Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΔΙΑΛΕΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙ: «ΟΥΤΕ ΜΕ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ». ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1922, ΩΡΑ 11.27 Π.Μ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΙ. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


Διέλυσε και τις τελευταίες αυταπάτες που μπορεί να υπήρχαν  για την ακύρωση της  εκχώρησης του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια, με αντάλλαγμα για την χώρα μας ένα και μοναδικό... "βόρεια" με την συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, για μια συμφωνία την οποία η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως κακή, ως κάκιστη για την Ελλάδα!
Μια συμφωνία που ψηφίστηκε από μια κομμουνιστική  κυβέρνηση μειοψηφίας και με το κλεπτοκρατικο μπόνους των 50 βουλευτων, καθώς και με άλλες αλχημείες και παρακάλια, ενάντια  στην θέληση  όλου  του ελληνικού λαού  και στην ιστορική πραγματικότητα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε  πως «δεν μπορεί να κάνει τίποτα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως και ο Μέγας Αλέξανδρος να ήταν πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να την... καταργήσει!

«Όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ρητώς απαγορεύει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τη Συμφωνία αυτή καθαυτή για να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 την Παρασκευή, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «αν ένας Έλληνας πρωθυπουργός βγει και πει ότι βάζω βέτο γιατί δεν συμφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτομάτως τα Σκόπια πάνε στο διεθνές δικαστήριο και μπαίνουν μετά παντού ως “Μακεδονία” και τέρμα».
«Εγώ ψέματα στον κόσμο δεν έχω πει ποτέ, δεν διανοούμαι για ένα εθνικό θέμα να πω ψέματα» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Ο Μέγας Αλέξανδρος από τη Βαβυλώνα να γίνει πρωθυπουργός αύριο με έναν μαγικό τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί μονομερώς να καταργηθεί από την Ελλάδα».
Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς».
Συμπλήρωσε, δε, ότι «εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε». (σ.σ. αλλά τώρα θα την τηρήσουν ως να ήταν δική τους!)
Προκλητικός ο πρόεδρος των Σκοπίων: Η Ελλάδα παραβιάζει την συμφωνία!
Τη ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε τις δηλώσεις περί απαρέγκλιτης τήρησης της συμφωνίας στις Πρέσπες ο πρόεδρος των Σκοπίων  Στέβο Πενταρόφσκι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Telma’ εγκαλούσε προκλητικά την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή οι πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους γράφουν «Σκόπια» κι όχι «Βόρεια Μακεδονία»!
«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δύο τύπους προθεσμιών τις πολιτικές και τις τεχνικές. Η μία αφορά τη χρήση του ονόματος στις διεθνείς σχέσεις και στις διμερείς σχέσεις. Αυτό έχει εκπληρωθεί. Οι τεχνικές ισχύουν για τις περιοχές.
Όταν αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ στον τομέα της οικολογίας, τότε το νέο όνομα θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την νομική τεκμηρίωση σε αυτόν τον τομέα.
Εάν δεν διαπραγματευθούμε με την ΕΕ,  αυτές οι τεχνικές προθεσμίες θα είναι σε αναμονή.Για να σας πω  διαφορετικά τη σκέψη μου.
Κατά την επιστροφή μας από το Παρίσι, λόγω κακοκαιρίας προσγειωθήκαμε στη ‘Σολούν’ [Θεσσαλονίκη].
Και παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει ούτε μια οδική πινακίδα που να λέει Βόρεια Μακεδονία, όλες γράφουν «Σκόπια», αυτό αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας», είπε ο Πενταρόφσκι στην Τέλμα.
"Ιδού η Ρόδος" όμως, "ιδού και το πήδημα": Αν δεν του αρέσει ας την καταγγείλει τότε…


Κ.Μητσοτάκης: Θα τηρήσουμε την συμφωνία
Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, επαναλαμβάνοντας την πάγια... κριτική της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς,, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφτεί τη γειτονική χώρα.
Νωρίτερα – και μετά τα αποκαλύπτηρια του σήματος των προϊόντων της Μακεδονίας από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) – ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στην προσπάθεια κατοχύρωσης μιας ενιαίας συλλογικής ταυτότητας για τα μακεδονικά προϊόντα.
Μιλώντας στο δείπνο του «Thessaloniki Summit», ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ευρωπαϊκή ένταξη των Σκοπίων και των Τιράνων, τονίζοντας ωστόσο ότι η πορεία των δύο κρατών προς την Ευρώπη περιλαμβάνει τομές.
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, υποστήριξε ότι «μπορεί να γίνει πραγματικότητα και η σημαία της Ευρώπης να κυματίσει κάποια στιγμή, τόσο στα Τίρανα όσο και στα Σκόπια».
Η  ΔΙΚΗ  ΤΩΝ  ΕΞΙ

Με τον όρο Δίκη των έξι έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία η δίκη ενώπιον έκτακτου στρατοδικείου στο οποίο παραπέμφθηκαν από την Επαναστατική Επιτροπή που είχε αναλάβει την εξουσία με την επανάσταση του 1922 για να τιμωρηθούν οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής εκστρατείας, κοινώς για την Μικρασιατική Καταστροφή: Γεώργιος Χατζανέστης, διοικητής της στρατιάς της Μικράς Ασίας, Δημήτριος Γούναρης, πρώην πρωθυπουργός, Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος και πρώην υπουργός, Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος και πρώην υπουργός, Νικόλαος Στράτος, πρώην πρωθυπουργός, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, πρώην πρωθυπουργός, Νικόλαος Θεοτόκης και Γεώργιος Μπαλτατζής, υπουργοί επί των στρατιωτικών και οικονομικών στην κυβέρνηση Γούναρη αντίστοιχα.
Αν και οι κατηγορούμενοι ήταν οκτώ, η ονομασία δίκη των έξι δόθηκε λόγω των έξι εκτελέσεων που τελικώς αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στην περιοχή του Γουδή. Το περιστατικό αυτό αποτελεί την κορύφωση αλλά και τον επίλογο του Εθνικού Διχασμού.
Το κατηγορητήριο είχε τον χαρακτήρα επαναστατικού εγγράφου και σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη συντάχθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου, πολιτικό σύμβουλο της Επανάστασης και ανερχόμενο αστέρι της βενιζελικής παράταξης. Μέσα στο κατηγορητήριο υπήρχε ξεχωριστό κεφάλαιο που απέρριπτε την ένσταση των κατηγορουμένων για δίκη από το ειδικό δικαστήριο της Βουλής με τα εξής λόγια: «Αλλ' όχι! Το Έθνος ορθούμενον αιμοσταγές, κρεουργημένον, αλλά αδυσώπητον ενώπιον του, ζητεί παρ'αυτού και των συνεργατών του δικαιοσύνην δια την προδοσίαν και τιμωρίαν δια το έγκλημα. Και εν ονόματι του Έθνους την δικαιοσύνην ταύτην η Επανάστασις θα την αποδώση!».

Στις 15 Νοεμβρίου  1922, 7.15 π.μ.  ο στρατηγός Αλέξανδρος Οθωναίος διάβασε την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου:
«Εν ονόματι του Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου Β' το Έκτακτον Στρατοδικείον συσκεφθέν κατα νόμον, κηρύσσει παμψηφεί τους μεν Γεώργιον Χατζανέστην, Δημήτριον Γούναρην, Νικόλαον Στράτον, Πέτρον Πρωτοπαπαδάκην, Γεώργιον Μπαλτατζήν και Νικόλαον Θεοτόκην εις την ποινήν του Θανάτου. Τους δε Μιχαήλ Γούδαν και Ξενοφώντα Στρατηγόν εις την ποινήν των ισοβίων δεσμών. Διατάσσει την στρατιωτικήν καθαίρεσιν των Γεωργίου Χατζανέστη, αρχιστρατήγου, Ξενοφώντος Στρατηγού, υποστρατήγου και Μιχαήλ Γούδα, υποναυάρχου και επιβάλλει αυτούς τα έξοδα και τέλη. Επιδικάζει παμψηφεί χρηματικήν αποζημίωσιν υπέρ του Δημοσίου κατά του Δ. Γούναρη δραχμών 200 χιλιάδων, Ν. Στράτου δραχμών 335 χιλιάδων, Γ. Μπαλτατζή και Ν. Θεοτόκη δραχμών 1 εκατομμυρίου και Μ. Γούδα δραχμών 200 χιλιάδων. Εγκρίθη, απεφασίσθη και εδημοσιεύθη εν Αθήναις τη 15η Νοεμβρίου 1922.»Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Με την Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήθηκε ο όρος «Μακεδονία» και με το σήμα «Μ» απαγορεύτηκε να τον χρησιμοποιούμε εμείς.

Τελικά φαίνεται πως με την κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο δεν κατοχυρώσαμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά μάλλον κατοχυρώσαμε το... να μην χρησιμοποιούμε εμείς το όνομα Μακεδονία.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το επίσημο σήμα για τα προϊόντα της μακεδονικής γης, το οποίο πουθενά δεν γράφει το «Μακεδονία» και θα είναι πλέον το... «Μ»!
Ένα ξερό «Μ» που δεν σημαίνει τίποτα.
Και μάλιστα ένα «Μ» του οποίο η καλλιτεχνική απεικόνιση θυμίζει απελπιστικά... το σήμα της ΝΔ! Η παρουσίαση του σήματος έγινε στο Τhessaloniki Summit και πλέον η Μακεδονία είναι απλά «Μ». Αντίθετα τα Σκόπια έχουν το «Βόρεια Μακεδονία», δηλαδή οι Σκοπιανοί έχουν το όνομα και εμάς μας έμεινε το... «Μ».
Μη σας πούμε σε ποια λέξη αντιστοιχεί το γράμμα, θα μας... κυνηγάνε.
Το σήμα αφορά τα μακεδονικά προϊόντα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας.
Και τι σημαίνει ένα απλό «Μ» στις διάφορες χώρες του κόσμου που δεν θα έχουν ενημερωθεί για την καμπάνια του ΣΕΤΕ;
Το σήμα θα συνοδεύει συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την ελληνική καταγωγή της μακεδονικής της ταυτότητας, αλλά δεν θα γράφει πουθενά ότι πρόκειται για την «Μακεδονία»!

Ποια ελληνική καταγωγή θα προσδίδει στην Μακεδονία μας αυτή η φαεινότατη ιδέα;
Ο... Χαβανέζος, ή ο κάτοικος των νησιών Φίτζι θα ξέρει ότι αυτό το «ένδοξο» γράμμα «Μ» σημαίνει πως η Μακεδονία είναι ελληνική, ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνας;
Φυσικά και όχι.
Το πρόβλημα με το νέο σήμα είναι απλό: Δείχνει ότι εμείς φοβόμαστε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδονία» και να προστατέψουμε την Ιστορία μας. Προκαλεί εντύπωση δε, το πως η κυβέρνηση «πλάσαρε» το σήμα αυτό ως «λύση» για τα μακεδονικά προϊόντα.
Πραγματικά πιστεύουν ότι ο κόσμος θα το πιστέψει;
Προεκλογικά ο Κ.Μητσοτάκης έλεγε πως θα επαναδιαπραγματευτεί «προς το καλύτερο» σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πίεζε για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιώντας την βιασύνη των Σκοπίων να ενταχθούν στην ΕΕ.
Έτσι θα το κάνει; Χρησιμοποιώντας το... πρώτο γράμμα σημαντικών ελληνικών ιστορικών όρων;
Τον Μ.Αλέξανδρο πως θα τον λέμε δηλαδή; Ο «Α»; Την Ολυμπιάδα θα την αποκαλούμε η «Ο»;

Και εν τέλει γιατί έγινε αυτό; Με την Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήσαμε το δικαίωμα της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Τώρα όμως φαίνεται να «αυτοπαραχωρούμε» δικαίωμά μας να κάνουμε εμείς χρήση του όρου «Μακεδονία».
Μαντέψτε ποια θα είναι η εικόνα μετά από 20 χρόνια...ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

12 σχόλια :

 1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.
  Η απάντηση της Ελλάδας στην ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα της Τουρκίας στον τομέα των μη επανδρωμένων. Οπλισμένο UAV ελληνικής κατασκευής με jet κινητήρα. newpost.gr
  Μάχη με το χρόνο ώστε να αξιοποιηθούν οι Έλληνες επιστήμονες και να πάρει μπροστά η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
  Ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει η απόφαση της Ελληνικής πολιτείας ώστε να προχωρήσει σε πρώτη φάση η κατασκευή του «πιλοτικού» μοντέλου και στη συνέχεια η μαζική παραγωγή. Τα απαραίτητα κονδύλια μπορούν να εξασφαλιστούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας. Το μη επανδρωμένο με δυνατότητα να φέρει όπλα μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να καλύψει το έδαφος που κέρδισαν οι γείτονες την τελευταία δεκαετία.
  Πίσω από το πρότυπο UCAV κρύβεται η ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η οποία κατασκεύασε και το MPU RX-4,το μη επανδρωμένο το οποίο παρουσιάστηκε στην τελευταία ΔΕΘ.
  Η ομάδα διπλωματούχων μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ εργάζεται εντατικά αλλά και αθόρυβα τα τελευταία χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο project. Το σχέδιο έχει ολοκληρωθεί και έχει ελεγχθεί μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια.
  Το Ελληνικό μη επανδρωμένο δεν θα είναι ελικοφόρο αλλά θα χρησιμοποιεί κινητήρα jet ο οποίος θα του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα που θα φτάνει έως και τα 0,7 mach ενώ τα Τουρκικά μη επανδρωμένα αναπτύσσουν ταχύτητες το πολύ έως 250 χιλιόμετρα την ώρα.
  Περνά από τα UAV στα UCAV σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία αφού οι κατασκευαστές του χρησιμοποιούν τεχνολογία η οποία το καθιστά ικανό να μεταφέρει και να χρησιμοποιεί όπλα, από απλές βόμβες έως κατευθυνόμενα βλήματα .
  Το Ελληνικό UCAV πέρα από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά πλοήγησης υψηλού επιπέδου έχει σχεδιαστεί ώστε να ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνιών, παρατήρησης, καταγραφής και στοχοποίησης. Κάμερες και αισθητήρες για επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα, δορυφορικά συστήματα και δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
  Η πρόταση των επιστημόνων του ΑΠΘ για το Ελληνικό UCAV έχει ήδη κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της στρατιωτικής ηγεσίας όσο και των εξειδικευμένων επιτελών είναι έτοιμη σύμφωνα με πληροφορίες να δώσει άμεσα το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η κατασκευή σε πρώτη φάση του πιλοτικού Ελληνικού UCAV και στη συνέχεια να μπει στη γραμμή μαζικής παραγωγής. Το κόστος κατασκευής του πρώτου μη επανδρωμένου υπολογίζεται να φτάνει τα 7 εκ ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με ανάλογα project σε παγκόσμιο επίπεδο.
  Το Ελληνικό εγχείρημα μπορεί να στηριχτεί σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στόχος είναι να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Ταμείου (EDA) το οποίο διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 26 δισ. ευρώ. Στην κατασκευή θα συμμετάσχουν και Ελληνικές εταιρίες αμυντικού υλικού.
  Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μέσα στο 2020 να υπάρχει ήδη ο «οδικός χάρτης», όπως τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στην κατασκευή του «Εθνικού» μη επανδρωμένου UAV.
  Να περάσουμε δηλαδή από το ερευνητικό στάδιο στην κατασκευή πιλοτικών μη επανδρωμένων για τις πρώτες δοκιμές και να προχωρήσουμε γρήγορα σε μαζική παραγωγή. Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει δώσει (:) το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του προγράμματος.
  Αυτή τη στιγμή η Τουρκία επιχειρεί ήδη με δύο τύπους UAV, τα Bayraktar και τα Anka. Ενώ τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη επίσημη πτήση και του τρίτου της μη επανδρωμένου, του Akinci, το οποίο εντάσσεται στα UCAV, αφού θα έχει τη δυνατότητα να φέρει όπλα και μάλιστα Τουρκικής κατασκευής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σμήνη από micro-UAV «δολοφόνους» ετοιμάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία.
   Για ακόμη μια φορά η τουρκική αμυντική βιομηχανία ασχολείται με προηγμένα προγράμματα UAV, κάτι που στην Ελλάδα οι γνωστοί «ανόητοι» αντιμετωπίζουν με θυμηδία υποτιμώντας τις τουρκικές προσπάθειες.
   Αυτή τη φορά ο διευθυντής του κρατικού οργανισμού αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης micro-UAV «δολοφόνων» το KERKES.
   Τα drones αυτά θα επιχειρούν σε περιβάλλον εκτός GPS για τη ναυτιλία τους και θα κινούνται σε σμήνη ικανά να θέτουν εκτός στόχους, όπως αυτοκίνητα ή άτομα.
   Το πρόγραμμα έχει χαρακτήρα εξουδετέρωσης επιφανών στελεχών οργανώσεων που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατικές.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα Δέντρα και εμείς εισάγουμε τουρκικά.
  Τα Ελληνικά λεμόνια μένουν στα δέντρα να σαπίζουν και οι μεγαλέμποροι εισάγουν λεμόνια από την Τουρκία. Και δεν είναι μόνο αυτό, τα Τουρκικά λεμόνια ραντίζονται με επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα.
  Αυτές τις τρομερές καταγγελίες κάνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (Νέο ΙΝΚΑ) με ανακοίνωση του στον Τύπο.
  Διαβάστε το πλήρες κείμενο:
  Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό (λεμόνι), θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο (σ.σ. που έκανε εισαγωγή …)
  Στιχομυθία μεγαλέμπορου οπωροκηπευτικών Αθηνών με συνάδελφο και συνεργάτη του πόλης της επαρχίας στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου…
  Έμπορος επαρχίας: Τι θα γίνει; υπάρχει λεμόνι στην περιοχή, να κόψω;
  Έμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις κιλό, φέραμε λεμόνι από την Τουρκία.
  Έμπορος επαρχίας: Μα εδώ υπάρχει πολύ λεμόνι και είχα υποσχεθεί ότι θα κόψουμε την άλλη εβδομάδα.
  Έμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό. Λεμόνι θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο !!!
  Έμπορος επαρχίας: Μα, θα μεγαλώσει και θα είναι άχρηστο.
  Έμπορος Αθηνών: Και εμένα τι με νοιάζει;
  Ωτακουστής: μέλος του ΙΝ.ΚΑ. που μας μετέφερε αγανακτισμένος την συνομιλία.
  Η προστατευόμενη από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν επαγγελματική τάξη των μεγαλεμπόρων, αυτή που κατήγγειλε μέχρι και ο Γκαργκάνας, δεν έχει ιερό και όσιο.
  Ελληνικό προϊόν θα κοπεί όταν τελειώσει το τούρκικο!!!, εάν το ελληνικό αχρηστευτεί δεν νοιάζει τον μεγαλέμπορο που προμηθεύει την αγορά και η αγορά χωρίς να γνωρίζει θα αναγκαστεί να καταναλώσει το τούρκικο λεμόνι και θα αφήσει το ελληνικό να πεταχτεί, να σαπίσει στο χωράφι.
  Την ίδια ώρα που το ελληνικό προϊόν αχρηστεύεται (και δεν είναι μόνο το λεμόνι αλλά πολλές δεκάδες είδη προϊόντων), η Τουρκία προκαλεί με πολεμικά μέσα την Ελλάδα συνεχώς και σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.
  Αυτό είναι το ποιόν του μεγαλέμπορου και αυτό είναι το ποιόν των κυβερνήσεων με τις οποίες υπάρχει αγαστή και αμφίπλευρη συνεργασία. Γιατί οι κυβερνήσεις γνωρίζουν από που προέρχονται τα προϊόντα που εισάγονται.
  Εμείς γνωστοποιούμε τον ανωτέρω διάλογο και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών και καταναλωτών γνωστοποιούμε ότι:
  – Τα τούρκικα αγροτικά προϊόντα δεν υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς απαγορεύσεων χρήσης φυτοφαρμάκων και άλλων ουσιών με αυτό της Ε.Ε.
  Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες απαγορευμένα φυτοφάρμακα κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται ελεύθερα στην Τουρκία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Καταναλωτών Nazim Kaya κατήγγειλε τον Απρίλιο του 2014 ότι είναι άδικο για τους Τούρκους καταναλωτές να καταναλώνουν προϊόντα με δηλητηριώδη χημικά…
  – Τόνοι τουρκικών αγροτικών προϊόντων επιστράφηκαν λόγω ανίχνευσης επικίνδυνων χημικών από την Γερμανία, την Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  Φυσικά οργανωμένη καταγραφή των επιστροφών δεν υπάρχει από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., η οποία για μία ακόμα φορά χαϊδεύει την Τουρκία.
  – Μετά τις πληροφορίες αυτές με επιστολή μας προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. ζητήσαμε εντατικούς και ελέγχους στα προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία (εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνονται και στα προϊόντα άλλων χωρών).
  Η Τουρκία στέλνει μολυσμένα τρόφιμα-δηλητήριο στην Ελλάδα
  – Ζητήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία πλήρη κατάλογο εισαγωγέων, προϊόντων και ποσοτήτων, καθώς και το που διοχετεύθηκαν στην λιανική αγορά.
  – Ζητάμε από τον υφυπουργό ανάπτυξης την έκδοση υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή – ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την χώρα προέλευσης κάθε τροφίμου ή προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα.
  – Πλέον όσων θα πράξουμε στην συνέχεια με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών, ζητάμε από τους καταναλωτές να ρωτούν την προέλευση των προϊόντων που σκοπεύουν να αγοράσουν και την αποφυγή αγοράς και κατανάλωσης προϊόντων από άλλες χώρες, εάν τα αντίστοιχα παράγονται στην χώρα μας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μυστική “μαύρη” λίστα της Google για να κόβει ανεπιθύμητες ιστοσελίδες.
  Σε ένα δημοσίευμα “φωτιά” για την Google προχώρησε η “Wall Street Journal”.
  Η αμερικανική εφημερίδα έκανε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα με περισσότερες από 100 συνεντεύξεις και πειραματικές αναζητήσεις πάνω στη μηχανή αναζήτησης, για να καταλήξει σε συμπεράσματα που… καίνε την Google.
  Σύμφωνα με την αποκαλυπτική έρευνα, η εταιρεία έχει μια μυστική μαύρη λίστα με ιστοσελίδες, μεροληπτεί σε βάρος των συντηρητικών ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης και έχει κάνει αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης που χρησιμοποιεί, έτσι ώστε να ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος των μικρών. Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία «μαγειρεύει» τη σειρά των αποτελεσμάτων που παράγει η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης της.
  Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Google, μυστικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, βάζει σε μαύρη λίστα ορισμένους διαδικτυακούς τόπους, έτσι ώστε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που κάνουν οι χρήστες.
  Όμως παράλληλα, σύμφωνα με τη WSJ, που επικαλείται σχετικά έγγραφα, εκατοντάδες συντηρητικού πολιτικού προσανατολισμού ιστοσελίδες «κόβονται» από την υπηρεσία ειδήσεων Google News, ούτε προβάλλονται στα ειδικά πλαίσια που εμφανίζονται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.
  Η Google έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει -και σε επιτροπή του Κογκρέσου- ότι δεν λαμβάνει αποφάσεις με πολιτικά κριτήρια, ούτε χρησιμοποιεί οποιουδήποτε είδους μαύρες λίστες για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφερόμενος στο νέο δημοσίευμα, δήλωσε στη βρετανική Daily Mail και στο CNBC ότι το άρθρο περιέχει παλιές ιστορίες «που δίνουν μια πολύ ανακριβή εντύπωση για το πώς προσεγγίζουμε τη δημιουργία και της βελτίωση της Αναζήτησης».
  Η WSJ επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Google από τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με το οποίο στόχος της μαύρης λίστας «είναι να απαγορεύσει σε διαδικτυακούς τόπους να κάνουν την εμφάνιση τους σε οποιοδήποτε εργαλείο της Αναζήτησης ή στα προϊόντα ειδήσεων της εταιρείας».
  Οι όποιες αλλαγές ή προσθήκες στη μαύρη λίστα, οι οποίες -υποτίθεται ότι- είναι δουλειά μηχανικών γνωστών ως «συντηρητές», πρέπει να γίνονται από τουλάχιστον δύο ανθρώπους, έναν που θα κάνει την αλλαγή και έναν άλλο που θα την εγκρίνει, σύμφωνα με πρόσωπο σχετικό με την όλη διαδικασία, το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα.
  Τι κρύβεται πίσω από την αυτόματη συμπλήρωση λέξεων κατά την αναζήτηση στη Google
  Η WSJ ακόμη ισχυρίζεται ότι η Google έχει κάνει αλγοριθμικές αλλαγές στα αποτελέσματα των αναζητήσεων με τέτοιο τρόπο που να ευνοούνται ορισμένες μεγάλες εταιρείες, ώστε να «επιπλέουν» στην κορυφή των αποτελεσμάτων. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, οι αλλαγές έγιναν προς όφελος του eBay, που αποτελεί μεγάλο διαφημιζόμενο στη μηχανή αναζήτησης της Google, ενώ η εταιρεία φέρεται επίσης να ευνοεί στις αναζητήσεις μεγάλα ονόματα όπως η Amazon και το Facebook.
  Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μηχανικοί της Google έχουν δημιουργήσει μια μαύρη λίστα ειδικά για το «έξυπνο» εργαλείο αυτόματης συμπλήρωσης λέξεων κατά την αναζήτηση (auto-complete), ώστε να αποφεύγεται η πρόταση στο χρήστη συγκεκριμένων λέξεων πάνω σε επίμαχα θέματα που «καίνε», όπως η μετανάστευση και οι αμβλώσεις.
  Η Google αρνείται ότι οι όποιες αλλαγές κάνει κατά καιρούς στον τρόπο αναζήτησης, γίνονται προς όφελος επιχειρηματικών ή πολιτικών συμφερόντων και επιμένει ότι τις κάνει με διαφανή και υπεύθυνο τρόπο, με βάση συγκεκριμένες αρχές και προς όφελος πάντα των χρηστών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μασόνος Δένδιας στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας «RTS CHANNEL» : «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κινδυνεύει από εμάς. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ). Ο Πρωθυπουργός Zaev βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και θα έχουμε συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Εξωτερικών Dimitrov και το Πρωθυπουργό Zaev. Νομίζω ότι η Βόρεια Μακεδονία θα βρει στο πρόσωπο της Ελλάδας τον καλύτερο φίλο που θα μπορούσε να έχει ποτέ. Υπάρχει μια Συνθήκη, που ονομάζεται Συνθήκη της Βιέννης η οποία αφορά την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω. Την έχουμε υπογράψει. Θα τη σεβαστούμε».
  Μασόνος Παυλόπουλος για Πολυτεχνείο: «Η επέτειος μας αποτελεί πηγή έμπνευσης ως προς την αξία της Μασονίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ....

  Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ...... ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ.ΠΛΕΟΝ;ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΡΙΣΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ " ΑΔΕΛΦΟΙ" MASONS ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ.ΤΙ;

  ΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΠΛΕΟΝ.Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΡΙΕΡΑ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,ΕΠΙΣΗΣ PSYCHO ΑΔΩΝΙΣ.
  ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΔΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ,Ο ΑΔΩΝΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΑΡΑ;
  ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ...ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ;ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΟΥ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΕ ΜΟΥ....

  ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΓΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜ.BND ADONIS GEORGIADIS ΣΟΥΡΓΕΛΟΝ ΟΛΚΗΣ.ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ.ΚΑΙ ΝΑΙ.ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΝ...Ο τυπάκος ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΡΙΧΤΗ ΦΩΝΗ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ,ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ.

  ΔΕΝ ΦΤΑΊΩ ΑΠΛΑ " ΒΛΕΠΩ" ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.


  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
  ΤΟΛΜΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ;

  ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ....
  ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΠΗΔΗΓΜΕΝΟΝ ΖΩΟΝ ΤΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».
  Όπως άλλωστε δήλωσε και η η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου:«Δεν υπάρχει ταβάνι στους πρόσφυγες. Όσο υπάρχουν πόλεμοι δεν υπάρχει όριο. Ο ανθρωπισμός δεν σταματά πουθενά».
  «Όριο αντοχής της κοινωνίας σίγουρα υπάρχει, όπως υπάρχει και όριο οικονομικής αντοχής της χώρας, αλλά δεν… ποσοτικοποιείται! Δεν υπάρχει “ταβάνι” για καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων όσο στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται πόλεμος.
  Πρέπει σίγουρα να υπάρχει ισοκατανομή στις ευρωπαϊκές χώρες. Πως ποσοτικοποιείς το όριο; Πως το όριοθετείς; Βάζεις όρια στα θαλάσσια σύνορά σου; Αυτά είναι ανοησίες. Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά», είχε πει η Νοτοπούλου.
  Με λίγα λόγια, όσο θα τελειώσουν οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, κεντρική Ασία και όσο λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική, άλλο τόσο και η Ελλάδα θα γλιτώσει από την οριστική και αμετάκλητη αλλοίωση του πληθυσμού της.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στη Λέσβο στη γνωστή περιοχή του Αεροδρομίου, όπου δίνονται όλα τα ραντεβού, σε τυπική διαδικασία μεταφοράς, αλλοδαποί εισβολείς παίρνουν τον αριθμό 112 απαιτώντας την άμεση παραλαβή τους από σκάφος της FRONTEX, όπως και γίνεται.
  Σταυροφόρος @stavroforos_

  Μηχανοκίνητη λέμβος με στοιβαγμένους επιβαίνοντες, έμεινε απο καύσιμα πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου της Λέσβου.

  Μετά απο κλήση τους στο 112 (8.52), σκάφος της FRONTEX τους παρέλαβε (10.43) καθυστερημένα κατ' αυτούς.

  Συνελήφθη ο χειριστής της Λέμβου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σταυροφόρος‏ @stavroforos_
  ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-15/11/2019 Συνολικά 18 βάρκες αποβίβασαν 661 λάθρο ΛΕΣΒΟΣ 1.Σκάλα Συκαμιάς, 36 άτομα 2.Τσόνια, 34 άτομα 3.Γαββαθάς, 54 άτομα 4.Τσόνια, 36 άτομα 5.Αγριλιά Κρατήγου, 47 άτομα 6.Μιστεγνά, 40 άτομα 7.Τσόνια, 41 άτομα 8.Τσόνια, 46 άτομα 9.Τσόνια,35 άτομα
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τραγικά πρόσωπα, με τον πόνο ζωγραφισμένο στην έκφραση, χωρίς χαρτιά, χαμένα στη δίνη του πολέμου, μα ευτυχώς, με το Iphone, που σώθηκε, ως εκ θαύματος από τον Αλλάχ, να παρηγορεί τα καημένα τα θύματα τις δύσκολες ώρες.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 9. Εκτός ελέγχου οι λαθρομετανάστες.: Μαζική απόβαση 661 μωαμεθανών στα νησιά – Σύλληψη Πακιστανών που ασελγούσαν σε ανήλικο. ΚΟΥΛΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".

  Εκτός κάθε ελέγχου βρίσκεται το εθνικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Αλλοδαποί από κάθε μέρος του κόσμου κατακλύζουν τις ακτές των νησιών, την ώρα που στο εσωτερικό της η εγκληματικότητα κτυπά κόκκινο.
  Στη Θεσσαλονίκη δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο Πακιστανών «προσφύγων», που στις αρχές του μήνα συνελήφθησαν καθώς προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου ομοεθνή τους.
  Τα ονόματα, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών ηλικίας 24 και 28 ετών δόθηκαν δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
  Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τον μεν 24χρονο, για τις αξιόποινες πράξεις της παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας με την άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκου, κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με την άσκηση βίας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, αρπαγής από κοινού, εκβίασης από κοινού και βιασμού, για τον δε 28χρονο, για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής από κοινού, της εκβίασης από κοινού και της άμεσης συνέργειας σε βιασμό.
  Πάντως κανείς τους δεν κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, κάτι που σημαίνει που ουδείς τους πρόκειται να απελαθεί, όταν ολοκληρώσουν τη σύντομη περίοδο κράτησης στις φυλακές εάν καταδικαστούν από το Δικαστήριο.
  Πρόκειται για τους: (επ) HEDAR (ον) MUHAMMAD ARSLAN του MUHAMMAD ANWAR και της NASEEM BIBI, γεν. 01-01-1995, στο Πακιστάν.
  Σύμφωνα με την καταγγελία του 17χρονου Πακιστανού, στις 2 Νοεμβρίου, οι δύο δράστες, αφού τον οδήγησαν σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματική βίας τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να τους καταβάλει χρηματικό ποσό για να τον απελευθερώσουν.
  Στον ίδιο χώρο, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκασαν να αφαιρέσει τα ρούχα του και ο 24χρονος τον βιντεοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει το πορνογραφικό υλικό σε περίπτωση που αποκάλυπτε όσα ενήργησαν σε βάρος του.
  Ακολούθως, τον ακινητοποίησαν και ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος του ενώ ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.
  Στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τον ανήλικο σε οικία στην ίδια περιοχή, όπου τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, μέχρι και το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου, όποτε και τον απελευθέρωσαν αφού παρέλαβαν χρηματικό ποσό από συγγενή του.
  Την ίδια ώρα η Η ΕΛ.ΑΣ. «εξάρθρωσε» σπείρα αλλοδαπών ληστών, κυρίως Αλγερινών και Μαροκινών οι οποίοι όμως είχαν συλληφθεί συνολικά άλλες 200(!) φορές στο παρελθόν αλλά παρ όλα αυτά είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
  Το σημαντικότερο όμως δεν είχαν απελαθεί, όπως ούτε τώρα πρόκειται να απελαθούν.
  Σε ότι αφορά το κύμα εισβολής αλλοδαπών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
  Σε δύο ημέρες 18 πλωτά αποβίβασαν στις ελληνικές ακτές 661 αλλοδαπούς.
  Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Προσωρινή παραμονή σε ΚΕΠΑ των νήσων, στη συνέχεια προώθηση στην ενδοχώρα για «αποσυμφόρηση» και μόνιμη εγκατάσταση.
  Που και πως θα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία; Ποτέ.
  Το χειρότερο όμως είναι ότι τις ανεκδιήγητες και επικίνδυνες αυτές απόψεις συμμερίζεται και η κυβέρνηση. Στα λόγια επιχειρεί κάποια διαφοροποίηση, στην πράξη όμως παραμένει στο ακριβώς σημείο, με την προηγούμενη κυβέρνηση.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΦΙΑ: «Οι ΗΠΑ ζητούν 8 δις δολάρια από την Ιαπωνία για να συνεχίσουν να την προστατεύουν».
  ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
  Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητεί η κυβέρνηση της Ιαπωνίας να τετραπλασιάσει τα ποσά που καταβάλλει για να συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους μονάδων των δυνάμεων των ΗΠΑ οι οποίες σταθμεύουν στη χώρα, έγραψε το περιοδικό Foreign Policy επικαλούμενο πρώην και νυν αξιωματούχους της κυβέρνησής του, καθώς η Ουάσινγκτον εντείνει την πίεση που ασκεί σε παραδοσιακούς συμμάχους της για να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.
  Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου θέλει το ποσό που καταβάλλεται από το Τόκιο για την κάλυψη του κόστους της ανάπτυξης 54.000 αμερικανών στρατιωτικών την Ιαπωνία να φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 2 δισεκ., σύμφωνα με το περιοδικό. Η ισχύς της τρέχουσας διμερούς συμφωνίας για το ζήτημα εκπνέει το 2021.
  Για το ποσό που θέλει η Ουάσινγκτον ενημερώθηκαν Ιάπωνες αξιωματούχοι τον Ιούνιο από τον Τζον Μπόλτον, τότε ακόμη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, και τον Ματ Πότιντζερ, τότε διευθυντή του τμήματος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που είναι αρμόδιο για την Ασία, σύμφωνα με το FP.

  Ωστόσο, εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών αντέτεινε ότι το δημοσίευμα του περιοδικού είναι λαθεμένο και δεν διεξήχθη καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για το ζήτημα αυτό.
  Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης για να σχολιάσει το δημοσίευμα πέραν των ωρών γραφείου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...