Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Παγκόσμια διάκριση για Λαρισαίους φοιτητές του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας σε διεθνή διαγωνισμό. ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ.Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Καλύτερο διαγνωστικό ερευνητικό έργο» (Best diagnostics project) κατέκτησε η ομάδα της iGEM Thessaly στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, που διοργανώθηκε στη Βοστώνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε την μόνιμη εγκατάσταση των αλλοδαπών στην Ελλάδα και την αλλοίωση του δημογραφικού προφίλ της χώρας.
ΖΑΒΟΣ  ΣΟΡΟΣ  ΚΟΥΛΗΣ:  "ΕΙΜΑΙ  ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ  ΝΑ  ΒΛΕΠΩ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΣΕ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".


Ο  Σόρος  Κούλης  ξέρει  καλά  ότι  τα  9/10  των  λαθρομεταναστών  είναι  μουσουλμάνοι  και  μάλιστα  φανατικοί  μουσουλμάνοι.  Δεν  είναι  π.χ.  χριστιανοί  πάμπτωχοι  Αιθίοπες.  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.  Δεν  είναι  βουδιστές  ή  ινδουϊστές.  Ο  Δαλάϊ  Λάμα  καθημερινά  επιτίθεται  στην  λαθρομετανάστευση.  Δεν  είναι  Κινέζοι  αλλά  μουσουλμάνοι  τουρκογενείς  Ουιγούροι  εκ  Κίνας,  που  δεν  εγκαθίστανται  ούτε  στην  Τουρκία,  αλλά  κατευθύνονται  στην  Ελλάδα.  Άρα  να μην  κρυβόμαστε  πίσω  από το  δάχτυλό  μας.  Η  δήλωσή  του  ουσιαστικά  σημαίνει:  "ναι,  το  γνωρίζω  ότι  μόνο μουσουλμάνοι  εποικίζουν την Ελλάδα.  Είμαι  υπερήφανος  που  θα  καταστήσω  την  Ελλάδα  μουσουλμανική".  "Ναι,  είμαι  υπερήφανος  γιατί  κατευθύνω  την  αναίμακτη   αργή  γενοκτονία  του  Ελληνικού  λαού".
      

Η 10μελής ομάδα αποτελούταν μεταξύ άλλων από Λαρισαίους φοιτητές και φοιτητές άλλων πόλεων.
Η iGEM Thessaly ήταν υποψήφια και στις κατηγορίες για «Καλύτερη υποστηριζόμενη επιχειρηματικότητα» (Best supporting entrepreneurship) και «Καλύτερο Integrated Human Practices» (Best Integrated Human Practices).
Η ομάδα παρουσίασε το ερευνητικό έργο με τίτλο «ODYSSEE: a modular platform for field diagnosis of Tuberculosis» που αφορά στη δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης.
πηγή: onlarissa


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Μη Επανδρωμένο Θαλάσσιο Οχημα ανέπτυξαν οι ελληνικές εταιρείες IDE και Barracuda!
  Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αμυντική βιομηχανία καθώς δύο ελληνικές εταιρείες (η IDE και η Barracuda) ανέπτυξαν Μη Επανδρωμένο Θαλάσσιο Οχημα.
  Κέρδισαν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος OCEAN 2020 κονδύλι για την έρευνα και ανάπτυξη μη επανδρωμένου σκάφους (USV) και προχώρησαν στην κατασκευή ενός μη επανδρωμένου ταχύπλοου σκάφους.
  Το σκάφος θα φέρει την ονομασία SEA RAIDER είναι εξ ολοκλήρου ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης από την Barracuda ενώ φέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό από την IDE.
  Οι δύο ελληνικές εταιρείες κέρδισαν το διαγωνισμό για το USV ανάμεσα σε 45 εταιρείες από 17 διαφορετικές χώρες (κράτη – μέλη της Ε.Ε).
  Η ναυπήγηση του άρχισε στα τέλη του 2018 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2019. Το σκάφος είναι μήκους 6.8 μέτρων και έχει ως αποστολή τη σύνθεση εικόνας επιφανείας.
  Το μήκος του είναι ανάλογο των επιχειρησιακών απαιτήσεων και αναγκών των φρεγατών. Το SEA RAIDER αναπτύσει μέγιστη ταχύτητα 48 κόμβων και διαθέτει αυτονομία των 300 ναυτικών μιλίων μέσω βενζινοκινητήρα που φέρει σε ειδικά διαμορφωμένη και θωρακισμένη πλευρά του σκάφους.
  Κατευθύνεται από το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης της φρεγάτας σε απόσταση έως και 25 ναυτικά μίλια μέσω ραδιοζεύξης ενώ μπορεί να διασυνδεθεί με άλλα μέσα όπως είναι το πρόγραμμα ΑΙΓΕΑΣ (που πρόσφατα είχαμε παρουσιάσει μέσα από επίσης αποκλειστική αναφορά μας) ώστε να δίνει εικόνα σε ναυτικά παρατηρητήρια, κέντρα επιχειρήσεων ή μονάδες του Στόλου.
  Αποστολή του SEA RAIDER είναι σύνθεση εικόνας επιφανείας καθώς το σκάφος φέρει υπέρυθρη κάμερα της FLIR και ραντάρ επιφανείας της εταιρείας Simrad (Marine & Boating Electronics) που μπορεί να εντοπίζει στόχους επιφανείας σε απόσταση έως 36 ναυτικά μίλια.
  Το ελληνικό μη επανδρωμένο ταχύπλοο θα είναι τα «μάτια» μιας φρεγάτας δίνοντας εικόνα στόχων επιφανείας και διαμορφώνοντας την σύνθεση εικόνας επιφανείας.
  Το SEA RAIDER συμπληρώνει τον ρόλο των ελικοπτέρων των φρεγατών στη σύνθεση τακτικής εικόνας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η βαριά αρρώστια του ελληνικού πανεπιστημίου.
  Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολης του ΑΠΘ, προς φοιτητές που ζητούν καθαρά κτίρια, απομάκρυνση των πανώ, και εφαρμογή του αντικαπνιστικού:
  (Αφού απαντά γενικά θετικά): «Απόψεις που θεωρούν το πανεπιστήμιο κάτι μεταξύ φυτωρίου καλλωπιστικών φυτών και αποστειρωμένης υγειονομικής μονάδας είναι συντηρητικές και ανιστόρητες, γιατί αφενός η πολιτική είναι παντού, αφετέρου το πανεπιστήμιο ιστορικά βρέθηκε στην πρωτοπορία αγώνων και αλλαγών, τους καρπούς των οποίων σήμερα όλοι και όλες απολαύουμε».
  Θεωρεί, μάλλον, ότι η κομματοκρατία και ο τσαμπουκάς είναι με την σωστή μεριά της ιστορίας.
  Κοιτάω το βιογραφικό του: περίπου 65 ετών, σπουδές αποκλειστικά και μόνο στο ΑΠΘ, ούτε μια δημοσίευση σε διεθνές refereed journal, ούτε μια αναφορά ότι ήταν επισκέπτης καθηγητής ή ερευνητής σε ξένο πανεπιστήμιο. Θλίψη.

  Aristos Doxiadis

  Σε δεκάδες σχολές της χώρας κάθε χρόνο 41 ΕΑΑΚ ή 37 κνιτες "παίρνουν" μια "συνέλευση" 83 φοιτητών σε σύνολο εκατοντάδων και εκδίδουν ψηφίσματα έμπλεα σταλινικών ανοησιών και ανιστορητων αιτημάτων. Κανένας κοσμήτορας ή πρόεδρος δεν τόλμησε ποτέ να στείλει στους καθηγητές και τους φοιτητές της σχολής επιστολή με την οποία να τους ειρωνεύεται. Αν το τολμούσε, την άλλη μέρα θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί, το γραφείο του θα χτιζόταν, η σχολή θα γέμιζε με καταγγελίες των μειοψηφιών και οι συνάδελφοί του θα τον άφηναν απροστάτευτο και ακάλυπτο.
  Όταν οι απλοί ακομμάτιστοι φοιτητές αποφασίζουν να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση για να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες καταλήψεις των ελάχιστων μειοψηφιών που τους εμποδίζουν να σπουδάσουν και εκδίδουν ψήφισμα με το οποίο ζητούν από τη σχολή καθαριότητα και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο κοσμήτορας τους ειρωνεύεται βάναυσα σε επιστολή που κοινοποιεί σε όλους τους φοιτητές και τους καθηγητές.
  Οι ακομμάτιστοι φοιτητές που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, δεν θα χτίσουν το γραφείο αυτού του κοσμήτορα, δεν θα τον καταγγείλουν σε εφημεριδες τοίχου και δεν θα κάνουν καταλήψεις για να παραιτηθεί. Λίγοι, οι συνήθεις ύποπτοι, καθηγητές θα διαφωνήσουν με τον κοσμήτορα. Αυτή είναι η βαριά αρρώστια του ελληνικού πανεπιστημίου.
  Αν η Νίκη Κεραμέως τολμήσει, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Την ερχόμενη Κυριακή στο ΒΗΜΑ διατυπώνω μια πρόταση για την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης των ελληνικών πανεπιστημίων. Για την υπέρβαση που χρειάζεται το πανεπιστήμιο.

  Orestis Kalogirou

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Βορειοηπειρώτισσα Μαντλίν Σίγκα κέρδισε τις εκλογές και νέα θητεία ως Γενική Εισαγγελέας Νέας Υόρκης.
  Η Μάντλιν -Μαγδαληνή- Σίγκα με καταγωγή από το χωριό Γλύνα της Δεροπολης ανανέωσε την θητεία της ως Γενική Εισαγγελέας.


  Η ομογενής Μάντλιν -Μαγδαληνή- Σίγκα (Madeline Singas), κέρδισε τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και ανανέωσε τη θητεία της ως Γενική Εισαγγελέας της κομητείας Νάσο, για 4 χρόνια ακόμη.
  Η Δημοκρατική κ. Σίγκας, είχε ως αντίπαλο τον Ρεπουμπλικανό, Φρανκ ΜακΚουέιντ (Frank McQuade). Σύμφωνα με το 54% των εκλογικών τμημάτων, την κ. Σίγκα είχαν ψηφίσει 73.000 ψηφοφόροι, έναντι 53.000 του αντιπάλου της.
  «Αν ζείτε στην Κομητεία Νάσο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας προστατεύσουμε», ήταν το μήνυμά μας, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
  Επεσήμανε άλλωστε ότι κατά τη θητεία της «η εγκληματικότητα στην Κομητεία Νάσο έχει μειωθεί κατά 25%. Βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά αυτή τη στιγμή». «Είμαστε η πιο ασφαλής μεγάλη Κομητεία στην Πολιτεία», δήλωσε.

  πηγή:ekirikas.com
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...