Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

«Κάψτε την Σάμο και την Ελλάδα!» ΣΟΡΟΣ: «Οι έλληνες γερνούν, θα κάνω μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, θα τους μπολιάσω με πρόσφυγες, έτσι θα λύσω το δημογραφικό μας πρόβλημα, είμαι υπερήφανος που θα μετατρέψω τον λαό μου σε πολυπολιτισμικό».Tρομακτικά απειλητικά συνθήματα κατά της Ελλάδας αναρτώνται στο διαδίκτυο από τους αλλοδαπούς που έχουν κατακλύσει παρανόμως την χώρα.
Χθες, είχαμε γενικευμένα επεισόδια στη Σάμο, με τον Δήμαρχο Γιώργος Στάντζο να αναφέρει τα εξής: «Αναγκαστήκαμε σήμερα να κλείσουμε πάνω από δέκα σχολεία -παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, με μετανάστες σε λογαριασμούς τους στo Facebook να γράφουν τα εξής: «Κάψτε την Σάμο, κάψτε την Ελλάδα»
Αυτά έγραφαν χθες οι μετανάστες σε live streaming!

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
15-16/10/2019

Συνολικά 20 βάρκες αποβίβασαν 661 λαθρομετανάστες:

ΛΕΣΒΟΣ
1.Καλό Λιμάνι,53 άτομα
2.Τσόνια,44 άτομα
3.Αγ. Δημήτριος,48 άτομα
4.Πάμφιλα,14 άτομα
5.Μόλυβος,35 άτομα
6.Πλωμάρι,39 άτομα

ΣΑΜΟΣ
1.Βαθύ, 26 άτομα
2.Καρλόβασι, 53 άτομα
3.Πυθαγόρειο, 49 άτομα

του Θάνου Τζήμερου

 

ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: «ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ. ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ».
Από τον Πορτογάλο σκιτσογράφο Vasco Gargalo

ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ (επί λέξει στην βουλή: «οι έλληνες γερνούν, θα κάνω μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, θα τους μπολιάσω με πρόσφυγες, έτσι θα λύσω το δημογραφικό μας πρόβλημα, είμαι υπερήφανος που θα μετατρέψω τον λαό μου σε πολυπολιτισμικό»), ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ, ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Ή Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Χθεσινό μήνυμα του ηγέτη Βουλγαρίας Μ.Μπορίσοφ στον πράκτορα του Σόρος Μητσοτάκη: «Σε περίπτωση που ξένοι επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος από την Τουρκία και θελήσουν να κατεδαφίσουν τα συρματοπλέγματα, εγώ και ο υπουργός Άμυνας, θα διατάξουμε να πυροβολήσουν οι στρατιώτες μας στο ψαχνό».

Στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, μια μουσουλμανίς μαντηλοφορούσα  από το Αφγανιστάν, είχε διάλογο με τον πρωθυπουργό. Παραπονέθηκε για την εκκένωση του ξενοδοχείου City Plaza. Προφανώς έμενε εκεί αρκετό καιρό, καθώς είχε την ευκαιρία να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο “λειτουργούσε” η κατάληψη και τον έκρινε πολύ δημοκρατικό. Ρώτησε λοιπόν τον Κυριάκο ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησής του όσον αφορά το “προσφυγικό”.

Ο Κυριάκος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι αιτήσεις ασύλου θα διεκπεραιώνονται γρήγορα, κάθε αίτηση θα κρίνεται ατομικά, κι ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης για όσους ζητούν άσυλο. Ενδιαφέρθηκε μάλιστα να συζητήσει με την οικογένεια της κοπέλας ώστε να δει σε ποια δομή θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν. Αλλά, για να μην κάνει 180 μοίρες στροφή από τις προεκλογικές του εξαγγελίες για κλείσιμο των συνόρων, προσέθεσε: “Αν ο στόχος σας είναι να έρθετε στην Ελλάδα σε αναζήτηση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος φοβάμαι πως δεν είμαστε σε θέση ως χώρα να σας φιλοξενήσουμε”.
Προσέξτε πόσες αντιφάσεις μαζεμένες υπάρχουν στις παραπάνω δηλώσεις. Εάν οι αιτήσεις κρίνονται ατομικά είναι αδύνατον να διεκπεραιώνονται γρήγορα. Μόλις ένας εισβολέας πατήσει πόδι στη χώρα, τον παραλαμβάνουν οι δικηγόροι των ΜΚΟ και μαγειρεύουν το τι θα γράψει στο αίτημα χορήγησης ασύλου. Κανένας δεν γράφει: “ήρθα ως οικονομικός μετανάστης” ή “ήρθα επειδή έμαθα ότι όλα εδώ είναι τζάμπα” ή ακόμα περισσότερο “ήρθα επειδή έχω ως πιστός μουσουλμάνος, υποχρέωση να κατακτήσω τις χώρες των απίστων”. Όλοι γράφουν ότι υφίστανται διακρίσεις στις χώρες τους και ότι απειλείται η ζωή τους. Υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί από τον Έλληνα υπάλληλο στην Λέσβο τι είδους διώξεις υφίσταται ο Αχμέτ στο Νότιο Παντζάμπ που μιλάει Σαραΐκι, μια από τις 60 γλώσσες του Πακιστάν; Όχι, βέβαια! Υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί αν ο Γκανόγκο από το Κονγκό που μιλάει Κιτούμπα είναι όντως ομοφυλόφιλος που υφίσταται διώξεις ή το έγραψε επειδή έτσι τον δασκάλεψε η ΜΚΟ; Όχι βέβαια! Άρα υπάρχει τρόπος να καταλάβει η χώρα, και μάλιστα γρήγορα, ποιοι ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες και ποιοι όχι ώστε να πει στους πρώτους “δεν σας δίνω άσυλο”; Όχι βέβαια!
Γιατί, λοιπόν, το είπε αυτό ο Κυριάκος; Για να πει κάτι που θα το πάρουν τα φιλικά στη ΝΔ ΜΜΕ και θα το παίξουν με τη ντουντούκα, μπας και κατευνάσουν την αγανάκτηση όσων περίμεναν από τη ΝΔ να βάλει τέλος στην εισβολή, και την βλέπουν τώρα να προετοιμάζει την παρέλαση πολυπολιτισμικής υπερηφάνειας, με τις μπουργκοφορούσες μαθήτριες – σκιάχτρα που θα κρατούν τη γαλανόλευκη.
Όμως ο Κυριάκος απέφυγε να πει πολλά στην εισβολέα από το Αφγανιστάν. Να του δώσω μερικές ιδέες. Εγώ θα τη ρωτούσα αν θεωρεί δημοκρατικό το να καταλαμβάνεις ένα κτήριο που ανήκει σε άλλον και να εγκαθίστασαι εκεί με το “έτσι θέλω”. Αν ένας Έλληνας πήγαινε στο σπίτι της στο Αφγανιστάν και της έλεγε “εδώ θα μείνω, με θέλετε δεν με θέλετε” θα το έβρισκε η ίδια δημοκρατικό; Οι αρχές της χώρας της θα του έδιναν δωρεάν και τροφή και στέγη και ρούχα και υπηρεσίες υγείας και μηνιαίο εισόδημα; Θα του έδιναν τη δυνατότητα να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας για να παραπονεθεί επειδή τον απομάκρυναν από το σπίτι που κατέλαβε; Θα τη ρωτούσα, επίσης, αν θεωρεί δικαίωμά της να της προσφέρεται και τροφή και στέγη και ρούχα και υπηρεσίες υγείας και μηνιαίο εισόδημα από το υστέρημα των φορολογουμένων μιας χώρας στην οποία μπήκε παράνομα. 

Θα τη ρωτούσα γιατί, ως πιστή μουσουλμάνα που είναι (φορούσε μαντίλα), ήρθε στη χρεοκοπημένη Ελλάδα και στην Χριστιανική Ευρώπη και δεν πήγε στις πάμπλουτες ομόθρησκες Αραβικές χώρες. 

Θα τη ρωτούσα αν θεωρεί τη σαρία ανώτερη από τους νόμους του κράτους στο οποίο βρίσκεται κι αν πιστεύει στις εντολές του Κορανίου που διατάζει τους πιστούς του να πολεμούνε τους απίστους όπου τους συναντάνε. Τι λέτε να απαντούσε η μουσουλμανίς;

Και μετά, θα της έλεγα πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, με σύνορα και νόμους που τα προστατεύουν και θα την ενημέρωνα πως σε ΚΑΝΕΝΑΝ από όσους μπήκαν παράνομα στη χώρα δεν πρόκειται να χορηγηθεί άσυλο


Και πως ο μόνος τρόπος για να εξεταστεί ένα αίτημα ασύλου, είναι ο αιτών να έχει παρουσιαστεί στις νόμιμες πύλες εισόδου ή στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας ανά την υφήλιο. Εκτός αν είναι πολίτης όμορης χώρας, διώκεται από αυτή, και η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία καταφεύγει, όπως συνέβη ΜΟΝΟ στην περίπτωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Για να εξετασθεί το αίτημα ασύλου, όχι υποχρεωτικά για να εγκριθεί.
Θα της εξηγούσα πως κι εγώ θέλω κάποια στιγμή ο πλανήτης να γίνει ένα αγαπημένο ευτυχισμένο χωριό χωρίς σύνορα, με κατοίκους που χορεύουν αγκαλιασμένοι στις πλατείες και κοιμούνται με την εξώπορτα ξεκλείδωτη, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, κάθε κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του κι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει καθήκον να προστατεύει τους Έλληνες και να εφαρμόζει τους νόμους της χώρας που κι ο ίδιος ψήφισε. 

Έχει επίσης καθήκον να αξιοποιεί τους φόρους του χειμαζόμενου από την κρίση Έλληνα για να προσφέρει υπηρεσίες στους Έλληνες και όχι σε κάθε τυχοδιώκτη (ή στρατιώτη του Ισλάμ) που ξεκίνησε από κάθε γωνιά της γης για να έρθει στην Ευρώπη.
Δυστυχώς, αγαπητή μουσουλμανίς, ο νόμος για την παράνομη είσοδο στη χώρα προβλέπει σύλληψη, προφυλάκιση, δίκη, καταδίκη, έκτιση της ποινής και απέλαση. 

Θα της έλεγα πως είμαι υποχρεωμένος να δώσω εντολή να τη συλλάβουν επί τόπου, όπως και όλους όσους έχουν μπει παράνομα στη χώρα και θα της πρότεινα ως εναλλακτική για να αποφύγει τη φυλακή και τη δικαστική περιπέτεια, να αναχωρήσει αυτή και η οικογένειά της την άλλη μέρα το πρωί για το Αφγανιστάν ή για οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα της αρεσκείας της. Θα της έκανα και δώρα: τα αεροπορικά ειστήρια, ένα κουτί λουκούμια και ένα DVD με τη ζωή του Μπράιαν των Monty Python και θα την προέτρεπα να το παρακολουθήσει μαζί με τον ιμάμη της, μπας και καταλάβουν γιατί η Δύση προόδευσε τόσο και το Ισλάμ βρίσκεται στον 7ο αιώνα και στο πολιτισμικό πλαίσιο των νομάδων της ερήμου.
Σε σεβόμαστε ως άνθρωπο, αγαπητή μουσουλμανίς, κατανοούμε την επιθυμία σου να βρεις την τύχη σου εκτός της πατρίδας σου, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα την ικανοποιήσουν. Και γιατί δεν μπορούμε και γιατί δεν θέλουμε. Δεν μπορούμε διότι κάθε χώρα έχει ένα φυσικό όριο  για τους ξένους που μπορεί να δεχθεί κι η Ελλάδα το έχει ξεπεράσει προ πολλού. Και δεν θέλουμε διότι Ισλάμ και Δύση είναι ασύμβατες έννοιες. Διότι στην Ευρώπη οι προοδευτικοί άνθρωποι πολέμησαν τον σκοταδισμό – που κι εμείς είχαμε με τη σέσουλα κάποτε – για να κατακτήσουν όσα εσείς συνεχίζετε να τιμωρείτε ακόμα και με θάνατο: την ισότητα ανδρών και γυναικών, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στο να ζει τη ζωή που επιλέγει (να διαθέτει το σώμα του όπως του αρέσει, να εκφράζει την άποψή του ελεύθερα), τα δικαιώματα των παιδιών, τα δικαιώματα των ζώων, ακόμα και το δικαίωμα όσων ζώων προορίζονται για τροφή να έχουν έναν ανώδυνο ακαριαίο θάνατο και να μην σπαρταρούν επί ώρα βλέποντας το αίμα τους να χύνεται πριν να ξεψυχήσουν. Αν ήρθες εδώ για να αποφύγεις όλη αυτή τη βαρβαρότητα, είσαι καλοδεχούμενη, τότε όμως γιατί φοράς μαντίλα, το σύμβολο της γυναικείας υποταγής; Καθαρά λόγια, ήρεμα, με αξιοπρέπεια, αλλά με ανυποχώρητη προσήλωση στη νομιμότητα και στο συμφέρον της χώρας.
Αυτά όμως δεν θα είπε ο Κυριάκος. Κι ούτε θα τα πει ποτέ. Όύτε ο ίδιος, ούτε κάθε Κυριάκος αυτού του κόσμου. Διότι, όπως και ο προκάτοχός του στο τιμόνι της χώρας, έχει έναν και μοναδικό στόχο: να ικανοποιήσει τους διεθνείς μηχανισμούς που σε συνεργασία με τους εδώ εντολοδόχους τους τον προώθησαν στον πρωθυπουργικό θώκο. Το ότι η Ελλάδα, κι η Ευρώπη ολόκληρη μετατρέπονται σταθερά σε ισλαμικό χαλιφάτο, είναι δευτερεύον. Ο καθένας τους έχει κι ένα ιδεολογικό άλλοθι γι’ αυτό: ο Τσίπρας την αλληλεγγύη των λαών.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλη την διεθνιστική, δηλαδή αρνησιπάτριδα, αριστερά, οι εισβολείς είναι δυνητικοί ψηφοφόροι, ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο έτοιμο να πυκνώσει τις τάξεις της και να ανατρέψει την “αστική” δημοκρατία. 
Για τον Μητσοτάκη και για όλη την πολιτικώς ορθή, δηλαδή ευνουχισμένη, δεξιά οι εισβολείς είναι καλοί άνθρωποι που θέλουν να ενσωματωθούν στη χώρα μας, και το μόνο που μένει είναι να τους δώσουμε την ευκαιρία. Θα ενισχύσουν και το ασφαλιστικό. Το ότι στην Ευρώπη οι νέες γενιές μουσουλμάνων είναι σε διπλάσιο βαθμό φανατικότερες από τους γονείς τους μάλλον δεν τους απασχολεί. Το ότι δεκάδες χιλάδες μουσουλμάνων που γεννήθηκαν στην Ευρώπη και μορφώθηκαν σε ευρωπαϊκά σχολεία, έτρεξαν να καταταγούν στις τάξεις του ISIS για να αποκεφαλίζουν απίστους μάλλον δεν τους αφορά.
Όμως πρωθυπουργός δεν εκλέγεσαι για να κάνεις επίδειξη μεγαλοψυχίας ή καλών τρόπων, αλλά για να προστατεύεις τη χώρα σου και τους κατοίκους της
Η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος στη μουσουλμανίδα, πόσο εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο; Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνουν στον εαυτό τους οι πολίτες. Κάθε μέρα, και κυρίως τη μέρα των εκλογών.


ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 2076 ΣΤΗΝ ΑΤΟΥΝΑ (ΑΘΗΝΑ) ΤΟΥ ΑΛ ΓΙΟΥΝΑΝ (ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ, 6η τοῦ μηνὸς Moυχαρράμ, ἔτος 1499, ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ). Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ; 


ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΝΤΡΟΝ ΕΞΑΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. «Μπαρούτι» η Σάμος: Μετανάστες πιάνονται στα χέρια - Λουκέτο στο δημαρχείο.
  Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τον υπερπληθυσμό - Πρόσφυγες και μετενάστες ζητούν να φύγουν από το νησί.
  Μαίνονται οι ταραχές στη Σάμο, με το hot spot του νησιού να θυμίζει νέο κολαστήριο, μετά τη Μόρια της Λέσβου, και τους πρόσφυγες και μετανάστες να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας του καθεστώτος ασφυξίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί.
  Οι κάτοικοι αντιδρούν, από την πλευρά τους, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης.
  Λουκέτο μπήκε από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, με τις διαμαρτυρίες των νησιωτών να είναι έντονες.
  Πρόσφυγες και μετανάστες πλημμύρισαν, νωρίτερα, τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.
  Ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νησί: «Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε», λένε.
  Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του κέντρου υποδοχής.
  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης.
  Το απόγευμα της Πέμπτη, υπενθυμίζεται ότι, πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
  Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.
  Κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΑΘΗΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ.
   Υπάρχουν ευρύτατες περιοχές των Αθηνών όπου ο πληθυσμός των μεταναστών υπερβαίνει σε ποσοστό το 90% του συνόλου όλων των κατοίκων.
   Για παράδειγμα αν η Κυψέλη και ο Άγιος Παντελεήμονας μαζί έχουν 300.000 κατοίκους οι Έλληνες είναι ζήτημα να ξεπερνούν τις 20.000. Και το ίδιο παράδειγμα αναλογίας εξαπλώνεται σε κάπως μικρότερη αναλογία βέβαια σε όλη την Αττική.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Σάμος: Συλλαλητήριο αύριο για το θέμα των αλλοδαπών.
  Μήνυμα με το οποίο καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Σάμο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, απευθύνει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.
  Σε αυτό αναφέρεται ότι «τα τελευταία χρόνια το νησί και ειδικότερα η πόλη της Σάμου ζει μια πρωτόγνωρη και συνάμα τραγική κρίση, όπου έχει ανατραπεί πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας. Τίθενται καθημερινά ζητήματα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες».
  Ο κ. Στάντζος αναφέρει πως «η προσπάθειά (της δημοτικής αρχής) τις τελευταίες 50 ημέρες είναι να πετύχουμε, όπως δεσμευτήκαμε: Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα, ενίσχυση της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Σάμου, αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, κλείσιμο του ΚΥΤ πόλεως Σάμου και απόδοσή του στον δήμο, επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται».
  Και συνεχίζει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου: «Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή οφείλει ο καθένας μας να αναλογισθεί την ευθύνη του απέναντι στον τόπο και ειδικότερα στη νεολαία και στα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να προδώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Στους νέους που έχουμε το μεγαλύτερο χρέος να δώσουμε στήριξη, δύναμη και προοπτική για το μέλλον. Χαμόγελο για το μέλλον. Η Σάμος είμαστε όλοι εμείς. Η Σάμος είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που γίνεται η σημαία μας. Ο τόπος των αναμνήσεων και των ονείρων μας. Αυτόν τον τόπο θέλουμε να στηρίξουμε και να αναβιώσουμε. Υπόσχεση και δέσμευση, δεν θα τους αφήσουμε να μας ξεχάσουν.
  Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ, όλους μαζί, και έναν έναν προσωπικά σε πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία δημαρχείου, όπου με σύνεση, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε από τους εμπλεκόμενους τα αυτονόητα. Να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά ως οφείλουν προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Χάος» με τους αλλοδαπούς στα νησιά: Κανείς δεν ξέρει πόσοι έχουν μπει - Πυρήνας τζιχαντιστών στη Σάμο;
  Προβληματισμό προκαλεί εκτός του μεγάλου αριθμού των αλλοδαπών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ότι κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι έχουν εισέλθει το 2019, καθώς ο κάθε οργανισμός δίνει δικά του στοιχεία.
  Μάλιστα σύμφωνα με αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει πυρήνας τζιχαντιστών στη Σάμο.
  Την κινητοποίηση των Αρχών προκαλούν οι αναφορές που προέρχονται από τους ίδιους τους αλλοδαπούς ια ενδεχόμενη ύπαρξη ακραίων ισλαμιστών στο hot spot της Σάμου. Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του νησιού, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (14/10), περίπου 800 άτομα δεν επέστρεψαν στο hot spot, προτιμώντας να περάσουν πολλές ημέρες στο λιμάνι και στους δρόμους της πόλης της Σάμου.
  Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αιτία της άρνησης τους είναι οι απειλές που δέχονται από μια μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία εμφανίζονται ως οπαδοί της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους. Σημειώνεται ότι οι εκατοντάδες άνθρωποι που αρνήθηκαν να επιστρέψουν, στο hot spot, επικαλούμενοι απειλές είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Σύροι υπήκοοι, πολλοί εκ των οποίων κουρδικής καταγωγής.
  Διατηρώντας χαμηλούς τόνους τα αρμόδια κλιμάκια της Αστυνομίας που εδρεύουν στη Σάμο προσπαθούν να διαπιστώσουν αν οι αναφορές για ενδεχόμενη ύπαρξη τζιχαντιστών στο hot spot νησιού αληθεύουν. «Ίσως κάποιοι θεωρούν ότι έτσι θα καταφέρουν να μείνουν εκτός του hot spot, και πως με αυτόν τον τρόπο θα πιέσουν για να φύγουν από το νησί».
  Ωστόσο, υπάρχουν δύο παράγοντες που συνηγορούν υπέρ του ότι οι αναφορές περί τζιχαντιστών δεν μπορεί να ανήκουν απολύτως στη σφαίρα της φαντασίας των Σύρων και των Κούρδων προσφύγων.
  Το πρώτο είναι ότι οι αναφορές αυτές έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο σε εργαζομένους του hot spot, σε εκπροσώπους ΜΚΟ που βρίσκονται στο νησί, αλλά ακόμα και σε κατοίκους της Σάμου.
  Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι αλλοδαποί έχουν κάνει και περιγραφές των μελών της φερόμενης ακραίας ομάδας.
  Σύμφωνα με αυτές πρόκειται για άνδρες άνω των 30 ετών, οι οποίοι έφτασαν πρόσφατα στη νησί, προερχόμενοι από περιοχές της Συρίας οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν είχαν καταληφθεί από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...