Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΤΟ ΚΚΕ, Η ΜΑΣΟΝΙΑ Ή Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ;


"Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ: Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!.." ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΟΧΟΣ 

Ξαναχτύπησε ο επί Χούντας πλουτίσας διαφημιστής, Νίκος Δήμου, πρώην σύζυγος της Εβραίας θυγατέρας του Ιουδαίου μεγαλοεπιχειρηματία Μπενρουμπή: Μέ άρθρο του στην ιστοσελίδα «Protagon» του Σταύρακα Θεοδωράκη, ο 80χρονος Νίκος Δήμου ειρωνεύεται την αγιοποίηση του θρυλικού Γέροντος Παϊσίου και καταλήγει στο συμπέρασμα πως αν η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πάει μπροστά όλα αυτά τα χρόνια, αποκλειστικά υπεύθυνοι γι' αυτό είναι η Ορθοδοξία και το ΚΚΕ!..


Διαβάστε το άρθρο του εσχατόγερου Νίκου Δήμου και κάντε νέο συκώτι από τα γέλια:

Ο γέροντας Παΐσιος, λόγω ασφυκτικής πίεσης των πιστών, προήχθη εκτάκτως σε Άγιο σε 22 χρόνια (αντί για 70 που απαιτούνται συνήθως). Ο Πρωθυπουργός διαμηνύει ότι οι ιερές εικόνες στα δημόσια κτήρια θα παραμείνουν εσαεί (κατά τα άλλα είναι …Τσάρλυ). Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε από το πρόγραμμά του τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας κι εγώ δεν νιώθω πια καθόλου καλά. Αναρωτιέμαι: τι παραπάνω θα συνέβαινε σε ένα θεοκρατικό κράτος;

Πριν από δεκαετίες ένας έμπειρος πολιτικός μου έλεγε: «με όλους μπορείς να τα βάλεις, εκτός από την Εκκλησία. Όποτε το Κράτος ή κάποιο κόμμα συγκρούστηκε με αυτή, βγήκε χαμένο». Ακόμα και ο Σημίτης που (μόνος αυτός σε 200 χρόνια!) νίκησε την εκκλησία στην διαμάχη για τις ταυτότητες, μπορεί να κέρδισε μία μάχη αλλά τον πόλεμο τον χάσαμε όλοι. Δεν άλλαξε τίποτα - παραμένουμε θεοκρατία.

Ήμουν νιος κι γέρασα συζητώντας για την καύση των νεκρών. Η εκκλησία με χίλιους τρόπους σαμποτάρει ένα νόμο του κράτους που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία πριν δέκα ολόκληρα χρόνια!

Όταν με ρωτάνε ξένοι δημοσιογράφοι (τώρα με τις εκλογές πλάκωσαν πάλι λεφούσια) γιατί αντιδρούμε στις μεταρρυθμίσεις, απαντώ πως οι δύο ισχυρότεροι ιδεολογικοί πόλοι στη χώρα είναι η Ορθοδοξία και το ΚΚΕ. Και οι δύο είναι ασάλευτοι, μαρμαρωμένοι στον χρόνο. Η επίδρασή τους στη σκέψη μας είναι βαθύτατη. Ακούς πολιτικό να μιλάει στο Ραδιόφωνο την καθαρόαιμη διάλεκτο της Αριστεράς και στην αποφώνηση αποκαλύπτεται ότι ανήκει στην Νέα Δημοκρατία.

Πριν τριάντα χρόνια η Ελλάδα ήταν πιο ανοιχτή, πιο φιλελεύθερη, πιο κοσμοπολίτικη – υπήρχαν αριστεροί που φρόντιζαν γι αυτό. (Αχ, Μιχάλη).  Με την πτώση του Τείχους η δική μας Αριστερά έγινε δογματική και εθνικιστική – ακόμα και θρησκευόμενη (λέγε με Λιάνα). Η Εκκλησία νίκησε και τον Μαρξ.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο Google ψάχνοντας και διαβάζοντας Παΐσιο. Νομίζω πως η αγιοποίησή του είναι πνευματικά και πολιτιστικά σημαντικότερο γεγονός από την έκβαση των εκλογών. Δείχνει ακριβώς ποιοι και πού είμαστε.
 ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  οι  επισημάνσεις  του  Νίκου  Δήμου  είναι  σωστές  αλλά  ελλιπείς,  μη  ολοκληρωμένες,  μερικές,  αποσπασματικές.
«Οι δύο ισχυρότεροι ιδεολογικοί πόλοι στη χώρα είναι η Ορθοδοξία και το ΚΚΕ. 
Λοιπόν,  οι  δύο  ισχυρότεροι  ιδεολογικοί  πόλοι  στην  χώρα  είναι  η  Μασονία  και  η  Συναγωγή.  Η  Ορθοδοξία  και  το  ΚΚΕ  ακολουθούν  από  κοντά.  Υπάρχουν  και  άλλοι  πόλοι  π.χ.  Γιαχωβάδες.
ΚΑΙ  ΤΟ  ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ:  όλοι  αυτοί  οι  πόλοι  μπορεί  να  φαίνονται  άσχετοι  μεταξύ  τους  και  αντίπαλοι,  αλλά  δεν  είναι  σπορά  του  Ελληνικού  Πνεύματος,  δεν  ανήκουν  στον  Ελληνικό  λαό.  Έχουν  κοινή  φύτρα,  άσχετα  αν  διαφημίζουν  την  ανεξαρτησία  τους.
Αλλά  αυτά  δεν   τολμούμε  ή  δεν  θέλουμε  να  τα  γράψουμε…https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/blog-post_97.htmΔευτέρα, 8 Ιουλίου 2019
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.
ΣΤΟΧΟΣ:  "Ο 80ΧΡΟΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ, Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ, ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑ... "ΤΑ  ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ...


Συγκλονίζει ο Νίκος Δήμου για τον Πέτρο Τατσόπουλο
7 Οκτωβρίου 2019
Σοκαρισμένος δηλώνει ο συγγραφέας Νίκος Δήμου για την περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου.


Ο κ. Δήμου μιλά για τη φύση του θανάτου αλλά και τις χαρές της ζωής  και εύχεται στον Πέτρο Τατσόπουλο «να γίνει γρήγορα καλά» και να φύγει όταν θα είναι «γέρος, ανήμπορος, κουρασμένος από τη ζωή».
«Η περιπέτεια του Πέτρου Τατσόπουλου με τάραξε. (Αυτή τη στιγμή που γράφω, είναι ακόμα στην εντατική)» γράφει στο blog του ο Νίκος Δήμου, αναφερθείς στην κατάρρευση του κ. Τατσόπουλου στον αέρα πρωινής εκπομπής την περασμένη εβδομάδα.
«Όσο πιο ζωντανός, ζωηρός, δυναμικός ο άνθρωπος – τόσο πιο ανορθογραφία ο θάνατός του» σημειώνει ο συγγραφέας.
Αναλυτικά το κείμενο που ανάρτησε ο Νίκος Δήμου στο blog του:
Η περιπέτεια του Πέτρου Τατσόπουλου με τάραξε. (Αυτή τη στιγμή που γράφω, είναι ακόμα στην εντατική).
Ο θάνατος έχει το απόλυτο, το οριστικό. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να θρηνήσεις. Ο «παρ’ ολίγον θάνατος» έχει την φοβερή αιχμή. Ένα πόντο από κει, η ζωή. Έναν από εδώ, το μηδέν. Ανάμεσα: τα πάντα και τίποτα.
Κι όσο πιο ζωντανός, ζωηρός, δυναμικός ο άνθρωπος – τόσο πιο ανορθογραφία ο θάνατός του. Ακόμα και η απλή απειλή.Ας ξεφύγει αυτή τη φορά ο Πέτρος – σίγουρα θα τον προλάβει αργότερα κάπου αλλού ο Χάροντας. Αλλά ας είναι τότε γέρος, ανήμπορος, κουρασμένος από τη ζωή. (Αν και δεν μπορώ να τον φανταστώ έτσι…).
Κάθε φορά που περνάει δίπλα μου ο δρεπανηφόρος θυμάμαι ένα παιδικό μου διάλογο: «Όλοι;» ρωτούσα επίμονα. «Όλοι; Δεν θα γλυτώσει κανένας;»
Θυμάμαι και την περίφημη ερώτηση στον Αντρέ Μαλρώ. Στα πρώτα του χρόνια, κομμουνιστής ινστρούχτορας ζωγράφιζε σε μία συγκέντρωση εργατών τον κόσμο του μέλλοντος. Αταξική κοινωνία, αδελφοσύνη και φροντίδα για όλους, ισότητα και αγάπη, προχωρημένη τεχνολογία στην υπηρεσία όλων – ένα υπέροχο ειδύλλιο…
«Και με τον θάνατο τι θα κάνετε, σύντροφε Μαλρώ» ακούστηκε μία βραχνή φωνή από το βάθος.
Και η ουτοπία ξεφούσκωσε σαν τρύπια σαμπρέλα.
ΤΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ σκαρφιστεί οι άνθρωποι για να κρυφτούν και να κρύψουν. Επίκουρος: «Ὁ θάνατος οὐδὲν πρὸς ἡμᾶς· τὸ γὰρ διαλυθὲν ἀναισθητεῖ͵ τὸ δ΄ ἀναισθητοῦν οὐδὲν πρὸς ἡμᾶς».
Μα, μεγάλε μας φιλόσοφε δεν συζητάμε για την φύση του θανάτου. Όμως νιώθουμε τον φόβο του. Σωστά μίλησες: «Ένα τίποτα είναι για μας ο θάνατος» είπες, γιατί «όταν υπάρχουμε εμείς, ο θάνατος είναι απών, και όταν ο θάνατος είναι παρών, δεν υπάρχουμε εμείς».
Κι όμως ο θάνατος είναι παρών σε όλη μας τη ζωή, μας συντροφεύει και μας καταδυναστεύει, ενώ υπάρχουμε. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα δευτερόλεπτο που αληθεύει μόνο μαθηματικά. Και που κανείς δεν θα προλάβει να το καταγράψει.
Να τι μου κάνεις Πέτρο. Με στέλνεις στο Πλάτωνα. «Φιλοσοφία, μελέτη θανάτου». Αλλά ο Πλάτωνας πίστευε στην ύπαρξη μιας αθάνατης ψυχής. Στον «Κρατύλο» και στον «Μένωνα» μιλά για το σώμα-τάφο της ψυχής. Που μετά θάνατον, ελεύθερη από το σώμα, θα συνέχιζε να ζει, να στοχάζεται, να συναναστρέφεται σπουδαίους ανθρώπους… Έτσι που ο Σωκράτης την περιγράφει στον «Φαίδωνα», μα το Θεό κάνει την μεταθανάτια ύπαρξη να φαίνεται πολύ καλύτερη από την επίγεια. Αυτός λοιπόν είναι ένας μισός θάνατος – αν όχι και κάτι λιγότερο.
Πρόδρομος της χριστιανικής μεταφυσικής ο Πλάτωνας. Γι αυτό – και για την αυταρχική του σκέψη στην «Πολιτεία» και στους «Νόμους», πάντα προτιμούσα τον Αριστοτέλη. Μεγάλος ποιητής ο Πλάτων, αλλά δεν θα ήθελα να ζω κάτω από τη σκέπη του.
Να λοιπόν Πέτρο που με ξαναπήγες στην πρώτη μου ερωμένη, την φιλοσοφία.
Και τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν πιστεύουν ούτε στην αθανασία της ψυχής, ούτε στην μέλλουσα ζωή;
Κάποτε τις νύχτες, έφηβοι, τραγουδάγαμε μεθυσμένοι το άσμα της αθανασίας:
«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!»
Κι αυτός γελούσε κάτω από τα μουστάκια του.
Πέτρο να γίνεις γρήγορα καλά και να συνεχίσεις. Να σε χαιρόμαστε οι φίλοι και σένα και τα βιβλία σου. Να σε χαίρονται και οι γυναίκες που αγάπησες και σε αγάπησαν – αυτός κι αν είναι λόγος να ζεις!…».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...