Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

«ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ: «ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ…» ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ.


«Στρατηγός» Στεφανής για την εισβολή αλλοδαπών στην χώρα: «Παίρνουμε τηλέφωνο την τουρκική Ακτοφυλακή και δεν το σηκώνει».


 
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, βρέθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8 και μίλησε εφ’ όλης της ύλης στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι καταγράφουμε στατιστικά μεγαλύτερες ροές από άλλη περίοδο. Επίσης, να λάβουμε υπόψιν ότι την περίοδο που διανύουμε έχουμε καλές συνθήκες, γεγονός που ευνοεί τις ροές. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήνουμε στον καιρό να ρυθμίζει τις ροές.
Πρέπει να κάνουμε τι δουλειά που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, δηλαδή να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας, να επιτηρούμε τα σύνορά μας σωστά, και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας σε συνεργασία πολλές φορές με την Τουρκία, με τις ΝΑΤΟικες δυνάμεις που είναι στην περιοχή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άρα η απάντηση είναι όχι δεν έχουμε ιδιαίτερα μεγαλύτερες ροές, οι ροές στατιστικά είναι ίδιες. Επιδίωξη είναι να τις σταματήσουμε» ανέφερε ο υφυπουργός.
«Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:
Όταν βλέπουμε εμείς κάτι να πλησιάζει από απέναντι, το ελληνικό λιμενικό ενημερώνει το τουρκικό λιμενικό. Εκεί πρέπει να επέμβει το τουρκικό λιμενικό για να σταματήσει την κίνηση αυτή. Την τελευταία περίοδο έχει παρατηρηθεί και ενημερώθηκε για αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η τουρκική ακτοφυλακή δεν απαντά στις κλήσεις μας, είτε δεν σηκώνει το τηλέφωνο, είτε περιμένουμε για να βρούμε τον υπεύθυνο. Σημασία έχει ότι δεν απαντά. Αυτό παρατηρήθηκε τις προηγούμενες δέκα ημέρες. Τώρα έχουμε επανέλθει στην πρότερη κατάσταση» τόνισε.
«Η Τουρκία το χρησιμοποιεί (το προσφυγικο-μεταναστευτικό) για να πετύχει τους στόχους της σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα της Τουρκίας δεν είμαστε εμείς, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.
«Η Τουρκία έχει δύο εργαλεία στα χέρια της, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, εργαλειοποιεί το ενεργειακό. Αυτά τα δύο τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις συνθήκες και πώς αυτές διαμορφώνονται» υπογράμμισε.
«Έχουμε αλλάξει και τις διαδικασίες και τη φιλοσοφία με την οποία επιτηρούμε τα σύνορά μας στον Έβρο και εκεί κάνοντας αυτό, διαπιστώσαμε ότι μειώνονται οι ροές από τα χερσαία σύνορα και αυξάνονται οι ροές από τα παράλια.
Προωθήσαμε δυνάμεις του λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να διαχειρίζονται αυτό το θαλάσσιο κομμάτι κάποιων μιλίων που έρχονται σκάφη. Θα το σταματήσουμε και αυτό. Όταν λαμβάνεις ένα μέτρο, πάντα η πλευρά που επιχειρεί να κάνει κάτι έχει ένα αντίμετρο. Εκεί χρειάζεται μια προσαρμογή στον σχεδιασμό».
Ερωτηθείς για τη Frontex είπε ότι «η Frontex ακολουθούσε τη διαφορετική πολιτική πριν, τώρα άλλαξε η πολιτική μας, είναι τελείως διαφορετική και η Frontex θα ακολουθήσει αυτό που θέλουμε εμείς, δηλαδή θα σταματάμε τις ροές, θα επιστρέφουμε τον κόσμο πίσω, κτλ. Η Frontex πριν ακολουθούσε τη δική μας πολιτική, τώρα έγινε αυστηρότερη, άρα και η Frontex θα ακολουθήσει σε αυτό».
«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μεταφερθεί περίπου 14.000 άνθρωποι στο εσωτερικό σε διάφορες κατηγορίες δομών και επίσης θα ήθελα να πω ότι το προσωπικό όραμα του Πρωθυπουργού σε σχέση με τα ασυνόδευτα παιδιά, έχει ξεκινήσει και αυτό και προχωράει με την εθνική συντονίστρια. Βεβαίως και υπάρχουν αντιδράσεις, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο, να βρούμε την καλύτερη λύση και να πάμε σε μέρη που θα δημιουργούνται τα λιγότερα προβλήματα.


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  ΣΗΚΩ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΑΦΟ  ΣΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΓΕ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ  ΝΑ  ΔΕΙΣ  ΤΟΥΣ  ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ  ΣΟΥ.
Ελληνικός στρατός: «Πάτωσε» σε διαγωνισμό στις ΗΠΑ - Βγήκε 48ος σε 49 χώρες; ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ.

Στον διαγωνισμό Sandhurst Military Skills Competition συμμετείχαν 49 ομάδες και η ελληνική τερμάτισε στην 48η θέση.
Στην προτελευταία θέση διαγωνισμού της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (West Point) κατατάχθηκε η ομάδα στρατιωτικών του Ελληνικού Στρατού.
Στον διαγωνισμό Sandhurst Military Skills Competition συμμετείχαν 49 ομάδες και η ελληνική τερμάτισε στην 48η θέση.
Στο Sandhurst συμμετέχουν ολιγομελείς ομάδες των εννέα ατόμων, ανάμεσά τους και μία γυναίκα.
Σύμφωνα με το Reader.gr κάθε ομάδα πρέπει να εκτελέσει μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων κατά μήκος μιας διαδρομής.
Οι αποδόσεις της ομάδας καθορίζονται συνδυάζοντας τους βαθμούς που κερδίζουν εκπληρώνοντας κάθε στρατιωτική άσκηση κατά μήκος της διαδρομής εντός ενός πλαισίου τεσσάρων ωρών.
Μεταξύ των ασκήσεων που καλούνται να ολοκληρώσουν είναι η αναρρίχηση με σχοινί, η κατασκευή και διέλευση από μία γέφυρα με σχοινί, καθώς και να διασχίσουν μία διαδρομή με εμπόδια.ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ; 
 
ΤΟ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή: "Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει". Κάτι ανάλογο έλεγε για την Μακεδονία. Αργότερα, όταν τα πράγματα πάνε κατά διαόλου θα πει: "Σας είχαμε προειδοποιήσει. Θα κάναμε ό,τι μπορούσαμε (ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΕ)". ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, η αρπαγή υφαλοκρηπίδας είναι αρπαγή εδάφους της πατρίδας, δηλαδή παντού και πάντοτε είναι αιτία πολέμου.


Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ. ΔΥΟ ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια :


 1. Ανοίγουν Δυο Τζαμιά στην Κω και ένα στη Ρόδο.

  Ύστερα από τουρκικές πιέσεις η υπουργός Μπίλντερμπεργκ Νίκη Κεραμέως δίνει άδεια λειτουργίας για τρία Τζαμιά. Δύο στην Κω και ένα στην Ρόδο.
  Πρόκειται για το «Ντεφτεντάρ Τζαμί» και το «Χασάν Πασά Τζαμί» στην Κω και το «Τέμενος Ιμπραήμ Πασά» στην Ρόδο. Βρήκαν, λένε, ότι σύμφωνα με τα κατατεθειμένα έγγραφα τεκμαίρεται η ύπαρξη και η λειτουργία τους ως χώρων λατρείας από προ του 1955 έως και σήμερα. Μετά από αυτό ο Οργανισμός Διαχείρισης Κτημάτων Βακουφίων Κω που διαχειρίζεται όλα τα μουσουλμανικά τεμένη και νεκροταφεία εκφράζει τις… ευχαριστίες του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην Κεραμέως δηλαδή, για την ικανοποίηση του αιτήματός του. Γιατί διαπίστωσαν ότι η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται δίπλα στην μουσουλμανική κοινότητα του νησιού.
  Αν συνυπολογίσουμε ότι η Κως είναι το ένα από τα πέντε νησιά που δέχονται την μεγαλύτερη εισβολή «μεταναστών» διαπιστώνουμε ότι το σχέδιο άλωσης της χώρας μας προχωρά γοργά και με την συμβολή της «ελληνικής» κυβέρνησης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.
   Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. Έχουμε συνεχείς μειώσεις κονδυλίων για εκπαίδευση και έλλειψη προσωπικού στον Στρατό Ξηράς. Υπάρχουν καθυστερήσεις στα μείζονα προγράμματα εξοπλισμών. Επίσης ελάχιστες ώρες πετούν οι πιλότοι στην Πολεμική Αεροπορία, λόγω έλλειψης κονδυλίων και λίγα πλοία είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ή ανεπτυγμένα. Από την Θράκη μέχρι το σύμπλεγμα της Μεγίστης το Π.Ν. διαθέτει μόλις 12 πλοία και 450 άτομα προσωπικό.
   Τα επιτελεία έχουν ζητήσει εδώ και τρία χρόνια μετ'επιτάσεως αύξηση της στρατιωτικής θητείας τουλάχιστον για τον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες.
   Οι μονάδες εκστρατείας εμφανίζουν επανδρώσεις της τάξης του 20-30%!
   Ανώτατοι αξιωματικοί συνεχώς εισηγούνται την ανάγκη ολικής αναδιάρθρωσης του Στρατού Ξηράς σε επίπεδο Δομής Δυνάμεων με ταυτόχρονη αύξηση της θητείας ή την πρόσληψη 10.000 ΕΠΟΠ άμεσα, αλλά ουδείς από την πολιτική ηγεσία αποδέχεται έστω και να συζητήσει αυτές τις εισηγήσεις.
   Οι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς είναι πραγματικά αποκαρδιωμένοι με το επίπεδο παροχής κονδυλίων από την πολιτική ηγεσία για εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς υπάρχουν χιλιάδες στρατιώτες («στρατιώτες» «στα χαρτιά») που δεν έχουν ρίξει πάνω από δέκα (10!) σφαίρες σε όλη την θητεία τους λόγω έλλειψης κονδυλίων αγοράς πυρομαχικών.
   Επίσης στον Στρατό Ξηράς στις μονάδες εκστρατείας τα μέσα επιτήρησης είναι παλιά και για αρκετά από αυτά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.
   «Είναι σαν κάποιος να υπονομεύει την αμυντική προσπάθεια της χώρας για να παραδοθούμε στην Τουρκία χωρίς να ρίξουμε ούτε μια σφαίρα» είπε ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.
   Άλλα αν όλα αυτά έχουν σχέση με την υπονόμευση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, αυτό που δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι στρατιωτικοί είναι η ενδοτική στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία υπονομεύει το κρισιμότερο όπλο μας: Το ηθικό...
   Κλίμα δυσφορίας επικρατεί μεταξύ των στρατιωτικών ειδικά των μέσων και των κατώτερων βαθμών, για την έλλειψη ουσιαστικής απάντησης στην τουρκική επιθετικότητα σε όλο το μέτωπο αντιπαράθεσης από τον Εβρο μέχρι την Κύπρο.
   Στον Έβρο τρεις Τούρκοι στρατιώτες ύψωσαν την τουρκική σημαία στην ελληνική νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού» που βρίσκεται εντός του ποταμού Έβρου.
   «Γίναμε οι "λουλούδες" της Τουρκίας και κανείς από τους πολιτικούς μας δεν έχει το σθένος να απαντήσει» ανέφερε ένας αξιωματικός.
   Στο θέμα των περίφημων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αμέσως ή εμμέσως, διαφωνούν κάθετα με την λογική της κυβέρνησης ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις ή ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μία σοβαρή συμφωνία.
   Αυτή την θέση την έχουν τεκμηριώσει με σειρά αναφορών αλλά οι κυβερνητικοί διαφωνούν κάθετα (για να πούμε όλη την αλήθεια, η αμερικανική πρεσβεία επιθυμεί πάση θυσία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πιέζει αναλόγως).
   Ζ.Π.


   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...