Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Παυλόπουλος: «Τη Μακεδονία δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς όσον αφορά την ελληνικότητά της». Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΣΤΟΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ. ΕΣΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ, ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (!) ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΛΕΙΠΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ). "ΠΤΩΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ. ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ. ΖΗΤΩ Ο ΣΟΡΟΣ". ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; 
«Τουλάχιστον την αυθεντικότητα της Μακεδονίας, σε ότι αφορά την ιστορία της και τον πολιτισμό της, τη Μακεδονία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, αυτή τη Μακεδονία, δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς όσον αφορά την ελληνικότητά της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψη του στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.«Αυτό αφορά πλέον και τη διεθνή κοινότητα, η οποία είναι υποχρεωμένη να το αναγνωρίσει και το έχει αναγνωρίσει», επισήμανε και στην ερώτηση αν μας αρκεί αυτό απάντησε «όχι».
«Για την ιστορία πρέπει να αγωνιζόμαστε να φανεί ως το τέλος και η τελευταία ρανίδα της αλήθειας. Όταν, όμως, έχουμε τον πυρήνα της αλήθειας εδώ, όχι απλώς να τον υπερασπιστούμε, τον έχουμε δεδομένο, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον τόπο μας, το λαό μας, το έθνος μας και την ιστορία μας» υπογράμμισε.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα «θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα» και είπε πως «πρέπει εμείς οι Έλληνες, ιδίως, να μην ξεχνάμε ότι ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν το σπέρμα που γονιμοποίησε τη μήτρα της ιστορίας εκείνης η οποία γέννησε την ιστορική αλήθεια του πρώτου και του δεύτερου Βαλκανικού πολέμου, ιδίως του πρώτου Βαλκανικού πολέμου».
«Χωρίς αυτή την ιστορική αλήθεια δεν θα μπορούσε η Μακεδονία μας να έχει σήμερα αυτή την ιστορική προοπτική που της ανήκει», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εξήρε την ανιδιοτέλεια με την οποία το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα επιτελεί το έργο του και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του. Τον κ. Παυλόπουλο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νίκος Μαργαρόπουλος, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη του προς το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην περιοδική έκθεση «Χαρτογραφικές ιστορίες της Μακεδονίας στις αρχές του 20ου αιώνα».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...