Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.



ΣΤΗΝ  ΤΕΛΕΤΗ  ΘΑ  ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΟΛΟ ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,  ΟΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΑΡΧΟΙ  ΚΑΙ  Ο  ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.  ΘΑ  ΦΙΛΗΣΟΥΝ  ΤΟ  ΧΕΡΙ  ΤΟΥ  ΙΜΑΜΗ  ΚΑΙ  ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΥΛΟΓΙΑ  ΤΟΥ  ΑΛΛΑΧ.



ΘΑ  ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΚΑΙ  Η  ΗΓΕΣΙΑ  ΤΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


ΘΑ  ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ  Η  ΗΓΕΣΙΑ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.  Η  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ  ΘΑ  ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΛΟΓΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ  ΘΕΣΗ  ΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΑΣ  ΣΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΤΟΥ  ΜΩΑΜΕΘ.   

Οι  γενναίοι  και  μπαρουτοκαπνισμένοι  έλληνες  αξιωματικοί  μετά  την εντυπωσιακή  εκμάθηση   του  σκοπιανού  "εθνικού"  ύμνου  "Η  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"  θα  προχωρήσουν  σε  νέους  ηρωϊσμούς.  Ο  γενναίος  αρχηγός  τους  (αρχηγός  ΓΕΕΘΑ),  προχθές  στα  Σκόπια,  μπροστά  στην  σκοπιανή  σημαία  τραγούδησε,  με  τον γνωστό  δυναμισμό  των  ελλήνων  αξιωματικών,  τον  ύμνο  της  "Μακεδονίας".  Τώρα,  την  ημέρα  των  εγκαινίων  του  τζαμιού,  όλα  τα  ελληνικά  στρατόπεδα,  τα  πολεμικά  πλοία  και  τα  πολεμικά  αεροπλάνα  θα  σημαιοστολιστούν  με  την  ερυθρά  ημισέληνο   και  παντού  θα  ακούγεται  ο  λόγος  του  ιμάμη. Υπάρχει  και  πρόταση  να  γίνει  επιμνημόσυνη  δέηση  προς  τιμή  του  τούρκου  ναυάρχου  της  σφαγής  της  Χίου  Καρά  Αλή, που  τον  κατέκαψε  ο  εγκληματίας  πολέμου  φασίστας  Κωνσταντίνος  Κανάρης. 




ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ; ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ); ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;   




ΜΕΓΑΛΗ  ΧΑΡΑ  ΣΤΗΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
150.000  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ   ΚΑΙ  ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,  ΑΘΕΟΙ  ΚΑΙ  ΕΝΘΕΟΙ,  ΠΡΩΤΟΙ  ΘΕΣΗ  ΣΤΟ  ΤΖΑΜΙ.

Όλα  τα  ελληνικά  σχολεία,  γυμνάσια,  λύκεια  και  πανεπιστήμια  θα  σημαιοστολιστούν  με  την  ερυθρά  ημισέληνο.  Θα  έχουμε  σχολική εορτή.  Θα  εκφωνηθούν  λόγοι  στα  σχολεία  για  την  ανέγερση  του  τζαμιού  και  όλοι  μαζί  θα  ανακράξουν  Αλλαχού  Ακμπάρ.


 "Ο  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ"


Στην  τελετή  θα  συμμετέχει  ο  «αρχιεπίσκοπος  Αθηνών»  Ιερώνυμος.  Θα  ευλογήσει  και  θα προσκυνήσει  στο  τζαμί,  θα  συγχαρεί  τον  ιμάμη  και  θα  του  ευχηθεί  «καλές  δουλειές».  Στον  λόγο  του  θα  αναφερθεί  στον  κλασσικό   και  τετριμμένο:  "όλοι  παιδιά  του  Αβραάμ  είμαστε..."  Τώρα  δεν  ξέρουμε  αν  το  τζαμί  θα  ανήκει  στους  σουνίτες,  στους  σιίτες,  στους  αλεβίτες,  στους  ουαχαμπιστές, στην  αλ  κάιντα, στον ISIS  ή   κατ’  ευθείαν  στον  Ερντογάν  και στην  ΜΙΤ.  Ούτε  γνωρίζουμε  πότε  θα  αρχίσουν  αναμεταξύ  τους  τις  σφαγές  εκεί  μέσα.


  ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΤΑ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ  ΑΒΡΑΑΜ  ΜΕ  ΤΙ  ΧΑΡΑ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΤΗΝ  ΝΕΑ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ, ΤΗΝ  ΣΦΑΓΗ  ΤΩΝ  ΑΔΕΛΦΩΝ  ΜΑΣ  ΣΤΗΝ  ΜΥΤΙΛΗΝΗ.  ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ  ΤΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΑ  (ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ)  ΟΠΩΣ  ΑΚΡΙΒΩΣ  Ο  "ΜΕΓΑΣ"  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΣΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ  ΤΟΥ  "ΚΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ"  ΥΠΕΣΚΑΠΤΕ  ΤΑ  ΘΕΜΕΛΙΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  ΣΤΗΝ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ  ΜΕΣΟΓΕΙΟ  ΚΑΙ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ  ΤΟ  ΕΔΑΦΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ  ΒΑΡΒΑΡΩΝ  ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ.


  

Ο ΜΠΑΧΑΪΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ;

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ

 

  "ΕΣΣΕΤ'  ΗΜΑΡ"
         (Θάρθει  και  η  δική μας  μέρα...)
«ἔσσεται ἦμαρ ὅτ' ἄν ποτ' ὀλώλῃ Ἴλιος ἱρὴ».
λέει ο ηγέτης των Αχαιών, ο Αγαμέμνων, στο Δ 164 της Ιλιάδας.

Καμιά  πρωτεύουσα  του  Δυτικού  κόσμου  δεν  ήταν  υπό  την  κυριαρχία  μουσουλμάνων  και  μάλιστα  για  400  χρόνια.  Τώρα  η  Αθήνα  επανέρχεται  στον  χώρο  που  ανήκει.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


19 σχόλια :

  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ 13 ΠΑΙΔΙΩΝ, ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ. ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
    Η καθαρίστρια η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. Κατά την απολογία της, υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της…
    Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία διαγωνιστική ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
    Η καθαρίστρια η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης. Τότε η γυναίκα που είχε δέκα παιδιά και ήταν έγγυος στο 11ο, υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να ζήσει την πολύτεκτη οικογένειά της.
    Σήμερα κατά την απολογία της υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της πλέον ενώ είπε στους δικαστές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της.
    Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της. Τελικά το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
    Η καθαρίστρια απο την πλευρά της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραδώσαμε τα πάντα χωρίς να έχουμε καν πολεμήσει.
    Από τη
    Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
    Τα βασανιστήρια και τα μαρτύρια που έζησαν οι Ελληνες από τους Βούλγαρους πριν ελευθερωθεί η Μακεδονία φαίνεται ότι τα έχουμε ξεχάσει. Τον διαρκή αγώνα των σλαβικών φύλων να πάρουν τη Μακεδονία, εξοντώνοντας τους ελληνικούς πληθυσμούς, επιβάλλοντας τη σλαβική διάλεκτό τους σε σχολεία και εκκλησίες και αρπάζοντας παιδιά, τον έχουμε ξεχάσει.

    Οι κομιτατζήδες είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ, όπως και οι βλέψεις των Σλάβων γειτόνων στα ελληνικά εδάφη.

    Ελληνες, όπως ο Δραγούμης και η Πηνελόπη Δέλτα, περιγράφουν τι τράβηξαν οι ελληνικοί πληθυσμοί από τους Βούλγαρους. Τα γραπτά τους, όμως, δεν διδάσκονται στα σχολεία. «Ο μπιντές» του Χάκκα και άλλα άθλια προπαγανδιστικά αναγνώσματα για το πόσο χρήσιμες είναι οι ΜΚΟ, τι καλή που είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και πόσο πατρίδα μας είναι η Ευρώπη ενδείκνυνται περισσότερο ως μάθημα.

    Λέει ο Δραγούμης στο βιβλίο του «Μαρτύρων και ηρώων αίμα»: «Αλλα κράτη αρπάζουν πολιτείες και χώρες και μεις, και κείνα που είναι δικά μας, και εκείνα δεν τα κρατούμε. Σκιαζόμαστε μην μας πουν οι Ευρωπαίοι πως δεν είναι δικά μας. Με ντροπή μας μεγάλη και δειλά δειλά ξεστομίζουμε πως έχουμε κάποια επιρροή στη Μακεδονία. Αφού οι Βούλγαροι την έχουν στο μάτι και φωνάζουν πως είναι δική τους, ταιριάζει να τη θέλουμε και μεις; Βέβαια, η Ευρώπη μας δίνει πιστοποιητικά καλής διαγωγής, για να καθόμαστε φρόνιμα και να την αφήνουμε και αυτήν ήσυχη και ελεύθερη να κάνει τους σκοπούς τους δικούς της και εμείς κολακευόμαστε, οι βλάκες. Εμείς κυττάζουμε να μη γεννήσουμε ζητήματα, τρεμούλα μας πιάνει άμα βγη στη μέση κανένα. Οι Βούλγαροι φροντίζουν να γεννούν όσο μπορούν περισσότερα ζητήματα, για να κερδίσουν τουλάχιστον ένα. Οι Βούλγαροι για να επιτύχουν ένα, ζητούν δέκα και επιτυχαίνουν δύο. Εμείς όταν θέλουμε να επιτύχουμε ένα, ζητούμε ένα και επιτυχαίνουμε μηδέν».
    Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν ζητήσαμε καν αυτό το ένα. Μόνο δώσαμε. Αγράμματοι, ιδεοληπτικοί και ανιστόρητοι ανθέλληνες έφτυσαν τους προγόνους μας στα μούτρα και παρέδωσαν τη φυλαγμένη για αιώνες με ελληνικό αίμα μακεδονική ταυτότητα στους Σλάβους, ξεχρεώνοντας τα κομμουνιστικά γραμμάτια του Εμφυλίου. Μετά πήγαν να βγάλουν σέλφι και να χαχανίσουν αγκαλιά με τους «Νέους Μακεδόνες» όλο καμάρι. Τέτοια ταπείνωση μία χώρα την υφίσταται όταν έχει χάσει πόλεμο. Εμείς παραδώσαμε τα πάντα χωρίς να έχουμε καν πολεμήσει.
    Οι εναγκαλισμοί, τα χάχανα και το θράσος με το οποίο περιφέρονται δημόσια οι κάθε είδους προδότες, μιλώντας για μία καλή συμφωνία, είναι μια γροθιά στον Ελληνισμό. Πόσο ακόμη ο Ελληνισμός θα τρώει γροθιές απαθής, δεν το γνωρίζω. Θέλω να πιστεύω όχι για πολύ.
    *Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρις Σπύρου: «Μαϊμού» η Συμφωνία των Πρεσπών – Ανύπαρκτο κράτος η «Βόρεια Μακεδονία».
    «Aνθελληνική, Ανυπόστατη και Παράνομη» χαρακτηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών ο ελληνοαμερικανός πολιτικός, Κρις Σπύρου.
    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι εάν τα Ηνωμένα Έθνη επικυρώσουν την παράνομα επικυρωμένη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε θα φέρουν την ευθύνη επικύρωσης μιας «μαϊμού» διεθνούς συμφωνίας και θα βρεθούν εκτεθειμένα ενώπιον της παγκόσμιας δικαιοσύνης». Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρου, η συγκεκριμένη διεθνής συμφωνία, ουδέποτε υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Σκοπίων, Γκιόργκε Ίβανοφ.
    Γιατί ο κύριος Νίμιτς εξαφανίστηκε από την διαδικασία, όπως εξαφανίστηκαν και οι αρχιτέκτονες και οι συνυπογράφοντες της Συμφωνίας των Πρεσπών; Γιατί όλοι τους γνώριζαν πολύ καλά ότι το Σύνταγμα της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», του κατά την Συμφωνία των Πρεσπών, «Δεύτερου Μέρους», καθορίζει ξεκάθαρα. Οι διεθνείς συμφωνίες του κράτους αυτού συνάπτονται και υπογράφονται μόνο από τον Πρόεδρο της εν λόγω Δημοκρατίας.
    Το «Άρθρο 119» του Συντάγματος του «Δεύτερου Μέρους» αναφέρει συγκεκριμένα: «Διεθνείς συμφωνίες συνάπτονται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.» Και το «Άρθρο 118» του Συντάγματος του «Δεύτερου Μέρους» αναφέρει επίσης ξεκάθαρα: «Οι διεθνείς συμφωνίες που έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν μέρος της εσωτερικής έννομης τάξης και δεν μπορούν να τροποποιηθούν από το νόμο.»
    Ο Μάθιου Νίμιτς, οι αρχιτέκτονες και οι συνυπογράφοντες της Συμφωνίας των Πρεσπών γνώριζαν πολύ καλά, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του «Δεύτερου Μέρους», της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», Γκιόργκε Ίβανοφ, δεν συνέταξε, ούτε υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών.
    Από την πρώτη στιγμή που οι σχεδιαστές της Συμφωνίας των Πρεσπών ανακοίνωσαν την δημιουργία της, δήλωσα δημοσίως και επανειλημμένως «Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα και μόνο σκοπό. Να δώσει κρατική Μακεδονική οντότητα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στην «Δημοκρατία των Σκοπίων». Και να δώσει εθνική Μακεδονική ταυτότητα στους κατοίκους της.» Και ακριβώς αυτό θα γίνει εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνουν το αίτημα που περιέχει η επιστολή της «Μόνιμης Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας της Ελλάδας», Μαρίας Θεοφίλη και της «(Προσωρινής) Επιτετραμμένης Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2019.
    Επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, ανυπόστατη, και παράνομη. Εάν τα Ηνωμένα Έθνη επικυρώσουν την αντισυνταγματικά συντεταγμένη και παράνομα επικυρωμένη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε τα Ηνωμένα Έθνη θα φέρουν την ευθύνη επικύρωσης μιας «μαϊμού» διεθνούς συμφωνίας. Και θα βρεθούν εκτεθειμένα ενώπιον της παγκόσμιας δικαιοσύνης.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Εκδότης της Σημερινής προς Νίκο Αναστασιάδη: Πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μας πει συζήτησαν ο Τσίπρας με τον Ερντογάν
    Κώστας Ν. Χατζηκωστής
    Σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ρεαλιστής», ζηλωτής του Σχεδίου Ανάν, επικρίνεται από τους φίλους του (τότε και νυν) ως «φυγάς» των Συνομιλιών του Κραν Μοντανά. Και όχι μόνο. Επικρίνεται και από τους «ενδημικούς» επικριτές της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του. Επικρίνεται ότι δεν γνωρίζει τι συζητεί, πού βρίσκεται και πού οδηγείται. Είναι φυσιολογικές οι επικρίσεις εναντίον της θολής πολιτικής του…
    Τίθεται δημοσίως ερώτημα πολύ ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Κύπρου. Τον ρωτούν, τι ο Τσίπρας είπε με τον Ερντογάν για το Κυπριακό. Δεν απαντά. Τον ρωτούν πώς και γιατί εξουσιοδότησε τον Κατρούγκαλο να συζητά το Κυπριακό με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Και πάλιν δεν απαντά. Η επιλογή της σιωπής μεταλλάσσει τη θολή πολιτική διαχείριση του Κυπριακού σε ανευθυνοϋπεύθυνη.
    Αν ο Πρόεδρος δεν είπε στον Τσίπρα πώς έπρεπε να συζητήσει το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο, διέπραξε πολύ σοβαρό λάθος. Αν του είπε να συζητήσει κατ’ ιδίαν και χωρίς πρακτικά, τότε τα πράγματα είναι χειρότερα. Τα ίδια ισχύουν και για τη συνάντηση Κατρούγκαλου στην Αττάλεια. Αν, από την άλλη πλευρά, γνωρίζει ο κ. Αναστασιάδης και δεν απαντά και δεν ενημερώνει τον Λαό, συνιστά αχαρακτήριστη πολιτική συμπεριφορά. Αν δεν ενημερώθηκε και συνεπώς δεν γνωρίζει, τότε η άγνοιά του μπορεί να αποβεί μοιραία… Ένας Λαός, ο οποίος απαξιώνεται για λόγους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, είτε φοβιών είτε κατευναστικής τεχνοτροπίας, αισθάνεται τουλάχιστον οργισμένος και δεν εμπιστεύεται αντί να στηρίζει την ηγεσία του.
    Πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μας πει τι έγινε με τον Τσίπρα και τον Κατρούγκαλο. Η πολυπράγμων και θολή πολιτική, με κάλυψη σιωπής, συνθέτει μήτρα για γέννηση νέων, μοιραίων λαθών. Νέων περιπετειών με χείριστο πρότυπο τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαιρέτισε(!) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από κεκτημένη «ρεαλιστική» ταχύτητα. Του Εθνικού αυτού θριάμβου των Πρεσπών, τον οποίο λοξοκοιτάζουν για ανάλογο θρίαμβο στο Κυπριακό, που θα διευκολύνει τη διεκδίκηση του Νόμπελ Εθνικής Μειοδοσίας.
    Σημερινή
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει την εξουσία επειδή θα χάσει ψήφους. Αλλά, επειδή έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Αν την είχε ποτέ. Γιατί το 2019 δεν ούτε 2012 ούτε 2015. Οι Έλληνες τότε τον έφεραν στην κυβέρνηση για έναν και μοναδικό λόγο: Για να διώξει την τρόικα και να ξαναβγάζουν όσα έβγαζαν πριν. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τους πουλάει ακροδεξιό κίνδυνο και προοδευτικές συμμαχίες για να επιπλεύσει. Με το συμπάθιο, αλλά στα παλιά του τα παπούτσια ο πολίτης. Να περνάει καλά οικονομικά θέλει. Τα άλλα, είναι σκελετοί του 1948.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απουσία πολιτικού σχεδιασμού για το μέλλον- όπως και για το παρόν- έχει εφεύρει τον ακροδεξιό κίνδυνο. Αφού οι πολίτες δεν πιστεύουν το οικονομικό του θαύμα για να τον ψηφίσουν, ας τρομοκρατηθούν τουλάχιστον από έναν κίνδυνο. Ο οποίος δεν προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά Μιλίτσια, αλλά από τη ΝΔ, με τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ δηλαδή!
    Θα ήταν να γελάς αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Γιατί, όταν ονομάζεις ως αντίπαλό σου ένα άκρο, και μάλιστα σε πόλεμο εξόντωσης, σημαίνει ότι εσύ είσαι το άλλο άκρο. Και αν αυτός που ονομάζεις για αντίπαλό σου δεν είναι το άκρο που ονομάζεις, εσύ παραμένεις το άλλο άκρο. Και ο λαός σιχαίνεται τα άκρα. Ο λαός είναι της ασφαλούς οδού. Παγκοσμίως.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον κάποιοι ανεγκέφαλοι εκεί μέσα, ζουν με όρους 1946-48. Εκεί έχουν μείνει. Φαντασιώνονται εμφύλιους που τους κερδίζουν, σαν τους Αμερικάνους που μετά τη συντριβή στο Βιετνάμ γύρισαν καμιά 500αριά ταινίες, στις οποίες νικάνε. Έτσι είναι. Όποιος αποτύχει στον έρωτα το ρίχνει στη φαντασίωση για να γλιτώσει τον καθρέφτη του.

    Το επικίνδυνο είναι ότι η εμμονή στη φαντασίωση μπορεί να τη μετατρέψει σε πραγματικότητα. Έτσι γίνονται οι δολοφόνοι, οι βιαστές και οι σήριαλ κίλερς. Όταν παπαγαλίζεις από απελπισία ή φανατισμό ότι όσοι διαφωνούν με τις Πρέσπες είναι ακροδεξιοί, μπορεί να δημιουργήσεις ακροδεξιούς από πεισματωμένους. Όταν σπέρνεις από βλακεία ότι όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι ακροδεξιός, θα βρεθούν αρκετοί που από την αντιπάθεια που εμπνέεις θα αυτοχαρακτηριστούν τέτοιοι για να σε κοντράρουν. Εσύ θα τους έχεις δημιουργήσει. Γιατί εσύ θα έχεις απευθυνθεί στα ταπεινότερα ένστικτα των αμόρφωτων από τους πολίτες. Τους οποίους εσύ έχεις κάνει αμόρφωτους. Γιατί εσύ κρατάς τα κλειδιά της Παιδείας στα χέρια σου εδώ και πολλά χρόνια.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει κλίμα και συνθήματα του 1948, λες και η έγνοια των πολιτών είναι ιδεολογική! Αφού ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε ταφόπλακα στην ιδεολογία. Ισοπεδώνοντας τα πάντα, εφαρμόζοντας στην κυβερνητική πράξη ό,τι και όλοι οι άλλοι που κυβέρνησαν. Δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές, εκσυγχρονιστές κομμουνιστές τα ίδια. Ένα και το αυτό Επειδή στη ζωή μετράει η πράξη.
    Όταν ο ένας στους τρείς φορολογούμενους είναι συνταξιούχος είσαι κλέφτης. Γιατί κάνεις ό,τι ακριβώς δήλωνε κυνικά του 2010 ο τότε Τσακαλώτος, Παπακωνσταντίνου: «Τα παίρνουμε από αυτούς που μπορούμε». Έτσι. Στεγνά. Ποια αδύναμα λαϊκά στρώματα υπερασπίζεσαι;

    Ποια προοδευτική συμμαχία και πράσινα άλογα. Αυτή είναι συμμαχία με πράσινα γαϊδούρια. Όλο το σώσμα του ΠΑΣΟΚ, ανδρεοπαπανδρεϊκό και σημιτικό, διαφημίζεται ως προοδευτικό. Δηλαδή, μια από τα ίδια, από το παρελθόν χωρίς καμιά πρόταση για το μέλλον. Εκτός αν η πρόταση είναι να αποκρούσουμε «την ακροδεξιά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» (με το συμπάθιο του ΚΙΝΑΛ). Με τον Ραγκούση, τον Παππά, τη Ρεπούση, τον Θεοχαρόπουλο και τον Μπίστη.
    Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης, liberal.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελλάδα: Τελευταία στην Ευρώπη στην προσέλκυση επενδύσεων.
    Υποτονικό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, μετά από την πολυετή ύφεση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου, τον οικονομικό δείκτη που αποτυπώνει τη συνολική πορεία των επενδύσεων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλείται η «Καθημερινή», ο συγκεκριμένος δείκτης (αναλογία επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ) κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και μάλιστα με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον μέσον όρο της Ε.Ε. Η αναλογία στην Ελλάδα περιορίστηκε μόλις στο 11,1%, τη στιγμή που ο μέσος όρος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης διαμορφώνεται στο 20,8%.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επενδύσεις στον τομέα της κατοικίας αυξήθηκαν το 2018 στα 1,228 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2017 που ήταν στα 1,065 δισ. ευρώ, ωστόσο η απόσταση από τα «καλά χρόνια» της οικοδομής παραμένει χαώδης: το 2007 είχε καταγραφεί ρεκόρ επενδύσεων στον χώρο της κατοικίας με το ποσό να διαμορφώνεται στα 25 δισ. ευρώ.
    Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις επενδύσεις για εξοπλισμό μεταφορών, όπου το 2018 καταγράφηκε κατακόρυφη μείωση της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, στα 2,6 δισ. ευρώ από 4,6 δισ. ευρώ το 2017.
    Ο τομέας στον οποίο καταγράφηκε αύξηση επενδύσεων το 2018 (συγκριτικά με το 2017) ήταν αυτός των μεταλλικών προϊόντων και των μηχανημάτων, όπου οι επενδύσεις έφτασαν στα 6,826 δισ. ευρώ από 5,864 δισ. ευρώ το 2017, αν και το 2008 και το 2009 καταγράφονταν επιδόσεις της τάξεως των 12,326 δισ. ευρώ.
    Ο συνολικός «ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου» διαμορφώθηκε στα 20,4 δισ. ευρώ έναντι 23,216 δισ. ευρώ το 2017. Δηλαδή, μέσα σε μόλις έναν χρόνο καταγράφηκε μείωση της τάξεως του 12%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αναλογία ως προς το ΑΕΠ να περιοριστεί στο 11,1% από 12,9% το 2017, που είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών.
    Μπακογιάννη: Καμία ελπίδα για αύξηση των επενδύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ
    Σε σχετική δήλωσή της, η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε:
    «Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία ελπίδα για σοβαρή αύξηση των επενδύσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Ακαθάριστος Σχηματισμός Παγίου Κεφαλαίου, ο οικονομικός δείκτης που αποτυπώνει τη συνολική πορεία των επενδύσεων, υποχώρησε το 2018 στο επίπεδο που ήταν το 1996 τόσο σε τρέχουσες όσο και σε σταθερές τιμές.
    Ο συγκεκριμένος δείκτης, που μετρά την αναλογία επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ, κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και μάλιστα με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε.
    Ειδικότερα, στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 11,1%, τη στιγμή που ο μέσος όρος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης διαμορφώνεται στο 20,8%.
    Επίσης, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν το 4o τρίμηνο του 2018 κατά 27,2% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2017, τη στιγμή μάλιστα που άλλες χώρες που ακολούθησαν προγράμματα οικονομικής προσαρμογής όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος, καταγράφουν σημαντική επενδυτική δραστηριότητα.
    Χωρίς επενδύσεις, χωρίς νέες θέσεις εργασίας, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σέρνεται και τα παιδιά της θα συνεχίζουν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους. Κατέβασαν το άγαλμα του Μπελογιάννη, του αρχιφονιά και χασάπη του Μελιγαλά, οι Πολωνοί.
    Το εβραιοΚΚΕ καταγγέλλει «την αφαίρεση και καταστροφή, από τις πολωνικές αρχές, του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας» και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του
    «η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ, κλιμακώνει την αντικομμουνιστική της επίθεση».
    Τονίζει ότι «πρόκειται για προσβολή στους αγώνες του λαού μας, ασέβεια στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ, στις οικογένειές τους, στους χιλιάδες απογόνους τους που ζουν στην Ελλάδα ή παραμένουν στην Πολωνία».
    Το ΚΚΕ με τον ευρωβουλευτή του Κώστα Παπαδάκη πραγματοποίησε τηλεφωνική διαμαρτυρία τόσο στην ελληνική πρεσβεία στη Βαρσοβία, όσο και στην πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα. Επίσης, για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπ. Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει σχετικό διάβημα, όπως επισημαίνεται.
    «Προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά, αφού και για τις δύο αντικομμουνιστικές βεβηλώσεις των μνημείων, το ΚΚΕ ήταν αυτό που ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία, η οποία και δήλωσε άγνοια. Ο αντικομμουνισμός, η προσβολή στους αγώνες και τη θυσία του λαού μας δεν θα περάσουν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ».
    H εφημερίδα «ΕΣΤΑ», αναφερόμενη στην ομιλία Τσίπρα, σημειώνει σήμερα:
    «Η ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν αμυντική. Επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή περισσότερο από όσο επιτέθηκε ακόμη και στην ΝΔ! Κάποιος ανύποπτος ακούγοντάς τον να ζητεί από τους πολίτες να ρίξουν την Χρυσή Αυγή «στον σκουπιδοτενεκέ» της ιστορίας, θα νόμιζε ότι αυτή είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας».
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΓΕ ΖΗΝΩΝΑ
    ΕΛΘΕ ΘΕΑ ΝΕΜΕΣΙΣ ΖΕΥΣ ΣΩΤΗΡ ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ισραήλ: Η πρώτη φωτογραφία από το διαστημόπλοιο που έστειλε στη Σελήνη.
    Την πρώτη του φωτογραφία από την επιφάνεια της Σελήνης έστειλε στη Γη το ισραηλινό διαστημόπλοιο Beresheet, το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας.
    Το τεστ για την αποστολή του οπτικού υλικού από το Beresheet στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η εικόνα ήταν εξαιρετικά καθαρή.
    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την ισραηλινή διαστημική υπηρεσία, το διαστημόπλοιο θα πλησιάζει στα 292 μίλια το φεγγάρι, στην πιο κοντινή του προσέγγιση και στα 6.462 μίλια, στην πιο μακρινή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 2022 το πρώτο ελληνικό ρομποτικό όχημα στη Σελήνη – ΕΛΔΟ και NASA μαζί για το “Hellas to the Moon”.
    Κοινή δήλωση συνεργασίας υπέγραψαν ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA).
    Η Δήλωση Συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο Διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, προβλέπει τη συνεργασία των δύο Οργανισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA: «Advanced Human and Robotic Exploration ON and AROUND the MOON», καθώς και την έναρξη συνεργασιών γενικής μορφής σε όλους τους τομείς του Διαστήματος.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όσον αφορά στη συμμετοχή του ΕΛΔΟ στο πρόγραμμα της NASA, προβλέπεται η αποστολή του πρώτου ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022 (σ.σ.: συμμετοχή της Ελλάδας υπό την ονομασία «Hellas to the Moon») για την εξερεύνηση του εδάφους αυτής και την απόκτηση δεδομένων που θα ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και θα αξιοποιηθούν από ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητές.
    Της υπογραφής αυτής της σημαντικής συμφωνίας, είχε προηγηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρος του ΕΛΔΟ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου (International Astronautical Congress 2018), που έγινε τον Οκτώβριο του 2018 στη Βρέμη.
    Ενώ μεσολάβησε, τον Φεβρουάριο του 2019, ανοιχτή πρόσκληση του ελληνικού Οργανισμού προς τα ελληνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες να καταθέσουν προτάσεις συμμετοχής στην εν λόγω αποστολή.
    Οι 14 προτάσεις που κατατέθηκαν και κρίθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες από ΕΛΔΟ και NASA αφορούν:
    Την κατασκευή μικροδορυφόρων για τη Σελήνη, τη δημιουργία αλγορίθμων αποστολής-λήψης φωτογραφιών από και προς τη Σελήνη, τη δημιουργία συνθηκών καλλιέργειας σε αυτή, εφαρμογές εξορύξεων στο έδαφός της, τη δημιουργία μηχανισμών λειτουργίας για διαστημικές επικοινωνίες, τη δημιουργία συστημάτων αναγνώρισης χημικών συστατικών εδάφους και περιβάλλοντος της Σελήνης κ.ά.
    Στην επιτυχή προετοιμασία και ολοκλήρωση της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν Πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών), ερευνητικά κέντρα (Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος) και ιδιωτικές εταιρείες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ.

    Ο Διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, ανέφερε: «Η NASA πάει στο φεγγάρι και θα μείνει. Είναι μοναδικό ότι πάμε στη Σελήνη με μια παγκόσμια συμμαχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο ΕΛΔΟ, που έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του, θα πάει μαζί μας στο φεγγάρι».
    Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, που ήταν παρών στην εκδήλωση υπογραφής, δήλωσε:
    «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, κι αυτό γιατί η χώρα συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των πολύ λίγων διακεκριμένων χωρών που θα έχουν εγκατάσταση στη Σελήνη. Από αύριο ξεκινούμε δουλειά, σε συνεργασία με τα ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, αλλά και την ελληνική διαστημική βιομηχανία, με σκοπό τον καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, το σχεδιασμό και την κατασκευή του ελληνικού σεληνιακού οχήματος».
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, τόνισε:
    «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα. Μετά από 9 μήνες σκληρής εργασίας, η χώρα τοποθετείται ισότιμα στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη ως στρατηγικός εταίρος στον χώρο του Διαστήματος, διασφαλίζοντας οφέλη για την κοινωνία, την επιστήμη, την οικονομία, αλλά κυρίως τους νέους μας.
    Προτρέπουμε τους νέους να συμπορευθούν με τις προσπάθειές μας και να εργασθούμε όλοι μαζί για την υλοποίηση ενός οράματος που θέλει την Ελλάδα να φθάνει και στο έδαφος της Σελήνης, αποδεικνύοντας την υπεραξία των επιστημόνων της».
    Τα οφέλη που προκύπτουν για την Ελλάδα είναι πολλαπλά. Μεταξύ άλλων:
    • Η χώρα εισέρχεται στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη ως ισότιμος εταίρος.
    • Η Ελλάδα θα δηλώσει παρουσία στο Διεθνή Σεληνιακό Σταθμό, που θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, αποκομίζοντας ενισχυμένα στρατηγικά οφέλη.
    • Τα στοιχεία που θα προκύψουν και θα τεθούν προς αξιοποίηση ανοίγουν νέους ακαδημαϊκούς ορίζοντες, δίνουν δυνατότητες ίδρυσης καινοτόμων εταιρειών, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τις υφιστάμενες ελληνικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Διάστημα.
    • Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των Πανεπιστημίων και των ερευνητών της χώρας σε διεθνή προγράμματα, με την προσέλκυση υψηλής χρηματοδότησης.
    • Ενισχύεται η προσπάθεια ανάσχεσης του brain drain, αλλά και της προσέλκυσης εγνωσμένου κύρους Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό.
    • Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα στην αιχμή του δόρατος της διαστημικής τεχνολογίας.
    • Αναπτύσσεται ένας νέος κλάδος για την ελληνική οικονομία, με τα ανάλογα οφέλη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1964: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ 45.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ 45.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ.

    Τριακόσιοι Έλληνε της Κωνσταντινούπολης διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις εργασίες τους και τις επιχειρήσεις τους και να φύγουν από την Τουρκία εντός 15 ημερών. Οι «Ρωμιοί» της Πόλης, μπορούσαν να πάρουν μαζί τους, «20 δολάρια, και 20 κιλά».
    Η τουρκική κυβέρνηση από τις 16 Μαρτίου του 1964 είχε ακυρώσει τη Συμφωνία του Βενιζέλου του 1930 περί «παραμονής , εμπορίου και ναυσιπλοΐας» και άρχισε την απέλαση από την Κωνσταντινούπολη των «Ρωμιών» με ελληνική υπηκοότητα.
    Μαζί με τις 12.000 «Ρωμιούς» με ελληνική υπηκοότητα, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία και άλλοι 30.000 «Ρωμιοί», με τουρκική υπηκοότητα που ζούσαν στην Πόλη.
    Εντός ενός έτους ο αριθμός αυτών που εκδιώχθηκαν έφθασε τις 45.000.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991 36 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Το έκαναν για να «γιορτάσουν» την εκδίωξη 45.000 Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη το 1964.
    Εμπρηστική επίθεση σε ελληνικό τουριστικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, προκάλεσε το θάνατο 36 Ελλήνων εκδρομέων.
    Κανένας δεν συνελήφθηκε από τις τουρκικές αρχές. Μάλλον τους έδωσαν και συγχαρητήρια, που έκαψαν ζωντανούς 36 μισητούς Έλληνες. Σε κάθε κράτος της γης ένα τέτοιο γεγονός θα προκαλούσε μεγάλη αντίδραση, τεράστιες ταραχές και το πιθανότερο πόλεμο. Στην Ελλάδα οι πράκτορες πολιτικοί και δημοσιογράφοι το ξεπέρασαν γρήγορα. Είπαν: «δεν καήκαμε εμείς, αλλά απλοί Έλληνες». Έτσι δουλεύουν τα πράγματα στην Γραικία. Ο Ελληνικός λαός είναι πάντα αναλώσιμος, πάντα για σφαγή και κάψιμο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Ετών 68, στη δουλειά από τα 16 του. Kατάφερε να φτιάξει μια οικογενειακή επιχείρηση με πολλές στερήσεις και σκληρή προσωπική εργασία του ίδιου, της συζύγου του και των τριών παιδιών τους, όταν αυτά μεγάλωσαν.

    Δεν αγόρασε ποτέ ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα, δεν έκανε πλούσια ζωή, ό,τι έβγαζε το επένδυε στην επιχείρηση και σε ακίνητα. Ένα σπίτι δικό του, από ένα για κάθε παιδί του. Στο σύνολο 4. "Για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους".

    Σήμερα, του ήρθε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του καταστήματός του για χρέη προς την εφορία. Τον πήραν τα κλάματα.

    "Δεν κλαίω για την κατάσχεση. Ας τα πάρουν όλα. Κλαίω γιατί δεν έφαγα τα λεφτά μου σε ταξίδια, μπουζούκια και λούσα, δεν άρπαξα επιδοτήσεις όταν τις έβρεχε με το τσουβάλι, δεν πήρα δάνεια όταν τα χάριζαν, δεν βόλεψα τα παιδιά μου στο Δημόσιο όταν μπορούσα, δεν έκλεψα όταν όλοι γύρω μου έκλεβαν. Κλαίω γιατί πλήρωνα τις υποχρεώσεις μου μια μέρα πριν λήξουν. Κλαίω γιατί έχτισα στη ζωή μου πάνω στην παραμύθα ότι όποιος είναι ικανός και δουλεύει σκληρά δεν χάνεται. Κλαίω γιατί υπήρξα πολύ μεγάλος μαλάκας. Σας παρακαλώ αυτό να γράψετε στον τάφο μου. Εδώ αναπαύεται ο πιο μαλάκας Έλληνας", είπε στους δικούς του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΡΑΔΙΚΙΑ.
    Η 82χρονη συνελήφθη μαζί με άλλες δύο ηλικιωμένες, οι οποίες επίσης πωλούν σε συγκεκριμένο σημείο ζαρζαβατικά που καλλιεργούν στους κήπους τους και αυγά από τις κότες τους, πριν από ένα περίπου χρόνο τέτοια εποχή.
    «Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή»: αυτό είπε στον γιο της η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου, η οποία θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή πωλούσε στην Κατερίνη άγρια ραδίκια και λαχανικά από τον κήπο της χωρίς άδεια υπαίθρου εμπορίου ούτε πιστοποιητικά υγείας.
    Η 82χρονη συνελήφθη μαζί με άλλες δύο ηλικιωμένες, οι οποίες επίσης πωλούν σε συγκεκριμένο σημείο ζαρζαβατικά που καλλιεργούν στους κήπους τους και αυγά από τις κότες τους, πριν από ένα περίπου χρόνο τέτοια εποχή.
    Μετά τη σύλληψή τους, οι γιαγιάδες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ στην καθεμία.
    Η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου πλήρωσε την επόμενη κιόλας ημέρα το πρόστιμο -ώστε να πληρώσει μόνο το μισό ποσό. Ωστόσο, προ ημερών έλαβε κλήση για να παραστεί σε δίκη στις 7 Ιουνίου, στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης.
    «Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή» είπε η γιαγιά Παρθένα στον γιο της, Τάσο Αλχαζίδη, όπως είπε ο ίδιος.
    «Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων, τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί, λέει, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Έχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωµένη» τόνισε ο ίδιος ο κ. Αλχαζίδης.
    Χαρτζιλίκι για τα εγγόνια της
    Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, η Παρθένα Αλχαζίδουπαίρνει κάθε πρωί το λεωφορείο από την Νέα Τραπεζούντα -όπου κατοικεί με τον γιο της- και κατεβαίνει στην Κατερίνη.
    Στην οδό 16ης Οκτωβρίου, στην περιοχή που είναι γνωστή ως «Τσαγκαράδικα», αφήνει το καρότσι της και πουλά τα λαχανικά της.
    Επιστρέφοντας προς το σπίτι, κατεβαίνει από το λεωφορείο δύο ή τρία χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της και μαζεύει άγρια ραδίκια.
    Στο σπίτι της καθαρίζει τα χόρτα και την επόμενη ημέρα τα πουλάει για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι.
    «Είναι τροµερό να σκεφτεί κανείς πως δύο γιαγιάδες βούλιαξαν την ελληνική οικονοµία και φταίνε για τη µεγάλη φοροδιαφυγή. Η γιαγιά Σουζάνα που πουλούσε στη Θεσσαλονίκη τερλίκια χωρίς άδεια και η γιαγιά Παρθένα που πουλάει λίγα ζαρζαβατικά στην Κατερίνη. Τους αξίζει µια σκληρή τιµωρία» λέει ειρωνικά ο κ. Αλχαζίδης.
    Η γιαγιά Παρθένα γεννήθηκε στο Σοχούµι και ήρθε στην Ελλάδα το 1956 σε ηλικία 18 χρόνων.
    «Πέρασα πείνα, εξορία, δυστυχία, αλλά τούτο δω δεν θέλω να το θυµάµαι. Να πηγαίνω στην Αστυνοµία σε αυτή την ηλικία και τώρα να µπω στο δικαστήριο» λέει καθηµερινά.
    Με το χαρτζιλίκι που έβγαζε βοηθούσε τα δύο της εγγόνια που υπηρετούσαν τη θητεία τους στον Έβρο, όταν ο πατέρας τους έμεινε για αρκετό καιρό άνεργος.
    Μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας της 82χρονης, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Γνωστοί νομικοί από όλη τη χώρα επικοινώνησαν με τον γιο της για να αναλάβουν την υπεράσπισή της στο δικαστήριο αλλά η ίδια δεν θέλει δικηγόρο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΧΘΕΣ: «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».
    Η Θεσσαλονίκη μας να γίνει πρωτεύουσα της Ελλάδας και να δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού. Να γίνει πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους η Θεσσαλονίκη και να πάνε κοντά στα σύνορα όλες οι αρμόδιες και οι βασικές κρατικές υπηρεσίες σε όλο το βορρά σε όλη τη Μακεδονία. Σκεφτείτε το, είναι μια πρόταση πολλών Θεσσαλονικιών, με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη για να τελειώνουμε με το αθηνοκεντρικό κράτος και να μην υπάρχουν συνοριακές διεκδικήσεις.»

    «Ο Τσίπρας εκτελεί συμβόλαιο «θανάτου» της πατρίδας»

    Ο Τσίπρας θέλει να διαλύσει την ελληνική φυλή και στη θέση των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό θέλει ξένους και μετανάστες. Δεν τον ενδιαφέρει πιο DNA θα έχει οι κοινωνία μας. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα μιλάνε ελληνικά ή θα ξέρουν την ελληνική ιστορία. Είναι ολετήρας, υποταγμένος και μαριονέτα της Μέρκελ και του Σόρος. Υπακούει τυφλά στα κελεύσματα της καγκελαρίας και στις διαταγές του Open Society.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΞΩΔΙΚΟ
    για την δημιουργία
    του ισλαμικού τεμένους

    http://www.arxeion-politismou.gr/2019/04/exodiko-gia-to-temenos.html


    9.4.19
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΙΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΝ
    https://isxys.blogspot.com/2019/04/blog-post_25.html

    Σάββατο, 6 Απριλίου 2019
    ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

    https://ieroslochos.blogspot.com/2019/04/blog-post_6.html?showComment=1554634138540#c3227155410960053560

    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    http://arxaiaithomi.gr/2019/04/05/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B5/#comment-14191

    ΥΣ.

    ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΙΣΛΑΜ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Η ΜΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ». Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι «η μίζα είναι στα πλαίσια των καθηκόντων του υπουργού».
    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Σαμαρά, Χαράλαμπος Αθανασίου φιλοξενούμενος της ΕΡΤ είπε, ερωτώμενος αν η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων; “Μα δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί εάν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα την έπαιρνε ο οποιοσδήποτε υπουργός”.
    Όταν ερωτήθηκε εκ νέου “είναι στα καθήκοντα ή επ ευκαιρία των καθηκόντων;” Απάντησε ανενδοίαστα “στα καθήκοντά του. Αυτό πιστεύω”.
    Αυτοί είναι οι «δημόσιοι λειτουργοί» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το διαφαινόμενο ήθος τους μιλάει από μόνο του. Οι τακτικές με τις οποίες κυβέρνησαν τον λαό και εδίωξαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ομολογούνται από τους ίδιους, με κυνισμό και προκλητικότητα.
    Αναρωτιόμαστε αν ο κ.Αθανασίου έχει πάρει μίζες, κι αν έχει, αν τις έχει εντάξει στο «πόθεν έσχες» του. Και θα θέλαμε –μια που είναι νομικός- να μας πληροφορήσει για την νομοθεσία εκείνη, που ορίζει την μίζα, ως υπουργικό καθήκον.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...