Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Η 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΤΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;


Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. O Βρετανός πιλότος Alex Henshaw (1912-2007).




Ο Μεταξάς  σύμφωνα  με  τους  γιατρούς,  πέθανε  από μία συνηθισμένη  φαρυγγίτιδα, η οποία κατέληξε σε:   «απόστημα  παρααμυγδαλικόν που παρουσίασε  εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και  επιπλοκάς». 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. 

Η έντυπη δημοσιογραφία  και  τα  "ελληνικά"  τουρκοκάναλα  στην  Ελλάδα  ποτέ  δεν  ασχολούνται  σοβαρά  με  τα  πραγματικά  προβλήματα  του  Ελληνικού  λαού  και  του  έθνους  και  όταν  αναγκάζονται  από  τις  περιστάσεις  να  ασχοληθούν,  συνήθως  τα  θέματα  τα  περνούν  ξώφαλτσα,  τα  γελοιοποιούν,  τα  διαστρεβλώνουν  και  παραπληροφορούν.


ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΟΤΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ  ΑΣΥΔΟΣΙΑ  ΣΤΟΝ  ΤΥΠΟ,  Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΤΟ  ΑΝΤΙΘΕΤΟ.  Η  ΛΕΓΟΜΕΝΗ  "ΑΣΥΔΟΣΙΑ"  ΤΟΥ  ΤΥΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΠΛΑΣΤΗ.  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΜΙΑ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ,  ΑΦΑΝΗΣ  ΚΑΙ  ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ  ΣΙΩΠΗΣ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ  ΑΛΗΘΙΝΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΤΕΧΝΗΤΗ  "ΑΣΥΔΟΣΙΑ"  ΣΕ  ΦΤΙΑΧΤΕΣ,  ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ,  ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ,  ΓΕΜΑΤΕΣ  ΨΕΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ.


ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ. ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ. Ο ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ, Ο ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ (ΚΩΔΙΚΑΣ "ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ") ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".
autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/blog-post_34.html









Στις 31 Δεκεμβρίου 1940, την 63η ημέρα του πολέμου, ο Μεταξάς είπε το τρίτο ΟΧΙ, στη "βοήθεια" των Άγγλων. Ο σιωνιστής Τσώρτσιλ φοβούμενος μία εκεχειρία και επάνοδο της Ελλάδας στην ουδετερότητα, τον δολοφόνησε και τοποθέτησε πρωθυπουργό τον πράκτορα Κορυζή.  Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΣΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ. Στο γνωστό βιβλίο του «Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» δεν αναφέρει ούτε καν το όνομα Μεταξάς. Ο Τσώρτσιλ  θα γράψει στον Υπουργό του των Εξωτερικών Ηντεν στις 6 Μαρτίου 1941 «… η απώλεια της Ελλάδος δεν αποτελεί καθόλου συμφορά για μας, αρκεί η Τουρκία να κρατήση έντιμον ουδετερότητα».

Η παρουσία στο πλευρό του ασθενούς Μεταξά άγγλων ιατρών είναι γεγονός. Τραγικό για την τύχη του ασθενούς αλλά και για την τύχη του Πολέμου και της Ελλάδος, δώδεκα Έλληνες  πανεπιστημιακοί καθηγητές ιατρικής να αφήνουν τον Πρωθυπουργό της χώρας στις φροντίδες του κάθε εγγλέζου υπιάτρου και αρχιάτρου εκτελούντων ποίος οίδε ποία αποστολή.


Επίσημη αρθρογραφία των εφημερίδων της εποχής (π.χ. Βραδυνή, 30 Ιανουαρίου 1941), αναφέρει την παρουσία στο πλευρό του ασθενούς Μεταξά κατά την τελευταία ημέρα της ζωής του, εγγλέζου στρατιωτικού ιατρού ο οποίος την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 1941 έκαμε ιδιοχείρως ένεση στον ασθενή. Από τους αυτόπτες μάρτυρες είναι βέβαιη η παρουσία άγγλων ιατρών στο πλευρό του Μεταξά, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, είτε έφεραν συσκευές οξυγόνου είτε έκαναν ενέσεις στον ασθενή.
·         Εφημερίδα «Βραδυνή»: 30 Ιανουαρίου 1941
·          «Ο Άγγλος υποστράτηγος Ντ Άλμπιάκ ελθών αεροπορικώς εκ Κρήτης ,
συνοδεύετο από τον Άγγλο αρχίατρο του Ναυτικού, όστις και έκανε

ιδιοχείρως ένεση εις τον ασθενή».



 Γράφει ο Χατζάρας στο βιβλίο του « ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ»:


Η δολοφονία του Μεταξά επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία που έκανε με την άδεια της κυβέρνησης Τσολάκογλου, ο Γερμανός καθηγητής Χάνς Έπινιγκερ, που διαπίστωσε την παρουσία δηλητήριου βραδείας προσβολής που χρειάζεται δυο-τρεις εβδομάδες για να προκαλέσει το θάνατο και το οποίο προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού, προσβάλει τα ζωτικά όργανα και προκαλεί την εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα των θυμάτων πριν από το θάνατο τους.
Το πόρισμα της νεκροψίας Έπινιγκερ εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι, ενώ θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και στα σχολικά εγχειρίδια.
Το ίδιο δηλητήριο με αυτό που σκότωσε τον Μεταξά εντόπισαν οι τρείς γιατροί που έστειλε ο Χίτλερ στη Σόφια για να σώσουν τον βασιλιά Μπόρις.
Το δηλητήριο μπορεί να του δόθηκε κατά το πρόγευμα στην αγγλική πρεσβεία μπορεί και μια από τις επόμενες τις επόμενες μέρες στην οικεία του γνωστού εκδότου. Πάντως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, την 82α ημέρα του πολέμου αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία ενεκρίθη η ρηματική διακοίνωση της 18ης Ιανουαρίου.
Όπως αποκάλυψα τον Απρίλιο του 2011 στο κανάλι Μπλού Σκάι,  ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε στο σπίτι του σταθμάρχη της SoE και εκδότου Δημητρίου Λαμπράκη, (πατρός του Χρήστου Λαμπράκη, του δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής).
Όπως  αποκάλυψα, το δηλητήριο του δόθηκε μέσα σε πορτοκαλάδα που του προσέφερναν όταν πήγε επίσκεψη στο σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη, λίγο πριν ασθενήσει.  Ορισμένοι αμφισβητούν την δολοφονία και ζητούν «αποδείξεις».  Απόδειξη, αποτελεί η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξαν οι Γερμανοί, που μετά την κατάληψη των Αθηνών προέβησαν σε εκταφή του Μεταξά. Το ωραίο, με τους πράκτορες , είναι ότι το επίσημο γερμανικό έγγραφο της νεκροψίας δεν βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού Κράτους.
Ο Μεταξάς, ήταν το πρώτο θύμα της SoE. Δηλητηριάστηκε με την ίδια «ουσία», που σκότωσε τον Μπόρις της Βουλγαρίας και τον Χάιντριχ στην Πράγα και που προκαλούσε γενική κατάρρευση του ανοσοποιητικού, και συνδεόταν με την τοξίνη «κλοστρίντιουμ μποτουλίνουμ» που προκαλεί την αλλαντίαση.

Οι Βρετανοί εκαναν εκατοντάδες μυστικά πειράματα με βακτήρια που παραμένουν απόρρητα. Το βακτήριο «κλοστρίντιουμ μποτουλίνουμ» παράγει νευροτοξίνες που είναι πολύ ισχυρές. Ποσότητα μικρότερη από 1 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Τα πειράματα της SoE ήταν μυστικά και ακόμα αποτελούν εθνικό μυστικό την Αγγλία.

  30/1/19  Μια ακόμα ομολογία για την δολοφονία Μεταξά 

Αναγνώστης του μπλογκ μας ενημέρωσε ότι το 1979 ο πράκτωρ «Παντελής» της SoE, που ανήκε στο δίκτυο Μπαλφουρ, ο οποίος είχε πατέρα Κύπριο και Αγγλίδα μητέρα, και ήταν γεννημένος στην Κων/λη, ομολόγησε την συμμετοχή τους στην δηλητηρίαση του Μεταξά. Αυτός ο «Παντελής» είχε σπουδάσει ιατρός, αλλά από το 1936 ήταν μέλος των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας, και ήρθε στην Ελλάδα το 1936 σαν παπάς. Το 1943-44 ήταν στην μανδάμ «αντίστασις» με το ψευδώνυμο «Τίγρις». Αυτός το 1979 εξομολογήθηκε ο ίδιος, ότι ο Μεταξάς δηλητηριάστηκε.
ΥΓ. Όποιος ξέρει περισσότερα για αυτόν τον, "πατήρ Παντελή",  είναι ευπρόσδεκτος. 


Φως στην δολοφονία Μεταξά 

8 Φεβρουαρίου 1941.   Μια ημέρα μετά την παράδοση της ιταλικής 10ης Στρατιάς , ο Αγγλος πρεσβευτής Πάλερετ , επισκέφτηκε τον Αλέξανδρο Κορυζή στον οποίο παρουσίασε ένα πλαστό «σημείωμα Μεταξά», το οποίο είχε συντάξει η SoE και με το οποίο ο Μεταξάς δεχόταν την άφιξη του αγγλικού Στρατού στην Ελλάδα την επομένη της εισόδου των γερμανών στην Βουλγαρία.
 Η προφορική δέσμευση του Κορυζή επέστρεψε στον Τσώρτσιλ την επομένη, να διατάξει την προετοιμασία της απόβασης στην Ελλάδα. 



Η  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΜΕΤΑΞΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΣΩΡΤΣΙΛ


Αναφέρονται   τέσσερις  διαφορετικές  εκδοχές για τον "ξαφνικό" θάνατο του Μεταξά  -  πριν αποβιβαστούν στον Πειραιά οι Νεοζηλανδοί του Τσώρτσιλ:

1)  Ο γιατρός του Μεταξά,  Νικόλαος Λινάρδος, δήλωσε  σαν  αιτία  θανάτου: "Οξεία Αμυγδαλίτιδα".
2)  Ο  Αγγλος  ιστορικός  συγγραφέας Άντονι Μπήβορ στο βιβλίο του:  "Η μάχη της Κρήτης",  αναφέρει  σαν  αιτία  θανάτου  τον:  "Καρκίνο του Λάρυγγος".
3)   Ο γαμπρός του Μεταξά είπε στον αμερικανό διευθυντή του Near East Foundation για τα Βαλκάνια, Λαιρντ Άρτσερ,  οτι: "πέθανε από συνδυασμό:  Σακχαρώδη  Διαβήτη,  εντερικών  και  νεφρικών  επιπλοκών  και γρίπης,  που οδήγησαν σε καρδιακή  ανεπάρκεια". (Άρτσερ Λαιρντ-Βαλκανικό Ημερολόγιο).
4)  Ο αξιωματικός Πληροφοριών της βρετανικής στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα,  Στάνλευ Κάσσον,  σημείωσε στην αναφορά του στην MI6:  "...μετά από εγχείρηση αμυγδαλών".



Το ιστορικό της ασθένειας και ο θάνατος του Ιωάννη Μεταξά

Η πρώτη κρίση υγείας του 70άχρονου πρωθυπουργού παρουσιάσθηκε τον Απρίλιο του 1940.  Ο Μεταξάς υπέστη γαστρορραγία, συνέπεια ενός παλαιού έλκους, και παρέμεινε κλινήρης επί 14 ημέρες.  Επειδή  κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες, ανακοινώθηκε στις 24 Απριλίου ότι επρόκειτο περί “ελαφράς γρίππης” και ότι ο πρωθυπουργός “χαίρει άκρας υγείας”.  Η μοιραία φάση άρχισε με μια σκοτοδίνη, την οποία αισθάνθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1941, ημέρα της ονομαστικής του εορτής.  Αλλά αυτή αποδόθηκε στην υπερβολική κούραση, καθώς είχε υποχρεωθεί να μεταβεί από το πρωί στη δοξολογία και να σταθεί όρθιος επί πάρα πολλές ώρες, προκειμένου να δεχθεί τις ευχές των πολυάριθμων επισκεπτών του.  Γι’ αυτόν τον λόγο οι ιατροί του περιορίσθηκαν στο να του συστήσουν ανάπαυση.  Δέκα ημέρες μετά ο Μεταξάς προσεβλήθη “από ελαφράν αδιαθεσίαν”, η οποία την επομένη συνοδεύθηκε από υψηλό πυρετό.  Από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής, διαπιστώθηκε παραμυγδαλικό απόστημα.
Αποφασίσθηκε η άμεση αφαίρεση των αμυγδαλών, αλλά, λόγω της διόγκωσής τους και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του ασθενούς, προκρίθηκε η λύση της σύνθλιψης, δεδομένου ότι υπήρχε κίνδυνος ακατάσχετης αιμορραγίας σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης. Στις 19 Ιανουαρίου ο Μεταξάς σηκώθηκε αυθαίρετα από το κρεβάτι του και συνεργάσθηκε όλη την ημέρα με τον βασιλιά Γεώργιο, τον διάδοχο Παύλο, μέλη της κυβέρνησης και του επιτελείου. Το βράδυ, όμως, η εξάντληση των δυνάμεών του έγινε αρκετά αισθητή.  Την επόμενη ημέρα, και παρά τον πυρετό ο οποίος επανήλθε, συγκάλεσε τους συνεργάτες του και τους έδωσε οδηγίες, όντας κλινήρης. Στις 21 Ιανουαρίου ο ιατρός Ν. Γεωργόπουλος προχώρησε σε επέμβαση της σύνθλιψης, η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχής και παρείχε πολύ γρήγορα τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάνηψης του ασθενούς.  Τις επόμενες τρεις ημέρες κανείς δεν συνάντησε τον Μεταξά, εκτός από τους θεράποντες ιατρούς και την οικογένειά του.  Το βράδυ της τρίτης ημέρας ο πυρετός επανήλθε.  Στις 25 και τις 26 Ιανουαρίου ο πυρετός υποχώρησε και ο πρωθυπουργός έδειξε τέτοια ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης, ώστε προετοιμάσθηκε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι “τη Δευτέρα ο Πρόεδρος θα εξήρχετο εντελώς υγιής”.  Τη Δευτέρα, όμως, ο ασθενής παρουσίασε υψηλό πυρετό και τα πρώτα σημάδια λοίμωξης.  Το παλαιό του έλκος αναζωπυρώθηκε και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε γαστρορραγία. Το αίμα εμφάνισε σημάδια αλλοίωσης και επιβλήθηκε άμεση μετάγγιση, η οποία πραγματοποιήθηκε αυθημερόν.


Η εφημερίδα “Βραδυνή”, σε άρθρο της στις 30 Ιανουαρίου 1941  περιγράφει  ως  εξής  τις τελευταίες δραματικές ώρες:  “Η νυξ υπήρξε φρικτή. Και χθες Τρίτη (28 Ιανουαρίου) ήρχισεν η ανησυχία, η επιδείνωσις επετείνετο  ασυγκρατήτως. Παρά την κλίνην του ασθενούς διενυκτέρευσαν η Α.Μ. ο Βασιλεύς και η Α.Β.Υ. ο Διάδοχος Παύλος μεθ’ ολοκλήρου του Υπουργικού Συμβουλίου…  Την 1- ην μεταμεσημβρινήν ώραν της χθες εγένετο και Δευτέρα μετάγγισις, και την εσπέραν τρίτη.   Η καρδιά του αντείχε μέχρι της 8ης εσπερινής.  Ο Άγγλος υποστράτηγος κ. Ντ’ Αλμπιάκ, ελθών εκ Κρήτης επίτηδες αεροπορικώς, συνωδεύετο και από τον Άγγλον αρχίατρον του βρετανικού ναυτικού, όστις και έκαμεν ιδιοχείρως ένεσιν εις τον ασθενή.   Ταυτοχρόνως εστάλη τηλεγράφημα εις Βιέννην εις τον διάσημον Γερμανόν καθηγητή Εππιγκερ, όστις και ανεχώρησεν εσπευσμένως, αεροπλάνον μας δε υπό τον αξιωματικόν της βασιλικής αεροπορίας κ. Ποταμιάνον απεγειώθη χθες την 10ην εσπερινήν ώραν εξ Αθηνών και προσεγειώθη την 2αν πρωινήν εις Βελιγράδιον ίνα παραλάβη τον ξένον ιατρόν. Ο κ. Εππιγκερ επέβη σήμερον την 10ην πρωινήν (29 Ιανουαρίου) του αεροπλάνου μας ερχόμενος”.
Ηδη, όμως, από το προηγούμενο βράδυ ο κυβερνήτης Ι. Μεταξάς είχε περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση. Στις 6 π.μ., σε μια στιγμιαία ολιγόλεπτη ανάνηψη από τον λήθαργο, αντήλλαξε μερικές κουβέντες με τον Μανιαδάκη. Στις 6.20 ο ασθενής παρέδωσε το πνεύμα. 

 Μετά από λίγες ώρες εξεδόθη το επίσημο ανακοινωθέν των θεραπόντων ιατρών: 
“Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως ενεφάνισε προ δέκα ημερών, ήτοι το προπαρελθόν Σάββατον, φλεγμονήν του φάρυγγος, ήτις κατέληξεν εις απόστημα παραμυγδαλικόν.  Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν και απέθανε σήμερον, 6 π.μ.
Εν Αθήναις τη 29η Ιανουαρίου 1941
Οι θεράποντες ιατροί
Μ. Γερουλάνος, Β. Μπένσης, Μ. Γεωργόπουλος, Μ. Μακκάς, Ε. Φωκάς, Δ. Δημητριάδης, Ι. Χρυσικός, Γ. Καραγιαννόπουλος, Δ. Κομνηνός, Ν. Λωράνδος, Γ. Οικονομίδης, Ν. Γεωργόπουλος”.


Η  εκδοχή  της  εφημερίδας “Καθημερινή”.
Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
 “Ο διευθυντής του “Ευαγγελισμού” κ. Λωράνδος, εκ των θεραπόντων επίσης ιατρών του ασθενούς, μετεκάλεσε φίλον του Άγγλονυπίατρον, εκ των διευθυντών του ενταύθα αγγλικού στρατιωτικού νοσοκομείου, ο οποίος διέθετε ειδικό μηχάνημα εισπνοών οξυγόνου διά πιέσεως του αερίου.  Η χρησιμοποίησις του μηχανήματος αυτού αφ’ ενός και η νέα μετάγγισις αίματος αφ’ ετέρου, η οποία εγένετο κατ’ άλλην μέθοδον, υποδειχθείσαν υπό του Άγγλου ιατρού, η έγχυσις τέλος ορού και αι ενδοφλέβιοι καρδιοτονωτικαί ενέσεις ενεφάνισαν βελτίωσιν τινα η οποία δυστυχώς ήτο μόνον φαινομενική.  Εν τω μεταξύ, από της νυκτός της παρελθούσης Κυριακής, οι θεράποντες ιατροί ήλθον εις τηλεφωνικήν επαφήν μετά του διαπρεπούς Βιενναίου παθολόγου δόκτορος Έππιγκερ, ο οποίος, ακούσας το ιστορικόν της νόσου, συνεφώνησε πλήρως με την ακολουθηθείσαν θεραπευτικήν αγωγήν και προσκληθείς όπως κατέλθη εις Αθήνας, εδέχθη αμέσως και ήρχισε ταξιδεύων.  Φθάσας την εσπέραν της Τρίτης εις Βελιγράδιον, οπόθεν θα εσυνέχιζε το ταξίδιόν του αεροπορικώς, ο δόκτωρ Έππιγκερ επεκοινώνησε και πάλιν τηλεφωνικώς μετά των θεραπόντων ιατρών, ζητήσας πληροφορίας περί της πορείας της νόσου.  Μαθών, όμως, ότι ο ασθενής είχε πλέον εισέλθει εις την αγωνίαν του θανάτου, εματαίωσε την συνέχειαν του ταξιδίου του και επέστρεψεν εις Βιέννην”.
Πώς είναι δυνατόν 12 Έλληνες  πανεπιστημιακοί ιατροί να αφήνουν την τύχη του κυβερνήτη της χώρας στα χέρια ενός Βρετανού στρατιωτικού ιατρού;


Η  κόρη του πρωθυπουργού Λουκίας Μεταξά στον τελευταίο τόμο του “Ημερολογίου”:
“Την Κυριακή 26-1-41 γυρνώντας από εμπιστευτική αποστολή, πήγα να τον δω. Ήταν άρρωστος. Μου είπαν πως μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε είχε πάθει ένα κακό απόστημα στην αμυγδαλή, πως ο ωτορινολαρυγγολόγος ιατρός Ν. Γεωργόπουλος πήρε την απόφαση να του το ανοίξει. Μετά την επέμβαση, καθώς μου είπαν πήγαινε καλά και μάλιστα τόσο που κάλεσε την Παρασκευή τον Κ. Μανιαδάκη για συνεργασία και πως ο ιατρός του τού έδωσε ένα μεγάλο ποτήρι αλατούχο καθάρσιο, για να φύγουν οι τοξίνες από τα έντερα, όπως του είπε. Φυσικά…την επομένη έπαθε αιμορραγία  εις τα έντερα (Σάββατο). Του έκαναν μετάγγιση αίματος και την Κυριακή το πρωί που τον είδα ήταν ευδιάθετος.  Δεν με άφησαν να τον απασχολήσω με τα αποτελέσματα της αποστολής μου.   Σαν τον ερώτησα αν θέλει να τον δει και άλλος ιατρός γυάλισαν τα μάτια του…  Ναι, παιδί μου, ναι! μου απήντησε. Κάλεσαν μεγάλο συμβούλιο ιατρών καθηγητών. Το τι διαπίστωσαν είναι επισήμως γνωστό. Θα γράψω τι συνέβη που δεν είναι γνωστό. Διαπίστωσαν πως είχε περινεφρική ουρία από ενδεχόμενες εσωτερικές αιμορραγίες. Πως χρειαζόταν ίσως δεύτερη μετάγγιση αίματος. Προτείναμε να τηλεφωνήσουμε σε κάποιον γνωστό ξένο ιατρό να έλθει και να αποφανθεί. Έφεραν του κόσμου τα εμπόδια.  Τελικά ο Βασίλειος Παπαδάκης και εγώ τηλεφωνήσαμε.  Τρίτη πια βράδυ ήταν.  Ο ξένος ιατρός απήντησε πως απ’ όσα του λέγαμε και από την πρόχειρη έκθεση των ιατρών κρίνει πως δεν προλαβαίνει να έλθει, αλλά ότι πρέπει να του γίνει η δευτέρα μετάγγιση απαραιτήτως.  Το Συμβούλιο ιατρών είχε χωριστεί στα δύο και είχαν περάσει με απραξία τα δύο εικοσιτετράωρα.  Στο μεταξύ, καμιά νοσηλεία.   Τον είχαν ανάσκελα καθώς ήταν βαρύς και έπαθε εντόπιση όπως συμβαίνει στους στομαχικούς.   Το απόγευμα της Τρίτης του έφεραν το οξυγόνο… και ανάκλιντρο.  Όταν ήλθε η απάντηση του ξένου ιατρού και πήγαν το βράδυ να του κάνουν τη μετάγγιση, βρήκαν την καρδιά του πια αδύνατη… και φύγαν όλοι και οι φίλοι του πλην του Μ. Γερουλάνου που έμεινε σαν προσωπικός φίλος του. Τότε του είπα: μιας που είναι να πεθάνει γιατί δεν δοκιμάζετε μια μετάγγιση;  Είπε ναι, και την έκανε. Επί αρκετές ώρες συνήλθε και ήταν διαυγής στο πνεύμα-μετά η καρδιά δεν άντεξε”.


Η Λουκία Μεταξά θυμάται πως την Τρίτη 28 Ιανουαρίου έφυγαν όλοι πλην του Μ. Γερουλάνου, ενώ η “Βραδυνή” ανέφερε ότι στο πλευρό του ξενύχτησαν ο βασιλιάς Γεώργιος και ο διάδοχος Παύλος μαζί με ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.  Επίσης θυμάται πως οι ιατροί αντέδρασαν στην πρόταση για επικοινωνία με ξένο ιατρό, ενώ η “Καθημερινή” μας πληροφορούσε ότι από την Κυριακή 26 Ιανουαρίου οι θεράποντες ιατροί ήλθαν σε τηλεφωνική επαφή με τον δρα Έππιγκερ, ο οποίος αμέσως μετά ξεκίνησε να ταξιδεύει προς την Ελλάδα.  Το παράδοξο είναι πως η Λουκία Μεταξά δεν ανέφερε τίποτε για Βρετανό ιατρό.  Αντιθέτως, καταλόγισε σφάλματα, παραλείψεις και αδικαιολόγητη αδράνεια στους θεράποντες ιατρούς.  Είναι δυνατόν οι καλύτεροι ιατροί της χώρας να υπέπεσαν σε τέτοια σοβαρά λάθη, όπως π.χ. η πρόκληση εντερικής αιμορραγίας;  Μπορούσε το ιατρικό συμβούλιο ή κάποια μέλη του να είχαν σκοπό να δολοφονήσουν τον Μεταξά;  Κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο, τη στιγμή μάλιστα που ο γαμπρός του πρωθυπουργού Ε. Φωκάς ήταν μέλος του συμβουλίου, αλλά διαβάζοντας τις αναμνήσεις της Λουκίας Μεταξά ο αναγνώστης προβληματίζεται.  Αρκετά χρόνια αργότερα ο Κ. Μανιαδάκης, σε συζήτησή του με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Πλεύρη, του εκμυστηρεύθηκε ότι για την επιδείνωση της υγείας του Μεταξά ευθύνονταν οι ιατροί και επωφελήθηκαν οι Βρετανοί.  Δήλωσε, μάλιστα, κατά λέξη πως, “ανείχαμε τον Μεταξά σε νοσοκομείο τρίτη θέση θα ζούσε”.

Στις αρχές του 2003 παρουσιάσθηκε στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Ντέιβιντ Ιρβινγκ με τίτλο “Ο πόλεμος του Χίτλερ”. Ο αναθεωρητής συγγραφέας βασίσθηκε σε συνεντεύξεις στενών συνεργατών του Γερμανού καγκελάριου οι οποίοι του παραχώρησαν καταπληκτικά και αποκλειστικά ντοκουμέντα. Στο βιβλίο αυτό ο Ιρβινγκ υποστηρίζει πως ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε από τους Βρετανούς, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποίησαν στη θανατηφόρο ένεση το ίδιο δηλητήριο με το οποίο οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν τον βασιλιά της Βουλγαρίας Βόριδα. 



Ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Σ. Παξινός, διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών ο οποίος υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού μέχρι το τέλος της ζωής του, ευρισκόμενος στο Κάιρο ακολουθώντας την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση μετά την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα και όντας σε κατάσταση μέθης σε κάποιο μπαρ, ισχυρίσθηκε ότι ο Μεταξάς δολοφονήθηκε από Βρετανό στρατιωτικό ιατρό ο οποίος τον είχε εξετάσει λίγο πριν εκπνεύσει.  Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παξινού, ο Βρετανός ιατρός χορήγησε στον ασθενή δηλητήριο σε ενέσιμη μορφή με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. Ο Παξινός, δικαιολογώντας τους ισχυρισμούς του, έλεγε ότι η περαιτέρω παρουσία του Μεταξά στην πολιτική σκηνή δεν συνέφερε τη Μ. Βρετανία.  Ο ίδιος λίγο καιρό πριν από τον πόλεμο, κατόπιν διαταγής του Μανιαδάκη, είχε προβεί σε συλλήψεις και απελάσεις Βρετανών, Γερμανών και Ιταλών πρακτόρων που δρούσαν στην Ελλάδα.  Πιθανώς λόγω της θέσης του να γνώριζε περισσότερα στοιχεία, σίγουρα όμως αυτή του η ενέργεια, σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς του περί δολοφονίας του Μεταξά από τους Βρετανούς, προκάλεσαν τη μήνι των τελευταίων.  Ο Παξινός φοβούμενος για τη ζωή του, κατέφυγε για ένα διάστημα στη Βομβάη της Ινδίας.   Μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στην Αίγυπτο και κατόπιν μετέβη στο Σουδάν, όπου και απεβίωσε στο Χαρτούμ το 1958. Μέχρι το τέλος της ζωής του δεν έπαυσε να επαναλαμβάνει όσα είχε αναφέρει στο Κάιρο.




Μίκης Θεοδωράκης  στην «Καθημερινή» της 29/10/2006: 

«Ο θάνατος του Μεταξά ήταν ένα μεγάλο σοκ. Στην Τρίπολη, πρέπει να σου πω ότι έγιναν μνημόσυνα σε διάφορες εκκλησίες. Κι εμείς πήγαμε σε μια εκκλησία, όχι στη μητρόπολη, σε μια άλλη, πιο μικρή. Την ώρα λοιπόν του μνημοσύνου, ο κόσμος έκλαιγε τόσο γοερά, ώστε από τη μία εκκλησία στην άλλη άκουγες τα κλάματα. Έκλαιγε όλη η πόλη για τον Μεταξά».



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΡΘΡΑ:






Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ. Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΣΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ.


autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/01/blog-post_18.html





Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016



Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/03/blog-post_75.html





Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017



Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΒΑΪΤΣΜΑΝ: «ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ».

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/11/blog-post_83.html






Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017



ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ; ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΙΝΤΜΑΝ, ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ.

autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/11/blog-post_88.html






Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017



ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ: «Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΒΡΑΙΟΙ, Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/11/blog-post_22.html





Κυριακή, 1 Απριλίου 2018



ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. «HTAN ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΩΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ».

autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/htan.html







Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016



Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ‏

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΚΟΡΥΖΗ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ  ΜΕ  ΔΥΟ  ΣΦΑΙΡΕΣ  
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/04/blog-post_71.html








Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018




ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΟ ΝΑΙ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ.

https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/28-1940.html

16 σχόλια :

  1. ΝΤΟΝΜΕΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ …
    O Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας Υπουργείου ή των αρμόδιων Υπουργείων. Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων, είναι θέμα της πατρίδας. Είναι θέμα της Τουρκίας. Είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας»
    Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πάντοτε στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν βήμα αγνοώντας την Τουρκία. «Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.
    “Ντονμέ” ονομάζονταν οι εξισλαμισμένοι Εβραίοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι διατήρησαν πολλά ιουδαϊκά έθιμα και ακολούθησαν έναν ιδιαίτερο δρόμο στους κόλπους του Ισλάμ και οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα των Νεοτούρκων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ Μ’ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
    Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες με την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει προηγούμενο. Οι των προηγουμένων κυβερνήσεων, κρατούσαν τουλάχιστον κάποια προσχήματα. Αυτοί εδώ, κανένα!
    Έτσι, ένας-ένας υπουργός της κυβέρνησης συναντιέται με τον υπερπρεσβευτή – Ύπατο Αρμοστή Πάιατ, για λήψη εντολών.
    Και όχι μόνο μ’ αυτόν, αλλά με την… αναπληρώτρια αυτού, την πρέσβη του Ισραήλ, Irit Ben-Abba.
    Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κικίλια. Τι δουλειά έχει ένας υπουργός Υγείας να συναντιέται με την πρέσβη του Ισραήλ; Για να παραμυθιάσουν όσους είχαν αυτή την εύλογη απορία, αλλά είναι και… εύπιστοι (τους λέμε έτσι για να μην τους χαρακτηρίσουμε αφελείς…), εμφάνισαν μια γελοία δικαιολογία για τη συνάντηση, ότι… «στο επίκεντρο βρέθηκε η υπογραφή τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας για θέματα υγείας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, καθώς και η ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ».
    Τώρα, μας… πείσατε!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ 100.000.000 ΙΝΔΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ 100.000.000 ΝΕΓΡΟΥΣ.
    Συνταγὴ γιὰ φάρμακα, ἀξίας 30.000 εὐρῶ, σὲ ἀλλοδαπὸ μὲ 0% συμμετοχή. Ὁ κάθε ἀλλοδαπὸς δικαιοῦται νοσηλείας καὶ προμηθείας πανάκριβων φαρμάκων ἀπολύτως δωρεὰν (μὲ 0% συμμετοχή). Τὴν ἰδίαν στιγμὴ ὁ κάθε Ἕλλην (ποὺ πληρώνει ἁδρὰ γιὰ ἰατροφαρμακευτικὴ περίθαλψη, ἀπὸ τὰ νεανικά του χρόνια) ἀγοράζει φάρμακα μὲ 25% συμμετοχή. Γράψτε ελεύθερα γιατροί. Μήπως εσείς θα τα πληρώσετε; Και πόσα ακόμη γίνονται που δεν γνωρίζουμε;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΠ. ΧΑΤΖΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ
    Άλλο ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και άλλο
    η βδελυρά συμμορία των αργυρώνητων του Βασιλιά και των Άγγλων.
    Όταν κατέρρευσε το μέτωπο το 1941 , το δίδυμο της Χούντας του 36, ο Γεώργιος με τον Πάλερετ, απέδρασαν στις 23 Απριλίου με ένα αγγλικό υδροπλάνο, Τον τρίτο, τον αρχιπραξικοπηματία Παπάγο τον άφησαν πίσω.
    Η υπόλοιπη «κυβέρνηση», ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο Υποδιοικητής, Γεώργιος Μαντζαβίνος, και τα στελέχη της Λαζαρίδης, Λεβή και Κοσμίδης δραπέτευσαν από τα Μέγαρα με το Β. Όλγα. Πιο δίπλα, φορτώθηκε στα «Πάνθηρ» και «Ιέραξ», η βδελυρά συμμορία των αργυρώνητων και ανάλγητων του Βασιλιά και των Άγγλων, με τις γυναίκες, τα τέκνα, τις πενθερές, τις κουβερνάντες- και τα μπαούλα τους.
    Αυτή ήταν η Ελίτ του διεφθαρμένου καθεστώτος, Η πραγματική δικτατορία.
    Ο χρυσός του ελληνικού λαού , που τον έκλεψαν ο βασιλιάς και οι Άγγλοι είχε ήδη φυγαδευτεί με τα αντιτορπιλικά «Βασιλεύς Γεώργιος Α'» και «Βασίλισσα Όλγα», την Καθαρά Δευτέρα, 3η Μαρτίου 1941.
    Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου, δεν επεβλήθη από τον Ιωάννη Μεταξά, αλλά από τους Άγγλους και τον Βασιλιά.
    Ο Δικτάτορας Γεώργιος, ανακοίνωσε από το ραδιόφωνο του Λονδίνου στις 10 Οκτωβρίου 1941 ότι το αυταρχικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου τερματίζεται και στις 20 Οκτωβρίου 1941, κατόπιν επιμονής των Άγγλων δημοσίευσε συντακτική πράξη με την οποία ανακαλούσε την συντακτική πράξη της 4η Αυγούστου 1936.
    Η άποψη ότι η 4η Αυγούστου «πέθανε» μαζί με τον Μεταξά, ήταν η άποψη του πράκτορα των Άγγλων Γεώργιου, και του βοηθού πράκτορα Τσουδερού, και αυτή υπηρετούν όλοι όσοι ομιλούν γα «δικτάτορα Μεταξά».
    Δικτάτορες ήσαν ο Πάλερετ ο Γεώργιος και ο Παπάγος.
    Ο Ιωάννης Μεταξάς, πρέπει να τιμάται ως Εθνικός Κυβερνήτης , διότι κατόρθωσε, να προσδώσει στο αντεθνικό και προδοτικό καθεστώς της υποτέλειας και της ξενοκρατίας πατριωτικά και φιλολαϊκά- φιλεργατικά χαρακτηριστικά, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, και για τον λόγο αυτό δηλητηριάστηκε από την SIS (MI6).
    H κυβέρνηση Μεταξά, χωρίς τον Μεταξά ήταν η βδελυρά συμμορία των αργυρώνητων των Αθηνών. Η Βδελυρά συμμορία της 4ης Αυγούστου, στην οποία είχε βασικό ρόλο, ο μιζαδόρος και αργυρώνητος Ιωάννης Διάκος. Ο σεβάσμιος της Στοάς Ησίοδος.
    Επομένως χρειάζεται πολύ προσοχή. Τιμούμε την Εθνικό Κυβερνήτη, αλλά δεν τιμούμε στο πρόσωπο του, τη «Βδελυρά συμμορία της 4ης Αυγούστου», τους «αργυρώνητους των Αθηνών», το Βασιλιά Γεώργιο, τον Παπάγο, τον Ιωάννη Διάκο, και τα λοιπά θλιβερά πρόσωπα της Αγγλοκρατίας.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αναστολή λειτουργίας 31 δημοτικών σχολείων και 69 νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Κεντρική Μακεδονία.
    Πού πήγαν τα παιδιά στην Ελλάδα;
    Την αναστολή λειτουργίας 31 δημοτικών σχολείων και 69 νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2019-2020, στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω έλλειψης μαθητών, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα από τα καταλυτικά φαινόμενα της δεκαετούς κρίσης που χτύπησε τη χώρα ήταν και η μεγάλη μείωση των γεννήσεων. Η δημογραφική κρίση αρχίζει πλέον να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά και να απαιτεί λύσεις.
    Από την άλλη, στα χρόνια της κρίσης πάνω από μισό εκατομμύριο νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα, άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία. Ο συγχρονισμός αυτών των δύο παραγόντων είναι για τη χώρα μας καταλυτικός, με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται ήδη στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.
    Τριάντα ένα δημοτικά σχολεία και 69 νηπιαγωγεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους μόνο στην Κεντρική Μακεδονία! Η δεκαετής ύφεση δημιούργησε τη μικρότερη μεταπολεμικά γενιά της Ελλάδας, όπως φαίνεται από τα παιδιά που φτάνουν τώρα σε ηλικία δημοτικού. Οι 118.000 γεννήσεις του 2009 έχουν μειωθεί στις 88.500 για το 2017, υπολειπόμενες πλέον και από τον αριθμό των θανάτων.
    Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ελλάδα της κρίσης, με 1,35 γεννήσεις ανά γυναίκα, είναι σήμερα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Ένας σταθερός πληθυσμός απαιτεί ποσοστό γεννητικότητας 2,1, αρκετά μακριά και από το ποσοστό του 1,5 της προ κρίσης εποχής. Αν κανείς συνυπολογίσει και τον παράγοντα μετανάστευση, η κατάσταση μάλλον φαντάζει δραματική, καθώς διαγράφεται η εικόνα μιας συρρικνωμένης και αποδυναμωμένης Ελλάδας για τα χρόνια που θα έρθουν. Η Εurostat εκτιμά ότι τις επόμενες έξι δεκαετίες ο ελληνικός πληθυσμός των 10,7 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά 32%.
    Η χώρα μετρά ήδη έναν χρόνο μετά την τυπική λήξη των μνημονίων. Πέρα από τα συσσωρευμένα προβλήματα στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την ασφάλεια, την παιδεία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καλείται να αντιμετωπίσει τη σημαντικότερη ίσως πρόκλησή της. Και παρά τα άμεσα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν από την αρμόδια υφυπουργό Εργασίας για στήριξη των νέων ζευγαριών, η παράμετρος μετανάστευση και brain drain μένει να αντιμετωπιστεί.
    Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η χώρα μας θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που οδήγησε στη θεμελίωση του νεότερου ελληνικού κράτους. Ίσως το μεγαλύτερο καθήκον και υποχρέωση αυτής της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κινήτρων για την επιστροφή ενός μεγάλου ποσοστού αυτών που έφυγαν.
    Tης Έφης Μπάσδρα* * Η Έφη Μπάσδρα είναι καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, πρώην πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών
    ** Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της Παρασκευής, 2 Αυγούστου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1974. ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...
    Δημητριάδης Κωνσταντῖνος, ΦΙΛΟΝΟΗ.
    Ὁ Ταξίαρχος Μιχαὴλ Οἰκονομᾶκος μὲ τὸ Ἐπιτελεῖο καὶ Ἀξιωματικοὺς τῆς Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του στὸν Ἕβρο, τὸν Ἰούλιο τοῦ 1974, καθ’ ὅσον ἀνέμενε, μὲ ἀναμμένες τὶς μηχανὲς τῶν ἁρμάτων του, τὴν διαταγὴ νὰ περάσῃ τὸν Ἕβρο.
    Τελικῶς ὁ προϊστάμενός του, Ὑποστράτηγος Παῦλος Παπαδάκης, ἀπειληθεὶς μὲ ὅπλο, ὑπὸ τοῦ ἀντιστρατήγου Ἰωάννου Ντάβου, γιὰ νὰ μὴν ἀνοίξῃ τὸ ἀναγκαῖον, γιὰ ἐκεῖνες τὶς στιγμές, δεύτερο μέτωπο στὸν Ἕβρο – πρὸ κειμένου νὰ μειωθῇ ἡ πίεσις τῶν Τούρκων στὴν Κύπρο – οὐδέποτε ἔδως αὐτὴν τὴν πολυπόθητο διαταγή…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΣΕ ΔΙΕYΘΥΝΤΗ ΤΗΣ NSA TON «ΑΛΒΑΝΟ» ΡΑΝΤΚΛΙΦ.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διόρισε το μέλος του Κογκρέσου από το Τέξας, Τζον Ράντκλιφ, γνωστό ως μέλος του αλβανικού λόμπι, ως διευθυντή στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA), που είναι ουσιαστικά «δεξί χέρι» του προέδρου των ΗΠΑ.
    Σύμφωνα με το αλβανικό «Top Channel», ο 53χρονος Ράντκλιφ είναι έμπιστος του προέδρου Τραμπ και είναι έντονα συνδεδεμένος με την αλβανική κοινότητα στις ΗΠΑ. Μάλιστα, αναγνωρίζετε ως ο Αμερικανός πολιτικός που υπερασπίστηκε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

    Το 2016, ο Ράντκλιφ παρακολούθησε το Αλβανικό Εθνικό Οικονομικό Φόρουμ της Διασποράς, όπου μίλησε και φωτογραφήθηκε σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

    Ο Ράντκλιφ είχε πολλές συναντήσεις με τον υπουργό Διασποράς, Παντελή Μάικο και τον Φατμίρ Μεντίου, πρώην υπουργό άμυνας της Αλβανίας.

    ΠΗΓΗ: echedoros-a.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 70.000 ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
    Το χάος που επικρατεί στο Brexit επηρεάζει σημαντικά τους Βρετανούς κατοίκους της Κύπρου, μιας χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και μέλους της Κοινοπολιτείας.
    Περισσότεροι από 70.000 Βρετανοί, οι πιο πολλοί συνταξιούχοι, ζουν μόνιμα κυρίως στη Λευκωσία, στη Λάρνακα και στη Λεμεσό. Οι δυσκολίες εύλογες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές στην ασφάλεια υγείας τους ή ακόμη και στην απόκτηση βίζας. Ολα όμως μπορούν να ξεπεραστούν χάρη στην απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας.
    Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ειπωθεί ότι όλο και περισσότεροι Βρετανοί (όχι μόνον όσοι κατοικούν στην Κύπρο), φοβούμενοι το άτακτο Brexit προσφεύγουν στην κυπριακή κυβέρνηση για την απόκτηση κυπριακής ταυτότητας, κυπριακού διαβατηρίου και βεβαίως κυπριακής ιθαγένειας.
    Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα 500 Βρετανοί απέκτησαν την κυπριακή ιθαγένεια. Οι αιτήσεις, τώρα μάλιστα που πρωθυπουργός της Βρετανίας έγινε ο Μπόρις Τζόνσον, αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό και η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να χορηγήσει την κυπριακή υπηκοότητα σε Βρετανούς χωρίς όμως να χάνουν και τη βρετανική.
    «Σε περίπτωση σκληρού Brexit τίθεται σε κίνδυνο μια σειρά από ζητήματα των «Βρετανών Κυπρίων», όπως το καθεστώς παραμονής τους ή η αναγνώριση επίσημων ντοκουμέντων» γράφει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung».
    «Η κυβέρνηση της Λευκωσίας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση, που τους δίνει ένα μεταβατικό διάστημα προσαρμογής ενός χρόνου».
    Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, σχεδιάζει μετά παρέλευση 7 χρόνων να αποκτήσει ένας Βρετανός την κυπριακή υπηκοότητα χωρίς να αφήσει τη βρετανική. Με το κυπριακό διαβατήριο ο Βρετανός θέλει να ξεπεράσει προβλήματα βίζας σε τυχόν Brexit χωρίς συμφωνία.
    Πηγή: philenews / in.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια σχεδόν άγνωστη πτυχή της Δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά είναι η σχέση με την Εβραϊκή Κοινότητα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα απολυταρχικά καθεστώτα της εποχής στην Ευρώπη που είχαν έντονο αντισημιτικό χαρακτήρα, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου αντίθετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φιλοεβραϊκό.
    Ήδη από τις πρώτες ώρες της επιβολής τα πανηγύρια είχαν ξεκινήσει στην Εβραϊκή κοινότητα, ίσως έπαιξε ρόλο η φήμη για πογκρόμ Βενιζέλου. Μια από τις πρώτες ενέργειες του Μεταξά ήταν να διαλύσει την οργάνωση ΕΕΕ (Εθνική Ένωσις Ελλάδος η οποία είχε έντονη αντισημιτική δράση, μεταξύ σοβαρού κι αστείου τα τρία Ε ερμηνευόντουσαν ως «Έλληνες Εξοντώστε Εβραίους». Ο Μεταξάς επισκεπτόταν συναγωγές σε κάθε ευκαιρία και διαμήνυε σαφώς ότι όσο θα βρίσκεται εν ζωή θα προστατεύει τα δικαιώματα των Εβραίων. Άπορες εβραϊκές οικογένειες λάμβαναν οικονομική βοήθεια την περίοδο του Εβραϊκού Πάσχα, ενώ τα ανοιχτά ζητήματα της Κοινότητας όπως του Εβραϊκού νεκροταφείου έκλεισαν με παραχωρήσεις από το κράτος. Ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς ο οποίος έδωσε μερικό αφορολόγητο στους Εβραίους, κυρίως για τα έσοδα από την ενοικίαση κτιρίων στο κράτος. Στην Ελλάδα του Μεταξά βρήκαν καταφύγιο πολλοί εκδιωχθέντες Εβραίοι της Κεντρικής Ευρώπης.
    Για την παροχή συνθηκών ελεύθερης και ειρηνικής ζωής, η Εβραϊκή κοινότητα τίμησε τον Ιωάννη Μεταξά καταχωρώντας τον στη Χρυσή Εβραϊκή Βίβλο, ενώ ήταν οι πρώτοι που συνείσφεραν στους Εθνικούς Εράνους, αλλά έκαναν το καθήκον τους και με το παραπάνω στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.
    Στέφανος Μάρκου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἰδιοτυπίες τῆς ζωῆς καὶ τῆς σκέψεως τοῦ Μεταξᾶ, ΦΙΛΟΝΟΗ
    …σὰν σήμερα, πρὸ 82 ἐτῶν, κατέλαβε ἐπισήμως τὴν ἐξουσία, μὲ τὴν ἐντολὴ (ναί, τὴν ἐντολή!!!) νὰ μᾶς προετοιμάσῃ γιὰ νὰ εἰσέλθουμε στὸν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Καί, ὁμολογουμένως, τὸ ἔκανε πολὺ καλά!!!
    Αὐτὸς λοιπόν, ὁ ἡγέτης τῶν ἡγετῶν, ποὺ ἀπεβίωσε ἐν μέσῳ μίας μεγάλης (γιὰ αὐτόν) δόξης καὶ τιμῆς, μετὰ θάνατον ἔτυχε πολλῶν σχολίων, κριτικῶν μὰ καὶ τιμῶν.
    Μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς τιμὲς ἦλθε κι ἀπὸ τὸ Ἰσραήλ.
    Τὸ μνημόσυνον Μεταξᾶ ἐπραγματοποιήθη ἀπὸ τὸν ῥαββίνο Ben Zion Ouziel στὴν συναγωγὴ Yeshurum τῆς Ἰερουσαλὴμ τὴν 8η Φεβρουαρίου τοῦ 1941 (ἀμέσως μετὰ τὸν θάνατό του) καὶ μᾶς τὸ γνωστοποιοῦν μέσῳ τοῦ ἐντύπου τους «Χρονικά», τοῦ Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 1991 (σελὶς 3).
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1)Όταν έγινε η Δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936,οι Εβραίοι όλου του κόσμου πανηγύριζαν γιατί γνώριζαν ότι ο Μεταξάς είναι φανατικός φιλοσημίτης!
    2)Τον Σεπτέμβριο του 1936 ο Μεταξάς ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε απόλυτη προστασία στους Εβραίους. Γρήγορα πήρε μια σειρά ευνοϊκότατων μέτρων υπέρ τους,μεταξύ των οποίων το χάρισμα πολλών εκατομμυρίων δραχμών σε φόρους που χρωστούσαν οι Εβραϊκές κοινότητες.
    3)Σε αντίθεση με τους λοιπούς εθνικιστές Δικτάτορες της εποχής(Χίτλερ,Μουσολίνι,Φράνκο)ο Μεταξάς δεν εξέδωσε κανένα φυλετικό νόμο εις βάρος των Εβραίων. Σε ανταπόδοση οι ευγνώμονες Εβραίοι(με επικεφαλής τον φιλομεταξικό Αρχιραββίνο της Θεσσαλονίκης Κόρετς) υποστήριζαν ανοιχτά τον Μεταξά και έτρεχαν να δώσουν πρώτοι στους εράνους που έκανε για την Εθνική Άμυνα! 4)Αντιθέτως οι Εβραίοι μισούσαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο,διότι τον θεωρούσαν αντισημίτη και υποκινητή όλων των Ελληνικών Αντισημιτικών Οργανώσεων με κορυφαία την περίφημη "Τρία Έψιλον" την οποία ο Μεταξάς έσπευσε να διαλύσει αμέσως μόλις ανέβηκε στην Εξουσία!
    5)Τελευταίο και συγκλονιστικότερο όλων σύμφωνα με τον Μπερνάρ Πιερόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίαζε ρατσιστικό πογκρόμ εις βάρος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης εφ' όσον επικρατούσε το κίνημα του Πλαστήρα της 1ης Μαρτίου 1935. Τελικά ο Γιαχβέ βοήθησε τον Κονδύλη να καταστείλει το Βενιζελικό κίνημα και οι Εβραίοι διασώθηκαν για 8 χρόνια μέχρι που τους βρήκε ο Χίτλερ.
    Βιβλίο του κορυφαίου Γαλλοεβραίου ιστορικού Μπερνάρ Πιερόν,Εβραίοι και Χριστιανοί στην Νεότερη Ελλάδα",που πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία το 1996 και μεταφράστηκε στα ελληνικά το 2004 από τις εκδόσεις "Πόλις",σελίδες 243-257.
    (δημοσιευμένο στα ιστολόγια "antipliroforisi.blogspot.com" και "promitheasblog.com")
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.
    Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε μασώνος 24ου βαθμού (είχε δηλαδή εξαντλήσει την ιεραρχία της εν λόγω σιωνιστικής οργάνωσης ,κάτι που φαίνεται και από το "ημερολόγιο" του), αλλά όταν ανέλαβε πρωθυπουργός το 1936 ανέστειλε την λειτουργία της μασονικής στοάς των Αθηνών.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 28 Ιουλίου 1938. Το αντιμεταξικό κίνημα Μπάλφουρ-Πάλερετ στα Χανιά ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Θεολόγου Νικολούδη που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο στις 29 Ιουλίου 1938, «Χθες την νύκτα ομάς 400 περίπου ενόπλων υπό την ηγεσίαν των Μητσοτάκη, Μουντάκη και Χατζηαγγελή εισήλθεν εις την πόλιν των Χανίων και επωφελούμενη της ελλείψεως στρατιωτικής δυνάμεως, κατέλαβε την πόλιν. τα αίτια και οι σκοποί του απονενοημένου του κινήματος παραμένουν μέχρι της στιγμής άγνωστα. Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως ειδοποιηθείς αμέσως, διέταξε εν τω άμα την αποστολην ισχυράς στρατιωτικής ναυτικής και αεροπορικής δυνάμεως».
    Ο άνθρωπος που έστειλε ο Μεταξάς στην Κρήτη, ήταν ο στρατηγός Τσολάκογλου.

    Το κίνημα το οργάνωσαν ο Παπα-Δημητρης της Ιντέλιτζενς Σέρβις(ΜΙ6), και ο προϊστάμενος του, πρέσβης Πάλερετ.

    Την υλοποίηση ανέλαβε «η πλατειά Ολομέλεια του δικτύου Μπάλφουρ». Επικεφαλής ήσαν οι Κρήτες «πωλιτικοί» Αριστομένης Μητσοτάκης και Μανόλης Βολουδάκης , που άνηκαν στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, ο Μ.Μανουσάκης από το Λαικό Κόμμα από το ΚΚΕ Μάρκος Βαφειάδης. Όλοι ανήκαν στο δίκτυο Μπλαφουρ και ήσαν φίλοι της αγγλικής πρεσβείας. Στο κόλπο και η «αντιφασιστική Φιλική Εταιρία», που είχε συγκρατηθεί με πρωτοβουλία του Μπαλφουρ την Άνοιξη του 1937 και στην οποία συμμετείχαν βενιζελικοί, κομμουνιστές, δημοκράτες, εργάτες, αγρότες, επιστήμονες και απότακτοι αξιωματικοί.
    Ηταν δηλαδή ένα «ΕΑΜ», με πρόεδρο τον Σταύρο Παπαδοκωνσταντάκη.

    Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία και την εκδήλωση του κινήματος έπαιξε και ο πράκτωρ Εμμανουήλ Τσουδερός, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, και «δεξί χέρι» του Πάλερετ , ο οποίος υπήρξε και ο χρηματοδότης.

    Μεγάλη ανάμιξη στο κίνημα είχε και το «πρακτορείο» της Ιντέλιτζενς Σέρβις ,
    το Κ.Κ.Ε.
    Ο οργανωτής του κινήματος, πρέσβης Πάλλερετ, δεν απέβλεπε στην επικράτηση του κινήματος, του ΚΚΕ. Επιζητούσε απλώς μια αναταραχή, μια δυναμική έκφραση αντιθέσεως προς το καθεστώς του Μεταξά, ώστε να αναγκαστεί ο Γεώργιος να τον απομακρύνει από την εξουσία.
    Το σχέδιο της Πρεσβείας και των «επαναστατών», προέβλεπε την κατάληψη του Ραδιοφωνικού Σταθμού στα Χανιά, από όπου θα εκαλείτο ολόκληρη η Ελλάδα να ξεσηκωθεί, σαμποτάζ στην Ηλεκτρική Εταιρεία Αθηνών, ώστε να βυθιστεί η πρωτεύουσα στο σκοτάδι, και σύλληψη του Μανιαδάκη και του Νικολούδη.

    Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο παράνομος «Ριζοσπάστης», δημοσίευσε για ενημέρωση
    των "πελατών", το μανιφέστο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, για το Κίνημα, με το οποίο καλούσε τον λαό, τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και τη νέα γενιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το «απελευθερωτικό» κίνημα της Κρήτης.

    Το πρωί της 28ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική σύσκεψη στο ιατρείο του δημάρχου Γιάννη Μουντάκη.
    Ο Αρχηγός Αριστομένης Μητστάκης έστειλε «άνθρωπό του» Ήταν και αντιπρόσωπος της κομμουνιστικής οργάνωσης Χανίων. Όλοι, καμιά δεκαπενταριά. Η εξέγερση ορίστηκε για τις 2 το πρωί της 29ης Ιουλίου, αλλά είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία, οπότε οι Κινηματίες, πριν τα μεσάνυχτα, επιτέθηκαν και κατέλαβαν αναίμακτα τους Στρατώνες του Συντάγματοςς στη Σούδα στη Σούδα, το Τηλεγραφείο, τη Γενική Διοίκηση, τα γραφεία της Διοίκησης Χωροφυλακής, της Μεραρχίας, της Ασφάλειας και τα Αστυνομικά τμήματα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α. Το διάγγελμα Μητσοτάκη- Βαφειάδη- Πάλερετ της 29ης Ιουλίου 1938 , ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    Τα κωμικοτραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1938 στα Χανιά αποτελούν την απόλυτη απόδειξη της συνεργασίας του ΚΚΕ-Πλουμπίδη με την Ιντέλιτζεντ Σέρβις.

    Για αυτό ο Ζαχαριάδης θεωρούσε χαφιέ τον Βαφειάδη, που ήταν ο συντονιστής στην Κρήτη εκ μέρους του Πολιτικού Γραφείου, δηλαδή του πράκτοράς Πλουμπίδη.
    Όπως ανέκραξαν στην Βάρκιζα οι πράκτορες Σάντος και Σοφιανόπουλος «Ζήτω η Μεγάλη Βρετανία, οι επαναστάτες των Χανίων αναφώνησαν "Ζήτω ο Βασιλεύς", (της Αγγλίας).

    Το Διάγγελμα Πάλερετ-Παπα Δημήτρη Μπάλφουρ απευθυνόταν, «Προς την Α. Μ. τον Βασιλέα, Προς τας ενόπλους δυνάμεις, και Προς τον ελληνικό λαό» και ζητούσε την «άμεσον απομάκρυνσιν της τυραννικής Κυβερνήσεως Μεταξά». Το μηνυμα Πάλερετ έλεγε:
    «Στρατός και λαός αδελφωμένοι κατέλυσαν αρχάς λαομισήτου τυραννίας εκπροσωπούμενης υπό του στρατηγού Μεταξά. Ανακτήσας ελευθερίας αυτού απευθύνεται προς την Α. Μ. τον Βασιλέα και ζητεί την άμεσον απομάκρυνσιν της τυραννικής Κυβερνήσεως Μεταξά, την αποκατάστασιν του κράτους του νόμου και των λαϊκών ελευθεριών και τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως Εθνικής Σωτηρίας εκ των αρίστων Ελλήνων, αδιακρίτως πολιτικών παρατάξεων, προς αντιμετώπισιν των αμεσοτάτων εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων, τους οποίους διατρέχει η χώρα μας και διά την δημιουργίαν μιας νέας Ελλάδος, πράγματι ηνωμένης ψυχικώς και ικανής να αντιμετωπίση με σθένος και φρόνησιν τας δυσκόλους στιγμάς, που διέρχεται η ανθρωπότης. Με αδελφικόν χαιρετισμόν προς τας ενόπλους δυνάμεις και ολόκληρον τον λαόν. Ζήτω Ο Βασιλεύς, ζήτω η Ελλάς». Το υπέγραφαν ως Επαναστατική Επιτροπή οι : Μητσοτάκης, Βολουδάκης, Μουντάκης, Παΐζης, και Μάντακας ως στρατιωτικός διοικητής».

    Το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου στις 11π.μ. έγινε λαϊκή συγκέντρωση στην Πλατεία Σιντριβανιού στα Χανιά, χωρίς μεγάλη συμμετοχή. Εκείνη την ώρα φάνηκαν δυο αεροπλάνα που περνούσαν πολύ χαμηλά σκορπίζοντας προκηρύξεις.

    Η προκήρυξη που υπέγραφε ο Μεταξάς ανέφερε: «Καθ' ην στιγμήν ητοιμαζόμην να αναχωρήσω εξ Αθηνών προς υπογραφήν συμφωνίας μεγίστου εθνικού συμφέροντος, ένοπλοι στασιασταί εισήλθον και κατέλαβον την πόλιν των Χανίων. Είμαι αποφασισμένος να πατάξω τους στασιαστάς δια παντός μέσου ίνα επιβάλω το κράτος του νόμου και εξασφαλίσω εις τον Κρητικόν λαόν ησυχίαν και τάξιν... Στηριζόμενος εις τα πατριωτικά αισθήματα του Κρητικού λαού και εις τα δείγματα εμπιστοσύνης που μου επέδειξε, τον προσκαλώ να απογύμνωση τους στασιαστάς και να κατάδειξη εις τον Ελληνικόν λαόν, ότι η Κρήτη ίσταται παράλληλος και αλληλέγγυος προς το εθνικόν σύνολον. Παντού της Ελλάδος επικρατεί απόλυτος τάξις και ησυχία. Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Ι. Μεταξάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Β. Το διάγγελμα Μητσοτάκη- Βαφειάδη- Πάλερετ της 29ης Ιουλίου 1938 , ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

    Το τελικό πλήγμα κατά του κινήματος ήταν η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου στο νομό Χανίων και η άφιξη στην Κρήτη των πολεμικών «Κουντουριώτης» και «Θύελλα» που μετεφεραν δυνάμεις πεζικού και μια μοίρα πυροβολικού. Στρατιωτικός διοικητής Κρήτης ορίσθηκε ο υποστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου.
    Οι στρατιωτικές δυνάμεις που έφτασαν και η χωροφυλακή μέσα σε μερικές ώρες εκκαθάρισαν τα Χανιά από τους κινηματίες.

    Ο Α. Μητσοτάκης, ο Μ.Βολουδάκης, ο Ι. Μουντάκης τέθηκαν υπό την προστασία της Ιντέλιτζεντ Σερβις κατέφυγαν στα όρη και αργότερα τους πήγαν στην Κύπρο με Καΐκι, που αναχώρησε από τα Σφακιά στις 20 του Οκτωβριου.
    Στο καίκι επέβαιναν οι πράκτορες της Ιντέλιτζεντ Σέρβις, Αρ. Μητσοτάκης, Ι. Μουντάκης, Μαν. Βολουδάκης, Εμ. Μπακλατζής, Στ. Παπαδοκωνσταντάκης, Ρ. Τζιγκουνάκης, Ι. Σιμιτόπουλος, Η. Μπριλλάκης, Εμμ. Κοτζάμπασης και Β. Χατζηαγγελής.

    Ο πράκτωρ Μάντακας έμεινε πίσω και η Secret Intelligence Service, (SIS), δηλαδή το MI6, το 1940, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των Γερμανών και πριν δολοφονηθεί ο Μεταξάς, έστειλε στην Κρήτη πράκτορά της, (κωδικός «Σφιγξ»), για να συναντήσει το Στρατηγό Μάντακα, και να του προτείνει του την ηγεσία «Κινήματος του Κρητικού λαού», εναντίον της δικτατορίας Μεταξά,
    αν το καθεστώς αρνιόταν να αντισταθεί στην επικείμενη επίθεση του Άξονα.

    Το σενάριο της SOE περί της «Δημοκρατικής Ελλάδος» στην Κρήτη και τα Νησιά, το επανεμφάνισαν οι πράκτορες των Άγγλων το 1960 στην πλαστή δήθεν ομιλία Μεταξά προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στις 30 Οκτωβρίου 1940.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ:
    "Μέσα μου δεν φεύγει η αγωνία και η πίκρα με τον τρόπο που μας μεταχειρίζονται και απειλούν να μας μεταχειριστούν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι.[...]
    Θέλουν να μας γδάρουν το πετσί μας".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...