Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ


 "Μού είπαν να διαλέξω μία από τις ανωτέρω Θρησκείες, Δόγματα ή Διαμαρτυρομένους, όποια θέλεις, ΄Ελληνας δεν μπορείς να ονομασθείς, πρέπει να έχεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΙΑΚΩΒ διά να σε αναγνωρίσουμε". 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ 2005 ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ), 22 ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. 


Στην  ΧΩΡΑ ΜΟΥ δεν μπορώ να είμαι ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ και θα πρέπει να διαλέξω μεταξύ των 22  εβραιογενών  πίστεων.  Το θαύμα της ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

Το έτος 1994, έκανα αίτηση είς το ληξιαρχείον Αθηνών με αριθ. Πρωτοκ. 8642/11-7-94, δι' αλλαγήν θρησκεύματος, η πρώτη αντίδρασις ήταν, να μην θέλουν να πάρουν την αίτηση, όταν μετά από κάποιες λογομαχίες, εδέχθησαν να παραλάβουν την αίτηση.

Σε αυτήν την αίτηση ζητούσα να μού απαντήσουν εγγράφως, σε περίπτωση αρνήσεώς των, τους λόγους της αρνήσεώς των.  Πράγματι σε επτά ημέρες με ειδοποίησαν να περάσω και να πάρω την έγγραφη απάντηση του Ληξιαρχείου.

Πέρασα και μού έδωσαν επισήμως την άρνησή τους, ότι δεν μπορείς να είσαι ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ, μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο, εκτός από 'Ελλην. 

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ... 

autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/blog-post_11.html



Το χαρτί πού μου έδωσαν είναι του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμά-των-τος, και αναφέρει τα αναγνωρισμένα θρησκεύματα και δόγματα:



Α. ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ


1. Ισραηλιτική
2. Μουσουλμανική




Β. ΔΟΓΜΑΤΑ


1. Αρμένιοι
2. Ρωμαιοκαθολικοί
3. Ελληνόρρυθμοι (ουνίτες)
4. Αγγλικανοί
Γ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ
1. Ελεύθεροι Ευαγγ/κοί
2.΄Ελληνες και Αρμένιοι Ευαγγ/κοί
3. Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
4. Ελευθέρα Αποστ. Εκκλησία της Πεντηκοστής
5 . Εκκλησία του θεού της Προφητείας (Πεντηκοστής)
6. Χριστιανοί Αδελφοί (πρώην Πλημμούθιοι)
7. Εκκλησία του θεού
8. Μεθοδιστές
9. Αντβεντιστές
10. Εκκλησία της Χριστιανικής Επιστήμης
11. Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές)
12. Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου
13. Εκκλησία του Χριστού
14. Μελετητές της Βίβλου
15. Εκκλησία Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων Ημερών
16. Χριστιανική Ευαγγ/κή Εκκλησία 


Ο Διευθυντής

Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ






 Μού είπαν να διαλέξω μία από τις ανωτέρω Θρησκείες, Δόγματα ή Διαμαρτυρομένους, όποια θέλεις, ΄Ελληνας δεν μπορείς να ονομασθείς, πρέπει να έχεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΙΑΚΩΒ διά να σε αναγνωρίσουμε. 



Σκέφθηκα να προτιμήσω την Διεθνή Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου ή την Εκκλησία Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων Ημερών, ακόμη μέχρι σήμερα βρίσκομαι σ' αυτό το δίλημμα, αφού στην ΧΩΡΑ ΜΟΥ δεν μπορώ να είμαι ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ και θα πρέπει να διαλέξω μεταξύ των 22 εβραιογενών πίστεων.


 Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ;;; Αυτή είναι η ανεξιθρησκεία πού επικρατεί στην Χώρα των Ελλήνων, ήλθαν οι απόγονοι του Αβραάμ και μας απαγορεύουν να έχουμε προγόνους ΕΛΛΗΝΕΣ.


Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας






Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου (Από  την  Βικιπαίδεια).


H Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου είναι παγκόσμια ευαγγελική, πεντηκοστιανή χριστιανική εκκλησία. Στην Ελλάδα συνδέεται με την Αποστολική Εκκλησία του Χριστού.

Η εκκλησία ιδρύθηκε το 1923 από την Έιμυ Σεμπλ Μακφέρσον, και είχε ως κέντρο της τον Angelus Temple, μια εκκλησία που χωρούσε 5.300 άτομα, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου έχει ορθόδοξη Προτεσταντική θεολογία. Το όνομά της (του Τετραγωνικού Ευαγγελίου) βασίζεται στις τέσσερις αλήθειες ότι: ο Ιησούς Χριστός είναι Σωτήρας, θεραπεύει, βαπτίζει με Άγιο Πνεύμα και είναι ο ερχόμενος Βασιλιάς.

Γνωστό μέλος της εκκλησίας ήταν ο ηθοποιός Άντονι Κουίν.

Σήμερα αριθμεί πάνω από 8,5 εκατομμύρια μέλη και 68,000 εκκλησίες παγκοσμίως σε 144 χώρες (περιλαμβανομένων 950 μελών και 10 εκκλησιών στην Ελλάδα). Τεράστια αύξηση παρουσιάζει σε χώρες όπως η Βραζιλία, στην οποία έχει 3,1 εκατομμύρια μέλη. 



ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ  ΓΙΟΥΓΚ:
  
 "ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΣΕ  ΤΖΑΜΙ,  ΠΑΡΑ  ΣΕ  ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ".

 
«Η  ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  ΕΧΕΙ  ΕΚΔΙΩΞΕΙ  ΤΗΝ  ΟΥΣΙΑ  ΤΟΥ   ΘΕΟΥ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΧΕΙ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  ΜΕ  ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΑ  ΚΑΙ  ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ.  ΦΥΣΙΚΗ  ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ  Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ».



«Η  επανάσταση  το  1917   των  κομμουνιστών  στην  Ρωσία  δεν  προκαλεί  έκπληξη.  Η  ελληνορθόδοξη  εκκλησία  είχε  ταυτιστεί  με  τα καντήλια  και  τις  εικόνες  της,  με  τις  τελετουργίες  και  τους  θρησκευτικούς  τύπους  της.
Όταν  ένας  ξένος  βρεθεί  στην  Μέση  Ανατολή  και  επισκεφθεί  πρώτα  μια  ορθόδοξη  εκκλησία  και  μετά  ένα  τζαμί,  δεν  μπορεί  να  μην  αναπνεύσει  με ανακούφιση  όταν,  αφήνοντας  την  φορτωμένη  με  λιβάνι  ατμόσφαιρα  της  ορθόδοξης  εκκλησίας,  μπει  σε  ένα  τζαμί,  όπου  κανένα  επιφανειακό  υποκατάστατο  δεν  διώχνει  την  θεία  και  αόρατη  παρουσία  του  θεού.
 Έτσι  στην  ορθόδοξη  Ρωσία οσοδήποτε εγκληματικά  χαμηλό, ακαλαίσθητα κι αξιολύπητα βλακώδες κι οικτρό κι αν είναι το πνευματικό επίπεδο της «επιστημονικής» αντίδρασης, ήταν αναπόφευκτο πως μία μέρα θα ανέτελλε στην Ρωσία ο «επιστημονικός» διαφωτισμός του 19ου αιώνα».
Καρλ Γκούσταφ Γιούνγκ
(από το περιοδικό Neu Schweizer Rundschau – III Μάρτιος 1936, σελίδες 657-69)
Το  άρθρο  δημοσιεύθηκε  στα  Ελληνικά  το  1972,  στο  βιβλίο:  ΚΑΡΛ  ΓΙΟΥΓΚ,  ΤΟ  ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ


ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ:


Ηλίας
Ελί Για: Ο Θεός μου είναι ο Κύριος.
Ιωάννης
Γιο χανάν: Ο Θεός ελέησε.
Εύα
Χάβα: Μητέρα πάντων των ζώντων.
Άννα
Χανά: Η ευλογημένη απ’ τον Θεό.
Μαρία
Μαριάμ (Μύριαμ): Ποθητή, επιθυμητή. Σημαίνει και πίκρα.
Λάζαρος
Ελ αζάρ: Ο Θεός βοήθησε.
Ανανίας
Ανάν Για: Χάρισε ο Θεός.
Ζαχαρίας
Ζαχάρ Για: Θυμήθηκε ο Θεός.
Ματθαίος
Ματάτ Για: Δώρο Θεού.
Θωμάς
Τθαόν: Δίδυμος.
Σάββας
Σαμπάτ (Σάββατο): Ανάπαυση.
Ησαΐας
Γιεσά Για: Έσωσε ο Θεός.
Ιερεμίας
Γερμί Για: Με ανέδειξε ο Θεός.
Ιορδάνης
Γιαρδεΐν: Αυτός που ρέει.
Μανώλης (Εμμανουήλ)
Ιμ άνου Ελ: Ο Θεός είναι μαζί μας.
Μιχάλης (Μιχαήλ)
Μι κα Ελ: Ποιος σαν τον Θεό.
Ιάκωβος (Ιακώβ)
Γιακόβ: Πτερνιστής (σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, όταν γεννήθηκε, κρατούσε την φτέρνα του δίδυμου αδερφού του, Ησαύ).
Σολομός (Σολομώντας)
Σαλομών: Ειρηναίος
Σήφης (Ιωσήφ)
Γιο σεφ: Ο Κύριος να προσθέσει.
Δανιήλ
Δανί Ελ: Κριτής ο Θεός.
Γαβριήλ
Γαβρί Ελ: Άνθρωπος του Θεού.
Σαμουήλ
Σαμού Ελ: Ακούσθηκε ο Θεός.
Ραφαήλ
Ραφά Ελ: Θεράπευσε ο Θεός.
Ιωνάθαν
Γιο τανάν: Ο Θεός έδωσε.
Ιωακείμ
Γιο γιακίμ: Ο Θεός θα αποκαταστήσει.
Βενιαμίν
Μπεν γιαμίν: Υιός εκ δεξιών.
Αβραάμ
Άβραμ: Πατέρας λαών.
Ρεβέκκα
Ρίβκα: Δούλη του Θεού.
Ελισάβετ
Ελ ισεβά: Αυτή που πιστεύει στον Θεό.
Μωυσής Μοσσέ: Υδατόσωστος.
Ισαάκ Γελαστός.
Συμεών Υπακοή.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια :

  1. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΑΓΙΟΥΣ". ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΓΙΟΡΗ...
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ: " Τι συμβαίνει; τα τελευταία 30 χρόνια έχουν αγιοποιηθή τόσα πρόσωπα, όσα δεν αγιοποιήθηκαν αιώνες". πηγη ορθόδοξη φωνη.

    "….Διότι πράγματι τα τελευταία 30 χρόνια έχουν αγιοποιηθή τόσα πρόσωπα, όσα δεν αγιοποιήθηκαν αιώνες!
    Δια τούτο διερωτάται κανείς· Τι συμβαίνει; Είναι μεγάλη η αγιότητα σήμερα και τόσοι πολλοί στην εποχή μας ευηρέστησαν τω Θεώ, ώστε Εκείνος τους εθαυμάστωσε και αποδεδειγμένως δημοσίως τους ενεφάνισε ή εμείς έχομε χάσει τα αγιοπνευματικά κριτήρια αναγνωρίσεως ενός αγίου;
    Μήπως στην σημερινή απιστία και την αδιαφορία των ανθρώπων, ούτοι ζητούν «σημεία», ως ζητούσαν οι Ιουδαίοι και οι Έλληνες των χρόνων του Ιησού (Ίδε σχετικά περιστατικά: Ματθαίου ιβ΄ 38 – 45 , ιστ΄ 1 – 4, κζ΄ 42 – 44, Λουκά δ΄ 23 – 30, ια΄ 29, Ιωάννου στ΄ 30 – 41, Α΄ Κορινθίους 22 – 26), και η Εκκλησία, αντιθέτως απ΄ ό,τι έπραξεν ο Κύριος, προσπαθή να ικανοποιήση το αίτημα με την αγιοποίησι νέων προσώπων;
    Μήπως η Εκκλησία μας επηρεασμένη από την μόδα του συγχρονισμού ή της νέας εποχής, αναζητεί να προβάλη στους χριστιανούς μας νέα άγια πρότυπα, εγκαταλείποντας τα υπάρχοντα σπουδαία και μεγάλα τοιαύτα;
    Μήπως είναι τούτο κάτι «που πουλάει» κατά την σημερινήν ορολογίαν, και κάποια μέλη της δεν θέλουν να στερηθούν των ωφελημάτων του;
    Πάντως ό,τι και αν συμβαίνη, έχω την αίσθησιν ότι ευρισκόμεθα εις λάθος δρόμο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλλην"

    Σαφέστατα μπορείς να είσαι Έλληνας. Άλλο η θρησκεία και άλλο το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...