σε ανάκριση κατοίκους των Βουλιαρατών.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    – Κύμα διαρρήξεων και κλοπών στα χωριά
    Νέα φάση τρομοκράτησης βιώνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που παραμένουν στις πατρογονικές εστίες τους με την είσοδο του 2019.
    Στο έργο αυτό συντελούν τόσο το ίδιο το αλβανικό κράτος όσο και διάφοροι άγνωστοι κακοποιοί.
    Από τις 16 έως τις 21 Ιανουαρίου η αλβανική αστυνομία κάλεσε και ανέκρινε στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας στο Φίερι τουλάχιστον πέντε κατοίκους του χωριού Βουλιαράτες, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 8 Νοεμβρίου 2018.
    Παράλληλα καλεί «για ερωτήσεις» και άλλους κατοίκους του Δήμου Δρόπολης, στο πλαίσιο των ερευνών για τις «αντιαλβανικές ενέργειες» που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, συντηρώντας επί τρεις μήνες το κλίμα εκφοβισμού στον ελληνικό πληθυσμό.
    Σε όσους ανακρίνονται οι αλβανοί αστυνομικοί τους δείχνουν φωτογραφίες όχι μόνο από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και από εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους Βουλιαράτες για εθνικές επετείους, κάνοντας ερωτήσεις για διάφορα πρόσωπα και κινήσεις.
    Οι αλβανικές αρχές έχουν κάνει σαφές στους ανακριθέντες ότι γνωρίζουν πάρα πολλά για ενέργειες πολλών προσώπων καθώς και ότι οι κλήσεις στο Φίερι μόλις άρχισαν!
    Παράλληλα, σε έξαρση βρίσκονται από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια Ελλήνων στα χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους.
    Η αρχή έγινε στο χωριό Άγιος Νικόλαος του Δήμου Δρόπολης, όπου σημειώθηκαν διαρρήξεις σε τέσσερα σπίτια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλούνται μαρτυρίες περιοίκων, οι διαρρήκτες άδειασαν τα σπίτια στα οποία εισέβαλλαν και κατέστρεψαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους.
    Στο χωριό Λουψάτι του Δήμου Φοινικαίων παραβιάστηκαν πέντε σπίτια, στα οποία οι εισβολείς κατέστρεψαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και έφυγαν χωρίς να κλέψουν κανένα αντικείμενο.
    Οι κάτοικοι θεωρούν πως ήταν μια καθαρά τρομοκρατική κίνηση με σκοπό να εκφοβηθούν και να εγκαταλείψουν το χωριό τους.
    Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το βράδυ, άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε σπίτια στο χωριό Φανάρι του Δήμου Φοινικαίων. Έγιναν όμως έγκαιρα αντιληπτοί από κάτοικο του χωριού, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια συγχωριανούς του και την αστυνομία. Μέχρι να έρθει η αστυνομία κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό και οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή.
    Οι Έλληνες που ζουν μόνιμα στην Βόρειο Ήπειρο αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι, αφού όπως καταγγέλλουν, η αλβανική αστυνομία έχει να επιδείξει μηδενικό έργο, καμία σύλληψη και καμία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτά τα περιστατικά.
    Τα τελευταία γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι η αλβανική πλευρά συνεχίζει την υπόγεια εθνοκάθαρση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
    Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομολογία-σοκ από Όλγα Γεροβασίλη: «Οι κουκουλοφόροι στο συλλαλητήριο είναι αστυνομικοί»!

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».


    Ότι είναι Έλληνες αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή οι κουκουλοφόροι που φαίνονται σε βίντεο να περνούν ανενόχλητοι ανάμεσα από τους άντρες των ΜΑΤ, την ώρα των επεισοδίων στο Σύνταγμα, αποκάλυψε-ομολόγησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη!
    «Είδα το βίντεο και επισήμως έχω να σας πως ότι είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».
    «Το σχέδιο της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ήταν επιτυχές, αν κρίνω από το αποτέλεσμα αλλά δεν μπορεί να είμαι ευχαριστημένη, όταν σε μια διαδήλωση υπάρχουν θέματα».
    «Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους διαδηλωτές και το κτήριο του Κοινοβουλίου» είπε η κυρία Γεροβασίλη και επικαλέστηκε δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που θεωρεί ότι αποδεικνύουν, ότι υπήρξε σχέδιο εισβολής στη Βουλή κάτι φυσικά που δεν ευσταθεί με τους κανόνες της λογικής καθώς όποιος πήγε στο συλλαλητήριο θα είδε ότι επρόκειτο για χιλιάδες ανθρώπων που ήταν γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, βρέφη σε καροτσάκια, χωρίς να φέρουν ειδικού τύπου πολεμική εξάρτηση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.
    Ο κουκουλοφόρος όποιος κι αν είναι έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ανταπεξέλθει στην ρίψη δακρυγόνων. Ο μέσος Έλληνας γονέας και τα ζευγάρια που πήγαν στο συλλαλητήριο, δεν διέθεταν καμία προστασία.
    «Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά και δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση», επέμεινε η υπουργός, η οποία θέλοντας να δικαιολογήσει την χρήση χημικών επέμεινε ότι έγινε μόνο σε περιορισμένο χώρο και ότι «δεν ήταν πολλά».
    «Είναι ενοχλητικό», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα, παρόντα ήταν πολλά παιδιά, αρνούμενη πάντως ότι αυτό δημιούργησε πανικό.
    Η υπουργός υποστήριξε τέλος πως το σχέδιο επίθεσης κατά του κοινοβουλίου ήταν πρωτοφανές, ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν δεχτεί τέτοιας σφοδρότητας επίθεση και πως η ελληνική αστυνομία προσπαθεί να βρει ποιοι βρίσκονται από πίσω.
    Βέβαια αυτά που λέει η υπουργός δεν έχουν πραγματική σχέση με την πραγματικότητα, καθώς θα πρέπει να μας εξηγήσει ποιο θα ήταν το όφελος μιας τέτοιας εισβολής στην Βουλή από αγνώστους το οποίο νομοτελειακά θα σήμαινε το τέλος του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.
    Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ακόμα κόσμος έρχονταν για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.
    Πολύ βολικά λοιπόν για την κυβέρνηση έγιναν όλα για να μπορεί να περάσει την επόμενη ημέρα με άλλη ατζέντα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟ «ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». «ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». Η ΠΟΙΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ.
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ

    Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    Εξοχότατε και σεβαστέ κε Πρόεδρε,

    ως διατελέσας πρόεδρος του Αρείου Πάγου, του αρχαιότερου οργανωμένου δικαστηρίου ολόκληρης της Ευρώπης, ως Έλληνας δικαστής με υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία και συνακολουθούσα με την από αυτήν πείρα, αλλά και ως απλός Ελληνας πολίτης με πλήρη συναίσθηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μου, απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα, κατά την οποίαν διέρχεται άμεσον κίνδυνον η ίδια η εθνική μας υπόσταση λόγω της διαφαινομένης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων το οποίο σφετερίζεται προκλητικότατα και εξοφθάλμως ανιστόρητα το όνομα Μακεδονία, προς την εξοχότητά σας και τολμώ να σας παρακαλέσω και ως παλαιός σας γνώριμος και περιστασιακός συνεργάτης σας, όταν εσείς κατά την δική μου θητεία στον Άρειο Πάγο ήσασταν υπουργός Δημοσίας διοίκησης, περιβαλλόμενοι τότε αμοιβαίως με ιδιαίτερη εκτίμηση, όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων μας αλλά κυρίως λόγω των εντίμων και ειλικρινών προσωπικοτήτων μας για τα εξής:
    Εξοχότατε κε Πρόεδρε,
    διερχόμεθα κρισιμότατες εθνικές στιγμές κατά τις οποίες διακυβεύεται η ίδια η εθνική μας υπόσταση. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς προσδιορισμούς στο γειτονικό κρατίδιο.
    Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλην όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.
    Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε.
    Με ποιόν τρόπο θα κάνετε τούτο το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα.
    Θα ήταν δε αναίδεια εκ μέρους μου να σας υποδείκνυε η ελαχιστότητά μου τον τρόπο.
    Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους σας είναι να σας υπενθυμίσω το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι:
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα. Ομιλώ ως δικαστής προς καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου και ερωτώ κε Πρόεδρε.
    Κρισιμότερο Εθνικό Θέμα από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα υπάρχει;
    Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και αν η Κυβέρνηση αρνηθεί, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε. Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    Σας ευχαριστώ,
    με ιδιαίτερη εκτίμηση
    Βασίλειος Νικόπουλος,
    πρόεδρος Αρείου Πάγου εν τιμή.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κρατικό Σκοπιανό ραδιόφωνο: «Σήμερα έχουμε πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Ελλάδας».
    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».
    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».
    Mε την άμεση επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την άμεση ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ασχολούνται τα σκοπιανά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία τώρα που έχουμε πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο»!
    Είναι πρωτοφανές αλλά θεωρούν την ψηφοφορία στην Βουλή ως δεδομένη σε ότι αφορά την ευτυχή για αυτούς κατάληξη.
    Λένε μάλιστα πως οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να είναι εθνικά επιζήμια για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ καθώς η διαδικασία μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 μήνες και οι Σκοπιανοί ανησυχούν μήπως στο μεταξύ γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και η επόμενη κυβέρνηση υπό την πίεση του κόσμου ακολουθήσει αντίθετη πορεία από την σημερινή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΗΡΥΞΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    Ανεπιθύμητους στον δήμο Δοξάτου της Δράμας κήρυξε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος την Κυριακή που μιλώντας στο συλλαλητήριο είπε το περίφημο «Go back κύριε Τσίπρα».

    Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Δαδαλάκης αναφέρει:

    ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ
    Μόλις τώρα η Ηνωμένη Αντιπολίτευση (πλην 3) ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ να κηρυχθούν ως ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ στον Μαρτυρικό μας Δήμο όσοι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών!!!!!!
    Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως χάρη στην ψήφο του Προέδρου Ζουμπουλογλου κήρυξε πλέον όλους αυτούς ως ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ και δεν τους δέχεται στον Δήμο μας
    Κύριοι βουλευτές ο Δήμος Δοξάτου δεν σας δέχεται πλέον.
    Στελέχη της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης στρώστε τα χάλια σας για να τους υποδεχτείτε αλλού και όχι στα μακεδονικά χώματα μας.
    Ψηλά το κεφάλι φίλοι μου!!!! Όλα με μάχη κερδίζονται!
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΣ ΠΟΥΛΗΘΕΙ.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.). Από τον τρόμο που πήραν άπό τον λαό οι Σοροςσυριζαίοι, θα χειροκροτήσουν σε λίγο και τον Κυριάκο, τον και τον Άδωνι.
    Απίστευτο: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν τη ΝΔ στη Βουλή - Από κοινού επίθεση στη Χρυσή Αυγή.
    Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συνέβη κάτι, το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν ομιλία του βουλευτή Νίκου Δένδια, (γνωστού μασόνου και δικηγόρου του Ρότσιλντ, ένα παρτάλι πουλημένο στον Ρότσιλντ, όπως είχε γράψει και ο Καμμένος), στην οποία επέκρινε τη Χρυσή Αυγή.
    Αν ο Δένδιας δεν ήταν δικηγόρος του Ρότσιλντ δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Η φάρα του Καραμανλή όμως πρόσεξε σε ποιόν ήταν δικηγόρος και τον ανέδειξε. Αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς.
    Ήταν η στιγμή που ο Νίκος Δένδιας σηκώθηκε όρθιος για να κατακεραυνώσει την Χρυσή Αυγή και να δηλώσει ότι αρνείται να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας που διατύπωσε ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης.
    Ήταν ίσως η πρώτη φορά που τον κ. Δένδια εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκρότησαν με ένταση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό» ήταν τα λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Αμέσως από τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για να δηλώσει ότι προσυπογράφει απολύτως την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια και ότι στέλνει έτσι ένα μήνυμα ενότητας του κοινοβουλίου απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
    «Όλες αυτές οι τερατολογίες που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής μένουν ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλάνε οι προδότες της Δημοκρατίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι προδότες του έθνους, για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία».
    Την τοποθέτηση του κ. Κοντονή χειροκρότησε ο Νίκος Δένδιας και πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που τα δύο κόμματα χειροκροτούν από κοινού τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων οι οποίες ήταν είναι ταυτόσημες και το ίδιο σκληρές απέναντι στην Χρυσή Αυγή.
    Χαρακτηριστικό δε του κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός ότι λίγο αργότερα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου ο κ. Δένδιας δέχτηκε από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγχαρητήρια για τη στάση που κράτησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Λέγεται ότι οι Σοροσυριζαίοι, κατουρημένοι πάνω τους από τις αντιδράσεις του λαού, είπαν στον Δένδια μία θρησκευτική φράση: «Δέσποτα (Ρότσιλντ) ελέησον ημάς όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μητσοτάκης για Συμφωνία των Πρεσπών: «Ο κ. Τσίπρα είπε "ναι" εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν "όχι"».

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".

    Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, βίντεο με απόσπασμα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ομιλία του στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ
    «Οι εθνικές γραμμές της χώρας έχουν παραβιαστεί. Αντί να πάρουμε erga omnes σύνθετη ονομασία, δίνουμε erga omnes μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Είναι ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν: θα πουν αυτοί ναι εκεί που έξι Πρωθυπουργοί είπαν όχι;», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.
    Το βίντεο τελειώνει με το εξής γραπτό μήνυμα: «Είστε υπόλογος κ. Τσίπρα όχι μόνο στους Μακεδόνες και ολόκληρο τον ελληνικό λαό αλλά και στην κρίση της ιστορίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο κατά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".

    Ενα διαδικτυακό κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, αύριο Πέμπτη, την ώρα της ψήφισης στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας αναφέρουν ότι η συγκέντρωση αφορά όσους αδυνατούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, αύριο, 24 Ιανουαρίου στο νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, προκειμένου «να δώσουμε την τελική μάχη στον Λευκό Πύργο. Η μεγάλη στιγμή έφτασε για κάθε Ελληνα Πατριώτη. Για να υπερασπίσουμε την τιμή και την ιστορία του ελληνικού Εθνους και της Μακεδονίας» σημειώνουν στη συνέχεια.
    Το κάλεσμα είναι για τις 18:00.
    Υπενθυμίζεται ότι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στο Σύνταγμα, καλεί και η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΝΙΜΙΤΣ, Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Ο (ΜΗ) ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".
    Πρωτοφανές: Το Μαξίμου συντάσσεται με τον Μ.Νίμιτζ για τις «βαθιές συνέπειες αν δεν κυρωθεί η Συμφωνία»

    Το Μαξίμου επέλεξε να απαντήσει στο Κ. Μητοστάκη για το «οφέλιμο» της Συμφωνίας των Πρεσπών παραπέμποντάς τον στα όσα δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς περί «βαθιών και επικίνδυνων συνεπειών εάν απορριφθεί η Συμφωνία»!
    Με μια όμως ουσιώδη διαφορά: Ο Μ.Νίμιτς δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος και δεν εκπροσωπεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και σίγουρα δεν κόπτεται για το συνεχές της ελληνικής Ιστορίας.
    Κατηγορεί μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν μπορεί να τηρήσει και ότι απλώς «χαϊδεύει» την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιδράει στην εκχώρηση της Μακεδονίας.
    «Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν από λίγες ημέρες κορόιδευε όλην την Ελλάδα και χάιδευε τα συλλαλητήρια, αποκρύπτοντας ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου “Μακεδονία”», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
    Και προσθέτει, «τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης πήγε την κοροϊδία ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι δήθεν θα κάνει το παν για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και εν συνεχεία ο ίδιος θα την επαναδιαπραγματευθεί με την πΓΔΜ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απειλεί τους Έλληνες ο ιουδαίος Μ. Νίμιτς: «Εάν δεν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών οι συνέπειες θα είναι μεγάλες».
    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".
    Πρωτοφανές: Το Μαξίμου συντάσσεται με τον Μ.Νίμιτζ για τις «βαθιές συνέπειες αν δεν κυρωθεί η Συμφωνία»

    Ο Μάθιου Νίμιτς μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και απείλησε ότι εάν δεν κυρωθεί, θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις και για τις δύο χώρες.
    Παράλληλα, απέρριψε τις πιθανότητες επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας, εάν τελικά αυτή πέσει στο κενό.
    Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μάθιου Νίμιτς ουσιαστικά απορρίπτει το επιχείρημα περί δυνατότητας επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν αυτή δεν τεθεί σε ισχύ.
    Εάν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τεθεί σε ισχύ, οι συνέπειες της αποτυχίας, θα ήταν βαθιές και πιθανόν και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να επανεξετάσουν πολλά στοιχεία τα οποία είχαν συμφωνηθεί. Δεν πιστεύω ότι θα ήταν πιθανή μια «ταχεία λύση» σε σχέση με αυτήν τη συμφωνία που έτυχε προσεκτικής διαπραγμάτευσης. Μπορώ να προβλέψω πολλά διαφορετικά σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνατά, μερικά από αυτά αρκετά επικίνδυνα».
    Ο κ. Νίμιτς τονίζει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι η καλύτερη εκτίμησή του είναι πως η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας «θα απαιτούσε χρόνια, όχι μήνες, δεδομένου ότι όλα τα ζητήματα (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος του κράτους έναντι όλων – erga omnes) θα είναι και πάλι στο τραπέζι, δεδομένου ότι είναι πιθανό να υπάρξει διαφορετική πολιτική δυναμική και στις δύο χώρες καθώς και αλλαγές στο περιφερειακό και παγκόσμιο περιβάλλον».
    Απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αν από τα Ηνωμένα Εθνη αναγνωρίζεται ‘μακεδονική γλώσσα», ο κ. Νίμιτς τονίζει ότι στον επίσημο κατάλογο με τα ονόματα χωρών, συμπεριλαμβανομένων και γλωσσών που έχουν συνταχθεί από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα Γεωγραφικά Ονόματα(United Nations Group of Experts on Geographical Names (UNGEGN) και στο λήμμα «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», υπάρχει αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα (mk: Macedonian).
    Αναλυτικά, «το 1992, η ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα γεωγραφικά ονόματα (UNGEGN) άρχισε να ενημερώνει τους επίσημους καταλόγους των ονομασιών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσών, που ξεκίνησε το 1986 και ο κατάλογος αυτός διατηρείται σε επικαιροποιημένη βάση και είναι προσβάσιμος από τον ιστότοπο για 194 χώρες. Το έργο αυτό αναλήφθηκε κατόπιν αιτήματος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων. Στη σελίδα 94 του παρόντος εγγράφου υπάρχει η εγγραφή για την «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και η καταχώριση υπό τον τίτλο «Γλώσσα» είναι «μακεδονική» (mk: Macedonian»)».
    Ο κ. Νίμιτς προσθέτει πως «σε ανεπίσημη βάση, αν κάποιος εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο Google / Translate, το οποίο χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο, η «μακεδονική» είναι μία από τις γλώσσες που αναφέρονται. Φυσικά αυτό είναι εντελώς ανεπίσημο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ. Βενεζουέλα: Άνοιξαν πυρ τα πυροβόλα όπλα - Τουλάχιστον 4 νεκροί σε διαδηλώσεις κατά του Ν. Μαδούρο.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".


    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα στη Βενεζουέλα, όπου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διαδηλώσεις υπέρ και κατά της κυβέρνησης, έγινε γνωστό από την αστυνομία και μια ΜΚΟ.
    Ένας ανήλικος ηλικίας 16 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα «από πυροβόλο όπλο κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης» στη λαϊκή συνοικία Κάτια, στο δυτικό τμήμα του Καράκας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Observatorio de Conflictividad Social (OVCS).
    Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια λεηλασιών στο Σιουδάδ Μπολίβαρ, στην πολιτεία Μπολίβαρ (νότια), που συνορεύει με τη Βραζιλία, ανέφερε η αστυνομία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας 30χρονος άνδρας.
    Την ίδια ώρα, δεκάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα άγαλμα του εκλιπόντος Σοσιαλιστή προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013) στην πόλη Σαν Φελίξ, επίσης στο κρατίδιο Μπολίβαρ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".


    Ο κύβος ερρίφθη όπως φαίνεται και η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τις σχετικές εισηγήσεις με το εξής σκεπτικό:
    1. Η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής ήταν προεξοφλημένο, ιδίως αν απείχε το ΚΚΕ. Αλλωστε, μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.
    2. Δεν θέλει να δώσει το άλλοθι στον πρωθυπουργό τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι στηρίζεται σε κυβέρνηση και πλειοψηφία «κουρελού»
    3. Δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παράσχει ως τώρα στον κ. Τσίπρα, ούτε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
    4. Δεν θέλει να «κάψει» το αντιπολιτευτικό χαρτί της ψήφου δυσπιστίας ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    ΤΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
    ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;


    Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟ «ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». «ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». Η ΠΟΙΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Να κάνουμε στα Δωδεκάνησα την ίδια συμφωνία με τις Πρέσπες». Επίσημη δήλωση στην βουλή ο ΣΟΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: ονειρεύεται μια «Συμφωνία των Πρεσπών» και για τα Δωδεκάνησα.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".

    Με επίσημη δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει στα Δωδεκάνησα την ίδια συμφωνία με Πρέσπες!
    Η βιασύνη του Τσσίπρα να πάει στην Τουρκία σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές απειλές είναι συνεχείς, σχεδόν καταιγιστικές, είναι το λιγότερο περίεργη και κρύβει επιθυμία να "ρυθμιστούν" Δωδεκάνησα και υφαλοκρηπίδα.
    Πιο αναλυτικά, σαν εξομολόγηση κρυφής επιθυμίας μοιάζει η αναφορά στην βουλή του κ. Ηλία Καματερού πως θα ήθελε και για τα Δωδεκάνησα μια συμφωνία με την Τουρκία αντίστοιχη της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα είπε:
    «Mακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών.
    Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες.
    Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας;
    Σε μας πετάνε αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες.
    Έχετε πρόβλημα με τα σύνορα;
    Εμάς διεκδικούν τα νησιά μας και συνεχώς ζητούν περισσότερα.
    Εμείς έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων που εσείς δεν έχετε.
    Οι ψαράδες δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια γιατί αντιμετωπίζουν τούρκικα πλοία».
    ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στην Ελλάδα πότε; Στην Βενεζουέλα εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους εναντίον του Μαδούρο. Χάος στη Βενεζουέλα: Aυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος ο Χουάν Γκουάιντο – Αναγνωρίστηκε και από τον Τραμπ.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".
    ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: ««Να κάνουμε στα Δωδεκάνησα την ίδια συμφωνία με τις Πρέσπες».


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.
    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σε δήλωση του: «Συνεχίζουμε να ασκούμε το απαράδεκτο καθεστώς MADURO άμεσα υπεύθυνο για οποιεσδήποτε απειλές μπορεί να θέσει για την ασφάλεια των ανθρώπων της Βενεζουέλας»
    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο ανακήρυξε τον εαυτό του προσωρινό πρόεδρο την Τετάρτη, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να ζητήσουν ένα τέλος στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Προέδρου Νικόλα Μαδούρο.
    Σε δήλωση λεπτά αργότερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον Γκουάιδο ως τον νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. «Ορκίζομαι να αναλάβω όλες τις εξουσίες της Προεδρίας για να πετύχω το τέλος της σφετερισμού», είπε ο Γκουάιδο. O Γκουάιντο, ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, χαρακτηρίζοντας τις συγκεντρώσεις «μία ιστορική στιγμή». Σκοπός του τρέχοντος κύματος διαδηλώσεων είναι η στήριξη μίας προσπάθειας του Γκουάιντο να ηγηθεί μίας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία με τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βούτσης: «Αλυτρωτικό το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».
    Ο πρόεδρος της «ελληνικής» βουλής που ο γιός του εξέτισε επτά χρόνια φυλάκισης για τρομοκρατία και ληστεία και υποδέχεται πάντα πρώτος τον δολοφόνο Κουφοντίνα κατά τις άδειές του από τη φυλακή.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «Πάνω απ΄την Λαμία, είναι Βουλγαρία».

    ΦΙΛΗΣ ΧΘΕΣ: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, έγινε Ελληνική».

    ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΧΘΕΣ: "Είναι δικαίωμα των σκοπιανών να ονομάζονται μακεδόνες".
    ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ: ««Να κάνουμε στα Δωδεκάνησα την ίδια συμφωνία με τις Πρέσπες».

    «Ουδέποτε έγινε μία προσπάθεια σοβαρή αυτούς τους μήνες από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ξεχωρίσουν αυτούς που έλεγαν για σύνθετη ονομασία erga omnes ακόμα και με επιπλέον εγγυήσεις από την πλευρά των Σκοπίων από εκείνους που μιλούσαν για ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει πουθενά και ποτέ τον όρο Μακεδονία. Αρκετά αλυτρωτικό σύνθημα το σύνθημα η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική και δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

    Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
    νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
    της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
    νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όλοι στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Αδέλφια Συμπατριώτες στις επάλξεις για την υπέρτατη μάχη: για να αποτραπεί η εκχώρηση της Μακεδονίας. Όλοι στο Σύνταγμα, (χωρίς παιδιά), για να σπάσουμε το κεφάλι του βρωμερού Εφιάλτη.

    Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να σταθούν στις επάλξεις του αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας κάνουν σήμερα τα μακεδονικά σωματεία στην υπέρτατη μάχη υπεράσπισης του μακεδονικού Ελληνισμού στις 07:00 το απόγευμα έξω από την Βουλή.
    Την ίδια ώρα μέσα οι προδότες κομμουνιστές και μασόνοι θα επιχειρήσουν να ψηφίσουν την εκχώρηση ιστορικών και οικονομικών αποκλειστικών δικαιωμάτων στα Σκόπια.
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
    Δεν πρέπει να λείψει κανένας από την υπέρτατη μάχη κατά της επονείδιστης αυτής Συμφωνίας με την οποία εκχωρείται η Μακεδονία, ιστορικά, οικονομικά και πολιτιστικά στους Σκοπιανούς.
    Είναι ευθύνη της ελληνικής κοινωνίας να δείξει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συμβιβασμένη με όλα και είναι διαθέσιμη να αγωνιστεί για τα εθνικά της δίκαια και για το δικαίωμα της ύπαρξής της.
    Όσοι δεν παραστούν δεν έχουν δικαίωμα να παραπονεθούν για αυτά που έρχονται και ότι τους συμβεί στο μέλλον. Ο καναπές έχει κατακτήσει την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αλλά δεν μπορεί να είναι σημαντικότερος από το ίδιο το ιστορικό της μέλλον.
    Πλέον αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ύπαρξή μας.

    ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ:
    Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
    νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
    της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
    νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΜΝΟ:

    Σε γνωρίζω από την κόψη
    του σπαθιού την τρομερή,
    σε γνωρίζω από την όψη
    που με βιά μετράει τη γη.

    Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
    των Ελλήνων τα ιερά,
    και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
    χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...