Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Τουλάχιστον ένας παραιτήθηκε. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 114 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ Mirage 2000: «Δεν έχω αεροσκάφη και ο Κούλης με αναγκάζει να εξυπηρετώ λαθρομετανάστες».
Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, (κέντρο) με τον παραιτηθέντα πλέον διοικητή της 114ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Κυρίου (δεξιά).

Στα όρια του φαίνεται πως έφτασε ο διοικητής της 114ΠΜ της βάσης των Mirage 2000, ένας εξαίρετος αξιωματικός, έμπειρος μαχητής των αιθέρων  και με  υψηλό εθνικό φρόνημα,  Ιπτάμενος  Σμήναρχος  Ιωάννης  Κυρίου.
Η παραίτησή του έπεσε σαν «βόμβα», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε για δύο πολύ βασικούς λόγους:
Ο πρώτος:  η συνεχής -σχεδόν στοχευμένη- υποβάθμιση της 114ΠΜ, με την πρωτοφανή έλλειψη ανταλλακτικών για τα Mirage 2000EGM και «-5», της μονάδας της ΠΑ που συγκεντρώνει μοναδικές ικανότητες τόσο με τα υποστρατηγικά όπλα SCΑLP-EG όσο και με τους πυραύλους AM.39 Exocet 
και ο δεύτερος:   από τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις  στην εμπλοκή της βάσης στο θέμα του λαθρομεταναστευτικού!
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει πλέον να ασχολείται περισσότερο με τους αλλοδαπούς παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις!
Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο χαμηλά έχει πέσει η στάθμη της χώρας και των  ΕΔ ειδικότερα.Εάν κάποιος έλεγε πριν από κάποια χρόνια ότι θα μπορούσε να βρισκόταν ηγεσία πολιτική ή στρατιωτική η οποία θα πίεζε -σχεδόν εξανάγκαζε- στρατιωτική μονάδα για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών που έχουν εισβάλλει στη χώρα, αντί για την πραγματική αποστολή της που είναι η άμυνα του έθνους θα τον πέρναγαν για τρελό.

Και όμως. Στην Ελλάδα του 2019, με τα πιεστικά, περισσότερο από ποτέ ζητήματα εθνικής ασφάλειας  συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή  σε μια μονάδα που κάποτε ήταν πρότυπο για όλη την ΠΑ, η οποία δυστυχώς τώρα έχει καταντήσει «σκιά» του παλιού καλού εαυτού της.
Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που δεν άντεξε άλλο να βλέπει την 114ΠΜ να μετατρέπεται από βάση της ΠΑ σε κέντρο εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες, οι οποίες έπεφταν και εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό. Έφτασε στο αμήν.


Το πρόβλημα των παραιτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία γίνεται όλο και πιο σοβαρό τα τελευταία χρόνια.

Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο  εσωτερικό της χώρας αποτελεί μέρος  πολεμικού σχεδίου του εχθρού.  Ενός  σχεδίου που  βρίσκεται σε εξέλιξη και  που έχει ως πρώτο στόχο την πλήρη  αδρανοποίηση λαού, Στρατού και Υπηρεσιών.
Και ενός εχθρού, που ποτέ δεν έπαψε να  θέλει να μας αφανίσει από προσώπου Γης  και επανέρχεται για μια ακόμη φορά…
Τούτη  την φορά όμως  έχει πολλούς σημαντικούς συνεργάτες  του μέσα στην Ελλάδα.

Μια αξιοπρεπής παραίτηση ενός Έλληνα Αξιωματικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας   Μυρμιδόνας

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε. Και παραιτήθηκε όχι για να πολιτευθεί, όχι για να γίνει υπουργός ή πρόεδρος μιας επιτροπής, αλλά ουσιαστικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο κ.Σμήναρχος, προώθησε στους ανωτέρους του, δεκάδες αναφορές καταδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Ακόμη φέρεται να είναι αντίθετος με την έντονη εμπλοκή της 114 Μοίρας στο «μεταναστευτικό» ζήτημα.
Δεν γνωρίζω τίποτε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Ιωάννη Κυρίου. Δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι φέρθηκε ως αξιοπρεπής άνθρωπος.
Ως πραγματικός στρατιώτης και ως τίμιος άνδρας. Δεν εξαγοράστηκε με πιθανές προαγωγές, δεν έκλεισε τα μάτια, εμπρός στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου που η Πατρίδα τον επιφόρτισε να υπηρετήσει.
Έκανε στα πλαίσια της υπηρεσίας, όλες τις κινήσεις που είχε την δυνατότητα να κάνει.
Κι όταν βρέθηκε μπροστά στο αδιέξοδο της εγκληματικής αδιαφορίας του πολιτικού προσωπικού -και όχι μόνο- δεν δίστασε και παραιτήθηκε.
Αναλογισθείτε, πόσο εύκολα θα άλλαζαν τα πράγματα και πόσο δύσκολα θα μπορούσαν να συνεχίζουν την αυτοκτονική πολιτική, οι ανάξιες ηγεσίες και οι ανίκανοι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, αν έπεφταν βροχή οι παραιτήσεις των διαφόρων Διοικητών.
Είμαι σίγουρος ότι ο κ.Σμήναρχος, έχει παιδιά, γονείς, δάνεια, προβλήματα γενικώς όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Αλλά εκείνος έδειξε τον δρόμο της υπευθυνότητας, τον δρόμο του στρατιώτη και δεν έβαλε την δική του ευημερία, πιο πάνω από το καθήκον που του επιβάλλει ο στρατιωτικός Όρκος του και η τιμημένη στολή του Έλληνα αεροπόρου.
Η πράξη παραίτησής του, είναι το τελευταίο μέσο που του έμεινε, για να αναδείξει τα προβλήματα και να πιέσει για την λύση τους.
Η πράξη παραίτησής του, αποτελεί μιαν όαση Τιμής στο κέντρο μιας ερήμου χοντροπετσιάς και ατομικισμού που αργό-σκοτώνει αυτό το κράτος.
Αξιότιμε κ.Σμήναρχε, εκ μέρους κάθε απλού Έλληνα εφέδρου, που αγωνιά για το μέλλον του Έθνους μας, σας ευχαριστώ για θυσία της καριέρας σας και σας διαβεβαιώνω, ότι αν και απόστρατος, είστε σήμερα περισσότερο μάχιμος και στρατιωτικός από οιονδήποτε άλλον. ΕΥΓΕ!!!


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
Υ.Γ.


Τράγκας: «Η χώρα θα διαμελιστεί  στα χέρια του Μητσοτάκη».

 Γιώργος Τράγκας, σήμερα, στην εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα «Παραπολιτικά FM»:

«Είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να προσευχηθούμε. Η χώρα βουλιάζει από χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες που περνάνε καθημερινά ανέλεγκτοι τα σύνορά μας. Ανάμεσά τους φυτεύονται σε διάφορες περιοχές, στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα κομάντος, πράκτορες και σαμποτέρ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Που σίγουρα θα δράσουν στην ώρα μηδέν ή θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μια άνετη επικράτηση των γειτόνων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παραδέχεται το πρόβλημα και διακεκριμένα στελέχη της αποδέχονται ότι καθημερινά περνάνε 800 με 1000 άνθρωποι αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα και για αυτό σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.
Η χώρα θα διαμελιστεί είτε στα χέρια του Μητσοτάκη, είτε λίγο αργότερα. Αυτή την ώρα ψήνονται όλες οι προϋποθέσεις. Οι ξένοι και ειδικά οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι ο Μητσοτάκης και η οικογένεια Μητσοτάκη είναι εδώ και πολλά χρόνια δέσμια του γερμανικού παράγοντα. Κάνουν ότι πουν οι Γερμανοί ακόμη και αν πρόκειται να έρθουν σε πλήρη σύγκρουση με την ηγέτιδα δύναμη του ΝΑΤΟ τις ΗΠΑ. Ήδη ο Μητσοτάκης στηρίζει τη Μέρκελ στα φιλοκινεζικά ανοίγματά της και είναι σε πλήρη παρακολούθηση από τις ΗΠΑ. Η δυσφορία αυτή θα αξιοποιηθεί πλήρως από την Τουρκία αλλά και από όσους θέλουν να δοθεί λύση στα ελληνοτουρκικά με ακρωτηριασμό της Ελλάδος και παραχωρήσεις εδαφών στην Άγκυρα.
Ήδη με επιστολή της η Άγκυρα στον ΟΗΕ αξιώνει την προέκταση της υφαλοκρηπίδας της στα δυτικά της Ρόδου. Δηλαδή επισημοποιεί τις διεκδικήσεις της πέραν του 28ου μεσημβρινού, ο οποίος τέμνει τη Ρόδο στη μέση και ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν η επίσημη γραμμή προβολής των τουρκικών αξιώσεων.
Η Αθήνα σε χαμηλούς τόνους απάντησε ότι είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί, ωστόσο η Άγκυρα προετοιμάζει νομικά όλες τις αξιώσεις της και το μελλοντικό παζάρι της, που θα φανεί ως υποχώρηση αν δεχθεί σε διμερείς συνομιλίες τον 25ο Μεσημβρινό. Ο Ερντογάν με την πλήρη υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων της εποχής σε βάρος της Ελλάδος και φυσικά σε συνδυασμό με την προετοιμασία που κάνουν εδώ οι εθνοτερμίτες προωθεί de facto και de iure όλα τα σχέδια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική μεσόγειο.
Όλα δείχνουν ότι η οικογένεια Μητσοτάκη με οδηγίες των Γερμανών γεμίζει την Ελλάδα με μουσουλμάνους μετανάστες και οδηγεί την κατάσταση στη φάση εκείνη που για λόγους εθνικής επιβίωσης θα πρέπει να αποδεχτούμε μια υποχώρηση, έναν ακρωτηριασμό και έναν πολιτικό έλεγχο από την περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Το μνημόνιο και οι συνεχείς υποχωρήσεις προκάλεσαν σηψαιμία σε όλους τους ιστούς του έθνους και της κρατικής οντότητας. Και τώρα οι καθοδηγούμενοι γερμανόφιλοι των Αθηνών ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες της καγκελαρίας λένε: «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με το μεταναστευτικό» και αύριο θα πούνε ότι προκειμένου να σώσουμε τον ασθενή, πρέπει να του κόψουμε ένα πόδι ή και τα δύο.
Δηλαδή θα αποδεχθούν διμερείς συνομιλίες και μοιρασιά του Αιγαίου με τους Τούρκους.
Έχοντας βέβαια αλλάξει και τον πληθυσμό στην Ελλάδα, έτσι ώστε να είναι ένα χαλαρό κράτος ελεγχόμενο πλήρως από τους Γερμανούς και τους Τούρκους. Χθες η κα Μέρκελ από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Τουρκία σε δυτική τροχιά και κόντραρε τις δηλώσεις Μακρόν λέγοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται το ΝΑΤΟ γιατί δεν είναι ακόμα σε θέση να αναλάβει αυτοτελώς την άμυνά της. Η κα Μέρκελ δεν χάνει ευκαιρία που να μην δείξει πόσο φιλότουρκη είναι. Κοντράρει τον Μακρόν γιατί απαγορεύει στα Σκόπια και την Αλβανία να μπουν στην Ε.Ε. και να γίνουν δορυφόροι του Βερολίνου. Κυρίως όμως η κα Μέρκελ είναι σε πόλεμο με τους Αμερικανούς. Η Ουάσιγκτον θεωρεί υποκριτική τη στάση της, γιατί ενώ λέει ότι θέλει το ΝΑΤΟ, επιδιώκει να φέρει την αιχμή των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, την Χαιγουέι μέσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Δηλαδή θέλει οι Κινέζοι να έχουν πρόσβαση στα πάντα.
Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Η Άγκυρα οικοδομεί την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, από την Κύπρο έως την Κρήτη και έως τον Έβρο.
Ο Μητσοτάκης είναι στην αγκαλιά των Γερμανών και απέναντι στους Αμερικανούς και στους Γάλλους που τον θεωρούν πιόνι του Βερολίνου.
Προετοιμάστε τα παιδιά σας όσο καλύτερα μπορείτε για τη μεγάλη έξοδο και τη μεγάλη διασπορά. Όσο πικρό και αν είναι αυτό, όσο και αν ακούγεται μεταλλικά, είναι αληθές. Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων θα υποχρεωθεί να φύγει από την πατρίδα, εξαιτίας μιας ανυπόφορης συμβίωσης με τους χιλιάδες ξένους και μίας βίαιης πληθυσμιακής αλλαγής. Όσοι μείνουν θα μπουν στο λούκι μιας οικονομικής βουλγαροποίησης και θα αντιμετωπίσουν όλα τα γεγονότα που φέρνει η γερμανική εποπτεία και η τουρκική απειλή. Ενσυνείδητα ή ασυνείδητα τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και το πολιτικό προσωπικό προχωρούν με πράξεις που διαλύουν έτι περισσότερο την κοινωνική και εθνική συνοχή αλλά και σπείρουν ζιζάνια στις ψυχές των ανθρώπων.
Η υπόθεση του 80χρονου μπορεί να φαίνεται φαιδρή ή μια ακόμη ανοησία του ελλιποβαρούς κου Κικίλια αλλά η εξέλιξή της δείχνει ότι ήταν πλήρως ενημερωμένος ο πρωθυπουργός, άρα και συμμέτοχος σε αυτή τη βλακώδη κομματική ενέργεια. Ο κος Πατέρας, ο οποίος σύμφωνα με τον κο Άδωνι Γεωργιάδη είχε όλα τα τυπικά προσόντα, εξέθεσε με δηλώσεις του τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι: « Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη θέση διοικητού νοσοκομείου».
Να σημειώσουμε ότι ο κος Πατέρας ήταν πρώην ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ και επελέγη από τον κο Κικίλια με τη σύμφωνη γνώμη του Μητσοτάκη, προφανώς γιατί υπολόγισαν ότι έχει κάποιες ψήφους. Ο κος Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε μια συνέντευξη χθες εδώ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στον κο Παναγιώτη Τζένο. Άκουσα όλη τη συνέντευξη και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ουσιαστικά για το μεταναστευτικό -εμμέσως πλην σαφώς – είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από το να ενημερώνουμε την Ευρώπη. Φυσικά δεν επανέλαβε ότι πρόκειται να γυρίσουν 20.000 στην Τουρκία. Δεν είναι χαζός να λέει τέτοια πράγματα. Επίσης, ανέφερε ως οικονομική πρόοδο το γεγονός ότι ο Μυτιληναίος βρήκε δανεικά στο Λονδίνο με χαμηλό επιτόκιο.7 σχόλια :

 1. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΡΤΑΣ: Φεύγουν οι φαντάροι, έρχονται οι λαθρομετανάστες. Οριστική η απόφαση Χρυσοχοϊδη – Στεφανή.
  Είναι οριστική η απόφαση Χρυσοχοϊδη – Στεφανή, για το στρατόπεδο της Άρτας και από πίσω οι ευθύνες, όσων διαβεβαίωναν ότι δεν θα έρθουν στην Άρτα οι μετανάστες…
  Θέμα δύο ημερών, είναι ν΄ αρθούν στο ύψος των περιστάσεων οι παράγοντες της Άρτας, για ν’ αποτραπεί η μεταφορά μεταναστών στο Στρατόπεδο της πόλης. Αν δεν γίνει η συντονισμένη προσπάθεια, που απαιτούν οι περιστάσεις, το στρατόπεδο της Άρτας, θα έχει την τύχη αυτού της Κορίνθου, όπου ένα πρωί μετέφεραν μετανάστες, ενώ το στρατόπεδο λειτουργούσε κανονικά και τις επόμενες ημέρες, έφυγαν οι φαντάροι, με την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουν και δεν γύρισαν ποτέ!
  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ζήτησε και απ’ τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, απ’ τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, να προτείνουν χώρους πάνω από 100 στρέμματα, που θα έχουν νερό, για να στηθεί εκεί με γρήγορες διαδικασίες το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, αλλά μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει προκύψει καμία πρόταση.
  Η αδιαφορία των προαναφερόμενων παραγόντων να κάνουν την όποια πρόταση, «λύνει τα χέρια» του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, να προχωρήσει στην εύκολη λύση, που είναι η μετατροπή του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ, σε κέντρο φιλοξενίας. Κι αυτό γιατί οι ολοκληρωμένες προτάσεις, θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, πράγμα που θεωρείται αδύνατο. Άσε που ο δήμαρχος, είναι απασχολημένος με τις εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δεν μπορεί να σκεφτεί προτάσεις…
  Στο μεταξύ έχει προηγηθεί, η αναζήτηση του χώρου που θα μπορούσε να στεγάσει την δομή φιλοξενίας, αλλά αποτέλεσμα δεν προέκυψε. Ήρθαν στην Άρτα κάποιοι συνεργάτες του κ. Στεφανή και συζήτησαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ένα εκ των εργοστασίων (ΚΟΝ-ΖΑΚ και ΕΣΠΕΡΙΔΑ) που δεν λειτουργούν, αλλά απ’ την αρχή απορρίφθηκε το ενδεχόμενο αυτό. Στην επικοινωνία που είχαν οι συνεργάτες του κ. Στεφανή με τους προαναφερόμενους παράγοντες, δεν προέκυψε τίποτα το ενδιαφέρον.
  Ήρθε η δύσκολη ώρα. Ο υφυπουργός Στεφανής, αναμένει τις προτάσεις, για τον χώρο που ζήτησε, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Πρακτικά αδύνατο να προκύψει η πρόταση που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του υφυπουργού.
  Γρήγορες εξελίξεις
  Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι πολύ γρήγορες… Αν δεν υπάρξει η πρόταση μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, κανένας δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η ημέρα που θα ξημερώσει και όσοι περνούν απ’ το στρατόπεδο, θα δουν πολλά λεωφορεία, να εισέρχονται μέσα στο στρατόπεδο. Δεν θα μεταφέρουν ούτε νέους φαντάρους, ούτε τουρίστες! Θα είναι οι μετανάστες που θα φιλοξενηθούν, στο πιό ευαίσθητο σημείο της πόλης…
  Απ’ την ημέρα που αυτή η πρόβλεψη θα είναι η πραγματικότητα, έχουμε πολλά να πούμε σε σχέση με την ελαφρότητα των τοπικών παραγόντων, που θαρρούσαν πως είναι μάγοι και μ’ ένα τηλεφώνημα, λύνουν προβλήματα σαν και το μεταναστευτικό. Ένα πρόβλημα, που είναι γνωστό, πως δεν μπορεί να το λύσει ολόκληρη η Ευρώπη.
  Ευτυχώς που υπάρχουν και όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματα, για να δούμε τελικά, ποιός σ’ αυτόν τον τόπο λέει αλήθειες και ποιοί είναι αυτοί που παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας…
  gnomiartas.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ: «ΚΟΥΛΗ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Πες μας τι να κάνουμε για να σωθούμε». ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ «ΤΑΠΑΙΞΑΝ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ.   Άτυπη σύγκλιση του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ) με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εμπειρογνωμόνων,ακαδημαϊκών κτλπ έγινε χθες στο ΥΠΕΘΑ.
   Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΥΠΕΘΑ, η άτυπη σύγκλιση του ΣΑΜ και η κλήση εμπειρογνωμόνων, έγινε προκειμένου να κατατεθούν προκειμένου να κατατεθούν μη δεσμευτικές προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης παράνομης μετανάστευσης, δεδομένου ότι κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, που να συμβιβάζει την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του παράνομου μεταναστευτικού ρεύματος και τις εντολές του Βερολίνου για εγκλωβισμό εντός του ελληνικού χώρου του συνόλου των ανθρωποροών.
   Φυσικά η σύνθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων ήταν τέτοια που «εγγυάτο» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική και καινοτόμα πρόταση.Οι ακροβασίες μεταξύ των όσων ακολουθεί η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή (τα ίδια και σε πιο μεγάλη έκταση που έκανε και η προηγούμενη) απλά δεν επιτρέπουν στο να βρεθεί λύση.
   Τα σύνορα δεν κλείνουν,δεν υπάρχουν κλειστά κέντρα υποδοχής σε απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, ούτε ενημερωτικές εκστρατείες στα στρατόπεδα των προσφύγων στην Τουρκία μέσω δορυφορικών εκπομπών και μέσω επικοινωνίας με αποτρεπτικό περιεχόμενο ανάλογα της Αυστραλίας.
   Τα κλειστά κέντρα κράτησης υπονομεύτηκαν εν τη γέννεσή τους και ημερησίως φτάνουν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο, 600 άτομα τον τελευταίο μήνα. Η χθεσινή σύσκεψη είναι ενδεικτική της αδυναμίας κυβέρνησης να βρει και να διαχειριστεί μια λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβίωση της Ελλάδας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΚΟΥΛΗΣ: ΠΑΡΕΛΑΒΕ 7.000 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ 18.300. ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΣΟΡΟΣ.

   Η Μόρια κανονικά είναι χωρητικότητας 3.000 «προσφύγων». Εκεί, λοιπόν, ο Κούλης είχε παραλάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις 7 Ιουλίου, περίπου 7.000 «προσφυγάκια». Σήμερα, χάρη στις πολιτικές προσέλκυσης, με μεταφορά σε ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, επιδόματα κι άλλα καλούδια, καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός «προσφύγων» από ποτέ, με συνολικά 18.290 «προσφυγάκια»!
   Κι αυτό αποδεικνύεται από την τρέχουσα σύμβαση σίτισης, που έχει υπογράψει η “98η Ανωτέρα Διοίκηση Εθνοφυλακής ‘Αρχιπελάγους’” με ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των σιτιζόμενων στη Μόρια ανέρχεται σε 18.290. Μάλιστα, στη σύμβαση υπάρχει και η πρόβλεψη της δυνατότητας επέκτασης των σιτιζόμενων σε 19.200, μέχρι το τέλος του μήνα Νοεμβρίου, καθότι καθημερινά πλακώνουν εκατοντάδες!
   Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ καθημερινά φεύγουν από κει για την ηπειρωτική Ελλάδα δεκάδες «πρόσφυγες», με το πρόγραμμα «αποσυμφόρησης» – εποικισμού της ηπειρωτικής Ελλάδας!
   Αυτό, μόνο μια… «εθνικόφρων» κυβέρνηση, Κούληδων, , μπορούσε να το «επιτύχει».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ. ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΕ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ. ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
  Με μελανά χρώματα περιγράφει τις δημογραφικές προοπτικές στην Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην τελευταία έκθεσή του με την οποία προειδοποιεί ότι τα συνταξιοδοτικά συστήματα ανά τον ανεπτυγμένο κόσμο δοκιμάζουν τα όριά τους εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού.
  Η χώρα μας είναι μεταξύ εκείνων για τις οποίες εκπέμπει S.O.S. καθώς η γήρανση είναι ταχύτατη και ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας προβλέπεται να συρρικνωθεί αισθητά έως το 2060.
  Σημαντική θα είναι η πτώση και για το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων.
  Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ τα τελευταία 40 χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων άνω των 65 ετών ανά 100 άτομα σε ηλικία εργασίας έχει αυξηθεί από τα 20 στα 31.
  Έως το 2060 πιθανότατα θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί στα 58.
  «Ο πληθυσμός γηράσκει εξαιρετικά γρήγορα στην Ελλάδα, την Κορέα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Σλοβενία και την Ισπανία, ενώ η Ιαπωνία και η Ιταλία θα παραμείνουν μεταξύ των χωρών με τον γηραιότερο πληθυσμό» αναφέρει στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.
  Την κατάσταση επιδεινώνουν, όπως επισημαίνει, η κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης, δηλαδή τα υψηλά χρέη, που αφήνουν πολύ στενά περιθώρια ελιγμών στις κυβερνήσεις, όπως επίσης το περιβάλλον ασθενικής ανάπτυξης και υπερβολικά χαμηλών επιτοκίων, που έρχεται να προσθέσει ακόμη μία μεγάλη πρόκληση για τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων.
  Με βάση τις τάσεις που καταγράφονται έως το 2060 ο προβλεπόμενος πληθυσμός σε ηλικία εργασίας (20-64 ετών) θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 10% στις χώρες του ΟΟΣΑ.
  Στην Ελλάδα θα συρρικνωθεί κατά 35%, ενώ ανάλογη θα είναι η μοίρα της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας.
  Αντιθέτως στην Αυστραλία, στο Ισραήλ και το Μεξικό θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 20%.
  Όσο για την ηλικία συνταξιοδότησης (για πλήρη σύνταξη) προβλέπεται ότι στην Ελλάδα θα είναι στα 62 έτη.
  Παρόμοια θα είναι η εικόνα στο Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία και την Τουρκία.
  Από την άλλη σε χώρες όπως η Δανία θα φτάσει τα 74 έτη.
  Κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ προβλέπεται να αυξηθεί από τα 64,2 έτη το 2018 σε 66,1 έτη το 2060.
  Αρκετές χώρες έχουν επιλέξει να συνδέσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο όριο ζωής.
  Μεταξύ αυτών η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Δανία, η Εσθονία.
  Στην Ελλάδα υπάρχει επίσης σύνδεση, αλλά οι ασφαλισμένοι δικαιούνται πλήρη σύνταξη όταν συμπληρώσουν τα 40 έτη εργασίας.
  Η Ιταλία είχε επίσης υιοθετήσει τη σύνδεση με το προσδόκιμο όριο ζωής, αλλά έχει πλέον ανοίξει πολλά «παραθυράκια» σε αυτήν, ενώ η Σλoβακία κατήργησε τη σχετική διάταξη το 2017.
  Με τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικού συστήματος στο κόκκινο, τα ποσοστά αναπλήρωσης προβλέπεται να μειωθούν σε αρκετά κράτη μέλη του Οργανισμού. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ελβετία και τη Χιλή η μείωση θα είναι άνω των 15 π.μ., προειδοποιούν οι ειδικοί του ΟΟΣΑ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΗΕ για αλλοδαπούς: «Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική - Κινδυνεύετε από δραματικές συνέπειες».
  Σε εφιαλτικές εκτιμήσεις για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά λόγω των αλλοδαπών προχώρησε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ Φιλίππο Γκράντι υπογραμμίζοντας: «Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες».
  Ο κ. Γκράντι μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες ροές και από την μακρά παραμονή μεγάλου πληθυσμού αλλοδαπών είναι ασφυκτικές για την τοπική κοινωνία. Τόνισε πως είναι αναγκαία η αποσυμφόρηση ωστόσο υποστήριξε ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση «αποτελεί μεγάλη πρόκληση».
  Εξίσου δραματικού τόνους χρησιμοποίησε και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το μεταναστευτικό Γιώργος Κουμουτσάκος. Επισημαίνοντας πως η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί την αναλογική κατανομή των βαρών προειδοποίησε ότι «φτάσαμε στα όριά μας».
  «Φτάσαμε στα όριά μας. Οι άνθρωποι στα νησιά κλειδώνουν τα σπίτια τους πολύ φοβάμαι και τις καρδιές τους. Πρέπει να μιλήσουμε το λόγο της αλήθειας. Έχει επέλθει κόπωση στις τοπικές κοινωνίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.
  Από την πλευρά του ο κ. Γκράντι απάντησε: «Συμφωνώ με την ανάλυσή του ότι η ανοικτή διάθεση των ανθρώπων αλλάζει. Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική. Χαιρετίζω τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να αναταποκρίνεται στις κρίσεις αυτές. Η προσπάθεια μεταφοράς ανθρώπων στην ενδοχώρα είναι μεγάλη πρόκληση».
  Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ απευθυνόμενος στους Έλληνες βουλευτές υποστήριξε ότι αυτή την ώρα ο συνολικός αριθμός εκτοπισμένων ανθρώπων ανά τον κόσμο ανέρχεται σε 71 εκατομμύρια, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ. «Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος είναι πολύ ταραγμένος. Αυτό δείχνει ότι παλιές συγκρούσεις δεν επιλύονται από τη διεθνή κοινότητα. Σε αυτές έρχονται νέες συγκρούσεις, εξ ου και προκύπτουν τα κύματα μετακινήσεων» σημείωσε για να προσθέσει αναφερόμενος στην Ελλάδα ότι τα στοιχεία είναι απαισιόδοξα καθώς: «Στο Αφγανιστάν η σύγκρουση εναι 40ετής. Αναγεννάται η τρομοκρατία και η βία. Αλλά και στη Συρία παρά το ότι η σύγκρουση άλλαξε μορφή υπάρχει ακόμα μεγάλη αναταραχή και ανασφάλεια στα βορειοαναταλοικά λόγω της τουρκικής στρατιωτικής δράσης και της απόσυρσης των Αμερικανών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πώς θα μετατραπούν οι παράνομοι μετανάστες σε πρόσφυγες μέσα σε μια μέρα: Η χώρα «βουλιάζει» και έρχονται κι άλλοι...
  Απελπιστική έχει γίνει η κατάσταση στην χώρα με την εισροή καθημερινώς χιλιάδων παράνομων μεταναστών ενώ στην Μόρια της Λέσβου διαμένουν πλέον πάνω από 18.000 με προοπτική για άμεση αύξησή τους!
  Έρχονται για να μείνουν ενώ τώρα έχει βρεθεί και το «παράθυρο» που θα τους κάνει «πρόσφυγες».
  Όπως φαίνεται από την τελευταία σύμβαση σχετικά με τα παρεχόμενα γεύματα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια έχουν προβλεφθεί γι΄ αυτή την εβδομάδα έως και 18.290 γεύματα με δυνατότητα επέκτασης στα 19.200!
  Δηλαδή θεωρούν πως θα υπάρξει μέσα σε μια εβδομάδα αύξηση της τάξεως των 1.000 ατόμων! Απελπιστική η κατάσταση και για τους έξω (κάτοικοι) και για τους μέσα (παράνομοι μετανάστες).
  Σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 48 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 12 από τη Χίο.
  Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» με 12 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.
  Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
  Χθες, προχθές και καθημερινά εδώ και αρκετό καιρό, καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά 70-80 αλλοδαποί.
  Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι το εξής: Τα νησιά είναι γεμάτα. Τα αδειάζουμε και κάνουμε λίγο χώρο, ώστε να έρθουν καινούριοι αλλοδαποί και αυτούς που πήραμε από τις «δομές φιλοξενίας» τους πάμε στην ενδοχώρα, για να «φιλοξενηθούν» και εκεί.
  Είναι κατανοητό πλέον πως με αυτούς τους ρυθμούς σε πέντε έτη δεν θα υπάρχει κανένα σημείο της Ελλάδας που να μην έχει υποδεχθεί μερικές εκατοντάδες αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες.
  Εν ολίγοις η χώρα έχει μετατραπεί σε «πιθάρι των Δαναΐδων αφού όσοι παράνομοι μετανάστες κι αν φύγουν από τα νησιά και πάνε στην ηπειρωτική Ελλάδα, άλλοι τόσοι θα πάρουν την θέση τους.
  Μήπως μπορούν να μας πουν πόσο χρονών είναι τα 5-6.000 «ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά» ;
  Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι τα «ασυνόδευτα ανήλικα» παιδιά δήλωσαν 15-17 ετών ενώ είναι από 18-25 και ακόμα περισσότερο!
  Να σημειώσουμε ότι όποιος θέλει δηλώνει ότι ηλικία θέλει και ότι όνομα θέλει και έχει μάλιστα πλέον το δικαίωμα να επαναπροσδιορίσει την χώρα προέλευσής του.
  Δηλαδή, αν στην αρχή δήλωσε Μπαγκλαντές, κανένα πρόβλημα τώρα μπορεί να πει ότι έρχεται από την Συρία.
  Γιατί; Πολύ απλά, θα μεταμορφωθεί αυτόματα σε «πρόσφυγα». Το ελληνικό ρητό «Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι» δεν ισχύει μόνο για τους αυτόχθονες, είναι γενικής χρήσεως.
  Καλή μας τύχη...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «ΚΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΘΑ Σ’ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ». 5 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΗΣΙΩΝ.
  Με κοινή τους δήλωση οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα απορρίπτουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες τις σχετικές με το θέμα.
  Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος , Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας, Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Χίου, Σταμάτιος Κάρμαντζης σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν:
  «Οι δήμαρχοι των πέντε ακριτικών νησιών που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα, δηλώνουμε ότι:
  1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τον σχεδιασμό που πρόσφατα ανακοίνωσε.
  2. Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της για το παραπάνω ζήτημα.
  3. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μας.
  4. Να αποσυμφορήσει άμεσα και μαζικά τα νησιά.
  5. Να προβεί στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
  Επίσης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες.
  Ζητάμε τη συμπαράσταση του συνόλου των συναδέλφων μας, όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας.
  Σε κάθε περίπτωση, ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...