Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

«ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ».


«Σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε την ελληνική επικράτεια, ως υπουργοί έχουμε ορκιστεί στο Σύνταγμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο συζήτησης για την υπογραφή των επίμαχων μνημονίων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.  Επανέλαβε το τελεσίγραφο της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την «αναγνωρισμένη» κυβέρνηση της Λιβύης ο Έλληνας ΥΠΕΞ  Ν.Δένδιας σε περίπτωση που ο Λίβυος πρεσβευτής δεν φέρει στην ελληνική κυβέρνηση την συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης.   «Τα μνημόνια που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη είναι δύο και στερούνται νομικής βάσης».  Προειδοποίησε μάλιστα εκ νέου ότι «εάν ο Λίβυος πρέσβης δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή θα κηρυχθεί persona non grata και θα απελαθεί».  Και  τώρα  η  ερώτηση:   Μόνος  του  υπέγραψε  το  μνημόνιο  συνεργασίας  ο  Λίβυος.  Γιατί  ο  γενναίος  Δένδιας  δεν  απελαύνει  και  τον  τούρκο  πρέσβη;.Με την Τουρκία ή θα συγκρουστούμε στρατιωτικά ή θα της εκχωρήσουμε «γαλάζια πατρίδα».  StirlitzΌσο κι αν το επιθυμούν οι Έλληνες πολιτικοί, δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας τρόπος να αποδράσουν από το πρόβλημα των εξωφρενικών τουρκικών αξιώσεων.
 Όσο κι αν προσπαθούν να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν τον ελέφαντα που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο και να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε ζητήματα ήσσονος σημασίας, η τουρκική απειλή όχι μόνο είναι διαρκώς παρούσα αλλά και εντείνεται με κάθε μέρα που περνά.
Πολύ απλά η Τουρκία ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κάνει πίσω ούτε εκατοστό σε όλα αυτά που διεκδικεί, και έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν καταλαβαίνει καμία άλλη γλώσσα πέρα από εκείνη τη στρατιωτικής ισχύος.
Ούτε η επίκληση του διεθνούς δικαίου, ούτε τα κλαψουρίσματα στους διεθνείς οργανισμούς, ούτε τα παρακάλια στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε το να προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε τίποτα από όσα λένε οι ανατολικοί μας γείτονες θα κάνει το πρόβλημα των ιταμών τουρκικών αξιώσεων να εξαφανιστεί ως δια μαγείας.
Με την Τουρκία ή θα συγκρουστούμε στρατιωτικά για να υπερασπιστούμε την ΑΟΖ που μας δίνει η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του Montego Bay του 1982 (UNCLOS), ή θα της εκχωρήσουμε (χωρίς να ρίξουμε ούτε τουφεκιά) την τεράστια «γαλάζια πατρίδα» που θέλει από τα ανατολικά της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης μέχρι την Κύπρο (το Καστελόριζο απλώς «δεν υπάρχει» για την Τουρκία) μαζί με όλα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που αυτή περιέχει.


Δεν πρέπει να υποτιμάμε καθόλου τις εξωφρενικές δηλώσεις που κατά καιρούς κάνουν οι Τούρκοι ισχυριζόμενοι ότι τους ανήκει το μισό Αιγαίο και η μισή Ανατολική Μεσόγειος. Δεν τις κάνουν για πλάκα, αλλά ενεργούν με βάση μεθοδικό και πανούργο σχέδιο. Με τις καθημερινές αναφορές τους στις διεκδικήσεις τους και με τους χάρτες που δημοσιεύουν καλλιεργούν κλίμα στη διεθνή κοινότητα υπέρ των θέσεών τους. Οι Τούρκοι ξέρουν ότι το διεθνές δίκαιο δεν τους ευνοεί και προσπαθούν να κερδίσουν στο πεδίο των παραστάσεων και των εντυπώσεων. Σε όποιον νομίζει ότι επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία στις παραστάσεις και τις εντυπώσεις, θα του θυμίσω ότι και στο σκοπιανό ζήτημα είχαμε όλο το δίκιο με το μέρος μας αλλά τελικά ηττηθήκαμε πανηγυρικά από τους εξαθλιωμένους αλλά θρασείς Σκοπιανούς με βασικό επιχείρημα πως «αφού όλος ο πλανήτης τους αναγνωρίζει ως Μακεδονία, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα». Ο Ερντογάν προφανώς πήρε το μάθημα από τα Σκόπια και επιχειρεί να παίξει το ίδιο βρώμικο παιχνίδι σε βάρος μας. Όσο εμείς κοιμόμαστε και λέμε «άσε τον μπουνταλά τον Τούρκο να βγάζει ό,τι χάρτες θέλει», ο Τούρκος κερδίζει τις εντυπώσεις διεθνώς και μας στριμώχνει διπλωματικά μέχρι που θα έρθει κάποια μέρα που όλες οι χώρες του κόσμου θα θεωρούν πολύ φυσιολογικό ότι η Τουρκία έχει όντως «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων αφού θα το έχουν ακούσει και θα το έχουν δει εκατοντάδες φορές σε όλα τα ΜΜΕ - ενώ από την Ελλάδα δεν θα έχουν ακούσει απολύτως τίποτα.

Είναι πανεύκολο για τους Τούρκους να «ξεγυμνώσουν» το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Αρκεί να στείλουν ένα ερευνητικό σκάφος ή ένα πλωτό γεωτρύπανο με συνοδεία πολεμικών πλοίων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, προκλητικά κοντά στην Κάρπαθο ή την Κρήτη, και τότε θα έχει φτάσει για την ελληνική κυβέρνηση η στιγμή της αλήθειας που θα εξευτελιστεί διεθνώς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πιθανό σενάριο. Οι Τούρκοι μπορεί να αποπειραθούν να στήσουν ακόμα και τεχνητά νησιά μέσα στην ΑΟΖ που έχουν ανακηρύξει, όπως ακριβώς κάνει επί χρόνια η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα. Μια τέτοια κίνηση θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα αφού θα παράξει μόνιμα τετελεσμένα - και βέβαια δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες ότι θα εμποδίσουμε τους Τούρκους.

Θα πρέπει να δούμε κάποτε με ρεαλιστική ματιά το τι ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει ΠΟΤΕ την εντολή να αντιδράσουμε δυναμικά καθ' οιονδήποτε τρόπο στις προκλήσεις των Τούρκων, αλλά έχει λάβει ήδη τα μέτρα της για να κάνει όπισθεν ολοταχώς και να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όταν θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί άραγε η Ελλάδα δεν έχει στείλει επιστολή στον ΟΗΕ για να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της; Γιατί δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ από το 1995 που υπέγραψε την UNCLOS; Γιατί τα βυθοτεμάχια που έχει κόψει και για τα οποία έχει προσκαλέσει ξένες εταιρείες να δώσουν προσφορές για έρευνες και εξορύξεις ξεκινούν από το Ιόνιο, περνούν κάτω από τα Κύθηρα αλλά σταματούν στο μέσο της Κρήτης; Αφού παριστάνουμε τους τόσο αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, γιατί ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ; Φυσικά όλα αυτά δεν οφείλονται ούτε σε παράλειψη ούτε σε αβλεψία. Απλούστατα το ελληνικό πολιτικό προσωπικό πιστεύει πως αν αποφύγει να προκαλέσει τους Τούρκους, αν λουφάξει και κάνει το ψόφιο, θα γλιτώσει τη δυναμική αναμέτρηση και θα αναβάλει επ' αόριστον τη στιγμή που θα πρέπει να προβεί στη μεγάλη εθνική προδοσία για να κρατηθεί στην εξουσία.

Οι Τούρκοι μας έχουν ήδη νικήσει στο πολιτικό πεδίο με τους ψοφοδεείς τουρκολάγνους που εκλέγουμε ως κυβερνήτες, και επομένως δεν χρειάζεται να αναμετρηθούν μαζί μας στο στρατιωτικό πεδίο, και ούτε και τους ενδιαφέρει άλλωστε. Ο υπουργός Εξωτερικών, Δένδιας, ήταν πολύ σαφής όταν δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 24 Οκτωβρίου ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να κάνει προκλήσεις σε βάρος μας οι οποίες της στοιχίζουν πανάκριβα, αλλά απλώς να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να της δώσουμε ό,τι μας ζητήσει. Αναρωτήθηκε, συγκεκριμένα, «πόσα χρήματα του τουρκικού λαού έχει δαπανήσει η Τουρκία για όλες αυτές τις ανώφελες ενέργειες, ενώ θα ήταν πολύ πιο απλό να συνεννοηθούμε;». Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι «η Ελλάδα σέβεται τις λογικές τουρκικές θέσεις»! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε χαζούς τους Τούρκους που επιδιώκουν αιματηρό θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο για να σοκάρουν την ελληνική κοινή γνώμη και το πολιτικό μας προσωπικό και να μας σύρουν σε εκχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της υφαλοκρηπίδας μας, αφού εμείς είμαστε ούτως ή άλλως έτοιμοι και πρόθυμοι να τη δώσουμε χωρίς να ρίξουμε ούτε τουφεκιά και χωρίς βέβαια να χρειαστεί να χυθεί αίμα!

Ο στρατηγικός ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας είναι εντελώς ανούσιος και άνευ του παραμικρού ενδιαφέροντος, διότι πολύ απλά η μία πλευρά (Ελλάδα) όχι μόνο δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να αγωνιστεί για τα δίκαιά της αλλά ψάχνει διαρκώς να βρει εύσχημο τρόπο να παραδοθεί στις ορέξεις της άλλης χωρίς να επέλθουν κραδασμοί στο εσωτερικό πολιτικό σύστημα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την έξωση των πολιτικών «τζακιών» που κατέχουν σήμερα την εξουσία και τον ερχομό μιας νέας Μεταπολίτευσης. Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ να παρακολουθήσω έναν αγώνα ποδοσφαίρου στον οποίο η μία από τις δύο ομάδες έχει δηλώσει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να περάσει ποτέ ούτε ένας παίκτης της τη σέντρα, και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην φάει γκολ. Αυτό ακριβώς κάνει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες με το να δηλώνει ότι «δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν». Ουσιαστικά έχει ορίσει μόνη της ως νίκη το να μην χάσει εθνικό έδαφος, δηλαδή (μεταφορικά) να μη δεχτεί γκολ, να φέρει απλώς 0-0. Έχουμε αυτοπεριοριστεί σε παθητικό ρόλο μόνιμης άμυνας απέναντι σε έναν άρπαγα, αχόρταγο και θρασύ γείτονα ο οποίος παίζει φουλ επίθεση διότι όχι μόνο θέλει να νικήσει εμάς, αλλά να πάρει και το πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου απέναντι σε όλες τις άλλες χώρες. Η κοινή λογική λέει ότι μία ομάδα ποδοσφαίρου που ηθελημένα δεν περνάει ποτέ τη σέντρα, το πιθανότερο είναι στον αγώνα να ηττηθεί ή ακόμη και να διασυρθεί, αφού δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση του αντιπάλου της ασταμάτητα επί 90 λεπτά όταν αυτός θα έχει εξασφαλισμένα τα νώτα του. Επομένως μαντέψτε ποια τύχη θα έχει και η Ελλάδα μεσοπρόθεσμα στην αναμέτρησή της με την Τουρκία με την ηλίθια και ανιστόρητη στρατηγική που έχει υιοθετήσει.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται το γεωπολιτικό παιγνίδι των υδρογονανθράκων με τον ελληνισμό ως ένα παιγνίδι ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΟΣ - δηλαδή ό,τι κερδίζει η μία πλευρά το χάνει οπωσδήποτε η άλλη. Δεν πρόκειται να αφήσει ήσυχη την Κύπρο αν η τελευταία δεν συμφωνήσει να δίνει στους Τούρκους τουλάχιστον τα μισά έσοδα που θα εισπράττει από τις ξένες πετρελαϊκές εταιρείες, κι αυτό όχι επειδή η Τουρκία θα έχει κάποιο σημαντικό όφελος αλλά για να εκλείψει κάθε πιθανότητα να ισχυροποιηθεί αμυντικά κάποια στιγμή στο μέλλον η μεγαλόνησος από το χρήμα που θα εισρεύσει στα ταμεία της. Στόχος των Τούρκων δεν είναι μόνο να αρπάξουν από τον ελληνισμό όσα περισσότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν, αλλά και να τον εμποδίσουν να αξιοποιήσει ακόμη κι εκείνα τα κοιτάσματα που είναι εκτός κάθε λογικής να διεκδικήσουν οι ίδιοι. Γι’ αυτό κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην μπορέσει η Ελλάδα να αξιοποιήσει ούτε τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο ή στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, και σπρώχνουν τη φιλική σ’ αυτούς κυβέρνηση της Λιβύης να διεκδικήσει τμήματα της υφαλοκρηπίδας μας εκεί όπου δεν φτάνει η «γαλάζια πατρίδα» και όπου έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε αυτή την τουρκική στρατηγική ούτε να θεωρούμε ότι «κινείται στα όρια της φαιδρότητας» όπως δήλωσαν πρόσφατα με περισσή αφέλεια κάποιοι Έλληνες αξιωματούχοι. Κι αυτό διότι η Τουρκία με την αυθαίρετη χάραξη της δικής της ΑΟΖ που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο, ουσιαστικά «χαρίζει» επιπλέον ΑΟΖ σε όλες τις άλλες χώρες την οποία κλέβει από την Ελλάδα και την Κύπρο - με την τουρκική άποψη περί ΑΟΖ η Λιβύη κερδίζει περί τα 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Αίγυπτος περί τα 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ κερδισμένοι είναι επίσης το Ισραήλ και ο Λίβανος. Δηλαδή οι Τούρκοι κάνουν τους χουβαρντάδες μοιράζοντας αριστερά και δεξιά την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ για να δελεάσουν τις άλλες χώρες της Μεσογείου. Κι αυτό διότι για τους Τούρκους είναι κέρδος το να χάσει ο ελληνισμός έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, ανεξαρτήτως του ποιος θα τα κερδίσει.

Προσωπικά δεν πιστεύω ούτε λέξη από τους κούφιους λεονταρισμούς του ελληνικού πολιτικού προσωπικού ότι τάχα είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θα επαναλαμβάνει αυτές τις «τζάμπα μαγκιές» μέχρι λίγα λεπτά πριν υπογράψει την εκχώρηση της υφαλοκρηπίδας μας στους Τούρκους, ώστε να βάλει στον ύπνο τους Έλληνες. Η προδοσία της Μακεδονίας ήταν απλώς η γενική πρόβα για να δουν οι πολιτικοί αγύρτες τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού. Εφόσον κατάφεραν να την περάσουν χωρίς να πάνε κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία, και εφόσον πήραν και υψηλότατα ποσοστά στις εκλογές που ακολούθησαν μετά το αίσχος της συμφωνίας των Πρεσπών, αποθρασύνθηκαν εντελώς και ετοιμάζουν τώρα τη δεύτερη και ακόμη χειρότερη προδοσία με την εκχώρηση του αμύθητου πλούτου των υδρογονανθράκων της Ελλάδας στους Τούρκους. Όλη η υπόθεση τώρα είναι να βρεθεί ένας βολικός τρόπος για να σερβιριστεί η νέα εθνική ήττα στους Έλληνες χωρίς να ξεσηκωθούν αυτοί και χωρίς να αντιδράσουν. Να είστε σίγουροι ότι πίσω από τις κλειστές υπουργικές πόρτες το ελληνικό πολιτικό προσωπικό ασχολείται με το πώς θα κάνει αυτή τη μεθόδευση, και όχι βέβαια με το να βρει τρόπο να κατοχυρώσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Αν ο ελληνικός λαός δεν ξυπνήσει από τη νιρβάνα του και δεν έρθει στα λογικά του για να αντιληφθεί το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται επί δεκαετίες στις πλάτες του από τους τυχάρπαστους που ψηφίζει για να τον κυβερνούν και από τους ξένους δήθεν «προστάτες» του, τον περιμένουν μέρες μεγάλης εξαθλίωσης, εθνικής ντροπής και συμφοράς.
 Σε 100 χρόνια από σήμερα δεν θα ζει κανείς από εμάς που σχολιάζουμε εδώ, ούτε κανείς Τούρκος ή Σκοπιανός της ηλικίας μας, αλλά θα ζουν οι συνέπειες της δειλίας μας, του φιλοτομαρισμού μας και της αδιαφορίας μας για την πατρίδα. Αυτά είναι που θα κάνουν τις επόμενες γενιές Ελλήνων να ντρέπονται για εμάς και για την κατάντια μας και να μας περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα ως άθλιους εκπροσώπους της χειρότερης ηθικής παρακμής που βίωσε ποτέ αυτός ο δύσμοιρος τόπος.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια :

 1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη κατά του Νίκου Γεωργιάδη. Έτσι θα γίνει και στο Αιγαίο.

  Έπαυσε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων την ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.
  Στην παύση της δίωξης λόγω παραγραφής οδηγήθηκε το Δικαστήριο κατόπιν των προβλέψεων του νέου Ποινικού Κώδικα, κάνοντας δεκτή σχετική ένσταση του πρώην βουλευτή.
  Όπως σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, ουσιαστικά είναι «μονόδρομος» να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, αν και η ίδια δεν το επιθυμεί.
  «Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.
  Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ. ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ. (SUN TZU).
  Η Τουρκία προκαλεί αλλά εμείς «δεν απαντάμε εν θερμώ» - Κρατάμε χαρακτήρα!
  Και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ακολουθεί την τακτική «όχι εν θερμώ ενέργειες» στις προκλήσεις των Τούρκων.
  Προφανώς πρέπει να τρώνε σουβλάκια κάτω από την Ακρόπολη για να αντιδράσουμε.
  Τρία βασικά σημεία της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων παρουσίασε ο υπουργός Επικρατίες Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζονται ενέργειες «εν θερμώ» σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.
  Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη στρατηγική που θα ακολουθήσε η κυβέρνηση και εστιάζεται σε τρία επίπεδα.
  Το πρώτο βήμα είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων, με τον πρωθυπουργό, όπως ενημέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης, να θέτει το ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
  Σε δεύτερο στάδιο η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και τέλος η στρατηγική αποβλέπει στην συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, για να λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας.
  Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε κάποιο θερμό επεισόδιο και ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενος προκλήσεις της Άγκυρας.
  Δηλαδή λίγο πολύ ότι κάναμε πάντα, το κορόιδο...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠ'ΌΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.....

  Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣ/ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ,ΑΠΛΟΎΣΤΑΤΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΠΌΔΑΡΑ ΚΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΚΙ Ο Ν.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΑΔΩΝΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ.ΑΡΑ;

  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΗΛ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΆΔΟΣΙΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙΑ Η ΜΑΜΑΚΑ ΔΙΑΟΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΡΡΡΡΡ!

  Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΚΟΡΗ ΔΡΑΚΟΠΑΤΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟΝ ΦΙΛΟΝ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΝΤΟΝΜΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΑΛΙΝ,ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΦΙΩΣ ΑΠΟ ΗΜΑΣ ΤΑ ΓΚΟΓΙΜ.

  ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ιωάννης Θ. Μάζης.
  Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  Ο Καθηγητής Ι. Θ. Μάζης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Μετά τις σπουδές του στο ΕΜΠ ολοκλήρωσε νέο πενταετή κύκλο σπουδών στην Οικονομική Γεωγραφία (Γεωγραφία Εμπορευματικών Μεταφορών), (DEA και Doctorat d’Etat en Sciences Humaines-Geographie Econοmique) στο Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Aix-Marseille II, στην Eξ-αν-Προβάνς της Γαλλίας.
  Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα από το 1984. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (Geolab) του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Διευθύνει τέσσερις σειρές επιστημονικών εκδόσεων του ΙΑΑ, δύο εκ των οποίων (Defensor Pacis και Themata) κυκλοφορούν διεθνώς στην αγγλική. Είναι επίσης Διευθυντής της επιστημονικής σειράς των Μονογραφιών του Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων.
  Διδάσκει σε όλες τις, Μεταπτυχιακού Επιπέδου, Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας όπως ( The NATO School in Oberammergau-Germany, με τον τίτλο του Καθηγητού στη Σχολή Εθνικής Αμύνης/ΓΕΕΘΑ, Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου/ΓΕΕΘΑ, Σχολή Πολέμου Ναυτικού/ΓΕΝ, Σχολή Πολέμου Αεροπορίας/ΓΕΑ, Σχολή Στρατολογίας/ΓΕΕΘΑ, όπως και στις: Σχολή Εθνικής Ασφαλείας/ΥΔΤΠΠ, ΤΕΜΕΣ/ ΥΔΤΠΠ, και ΤΕΜΑΑ/ ΥΔΤΠΠ).
  Διδάσκει «Εισαγωγή στη Γεωπολιτική και Γεωπολιτική της Ενέργεια», στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου των Εξωτερικών.
  Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου της Τουλούζης «Αnalyse de Conflits», ζητήματα Ελληνοτουρκικών σχέσεων.
  Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην ανάλυση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.
  Ι. Θ. Μάζης, «Εβραϊκό Ολοκαύτωμα: Διαρκές έγκλημα κατά του πολιτισμού». Eπιθεώρηση “Χρονικά”, Όργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος, τομ. κδ', νο 180, Ιούλιος-Αύγουστος 2002, ΑΒ ΕΛΟΥΛ 5762, σσ. 10-16.
  (2002) Ι. Θ. Μάζης, «Το τουρκικό ισλαμοφανές μυστικιστικό ταγματικό φαινόμενο: οι δυνατότητες του πολιτισμικού συγκριτισμού στην προοπτική της διεθνικής αλληλοκατανοήσεως», Θάνος Βερέμης, Θάνος Ντόκος, Θόδωρος Κουλουμπής, ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα,
  Ανώτατον Αριστείον της Αιγυπτιακής Αριστεράς (Τάγκαμοο) το 2011 [Το αυτό Αριστείον έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι Νέλσον Μαντέλα και Γιάσερ Αραφάτ.]

  Την θέση πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία είναι «σχεδόν εμπόλεμη» διατύπωσε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Μάζης. «Όσο κι αν ακούγεται κάπως οδυνηρό, η κατάσταση με την Τουρκία είναι σχεδόν εμπόλεμη. Διεκδικούνται ευθέως εδάφη της Ελλάδας, θαλάσσιες ζώνες ωμά, και μάλιστα με επίκληση του διεθνούς δικαίου. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αγνοείται σειρά χερσαίων μαζών, όπως τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη… Η Λιβύη δεν είναι χώρα, αλλά «χώρος».
  «Το δράμα από νομικής άποψης είναι ότι η κυβέρνηση της Λιβύης είναι αναγνωρισμένη διεθνώς, αν και δεν εξελέγη από τον λαό, ούτε ορκίστηκε σε κανένα κοινοβούλιο. Η Λιβυκή κυβέρνηση είναι εξάμβλωμα. Εμείς ακολουθούμε μία πολιτική κατευνασμού από την εποχή της εισβολής και κατοχής στη Βόρεια Κύπρο από τουρκικά στρατεύματα, μέχρι σήμερα. Ορίστε τι απέδωσε».
  Υπάρχει και η πολιτική αποτροπής, μια διαδικασία που έχει φάσεις, είναι διαφορετικά όταν ο απέναντι διαπιστώνει ότι έχεις αποτρεπτική πολιτική και τη δημοσιοποιείς».
  «Όταν κάποιος μιλάει για συνεκμετάλλευση με προηγούμενη επίλυση των θαλασσίων ζωνών, μπορώ να τον ακούσω». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, ο οποίος κάλεσε τον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα να φέρει τη συμφωνία, «αλλιώς θα απελαθεί» υποστήριξε: «Να καλέσει και τον Τούρκο. Δεν την υπέγραψε μόνος του ο Λίβυος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός είπε πως η ΕΕ ανάγκασε τους Σκοπιανούς να αλλάξουν όνομα παρουσία του «μουγγού» Έλληνα πρέσβη.
  «Ζητήσαμε [από τους Σκοπιανούς] να ταπεινωθούν, αλλάζοντας το όνομά τους. Το έκαναν. Και [μετά] εμείς τους είπαμε όχι [στην ΕΕ]» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ (Joseph Μuscat) σε γεύμα με πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ προ ολίγων ημερών, στις 20 Νοεμβρίου για την μη ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ!
  Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι ακριβώς απέναντί του καθόταν ο Έλληνας πρεσβευτής Δημήτρης Τσούγκας, ο οποίος δεν αντέδρασε καν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος σε απόρρητο έγγραφό του προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Η δικαιολογία του Έλληνα πρέσβη μας αφήνει άφωνους: Δεν ήθελε, λέει, να χαλάσει το “οικείο” και “ευχάριστο” γεύμα!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ισραήλ: «Ευχαριστούμε την Ελλάδα που ψήφισε υπέρ μας και εναντίον των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ».
   Ευχαριστίες στις χώρες που ψήφισαν υπέρ του Ισραήλ στον ΟΗΕ έστειλε ο ισραηλινός ΥΠΕΞ.
   O Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Israel Katz, ευχαρίστησε τις χώρες που καταψήφισαν αντι-ισραηλινά ψηφίσματα στον ΟΗΕ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. «Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ.
   “Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα.
   “Χαίρομαι που αυτή η σημαντική ομάδα χωρών αποφάσισε σήμερα να εκφράσει μια ξεκάθαρη ηθική στάση κατά της διάκρισης εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον μακροχρόνιο αγώνα εναντίον της προκατάληψης απέναντι στο Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη.
   “Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη η αλλαγή στάσης αρκετών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζω ότι τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ θα υιοθετήσουν την ίδια στάση σύντομα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους πιστούς φίλους μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Ουγγαρία, τη Μικρονησία, τις Νήσους Μάρσαλ και το Ναούρου που καταψήφισαν αυτό το ψήφισμα».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Έκκληση προς Εβραίους της Ευρώπης: Η Ευρώπη είναι καταδικασμένη. (ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΩΣ;) Φύγετε από εκεί!

   Τελ Αβίβ.

   Ο Ισραηλινός ηθοποιός Χαρέλ Νόφ, έκανε έκκληση προς τους Εβραίους της Ευρώπης, να φύγουν πριν είναι πολύ αργά.
   «Σε όλους εσάς του Εβραίους αδελφούς μου εκεί στην Ευρώπη, όπου και αν βρίσκεστε: Εδώ και 2.000 χρόνια, ζείτε στο μίσος, περιφρονημένοι, ταπεινωμένοι, δαιμονοποιημένοι, διωγμένοι, προγκροματοποιημένοι και ακόμη δολοφονημένοι που λαχταρούσατε μια ανεξάρτητη πατρίδα, την υποσχόμενη γη του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ.
   «Ακούστε λοιπόν:
   Το καταφέραμε, είμαστε εδώ!
   Και το ερώτημα είναι γιατί εσείς είσαστε εκεί; Η ζωή σας εκεί στην Ευρώπη είναι πιο ευτυχισμένη και ευχάριστη;
   Δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι η Ευρώπη αλλάζει ταχύτατα προς το χειρότερο και ότι δεν είναι πλέον ασφαλής για τους Εβραίους της, ότι πρέπει να αποκρύβετε την ταυτότητά σας για την ασφάλειά σας! Είναι αυτή η ζωή που επιθυμείτε για τα παιδιά σας;

   Οι πολιτικοί μας μπορεί να μην μπορέσουν αν σας πουν την αλήθεια λόγω των ευαίσθητων σχέσεων του δούναι και λαβείν μεταξύ των κυβερνήσεων, αλλά μπορώ εγώ να σας το πω γιατί δεν χρωστάω σε κανέναν.
   Ευχαριστώ που με ακούσατε, η Ευρώπη είναι καταδικασμένη, να φύγετε, να την εγκαταλείψετε, να έρθετε στο Ισραήλ, να έρθετε στην πατρίδα σας, θα σας χρειαστεί και θα την χρειαστείτε. Είμαστε ένα ακμάζον έθνος και μαζί, το φως μας σύντομα θα λάμψει στον κόσμο φωτεινό και καθαρό.
   Για αυτό «לשנה הבאה בירושלים‎»/ «Τον επόμενο χρόνο στο Ισραήλ»- κάντε το πράξη.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...