Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ: «ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ. ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ». Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ. Διάλυση: 81.492 αλλοδαποί εισέβαλαν στην Ελλάδα σε 9 μήνες - Πρωταθλητές στην διάπραξη κακουργημάτων


Παυλόπουλος: «Ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο».
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ έκανε αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα «κάρφωσε» Γαλλία και Γερμανία πως τον «πίεσαν» για το μνημόνιο με τη Λιβύη.
Επιπλέον έδειξε και το σεβασμό που τρέφει ή μάλλον δεν τρέφει στις επικλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης περί διεθνούς δικαίου, αφού αποκάλεσε «ηλιθιότητες» τα «όσα λέγονται περί διεθνούς δικαίου για τη συμφωνία με τη Λιβύη».
Ερντογάν προσθέτοντας πως ρώτησε την Γαλλία η οποία επέμενε παρά τις διευκρινίσεις του ίδιου «γιατί επιμένει τόσο τη στιγμή που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη».
Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα ο Ερντογάν είπε «αυτοί παρακολουθούν από τις κερκίδες κι εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο στο γήπεδο».
Σε δηλώσεις του από το Λονδίνο στους Τούρκους δημοσιογράφους, είπε ακόμη ότι το μνημόνιο συνεννόησης με τη Λιβύη το υπέγραψαν με τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.
«Αυτή τη στιγμή οι φίλοι μας το διαβίβασαν στη Βουλή και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Αφού περάσει από την βουλή και γίνει ταχέως αυτό το βήμα θα έχει τεθεί πλέον σε ισχύ», ανέφερε. Αλλά, πρόσθεσε, «ασφαλώς η απέναντι πλευρά είναι αντίθετη. Εκείνοι που διεκδικούν δικαιώματα σε αυτά που δεν έχουν δικαιώματα σε τέτοια κατάσταση ασφαλώς βρίσκουν δυσκολίες».
Ασφαλώς, είπε, «όπως είναι ενοχλημένες κυρίως Ελλάδα αλλά και η Αίγυπτος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση στη νότια Κύπρο (όπως είπε αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία) και το Ισραήλ, ενθαρρύνουν και την ΕΕ».
«Τώρα στην τετραμερή και η Γαλλία και η Γερμανία επέμειναν σε αυτό το θέμα. Εμείς κάνανε τις απαραίτητες δηλώσεις αλλά δυστυχώς η ενόχληση της Γαλλίας εξακολούθησε».
Μετά είπε «εσύ γιατί επιμένεις τόσο πολύ γι αυτό; Έχεις δικαίωμα εσύ εδώ; Εδώ εγγυήτριες χώρες είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Βρετανία. Εσύ από που μπαίνεις εδώ; Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε το δικαίωμά μας ως εγγυήτριες χώρες. Εκεί έχουμε ομογενείς μας και είμαστε με το μέρος των ομογενών μας. Επομένως θα εργαστούμε μέχρι τέλους για να προστατεύσουμε και τα δικά τους συμφέροντα. Δεν τίθεται θέμα να τους αποποιηθούμε», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το δίκιο βρίσκει το δρόμο του» και αυτό τους ενοχλεί. «Αλλά όλη η ιστορία είναι εδώ. Τώρα βλέπετε κάποιοι έχουν προσεγγίσεις όπως ‘αποσυρθείτε από εκεί, μην μένετε εδώ, διαφορετικά θα τα στείλουμε στην πατρίδα σας’. Εμείς εδώ θα προστατεύσουμε το δίκαιο των ομογενών μας», επανέλαβε.
Αναφερόμενος στην συμφωνία με τη Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι με αυτό το βήμα κάποιοι λένε ψέματα. «Εκτοξεύουν ηλιθιότητες του τύπου ότι δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», 
Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του τουρκικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP ότι η συμφωνία αυτή θα προκαλέσει νέες συζητήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε «πολύ σωστά το είπε».
 «Ασφαλώς και θα προκαλέσει νέες συζητήσεις. Ο χρόνος κυλάει σαν το νερό. Όλα αυτά τα κείμενα συμφωνίας θα ονομάζονται συμφωνίες ή μνημόνια; Όλα αυτά πρέπει να επικαιροποιηθούν. Αυτοί δεν ξέρουν καν ποιος έχει την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην Μεσόγειο. Θα το μάθουν και αυτό. Να μας συγχωρέσουν αλλά υπάρχουν αυτοί οι “Μεσιέ’ που πηγαινοέρχονται, η χώρα τράβηξε πολλά από αυτούς», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

11 σχόλια :

 1. Κασιδιάρης: «H oικογένεια Μητσοτάκη έχει αναλάβει εργολαβικά τους λαθρομετανάστες – Βγάζει πολλά λεφτά από τον Σόρος».
  Ηλίας Κασιδιάρης στην εκπομπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και στον Μάκη Βραχιολίδη.
  Ο Δήμος Αθηναίων έχει υπογράψει μνημόνιο με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη δημιουργία δομής με 3 πισίνες, 5 γεύματα την ημέρα, διατροφολόγο να επιβλέπει και 24ωρη φύλαξη. Φύλαξη δεν έχει ο έλληνας πολίτης αλλά θα έχει η δομή. Αυτή είναι η πολιτική της διοίκησης Μπακογάννη, και της κυβέρνησης της ΝΔ για ανθρώπους που έχουν εισβάλλει παράνομα στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει εργολαβία τον λαθραίο εποικισμό της Ελλάδος και η οικογένεια Μητσοτάκη βγάζει πάρα πολλά λεφτά από αυτή την ιστορία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αντιγόνη Λυμπεράκη που είναι θεία του Μπακογιάννη μετέχει ως γενική διευθύντρια στη ΜΚΟ Solidarity Now που χρηματοδοτείται απευθείας από το Open Society Foundation του Τζορτζ Σορος. Δεν μιλάμε για συνωμοσιολογία, αλλά για ένα παγκόσμιο σύστημα εξουσίας που χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ και ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει ο λαθραίος εποικισμός της Ελλάδος. Αυτά δεν αναφέρονται όμως στα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, διότι αν αναφέρονταν θα έπεφτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας είχε πάρει εργολαβία το 1ο στάδιο, να γεμίσει τα νησιά με παράνομους αλλοδαπούς-εισβολείς και ο Μητσοτάκης θα το ολοκληρώσει γεμίζοντας όλη την ενδοχώρα με λαθρομετανάστες. Ο Μητσοτάκης ο ίδιος βγήκε στη Βουλή και είπε «είμαι υπέρ του μπολιάσματος», δηλ. να μας μπολιάσουν οι μουσουλμάνοι . Όταν η κεφαλή του κράτους έχει πάρει στην πλάτη της να φέρει εις πέρας αυτό το σχέδιο εποικισμού της πατρίδας μας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε λίγο οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία μέσα στη χώρα μας. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Όσο παίρνουμε λαθρομετανάστες από τα νησιιά στην ενδοχώρα, τριπλάσιους στέλνει ο Ερντογάν.
  • Καταθέσαμε νόμο για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης ο οποίος αν εφαρμοστεί, αύριο κιόλας έχει τελειώσει η υπόθεση του λαθραίου εποικισμού της χώρας. Προβλέπουμε: 1. Αυτό που έκανε η Ουγγαρία, όλες οι ΜΚΟ να τεθούν εκτός νόμου-στην παρανομία και να συλλαμβάνονται τα μέλη τους αν συνεχίζουν αυτή τη δολιοφθορά σε βάρος της Πατρίδας μας. 2. Ισόβια στους διακινητές –δουλεμπόρους και 3. Ιδιώνυμο αδίκημα το να πατάς το πόδι σου στην Ελλάδα. Δηλαδή όποιοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται σε ειδικές φυλακές. Την πρώτη μέρα που θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος θα κοπούν-μαχαίρι όλες οι ροές.
  • Ο Σαμαράς δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για λαθρομετανάστες διότι είναι ο πρώτος που το 1992 άνοιξε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες από Αλβανία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΕΜΕΙΝΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΟΥ».
  Ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να μιλήσει για παρανομία στον Ερντογάν αλλά είναι προδότης. Δεν του είπε τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, η Συνθήκη του 1982 Μοντέγκο Μπέϊ , το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι κατοικημένες νήσοι έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ. Η Ρόδος, το Καστελόριζο, η Κρήτη και φυσικά η Κύπρος. Επομένως ο Ερντογάν διαπράττει πειρατεία σε βάρος της Ελλάδος αλλά δεν τόλμησε να το του πει αυτό ο κ. Μητσοτάκης και αυτό συνιστά εθνική προδοσία. Έπρεπε από χρόνια να είχαμε κάνει ΑΟΖ με την Κύπρο, θα κλείναμε τον δρόμο της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, αλλά δεν το κάνουν οι εδώ προδότες. Πήγε ο Δένδιας στην Αίγυπτο και αντί να βγει αμέσως και να πει ότι προχωράμε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, είπε…το συζητάμε. Ο άνθρωπος είναι για τα πανηγύρια. Ο Δένδιας είναι ένας απλός καρπαζοεισπράκτορας.
  • Οι Τούρκοι θα στείλουν ωκεανογραφικό νότια της Κρήτης, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα του Ερντογάν. Εκεί αν η Ελλάδα δεν στείλει φρεγάτες, πολεμικά σκάφη να στοχεύουν τα τουρκικά ωκεανογραφικά για να τα απομακρύνουν άμεσα, τότε έχει τελειώσει το παιχνίδι για την Ελλάδα.
  • Η ΧΑ δέχθηκε έναν πόλεμο που αντίστοιχο δεν δέχτηκε κανένα κόμμα στην Ευρώπη. Εγώ προσωπικά έμεινα ένα χρόνο φυλακισμένος και μετά από τον ένα χρόνο μου ήρθε ένα χαρτί από το Συμβούλιο Εφετών που έλεγε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία δεν δικαιολογούν την προφυλάκισή σας. Το ΕΣΡ σε απόλυτη σύμπνοια με όλα τα κανάλια της διαπλοκής δεν μας έδινε πουθενά βήμα.
  • Θεωρώ δεδομένη την αθώωση της ΧΑ από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το βίντεο Μπαλτάκου προβλήθηκε κανονικά και θεωρήθηκε νόμιμο αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας. Το τι άρθρα έγραφες ή τι τατουάζ έκανες στην ηλικία των 16 χρονών , δεν αποτελούν κατηγορητήριο. Περιμένετε σύντομα την εισαγγελική πρόταση και σε μερικούς μήνες την απόφαση του δικαστηρίου και θα δείτε ποιος έχει δίκιο.
  • Η ΧΑ έχει νεκρούς, έχει γράψει ιστορία στην Ελλάδα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δίκη, και μετά θα προχωρήσουμε σε συνέδριο και εκεί θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το κόμμα να πάει μπροστά. Ο ιδρυτής είναι ο κ. Μιχαλολιάκος και αυτός θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες. Όλα αυτά που λέγονται να φύγω ή να διασπάσω το κόμμα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ό,τι χρειάζεται για να ανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή η ΧΑ και για να διορθώσει τα λάθη της –γιατί λάθη γίνανε-θα το κάνει και δεσμεύομαι ότι θα γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό, εθνικό κόμμα.
  • Η ΧΑ δεν είναι συγκεντρωτικό κόμμα, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν συζητήσεως και από κοινού. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ή τους σταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε καιρούς δύσκολους για την Πατρίδα θα είμαστε και πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιο Έλληνας ο Μ.Σαλβίνι από τους Έλληνες πολιτικούς: «Έκοψε» τη Nutella γιατί έχει τουρκικά φουντούκια.
  Ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, σε μία εκδήλωση του κόμματός του στη Ραβένα στράφηκε εναντίον της ιταλικής Nutella επειδή επιλέγει να χρησιμοποιεί τουρκικά φουντούκια.
  Αφορμή ήταν η παρατήρηση μίας οπαδού του για την πασίγνωστη ανάρτηση με τη φωτογραφία του να τρώει Nutella.
  «Nutella; Το γνωρίζετε κυρία μου πως έχω αλλάξει; Γιατί ανακάλυψα πως στη Nutella χρησιμοποιούν τουρκικά φουντούκια κι εγώ προτιμώ να στηρίζω επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα, προτιμώ να τρώω ιταλικά και να βοηθώ τους Ιταλούς αγρότες», εξήγησε ο Σαλβίνι.
  Λίγο νωρίτερα, η ίδια οπαδός τον είχε ρωτήσει εάν κρύωνε εκείνο το παγωμένο βράδυ της συγκέντρωσης. «Όχι κυρία μου, εγώ δεν κρυώνω…είμαι καλά. Έπειτα, εγώ τρώω ψωμί και σαλάμι και δύο σαρδέλες και είμαι ακόμη καλύτερα», αστειεύτηκε ο Σαλβίνι και μόλις η κυρία του υπενθύμισε πως στις αναρτήσεις του τρώει Nutella, ο ηγέτης βρήκε ευκαιρία και σχολίασε τα τουρκικά φουντούκια στο συγκεκριμένο διατροφικό προϊόν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ. Κροατία: Πέρασαν Νιγηριανούς αθλητές για μετανάστες και τους έστειλαν σε κέντρο προσφύγων στη Βοσνία.
  Μια απίστευτη ιστορία βίωσαν δύο νεαροί φοιτητές και αθλητές του πινγκ-πονγκ από τη Νιγηρία, οι οποίοι είχαν την ατυχία να αποδεχτούν πρόσκληση από τους διοργανωτές ενός διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού πινγκ-πονγκ στην Κροατία.
  Μετά το πέρας των υποχρεώσεών τους, βγήκαν για μια βόλτα στο Ζάγκρεμπ, και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς τους!
  Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του η Guardian, ο Abia Uchenna Alexandro και ο Eboh Kenneth Chinedu, φοιτητές στο πανεπιστήμιο τεχνολογίας Owerri της Νιγηρίας, έφτασαν στην κροατική πρωτεύουσα στις 12 Νοεμβρίου προκειμένου να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ που διοργανώθηκε φέτος στην Πούλα της Κροατίας.
  Οι δύο 18χρονοι μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά θα έπρεπε κανονικά να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Λάγγος της Νιγηρίας στις 18 Νοεμβρίου. Όμως την παραμονή του ταξιδιού τους, δύο Κροάτες αστυνομικοί τους σταμάτησαν στο δρόμο ενώ έκαναν τη βόλτα τους και τους ζήτησαν τα προσωπικά τους έγγραφα.

  “Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ποιοι είμαστε και ότι τα έγγραφά μας ήταν στο ξενοδοχείο, αλλά μας προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα” είπε ο Chinedu στην βοσνιακή ιστοσελίδα Ζurnal. “Δεν έδωσαν δεκάρα σε ό,τι τους λέγαμε”, πρόσθεσε.
  Προφανώς από… υπερβάλλοντα ζήλο, τα όργανα της τάξης τούς πέρασαν για μετανάστες χωρίς χαρτιά και στη συνέχεια τους έβαλαν σε ένα βαν της αστυνομίας και τους μετέφεραν στα σύνορα Κροατίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου οι Αρχές είχαν συγκεντρώσει και άλλους πολλούς μετανάστες προκειμένου να τους επαναπροωθήσουν!
  Οι αστυνομικοί τους διέταξαν να πορευθούν μέσα από τα δάση της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν σε κέντρο προσφύγων στη γειτονική Βοσνία.
  «Αρνήθηκα να πάω προς το δάσος” είπε ο Chinedu. Αλλά η αντίδραση των αστυνομικών ήταν αμείλικτη: “Αν δεν προχωρήσεις θα σε πυροβολήσουμε”, του είπαν και όπως είναι λογικό αμέσως οι δύο 18χρονοι Νιγηριανοί άλλαξαν γνώμη!
  Κατέληξαν μετά από πορεία στο δάσος σε ένα καμπ στην περιοχή Velika Kladuša, μαζί με χιλιάδες άλλους μετανάστες που διέμεναν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε αντίσκηνα της Ερυθράς Ημισελήνου χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση και με θερμοκρασίες ακόμα και στους -2β. Κελσίου.
  ελικά μετά από πολλές προσπάθειες και από πολυήμερη αναζήτησή τους από εθελοντές οι Uchenna and Chinedu εντοπίστηκαν, αφού βέβαια χρειάστηκε να στείλουν φωτογραφίες και τα ονόματά τους στους διοργανωτές του πρωταθλήματος πινγκ-πονγκ που τους αναζητούσαν. Μετά από προσεκτική ταυτοποίηση, επιβεβαιώθηκε ότι είναι αυτοί και έτσι πείστηκαν οι κροατικές αρχές να επιτρέψουν την επιστροφή τους στη χώρα και από εκεί στην πατρίδα τους.
  «Αυτοί οι δύο άνθρωποι έπεσαν θύματα παράνομων ενεργειών από την κροατική πλευρά»ανέφερε ο Ντράγκαν Μέκτιτς, υπουργός Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο οποίος σχολίασε ότι η Κροατία δεν τήρησε τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες στην υπόθεση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τράγκας: «Ξεκινάει μία ολέθρια εθνική κρίση - Η Ελλάδα εποικίζεται και μετατρέπεται σε οθωμανική επαρχία».
  «Εν ΑΘήναις» στα «Παραπολιτικά 90,1 FM»:
  «Είναι πολύ περίεργο, γιατί η Αθήνα δίσταζε τόσο καιρό να ανακηρύξει πρώτη την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο. Είναι ιδιαίτερα ύποπτο γιατί αφήσαμε πρώτη την Τουρκία να ανακηρύξει ΑΟΖ με τη διαλυμένη και σπαρασσόμενη Λιβύη. Να την κυρώσει στο τουρκικό κοινοβούλιο και να την υποβάλλει πριν από εμάς στον ΟΗΕ.
  Ποιοι ήταν οι ξένοι παράγοντες που εδώ και καιρό έπεισαν το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να μην ανακηρύξει ΑΟΖ; Και να δώσει έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Τούρκους που έσβησαν από το χάρτη την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο και το Καστελόριζο. Πόσο φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση; Και πόσο φταίει η εξάμηνη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Υπάρχει μια μεγάλη απορία και συνάμα υποψία.
  Πως είναι δυνατόν δύο συνεργαζόμενα υπουργεία της Ελλάδας και της Κύπρου, να μην έχουν πληροφορίες για τις κινήσεις Τούρκων και Λίβυων; Πως είναι δυνατόν οι υπηρεσίες πληροφοριών να μην έχουν εντοπίσει εγκαίρως ότι η Άγκυρα πάει να ανακηρύξει ΑΟΖ μαζί με τη Λιβύη; Σίγουρα ήταν ενημερωμένες όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Εμείς δεν πήραμε μυρωδιά τίποτα; Και τώρα τρέχουμε να αναχαιτίσουμε τις αυθαίρετες κινήσεις Ερντογάν που πάει να κάνει εξορύξεις νοτίως της Κρήτης;
  Κάτι πολύ βρόμικο. Κάτι εφιαλτικό κρύβει όλη αυτή η ιστορία. Όπως έγινε με τη μυστική διπλωματία που οδήγησε στις Πρέσπες. Έτσι τώρα με το Αιγαίο, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πίεσαν την Αθήνα να μην ανακηρύξει ΑΟΖ με το επιχείρημα ότι αυτό θα μπορούσε να χαλάσει τις προσπάθειες για μία οριστική λύση στο Κυπριακό. Δηλαδή, είπαν στην κυβέρνηση Τσίπρα ( εν γνώση και της αντιπολίτευσης) να μην διεγείρουν την Τουρκία με κάτι τέτοιο γιατί έτσι δεν θα φτάσουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για την Κύπρο.
  Είτε ως άφρονες, είτε ως εφιάλτες, είτε ως ραγιάδες του μνημονίου ακούσαμε και τις δύο όχθες του Ατλαντικού. Το αποτέλεσμα ήταν πρώτα να μας πει ο κος Τσαβούσογλου ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και τέλος και δεύτερον να βγει ο Ερντογάν να μας πει ότι σβήνει από το χάρτη την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά μας και προχωρεί σε εξορύξεις νοτίως της Κρήτης.
  Πρέπει να ψαχτούμε ιδιαίτερα, γιατί τώρα ξεκινάει μια ολέθρια εθνική κρίση. Πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις ο κος Τσίπρας, γιατί πήγε και υπέγραψε στις Πρέσπες αντί να ανακηρύξει ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να υποβάλλει χάρτες στον ΟΗΕ. Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει ο κος Μητσοτάκης για όλο αυτό το θέμα που παρέλαβε από τον κο Τσίπρα και να απαντήσει με τη σειρά του, γιατί δεν προλάβαμε πέντε μήνες να υποβάλλουμε εμείς πρώτοι χάρτες για τη δική μας ΑΟΖ με την Αίγυπτο;
  Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Στη διάρκεια της σημερινής εκπομπής, θα ακούσετε το ρεπορτάζ που μου έδωσε – εξαιρετικός πολιτικός συντάκτης – του τηλεοπτικού σταθμού Sigma ο κος Χαραλάμπους. Επίσης, θα ακούσετε στη σημερινή εκπομπή τον κο Μανώλη Κοττάκη, τον καθηγητή κο Μάζη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου τον κο Κούσιο. Κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί πρέπει να απαντήσουν γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν κέντρα έξω και μέσα που μας θέλουν επαρχία της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και να μην λαμβάνουμε μέτρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΑΓΚΑΣ: Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι ουραγός όλων των εξελίξεων. Και να λειτουργεί ως μοναδικό και παντοτινό κλωτσοσκούφι όλων των δυνάμεων. Πρέπει να απαντήσουν κυρίως ο Τσίπρας και μετά ο Μητσοτάκης γιατί δεν ανακήρυξαν την ΑΟΖ τόσα χρόνια και ενώ η Τουρκία προέβαινε καθημερινά σε πλήθος εχθρικών ενεργειών και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου.
   Είναι πραγματικά μεγάλη ντροπή αυτό που συνέβη με την ανακήρυξη της ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Και τώρα ασφαλώς θέλουμε να μάθουμε που πάει το πράγμα. Μετά την κύρωση της συμφωνίας από την τουρκική βουλή και την ανακοίνωση ότι θα πάνε να προβούν σε εξορύξεις νότια της Κρήτης.
   Εδώ στην Αθήνα, κάποιοι μας κρύβουν ότι δουλεύουν χρόνια – υπόγεια και παρασκηνιακά – για να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο. Μερικοί ψιθυριστά μιλάνε για συνεκμετάλλευση αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για παραχώρηση θαλάσσης και εδάφους.
   Πάμε για μεγάλη εθνική κρίση και για μεγάλη πολιτική ρευστότητα παρά το γεγονός ότι κυρίως οι Γερμανοί θέλουν συμπαγή και σταθερή κυβέρνηση και ένα αδιατάρακτο δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα. Και το θέλουν για να εξακολουθούν να ξεζουμίζουν τα ελληνικά ταμεία και να αποδυναμώνουν το ελληνικό κράτος, ώστε να γίνει ευκολότερη βορά για τους Τούρκους.
   Ο Ερντογάν θα ξεσαλώσει. Μετά την παραπομπή του Τραμπ και την αναμενόμενη εσωστρέφεια της αμερικανικής διοίκησης λόγω κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της, με εξασφαλισμένα τα νώτα του προς τη Ρωσία και έχοντας ακόμη τη Μέρκελ στο τιμόνι της Ευρώπης, θα προχωρήσει ταχύτατα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
   Όπως και να έχει, δουλεύουν πάρα πολύ εδώ στην Αθήνα για λογαριασμό της τουρκικής διπλωματίας, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του Ερντογάν. Να πάμε όμως να ακούσουμε τώρα τι μου είπε ο Κύπριος δημοσιογράφος, ο κος Χρήστος Χαραλάμπους για τη μη ανακήρυξη της ΑΟΖ και τις πιέσεις σε Αθήνα και Λευκωσία.
   Με την παραίτηση Διαματάρη, την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών και το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση θέλει να ισορροπήσει κάπως την ατμόσφαιρα ανασφάλειας από τα ελληνοτουρκικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε πάλι μια ενθουσιώδη δημοσκόπηση. Το ερώτημα βέβαια είναι: όταν επιλέγεται ο κος Διαματάρης, ποιος έλεγχος γίνεται στα πτυχία που προσκομίζει και γιατί υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη σε όποιον παραδίδει ένα βιογραφικό. Μήπως προκρίνονται άλλου είδους σχέσεις; Ο κος Μητσοτάκης εκτός από την αδιαλλαξία του κου Ερντογάν και όσα πρέπει να απαντηθούν για την ΑΟΖ, πνίγεται ως κυβέρνηση και ως πρωθυπουργός στο μεταναστευτικό. Καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες από τον Έβρο και κανένας δεν τους ελέγχει.
   Οι κάτοικοι νιώθουν ότι η ελληνική γη καταλαμβάνεται. Νιώθουν ότι υπάρχει μια επέλαση, μια έφοδος ξένων πολιτών. Από Ευρωπαίους και Αμερικανούς ακούμε παραινέσεις προς την Τουρκία και κριτική για ενέργειες αντίθετες προς τη σταθερότητα αλλά η χώρα εποικίζεται και μεταβάλλεται σιγά σιγά σε οθωμανική επαρχία. Είναι πραγματικά λυπηρό και πολύ άτυχο για τον κο Μητσοτάκη να ανήκει στους τελευταίους Παλαιολόγους».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. «Πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας» βλέπουν οι Καταριανοί: Το τέλος των ψευδαισθήσεων.
  «Η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά σε μια ένοπλη σύγκρουση μετά την αιφνιδιαστική οριοθέτηση της ΑΟΖ από την πλευρά της Άγκυρας» αναφέρει το Al Jazeera και είναι πλέον σαφές πως όσο κι αν εθελοτυφλούν στην Αθήνα τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στο «point of no return» και είναι «μη αναστρέψιμα».
  Η Ελλάδα έχει πλέον μόνο 2 επιλογές: Ή σέβεται τον ευατό της και αντιδρά ενόπλως, ή το «καταπίνει» και χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και παραδίδει μέρος της εθνικής κυριαρχίας.
  Θα πρέπει να πούμε πως το Al Jazeera έχει την έδρα του στο Κατάρ το οποίο έχει μια κατεξοχήν φιλοτουρκική στάση. Άλλωστε η Άγκυρα στήριξε την Ντόχα στην κρίση που αντιμετώπισε με την Σαουδική Αραβία.
  Εδώ δεν τίθεται τόσο θέμα εγκυρότητας όσο γνώσης των σχεδίων της Άγκυρας στις οποίες οι Καταριανοί έχουν πρόσβαση.
  Για αυτό δεν ήταν τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις του Α/ΓΕΝ Νικόλαου Τσούνη «Θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε κι όσες φάμε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι έτοιμο το ΠΝ να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία κατά την πρόσφατη ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.
  Μάλιστα κλείνοντας την ενημέρωση επανέλαβε ακριβώς την ίδια φράση θέλοντας να τονίσει ότι η φράση αυτή δεν λέχθηκε τυχαία.
  Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία και την περίπτωση να μας βοηθήσουν οι Δυτικοί απάντησε επί λέξει:
  «Δεν θα έρθει κανείς να μας που βοηθήσει, ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας»!
  «Ανοίγοντας» την συζήτηση και σε πιο ευρύτερα θέματα τόνισε ότι «δυστυχώς έχουμε χάσει τον επικοινωνιακό πόλεμο με την Τουρκία, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με ειδήσεις των ανταποκριτών των μεγάλων καναλιών από αυτή την χώρα, χωρίς η έκταση της κάλυψης να έχει κάποια σχετικότητα με την πραγματική σημασία των γεγονότων. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με προβολές των τουρκικών σίριαλ από τα ελληνικά κανάλια. Και αυτά τα σίριαλ είναι στο πλαίσιο του πολέμου επικοινωνίας που έχει εξαπολύσει η Τουρκία.»
  Χθες ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Ετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά επεισόδια σε όλα τα επίπεδα».
  Οι αυταπάτες τελείωσαν. Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να δράσει...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τουρκία: Εγκρίθηκε κονδύλι 8 δισ. ευρώ για τη ναυπήγηση 6 νέων υποβρυχίων και φρεγατών.
   Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της για να υποστηρίξει τις επιθετικές βλέψεις της στην ανατολική Μεσόγειο που στρέφονται κυρίως εναντίον της Ελλάδας.
   Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται να εντάξει στο στόλο του 6 νέα υποβρύχια και φρεγάτες για την προστασία της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».
   Τα υποβρύχια και τα πολεμικά πλοία είναι ακόμη υπό κατασκευή, ωστόσο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε ήδη το κονδύλι της ναυπήγησής τους, ύψους 8 δισ. ευρώ.
   Παράλληλα, το 2020 θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και το σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας χαμηλού/μεσαίου βεληνεκούς Hisar, καθώς και το σύστημα Siper, ενώ το τουρκικό υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει και στον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;
   ΤΟ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.
   Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή: "Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει". Κάτι ανάλογο έλεγε για την Μακεδονία. Αργότερα, όταν τα πράγματα πάνε κατά διαόλου θα πει: "Σας είχαμε προειδοποιήσει. Θα κάναμε ό,τι μπορούσαμε (ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΕ)".
   ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, η αρπαγή υφαλοκρηπίδας είναι αρπαγή εδάφους της πατρίδας, δηλαδή παντού και πάντοτε είναι αιτία πολέμου.
   Σημερινή ανακοίνωση: Η Άγκυρα κοινοποιεί τις συντεταγμένες της συμφωνίας με την οποία αρπάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα στον ΟΗΕ.
   Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της συμφωνίας της με τη Λιβύη».
   Οι Τούρκοι θέλουν να «σκεπάσουν» το Αιγαίο με εξοπλισμένα UAV: Ανακοίνωσαν την πρώτη πτήση του Akinci.
   Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το νέο τουρκικό εξοπλισμένο UAV Akinci, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar Defense Selcuk Bayraktar.
   Το μη επανδρωμένο αυτό αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει εξωτερικό φορτίο έως και 1,5 τόνου και που θα αποτελείται από βλήματα όπως τα MAM-L, MAM-C, βόμβες MK-81, MK-82 ρουκέτες CİRİT, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει και τον πύραυλο cruise SOM-A.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 7. Ο Τζήμερος δήλωσε: «να αποβληθεί δια παντός το ΚΚΕ από το πολιτικό σύστημα».
  Τζήμερος: «Παιδί αξιολύπητης οικογένειας ο Α.Γρηγορόπουλος».
  Ο Θάνος Τζήμερος πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» με αφορμή την ημέρα και τον θάνατο του Α.Γρηγορόπουλου πραγματοποίησε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με την οποία εξέφρασε πως βλέπει αυτός το περιστατικό που προκάλεσε γενικευμένες ταραχές στην χώρα το 2008.
  Ταραχές οι οποίες βοήθησαν κατά πολύ και στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.
  Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτή: «Για το αξιακό σύστημα της αριστεράς, ο "ήρωας" δεν κρίνεται από το πώς έζησε, αλλά από το πώς πέθανε. Ήρωας ένα αξιολύπητο παιδί διαλυμένης οικογένειας που έψαχνε να βρει νόημα στη ζωή του με επαναστατική γυμναστική, ήρωας και ένας τροβαδούρος αισχρών στίχων, κήρυκας του μίσους.»​
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΥΧΑΙΑ ΡΩΤΗΣΕ Ο Ερντογάν τον Μητσοτάκη: «Τι κάνει ο ανιψιός σου Κώστας Μπακογιάννης; Ήταν συμφοιτητής με τον γιο μου Μπιλάλ».
  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.
  ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ; ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;
  ΗΤΑΝ ΕΜΜΕΣΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΦΡΟΝΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ;
  Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο. Σε κάποια στιγμή, προφανώς στην αρχή της συζήτησης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό. «Τι κάνει ο ανιψιός σου ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης; Ηταν συμφοιτητής με τον γιο μου» κάνοντας τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελάσει. «Το ξέρω» φέρεται να απάντησε.
  Πράγματι, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο 38χρονος σήμερα γιος του Τούρκου προέδρου Νετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν σπούδασαν μαζί πολιτικές επιστήμες στο JFK School of Government στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2004. Ηταν συμφοιτητές και διατηρούσαν και καλές φιλικές σχέσεις, ενώ διατήρησαν επικοινωνία και μετά την αποφοίτησή τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...