Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ;


   ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΟΥΤΕ  ΤΟ  ΟΠΛΟ  ΝΑ  ΚΡΑΤΟΥΝ.  Εντελώς λάθος και επικίνδυνη “λαβή” με το χέρι υποστηρίξεως, κατά την βολή με αραβίδα. Ο δείκτης του χεριού βρίσκεται στην οπή εξαγωγής καλύκων.

 Μεταξύ 12-13 Απριλίου διεξήχθη ο ετήσιος Διαγωνισμός Στρατιωτικών Δεξιοτήτων Sandurst 2019 που πραγματοποιεί η Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ των ΗΠΑ. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 49 ομάδες στρατιωτικών ιδρυμάτων, εκ των οποίων 14 ομάδες από 13 σχολές ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων, για πρώτη η Ελλάδα με 11 σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Συνολικώς, 539 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών έλαβαν μέρος. 
Δυστυχώς, η ελληνική παρουσία ήταν τέτοια που οδήγησε στην τελική κατάταξη της 48ης θέσεως.

Ο κάλυκας εξάγεται δίπλα κυριολεκτικώς από τον δείκτη του χεριού υποστηρίξεως του Ευέλπιδος.


Από πλευράς διαγωνισμού, αυτός έχει διάρκεια 36 ωρών. 
Συνολικώς καλύπτονται 30 μίλια (48 χλμ.) περίπου, εκ των οποίων 12 μίλια (20 χλμ.) την πρώτη ημέρα, 6 μίλια (10 χλμ.) κατά την διάρκεια της νυκτός και άλλα 12 μίλια (20 χλμ.) την δεύτερη ημέρα. Οι διαγωνιζόμενοι φέρουν φόρτο 20,5 κιλά τουλάχιστον.

Τα αντικείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι ομάδες, αφορούσαν:
• Φυσική κατάσταση.
• Χρονομετρημένη πορεία.
• Βολή με πιστόλι.
• Βολή με βομβιδοβόλο Μ203.
• Χειρισμός λέμβου εφόδου Zodiac.
• Προσανατολισμός.
• Βολή με αραβίδα Μ4Α1.
• Αντίδραση ηγήτορος.
• Κλήση πυρών.
 

 
Διαδικασίες ρυθμίσεως του ατομικού οπλισμού στο πεδίο βολής.

Η διαδικασία δοκιμάζει τον βαθμό αφομοιώσεως στρατιωτικών δεξιοτήτων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με έναν εκ των οργανωτών, «ο διαγωνισμός διδάσκει τους σπουδαστές την ψυχοσωματική αντοχή, την επιμονή και την πειθαρχεία που απαιτούνται για την ομαδική εργασία προκειμένου να επιτευχθεί η αποστολή». 
Οι Ευέλπιδες εμφανίσθηκαν να υστερούν σοβαρά σε αυτά, έναντι των ξένων συναδέλφων τους.
Κάθε συμμετοχή σε ξένο περιβάλλον, ιδίως όταν είναι πρωτόγνωρη, συνοδεύεται από δυσκολίες, όπως η δυσκολία της συνεννοήσεως λόγω γλώσσας και των αντιλήψεων που επικρατούν ως προς τις διαδικασίες, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι η διάκριση είναι δύσκολη υπόθεση.
Η χαμηλή κατάταξη όμως της ελληνικής ομάδος, είναι χαρακτηριστική επειδή και η ομάδα της Δανίας ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αλλά κατετάγη στην 20ή θέση ενώ και στα επιμέρους αντικείμενα, ήλθε 3η στην Κλήση Πυρών. Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα δεν εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα, σε κανένα αντικείμενο.
Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό ή και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες, πρέπει να συνεχιστεί, διότι τα οφέλη είναι προφανή όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για την σχολή τους, στην οποία θα μεταφέρουν τις εμπειρίες που απέκτησαν.
Επειδή η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μία μεγάλη ευκαιρία και είναι δεδομένο ότι από πλευράς προετοιμασίας οι σπουδαστές της ΣΣΕ έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης, η κτηθείσα εμπειρία πρέπει να αποτελέσει ερέθισμα για γόνιμο προβληματισμό των εκπαιδευτών και διοικητών. 
Αλλά προβληματισμό και της ηγεσίας, ως προς το αν τελικώς ο τρόπος διδασκαλίας επί των στρατιωτικών αντικειμένων, τόσο στην ΣΣΕ όσο και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, γίνεται με σύγχρονο τρόπο ή είναι ξεπερασμένος και επιδερμικός. Παρέχουν δηλαδή οι ΣΣΕ και ΣΜΥ ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες, τουλάχιστον όπως τις αντιλαμβάνονται και τις καταγράφουν οι Σύμμαχοί μας μέσα από την συνεχή πολεμική εμπειρία; Είναι γνωστό ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο για κάθε στρατιωτικό. Αλλά οι παραγωγικές σχολές σε πρώτη φάση προορίζονται να αποδίδουν ηγήτορες που με την ομάδα ή την διμοιρία θα πρέπει να μπορούν να καταλάβουν ένα ύψωμα. Πολύ αργότερα, κάποιοι πολύ λίγοι, γίνονται Αρχιστράτηγοι.


 
 Η ομάδα των Ευελπίδων είχε εφοδιασθεί με καινούργια ατομικά υλικά Ειδικών Δυνάμεων αλλά το ενδιαφέρον της ηγεσίας για τον εξοπλισμό του στρατιώτη είναι πολύ χαμηλό.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  Η  ομάδα  του  στρατού της  Δανίας  που  "ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αλλά κατετάγη στην 20ή θέση ενώ και στα επιμέρους αντικείμενα, ήλθε 3η στην Κλήση Πυρών. Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα δεν εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα, σε κανένα αντικείμενο".

ΜΠΡΑΒΟ  ΜΑΣ.  Η  Δανία  στην  20ή  θέση,  που  ο  στρατός  της  δεν  πολέμησε  ποτέ  τα  τελευταία  300  χρόνια. Ο  στρατός  του  Τσίπρα,  του  Καμμένου,  του  Αποστολάκη  και  των  λοιπών  κακούργων  και  προδοτών  στην  48η  στους  49.  Άριστοι  ευέλπιδες.  Δεύτεροι  από  το  τέλος.

Στην  Σχολή  Ευελπίδων  φαίνεται  ότι  δεν  διδάσκουν  σήμερα  την  σκληρή  τέχνη  των  όπλων.  Τους  διδάσκουν  όμως,  επίσημα,  μαρξιστική  κοινωνιολογία,  πολυπολιτισμικότητα,  "αντιφασιστική"  προπαγάνδα,  "αντιρατσιστική"  ιδεολογία,  κατάργηση  των  φύλων  και  τον  "αντιεθνικισμό"  του  Αποστολάκη. Τέτοια  μαθήματα,  ούτε  ο  στρατός  της  Βόρειας  Κορέας  δεν  διδάσκεται.  Σε  λίγο  οι  ινστρούχτορες  θα  αρχίσουν  να  διδάσκουν  στην  σχολή  ευελπίδων  χορό,  πιάνο,  γαλλικά,  μόδα  και  καθαρισμό  τουαλετών  λαθρομεταναστών,  γιατί  για  εκεί  τους  προορίζουν.  Πραγματικές  αρσακειάδες...

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 










Υ.Γ.

 




Περί Sandhurst…

16 Απριλίου 2019,  Προέλαση

Γράφει ο ‎Βασίλης Καραβίδας‎*
Παρά τα πικρόχολα σχόλια μας, τόσο όταν κυκλοφόρησε η είδηση της συμμετοχής Σπουδαστών της ΣΣΕ στο διεθνή διαγωνισμό του West Point, όσο και μετά την ανακοίνωση της τελικής κατάταξης, σίγουρα το όλο θέμα προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων (υπό τη μορφή αυτού που οι δυτικοί αποκαλούν after action review και όχι με την Ελληνικής νοοτροπίας – και άσχημης χροιάς – κριτική) και διόρθωσης κακώς κειμένων.
Έχουν παρέλθει 22+ χρόνια απο τότε που βγήκα απο μια άλλη παραγωγική σχολή, τη ΣΜΥ και φυσικά μη έχοντας εικόνα του τρόπου εκπαίδευσης (πέρα απο τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Υπηρεσία ανα τακτά χρονικά διαστήματα), δεν μπορώ να εκφέρω ξεκάθαρη άποψη για το επίπεδο εκπαίδευσης. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για συναδέλφους που έχουν αποφοιτήσει απο τη ΣΣΕ εδώ και χρόνια, και σε μεγαλύτερο βαθμό για όσους δεν έχουν πάει καν σε κάποια στρατιωτική σχολή. Ασφαλώς με την τελευταία αποστροφή δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον, απλά διάβασα στο Twitter πάρα πολλά σχόλια απο άσχετους με το αντικείμενο (ακόμη και απο τον κύριο Θάνο Τζήμερο), στα οποία μόνο αρνητική κριτική ασκείται, χωρίς καν μια πρόταση βελτίωσης, κάποια έστω και μικρή αλλαγή που πρέπει να γίνει για να βελτιωθούμε. Και όλοι μας επιθυμούμε να υπάρξει βελτίωση. Πρώτα απ’ όλα εμείς τα στελέχη, που η Υπηρεσία είναι το δεύτερο σπίτι μας και έπειτα όλοι οι υπόλοιποι που πραγματικά νοιάζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτή η βελτίωση, λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είναι πολιτικό θέμα. Καμία πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να μας πει πως θα εκπαιδευτούμε καλύτερα.
Μιας και στην ομάδα ασχολούμαστε με τα ατομικά υλικά, ας ξεκινήσουμε απο εδώ. Η γνωστή παροιμία για τα ράσα που δεν κάνουν τον παπά, επαληθεύτηκε πλήρως. Όσο καλό κράνος, εξάρτυση, σακίδιο, όπλο και αν δώσεις σε κάποιον, χωρίς την τριβή με αυτά, είναι απλό βάρος. Θα πει κανείς »κάτσε ρε Καραβίδα, αν τα υλικά δεν έχουν αξία, γιατί τα αναλύουμε τόσο?».
Όσο πιο σύγχρονο υλικό έχει κάποιος στρατιώτης, τόσο πιο σύγχρονη θα είναι και η εκπαίδευση του. Αν το μόνο αδιάβροχο που διαθέτεις είναι το πόντσο, η μόνη τακτική κίνηση που θα κάνεις υπό βροχή, θα είναι η λούφα. Αν το μόνο που μεταφέρεις στο Μ71 είναι εσώρουχα, ξυριστικά και αγγεία εστίασης, ποτέ δε θα μάθεις τι ουσιαστικά είναι ο φόρτος μάχης. Αν βλέπεις ασύρματο μια στο τόσο, ποτέ δεν θα μάθεις να τον χειρίζεσαι, να δημιουργείς δίκτυα επικοινωνιών, να χρησιμοποιείς κανόνες εκμεταλλεύσεως, να χρησιμοποιείς φωνητικό αλφάβητο, να μάθεις να μιλάς στο δίκτυο μόνο όταν πρέπει. Αν το μόνο υλικό Α΄βοηθειών είναι ο ληγμένος από το 1945 επίδεσμος, ποτέ δεν θα μάθεις πρώτες βοήθειες. Και μπορούμε δυστυχώς να συνεχίσουμε με πολλά τέτοια παραδείγματα.
Φυσικά καλό και σύγχρονο υλικό με τρόπους εκπαίδευσης παμπάλαιους και μη ρεαλιστικούς, είναι δώρο άδωρο. Και εκεί περνάμε στο κομμάτι »νοοτροπία». Κλήση πυρών πυροβολικού, κλήση αεροπορικής υποστήριξης, αγώνα σε κατοικημένους τόπους, διαβίωση και επιβίωση στο ύπαιθρο, βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, τακτικές μικρών κλιμακίων (για να αναφέρουμε μερικά πιο »σύγχρονα» αντικείμενα) πρέπει να ξέρουν όλοι. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠ’ ΟΛΑ! Και πρέπει να τα διδαχθούν σωστά, απο προσωπικό που πραγματικά γνωρίζει, γιατί αν το μάθεις λάθος την πρώτη φορά, μετά θα πασχίζεις μια ζωή να το κάνεις σωστά. Αναρωτιόμαστε για το πτωχό επίπεδο των κληρωτών, παραβλέποντας το γεγονός πως στα ΚΕΝ (και τώρα στα ΣΥΠΟ), την αρχική τους εκπαίδευση αναλαμβάνουν νεοτοποθετημένοι Ανθλγοί και Μ. Λχιες, προσωπικό δηλαδή με λίγη εμπειρία και παραστάσεις. Την εκπαίδευση πρέπει να τη διεξάγει ο πραγματικός γνώστης του αντικειμένου, ας είναι και Δεκανέας. Και να είναι συνεχής, όχι 2-3 ώρες και πάμε γι’ άλλα. Θυμάμαι στο JMRC την εκπαίδευση να τη διεξάγει ο Αμερικανός Λχιας, με τον Ανχη απο δίπλα να μην επεμβαίνει καθόλου….γιατί ο Λχιας έβγαζε φάλαγγες στο Ιρακ και ήξερε τι θα πει αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και ενέδρα.
Ας μην πλατειάσω. Προς τα στελέχη και τους εφέδρους με ανήσυχο πνεύμα που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, μελετήστε…μελετήστε όσο δεν πάει. Έχουμε όλη τη γνώση στα ακροδάχτυλα μας (διαδίκτυο) άμεσα προσβάσιμη και δωρεάν. Βγείτε έξω και κάντε δοκιμές. Ακούστε κάθε άποψη ανθρώπων που ξέρουν, συζητείστε μαζί τους. Μόνο εμείς μπορούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα μας.
*O Βασίλης Καραβίδας είναι διαχειριστής της ομάδας «ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ! ΑΡΜ!» στο Facebook.



Ροζοκόκκινος στρατός, για γέλια [Και για κλάματα...]

Όταν φωνάζουμε εμείς οι λιγοστοί εναπομείναντες Έλληνες, ότι είναι εγκληματικό [για να μην πω "προδοτικό", να καταντάς τους στρατιωτες σου καθαρίστριες των λαθρέποικων, μας αποκαλούν φασιστες!
Καλά και σε χαιρετάω...

Ιδού τα αποτελέσματα.
Στον διεθνή "διαγωνισμό στρατιωτικών δεξιοτήτων" της περίφημης στρατιωτικής ακαδημίας West Point των ΗΠΑ, οι δικοί μας ευέλπιδες, βγήκαν 48οι επί 49 συμμετεχόντων.
Προτελευταίοι δηλαδή.
Κι όχι μόνον αυτό αλλά φτάσανε να γελάνε με τον ροζοκόκκινο στρατό των αποστολάκηδων και των κλαμένων, μέχρι και οι κάμπιες στα δέντρα του Λευκού Οίκου... 

Πως το λέγαμε να ιδείς, εκεί, στις παλιές Ειδικές Δυνάμεις;
Α, ναι...
"Μοδίστρες" μας κατάντησαν οι ροζοκοκκινες λιλίκες...

Εμ' βέβαια...
Όταν μετατρέπεις τον φαντάρο σε πλύστρα των λαθρέποικων και τον αξιωματικό σε ορντινάντσα του αλλαχουακμπαρίστα, αυτόν τον στρατό θα λάβεις. Για να μην πω κουβέντα για το αλβαναριό, που έχουνε μαζώξει στο στράτευμα, εν είδει πέμπτης φάλαγγας σε πιθανό μελλοντικό πόλεμο.
Κι όχι τίποτε άλλο...
Αλλά βλέπεις ο νεοέλληνας έχει περί πολλού τον ελληνικό στρατό. Ο κοσμάκης φαντασιώνεται ότι οι σημερνοί αξιωματικοί και στρατιώτες, είναι του ιδίου επιπέδου, όπως στον καιρό του Μεταξά.
Ναι - μ' αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε...

Αποστολάκηδες, καρανίκες και τσιπρουλίνοι, έχουνε διαλύσει ΚΑΙ το στράτευμα, όπως έχουνε διαλύσει όλη τη χώρα. 

Άλλωστε για τον στρατό, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι τα αφεντικά τους, τους έδωκαν πρώτη ντιρεκτίβα, να τον διαλύσουν πριν από κάθε τι άλλο.
Και φυσικά το κατάφεραν, όπως κατάφεραν και το ανήκουστο, να φέρνουν στο διπλανό διαμέρισμα της κάθε μίας Ελληνίδας [ασχέτως φύλου] τριάντα αφροασιάτες κι αυτή να λέει: "ευχαριστώ - επιτέλους θα δούνε χαρά τα σκέλια μας..."

Μωρε, κάτι δίκιο έχει αυτός ο γαλάζιος καθηγητής, που μας λέγει "τουρκόσπορους"
Ρε μέχρι και οι μοδίστρες οι Δανοί μας ξεπεράσανε, στο ντουφεκίδι και μεις εδώ τρέχουμε να ψηφίσουμε "ευρωβουλεύτριες", με κάτι βυζάρες - να!
Τι να τον κάμνωμεν άλλωστε τον στρατό;
Εμείς και τα σύνορα μας έχουμε ανοιχτά και τα πόδια μας. Το πολύ-πολύ, εξόν από τουρκόσπορους, να αποχτήσουμε λίαν συντόμως και σλαβοοαφροασιατόσπορους.
Καλύτερα.
Θα λύσωμε και το δημογραφικό μας [εξόν από το σεξουαλικό μας]






Τί αποκάλυψε η “καμπάνα” των Ευελπίδων στο West Point;


Η πρόσφατη συμμετοχή για πρώτη φορά ομάδος Ευελπίδων σε διαγωνισμό δεξιοτήτων προηγμένου επιπέδου στις ΗΠΑ, αποκάλυψε κάτι που ενώ είναι αισθητό από την πλειοψηφία των μονίμων στελεχών, αντιμετωπίζεται περίπου αδιάφορα. Όπως αναφέραμε στο αρχικό μας σημείωμα, την μικρότερη ευθύνη για την χαμηλή επίδοση φέρουν οι Ευέλπιδες, που με ζήλο ενεπλάκησαν εθελοντικώς στην πρόκληση. Δεδομένου ότι το περασμένο έτος, ομάδα εκπαιδευτών της ΣΣΕ είχε μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να παρακολουθήσει την διαγωνιστική διαδικασία, να την “μελετήσει” και να προετοιμάσει αναλόγως την ελληνική ομάδα, είναι σαφές ότι υπάρχει ένα δομικό σφάλμα στον όλο μηχανισμό.
Η ευθύνη του Αρχηγού της Σχολής είναι μεγάλη, επειδή οφείλει να αναδείξει στους προϊσταμένους του συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα, τις ελλείψεις στην εκπαίδευση που εντοπίσθηκαν. Όλοι οι συμμαθητές του πρέπει να τον βοηθήσουν σε αυτό. Οι δε προϊστάμενοι και η Διοίκηση της Σχολής, έχουν την ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να εργαστούν με την δέουσα προσοχή και να δώσουν την λύση, η οποία θα πρέπει να ξεκολλήσει πραγματικά την αντίληψη περί στρατιωτικής εκπαιδεύσεως όχι μόνο στην ΣΣΕ αλλά συνολικώς στον Ελληνικό Στρατό.
Παρακάτω, στέλεχος του Ελληνικού Στρατού “ερμηνεύει” την εμπειρία στο West Point, αναδεικνύοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, ώστε να προκύψει μια παραγωγική διαδικασία προβληματισμού και αναλήψεως πρωτοβουλιών από τους επαΐοντες. Η εμπειρία, πρέπει να καταστεί αντιληπτή ως μια μεγάλη ευκαιρία.

Περί εκπαίδευσης ενηλίκων, εκπαίδευσης των εκπαιδευτών και άλλα “ανούσια”
Επέστρεψαν πριν λίγες ημέρες από τις ΗΠΑ οι Ευέλπιδες που αποτελούσαν την ομάδα της χώρας μας που συμμετείχε στον Διαγωνισμό Στρατιωτικών Δεξιοτήτων Sandhurst 2019 της Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point. Η συμμετοχή τους δεν συνοδεύτηκε από κάποια επιτυχημένη εμφάνιση αλλά αντίθετα κατέλαβαν την προτελευταία θέση. Τι μπορεί να φταίει γι αυτό;
Ξεκινώντας, πρέπει οπωσδήποτε να δεχθούμε ότι μέχρι την αποφοίτησή τους από την ΣΣΕ, είναι εξ ορισμού εκπαιδευόμενοι και υπεύθυνοι για την αποτυχία τους δεν μπορεί να είναι άλλοι παρά το σύστημα εκπαίδευσής τους γενικότερα και οι εκπαιδευτές τους ειδικότερα! Τι εννοούμε περί συστήματος εκπαίδευσης; Ο Ανθυπολοχαγός απόφοιτος της ΣΣΕ, θα τοποθετηθεί ως πρώτη μετάθεση σε μονάδα του Όπλου/ Σώματός του, σε καθήκοντα Διμοιρίτη. Πόσα από τα 4 χρόνια φοίτησής του αναλώνονται στην εκπαίδευσή του για αυτά τα καθήκοντα (σύστημα εκπαίδευσης); Και ποιοι, με τι εμπειρία και με ποια επιπλέον μετεκπαίδευση, αναλαμβάνουν να τον εκπαιδεύσουν σε αυτά τα καθήκοντα (εκπαιδευτές);
Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις, δυστυχώς μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει! Ο Εύελπις προετοιμάζεται για τα καθήκοντα που θα αναλάβει ως Ανώτατος Αξιωματικός και μόνο. Μάλιστα, επειδή αυτό θα συμβεί μετά από 30 χρόνια, η όποια προετοιμασία είναι ανώφελη διότι μέχρι τότε ο Στρατός στον οποίο θα υπηρετεί και η τεχνολογική πραγματικότητα θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που τον εκπαιδεύουν!
Έχουμε λοιπόν έναν πρόθυμο νέο που εκπαιδεύεται επί 4 έτη στην ΣΣΕ και ένα επιπλέον έτος στο βασικό Σχολείο του Όπλου/ Σώματος στο οποίο θα τοποθετηθεί και ο οποίος μετά από 5 συναπτά έτη στρατιωτικής εκπαίδευσης, δεν γνωρίζει πως να ασκεί διοίκηση! Επειδή μάλιστα οι ανώτεροί του το γνωρίζουν αυτό, άλλωστε το ίδιο μονοπάτι ακολούθησαν στην εκπαίδευσή τους, φροντίζουν η πρώτη μετάθεσή του να μην είναι σε μονάδα αλλά σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων! Όπου για 2 επιπλέον έτη, αντί οι στρατιώτες να εκπαιδεύονται από τον εκπαιδευτή τους Ανθυπολοχαγό, συμβαίνει το ανάποδο: αυτοί τον “εκπαιδεύουν” στην άσκηση διοίκησης!
Παρεμπιπτόντως, η χώρα μας κατέχει το θλιβερό προνόμιο νέοι Ανθυπολοχαγοί και Μόνιμοι Λοχίες, δηλαδή άπειροι, να “εκπαιδεύουν” νέους στρατιώτες!
Τι γίνεται όμως με τους εκπαιδευτές των Ευέλπιδων; Φυσικά είναι όλοι τους Αξιωματικοί επίσης απόφοιτοι της ΣΣΕ, καθώς τυχούσα εκπαίδευσή τους από έμπειρους Υπαξιωματικούς (μόνιμων ή εθελοντών) είναι φυσικά εκτός συζητήσεως! Αν είναι ποτέ δυνατόν, Υπαξιωματικοί να μπορούν να εκπαιδεύσουν σε κάτι Αξιωματικούς… Ο Θεός και ο Ανθυπολοχαγός, όπως άλλωστε λέει και το ρητό!
Τι προσόντα όμως έχει πράγματι ένας Αξιωματικός για να τοποθετηθεί στη ΣΣΕ ως εκπαιδευτής; Τι εμπειρία διαθέτει και ποιός τον εκπαίδευσε για να γίνει εκπαιδευτής;
Για τα προσόντα, δεν μπορούμε να έχουμε βέβαιη άποψη. Μπορεί η ΣΣΕ να αποτελεί, λόγω της σημασίας της και του συμβολισμού της, την μοναδική εξαίρεση στις μεταθέσεις του ΕΣ, όπου το πολιτικό ή στρατιωτικό μέσον και η τυχούσα προηγούμενη συνυπηρέτηση με τον εκάστοτε Διοικητή, δεν παίζουν κανέναν ρόλο και πράγματι επιλέγονται οι καλύτεροι Αξιωματικοί για την στελέχωσή της.
Τι εμπειρία όμως διαθέτουν;
Είναι και οι ίδιοι προϊόντα του ίδιου εκπαιδευτικού συστήματος και των εκπαιδευτών τους, που με την σειρά τους ήταν και αυτοί προϊόντα του ίδιου εκπαιδευτικού συστήματος και των δικών του εκπαιδευτών που… Απλά φαύλος κύκλος. Τέσσερα χρόνια ΣΣΕ, ένα έτος στο Σχολείο του Όπλου/ Σώματός τους, δύο έτη σε ΚΕΝ και επιτέλους σε μονάδα του ΕΣ! Του πλέον σύγχρονου Στρατού του 19ου αιώνα! Του μοναδικού Στρατού στην χιλιόχρονη ιστορία του Έθνους, που δεν έχει πολεμήσει επί τρεις γενεές (75 έτη)! Γι’ αυτό άλλωστε και το δόγμα του, η εκπαίδευσή του και τα υλικά του, είναι ακριβώς τόσο παλαιά.
Τι θα κάνουν για 2-5 χρόνια που θα υπηρετήσουν σε αυτή την Μονάδα, πριν κληθούν να επιστρέψουν στο Κλεινόν Άστυ και στην Σχολή από όπου αποφοίτησαν ως εκπαιδευτές; Νομίζω είναι γνωστό σε όλους! Θα χρεωθούν κάποιο πόστο της Μονάδας (1ο-4ο Γραφείο, Γραφείο Κινήσεως, Μισθοτροφοδοσία, Στρατολογία, Γενική Διαχείριση, επόπτης ΚΨΜ) ενώ παράλληλα και ως πάρεργο, θα διοικήσει Διμοιρία ή/ και Λόχο για το αναγκαίο διάστημα που χρειάζεται να “γράψει” χρόνο διοικήσεως, ώστε να δύναται να προαχθεί στον επόμενο βαθμό. Μετά, θα παραδόσει την διοίκηση σε άλλον Αξιωματικό που και αυτός με την σειρά του πρέπει να γράψει χρόνο διοικήσεως, προκειμένου να μπορεί να προαχθεί… Δεύτερος φαύλος κύκλος!
Όμως σε αυτήν την περίοδο, θα συμμετάσχει τουλάχιστον στον κύκλο εκπαίδευσης της Μονάδος του και θα τριφτεί επιτέλους με τα αντικείμενα για τα οποία θεωρητικά προσελήφθη και πληρώνεται τα πρώτα 20-25 χρόνια της υπηρεσίας του. Φευ!
Εκπαίδευση από κακο-μεταφρασμένους αμερικανικούς κανονισμούς του 1950. Τότε που ο Στρατός ακόμα πολεμούσε και ενδιαφερόταν να ακολουθήσει τα τότε σύγχρονα πρότυπα, με καμία παρέκλιση διότι “δεν προβλέπεται” από αυτούς και σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος δεν θα τον καλύψει κανένας!
Να μην μιλήσουμε καν για την φυσική του κατάσταση, αφού η γυμναστική που προβλέπεται σχεδόν καθημερινά από το Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας (και αποτελεί έγγραφη διαταγή του εκάστοτε Α/ΓΕΣ) δεν τηρείται ανερυθρίαστα από το σύνολο των Διοικήσεων, χωρίς καμία πειθαρχική δίωξη. Άλλωστε πως μπορούν να γίνει κάτι τέτοιο, όταν η εκάστοτε ηγεσία του στρατεύματος δεν τηρούσε και αυτή με την σειρά της το Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας παλαιοτέρων Α/ΓΕΣ όσο υπηρετούσε σε χαμηλότερους βαθμούς… Τρίτος φαύλος κύκλος!
Και φτάνει η ώρα επιστροφής του ανεκπαίδευτου Αξιωματικού στην ΣΣΕ ως εκπαιδευτή! Ειλικρινά, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι πριν αναλάβει τα καθήκοντα του εκπαιδευτή, τον εκπαιδεύει κάποιος για το πως να γίνει εκπαιδευτής;
Η εκπαίδευση ενηλίκων (και ο Εύελπις είναι ενήλικος άνδρας ή γυναίκα και καλό είναι να μην τον αποκαλούμε “παιδί”) στην Δύση εν γένει και στο ΝΑΤΟ (του οποίου είμαστε μέλη από το 1952 άλλα τόσα λίγα έχουμε ενδιαφερθεί να κερδίσουμε από αυτό) έχει οργανωθεί με την χρήση της ταξινομίας Bloom, η οποία διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς στόχους σε τρεις τομείς: Νοητικό (Cognitive), Συναισθηματικό (Affective) και τον Ψυχοκινητικό (Psychomotor) και επινοήθηκε το 1956 (μετά από την τελευταία μας μάχη και μάλλον γι’ αυτό δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο της για την εφαρμογή στην στρατιωτική μας εκπαίδευση) από μία επιτροπή εκπαιδευτικών, στην οποία προήδρευσε ο Benjamin Bloom.
Αν υπάρχει έστω και μία εκπαίδευση ή ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΣ, που να έχει κάνει χρήση των αρχών της ταξινομίας Bloom τα τελευταία 63 έτη, τότε παίρνω πίσω όλα όσα έγραψα. Η παραπάνω κακή εικόνα είναι προϊόν προπαγάνδας για να “αποκοιμήσουμε” τον εχθρό και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη!
Επίλογος: Πόσο δύσκολο είναι να σπάσουν οι προαναφερθέντες φαύλοι κύκλοι; Πολύ εύκολο αν υπάρξει πρώτα μια συντριπτική ήττα των Ενόπλων Δυνάμεών μας και απώλεια εθνικού εδάφους (το χειρότερο σενάριο) ή αν μια πεφωτισμένη πολιτική ηγεσία επιβληθεί στην αντίστοιχη στρατιωτική και την υποχρεώσει να σπάσει όλα τα αποστήματα δεκαετιών (το φαντασιακό σενάριο). Επειδή όμως η πολιτική ηγεσία βλέπει τα πάντα με ορίζοντα εκλογών ή ακόμη χειρότερα ανασχηματισμού και η στρατιωτική με ορίζοντα κρίσεων (τακτικών ή έκτακτων) μπορούμε να συνεχίσουμε να κατηγορούμε τους ίδιους τους Ευέλπιδες που ανεκπαίδευτοι και με υλικά δανεικά από Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά δυστυχώς η γύμνια της ανεπάρκειας του συστήματος εκπαίδευσής τους και των εκπαιδευτών τους δεν κρύφτηκε!

 

23 σχόλια :

  1. Πώς το «Σύνταγμα» επέτρεψε την Προδοσία των Πρεσπών;
    Νομιμοποιείτο ο ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιαδήποτε κυβέρνηση να παραδώσει την Μακεδονία το όνομα και την ιστορία της;
    Όχι. Κανένας πολιτικός, κυβέρνηση, πρόεδρος δημοκρατίας κτλ., δεν διέθετε την πολιτική, νομιμοποίηση ή εξουσιοδότηση να παραχωρήσει κάποιο από τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
    Αντίστοιχα, καμία δημοκρατική πλειοψηφία δεν έχει σχετική εξουσιοδότηση να τα παραχωρήσει. Τα φυσικά κυριαρχικά δικαιώματα που συνθέτουν τον εθνικό ιστό μιας χώρας ανήκουν στους ζωντανούς, τους νεκρούς, αλλά και τους αγέννητους ακόμα πολίτες της. Δίχως αυτά δεν νοείται η χώρα, ενώ με την παραχώρηση της οφείλει να διαλυθεί αυτοδικαίως όχι απλά η κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το κράτος.
    Δυστυχώς όμως λογαριάσαμε δίχως τον ξενοδόχο.
    • Τι έχει να πει λοιπόν για το ζήτημα, το Σύνταγμα και το νομικό πλαίσιο της χώρας μας;
    • Πώς, γιατί και με ποιον ακριβώς τρόπο το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους έδωσαν και συνεχίζουν δυστυχώς να δίνουν στους πολιτικούς μειοδότες, την πλήρη θεσμική νομιμοποίηση να παραδώσουν εθνική κυριαρχία και έδαφος, τώρα και στο μέλλον;

    Μια άκρως διαφωτιστική εκδήλωση – ομιλία του Σταύρου Καλεντερίδη την Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα "Ρήγας Βελεστινλής" του Άρδην, για το ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της χώρας και των πολιτών, ποια θεσμικά μέσα χρησιμοποιούνται για να πλήττεται η κοινωνία και η Ελληνική επικράτεια, και με ποιον τρόπο μπορούμε να αντισταθούμε.

    .
    Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Ινφογνώμων, στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ», θα δοθούν όλες οι απαντήσεις, και θα παρουσιαστούν όλα τα προδοτικά άρθρα του Συντάγματος, ακόμα και αυτά για τα οποία κανείς δεν τολμάει να μιλήσει δημόσια.
    Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00
    Χώρος Πολιτικής & Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» (Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα)
    Την εκδήλωση συντονίζει η Ζωή Βελέντζα.
    Εκδόσεις Ινφογνώμων: 2103316036, www.infognomon.com, info@infognomon.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρωβουλή: Απορρίφτηκε πρόταση για ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
    Βουλευτικό Γραφείο
    Νότη Μαριά
    www.notismarias.gr
    Στρασβούργο, 16/4/2019

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Μ. Βέμπερ, Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές
    απέρριψαν την πρόταση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά
    για συζήτηση στην Ευρωβουλή
    της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

    Απουσίαζαν: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

    Σε μια συνεδρίαση όπου συμμετείχαν μόνο 7 από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές, οι Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο κ. Μάνφερντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι και ο Γκι Φερχόφστατ στάθηκαν στο πλευρό του Ερντογάν και καταψήφισαν την πρόταση του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
    Με ποια μούτρα θα έρθει ο Μ Βέμπερ την επόμενη Τρίτη στην Αθήνα για την προεκλογική του εκστρατεία, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας;

    Υπέρ της πρότασης του Νότη Μαριά ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός.
    Οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους, παρότι εδώ και 10 ημέρες είναι γνωστό το όλο ζήτημα.

    Επιχειρηματολογώντας για την πρότασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα, πολύ, δε, περισσότερο φέτος, που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία.

    Το 1919, μετά την απόβαση του Κεμάλ Πασά στη Σαμσούντα του Πόντου, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Άντρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της γενοκτονίας που ξεπέρασαν τις 350000. Εκτελέσεις, βιασμοί, καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας οδήγησαν στο θάνατο τους Ποντίους αδερφούς μας.

    Και πρόκειται για γενοκτονία, γιατί οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

    Ζητούμε λοιπόν σήμερα Δευτέρα να προστεθεί στην Ημερήσια Διάταξη Δήλωση της Κομισιόν με θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα.

    Επιπλέον, ζητούμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αίτημά μας αυτό και καλούμε τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτή την πρότασή μας ως ένα ιστορικό χρέος, ιδίως φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

    Συγκεντρωτικά, 79 ψήφισαν υπέρ της πρότασης και 199 κατά, ενώ καταγράφηκαν και 18 αποχές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαροκινός ο πρώτος ιμάμης στο μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας
    Είναι 49 χρονών, Σουνίτης και ήρθε στην Ελλάδα ως οικονομικός μετανάστης πριν από 25 χρόνια

    Χαίρει μεγάλης εκτίμησης κυρίως από την αραβική κοινότητα, αξιολογήθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους της Αθήνας ως καταλληλότερος για πρώτος ιμάμης.


    Την ταυτότητα του πρώτου ιμάμη στο μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το οποίο φιλοξενεί και συνέντευξη του μουσουλμάνου κληρικού. Πατέρας τριών παιδιών, Ελληνας πολίτης, άνθρωπος χαμηλών τόνων που χαίρει μεγάλης εκτίμησης κυρίως από την αραβική κοινότητα, αξιολογήθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους της Αθήνας ως καταλληλότερος για πρώτος ιμάμης, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο γενικός γραμμα¬τέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής. Και τονίζει: «Πρωτοπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου θα λειτουργήσει ένα δημόσιο τζαμί. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα τζαμιά είναι ιδιωτικά και ελέγχονται από εκείνους που χρηματοδότησαν την κατασκευή τους».
    Ο κ. Καλαντζής τονίζει ότι το «μιχράμπ (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάζεται από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν».

    Το τέμενος θα ξεκινήσει τη λειτουργία στις αρχές Μαΐου, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καλαντζής «ίσως είναι απαραίτητη μια δοκιμαστική λειτουργία του για να εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες ή αβλεψίες». Αναλυτικά η συνέντευξη του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας:

    - Ποιο είναι το όνομα του πρώτου ιμάμη της Αθήνας και ποιος τον επέλεξε; Το Δ.Σ. του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, σύμφωνα με τον νόμο, προκήρυξε τη θέση του ιμάμη, αξιολόγησε τις υποψηφιότητες και κατέληξε ότι ο καταλληλότερος είναι ο Μοχάμεντ Ζακί.

    - Ηταν ιμάμης και, αν ναι, πού; Ο Μοχάμεντ Ζακί είναι Ελληνας πολίτης. Είναι έγγαμος, τα παιδιά του φοιτούν σε δημόσιο σχολείο, έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας. Είναι ένας από τους ελάχιστους νόμιμους ιμάμηδες της Αθήνας και μιλά άπταιστα αραβικά και γαλλικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου: Πρέσπες 2018 - Μια επαίσχυντη Συμφωνία - Πολιτικά και Νομικά ατοπήματα
    Εκδόθηκε και κυκλοφορείται το βιβλίο
    Του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
    «Μια Επαίσχυντη Συμφωνία:
    Πρέσπα 2018»
    «…Πάμπολλα τα πολιτικά και νομικά ατοπήματα στα οποία υπέπεσε η διαπραγμάτευση, το περιεχόμενο, η κύρωση και η μέχρι τώρα εφαρμογή της Συμφωνίας της Πρέσπας.
    Η κυβέρνηση της χώρας μας δεν ρώτησε τη γνώμη του εμφανώς αντιδρώντος λαού μας, ούτε μέσω δημοψηφίσματος ούτε με προηγούμενες εκλογές, για ένα τόσο μείζον εθνικό θέμα.
    Εκχώρησαν με προσχηματικές μόνο και αδύναμες αντιπαροχές, τόσο το κρατικό όνομα της Μακεδονίας όσο και την ιθαγένεια, την εθνότητα και τη γλώσσα, ελληνικούς όρους που έχουν ιστορικό βάθος 3000 ετών και που τα υπερασπίστηκε ο ελληνικός λαός με γιγάντια και συγκλονιστικά συλλαλητήρια…»
    (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

    Τίτλος:
    «Μια Επαίσχυντη Συμφωνία:
    Πρέσπα 2018»

    Συγγραφέας:
    Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

    Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
    Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα
    Τ 2103316036, Φ 2103250421
    info@infognomon.gr
    www.infognomon.com

    Σελ.: 236
    ISBN: 978-618-5219-67-3
    Κωδ.: 86979Π34
    Τιμή: 14 €
    • ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ9 Απριλίου 2019 - 6:29 μ.μ.
    Τα πολιτικά και νομικά ατοπήματα των προδοτών δεν έχουν σημασία. Είναι ‘αντάξια’ των εμπνευστών τους. Το ζήτημα είναι η δική μας αντίδραση-αντίσταση σε αυτά.Το 70% των Ελλήνων ενάντια στη συμφωνία, άνω του 80% των δικών μας ‘ψευτομακεδονομάχων’ της Νοτίου Μακεδονίας εναντίον της συμφωνίας και συντριπτικά ποσοστά των ομογενών μας σε ολόκληρο τον κόσμο επίσης εναντίον της συμφωνίας.Τελικά 154 προδότες αποδείχτηκαν ισχυρότεροι όλων των παραπάνω ευνουχισμένων εκατομμυρίων. Μπράβο και συγχαρητήρια στους 154 προδότες που τα κατάφεραν. Εύχομαι στο μέλλον και κάποιοι άλλοι ‘154’ που να είναι για αλλαγή πατριώτες να μη διστάσουν να γ@μήσουν κάποιες λίγες χιλιάδες ανθελλήνων προδοτών.

    Athenaios10 Απριλίου 2019 - 7:35 π.μ.
    Έθιξες τήν πεμπτουσία του Ελληνικού προβλήματος. Η στάση του λαού για δεκαετίες, υποτονική ή ανύπαρκτη, απέναντι στα προβλήματα πού αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η χώρα έπεισαν τους εγχώριους προδότες και τά ξένα αφεντικά των ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς τον φόβο της τιμωρίας.

    Η εγκατάλειψη τής Κύπρου, η αποδοχή της αφαίρεσης ουσιαστικά της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, η αποδοχή του εποικισμού της χώρας και της δραματικής εθνολογικής αλλοίωσης, η υπονόμευση της παιδείας, η επίσημη και προκλητική αλλοίωση της ιστορίας, οι κατοχικοί νόμοι, το ξεπούλημα των παραγωγικών πηγών καί η υποδούλωση της χώρας, η «ελληνοτουρκική φιλία», κ.λ.π. είναι μόνον μερικά δείγματα καταστροφικών για την χώρα συμβάντων τά οποία ο λαός μέ την στάση του ουσιαστικά απεδέχθη. Ως εκ τούτου, οι Πρέσπες (και οι άλλες Πρέσπες πού μάλλον έρχονται) δεν ήσαν κεραυνός εν αιθρία.

    Και εγώ ελπίζω (χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος) ότι θα υπάρξει νέμεσις και παραδειγματική τιμωρία όσον τό δυνατόν πιο πολλών προδοτών. Αυτό είναι ελάχιστη αλλά αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει ελπίδα να επιβιώσει αυτός ο τόπος σαν Ελλάδα.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε, να φθάνουμε σιγά-σιγά και στον Τσίπρα - Τα επισκεπτήρια του Ν. Παππά στις φυλακές της Λευκωσίας
    Επισκέψεις στον φυλακισμένο για οικονομικές ατασθαλίες στην Κύπρο Βενιζέλο Ζαννέτο πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς το 2015 και 2016, στο πλαίσιο επίσημων επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα στην χώρα, εγείροντας ερωτήματα για το τι θέματα μπορεί να συζήτησαν ένας υπουργός και ένας φυλακισμένος για οικονομικό σκάνδαλο.
    Ειδικότερα, όπως γράφει ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος στα Νέα, αμέσως μετά την εκλογή του στις 25 Ιανουαρίου του 2015, ο Α. Τσίπρας μεταβαίνει στη Λευκωσία και στην αποστολή συμμετέχει και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέπτεται στις φυλακές τον κρατούμενο για ατασθαλίες Βενιζέλο Ζαννέτο.

    Σημειώνεται πως ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλακή για ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε «το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς» και αφορούσε μια επένδυση με χρήματα ενός συνεταιριστικού ταμείου.
    Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η συνάντηση κράτησε περίπου 20 λεπτά και διεξήχθη σε συγκινητική ατμόσφαιρα, καθώς ο κ. Παπάς είχε συναντηθεί και με τον γιο του κ. Ζαννέτου με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.
    Τον Ιανουάριο του 2016 ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ν. Παππάς επισκέπτονται για ακόμη μια φορά την Κύπρο (στο πλαίσιο της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο τότε υπουργός Επικρατείας επισκέπτεται και πάλι τον Β. Ζαννέτο. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 45 λεπτά, ο γιος του Β. Ζαννέτου, αναφέρει σε δηλώσεις του πως ο Ν. Παππάς επισκέφθηκε τον πατέρα του και του μετέφερε τη στήριξη και την αγάπη τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
    Πηγή: Λίμπεραλ
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Ζωγράφισαν στο βουνό σε 105 τετραγωνικά την Ελληνική Σημαία.
    «ΚΑΛΥΜΝΟΣ 14-4-2019.Σήμερα γιορτή του Αγ.Σάββα μας και τα παλληκάρια μας οι Καλύμνιοι ζωγράφισαν στο βουνό αυτό την δοξασμένη Ελληνική Σημαία μας διαστάσεων 15χ7 τμ, δηλαδή 105 τετραγωνικά. Μπράβο σας λεβέντες, μας συγκινήσατε όλους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ, ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ
    «Μάρτυρες… 100 χρόνια μετά»
    Η Αναστασία Καλαϊτζίδου με το σύζυγό της Παντελή Καλαϊτζίδη και τον εγγονό της Παντελή Σαββίδη στα μέσα της δεκαετίας του 1950 στην Παναγία Σουμελά Βερμίου.
    Η Αναστασία Καλαϊτζίδου, ήταν η γιαγιά του συναδέλφου και φίλου Παντελή Σαββίδη. Γεννήθηκε στο χωριό Κιζίλκαγια της Τρίπολης το 1904 και πέθανε στην Αξιούπολη του Κιλκίς, το 1996. Ήταν το μοναδικό κορίτσι από πέντε αδέλφια. Επέζησαν μόνο δύο. Ο αδελφός της Αμοιράς απαγχονίστηκε από τον Τοπάλ Οσμάν ενώ τα αλλά δύο αδέλφια της πέθαναν στις πορείες του
    λευκού θανάτου…
    Το 1916, όταν ήρθαν στον Πόντο οι Ρώσοι, οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία να μας στείλουν όλους τους Έλληνες εξορία, είπε η ίδια και συνέχισε: Μια μέρα ήρθαν οι τσανταρμάδες στο χωριό μας και μας έβγαλαν έξω από τα σπίτια μας. Κατέβασαν μέχρι και τους βοσκούς από τα βουνά. Τα παιδιά έκλαιγαν, οι μεγάλοι φώναζαν, τα ζώα μούγκριζαν, ήταν σαν να έγινε Δευτέρα
    Παρουσία…
    Μας οδήγησαν στην αρχή σε ένα γειτονικό χωριό και μετά μας πήγαν στην Κερασούντα. Εκεί μας έβαλαν σε ένα ξυλουργείο ενός Έλληνα και κοιμηθήκαμε. Την άλλη μέρα άρχισε να χιονίζει και ξεκινήσαμε τη μεγάλη πορεία μέσα στη χιονοθύελλα. Περάσαμε την Κουλάκαγια και την Εράσαι και μας βάλανε σ’ ένα τσαΐρι να κοιμηθούμε. Ήμασταν 300 οικογένειες και κουρασμένοι όπως ήμασταν μας πήρε ο ύπνος μέσα στα χιόνια. Όλη τη νύχτα χιόνιζε και το πρωί όταν ξυπνήσαμε είχαμε πάνω μας μισό μέτρο χιόνι…
    Εκεί όλοι αρρωστήσαμε. Τα μικρά παιδιά άρχισαν να πεθαίνουν. Οι τσανταρμάδες δεν μας άφηναν ούτε να τα θάψουμε. Φωνάζανε και χτυπούσανε για να συνεχίσουμε την πορεία. Φτάσαμε σ’ένα χωριό που το έλεγαν Εντρές. Σε αυτό το χωριό ήταν Αρμένιοι που τους είχαν σκοτώσει όλους… Στα πηγάδια τους όπως μας έλεγαν είχαν ρίξει δηλητήριο και δεν μας άφηναν να πιούμε νερό… Για να πιούμε νερό έπρεπε να πάμε σε ένα ποτάμι μακριά από το χωριό. Ο μικρός μου αδελφός πέθανε εκεί και ο μεγαλύτερος αδελφός μου ο Αμοιράς, αποφάσισε να φύγουμε για να γλιτώσουμε οι υπόλοιποι. Θάψαμε τον αδελφό μου, όπως – όπως, σε ένα ομαδικό τάφο και φύγαμε. Κάθε μέρα πέθαναν 15-20 άτομα. Περίπου 200 άτομα φύγαμε κρυφά και από βουνό σε βουνό προσπαθούσαμε να γυρίσουμε στο χωριό μας. Βρήκαμε ένα ποτάμι και στις άκρες του ποταμού προχωρούσαμε γρήγορα για να μην μας προλάβουν και μας βρούνε.. Σε αυτήν την πορεία όποιος έζησε -έζησε και όποιος πέθανε – πέθανε… Φτάσαμε σε ένα χωριό που ήσαν Ρωμαίοι και δεν μας έδωσαν να φάμε τίποτα. Νηστικοί συνεχίσαμε και φτάσαμε σε ένα άλλο ρωμαίικο χωριό όπου ένας πλούσιος, ο Αναστάς Αγάς έβαλε καζάνια και μας μαγείρεψαν να φάμε όλοι. Εκεί κάτσαμε περίπου 15 μέρες και μετά φύγαμε. Γυρίσαμε στο χωριό μας και κρυφτήκαμε στα σπίτια μας. Όσοι έβγαιναν από τα σπίτια τους έπιαναν και τους έστελναν πάλι στην εξορία. Έλεγαν σεφκιάτ-σεφκιάτ (εξορία) και άντε πάλι εξορία.
    Μια μέρα πιάσανε τον αδελφό μου τον Αμοιρά. Αναγκαστικά βγήκα και εγώ από το σπίτι μας και πιάσανε και μένα. Με στείλαμε πάλι εξορία και δεν άντεχα άλλο.
    Ήμουν τόσο κουρασμένη που έβαζα το κεφάλι μου πάνω στους πεθαμένους και κοιμόμουνα… Κάθε μέρα, κάθε ώρα περίμενα να πεθάνω και εγώ… Ένα βράδυ μας κλείδωσαν σε μια αποθήκη και τα τουρκόπουλα μας πετούσαν φύλλα μουριάς από τα παράθυρα. Εμείς ήμασταν τόσο νηστικοί που τα τρώγαμε. Μαλώναμε μεταξύ μας ποιός θα πάρει το φύλλο που πετούσαν τα παιδιά. Τόση πείνα είχαμε… Πέθαναν πολλοί γιατί δεν άντεξαν. Φτάσαμε στην Τοκάτη και εκεί ένας πλούσιος Έλληνας μας τάιζε επί 1,5 μήνα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ, ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

    Το 1918 μας είπαν να γυρίσουμε στα χωριά μας. Κάναμε 20 μέρες πορεία να φτάσουμε στην Κερασούντα. Εκεί βρήκα έναν πατριώτη και τον ρώτησα για τα αδέλφια μου που τα είχα χάσει. Τότε έμαθα ότι ο Αμοιράς ήταν στο Γιονοσλού και είχε φούρνο. Μόλις πήγα και με είδε έκλαιγε σαν παιδί. Όπως μου είπε ένας Τούρκος του έδωσε αλεύρι και έκανε ψωμί. Εκεί κάτσαμε δυο- τρεις μήνες και ήρθε νέα διαταγή να γυρίσουμε στα χωριά μας. Τότε πολλοί έφυγαν στη Ρωσία. Εγώ με τον αδελφό μου και τη νύφη μου γυρίσαμε στο χωριό και βρήκαμε Τούρκους στα σπίτια μας…
    Στις 29 Απριλίου του 1920, ο Αμοιράς αποφάσισε να πάει στην Τρίπολη. Εκεί τον έπιασε ο Τοπάλ Οσμάν μαζί με άλλους έξι Έλληνες και τους κρέμασε. Τον Τοπάλ Οσμάν τον ξέραμε γιατί πουλούσε ψάρια. Μας μισούσε και έλεγε: «εγώ ρωμαίικο αίμα εάν δεν δω, δεν τρώω το φαγητό μου».
    Έμεινα μόνη με τη νύφη μου. Ήμουν 16 χρονών και ένας Τούρκος αστυνομικός ήθελε να με πάρει. Δυο φορές προσπάθησα να αυτοκτονήσω μόνο με την ιδέα ότι θα με έπαιρνε Τούρκος. Δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει. Όλα τα αδέλφια μου είχαν πεθάνει και μόνο ένας, ο Παύλος, έφυγε στη Ρωσία και γλίτωσε. Τους συγχωριανούς μου, από 12 χρονών παιδιά μέχρι 60, τους είχαν βάλει να κάνουν δρόμους…
    Με ένα κομμάτι ψωμί οι περισσότεροι πέθαναν δουλεύοντας …
    Όσοι είχαν χρήματα πλήρωναν μεγάλα ποσά σε Τούρκους που είχαν καΐκια για να τους μεταφέρουν κρυφά στην Ρωσία ή στην Ελλάδα.
    Η Αναστασία Καλαϊτζίδου και η νύφη της, δεν είχαν χρήματα αλλά στάθηκαν τυχερές γιατί πάνω στην απόγνωση τους συνάντησαν έναν Τούρκο, φίλο των αδελφών της, ο οποίος τους έδωσε τα ναύλα για να φύγουν στην Ελλάδα.
    Επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο αλλά και εκεί παραμόνευε ο κίνδυνος.
    Πάνω στο πλοίο υπήρχε ένας Τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος διάλεγε κορίτσια και τα πουλούσε σε πλούσιους συμπατριώτες του. Ευτυχώς ο καπετάνιος του πλοίου λυπήθηκε τα δύο κορίτσια και τα έκρυψε σε μια αποθήκη του πλοίου. Έτσι κατάφεραν να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη και να επιβιβαστούν σε ελληνικό πλοίο που τους μετέφερε στην Ελλάδα.
    Στην αρχή μας πήγαν στα Επτάνησα αλλά εκεί ο κόσμος δεν μας ήθελε, είπε η ίδια και κατέληξε: Είχαμε γεμίσει ψείρες πάνω στα βαπόρια. Τελικά μας πήγαν στην Ακράτα και εκεί δουλεύαμε στις ελιές. Μετά από καιρό μας βρήκε ο αδελφός μου ο Παύλος που ήρθε από τη Ρωσία και έμενε στην Αξιούπολη. Έτσι πήγαμε και εμείς εκεί…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στρατηγός Κωσταράκος από τις Σέρρες: «Μια παρέα νεοκομμουνιστών, διεθνιστών & άσχετων διπλωματών… ξεπούλησαν τη Μακεδονία!»
    Ένας ορισμός τον οποίο βρίσκω ιδιαίτερα πετυχημένο περιγράφει την διπλωματία ως «την τέχνη να επιτρέπεις στον άλλο να κάνει το δικό σου» (Sir David Frost, British Diplomat).
    Θεωρώ λοιπόν ως ιδιαίτερα πετυχημένη την εξάσκηση της διπλωματίας από τον βόρειο, πρόσφατα βαπτισμένο σε (Βόρεια Μακεδονία) γείτονά μας.
    Διότι έπραξαν ότι έπρεπε απέναντι στον ασύγκριτα δυνατότερο σε κάθε διάσταση αντίπαλό του, δάμασαν την δύναμή του και του επέτρεψαν να πράξει αυτό που επεδίωκαν, και ακόμα περισσότερα:
    Να τους χαρίσει μαζί με το όνομα, την γλώσσα και την εθνότητα καθώς και τα ερείσματα εκείνα που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να υποκινήσουν και υποθάλψουν μειονοτικά προβλήματα στο εσωτερικό του θεωρητικά ισχυρού γείτονά τους.
    Ποιος είναι αυτός ο γείτονας; Μα φυσικά η Ελλάδα.
    Δυστυχώς, δεν ήταν ο ξένος παράγοντας αυτός που μας πίεσε. Σε καμία περίπτωση οι ισχυροί του διεθνούς συστήματος δεν ενδιαφέρονται για τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το όνομα με το οποίο το γειτονικό προς τον βορρά κράτος θα εισερχόταν στους δυτικούς οργανισμούς.
    Τους αρκούσε το να μπει στο ΝΑΤΟ για να αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση, με οποιοδήποτε όνομα. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό το κόστος, οι κυβερνώντες την χώρα μας προθυμοποιήθηκαν να το αναλάβει η Ελλάδα. Προσέξτε όμως: όχι οι ίδιοι. Η Ελλάδα. Γαλαντόμοι με την περιουσία άλλων.
    Έδωσαν κάτι το οποίο δεν τους άνηκε ώστε να ικανοποιήσουν τις κομματικές ιδεοληψίες, τόσο τις δικές τους όσο και του σκληρού πυρήνα των οπαδών τους. Τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες που δεν αντέχουν σε καμία κριτική.
    Κυρίες και Κύριοι,
    Δεν περίμενα, για να είμαι ειλικρινής, κάτι καλό από μια παρέα από νεοκομμουνιστές και διεθνιστές ακαδημαϊκούς, σε συνεργασία με άσχετους και ερασιτέχνες διπλωμάτες και με επικεφαλής τους κυρίους Τσίπρα,Καμμένο και Κοτζιά.
    Αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανε ποτέ στο σημείο να ξεπουλήσει την ένδοξη και ζηλευτή ιστορία χιλιάδων ετών ενός μέρους της Ελλάδος μας, της Μακεδονίας. Πίστευα ότι θα είχαν όρια και ηθικούς φραγμούς.
    Δεν έχουν. Και πούλησαν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Και συνεχίζουν να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα διαφημίζοντας τα ανόητα ιδεολογήματα τους.
    Ονόμασαν «έντιμο συμβιβασμό» μια άτακτη υποχώρηση σε μια μάχη που δεν έδωσαν, απεμπολώντας τα εθνικά συμφέροντα με αντάλλαγμα ομιχλώδη οφέλη: τη βελτίωση της οικονομικής μας διείσδυσης στα Βαλκάνια και την απόκτηση κυρίαρχης γεωπολιτικής θέσης στην περιοχή μας.
    Αυτά είναι παραμύθια για ανίδεους. Όσοι ξέρουν τα Βαλκάνια, ξέρουν κατ’ αρχήν ότι «εδώ δεν είναι παίξε-γέλασε» για «καρικατούρες» που παριστάνουν τους Υπουργούς Εξωτερικών, και κατά δεύτερον ότι τα «όργανα παίζουν όσο πληρώνεις τους οργανοπαίκτες».
    Και η Ελλάδα την παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι ικανή να πληρώσει τους συνταξιούχους της πόσο δε μάλλον να προσελκύσει και να στηρίξει τους απαιτητικούς διεθνείς «οργανοπαίκτες».
    Συνεπώς, το αφήγημα των οικονομικών «ωφελημάτων» και του «επηρεασμού» στην εκπαίδευση, στην διοικητική οργάνωση και στις ένοπλες δυνάμεις των γειτονικών χωρών, όχι μόνο είναι από τη φύση του άηθες ως κίνητρο, αλλά είναι και ένα ουτοπικό παραμύθι για αφελείς.
    Η Ελλάδα υπέστη εκούσια και εντελώς ανώφελα, μια στρατηγική ήττα. Ίσως να αποτελεί την χειρότερη στιγμή στην διπλωματική ιστορία μας. Ξέρω ότι πολύς κόσμος εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματικά ντρέπεται για το έγκλημα που έγινε.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Ο Τσίπρας φοβάται και τρέμει την απομάκρυνσή του από την εξουσία – Θα επιχειρήσει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος». ΤΡΑΓΚΑΣ.

    Ο Τσίπρας είναι ότι πιο πολιτικά γουρουνίσιο γνώρισε η μεταπολίτευση. Μιλάει νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος μπροστά στον Ε. Μακρόν, τον Γάλλο πρόεδρο είπε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στα συλλαλητήρια είναι ακραίοι, γραφικοί και ακροδεξιοί». Δεν ντράπηκε που έβριζε εκατομμύρια Έλληνες μπροστά στον Γάλλο πρόεδρο. Έπαιξε θέατρο μπροστά στις κάμερες ενώ γνώριζε ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί στο Μάτι. Και στη Μάνδρα και στο Μάτι έδειξε ότι δεν μπορεί να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες και να συμπαρασταθεί στο πόνο τους. Πρέπει να θυμόμαστε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Είναι το πιο μεγάλο πολιτικό παχύδερμο και πολιτικό γουρούνι της μεταπολίτευσης. Όλος ο λαός πρέπει να έχει τα μάτια του 104! Θα επιχειρήσει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Φοβάται και τρέμει την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Ήδη πυκνώνουν τα σημάδια για μεγάλο σχέδιο νοθείας. Θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες στις κάλπες για μην περάσει η αλλοίωση. Ότι και να κάνει η πολιτική χολέρα πρέπει να φύγει, να απομακρυνθεί.
    Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας της μεταπολίτευσης. Πιστεύει ότι θα κερδίζει στις εκλογές. Εκτιμά ότι όλοι οι δημοσκόποι είναι τρελοί. Πιστεύει ότι ο λαός θα τον δοξάσει που πήγε και πούλησε την Μακεδονία. Ουσιαστικά η μαύρη τουλίπα στη χθεσινή συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 μας είπε ότι θα κάνει ότι έκανε ο κ. Σημίτης, δηλαδή επιχείρηση ελληνοποιήσεων. Μας είπε ότι ο Σημίτης έχασε τις ευρωεκλογές αλλά το γύρισε στις εθνικές. Με αυτό ήθελε να πει ότι το ίδιο θα κάνει και αυτός. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα γίνει μόνο με χορηγία εκλογικών δικαιωμάτων σε χιλιάδες ξένους.
    Πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος που έχει πει τόσα ψέματα δεν θα αποπειραθεί να κάνει νοθεία; Αυτός που πούλησε ερήμην του ελληνικού λαού την Μακεδονία δεν θα επιχειρήσει νοθεία; Είναι αποφασισμένος, πολιτικά αδίστακτος και κυρίως είναι τρομαγμένος. Φοβάται ότι θα τιμωρηθεί σκληρά. Τρέμει την οργή του λαού. Έχει όμηρο και σε πλήρη πολιτική αποβλάκωση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται συμπτώματα πολιτικής άνοιας. Η πολυθρόνα του προηγείται έναντι των εθνικών συμφερόντων. Κατά τη γνώμη μου θα επιχείρηση αλλοίωση και στις ευρωεκλογές. Πιστεύει ότι θα ξεθυμάνει ο λαός με τις ευρωεκλογές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Στρατιωτικές Σχολές είναι κάτι ξεχωριστό. Το πρώτο λάθος είναι οι "Πανελλαδικές". Ο Αξιωματικός δεν αρκεί να είναι καλός μαθητής αλλά να έχει και κάποια άλλα σωματικά και ψυχικά προσόντα καθώς και κάποιες άλλες δεξιότητες σε συνδυασμό με απέραντη αγάπη στην Πατρίδα. Πέραν τούτων σε μια στρατιωτική σχολή θα πρέπει τα αντικείμενα διδασκαλίας να προσδιορίζονται από την Στρατιωτική Ηγεσία και στη συνέχεια να ανατίθεται η διδασκαλία τους σε κατάλληλους από πάσης απόψεως επιστήμονες και στρατιωτικούς. Αντιγράφοντας το Πανεπιστημιακό σύστημα σε αυτές τις σχολές που είναι καθαρά τεχνικές, τους μόνους που ωφελεί είναι οι καθηγητές. Οι στρατιωτικές σχολές Αξιωματικών πρέπει να ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ανώτατες αλλά να ακολουθούν το δικό τους σύστημα όπως αυτό συμβαίνει σε όλο τον Κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ.
      Να ιδρυθούν πολλά Στρατιωτικά, Ναυτικά και Αεροπορικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα. Όπως υπάρχουν στις ΗΠΑ. Όπως υπάρχουν εδώ τα μουσικά και εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια. Ο υποψήφιος αξιωματικός πρέπει οπωσδήποτε να περνάει το στάδιο του απλού στρατιώτη. Να υπηρετήσει πρώτα κανονικά την στρατιωτική θητεία του. Το επόμενο στάδιο για όσους θέλουν πραγματικά το επάγγελμα των όπλων, πρέπει να κατατάσσονται σε μία σχολή υπαξιωματικών για δύο χρόνια, π.χ. Στην σχολή μονίμων υπαξιωματικών Τρικάλων. Οι ικανότεροι, μετά την αποφοίτηση δίνουν σκληρές σωματικές και πνευματικές εξετάσεις και αν περάσουν, πηγαίνουν για δύο ακόμη χρόνια στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι γι αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα.

      ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

      Διαγραφή
  12. Εντοπίστηκε ναυάγιο από τον στόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Τα απομεινάρια έντεκα πλοίων που άνηκαν σε ελληνικό στόλο (περίπου 300 π.Χ.) βρέθηκαν 300 μέτρα κάτω από το νερό στο νότιο τμήμα της πόλης της Τύρου. Την αρχαιολογική έρευνα έχει αναλάβει ο επικεφαλής της Λιβανέζικης Ένωσης Επαγγελματιών Δυτών, Mohammad al-Siraj.
    Σύμφωνα με τον al-Siraj, τα ανακαλυφθέντα πλοία ανήκαν στον Μακεδονικό Στρατό. Βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Τύρου που πραγματοποιήθηκε από τον Μεγάλο Αλέξανδρο το 322 π.Χ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙ… ΔΙΑΡΤΗΤΟΙ». ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟΙ; ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
    Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι, να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη, προκάλεσε έναν καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.
    Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Αλλά το διάτρητοι σημαίνει κάτι διαφορετικό.
    Όπως αναφέρει το λεξικό, η λέξη διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες, ή πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο, όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.
    Όπως ήταν φυσικό, άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του Τwitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας.
    "Είμαστ' ανοιχτοί, διάτρητοι ..." Λέει ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου .. Ακόμα δεν συνήλθαμε απ' την "τυμβοθηρία" ...
    Σοβαρά τώρα αμφισβητεί κανείς το ποσό αδίστακτος είναι ο Τσίπρας όταν πετάει τέτοια μαργαριτάρια σε κάθε του ομιλία και παρόλα αυτά διατηρεί τέτοια ψυχραιμία; Εδώ ένα ε μέιλ στέλνεις και το κοιτάς εκατό φορές μήπως σου φυγε κανένα κόμμα. Ο τύπος κάθε φορά είναι χειρότερος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. BΟΥΤΣΗΣ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΚΟΪΜ».

    Ο Βούτσης στην Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, είπε: «Πιστεύω ότι χρειάζεται να αναζητήσουμε όλοι μαζί την ευρωπαϊκή ταυτότητα με βάση τις αξίες της ειρήνης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, αντί της αγωνιώδους αναζήτησης εθνικής ταυτότητας, όπου οξύνεται η διαφορετικότητα και εκδηλώνονται φαινόμενα εθνικής αναδίπλωσης και εθνικισμού»!
    Ο ίδιος ο κομμουνιστής Πρόεδρος της «Βουλής των Ελλήνων», ο τρίτος θεσμικά πολιτειακός παράγων, μιλά με πλήρη απαξιωτικό τρόπο για την Εθνική Ταυτότητα των Ελλήνων και αναζητεί μία ανύπαρκτη «ευρωπαϊκή ταυτότητα», (άραγε σε ποια γλώσσα; Στα Γερμανικά, που είναι η πιο ομιλούμενη γλώσσα στην Ευρώπη ή στα Γίντις ή στην Εσπεράντο;)
    Ένας κοσμοπολιτισμός του κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ που προσυπογράφει άνετα η μασονική φιλελεύθερη ΝΔ του Ρότσιλντ, αφού και για τους δύο σχηματισμούς η «ευρωπαϊκή ταυτότητα» αποτελεί αποκλειστικό στόχο σε σχέση με την Εθνική Ταυτότητα, για να επέλθει η οριστική και αναντίστρεπτη κυριαρχία των ειδικών κτηνιάτρων της εκλεκτής φυλής, πάνω στα μαρκαρισμένα βοσκήματα των γκοΐμ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Θεία» δίκη λένε τα σερβικά ΜΜΕ η πυρκαγιά στην Νοτρ Νταμ: «Είχαν αναρτήσει σημαία του ισλαμικού Κοσόβου στην κορυφή».
    Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων είναι μια «θεία δίκη», ανέφεραν σερβικές ταμπλόιντ, υπενθυμίζοντας ότι μια σημαία του Κοσόβου είχε υψωθεί στον καθεδρικό ναό για την εκατοστή επέτειο της εκεχειρίας του 1918.
    «Τους βρήκε θεία δίκη», τιτλοφόρησαν άρθρα τους οι ταμπλόιντ Alo και Informer. Η Alo έβλεπε μια τιμωρία επειδή «έφτυσαν τα σερβικά θύματα» του πολέμου στο Κόσοβο. Οι δύο εφημερίδες, οι οποίες πρόσκεινται στην κυβέρνηση, απέσυραν ωστόσο γρήγορα τα άρθρα αυτά το βράδυ της Δευτέρας.
    Στο πλαίσιο των εορτασμών για την εκατοστή επέτειο από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων, είχε σημαιοστολιστεί με τα χρώματα όλων των προσκεκλημένων στις τελετές, μεταξύ των οποίων και το Κόσοβο. Η Σερβία, που δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της πρώην νότιας επαρχίας της, είχε κάνει λόγο για «σκάνδαλο».
    Οι σχέσεις ανάμεσα στο Παρίσι και στο Βελιγράδι ήταν ακόμη τεταμένες όταν ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι κάθισε στις 11 Νοεμβρίου σε ένα τιμητικό βήμα, ενώ ο ομόλογός του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε μια δευτερεύουσα θέση.
    Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί ακολούθησαν τη θεματική που είχαν επιλέξει αρχικά οι Alo και Informer.
    «Να καεί όποιος βομβάρδισε τις αθώες και αδύναμες Σερβική Δημοκρατία (τη σερβική οντότητα της Βοσνίας) και Σερβία», έγραψε για παράδειγμα στο Twitter ο Ράικο Βάσιτς.
    Η Σερβία τιμά την 20ή επέτειο από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ που την ανάγκασαν να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Κόσοβο, θέτοντας ντε φάκτο τέρμα στη σύγκρουση εναντίον των αυτονομιστών Αλβανών του Κοσόβου. Η εκστρατεία αυτή έχει εγγραφεί ως ταπείνωση και θεωρείται βαθύ τραύμα για τους Σέρβους.
    Εκφράζονται ωστόσο και άλλες απόψεις: «Όλοι εκείνοι που χαίρονται απόψε έπρεπε να αναρωτηθούν ποιες είναι οι αμαρτίες μας, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη σερβική εκκλησία του Αγίου Σάββα» στη Νέα Υόρκη το 2016, έγραψε ο Άλεξ Κριστάνοβιτς.
    Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την υποστήριξή του στη Γαλλία, λέγοντας πως «όλοι οι πολίτες της Σερβίας θλίβονται» και είναι μαζί με τους «Γάλλους φίλους» τους. Είπε πως η χώρα του είναι έτοιμη «να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση αυτού του συμβόλου του παγκόσμιου και του γαλλικού πολιτισμού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το δράμα των Κρυπτοελλήνων του Πόντου – Πως επιβιώνουν ΣΗΜΕΡΑ μέσα στην Τουρκία.
    Συγκλονιστική Τουρκική ταινία με ελληνικούς υποτίτλους που αποκαλύπτει για πρώτη φορά, στην Τουρκική γλώσσα, το δράμα και την πίστη των Κρυπτοελλήνων του Πόντου, σπάζοντας τη σιωπή αιώνων.
    Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού για την Τουρκία: τους κρυπτοχριστιανούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς του Πόντου! Φυσικά αυτήν την ταινία, αναμένουμε με περιέργεια αν θα την «παίξουν» οι δικοί μας τηλεοπτικοί σταθμοί μιας και έχουν βαλθεί να επιλέγουν να προβάλλουν μόνο τούρκικα προγράμματα.
    Για το θέμα των κρυπτοχριστιανών έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά. Πρώτη φορά αυτό το θέμα έγινε ταινία, από τον σκηνοθέτη Υusuf Kurcenli. Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1947 στη Μαύπαρη της Ριζούντας του Πόντου.
    Υπόθεση ταινίας: Μία ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε μία Μουσουλμάνα, την Esma και έναν κρυπτοχριστιανό, τον Mustafa. Πως αντιδρά η μητέρα του Μουσταφά, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της θέλει να «κλέψει» την μουσουλμάνα Esma; Πως ο μικρός της οικογένειας, μαθαίνει ότι η οικογένειά του δεν είναι μουσουλμάνοι όπως νόμιζε, αλλά…
    Πως ο παππούς ενώ πηγαίνουν να τον κηδέψουν ως μουσουλμάνο, τελικά καταλήγει σε χριστιανικό νεκροταφείο; Όσοι έχουν ρίζες από εκείνα τα μέρη και έχουν ακούσει από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ιστορίες, το λιγότερο θα συγκινηθούν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10 ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ».
    Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παταγώδη αποτυχία των Ευέλπιδων στον διαγωνισμό sandhurst Military Skills Competition, το παγκόσμιο πρωτάθλημα των διεθνών ακαδημαϊκών στρατιωτικών δεξιοτήτων που διεξήχθη μεταξύ 12-13 Απριλίου, δέκα Ελληνες πρώην Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού σε κοινή ανοικτή επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εκφράζουν την αγωνία τους για τις πραγματικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
    Ευθέως τονίζουν ότι «η υποχώρηση της σχετικής μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές απώλειες, που μπορεί να φθάσουν μέχρι και το επίπεδο της εθνικής καταστροφής με τον πιο άμεσο και απόλυτο τρόπο, όπως έγινε το 1897».
    Το άρθρο υπογράφουν οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Κωνσταντίνος Γκίνης, Αθανάσιος Τσέλιος και Βασίλειος Τελλίδης, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και Γεώργιος Γιακουμάκης, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ Βασίλειος Κλόκοζας και Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Κωνστα¬ντίνος Μαζαράκης – Αινιάν και ο Επίτιμος Υπαρχηγός Στόλου, Σπυρίδων Κονιδάρης.
    Οι «10» στο κείμενο της ανοικτής επιστολής τους, καταγράφουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η υποβάθμιση της αμυντικής ισχύος της χώρας μας: «Δυστυχώς, οι δυνατότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων την τελευταία δεκαπενταετία βρίσκονται σε συνεχή διολίσθηση, με αποτέλεσμα η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να μεταβάλλεται σταθερά υπέρ της δεύτερης.
    Αν θέλουμε μια Ελλάδα η οποία να εξασφαλίζει ειρήνη και συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας, οικονομικής προκοπής και ευημερίας στους πολίτες της, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της άμυνας της χώρας. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν τη χώρα ευυπόληπτη στους φίλους και σεβαστή στους αντιπάλους.
    Η συνειδητή επιμονή στην αντιμετώπιση του ζητήματος της εθνικής άμυνας και ασφαλείας με τους σημερινούς όρους σημαίνει ένα εκ των δύο: Είτε έχουμε αποφασίσει υποχώρηση σε αυτά που αποκαλούνται "ζωτικά συμφέροντα της χώρας" είτε παίζουμε με τη φωτιά, ελπίζοντας ότι, όπως άλλα προβλήματα, και αυτό θα "σκάσει στα χέρια των επόμενων".
    Η διέξοδος είναι στα χέρια μας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κυβερνήσεις χωρίς ευρεία συναίνεση από την αντιπολίτευση δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα».
    Η επιστολή είναι ουσιαστικά ένα «κείμενο αγωνίας» από τους γνωρίζοντες για τις εγκατάλειψη της ενίσχυσης της αμυντικής προσπάθειας της χώρας, ειδικά απέναντι στον φρενήρη εξοπλισμό της Τουρκίας.
    Το σημείο-κλειδί του κειμένου είναι η φράση: «Είτε έχουμε αποφασίσει υποχώρηση σε αυτά που αποκαλούνται "ζωτικά συμφέροντα της χώρας" είτε παίζουμε με τη φωτιά, ελπίζοντας ότι, όπως άλλα προβλήματα, και αυτό θα "σκάσει στα χέρια των επόμενων"».
    Εδώ λοιπόν τίθεται πλέον ανοικτά το ζήτημα της συνδιαλλαγής με τη Τουρκία σε επίπεδο εθνικής μειοδοσίας...
    Z.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΗ ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΘΑ ΜΕ ΛΕΡΩΣΕΙΣ.
    https://youtu.be/RRavSKg4TW4
    Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών στα Γιαννιτσά βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, στη διάρκεια προεκλογικής του περιοδείας.
    Οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των επεισοδίων κατά πολιτικών προσώπων, κυρίως του κυβερνώντος κόμματος, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
    Πιο αναλυτικά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά.
    Πολλοί ήταν οι πολίτες που αντέδρασαν, αποδοκιμάζοντάς τον για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
    Κάποιοι φώναζαν «προδότη» μόλις τον αντίκρισαν, ενώ κάποιοι άλλοι του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη!
    Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιος, δεν ήθελε καν να τον ακουμπήσει ο κύριος Γιαννούλης κι έτσι όταν πήγε να του χτυπήσει φιλικά την πλάτη, ο πολίτης άρχισε να φωνάζει «μη με ακουμπάς, θα με λερώσεις»!
    Ο κ.Γιαννούλης συνοδευόμενος από συνεργάτες του βρέθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο των Γιαννιτσών, ενώ την περιοδεία κατέγραφε και συνεργείο του πρακτορείου euronews. Οι πολίτες που επιχειρούσε να προσεγγίσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης τον υποδέχονταν με αποδοκιμασίες:
    «Στη Νότια Μακεδονία ήρθατε;», «Ντροπή σας», «Στα Σκόπια να πάτε, στα Σκόπια, είστε επικίνδυνοι, προδότες, κοπριές», του έλεγαν. Αλλοι πολίτες του είπαν:
    «Είστε πουλημένοι, δεν ντρέπεστε λίγο; Προδότες». Ο κ.Γιαννούλης προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ενώ είναι χαρακτηριστική η αντίδραση πολίτη, που ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης πάει να του δώσει το χέρι του, ο πολίτης αντιδρά αρνούμενος.
    «Να μην ξαναπατήσετε εδώ. Είναι προτιμότερο», λέει στον Χρήστο Γιαννούλη άλλος πολίτης.
    «Ποιός το λέει αυτό;», αντιτείνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος...», απαντά ο πολίτης.
    Λίγο πιο κάτω ο Χρ. Γιαννούλης συνάντησε έναν πατέρα με το παιδί του και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
    Πολίτης: Να σκέφτεστε καλύτερα αυτά που λες στην τηλεόραση
    Γιαννούλης: Δεν ακούσατε τι είπα, θέλεις να ακούσεις τι είπα;
    Πολίτης: Οχι δεν θέλω να ακούσω, είστε προδότης και θα ήταν προτιμότερο να μην ξαναπατήσετε εδώ πέρα
    Γιαννούλης: Ποιος θα μου το απαγορεύσει;
    Πολίτης: Ο κόσμος
    Γιαννούλης: Δεν βλέπω κανέναν να μου το απαγορεύει
    Πολίτης: Να μην ξαναπατήσετε εδώ
    Γιαννούλης: Μόνο εσείς είστε ο κόσμος;
    Πολίτης: Ναι, εμείς
    Γιαννούλης: Είστε λίγο υπερβολικός
    Πολίτης: Να θυμάστε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Μη με ακουμπάς προδότη - Πήγαινε στα Σκόπια»: Οργή πολιτών στα Γιαννιτσά εναντίον υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ
    https://youtu.be/RRavSKg4TW4

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ Νίκος Ξυλούρης

    https://www.youtube.com/wat...

    " Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη στράτα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα καρφωμένη

    Για τους πουλημένους
    Βόλι δε χαλάμε
    Με πέτρες και κοτρόνια
    Τους πετροβολάμε
    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη ώρα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα αφορισμένη

    Και για όλους ίδια
    Θα ’χετε κονάκι
    Λακούβες με σκουπίδια
    Κι απάνω τους κοράκι
    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ’ την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά "

    Η Μακεδονία είναι μία κι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι Πολίτες Σκύδρας ζητούν την κατάργηση της ονομασίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δ.Α.Κ Σκύδρας
    Oι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΥΔΡΑΣ στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    17-04-2019
    Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία της Σκύδρας πληροφορήθηκε πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας, γεγονός που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά και με το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υιοθέτησε πρώτο σε όλη την Ελλαδα το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας μη αποδεχόμενο την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία!
    Για τους λόγους αυτούς κι επειδή δεν επιθυμούμε στους χώρους όπου αθλούνται τα παιδιά μας να υπάρχουν πρότυπα ανθρώπων που από Ολυμπιονίκες μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς…
    Καλούμε όλους τους δημότες της Σκύδρας αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 2:30 το μεσημέρι έξω από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας για συλλογή υπογραφών με αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας την κατάργηση της ονομασίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γυμναστήριο) Σκύδρας και υπέρ της αλλαγής αυτού.
    ΥΓ.: Ευχή όλων μας είναι η απόσυρση της υποψηφιότητας του και η μη ενασχόληση του με την πολιτική γενικότερα. Ώστε να σταματήσει η συλλογή των υπογραφών.-
    Τηλ. επικ.: 6974583059
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. Ιουδαϊκό Bloomberg: «Η Ελλάδα παραμένει πέμπτη πιο μίζερη οικονομία στον κόσμο».
    Αμετακίνητη από την 5η θέση στη λίστα με τις πιο μίζερες οικονομίες του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον δείκτη Misery Index του Bloomberg παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και την έξοδο στις αγορές.
    Η βαθμολογία των χωρών που περιλαμβάνονται στην έρευνα προκύπτει από τον υπολογισμό του πληθωρισμού μιας χώρας σε συνδυασμό με τους δείκτες ανεργίας.
    Είναι εντυπωσιακό ότι οι πέντες πρώτες χώρες του καταλόγου δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2018 «γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει ζόρι στην οικονομία και μικρή πρόοδος στην επιστροφή των ανθρώπων στην εργασία».
    Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται, όπως και το 2018 η Βενεζουέλα καθώς εκεί ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα φτάσει φέτος το 8.000.000%!
    Ακολουθεί ακόμη μία οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή, η οποία αναγκάστηκε να πέσει και πάλι στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ εν μέσω ραγδαίας υποτίμησης του νομίσματός της και ύφεσης. Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Βόρεια Αφρική και ένα σκαλοπάτι πιο κάτω την Τουρκία, η οποία επίσης βιώνει τις επιπτώσεις από τις μεγάλες απώλειες της λίρας και τις εμμονές του Ταγίπ Ερντογάν.
    Σημειώνεται ότι στον δείκτη «μιζέριας» περιλαμβάνονται συνολικά 62 χώρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...