Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, 43 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Τερέζα Φωκιανού Πρόεδρος & Δ.Σ. FLOW Energy S.A. και Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΑΟΖ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΑΡΠΑΖΕΙ 104.000 Τ.Χ. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΥΛΗ. ΙΣΩΣ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.


"Τον Σεπτέμβριο του 2015 η ανακάλυψη με γεώτρηση του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου "ΖΟΡ" από την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ οδήγησε σε σημαντικές ανατροπές του τρόπου αναζήτησης και εντοπισμού συγκεντρώσεων υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.  Το κοίτασμα "ΖΟΡ" γνωρίζουμε ότι έχει επιφάνεια 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (km2) και περιέχει τουλάχιστον 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Τcf) βιογενούς αερίου. Την εποχή του Μειοκαίνου η Μεσόγειος θάλασσα περιείχε πολύ μεγάλες ποσότητες οργανικής ύλης και όταν ο πορθμός του Γιβραλτάρ έκλεισε -πριν περίπου 7,3 εκατομμύρια χρόνια- η Μεσόγειος άρχισε να εξατμίζεται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Η εξάτμιση αυτή άφησε πίσω της ένα μεγάλο αριθμό λιμνοθαλασσών οι οποίες περιείχαν συγκεντρωμένη όλη την οργανική ύλη που προγενέστερα υπήρχε στην Μεσόγειο παρουσία τεράστιων ποσοτήτων αλάτων.  Νοτιοδυτικά της Κρήτης στα ανοικτά του Κόλπου της Σίρτης και μέσα στην αβυσσική πεδιάδα του Ιονίου πελάγους υπάρχουν δύο τεράστια "αντίγραφα" του κοιτάσματος "ΖΟΡ", ο πρώτος στόχος βρίσκεται στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και σύμφωνα με την Spectrum εμφανίζεται να είναι 10 φορές μεγαλύτερος από το "Βόρειο Κυπριακό ΖΟΡ" καλύπτοντας μία επιφάνεια 5.000 km2. Είναι φανερό ότι εφ' όσον ένας τέτοιος στόχος επιβεβαιωθεί με περαιτέρω λεπτομερέστερες έρευνες στο μέλλον και εμφανίσει πληρότητα φυσικού αερίου παρόμοια με το κοίτασμα ΖΟΡ τότε ο στόχος αυτός θα μπορούσε να περιέχει τουλάχιστον 1.500 Tcf ή 43 Τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Tcm).  Εάν λάβουμε δε υπ' όψη ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου είναι το South-Pars του Κατάρ-Ιράν με 1.235 Tcf ή 35 Tcm με επιφάνεια 7.500 km2, τότε διαπιστώνουμε ότι Νοτιοδυτικά της Κρήτης θα μπορούσε να βρίσκεται το Νο1 μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο Βιογενούς Φυσικού Αερίου".
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ pronews.gr ΤΑΣΟΣ ΓΚΟΥΡΙΩΤΗΣ: "ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΑΝ ΤΟ 1922".Ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να μας εξηγήσουν ότι μία πετρελαιοπιθανή περιοχή περιέχει "Υδρογονάθρακες" μόνο όταν αυτοί έχουν ανακαλυφθεί με γεωτρήσεις.
Επ' αυτού βεβαίως δεν διαφωνούμε αλλά θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι πρόσφατες εξελίξεις και εφαρμογές νέων καινοτόμων τεχνολογιών (π.χ. σεισμικές καταγραφές νέας γενιάς), έχουν αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες ακριβέστερου εντοπισμού γεωτρητικών στόχων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ενώ παράλληλα έχουν μειώσει σημαντικά το πιθανό ρίσκο αποτυχίας των γεωτρήσεων. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών μέσα σε μία περιοχή πετρελαιοπιθανού ενδιαφέροντος για την εκτέλεση ερευνητικών γεωτρήσεων.
Εξ' άλλου πάνω στο πνεύμα αυτό πρόσφατες επιστημονικές αναλύσεις, των Εταιρειών PGS και Spectrum που παρουσιάστηκαν στο διεθνές Συνέδριο του Γεωλογικού Κέντρου Ερευνών του Λονδίνου (London Geological Society) στις 12 Δεκεμβρίου 2016 προσδιόρισαν με ακρίβεια τις θέσεις γεωτρητικών στόχων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο που το μέγεθος τους ξεπερνά κάθε προηγούμενη προσδοκία. Είναι γνωστό ότι οι δύο αυτές Εταιρείες έχουν ήδη σαρώσει με σεισμικές καταγραφές νέας γενιάς όλη σχεδόν την Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, Λιβύης, Λιβάνου, Κύπρου & Αιγύπτου.
Τον Σεπτέμβριο δε του 2015 η ανακάλυψη με γεώτρηση του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου "ΖΟΡ" από την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ οδήγησε σε σημαντικές ανατροπές του τρόπου αναζήτησης και εντοπισμού συγκεντρώσεων υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο. Το νέο αυτό ερευνητικό γεωλογικό μοντέλο, προσέθεσε νέες σημαντικότατες ερευνητικές γιγαντιαίες προσδοκίες κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Να σημειώσουμε ότι μέχρι μόλις πριν ένα χρόνο οι πετρελαϊκές εταιρείες αναζητούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο αποκλειστικά στόχους ψαμμιτικών ταμιευτήρων υδρογονανθράκων. Σήμερα     τα πάντα     έχουν αλλάξει         και κύρια         ερευνητική προτεραιότητα των πετρελαϊκών εταιρειών αποτελούν οι στόχοι ταμιευτήρων βιογενούς φυσικού αερίου καρστικών ασβεστολίθων (reefs) που παλαιογεωγραφικά βρίσκονταν σε ακτές παλαιο-λιμνοθαλασσών της ύστερης μειοκαινικής περιόδου. Να υπενθυμίσουμε ότι την εποχή του Μειοκαίνου η Μεσόγειος θάλασσα περιείχε πολύ μεγάλες ποσότητες οργανικής ύλης και όταν ο πορθμός του Γιβραλτάρ έκλεισε -πριν περίπου 7,3 εκατομμύρια χρόνια- η Μεσόγειος άρχισε να εξατμίζεται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Η εξάτμιση αυτή άφησε πίσω της ένα μεγάλο αριθμό λιμνοθαλασσών οι οποίες περιείχαν συγκεντρωμένη όλη την οργανική ύλη που προγενέστερα υπήρχε στην Μεσόγειο παρουσία τεράστιων ποσοτήτων αλάτων. Η οργανική αυτή ύλη μετατράπηκε μέσω βακτηριακής αποσύνθεσης σε βιογενές φυσικό αέριο το οποίο επί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τροφοδότησε τις παλαιοϋψηλές ασβεστολιθικές ακτές των μεσογειακών λιμνοθαλασσών, που με τη σειρά τους καλύφθηκαν από ιζήματα παλαιοποταμών της μείζονος περιοχής.
Οι εξαιρετικά ενδιαφέροντες αυτοί ασβεστολιθικοί στόχοι κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι σήμερα εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν με σεισμικές καταγραφές δύο διαστάσεων (2D) διότι τυγχάνουν να καλύπτονται από παχιά στρώματα αλάτων του Μεσσηνίου που επί της ουσίας εμποδίζουν την ανίχνευση και απεικονισή τους, ενώ παράλληλα η βελονοειδής γεωμετρία τους καθιστά την αξιολογησή τους ιδιαίτερα δύσκολη. Παρά ταύτα τα σεισμικά νέας γενιάς δύο διαστάσεων (2D) & τριών διαστάσεων (3D) της PGS εντόπισαν με σαφήνεια στην Λεκάνη του Ηροδότου Νοτιοανατολικά της Κρήτης τουλάχιστον τρεις στόχους κοιτασμάτων "τύπου ΖΟΡ" μέσα στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ
Παράλληλα διαπίστωσαν ότι μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 4 σημαντικοί στόχοι "τύπου ΖΟΡ" και στον Λίβανο επιπλέον άλλοι τρεις παρόμοιοι στόχοι. Όσον αφορά το κοίτασμα "ΖΟΡ" γνωρίζουμε ότι έχει επιφάνεια 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (km2) και περιέχει τουλάχιστον 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Τcf) βιογενούς αερίου. Επί πλέον η Εταιρεία Spectrum αναλύοντας τις σεισμικές καταγραφές της Κύπρου, διαπίστωσε ότι βορείως του κοιτάσματος "ΖΟΡ" στο ύψος των κυπριακών μπλοκ (γεωτεμαχίων) Νο6 & Νο7 υπάρχει ένας ασβεστολιθικός ύφαλος στόχος κοιτάσματος -αντίγραφο του κοιτάσματος ΖΟΡ- 5 φορές μεγαλύτερος από το κοίτασμα αυτό με επιφάνεια που υπερβαίνει τα 500 km2. Εάν αποδειχθεί στο μέλλον ότι ο στόχος έχει παρόμοια πληρότητα φυσικού αερίου με αυτήν του κοιτάσματος ΖΟΡ θα μπορούσε να περιέχει τουλάχιστον 150 Τcf. Η εταιρεία Spectrum ονομάζει σήμερα τον στόχο αυτό "Βόρειο Κυπριακό ΖΟΡ".
Παράλληλα με τα παραπάνω η γεωφυσική Εταιρεία των Η.Π.Α. "ΙΟΝ" εξετέλεσε πρόσφατα σεισμικές καταγραφές (βλ. Εικ.2) στα ανοικτά του Κόλπου της Σίρτης στο νότιο Ιόνιο πέλαγος μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος ενώ ταυτόχρονα επαναεπεξεργάστηκε μαζί με την Εταιρεία Spectrum παλαιότερες σεισμικές καταγραφές στην ίδια περιοχή. Οι δύο Εταιρείες, ερμήνευσαν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης του συνόλου των καταγραφών αυτών στο Λονδίνο.
Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσαν ότι νοτιοδυτικά της Κρήτης στα ανοικτά του Κόλπου της Σίρτης και μέσα στην αβυσσική πεδιάδα του Ιονίου πελάγους υπάρχουν δύο τεράστια "αντίγραφα" του κοιτάσματος "ΖΟΡ", ο πρώτος στόχος βρίσκεται στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και σύμφωνα με την Spectrum εμφανίζεται να είναι 10 φορές μεγαλύτερος από το "Βόρειο Κυπριακό ΖΟΡ" καλύπτοντας μία επιφάνεια 5.000 km2. Είναι φανερό ότι εφ' όσον ένας τέτοιος στόχος επιβεβαιωθεί με περαιτέρω λεπτομερέστερες έρευνες στο μέλλον και εμφανίσει πληρότητα φυσικού αερίου παρόμοια με το κοίτασμα ΖΟΡ τότε ο στόχος αυτός θα μπορούσε να περιέχει τουλάχιστον 1.500 Tcf ή 43 Τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Tcm).
Εάν λάβουμε δε υπ' όψη ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου είναι το South-Pars του Κατάρ-Ιράν με 1.235 Tcf ή 35 Tcm με επιφάνεια 7.500 km2, τότε διαπιστώνουμε ότι Νοτιοδυτικά της Κρήτης θα μπορούσε να βρίσκεται το Νο1 μεγαλύτερο κοίτασμα στον κόσμο Βιογενούς Φυσικού Αερίου!!!
Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η ο τίτλος της επιστημονικής παρουσίασης της παραπάνω προσδοκίας από την Spectrum στο Λονδίνο είχε τίτλο: "ενα θέαμα για τα μάτια του ΖΟΡ, η αναζήτηση του επόμενου Αφρικανικού Υπέρ-Γίγαντα" (Α sight for Zohr eyes: the search for the next North African Super Giant). Βεβαίως το ερευνητικό μέλλον θα δείξει εάν ο παραπάνω ισχυρισμός είναι αληθινός. Aνεξάρτητα όμως εάν αυτό υπάρχει ή όχι και ανεξάρτητα από το εάν οι παραπάνω στόχοι βρίσκονται μέσα στην Λιβυκή ΑΟΖ ή όχι, υπάρχει ανάγκη το θέμα να διερευνηθεί σε βαθος από όλους επιστημονικούς ερευνητές ή ελληνικούς φορείς υδρογονανθράκων. Γεγονός πάντως είναι ότι οι περιοχές μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος γεωγραφικά φαίνεται ότι περιείχαν τις σημαντικότερες σε μέγεθος Μεσογειακές παλαιο-λιμνοθάλασσες του ύστερου Μειοκαίνου.

Επειδή γνωρίζουμε ότι από ερευνητική σκοπιά το παραπάνω θέμα απασχολεί την Ιταλική πλευρά η οποία είναι μέλος της Ε.Ε., θα πρέπει η Ελλάδα -που παλαιότερα είχε συζητήσει την δυνατότητα σύνδεσης Λιβύης & Ελλάδος με αγωγό φυσικού αερίου- να ενώσει τις δυνάμεις της με την Ιταλία ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατόν να διευθετήσει τα θαλάσσια όρια της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) με την Λιβύη, ιδιαίτερα δε τα όρια του τριπλού σημείου οριοθέτησης μεταξύ Ιταλίας, Λιβύης & Ελλάδος.
Να καταλήξουμε ότι με δεδομένο ότι η Spectrum αναφέρει ότι οι στόχοι κοιτασμάτων "τύπου ΖΟΡ" είναι επαναλαμβανόμενοι (βλ. Εικ.3, σεισμικών καταγραφών μήκους 310 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την ελληνική λεκάνη του Ηροδότου) διατρέχοντας τα Κυπριακά Μπλοκ (γεωτεμάχια) 10 & 11 της ExxonMobil & TOTAL μέχρι το Μπλοκ 12 της Noble, είναι φανερό ότι οι στόχοι που διαπιστώθηκαν απο την Spectrum μέσα στη Λιβυκή ΑΟΖ θα μπορούσαν επίσης να επαναλαμβάνονται εντός της Ιταλικής ΑΟΖ αλλά και μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ. ΕΝΑΣ ΑΔΟΚΙΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ; Ή ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ ΣΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ; ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΑΔΟΚΙΜΗ». ΜΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ: «ΑΔΟΚΙΜΗ», (ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ). ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ. ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΔΟΚΙΜΗ» ΔΕΝΔΙΑ; 

autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/11/blog-post_94.html
Λιβύη-Τουρκία συμφώνησαν για ΑΟΖ και «εξαφανίζουν» την Κρήτη από τον χάρτη. ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. 

autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/11/blog-post_6.html
ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: "Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ".


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. Σταυροφόρος: Σερβική σκούπα μάζεψε απο ξενοδοχεία, σπίτια και δρόμους λάθρομετανάστες, τους επιβίβασε σε 8 πούλμαν και τους απέλασε συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης, στα Σκόπια.
  Στην συνέχεια, όπως όλοι καταλάβατε, όλοι αυτοί θα απελαθούν απ τα Σκόπια στην χαβούζα χωρίς σύνορα. Στην χώρα του Κούλη και του Προδότη...

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ", ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ;

   Το "ανύπαρκτο" ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε στην ομιλία του ο Σόρος Μητσοτάκης, στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του.
   Σε όλες τις ομιλίες του ο βρωμερός Σόρος επαναλαμβάνει συνεχώς ότι "το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει". Και κανένας από τα γνωστά ζώα της Νέας Δημοκρατίας δεν τον ρωτάει: "πρόεδρε, τι εννοείς μ' αυτό;"
   ΧΘΕΣ: «Τα νησιά ανακουφίζονται, με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τις δομές της ντροπής, ξεκινώντας με το Βαθύ στη Σάμο. Και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα. Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα.
   Εδώ θα δοκιμαστεί η υπευθυνότητα κι η ανθρωπιά της κοινωνίας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
   Ο Κούλης αντί να πει: "ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΝΑΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΖΩΑ", λέει μαλακά στα ζώα ότι "το μεταναστευτικό θα μείνει" λες και θα μείνει κάποιο θεωρητικό θέμα.
   Το 1974 κ Καραμανλής είπε: "ανήκομεν εις την Δύσιν". Το 1996 ο Σημίτης το αναθεώρησε: "ανήκομεν εις την Τουρκίαν". Σήμερα επεκτάθηκε από τον Μητσοτάκη: "Ζώα, δεν γενοβολάτε. Ψοφήστε. Θα φέρω καρπερές μουσουλμάνες και θα σας αντικαταστήσω. Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει". ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.... ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

   Από τον Μητσοτάκη ανακοινώθηκε συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ. Λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει γεύμα εργασίας Ν.Τραμπ με Κ.Μητσοτάκη και άλλους επτά ηγέτες αλλά όχι διμερή συνάντηση.
   Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχει γεύμα εργασίας με "εκπροσώπους" της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Λετονίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Δεκεμβρίου 2019.
   Το γεύμα θα πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
   Δεν προβλέπεται διμερής συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό πλην της συνάντησης στο γεύμα εργασίας.
   Διμερείς συναντήσεις ο κ. Τραμπ θα έχει μόνο με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Ιταλίας. Ακόμα και η Δανία είναι πιο σημαντική για τους Αμερικάνους. Ο Τράμπ έχει δεί δύο φορές τον Ερντογάν.
   Μετά απ' αυτό ο Κούλης, με στρατηγική ψυχραιμία, ανακοίνωσε ότι θα δει τον Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου.
   Περιμένουμε νέα διάψευση από τον Λευκό Οίκο.
   Μία προδοτική κυβέρνηση που νοιάζεται μόνο για την καλοπέραση μερικών πλούσιων οικογενειών στην Ελλάδα. Για χάρη του χρήματος ξεπούλησαν την Μακεδονία και τώρα ξεπουλούν την ΑΟΖ. "Πρέπει να δώσουμε λίγη γη για ασφάλεια", όπως είχε πει ο Γιωργακης Παπανδρέου.Την εσχάτη προδοσία την έχουν ωραιοποιήσει και θα την πουν συνδιαχείριση.
   Εν τω μεταξύ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ προδότης της Μακεδονίας Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή.
   «Στην Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτούμε. Κάνω έκκληση όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μαζευτούν και να κάτσουν στο τραπέζι και να δουν τα εθνικά θέματα με συνεννόηση. Πρέπει να είμαστε παίχτες». Ο προδότης της Μακεδονίας ναύαρχος, τρομάρα μας, Αποστολάκης εξέφρασε μία γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην ελληνική εξωτερική πολιτική πως με την αμφισβήτηση της Κρήτης, η Τουρκία εισβάλει στον πυρήνα της ελληνικής κυριαρχίας και πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα, οδηγώντας τα πράγματα προς πολεμική σύγκρουση.
   Όσον αφορά για το αν υπάρχει πιθανότητα «ατύχημα» στο Αιγαίο (δηλαδή θερμό επεισόδιο που θα οδηγήσει σε πόλεμο) ,όπως άλλωστε είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «υπάρχει πάντα η ανησυχία για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Υπάρχει πάντα πιθανότητα για ατύχημα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ισχυρές».
   Για το μεταναστευτικό ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι «το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για το προσφυγικό δεν βλέπω να είναι αποτελεσματικό. Δεν μπορούν να γίνουν κλειστές δομές. Δεν μπορείς να φυλακίζεις γυναίκες και παιδιά. Δεν μπορούν να σταθούν οι κλειστές δομές».
   ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία προσβάλλει βάναυσα την αρχή του ανθρωπισμού».
   «Η Τουρκία ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της», τόνισε σήμερα από την Πάτρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε μετά την λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα.
   Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετούμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, πέρα και έξω από τα επιμέρους διακριτικά του χαρακτηριστικά». (Εδώ μιλάει για τους αγαπημένους του λαθρομετανάστες).
   «Και με τον τρόπο αυτό», συνέχισε, «θα δίνουμε την απάντηση που πρέπει σ’ εκείνους, όπως η Τουρκία, οι οποίοι προσβάλλουν βάναυσα τον χειμαζόμενο άνθρωπο και την αρχή του ανθρωπισμού, κατά προκλητική παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».
   «Και έτσι», επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «θα οδηγούμε την πατρίδα μας, την Ελλάδα, στον δρόμο της καταξίωσής της, τόσο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας όσο και στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας εν γένει, αφήνοντας την Τουρκία ν’ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της».
   Ζ.Π.
   Διαγραφή
  3. Διελύθη κι ἀργοπεθαίνει ἡ Σάμος. ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ.
   Ὁδοιπορικὸ στὴν Σάμο ποὺ «βουλιάζει» ἀπὸ τὶς μεταναστευτικὲς ῥοές. Αὐτὸ ποὺ συμβαίνει στὸ νησὶ δὲν ὑπάρχει πουθενὰ ἀλλοῦ, καθὼς πρόσφυγες καὶ μετανάστες ἔχουν σχεδὸν ξεπεράση τὸν ἐντόπιο πληθυσμό. Σύμφωνα μὲ τὸ οδοιπορικὸ καὶ τὴν ἔρευνα τοῦ Open, στὴν πόλη τῆς Σάμου προσπαθοῦν νὰ συμβιώσουν 8.000 μόνιμοι κάτοικοι μὲ 8.000 πρόσφυγες καὶ μετανάστες.
   Μία συμβίωσις δύσκολη, ὅπου ἀρκεῖ μία σπίθα γιὰ νὰ ἀκολουθήσῃ ἡ ἔκρηξις.
   «Ὅλη αὐτὴ ἡ κατάστασις δὲν εὐνοεῖ κανέναν. Οἱ ἄνθρωποι αὐτοὶ ζοῦν σὲ ἄθλιες συνθῆκες. Ἡ κατάστασις τώρα πιὰ εἶναι καταστροφική. Μία πόλις στὴν οὐσία ἔχει διαλυθῆ καὶ κινδυνεύει ὁ κοινωνικὸς ἱστός. Ἡ Σάμος καὶ οἱ κάτοικοί της ποὺ τὸ 2015 ἔτρεξαν νὰ βοηθήσουν ὅλους αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους, τώρα πιὰ νοιώθουν ἀσφυξία»…
   …δηλώνει στὴν κάμερα τοῦ Open ἡ ἀντιδήμαρχος Σάμου.
   Μόργκαν Χρῆστος, Φιλονόη
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...