Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΑΟΖ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΑΡΠΑΖΕΙ 104.000 Τ.Χ. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΥΛΗ. ΙΣΩΣ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.


Ο  ικανότατος  διπλωμάτης  Δένδιας,  γνωστός  δικηγόρος   του  Ρότσιλντ,  έσπευσε  ταχύτατα  στην  Αλβανία,  για  να  συμπαρασταθεί  στους  σεισμοπαθείς  αδελφούς  μας  αλβανούς. Όταν  δολοφόνησαν  τον  Κατσίφα,  όταν  απειλούν  με  σφαγές  τους  Βορειοηπειρώτες,  είναι  μακριά  η  Αλβανία  για  τον  δικηγόρο  του Ρότσιλντ.  
Η Άγκυρα απέστειλε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία ανακηρύσσει, πρακτικά, την δική της ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο και δεν αναγνωρίζει ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την οριοθετημένη κυπριακή, με μακροσκελή επιστολή ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2019, μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της Άγκυρας στον Οργανισμό, Feridun H. Sinirlioglu.
Επιχειρεί να ακυρώσει επί της ουσίας την δυνητική ελληνική και την ανακηρυχθείσα κυπριακή ΑΟΖ και σφετερίζεται επίσης μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Να πούμε πως η ρηματική διακοίνωση δεν αποτελεί βέβαια επίσημη ανακήρυξη αλλά ενέχει τον χαρακτήρα ανακήρυξης ΑΟΖ.
Η Τουρκία, επικαλούμενη το Διεθνές Δίκαιο, ισχυρίζεται ότι διαθέτει θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αίγυπτο, παραβλέποντας τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία δεν αναγνωρίζει «όσο δεν υπάρχει συνολική πολιτική διευθέτηση».
Βέβαια κατά αυτόν τον τρόπο δεν αναγνωρίζει ούτε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Αναφέρει ipso facto και ab initio (εκ γεγονότος και εξ' αρχής) νομικά και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκονται δυτικά του μεσημβρινού 32 ° 16'18 "E!
Απορρίπτει τον χάρτη με συντεταγμένες που κατέθεσε η Κυπριακή Κυβέρνηση στις 25 Απριλίου 2019 και τονίζει ότι η οριοθέτηση με το «δυτικό τμήμα της ελληνοκυπριακής Διοίκησης», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία θα γίνει όταν λυθεί το... Κυπριακό (φυσικά με τρόπο που θέλει η Άγκυρα)
Εν ολίγοις η Άγκυρα επιμένει στους χάρτες που έχει παρουσιάσει εδώ και αρκετούς μήνες με βάση τους οποίους η τουρκική ΑΟΖ φτάνει μέχρι την Κρήτη και απαιτεί τον έλεγχο στο μισό Αιγαίο και σχεδόν σε όλη την Α.Μεσόγειο για να υφαρπάξει τον βεβαιωμένο πλέον ενεργειακό τους πλούτο.


Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή μεταφρασμένη από το κυπριακό sigmalive:


Αναφορικά με την επιστολή της 25ης Απριλίου 2019 (A / 73/850-S / 2019/344) του Επιτετραμμένου της μόνιμης αποστολής της Ελλάδας, της προφορικής διακοίνωσης της ελληνοκυπριακής Διοίκησης της 4ης Μαΐου 2019 και της επιστολής της 11ης Ιουλίου 2019 (Α / 73/944-S / 2019/564) του αντιπροσώπου της ελληνοκυπριακής Διοίκησης απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και υπενθυμίζοντας τα πολυάριθμα γράμματα και σημειώσεις της Τουρκίας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις ακόλουθες σκέψεις.
Καταρχάς, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Τουρκία, ως η χώρα με τις μεγαλύτερες ηπειρωτικές ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει ήδη υποβάλει στα Ηνωμένα Έθνη, μεταξύ άλλων, μέσω του Notes Nos της Μόνιμης Αποστολής της Τουρκίας 2004 / Turkuno DT / 4739, της 2ας Μαρτίου 2004, 2005 / Turkuno DT / 16390, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2005, αριθ. 2013/14136816/22273 της 12ης Μαρτίου 2013 και επιστολές με ημερομηνία 25 Απριλίου 2014 (A / 68/857) και στις 18 Μαρτίου 2019 (A / 73/804), καθώς και στα πολυάριθμα έγγραφα και επιστολές της μόνιμης αποστολής που έχουν επίσης δημοσιευθεί στον δικτυακό χώρο του τμήματος θαλάσσιων υποθέσεων και του Δικαίου της Θάλασσας, όπως και στο σχετικό Δελτίο Δικαίου της Θάλασσας (Law of the Sea Bulletins), ότι η Τουρκία έχει ipso facto και ab initio νομικά και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκονται δυτικά του μεσημβρινού 32 ° 16'18 "E.
Όπως επανέλαβε η Τουρκία σε διάφορες περιστάσεις, η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, πέραν των δυτικών τμημάτων του γεωγραφικού μήκους 32 ° 16'18 "E, θα πρέπει να πραγματοποιείται σε συμφωνία μεταξύ των επηρεαζόμενων κρατών στην περιοχή, με βάση την αρχή της ισότητας με στόχο την επίτευξη ισότιμης οριοθέτησης.
Από αυτή την άποψη, βάσει του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία θεωρεί ότι τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στις προαναφερθείσες θαλάσσιες περιοχές ακολουθούν τη διάμεση γραμμή μεταξύ των ακτών της Τουρκίας και της Αιγύπτου σε σημείο που θα προσδιοριστεί δυτικά των 28 ° 00'00 "E, σύμφωνα με την αποτέλεσμα των μελλοντικών συμφωνιών οριοθέτησης στο Αιγαίο, καθώς και στη Μεσόγειο, μεταξύ όλων των συμβαλλόμενων κρατών, σύμφωνα με δίκαιες αρχές, λαμβάνοντας όλες τα ειδικές και σχετικές περιστάσεις βάσει του διεθνούς δικαίου.
Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η Τουρκία απορρίπτει εν ολοκλήρου τη μονομερή κατάθεση από την ελληνοκυπριακή Διοίκηση ενός καταλόγου γεωγραφικών συντεταγμένων, συνοδευόμενου από έναν ενδεικτικό χάρτη (όπως εκδόθηκε στην εγκύκλιο ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Υποθέσεων και του Δικαίου της Θάλασσας / Γραφείο Νομικών Υποθέσεων της 7ης Μαΐου 2019), σχετικά με τα βόρεια και βορειοδυτικά εξωτερικά όρια της λεγόμενης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την υφαλοκρηπίδα της ελληνοκυπριακής Διοίκησης.
Η Τουρκία απορρίπτει, επίσης, την επιστολή της 25ης Απριλίου 2019 του Επιτετραμμένου της Ελλάδας, η οποία, αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, απαιτεί την οριοθέτηση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με αντίθετες ακτές (τόσο ηπειρωτικές όσο και νησιωτικές) και προνοεί ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται με βάση την αρχή της ισοδυναμίας / διάμεσης γραμμής.
Σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων 74 παράγραφος 1 και 83 παράγραφος 1, που αντικατοπτρίζουν το εθιμικό διεθνές δίκαιο, της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το δίκαιο της θάλασσας, η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με απέναντι ή παρακείμενες ακτές πραγματοποιείται με συμφωνία βάσει του διεθνούς δικαίου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 38 του Καταστατικού του Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής των κρατών, του εθιμικού διεθνούς δικαίου, των διεθνών δικαστικών αποφάσεων και της νομολογίας, η μέθοδος ισοτιμίας / διάμεσης γραμμής εφαρμόζεται μόνο όταν η εφαρμογή της δεν παραμορφώνει την ισότιμη οριοθέτηση.
Η Τουρκία επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμη σήμερα, όπως και στο παρελθόν, να υποστηρίξει πλήρως την εξασφάλιση δίκαιης, ισότιμης και ειρηνικής επίλυσης όλων των εκκρεμούντων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δίκαιης οριοθέτησης των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας με όλα τα σχετικά παράκτια κράτη που αναγνωρίζει και με τα οποία έχει διπλωματικές σχέσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να συμβάλει περαιτέρω στη σταθερότητα και την ειρήνη και ευημερία ολόκληρης της λεκάνης της Μεσογείου. Όσον αφορά στο δυτικό τμήμα της Κύπρου, αυτό θα ήταν δυνατό μόνο μετά από μια συνολική πολιτική διευθέτηση.
Ενόψει των ανωτέρω, επισυνάπτεται κατάλογος γεωγραφικών συντεταγμένων σχετικά με τα εξωτερικά όρια της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, όπου η Τουρκία ασκεί αυτοδικαίως και αποκλειστικά αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσία που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Θα ήμουν ευγνώμων εάν η παρούσα επιστολή και το παράρτημά της θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στα σημεία 41 και 74 της ημερήσιας διάταξης και να δημοσιευθούν στον δικτυακό χώρο της Διεύθυνσης Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και στην επόμενη έκδοση του Law of the Sea Bulletin.
Σημειώνεται ότι η ρηματική διακοίνωση έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή ΣΕΑ (Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας) Αθανάσιου Ντόκου ο οποίος στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία των ενεργειακών πόρων Αιγαίου και Α.Μεσογείου.
Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά ότι:
«Είναι καιρός να στραφούν οι δύο χώρες από τις διμερείς διαφορές στα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και να υιοθετήσουν μια θετική ατζέντα. Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. 
Καλό θα ήταν οι δύο χώρες να δουν πιο ζεστά το ζήτημα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, ενδεχομένως επανεξετάζοντας την παλαιότερη πρόταση του ναυάρχου Έρκαγια (μια συμβολική πτήση το χρόνο), ή ζητώντας από το ΝΑΤΟ να διευκολύνει μια τεχνικής φύσεως λύση στο ζήτημα του εναερίου χώρου.»
Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα. Αφού είναι ο αναπληρωτής ΣΕΑ και η ισχύς τον λόγων του μαζί με του ΣΕΑ έχουν την ίδια βαρύτητα με του ΥΕΘΑ, τότε προφανώς σε ότι αναφέρεται δεν μπορεί να μην έχει γνώση η ελληνική κυβέρνηση.
Μίλησε για συνεκμετάλλευση κατόπιν... οριοθετήσεως των ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο αλλά τότε δεν υπάρχει τίποτα για να συνεκμεταλλευθεί κανείς και μάλιστα όλοι ξέρουν ότι ο ενεργειακός πλούτος βρίσκεται εντός της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ, άρα τι έχουμε να μοιράσουμε και να... κερδίσουμε;
Εκτός εάν οι ΑΟΖ οριστούν εντελώς διαφορετικά και με βάση την τουρκική οπτική γωνία σε ότι αφορά τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
Δεν έμεινε όμως μόνο στο θέμα της συνεκμετάλλευσης, μίλησε και για τον εναέριο χώρο όπου ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί πως θα ήταν καλό η ελληνική πλευρά όπως και η τουρκική να πραγματοποιούν μια συμβολική πτήση το χρόνο.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια :

 1. Δοκιμάστηκε ο τουρκικός "AMRAAM". Η εκτόξευση του βλήματος μεγάλης εμβέλειας Bozdoğan.
  Η τουρκική TÜBİTAK-SAGE δοκίμασε με επιτυχία, όπως ανέφερε το βλήμα μεγάλης ακτίνας δράσης Bozdoğan, όπως έγινε γνωστό απο τον οργανισμό αμυντικής βιομηχανίας SSB.
  Το βλήμα το οποίο ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων πέραν του οπτικού ορίζοντα, στην οποία ανήκει και ο AIM-120 AMRAAM αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος GÖKTUĞ το οποίο αφορά και ένα βλήμα μικρής εμβέλειας υπέρυθρης καθοδήγησης το Gökdoğanν το οποίο πρόσφατα δοκίμασε τον πυροσωλήνα προσέγγισης.
  Σε ότι αφορά το βλήμα μικρής εμβέλειας έγινε γνωστό οι δοκιμές πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2020 και ο πύραυλος να αρχίσει να παραδίδεται το 2021.
  Για το βλήμα μακράς εμβέλειας δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη για το πότε θα αρχίσουν οι παραδόσεις στην τουρκική Αεροπορία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ερντογάν: Η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα δικό της μαχητικό αεροσκάφος.
   Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγχωρίως ένα δικό της μαχητικό αεριωθούμενο ώστε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των αεριωθούμενων F-35.
   Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει καμία υπόσχεση σε οποιονδήποτε ότι δεν θα εγκαταστήσει το ρωσικό αμυντικό σύστημα πυραύλων S-400, παρά τη διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα συστήματα αυτά.
   Η Ουάσινγκτον έχει πει στην Άγκυρα πως οι S-400 αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 και έχει προειδοποιήσει τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ ότι θα αντιμετωπίσει κυρώσεις των ΗΠΑ αν δεν αφήσει τα ρωσικά συστήματα. Οι ΗΠΑ απομάκρυναν επίσης την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, στο οποίο η Άγκυρα ήταν αγοραστής και κατασκευαστής, ως απάντηση στη συμφωνία με τη Ρωσία.
   Το Κατάρ μπορεί να υποστηρίξει τα σχέδια της Τουρκίας να εγκαταστήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες στη βορειοανατολική Συρία μετά την επίθεσή της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στην περιοχή, είπε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
   Η Τουρκία εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα στρατιωτική επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας, καταλαμβάνοντας μια λωρίδα εδάφους 120 χλμ. στα νοτιοανατολικά σύνορά της.
   Αφότου εξαπέλυσε την επίθεση, η Τουρκία κάλεσε τους Δυτικούς συμμάχους της να υποστηρίξουν τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων πόλεων στη βορειοανατολική Συρία, όπου λέει ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν έως και οι μισοί από τα 3,6 εκατ. Σύροι πρόσφυγες τους οποίους φιλοξενεί.
   Έχει καλέσει μια σύνοδο κορυφής διεθνών δωρητών προκειμένου να υποστηρίξουν το σχέδιο. Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε σχέδιο που περιλαμβάνει ακούσιες επιστροφές ή αλλαγές στη δημογραφική σύνθεση της Συρίας -- η Άγκυρα αρνείται ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο.
   Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την επίσκεψή του στην Ντόχα, ο Ερντογάν είπε ότι παρουσίασε τα σχέδιά του στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι και πρόσθεσε πως "στον κ. Ταμίμ άρεσαν τα σχέδιά μας", σύμφωνα με το NTV.
   Η Ερυθρά Ημισέληνος του Κατάρ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ξεκίνησε ένα πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών σε συνεργασία με την τουρκική αρχή αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών AFAD κοντά στη βόρεια συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, την οποία υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις κατέλαβαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν από δύο χρόνια.
   Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στο Κατάρ είναι στενές τα τελευταία χρόνια. Η Άγκυρα υποστήριξε την Ντόχα όταν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ το 2017, το οποίο κατηγορούσαν ότι χρηματοδοτεί μαχητικές οργανώσεις. Την κατηγορία αρνείται η Ντόχα.
   Η τουρκική επίθεση στη Συρία προκάλεσε έντονες επικρίσεις από τους δυτικούς συμμάχους της Άγκυρας που υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση μπορεί να εμποδίσει τη μάχη κατά του ΙΚ. Η Τουρκία απέρριψε τις ανησυχίες αυτές και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά των μαχητών.
   Η Άγκυρα θεωρεί τις YPG, κύρια συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τρομοκρατική οργάνωση λόγω των διασυνδέσεών τους με τους Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία. Έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη της οργάνωσης από τις ΗΠΑ και έχει καλέσει κατ΄επανάληψη τους συμμάχους της να σταματήσουν να την υποστηρίζουν.
   Ζ.Π..

   Διαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ HOT SPOT ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΛΕΒΙΘΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ.
   Νά γιατί δέν γίνεται κέντρο μεταναστῶν στό ἀκριτικό νησί
   ΠΡΕΠΕΙ νά θεωρήσουμε ἰδιαιτέρως ἀνησυχητικό τό γεγονός ὅτι ἡ νησίς Λέβιθα ἐξαιρεῖται τοῦ σχεδιασμοῦ τῆς δημιουργίας «κλειστῶν κέντρων» φιλοξενίας μεταναστῶν. Τό ζήτημα ἔχει ἐθνικές διαστάσεις, τίς ὁποῖες φυσικά ἀγνοοῦν οἱ διάφοροι ἀριστεροί πού σήκωσαν θόρυβο ὑποστηρίζοντας ὅτι οἱ μετανάστες «στέλνονται ἐξορία στά ξερονήσια». Στήν πραγματικότητα, μέ αὐτούς τούς ἰσχυρισμούς ἔπαιζαν τό παιγνίδι τῆς Τουρκίας. Θέλουμε νά πιστεύουμε ἀθελήτως. Μᾶς ἀνησυχεῖ ὅμως πολύ περισσότερο ἡ διστακτικότης τήν ὁποία ἐπιδεικνύει ἡ Κυβέρνησις στό συγκεκριμένο θέμα.

   Οἱ πληροφορίες τῆς «Ἑστίας» ἀναφέρουν ὅτι ἡ Ἑλλάς ἀνακρούει πρύμναν ὅσον ἀφορᾶ τό συγκεκριμένο νησί, μόνο καί μόνο γιά νά μήν προκληθοῦν τριβές μέ τήν Τουρκία ἡ ὁποία θεωρεῖ τήν ἐκεῖ θαλασσία περιοχή «γκρίζα ζώνη». Πράγματι, ἡ Λέβιθα εὑρίσκεται ἀνατολικῶς τῆς νησῖδος Κίναρος γιά τήν ὁποία ἡ Ἄγκυρα δημιούργησε ζήτημα ὅταν ἄρχισε ἐπιχείρησις ἐρεύνης γιά τούς πιλότους τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ πού ἔπεσαν ἐκεῖ κατά τήν διάρκεια ἀσκήσεως. Τό γεγονός ὅτι ἡ περιοχή αὐτή κεῖται δυτικά τῆς Καλύμνου καί τῆς Λέρου, δέν σημαίνει τίποτε γιά τούς Τούρκους. Τήν διεκδικοῦν εὐθέως. Καί ἐμεῖς ὑποχωροῦμε. Σέ κάποιες ἄλλες ἐποχές, αὐτή ἡ τακτική ὀνομάσθηκε ὑποτιμητικῶς «ἄψογος στάσις». Οἱ πληροφορίες ἐπιμένουν ὅτι αὐτήν τήν «ἄψογο στάση» τήν εἰσηγήθησαν ἐκπρόσωποι κορυφαίου Ὑπουργείου κατά τήν εὐρεῖα κυβερνητική σύσκεψη πού ἐπραγματοποιήθη, προκειμένου νά ἀποφασισθοῦν τά βήματα πού θά ἀναληφθοῦν, προκειμένου νά τεθεῖ σέ ἐφαρμογή τό σχέδιο γιά τά προαναχωρησιακά κέντρα. Τά ἐπιχειρήματα ἁπλά ὅσο καί φοβικά. Ἡ Τουρκία θά ἀντιδράσει! Ἄν πρόκειται νά ὑποχωροῦμε κάθε φορά ποῦ ἡ Τουρκία ἀντιδρᾶ, τότε γιά τίνος εἴδους ἐθνική κυριαρχία ὁμιλοῦμε; Εἶναι γνωστόν ἄλλωστε ὅτι ἡ Τουρκία διεκδικεῖ τίς θαλάσσιες περιοχές τοῦ Αἰγαίου ἀνατολικῶς τοῦ 25ου μεσημβρινοῦ. Τοῦ μεσημβρινοῦ, ὁ ὁποῖος «κόβει» στά δύο τό νησί τῆς Ἄνδρου, γιά νά δώσουμε ἕνα χαρακτηριστικό γεωγραφικό ὁρόσημο. Θά ὑποχωροῦμε κάθε φορά πού ἐνοχλεῖται ἡ Τουρκία ἐπειδή γίνεται ἕνα ἔργο ἤ δημιουργεῖται κάποια ἐθνική ὑποδομή; Θά μποροῦσε νά ἰσχυρισθεῖ κάποιος ὅτι ἴσως γινόμεθα ὑπερβολικοί. Ὅτι δέν χάθηκε ὁ κόσμος ἄν ἀλλάξει ἕνας σχεδιασμός πού ἀφορᾶ τήν ἐγκατάσταση τῶν μεταναστῶν. Προφανῶς καί δέν εἶναι ἔτσι. Ἡ μία ὑποχώρησις μπορεῖ νά φέρει πολλές ἀκόμη. Ἄλλωστε ἡ φράσις «δέν διεκδικοῦμε» πού ὁρίζει τήν πολιτική μας, τίς τελευταῖες δεκαετίες, συνεχίζεται καί μέ τήν «δέν παραχωροῦμε». Καί ἀποφάσεις ὅπως αὐτή γιά τήν Λέβιθα συνιστᾶ ὑπό μίαν ἔννοια παραχώρηση.Θεωροῦμε, ἐξ ἄλλου, δεδομένο ὅτι οἱ ἐπιλογές τῶν ἕξι σημείων γιά τήν δημιουργία τῶν «κέντρων» δέν ἔγιναν τυχαίως. Προηγήθηκε μελέτη, προεργασία καί ἔγιναν εἰσηγήσεις ὑπηρεσιακῶν παραγόντων πού ἔλαβαν ὑπ’ ὄψιν τήν πληθώρα τῶν σχετικῶν παραμέτρων. Ἡ ἐξαίρεσις τῆς Λέβιθας δηλαδή ἀνατρέπει ἕναν ὁλόκληρο σχεδιασμό καί ἀναιρεῖ τήν ὅλη λογική τοῦ κυβερνητικοῦ σχεδίου.

   Τά φερέφωνα τῆς ἀριστερᾶς κατηγοροῦν τήν Κυβέρνηση ὅτι τηρεῖ «σιγή ἰχθύος». Ὅμως δέν ἀναφέρονται στήν οὐσία τοῦ προβλήματος, ἀλλά στίς ἰδεοληψίες τους, τίς ὁποῖες περιβάλλουν μέ τό ἔνδυμα τοῦ «ἀνθρωπισμοῦ». Ἑνός ψευδεπιγράφου ἀνθρωπισμοῦ, βεβαίως.


   www.estianews.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Χίος: Το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παράνομη μετανάστευση.
  Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην πλατεία Βουνακίου της Χίου, στα πλαίσια παναιγαιακής διαμαρτυρίας.
  Η συγκέντρωση ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου του Νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ. Με ανακοινώσεις τους σήμερα, πολλοί φορείς του νησιού δηλώνουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο διεκδικώντας «όχι στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου για παράνομους μετανάστες, κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΑΛ και απεγκλωβισμό αλλοδαπών από το νησί και την χώρα».
  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
  Σημειώνεται ότι εκείνη την ώρα θα διεξάγεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας στη Χίο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΕ», «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ. Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
  Την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία, εξέφρασε ο υπουργός του Ρότσιλντ, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

  «Συμμερίζομαι την απογοήτευση στη Βόρεια Μακεδονία για τη λήψη μη θετικής απόφασης των 28 σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Από τη δική μας πλευρά κινηθήκαμε άμεσα και αναλαμβάνουμε σχετικές πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με όλους τους εταίρους μας στην ΕΕ, ώστε η θετική προς τούτο απόφαση της Ένωσης να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό» πρόσθεσε ο υπουργός Ρότσιλντ.
  . Ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε ότι προσκάλεσε τους ομολόγους του της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας σε πρόγευμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, στις 9 Δεκεμβρίου.
  Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας υπογράμμισε ότι αυτή πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με συνέπεια. Εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή της, πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμη και σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας «περνούν» από την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία.

  Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη που πραγματοποιεί «σε μια χώρα γείτονα και σύντομα σύμμαχο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, μία χώρα την οποία προσδοκούμε να δούμε εταίρο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον», όπως είπε.

  Όπως ανέφερε, οι διμερείς σχέσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές και για τις δύο χώρες και οι κυβερνήσεις τους εργάζονται για την ουσιαστική ενίσχυση και εμβάθυνσή τους, σε ευρύτατο φάσμα τομέων.

  Ο κ. Δένδιας έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, στην επίσκεψή του αυτή στα Σκόπια συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρο Διακόπουλο.
  Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανέφερε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, στα Σκόπια «αποτελεί ένδειξη της νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

  Ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε και αυτός την ανάγκη υλοποίησης των υποχρεώσεων από τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εργάζονται συστηματικά για την εφαρμογή της συμφωνίας.
  Ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο και φίλο της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ εκτίμησε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν νέες προοπτικές για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, τις οποίες, οι δύο χώρες πρέπει να εκμεταλλευθούν.
  Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχουν εγγυήσεις από τη μεριά της Βόρειας Μακεδονίας για την πιστή τήρηση των Συμφωνίας των Πρεσπών, λόγω των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, που δρομολογούνται για τον Απρίλιο του 2020, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι η συμφωνία πρέπει να εφαρμόζεται και να υλοποιείται, ανεξαρτήτως εκλογών και σημείωσε ότι αυτή πλέον αποτελεί μέρος του νομικού συστήματος της Βόρειας Μακεδονίας και ως τέτοια δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν στο εσωτερικό.

  Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών ανήγγειλαν τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εμπορικά σήματα και μεικτής διεπιστημονικής επιτροπής για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα.
  Ο κ. Δένδιας, στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια συναντήθηκε ακόμη με τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι και τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί και με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια.
  ΖΗΤΩ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.
  Δύο ημέρες έχουν περάσει από τη δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος, ότι η κυβέρνηση των δοσιλόγων δεν απορρίπτει την ιδέα συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου στο Αιγαίο, και η Τουρκία απέστειλε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία στην ουσία ανακηρύσσει την δική της ΑΟΖ!
  Η ρηματική διακοίνωση, η οποία έχει τον χαρακτήρα ανακήρυξης ΑΟΖ, επιδόθηκε επισήμως από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Άγκυρας στον Οργανισμό. Σύμφωνα με αυτήν, η Τουρκιά διαθέτει θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αίγυπτο, ακυρώνοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» -όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Κύπρου, την οποία δεν αναγνωρίζει «όσο δεν υπάρχει συνολική πολιτική διευθέτηση του κυπριακού».
  Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν αναγνωρίζει ούτε τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή του Καστελόριζου, ενώ η τουρκική ΑΟΖ φτάνει μέχρι την Κρήτη – αφήνοντας «ελεύθερο πεδίο» στην Ελλάδα… δυτικά της Κρήτης.
  Είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή έρχεται αμέσως μετά τη δήλωση του μητσοτακάνθρωπου Ντόκου; Είναι προφανές, ότι το κατοχικό ανδρείκελο που ακούει στο όνομα Κούλης Μητσοτάκης, έχει δεχτεί να προχωρήσει τώρα που διαθέτει μεγάλη δημοφιλία σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, υπό την εποπτεία των υπερατλαντικών αφεντικών του, πιστεύοντας ότι μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 2000 χιλ.ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ 40.000.000 εκατ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ
  20.000.000 εκατ. ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΟΥΠΟΛΙ, ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΥΡΑΝΝΟ - ΘΕΟ ΙΕΧΩΒΑ- ΓΙΑΧΒΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ-ΧΡΙΣΤΟ,ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ.

  ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

  Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΛΑΜΨΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ 1940 ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ.

  ΕΚΤΟΤΕ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ 1940, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

  ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ- ΘΕΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ?

  ΟΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ?

  ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ??

  ΓΕΛΟΙΟΝ.....

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ
  ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ !

  ΤΟΥΣ ΑΗΤΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, ΤΟ ΟΥΪΣΚΥ ΚΑΙ Η ΤΣΟΝΤΑ,
  ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ"

  ΗΔΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ....

  ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΦΙΛΟΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

  ΕΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ :

  ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΖΑΝ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΚΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ !

  ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ !

  ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΜΦΘΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΏΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ- ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ?

  ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΝΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η χοντρο-βαρέλα ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ !!

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ' ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ?

  ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?? Ν' ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ε.Σ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΑΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΓΓΟΥΡΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΕΙΣΘΕ ΡΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ??

  ΤΟΤΕ ΚΥΤΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΦΤΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ!

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
  «Οι τουρκικοί ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην από 13 Νοεμβρίου επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στα ΗΕ για δικαιώματα της Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι καινοφανείς και έχουν κατ’ επανάληψη απαντηθεί με επιστολές μας προς τα ΗΕ.

  Όπως έχουμε δηλώσει στις επιστολές αυτές, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όπως και τα ηπειρωτικά εδάφη. Η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ κρατών με παρακείμενες ή έναντι ακτές (είτε ηπειρωτικές είτε νησιωτικές) θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τις αρχές της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής.

  Οι τουρκικοί ισχυρισμοί και η αναφορά σε συγκεκριμένες συντεταγμένες είναι νομικά αβάσιμοι, εσφαλμένοι και αυθαίρετοι, στο βαθμό που παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή.

  Επίσης, η αναφορά στην εν λόγω επιστολή σε δικαιώματα της Τουρκίας δυτικά του 28ου μεσημβρινού μέχρι σημείου, «οποίο θα καθορισθεί βάσει μελλοντικών συμφωνιών οριοθέτησης στο Αιγαίο καθώς και στην Μεσόγειο, με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη», συνιστά ανοικτή παρέμβαση στο δικαίωμα της Ελλάδος να συνομολογεί συμφωνίες οριοθέτησης με τρίτα κράτη.

  Η Ελλάδα απορρίπτει τους παράνομους τουρκικούς ισχυρισμούς και επιφυλάσσεται να απαντήσει καταλλήλως.

  Κατά συνέπεια, η εν λόγω επιστολή, ως αντιβαίνουσα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, απορρίπτεται στο σύνολό της και δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια ως προς τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

  Είναι καιρός η Τουρκία να αναθεωρήσει επιτέλους τη στάση της και να συμμορφωθεί με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, προς όφελος της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή».

  Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του Σινιρλίογλου, η Τουρκία προβάλλει τις πάγιες θέσεις της για το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αίγυπτο, παραβλέποντας τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία δεν αναγνωρίζει.

  Κάνει επίσης λόγο για νομικά και κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκονται δυτικά του μεσημβρινού 32 ° 16’18 “E, ενώ απορρίπτει τον χάρτη με συντεταγμένες που κατέθεσε η Κυπριακή Κυβέρνηση στις 25 Απριλίου 2019 και τονίζει ότι η οριοθέτηση με το «δυτικό τμήμα της ελληνοκυπριακής Διοίκησης», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, θα ήταν δυνατή μόνο μετά από μια συνολική πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...