Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 44%. ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 33% ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 23%. Ο ΟΥΓΓΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΑΝΑΑΝΘΙΖΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΥΣΣΑΞΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ.


 Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ορμπάν


 
Η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν έχει καταγάγει τη μεγαλύτερη επιτυχία της όχι στο οικονομικό πεδίο αλλά στο δημογραφικό το οποίο αποτελεί αναμφίβολα πολύ δυσκολότερη πρόκληση.
 Κατά το διάστημα 2002-2010 που η χώρα αυτή είχε αριστερή κυβέρνηση, είχε καταγραφεί πτώση των γάμων κατά 23%. 
 


Επειδή ο δείκτης γονιμότητας στην Ουγγαρία είχε πέσει στα 1,49 παιδιά ανά γυναίκα όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Ορμπάν, και είχε φτάσει να είναι από τους χαμηλότερους σε ολόκληρη την Ευρώπη, η νέα ουγγρική κυβέρνηση έθεσε την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος ως υπ' αριθμόν 1 προτεραιότητά της. 


Ένα από τα κίνητρα που έδωσε ο Ορμπάν στα νέα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν ήταν και η διαγραφή ενός κρατικού στεγαστικού δανείου 30.000 ευρώ σε περίπτωση που αποκτούσαν τρίτο παιδί. 

Το κίνητρο αυτό σε συνδυασμό και με άλλες πολιτικές που αποσκοπούσαν στην αντιστροφή της δημογραφικής συρρίκνωσης της Ουγγαρίας, είχε θεαματικά αποτελέσματα. 

Το ποσοστό γυναικών στην Ουγγαρία που παντρευόταν σε ηλικία 20-24 ετών, ενώ έπεφτε σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια των δεκαετιών 1990 και 2000, άρχισε να ανακάμπτει από το 2014 και μετά.

 Από το 2010 μέχρι σήμερα οι γάμοι στην Ουγγαρία αυξήθηκαν κατά 44% ενώ τα διαζύγια ελαττώθηκαν κατά 23% και οι εκτρώσεις κατά 33%!

 Και φυσικά αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί αποσιωπήθηκαν εντέχνως τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ΜΜΕ διότι χαλούσαν το παραμύθι της δαιμονοποίησης του Ορμπάν ο οποίος αντιστέκεται σθεναρά στην εθνολογική αλλοίωση της χώρας του δια της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης.

Αυτά να τα βλέπουν μερικοί "φωστήρες" στην Ελλάδα που επιμένουν σώνει και καλά ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος και εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος είναι η αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών από την κεντρική Ασία και την Αφρική, οι οποίοι λόγω κουλτούρας και θρησκείας ούτε μπορούν αλλά και ούτε θέλουν να αφομοιωθούν με τους Έλληνες αλλά αναγκαστικά γκετοποιούνται και αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της χώρας και του έθνους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.   Ο  ελληνικός  λαός  επιδιώκει  τον  αυτοκαταστροφή  του.  Όχι  μόνο  αποδέχεται  να  εξουσιάζεται  από  μερικές  διεφθαρμένες  μαφιόζικες  οικογένειες,  αλλά  ταυτόχρονα  ψηφίζει  σαν  ηγέτες του  κάτι  ανίκανα  πρακτόρικα  άτομα  με  ονόματα  Σημίτης,  Κώστας,  Τζέφρι,  Τόνυ,  Αλέξης  και  Κούλης.  Τι  να  κάνουμε;  Άλλοι  λαοί  θα  ζήσουν,  άλλοι  θα  πεθάνουν.  
Ορισμένοι  λαοί  πεθαίνουν  με  τιμή.  Ορισμένοι  σέρνονται  σαν  ερπετά.
Εδώ  έχουμε  τον  Θάνατο  ενός  πανάρχαιου  λαού,  χωρίς  ούτε  μία  αντίδραση.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

24 σχόλια :

 1. «Αρχιεπίσκοπος» Ιερώνυμος: «Είμαστε στην εποχή που πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε κοντά στον Θεό».
  Γιατί βρε τραγόγερε, μήπως υπήρχε εποχή που δεν έπρεπε οι Έλληνες να αγαπούν ο ένας τον άλλο; Χρυσά μοσχάρια της Ιουδαίας…
  Αλλά σαν γνήσιος νεοταξίτης, που επιδοτείται κι αυτός από τον Σόρος, μας διευκρινίζει έμμεσα τι εννοεί παρακάτω:
  «Όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο εθελοντισμός ήταν αυτός που βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Ο εθελοντισμός συντηρεί όλα τα έργα της φιλανθρωπίας». Όταν οι νεοταξίτες αναφέρονται σήμερα στον «εθελοντισμό» εννοούν την φροντίδα για τους μωαμεθανούς.
  Στην Λέσβο γκρέμισαν το Σταυρό για να μην ενοχλούνται οι μετανάστες. Καμία αντίδραση από την εκκλησία.
  Στην Λέσβο αλλοδαποί κατέστρεψαν ένα προσκυνητάρι με μορφή μικρής εκκλησίας που ήταν τοποθετημένο κοντά στην περιοχή που γκρέμισαν το σταυρό. Καμία αντίδραση από την εκκλησία.
  Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στην Λεόντειο Σχολή στα Άνω Πατήσια και στα 15ο και 60ο Γυμνάσια και 15ο ΓΕΛ χωρίς όμως να φέρει το θρησκευτικό σύμβολο του Χριστιανισμού, τον Σταυρό, και αυτό για να μην αισθανθούν προσβεβλημένοι οι μουσουλμάνοι.
  Τόσον τιμά και πιστεύει στον σταυρό ο αρχιτσέλιγκας (αρχιποιμήν)...
  Βγάλε τον σταυρό σου τραγόπαπα και πήγαινε στους αγαπημένους σου μωαμεθανούς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Πάπας Φραγκίσκος «ευλογεί» ξόανο. Ο Ιερώνυμος της Ρώμης.
   Σε ένα βίντεο που δείχνει μια τελετουργία ιθαγενών που έλαβε χώρα στους κήπους του Βατικανού στις 4 Οκτωβρίου ως ένα προοίμιο για την έναρξη της «Συνόδου του Αμαζονίου», δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο να «ευλογεί» ένα ξύλινο αγαλματίδιο που παριστάνει μια γυμνή έγκυο γυναίκα, που είναι η θεά "Pachamama".

   Η Pachamama είναι μια θεότητα που λατρεύεται από τους αυτόχθονες πληθυσμούς των Άνδεων. Είναι γνωστή ως η μητέρα της γης / του χρόνου. Στη μυθολογία των Ίνκα, η Pachamama είναι θεά της γονιμότητας και της συγκομιδής και προκαλεί σεισμούς. Είναι επίσης μια πανταχού παρούσα και ανεξάρτητη θεότητα που έχει τη δική της αυτοδύναμη και δημιουργική δύναμη να συντηρεί τη ζωή σ’ αυτή τη γη. Η Παχαμάμα είναι η μητέρα του Θεού Ήλιου και της μαμάς Κιλά, της θεάς του φεγγαριού. Λέγεται ότι είναι επίσης σύζυγος του Inti, του γιου της. Η λατρεία της έχει υιοθετηθεί και από οπαδούς της Νέας Εποχής.
   Το βίντεο δείχνει μια ιθαγενή γυναίκα να πλησιάζει τον Φραγκίσκο με το ξύλινο άγαλμα. Υποκλίνονται ο ένας στον άλλο. Τότε αυτή ευλογεί τον εαυτό της. Ο Φραγκίσκος στη συνέχεια τη μιμείται και ευλογεί και αυτός τον εαυτό του. Εκείνη του σφίγγει το χέρι. Ο Φραγκίσκος φαίνεται να αγγίζει το άγαλμα και μετά να το «ευλογεί». Καθώς η γυναίκα γυρίζει για να φύγει, ένας άλλος ιθαγενής την προτρέπει να δώσει το άγαλμα στον Πάπα. Στη συνέχεια γυρίζει πίσω στον Φραγκίσκο και του δίνει το άγαλμα. Αυτός το λαμβάνει κάνοντας υπόκλιση.
   Το Βατικανό αρνήθηκε να αναφέρει ποιο είναι το άγαλμα. Ένας επίσημος διερμηνέας στην εκκλησία της Σάντα Μαρία στην Τραψοντίνα, όπου είχαν τοποθετηθεί τα αγάλματα, επιβεβαίωσε ότι το άγαλμα ήταν η «Pachamama», η «μητέρα, που νοιάζεται για τη ζωή, που δίνει τροφή στη ζωή».

   Νωρίτερα, κάποιοι καθολικοί πήραν τα αγάλματα από την εκκλησία και τα έριξαν στον ποταμό Τίβερη.

   Ένας Βραζιλιάνος επίσκοπος, ο José Luis Azcona Hermoso από την πόλη Marajó, δήλωσε ότι η τελετή αυτή στους κήπους του Βατικανού, αποτελεί μια "σκανδαλώδη, δαιμονική τελετή".
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Να διώξουμε με κλωτσιές τον πρωθυπουργό της διεφθαρμένης μαφιόζικης οικογενειοκρατίας, πριν προλάβει να μας αντικαταστήσει όλους με μωαμεθανούς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολόκληρη Κωμόπολη από ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ χτίζει ο διεφθαρμένος Κούλης στην Σάμο. Οι Σαμιώτες κοιτάζουν με απλανή βλέμματα σαν αγελάδες.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Αν μας πάρουν χαμπάρι, τι γίνεται κ. Μητσοτάκη;
   Αν καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι εσύ και ένα συγκεκριμένο πολιτικό δίκτυο (μασονία, Παυλόπουλος, Αβραμόπουλος και οι πάντοτε προδότες κομμουνιστές) θέλετε ύπουλα και πούστικα να τον αντικαταστήσετε με μωαμεθανούς, τι θα γίνει Μητσοτάκη αν εξεγερθούν;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

   Μια φωτογραφία η οποία γεννάει πάρα πολλά ερωτήματα είναι από την είσοδο του Στρατοπέδου «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη Ξάνθης όπου στην πόρτα του έχει τοποθετηθεί ένα επίσημο χαρτί το οποίο γράφει «Διατίθεται προς εκμίσθωση» και μάλιστα έχει τα τηλέφωνα του Δ΄ Σώματος Στρατού.
   Το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης είχε ακουστεί ότι μπορεί να διατεθεί για camp αλλοδαπών κάτι το οποίο ο Δήμος Ξάνθης δεν ήθελε ούτε καν να το ακούσει και μάλιστα είχε εκδόσει και Δελτίο Τύπου το οποίο έλεγε «Κάτω τα χέρια από το στρατόπεδο Σταυρούπολης» χωρίς όμως να προχωρήσει σε κάτι συγκεκριμένο.
   Μερικές μέρες μετά έρχεται η παραπάνω πινακίδα γεννάει πολλά ερωτήματα για το ποιος άραγε θα μπορούσε να νοικιάσει έναν τέτοιο χώρο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Καθηγητής της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ: «Για μένα, καθετί νέο έρχεται από την Ελλάδα».

  «Γεννήθηκα για πρώτη φορά το 360 π.Χ. Γνώρισα έναν νέο άνδρα, τον Φίλιππο, που άλλαξε τις δομές του βασιλείου των Μακεδόνων. Αγαπούσα τον γιο του τον Αλέξανδρο, το άλογό του τον Βουκεφάλα και μαζί ιππεύσαμε στην Ασία. Είδα την Αίγυπτο, τη Βαβυλώνα, τις ωραιότερες γυναίκες, τις Ινδίες, μερικές φορές είδα τον Αλέξανδρο μεθυσμένο. Μια φορά κάναμε λάθος και γυρίσαμε στην πατρίδα μέσα από την έρημο. Ο Φίλιππος είναι ο πατέρας της ελληνιστικής περιόδου, ήταν αυτός που είχε την επιθυμία να εκστρατεύσει στην Ασία, ίδρυσε πόλεις, είχε καταλάβει ότι ο γιος του έπρεπε να μορφωθεί από τους καλύτερους δασκάλους».
  Παραφράζοντας το λατινικό ρητό «ex Αfrica semper aliquid novi», ο καθηγητής επιβεβαίωσε τα φιλελληνικά του αισθήματα: «Για μένα, καθετί νέο έρχεται από την Ελλάδα».
  Ο Ρόμπιν Λέιν Φοξ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Οι Αιγές, η βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων, στην Αθήνα», που διοργάνωσε ο νεοσύστατος σύλλογος «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του», στο αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής, την περασμένη Τρίτη, με διακεκριμένους ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκος Σταμπολίδης, ο ιστορικός και ακαδημαϊκός Μιλτιάδης Χατζόπουλος, ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος κ.ά. Ο σύλλογος θέλησε να δώσει το «παρών» στην πρωτεύουσα και να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τη στήριξή του στην ολοκλήρωση του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και στο έργο της εφόρου Αρχαιοτήτων Ημαθίας και υπεύθυνης της ανασκαφής Αγγελικής Κοτταρίδη.
  Η κ. Κοτταρίδη παρουσίασε το έργο που έχει γίνει για την ανάπτυξη του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών, ένα δίκτυο που θα ενώνει τα μουσεία και τις αρχαιολογικές συστάδες που βρίσκονται διάσπαρτες στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, έκτασης 88.000 στρεμμάτων, και τα μουσεία της Βέροιας. Υπό τη σκέπη του πολυκεντρικού μουσείου, το οποίο θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2020, θα βρίσκονται το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, η Βασιλική Νεκρόπολη, το Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ και οτιδήποτε εντοπίζεται στο μέλλον. Η πρώτη έκθεση του νέου μουσείου, που είναι και η πύλη για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, θα ονομάζεται «Αιγών Πύλη». «Θέλουμε να αναστήσουμε τη χαμένη πόλη μέσα από τα σύμβολα και τα σπαράγματά της. Στόχος μας είναι οι Αιγές να γίνουν ένα κέντρο έρευνας για την ελληνιστική οικουμένη», σημείωσε η κ. Κοτταρίδη και προανήγγειλε ένα διεθνές συνέδριο για την επόμενη χρονιά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΑΠΙΛΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  Πασίγνωστος, γοητευτικός γιατρός παράτησε την πλούσια σύζυγό του για την αγκαλιά και το ταμπεραμέντο ισχυρού εφοπλιστή και πήγε να ζήσει μαζί του.
  Πασίγνωστος, γοητευτικός γιατρός παράτησε την πλούσια σύζυγό του για την αγκαλιά και το ταμπεραμέντο ισχυρού εφοπλιστή, σοκάροντας τον κόσμο της αριστοκρατίας με την απόφασή τους να γίνουν ζευγάρι!
  Ο επιστήμονας και ο ευγενής άνδρας του εγχώριου jet set ερωτεύτηκαν σφόδρα και η παθιασμένη σχέση τους στεγάζεται σήμερα σε μια ονειρική πολυτελή βίλα στο Κεφαλάρι, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή. Το ειδύλλιο των δύο ανδρών αποτελεί το πιο hot κουτσομπολιό της high society, με τις λεπτομέρειες για τον βίο τους να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και των παγερά αδιάφορων του κύκλου τους!
  Ο κούκλος επιστήμονας τη δεκαετία του 2000 ήταν περιζήτητος γαμπρός! Οι κυρίες της αριστοκρατίας τον συμπαθούσαν πολύ και εύκολα του άνοιξαν τις πόρτες στο θέαμα και στα ακριβά σαλόνια, συστήνοντάς τον (και επιβάλλοντάς τον επίσης) στην ελίτ του λαμπερού κόσμου του χρήματος. Για χρόνια κατείχε τον τίτλο του γοητευτικού τζέντλεμαν, αφού κυκλοφορούσε στα κοσμικά πάρτι ντυμένος με ακριβά κοστούμια και σπορ αυτοκίνητο. Οι γνωριμίες του απέδωσαν γρήγορα καρπούς, αφού απέκτησε διάσημους πελάτες στο ιατρείο του στο κέντρο της Αθήνας, ειδικότερα την αφρόκρεμα της showbiz αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.
  Η ομορφιά, το στιλ, και το υπέροχο χαμόγελο ήταν τα «όπλα» του για να ρίξει όποιο θηλυκό και αρσενικό τού γυάλιζε, μέχρι που βρήκε τη… δασκάλα του! Μια επιτυχημένη και όμορφη νεαρή, γόνος πλούσιας οικογένειας, κατάφερε να τον κάνει δικό της και να τον παντρευτεί.
  Ο γάμος τους ήταν ανάμεσα στα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς, αφού η χλιδή περίσσευε και το wedding party άφησε εποχή. Η μητέρα της νύφης είχε αναλάβει την οργάνωση, αφού κατέχει το know how, καθώς είναι πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα λόγω του brand name που κατέχει στην εστίαση και όχι μόνο. Κάθε φορά στο «παρών» σε καλέσματα γνωστού pr-man, σε γκαλά, εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες κλασικής μουσικής και πάρτι της υψηλής κοινωνίας το ζευγάρι πόζαρε ερωτευμένο και χαμογελαστό.
  Η γνωριμία του γιατρού με τον σχεδόν συνομήλικό του εφοπλιστή, με όνομα ξακουστό στον χώρο της ναυτιλίας από πάππου προς πάππου, έγινε σε μια μουσική βραδιά μουσικής δωματίου και αρχικά ξεκίνησε σαν μια δυνατή φιλία. Γρήγορα εξελίχθηκε σε φλερτ κι έπειτα σε έρωτα. Με συνοπτικές διαδικασίες ο γιατρός ζήτησε διαζύγιο από τη σύζυγό του, διαλύοντας τα πάντα για τον νέο σύντροφό του. Κι όταν πια το πήρε στα χέρια, αφέθηκε στη νέα του αγάπη. Το ζευγάρι έχει πολλά κοινά να μοιραστεί, κυρίως όμως τη σφοδρή αγάπη του για την τέχνη!
  Όταν έγινε γνωστή στην υψηλή κοινωνία η σχέση των δύο ανδρών, η πρώην σύζυγος δεν ήξερε, από την ντροπή της, πού να κρυφτεί. Εξαφανίστηκε από τα κοσμικά στέκια για καιρό, μη αντέχοντας τα βλέμματα συμπόνοιας στο πρόσωπό της από τις σνομπ μεγαλοκυρίες. Κυρίως όμως για να μην πέσει πάνω στον τέως σύζυγό της, ο οποίος σπανίως εμφανίζεται σε εκδηλώσεις μετά του αγαπημένου του, θέλοντας να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Κι επειδή φοβάται το κακό μάτι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Κίνα θέλει να κάνει το λιμάνι του Πειραιά μεγαλύτερο από το Αμβούργο».
  Σε άρθρο του Γκερντ Χέλερ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, γίνεται εκτενής ανάλυση της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα αλλά και των μέχρι τώρα επενδύσεων των Κινέζων στη χώρα μας.
  Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, που προορίζεται «να λειτουργήσει ως κόμβος για τον νέο δρόμο του μεταξιού», ως κεντρική πύλη για να κατακτήσει τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και «να κερδίσει πολιτική επιρροή», όπως σημειώνει.
  «Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, το απόγευμα επειδή ο Πειραιάς είναι το λιμάνι του», γράφει ο Γερμανός αρθρογράφος, ο οποίος υποστηρίζει πως «οι Κινέζοι αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Πειραιά ως το κεφάλι του κινεζικού δράκου στην Ευρώπη. Φέτος, ο Πειραιάς έγινε το μεγαλύτερο λιμάνι των εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο.
  Η Cosco επενδύει τώρα περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για να αυξήσει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων από 7,5 εκατομμύρια TEUs (μονάδα μέτρησης κοντέινερς) σε 10 εκατομμύρια. Ο στόχος είναι να ξεπεράσει ο Πειραιάς το Αμβούργο και το Μπρέμερχάφεν και να καταστεί το τρίτο λιμάνι στην Ευρώπη».
  «Κατά την επίσκεψη στον τερματικό σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων, ο Σι Τζινπίνγκ θα συνοδεύεται από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στη Σαγκάη, όπου ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την εμπορική έκθεση Expo με 60μελή επιχειρηματική αντιπροσωπεία, προκειμένου να προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι ανοικτή στις επενδύσεις», δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην κινεζική κρατική τηλεόραση CGTN.
  Αυτό δεν χρειάζεται να το πει δύο φορές στους Κινέζους. Η επέκταση του Πειραιά είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα, αλλά όχι η μόνη, κινεζική επένδυση στην Ελλάδα. Στα τέλη του 2016, η κινεζική Εταιρεία Κρατικών Δικτύων (State Grid Corporation), ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, απέκτησε το 24% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
  Πριν από δύο χρόνια, ο κρατικός όμιλος Shenhua απέκτησε το 75% των τριών αιολικών πάρκων του ελληνικού Ομίλου Copelouzos. Και οι δύο εταιρείες θέλουν τώρα από κοινού να επενδύσουν περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ στον ενεργειακό τομέα. Οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Sky Solar Holdings, η Yangtze Power Investment και η Hanergy, επενδύουν, επίσης, στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα», υπενθυμίζει ο Γερμανός αρθρογράφος.
  «Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, οι Κινέζοι, επίσης, διεισδύουν. Η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ZTE αποτελεί σημαντικό προμηθευτή της ελληνικής Telecom και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα τεχνολογικό πάρκο στην Ελλάδα. Και η Huawei βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η εταιρεία όχι μόνο προμηθεύει τεχνολογία, αλλά συνεργάζεται και με ελληνικά πανεπιστήμια στην έρευνα και δίνει υποτροφίες. Εγκαίρως, πριν την επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η Τράπεζα της Κίνας άνοιξε ένα υποκατάστημα στην Ελλάδα.
  Οι Κινέζοι τραπεζίτες εδρεύουν σε ένα από τα καλύτερα σημεία της ελληνικής πρωτεύουσας, στον Πύργο της Αθήνας, το ψηλότερο κτίριο της πόλης. Αυτό υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες των Κινέζων», καταλήγει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.


  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Ε.Α. ΑΘ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ. Η Τουρκία έχει φτιάξει ένα σχέδιο στο προσφυγικό για να μας κατακτήσει με τον τρόπο αυτό".
  Ο Έλληνας Αντιπτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Αιγαίο, όπου όπως λέει βρισκόμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία.
  Οι Τούρκοι θα καταλάβουν μόνο με την δύναμη των όπλων, καθώς η απλή παρακολούθηση των προκλήσεων σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, δίνει έναυσμα για περισσότερες επιθετικές ενέργειες κατά του Ελληνισμού από την Άγκυρα.
  Η Άγκυρα όταν δει την ελληνική αντίδραση, τότε θα ξανασκεφθεί την επόμενη κίνηση.
  Οι στρατιωτικοί μας είναι πανέτοιμοι, απλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Φυσικά και δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά η μη απάντηση στις προκλήσεις, θα δημιουργήσει τετελεσμένα!
  Η λύση για να πάρει το μήνυμα η Τουρκία ότι υπάρχουν όρια είναι η Ελλάδα να καταρρίψει κάποια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπανικολάου.
  Για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ο Αντιπτέραρχος δήλωσε στον Alpha: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πόλεμο. Εντάσσεται στον πόλεμο που τον λέμε υβριδικό. Προσπαθούν με την προπαγάνδα να περάσουν ένα μήνυμα προς τα έξω ότι αυτοί είναι τα θύματα και όχι οι θύτες. Εδώ έχουμε μια Τουρκία η οποία προσφάτως παρενέβη στη Συρία, κινδυνεύουν με αφανισμό οι Κούρδοι, κανένας γείτονας δεν έχει καλές σχέσεις μαζί της και εμφανίζεται να λέει ότι εμείς είμαστε εκείνοι που της δημιουργούμε τα προβλήματα και κάνει και ιστορική αναδρομή. Το ίδιο έκαναν και με τους πρόσφυγες λέγοντας ότι εμείς βυθίζουμε τις βάρκες, ενώ η Τουρκία έχει φτιάξει ένα σχέδιο στο προσφυγικό για να μας κατακτήσει με τον τρόπο αυτό. Κινδυνεύει η χώρα μας και θα πρέπει να λάβουμε μέτρα. Ποια θα είναι αυτά;
  Αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης, πρέπει να κάτσουν όλα τα κόμματα και να έχουν μια κοινή πολιτική, δεν πρέπει να γίνει θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης. Ο κόσμος καίγεται, η Ελλάδα τελειώνει, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει».
  Για τις παραβιάσεις και τις παρακολουθήσεις με τα μη επανδρωμένα UAV και το πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα:
  «Είναι απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής υπηρεσίας κατά την άποψή μου να καταρρίψει κανα δυο από αυτά, εξάλλου δεν έχει κανέναν μέσα να πούμε ότι χτυπήσαμε άνθρωπο για να δώσουμε ένα μήνυμα προς την άλλη πλευρά. Βέβαια στο περισσότερο διάστημα πετούσαν παράλληλα και πάνω από τον δικό τους τον χώρο και έπαιρνα πλαγίως τις πληροφορίες που ήθελαν, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις που υπήρξαν παραβιάσεις».
  Για το τι θα συμβεί αν προχωρήσουμε σε κατάρριψη μη επανδρωμένου:
  «Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι πολύ σοβαρό, θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε σε πόλεμο και θα δώσουμε στους άλλους να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιάζονται. Προσφάτως, πριν από 3-4 μήνες κάτι αντίστοιχο έγινε στην Περσία και εκείνη κατέρριψε ένα UAV της Αμερικής. Θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να εμπιστευθεί τους στρατιωτικούς και να μπούμε σε μια άλλη πολιτική αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης. Οι πολιτικοί πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα μόνοι τους. Πρέπει να καθίσουν κάτω και να ενημερωθούν για το μέγεθος του προβλήματος που έχει φτάσει πλέον η χώρα».
  Για Ερντογάν:
  «Πιστεύετε ότι ο Ερντογάν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλες τις χώρες δεν έχει στείλει ειδικούς ανθρώπους στα ελληνικά νησιά και δεν είναι προετοιμασμένος αν συμβεί κάτι, να κάνει κάτι;»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ε.Μπούχλης: «Μας είχαν απαγορεύσει να τραγουδήσουμε το ''Μακεδονία Ξακουστή''».
  Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Ε. Μπούχλης. Μιλώντας στο Star είπε πως είχαν πάρει εντολή να μην τραγουδήσουν το ένδοξο εμβατήριο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
  Το περιστατικό έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
  Όπως δήλωσε, «μας ενημέρωσαν εκείνη τη μέρα ότι δεν θα το τραγουδήσουμε στην παρέλαση. Έτσι αποφάσισα να το τραγουδήσω σε ένα άλμα για να αλλάξω την απόφαση».
  Όσο για τις συνέπειες, λέει πως δε φοβήθηκε καθόλου όταν έμαθε ότι θα περάσει στρατοδικείο, ενώ είπε πως οι γονείς του ένιωσαν υπερήφανοι για τον ίδιο. «Θεωρώ ότι έκανα όλους τους Έλληνες υπερήφανους», καταλήγει.
  Πριν λίγες μέρες πάντως αποκταστάθηκε η τιμή του, καθώς κρίθηκε αθώος παμψηφεί από το Στρατοδικείο Λάρισας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μυτιλήνη: Οι αλλοδαποί μεταφέρονται στο νησί με φορτηγά του ελληνικού Στρατού.
  Ο ελληνικός Στρατός συνεχίζει να κάνει τον «υπηρέτη» των αλλοδαπών.
  Στη Μυτιλήνη οι μετακινήσεις των παράτυπων μεταναστών λαμβάνουν χώρα με οχήματα γενικής χρήσης της 98 ΑΔΤΕ.
  Υποτίθεται το 2015 αιφνιδιαστήκαμε και ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος να διαχειριστεί τις ροές. Το 2019 πάλι αιφνιδιαστήκαμε και χρειαζόμαστε τον Στρατό;
  Η εμπλοκή των ΕΔ στο μεταναστευτικό ήταν λάθος. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Τα συστήματα είναι σε οριακή κατάσταση και το προσωπικό δεν επαρκεί.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εισαγγελέας διατάχτηκε από τον αλλόφυλο Κούλη να διώξει όσους αντιδρούν στην εγκατάσταση μωαμεθανών στην περιοχή τους.
  Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις αντιδράσεις των κατοίκων, τον προηγούμενο μήνα στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, κατά της μόνιμης εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.
  Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ.
  Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που έφτασε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκαντζιά. Λαμβάνοντας υπ' όψιν και σχετικά δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα, ο κ. Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.
  Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δύο είναι τα αδικήματα που θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται: αφενός αυτό της παράνομης βίας κατά συρροή, από κοινού, με ρατσιστικά κίνητρα και αφετέρου αυτό της δημόσιας υποκίνησης μίσους ή βίας.
  Για την πρώτη πράξη θα ερευνηθεί, εάν οι αντιδράσεις των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν συμφωνίες/συμβάσεις με ξενοδόχους της περιοχής, ενώ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πράξη, οι αστυνομικοί του τμήματος ρατσιστικής βίας θα εξετάσουν, εάν δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας «ξεσήκωσαν» τους κατοίκους.

  Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που τοποθετούν τους παράνομους μετανάστες σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ενδοχώρα και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Επιπλέον θα ζητηθούν τυχόν αναφορές που έκανε για τα περιστατικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα Βόλβης ώστε να περιληφθεί το περιεχόμενό τους στην έρευνα.
  Μετά την αντίδραση των κατοίκων, οι 200 αλλδοαποί που προέρχονταν από τη Σάμο και επρόκειτο να εγκατασταθούν στα Βρασνά, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Διεθνές Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, είναι ΜΚΟ δια μέσου της οποίας διακινούνται δισεκατομμύρια δολλάρια για την λαθρομετανάστευση, για διεθνείς αναταραχές και εξεγέρσεις και για κατασκοπεία. Ιδρύθηκε το 1982 από τον Τζωρτζ Σώρος και το "Ελληνικό" παράρτημα το ελέγχουν Σλαυοσκοπιανοί μέλη του Ουρανίου τόξου.
  Το Δ.Σ. του παραρτήματος αποτελείται από τους:
  Γρηγόρη Βαλλιανάτο, Πρόεδρο
  Kevin Boyle, Μέλος
  Ορέστη Γεωργιάδη, Μέλος
  Παναγιώτη Δημητρά, Μέλος
  Dimitrina Petrova, Μέλος
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

   30/10/2019: Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική εκδίωξη προσφύγων στα Βρασνά.
   ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
   ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΑ
   ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΘ
   30 Οκτωβρίου 2019
   Κυρίες/Κύριοι,
   Σε συνέχεια της από 27 Οκτωβρίου 2019 αναφοράς μας, σας αποστέλλουμε τo ακόλουθo άρθρο από το οποίο προκύπτει πως, στην περίπτωση, τουλάχιστον, της συγκεκριμένης ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στα Βρασνά υπήρξε εκφοβισμός, με ρατσιστικό αντι-προσφυγικό κίνητρο, κατά του δικαιώματός της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, άρα με βάση αυτό αιτούμαστε τόσο να εξαιρεθεί από τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την αναφερόμενη μηνυτήρια αναφορά μας όσο και να κληθεί ώστε να καταθέσει γύρω από τους φορείς της ρατσιστικής εκστρατείας που απέκλεισε τους πρόσφυγες, με ανάγκη στέγασης, από την περιοχή.
   Σας επισυνάπτουμε το σχετικό βίντεο που περιλαμβάνεται στο άρθρο.
   Ξενοδόχος στα Βρασνά: Απειλούσαν ότι θα μας κάψουν τα σπίτια επειδή φιλοξενήσαμε πρόσφυγες
   20:35 | 29 Οκτ. 2019
   Mπούλινγκ και απειλές καταγγέλλει ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στα Βρασνά που φιλοξένησε πρόσφυγες και μετανάστες στην επιχείρησή της εκτός τουριστικής περιόδου.
   «Δέχτηκα πολύ ισχυρό μπούλινγκ και μεγάλες απειλές. Φώναζαν με τις ντουντούκες ότι θα κάψουν τα σπίτια μας. Είναι απαράδεκτα, αφύσικα και ανήθικα πράγματα. Δεν μπορείς να έχεις στο ξενοδοχείο σου τους ανθρώπους που θέλεις;» ανέφερε μιλώντας στο Open Beyond η κυρία Δέσποινα. Μάλιστα, όπως είπε, υπάρχουν ντοκουμέντα για αυτά που λέει.
   Η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου επισήμανε ότι και πέρυσι ήταν σε ανάλογο πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. «Δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στο χωριό. Δείξαμε λίγη καλοσύνη στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν να μας έχουν σαν οικογένειά τους» σημείωσε μεταξύ άλλων. https://youtu.be/PKs-uYr8LPQ

   Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
   Με τιμή,
   Παναγιώτης Δημητράς
   Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
   email: panayotedimitras@gmail.com
   διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ
   27/10/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική εκδίωξη προσφύγων στα Βρασνά κατά Αντιδημάρχου Θ. Ιορδανίδη, ξενοδόχων και κατοίκων
   ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
   ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΑ
   ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΘ
   27 Οκτωβρίου 2019
   Κυρίες/Κύριοι,
   Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τις ρατσιστικές αντιδράσεις στην έλευση προσφύγων στα Βρασνά το βράδυ της 22ης Οκτωβρίου 2019, οι οποίες και κατάφεραν να τους διώξουν και να μην φιλοξενηθούν στην περιοχή.
   Η αναφορά γίνεται κατά των συγκεντρωμένων (κάποιοι εκ των οποίων φαίνονται και σε βίντεο που σας επισυνάπτουμε) στους οποίους περιλαμβάνεται ο Αντιδήμαρχος Δήμου Βόλβης Θοδωρής Ιορδανίδης ο οποίος στο 0:27 δηλώνει: “Δε θα καταστραφούμε εμείς για να ασκήσουν την μαύρη πολιτική τους κάποιοι οι οποίοι κυβερνούν. Σήμερα λοιπόν δεν έχουν καμμία θέση οι μετανάστες εδώ…“.
   Τέλος στρέφεται και κατά των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο που ακολουθεί “ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν τους πρόσφυγες”.
   Το βίντεο σαν σύνδεσμος: https://youtu.be/MeidyGJlTyg
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ
   Η Εφημερίδα των Συντακτών
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
   23.10.2019, 08:18
   Η ξενοφοβία νίκησε στα Βρασνά
   Απόστολος Λυκεσάς
   Στη Χαλκίδα μεταφέρονται τελικά οι περίπου 400 πρόσφυγες που είχαν προορισμό τα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όμως εκεί συνάντησαν διαμαρτυρίες κατοίκων, παρακινημένων από ακροδεξιά στοιχεία.
   Χαρακτηριστικό είναι πως οι οργισμένες διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ, στο τέλος και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν τους πρόσφυγες.
   Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν χθες με δύο οργανωμένα μπλόκα κατοίκων, παρακινημένα από ακροδεξιά στοιχεία, δήλωναν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων που μετέφεραν τα μεγαλύτερο μέρος όσων είχαν αναχωρήσει από την Σάμο.
   Μέχρι αργά το βράδυ τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες παρέμεναν στα διόδια των Μαλγάρων ενώ οι άνθρωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ασφαλούς τοποθέτησης των προσφύγων σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία της περιοχής, ανέμεναν στην περιοχή της Ρεντίνας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
   Σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες στα Βρασνά βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη και άλλες κοντινές περιοχές, καθώς οι συγκεντρώσεις συνοδεύτηκαν και από αποκλεισμούς καταλυμάτων στα οποία έχουν πληροφορίες ότι θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.
   Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας πήγε χθες στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με την προϊσταμένη του γραφείου Μαρία Αντωνίου από την οποία ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη –που ήταν στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν τον συνάντησε- και παρέδωσε επιστολή στην οποία αναφέρεται στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του και στα προβλήματα που υπάρχουν.
   Ειδικότερα κάνει λόγο για 2.000 άτομα που φιλοξενούνται στις τρεις δομές του δήμου (Λουτρά Νέας Απολλωνίας – Βαγιοχώρι – Βρασνά) και σημειώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή των Βρασνών η οποία είναι και τουριστική. Όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα μας «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στα Λουτρά ή το Βαγιοχώρι, όλα πηγαίνουν πολύ καλά, έως υποδειγματικά, αλλά υπάρχει θέμα στα Βρασνά που είναι τουριστική περιοχή και ζητάμε τουλάχιστον αυτή την περιοχή να την αφήσουν έξω από τον σχεδιασμό. Δεν νομίζουμε ότι ζητάμε κάτι υπερβολικό».
   Αλήθεια είναι ότι ο κ. Λιάμας που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ., αντιμετωπίζει μέχρι τώρα με επιτυχία τις ακροδεξιές επιθέσεις ωστόσο δεν κρύβει και την ανησυχία του.
   Λίγο πριν ξεκινήσει χθες η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βόλβης έλεγε στην «Εφ.Συν.» ότι «τα μπλόκα στα Βρασνά είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης ακραίων στοιχείων της περιοχής οι οποίοι χθες κυκλοφορούσαν στην περιοχή με ηχεία πάνω σε αυτοκίνητα καλώντας τους κατοίκους να αντιδράσουν στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών».
   Ο ίδιος όπως τονίζει δεν συμφωνεί μαζί τους «δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και τις δράσεις τους» και σημειώνει ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι «μήπως ανάψουν φωτιά και σε άλλες περιοχές».
   Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
   Με τιμή,
   Παναγιώτης Δημητράς
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Όποιος μωαμεθανός εισέλθει στην Ελλάδα επιδοτείται από ξένους, υπερεθνικούς φορείς, αρκεί να μην πάει σε άλλη χώρα.
  Όποιος μωαμεθανός εισέλθει σε Ελληνικό έδαφος, και εφόσον κάνει αίτηση για άσυλο, παίρνει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μία τραπεζική κάρτα, με την οποία μπορεί να κάνει αναλήψεις μέχρι 550 ευρώ μηνιαίως.
  Στην παράγραφο 7 του εγγράφου της κάρτας υπάρχει ο εξής όρος: "Η κάρτα προορίζεται για χρήση ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. Θα απενεργοποιηθεί ΜΟΝΙΜΩΣ αν χρησιμοποιηθεί ΕΚΤΟΣ Ελλάδος".
  Έτσι ο Σόρος δεσμεύει τους μωαμεθανούς να παραμείνουν για πάντα στην Ελλάδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Crash (πριν από 2 εβδομάδες): Οι τοκογλύφοι της Γερμανίας βλέποντας το αυξανόμενο χρέος της Ελλάδος και την καταστροφή της οικονομίας της από την δημογραφική εξέλιξη, έπεισαν τον Σημίτη, ήδη από το 2000, να υπογράψει μυστικό πρωτόκολλο, βάσει του οποίου, στα επόμενα 30 χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να υποδεχθεί σαν μόνιμους κατοίκους στο εσωτερικό της τουλάχιστον 15.000.000 νέους – νέους στην ηλικία μωαμεθανούς. Αυτοί θα γίνουν τα εργατικά χέρια που θα δουλέψουν για να αποπληρώσουν στους τοκογλύφους τα χρέη. Όλοι οι πρωθυπουργοί μαθαίνουν γι αυτή την Ελληνική υποχρέωση και δεν μπορούν να προβάλλουν αντιρρήσεις. Ορισμένοι μάλιστα νοιώθουν πραγματικό ενθουσιασμό γι αυτό το σχέδιο, όπως ο Τζέφρυ Παπανδρέου, ο Τσίπρας (που πέταξε από την χαρά του όταν τον ενημέρωσε σχετικά ιδιωτικά η Μέρκελ και μετά έγινε φανατικός θαυμαστής και υποστηρικτής της Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και ο Κούλης. Βέβαια ο Κούλης γνωρίζει για το σχέδιο από πρώτο χέρι από τον Σόρος και την Λέσχη Μπίλντελμπεργκ – η δυσκολία του είναι να πείσει τους αντιδρώντες συνεργάτες του.
   ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ 15.000.000 ΝΕΑΡΟΥΣ Η ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ, (ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ). Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΑ 25.000.000 ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ.
   ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ.

   Όπως φαίνεται ορισμένοι έλυσαν όλα τους τα προβλήματα και αποφάσισαν να κινηθούν εναντίον των φαρμακείων για τους….κλασικούς φωτεινούς σταυρούς του, κόβοντας μάλιστα και μεγάλα πρόστιμα.

   Το ρεπορτάζ που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό…

   Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN βρέθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και μίλησε με τον κ.Ναούμ, φαρμακοποιό της περιοχής.

   Τα τεχνικά κλιμάκια, σύμφωνα με τον κ. Ναούμ, που διενεργούν τους ελέγχους βασίζονται σε έναν πολύ παλιό νόμο, που ορίζει τις διαστάσεις των φωτεινών πινακίδων και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν τηρείται κατά γράμμα.

   Όποιος βρεθεί να έχει φωτεινό σταυρό εκτός προδιαγραφών, τρώει πρόστιμο.

   Όπως μάλιστα τονίζεται στο ρεπορτάζ, ενοχλεί το ότι αφενός μεν οι σταυροί αναβοσβήνουν και ως εκ τούτου φαίνονται από μακριά, και αφετέρου το ότι είναι και μεγάλοι σε μέγεθος.

   Πόσο σύμπτωση μπορεί να θεωρηθεί όλο αυτό, όταν συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο έντονου μεταναστευτικού προβλήματος που δημιουργούν κυρίως προερχόμενοι από μουσουλμανικές χώρες;;
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  3. Ο Σημίτης το 2001 διακήρυξε: «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πολυπολιτισμικό κράτος και πρέπει να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση αυτή!».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ.
  Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν πήγε εκεί ως πρέσβειρα της επιτροπής 2021, για τα 200 χρόνια από το 1821, πήγε εκεί ως πρέσβειρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αποκάλυψε το σχέδιο για το πώς θέλει την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες.
  Μέχρι και ο αλλόφυλος Κούλης την άκουγε με γουρλωμένα μάτια.. μην τυχόν του ξεφύγει καμία εντολή της Γιάννας… ενώ ο μασόνος Παυλόπουλος παρακολουθούσε ευλαβικά…
  Για «ζέσταμα» η Γιάννα Αγγελοπούλου λίγο μετά το ξεκίνημα των δηλώσεων της, ανέφερε ότι, « κομμάτι της Ελλάδας που θέλουμε να περιγράψουμε είναι τόσο ο Γιάννης Αντεντοκούμπο και ο Καχι Καχιασβίλι όσο και ο Ιμάμ Ζαχαρίας.»
  Σημειώστε δε ότι στα λεπτά που μίλησε η πρέσβειρα… η αναφορά στα ονόματα των ηρώων του 1821 ήταν μηδενική.
  To τι τελικά έχει σχεδιάσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων και το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το περιέγραψε συνοπτικά και με τον καλύτερο τρόπο η Αγγελοπούλου, αναφέροντας ότι «όλοι μαζί καλούμαστε να συνδιαμορφώσουμε αυτή τη νέα πατριδογνωσία…».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ, Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ. Η ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ, ΟΛΟ ΧΑΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ, ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, (επιβεβαιώνοντας την ρήση του Ιωάννου Μεταξά), ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΝΑΥΑΡΧΟΙ, ΚΛΠ ΕΜΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΑΝΑΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ. Θα συζητήσουν οι προδότες, οι εφιάλτες, τον εορτασμό της Εθνεγερσίας. Θα συζητούσε ο Εφιάλτης με τον Ξέρξη τον εορτασμό της Θυσίας του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες;
   Μα πόσο καλός πρέπει να είναι ένας ψυχίατρος για να ερμηνεύσει τα νεοελληνικά τεκταινόμενα στον χώρο της πολιτικής; Ο Κάρολος Γιουγκ θα τα είχε προφανώς χαμένα.
   Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ τοποθετήθηκε από τον αλλόφυλο πρωθυπουργό, γόνο μιας διεφθαρμένης μαφιόζικης ξένης οικογενειοκρατίας, που θέλει να αντικαταστήσει τον Ελληνικό λαό με μωαμεθανούς, σαν υπεύθυνη του εορτασμού του 1821.
   ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ: «Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνάντησε χθες την Γιάννα Αγγελοπούλου.
   Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.
   Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και τις επιδιώξεις της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στόχους που εξέθεσε η κ. Αγγελοπούλου και με αφορμή την εκδήλωση, χθες, στη Βουλή.
   Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της Προέδρου της Επιτροπής, παρακολουθώντας την πορεία της Επιτροπής και των δράσεών της».
   Άραγε η ΓΙάννα Αγγελοπούλου θα επιδιώξει να συναντήσει για το θέμα του εορτασμού και τους: Νικόλαο Μιχαλολιάλο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, κλπ, κλπ;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. Ο πρώην κομμουνιστής, υπουργός του Κούλη Τάκης Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των πολυτέκνων (μωαμεθανών;) και την αντιμετώπιση του δημογραφικού (με εισαγωγή μουσουλμάνων).
  Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε χαιρετισμό του στην ενημερωτική Ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με δημάρχους και την Περιφέρεια Αττικής, με θέμα την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και σε πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας.
  Στον χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε το δημογραφικό εθνικό πρόβλημα τονίζοντας ότι υπονομεύει το μέλλον του έθνους. Σημείωσε ακόμα ότι «η αποσπασματική επιδοματική πολιτική και τα κάθε λογής φιλοδωρήματα δεν λύνουν το πρόβλημα. Μπορεί προσωρινά να ανακουφίζουν αλλά δεν αντιστρέφουν τη δημογραφική τάση» και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας, όπως:
  • η ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
  • η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%.
  • η αύξηση κατά 30.000 των δικαιούχων voucher παιδικών σταθμών με στόχο να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
  Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει η κυβέρνηση για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας καθώς και στα αιτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών της ΑΣΠΕ. Τόνισε ωστόσο ότι για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση καθοριστικοί παράγοντες είναι η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού και η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ἤδη τριάκοντα ἔτη ἄνευ τοῦ τείχους
  10 Νοεμβρίου 2019 AKROPOLIS WORLD NEWS - Τὰ νέα ἑλληνιστὶ γεγραμμένα  Νεωστὶ εἶπέ μοι φίλος τις ἐκ τῆς Γερμανίας ἐπανελθὼν ὅτι ἐὰν Γερμανὸν παῖδα ἐρωτᾷς ὅ τι περὶ τοῦ τείχους νομίζει, οὗτος ἀποκρινεῖται ἐρωτῶν αὐτὸς “τί τεῖχος λέγεις“; καὶ εἰ τοῦτο παράδοξον εἶναι δοκεῖ, ἀληθές ἐστιν· οἱ πλεῖστοι τῶν νῦν Γερμάνων νεανιῶν οὐκ ἴσασιν ὅ τι “τὸ τεῖχος“ ἦν.

  τὸ μὲν τεῖχος τὴν πόλιν Βερολῖνον ὀκτὼ καὶ εἴκοσι ἔτη σχίζον σύμβολον τοῦ “Ψυχροῦ Πολέμου“ ἐγένετο, πολλοὶ δὲ ἄνθρωποι διαβαίνειν πειρώμενοι ἀπέθανον· τὸν μὲν τῶν ἀποθανόντων ἀκριβῆ ἀριθμὸν οὐκ ἴσμεν, λέγεται δὲ ὅτι ἑκατὸν μὲν εἴκοσι πέντε ἀπέθανον, ἄλλοι δὲ πολλοὶ ἐτρώθησαν καὶ μυρίοι ὑπὸ τῶν φυλάκων πρὶν διαβαίνειν κατεσχέθησαν, πεντακισχίλιοι δὲ εὐτυχῶς τοὺς φύλακας ἔλαθον καὶ διέβησαν· πάντες τῷ ἑσπερίῳ τῆς πόλεως μέρει τὸ ὄνομα “ἡ ἐν τῇ Ἐρυθρᾷ Θαλάττῃ νῆσος“ ἐπέθεσαν.

  τὸ τεῖχος τῇ 9ῃ Νοεμβρίου τοῦ 1989ου ἔτους ἠφανίσθη, ἡ δὲ αἰτία θαυμαστή ἐστιν, τοῦτο γὰρ κατὰ τύχην ἐγένετο· Ἴταλος μὲν δημοσιογράφος Γερμανὸν στρατηγὸν (τῆς Ἀνατολικῆς Γερμανίας) ἤρετο ὁπότε ἐν νῷ ἔχοιεν τοὺς πολίτας ἐκ τῆς χώρας ἐκπορεύεσθαι, ὁ δὲ στρατηγὸς σφαλλόμενος ὅτι “αὐτίκα“ ἀπεκρίνατο· αὕτη δὲ ἡ ἀπόκρισις ταχέως εἰς τὸ Βερολῖνον ἀφίκετο, τό τε Ἑσπέριον καὶ τὸ Ἀνατολικόν, ὃ ἀκούσαντες οἱ πολῖται κατὰ πλῆθος πρὸς τὸ τεῖχος ἀμφοτέρωθεν ἔρρευσαν, πρῶτον μὲν πρὸς αὐτό, ἔπειτα δὲ ἐπὶ αὐτοῦ, πάντες γὰρ τῆς ὄψεως μεμνήμεθα τῶν νεανιῶν ἐπὶ τοῦ τείχους ἑστηκότων καὶ ἐπιπηδώντων.

  οἱ μὲν τῆς Ἀνατολικῆς Γερμανίας ἄρχοντες, ἄφρακτοί τε καὶ ἀπροσδοκήτῳ τινὶ ἐπιθέμενοι καὶ οὐκ εἰδότες ὅ τι ποιεῖν δέοι, ἐκέλευσαν τὰς πύλας ἀνοῖξαι, ὃ δὲ ἔπειτα ἐγένετο ἤδη ἴσμεν· οἱ ἀμφοτέρωθεν νεανίαι, σφύρας τε καὶ ἅττα ἔχοντες τύχοιεν λαβόντες, τὸ τεῖχος διέφθειραν, νῦν δὲ μόνον μικρὸν μέρος μένει ὃ τοῖς πολίταις ἐκεῖ ὡς μνημεῖον καταλιπειν ἔδοξεν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...