Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.


Μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο ’’Γιατί πρέπει να καταργηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών’’ διοργάνωσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, από τις 18.00 μέχρι τις 20.00 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στην αίθουσα PHS 01C047.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χαμσάϊρ, Η.Π.Α καθώς και ο κ. Ελευθέριος Καραγιάννης, πρέσβυς ε.τ.

Αυτή η εκδήλωση, σκοπό είχε να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια για τη Μακεδονία, να καταδείξει γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο και να αποδείξει το γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει καμία νομική ισχύ.


Μία  ομιλία  από  τον π. πρόεδρο της Βουλής του Νιού Χάμσάιρ και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος στην ίδια Πολιτεία και νυν πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής ‘Ενωσης, Κρις Σπύρου, στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.ΟΜΙΛΙΑ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ


Αγαπητές μου συμπατριώτισσες,/Αγαπητοί μου συμπατριώτες,/Αγαπητά μου αδέλφια Έλληνες της ξενιτιάς,

Αδέλφια μου Έλληνες,

Πριν από 6 δεκαετίες, σε ηλικία 13 ετών, έφυγα μόνος μου από τον Πειραιά με το πλοίο «Ολυμπία» για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με την κατεστραμμένη και άθλια ζωή που άφησαν πίσω τους τα κατοχικά στρατεύματα των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών και ο Εμφύλιος Πόλεμος, δεν πρόλαβα πριν φύγω για την Αμερική να μάθω πολύ καλά την Μακεδονική γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο δάσκαλός μου στο χωριό Πορτή, όπου γεννήθηκα, στους πρόποδες των Αγράφων του νομού Καρδίτσας, ο Θεοφάνης Καραγιάννης, δεν πρόλαβε να μου διδάξει την Μακεδονική γλώσσα, τόσο καλά όσο μπόρεσε ο μέγας δάσκαλος Αριστοτέλης να την διδάξει στον Μέγα Αλέξανδρο.

Για αυτό σήμερα, θα σας μιλήσω στην Μακεδονική γλώσσα. Όπως την έμαθα από τον δάσκαλο Καραγιάννη, πριν 65 χρόνια, στο δημοτικό σχολείο Πορτής Καρδίτσας.

Στον Μέγα Αλέξανδρο δίδαξε την ελληνική γλώσσα, ο δάσκαλός του Αριστοτέλης. Ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε ελληνικά, μου είπε ο βοηθός μου, όταν του διάβασα την εισαγωγή της σημερινής μου ομιλίας.

«Ανιστόρητε, και σε μένα την ελληνική γλώσσα, την δίδαξε ο δάσκαλός μου Θεοφάνης Καραγιάννης. Ελληνικά θα μιλήσω κι εγώ αύριο στο Σύνταγμα,» είπα στον βοηθό μου.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες:

Θα ήθελα σήμερα να μου επιτρέψετε να σας μιλήσω ως ένας Μακεδόνας. Γιατί το θέμα που θα αναφερθώ στην ομιλία μου, μας κάνει όλους Μακεδόνες.

Εγώ είμαι Θεσσαλο-γεννημένος Ηπειρώτης. Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας. Όπως πρέπει να αισθάνεστε και όλοι εσείς που δεν κατάγεστε από την Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες.

Για 100 ολόκληρα χρόνια, ένα σωρό αδόξαστοι θεοί και δαίμονες έχουν κάνει απίστευτες προσπάθειες να γεννήσουν και να αποκτήσουν ένα σλαβο-μακεδονικό κρατικό μόρφωμα, στα σύνορα της Ελλάδας.

Μα δεν υπάρχουν Σλαβο-μακεδόνες. Δεν υπήρξαν ποτέ. Και δεν υπάρχει σήμερα Σλαβο-Μακεδονία.
Και δεν υπάρχει Βουλγαρο-Μακεδονία. Ούτε Βουλγαρο-Μακεδόνες υπάρχουν.
Δεν υπάρχει Σερβο-Μακεδονία. Ούτε Σερβο-Μακεδόνες υπάρχουν.
Και δεν υπάρχει Αλβανο-Μακεδονία. Ούτε Αλβανο-Μακεδόνες υπάρχουν.

Υπήρξε και υπάρχει μόνο ένα είδος Μακεδονίας και Μακεδόνων. Και αυτό είναι η ελληνική μας Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες.
Μακεδονία και Μακεδόνες που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους.

Οι επιστήμες της κοινωνιολογίας και της εθνολογίας ανά τον κόσμο, ορίζουν ένα έθνος ως την συγχώνευση συγγενών φυλών.
Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων σε όλη την περίφημη ιστορία του, απαρτίζεται από συγγενείς φυλές.
Απαρτίζεται από Μακεδόνες, από Ηπειρώτες, από Θεσσαλούς, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρήτες, από Έλληνες του Πόντου, από Κυπρίους, από Σπαρτιάτες, από Ηλείους, και από πολλούς άλλους.

Εάν η Μακεδονία μας αποσπαστεί με οποιαδήποτε μορφή από το Ελληνικό έθνος, το έθνος των Ελλήνων θα μείνει με ένα τεράστιο κενό, που ούτε το σύμπαν δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει.
Και εάν οι Μακεδόνες αποσπαστούν από το Ελληνικό εθνολογικό μείγμα, το Ελληνικό έθνος θα είναι Έλληνες για πάντα.
Και η παγκόσμια ιστορία και ο παγκόσμιος πολιτισμός θα μετατραπούν σε συνονθύλευμα διεκδικήσεων και πλαστογραφίας.
Και οι χρυσές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, οι οποίες έχουν γραφτεί από τους Μακεδόνες Φίλιππο, Αλέξανδρο και Αριστοτέλη, θα βαφτούν μαύρες.

Στις 2 Οκτωβρίου 1992, ο Μπιλ Κλίντον, τότε υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσε γραπτή δημόσια δήλωση στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, ότι εάν εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα αναγνωρίσει την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος, με όνομα το οποίο θα εμπεριέχει την λέξη Μακεδονία.

Στις 7 Απριλίου του 1993, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με την καθοριστική προσπάθεια και το βέτο του Προέδρου Κλίντον, απέρριψε την αίτηση της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» να αναγνωριστεί ως νέο ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις 7 Απριλίου 1993, αναγνώρισε την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως νέο,  ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα. Αβάπτιστο κράτος. 
Και παρέπεμψε το θέμα του ονόματος για το νέο, ανεξάρτητο κράτος στην «Επιτροπή Συντονισμού του Διεθνούς Συνεδρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία...»Εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, θα θάψουμε την επιθυμία του Ζόραν Ζάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία». 
Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών που το 1993, θάψαμε την πρόταση του Κίρο Γκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.  

Θέλετε την Μακεδονία μας; 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...