Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. «Έχω πέντε χρόνια να πουλήσω πιπίλα μωρού», ομολογεί ιδιοκτήτης κεντρικού φαρμακείου, πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της Αθήνας.

Και τα επίσημα στοιχεία ενισχύουν την εμπειρική παρατήρηση του επαγγελματία, δίνοντας σε μια απλή διαπίστωση την ταυτότητα του εφιαλτικά επείγοντος. Σε χθεσινό δημοσίευμα με αφορμή συνέδριο (του Economist σε συνεργασία με τη HOPEgenesis), υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο αριθμός των γεννήσεων είναι μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων. «Μόνο μεταξύ 2011 και 2015 ο πληθυσμός της χώρας μας μειώθηκε από 11,2 σε 10,8 εκατομμύρια», και οι προβλέψεις είναι ότι θα βαίνει μειούμενος. Ταυτόχρονα, από 2,4 παιδιά στο παρελθόν σήμερα γεννιούνται 1,35 παιδιά ανά γυναίκα.

Το 76% των Ελλήνων  εφήβων σκέφτεται να μεταναστεύσει.
Ο  ΚΑΡΚΙΝΟΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ,  Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.
Κατάληψη στο ΕΜΠ κατά της… έρευνας που σχετίζεται με την ανάπτυξη πολεμικών συγκρούσεων.
Φοιτητές κάνουν κατάληψη στην πρυτανεία και σε χώρους του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ζητώντας να σταματήσουν συγκεκριμένα ερευνητικά έργα που, όπως υποστηρίζουν σχετίζονται με την ανάπτυξη πολεμικών συγκρούσεων. Οι φοιτητές αριστερών πεποιθήσεων όπως δηλώνουν, θεωρούν ότι τρία έργα που πραγματοποιούνται στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) στο ΕΜΠ αφορούν σε πολεμική έρευνα.Το  μόνο  πράγμα  που  ενδιαφέρει  τους  σημερινούς  πολιτικούς  μας  είναι  το  ποιον  θα τοποθετήσουν  σαν  αφέντη   πάνω από το κεφάλι του  Ελληνικού  λαού.  Οι  τούρκοι  μπορεί  να φοβούνται  ακόμη  την  ισχύ  των  Ελληνικών  Ενόπλων  Δυνάμεων,  αλλά  έχουν  ένα  υπολογίσιμο  σύμμαχο:  τους  έλληνες  πολιτικούς.
Από την αμερικανολαγνεία στην τουρκολαγνεία οι εγχώριες ελίτ

Τα τελευταία χρόνια, ολόκληρη η ελληνική στρατηγική, αν μπορεί να ονομαστεί έτσι αυτή η καρικατούρα που υπάρχει στην Ελλάδα, θεωρούσε ότι το σύστημα στην περιοχή μας ελέγχεται από τις ΗΠΑ. Άρα, αν μη τι άλλο, έχουμε εξασφαλισμένο τον πυροσβεστικό ρόλο των ΗΠΑ σε περίπτωση που συμβεί μία στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία. Συνεπώς, λένε, καθώς η Τουρκία γίνεται το “κακό παιδί” της περιοχής, οι ΗΠΑ ή κάποιος άλλος παίκτης θα την τιμωρήσουν.

Γράφει ο Κώστας Γρίβας

Φτάσαμε, λοιπόν, με βάση αυτή τη λογική, επειδή και το ελληνικό σύστημα εξουσίας δεν δέχεται την πολυπολική φύση του διεθνούς συστήματος (έχει μείνει σε έναν παρελθόντα χρόνο, όπου τα πάντα ελέγχονταν από τις ΗΠΑ) να εγκλωβιστούμε. Έχουμε εγκλωβιστεί σε μία εθνική στρατηγική η οποία προέβλεπε και ακόμα προβλέπει την αυτοεξάλειψη της Ελλάδας. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ταύτισης με τον αμερικανικό παράγοντα, που αν το έβλεπε ακόμα και ο Παναγιώτης Πιπινέλης, (υπουργός Εξωτερικών επί Χούντας 1967-1970) θα συνιστούσε στις εγχώριες ελίτ να συγκρατηθούν, να μην ταυτίζονται τόσο με τους Αμερικανούς.
Δεν είναι μόνο η ταύτιση. Είναι ότι δεν έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα συνεργασιών με τις ΗΠΑ, που θα ήταν κάτι το συζητήσιμο. Είναι η λογική ότι εξαφανιζόμαστε ως γεωπολιτικός δρων στην περιοχή και περιμένουμε ότι δια της αυτοεξάλειψής μας θα εμφανιστεί κάποιος μεγάλος παράγοντας για να αναχαιτίσει την επεκτατική Τουρκία. Αυτό είναι χειρότερο από φαντασίωση. Είναι σαν να περιμένουμε ότι θα έρθουν οι εξωγήινοι να μας βοηθήσουν. Είναι τέτοιου επιπέδου στρατηγική ανάλυση.
Έχουμε ενώπιόν μας μία νέα Τουρκία, που έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο φιλόδοξη και επιθετική από ό,τι πιστεύαμε, ότι λειτουργεί μέσα σε ένα διεθνές σύστημα που αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο αργό από ό,τι πιστεύαμε. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε από τη γεωγραφία, η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται σε ένα γεωγραφικό σημείο του πλανήτη, η κυριαρχία του οποίου είναι κρισιμότατης σημασίας για την παγκόσμια κυριαρχία στο μέλλον. Ταυτοχρόνως, η Τουρκία δι αυτής της ενέργειας δείχνει ότι ομογενοποιεί την εξωτερική της πολιτική με πυρήνα τη στρατιωτική προβολή ισχύος. Δηλαδή, λέει και δείχνει ότι τα προβλήματα της με τους γείτονες θα τα λύνει δια των όπλων.

Μαζικής κλίμακας εθνοκάθαρση

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφερθώ στο γεγονός ότι επικαλούμαστε συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο. Στόχος της Τουρκίας δεν είναι απλά μία στρατιωτική δράση στη Συρία. Στόχος είναι να κάνει μία μαζικής κλίμακας εθνοκάθαρση. Αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας από τη σφαγή των Τούτσι από τους Χούτου στη δεκαετία του 1990.
Η ανύπαρκτη διεθνής κοινότητα, οι υποτιθέμενοι μεγάλοι παίκτες του διεθνούς συστήματος ή περιορίζονται σε ρητορικές καταδίκες ή δεν μιλούν καθόλου. Αν λοιπόν μία κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου ουσιαστικά μένει ατιμώρητη, υπάρχει κανείς που πιστεύει ακόμα ότι θα εκφέρει ο οποιοσδήποτε ακόμα και έναν λόγο συμπάθειας για την ΑΟΖ του Καστελλόριζου;
Αυτά είναι εκτός πραγματικότητας. Άρα, είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε εντελώς μόνοι μας σε έναν πολύ εχθρικό κόσμο με έναν πολύ φιλόδοξο και εχθρικό γείτονα. Αν θέλουμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτήν τη ρεαλιστική ανάλυση. Φοβάμαι, όμως, ότι οι ελληνικές ελίτ παθαίνουν αναφυλαξία, όταν τους λες ότι πρέπει να λειτουργήσουν εθνικά και ανεξάρτητα.

Από την αμερικανολαγνεία στην τουρκολαγνεία

Το μόνο που συζητούν είναι το ποιος θα είναι ο αφέντης πάνω από το κεφάλι τους. Θα μπορούσαν να συζητήσουν να είναι οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι, αλλά δεν διανοούνται να κάνουν πράξη την εθνική ανεξαρτησία, ότι θα λειτουργούμε με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό είναι επικίνδυνη ουτοπία, αν όχι έγκλημα καθοσιώσεως στα μάτια των ελληνικών ελίτ, πολιτικών και όχι μόνο.
Το επόμενο στάδιο μετά την αμερικανολαγνεία είναι η τουρκολαγνεία. Θα φτάσουν στο σημείο να μας πουν ότι αφού η Τουρκία είναι ο φυσικός ηγεμόνας της περιοχής, να προσαρμοστούμε, δίνοντάς της κυριαρχικά δικαιώματα και ίσως ακόμα και έδαφος, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ειρήνη! Το “Ελευθερία ή Θάνατος” των προγόνων μας ακούγεται στα αυτιά τους σαν επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός.
Προς το παρόν τουλάχιστον, το δίλημμα δεν είναι για τους Έλληνες το “Ελευθερία ή Θάνατος”. Το δίλημμα είναι εάν θα προσπαθήσουμε η Ελλάδα να επαναδιεκδικήσει τον εαυτό της ως ανεξάρτητο μέγεθος μέσα στο διεθνές σύστημα, ή εάν θα παραδοθούμε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να υποστεί μεγάλο και βίαιο γεωπολιτικό ακρωτηριασμό.

ΠΗΓΗ:  Infognomon Politics   slpress.gr
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο ελληνικός πληθυσμός το 2015 ήταν ήδη ο 6ος πιο γηρασμένος στον κόσμο, ενώ το 2030 αναμένεται να είναι ο 5ος με μέση ηλικία τα 49 έτη!

 Αναστάσιος Λαυρέντζος:  βιβλίο  «Σιωπηρή Άλωση – Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Η βασική αιτία αυτής της εν εξελίξει δημογραφικής κατάρρευσης του ελληνικού πληθυσμού είναι ο χαμηλός ρυθμός γεννήσεων, ο οποίος για τρεις και πλέον δεκαετίες έχει πέσει κάτω από την κρίσιμη τιμή των δύο περίπου παιδιών ανά γυναίκα (όριο για τη διατήρηση ενός πληθυσμού). Σήμερα, με την επιβάρυνση που έχει δημιουργήσει και η οικονομική κρίση, ο ρυθμός γεννήσεων είναι περίπου στα 1,3 παιδιά ανά γυναίκα, συνυπολογιζομένων και των γεννήσεων αλλοδαπών (οι οποίες φτάνουν περίπου στο 17% του ετήσιου συνόλου).
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σήμερα στην Ελλάδα 100 γυναίκες γεννούν 130 παιδιά και άρα κατά μέσον όρο γεννούν 65 κόρες.
Δηλαδή φέρνουν στη ζωή μια μικρότερη γενιά γυναικών. Αυτή η γενιά με τη σειρά της (αν ο ρυθμός γεννήσεων δεν αυξηθεί) θα γεννήσει μια ακόμη μικρότερη γενιά, κ.ο.κ. Πρόκειται για μια αυτοτροφοδοτούμενη διαδικασία αριθμητικής συρρίκνωσης, της οποίας τα πρώτα στάδια έχουμε ήδη διανύσει.
Το  κύριο δημογραφικό σενάριο για το 2050, δίνει την εξής εικόνα για τον ελληνικό πληθυσμό: Στο μέσον του 21ου αιώνα δεν θα ξεπερνά τα εννέα εκατομμύρια και βέβαια θα συνεχίσει να μειώνεται. Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι από τα εννέα εκατομμύρια, περίπου τα τρία θα είναι άνω των 65 ετών! Δηλαδή στο μέσον του τρέχοντος αιώνα, ο ελληνικός πληθυσμός θα βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κοινωνική ασφάλιση, το δημόσιο σύστημα υγείας, την οικονομική ανάπτυξη, την άμυνα κ.λπ.
Εν όψει των παραπάνω εξελίξεων, ορισμένοι διατείνονται ότι τη λύση στο ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα θα δώσουν οι καταφθάνουσες μεταναστευτικές ροές από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Όσοι το ισχυρίζονται αυτό, παραβλέπουν ότι το δημογραφικό έλλειμμα της Ελλάδας σύντομα θα είναι τόσο μεγάλο, ώστε αν επιδιωχθεί αυτό να καλυφθεί αποκλειστικά με μεταναστευτικές ροές, τότε σε λίγες δεκαετίες η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα.
Δεν θα μιλάμε βέβαια τότε για επίλυση του δημογραφικού, αλλά για μια μαζική και απότομη αντικατάσταση πληθυσμού, η οποία θα εγκυμονεί άλλης τάξεως προβλήματα.
Από τις παραπάνω αναφορές είναι σαφές ότι η πρώτη προτεραιότητα σήμερα για την Ελλάδα είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού της προβλήματος. Αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη για την οικονομική της ανασύνταξη, η οποία αποτελεί προϋπόθεση και για τη δημογραφική της ανάκαμψη. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, απαιτείται η εκπόνηση μιας πολυδιάστατης και μακροχρόνιας πληθυσμιακής στρατηγικής, την οποία πρέπει να εφαρμόσουν με πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Η μετανάστευση λόγω της κρίσης, είναι η τρίτη κατά σειρά στη νεότερη ελληνική ιστορία και η δεύτερη μεγαλύτερη, αφού υπολογιζόταν το 2018 στα 600.000 άτομα, χωρίς όμως να ανακόπτεται η τάση ειδικά στους νέους, αφού οι συνθήκες στην οικονομία μας δεν βελτιώνονται.
Σύμφωνα δε με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας 180.000 πτυχιούχοι – ενώ το 76% των εφήβων σκέφτεται να μεταναστεύσει.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας – πόσο μάλλον αφού οι θάνατοι υπερβαίνουν κατά πολύ τις γεννήσεις, με το δημογραφικό να εξελίσσεται στο  μεγαλύτερο πρόβλημα.
Σε συνδυασμό δε με τη συνεχώς αυξανόμενη αλλοίωση του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές εισροές Ασιατών και Αφρικανών, το μέλλον της Ελλάδας δεν διαγράφεται ευοίωνο – ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ανάπτυξη της οικονομίας μίας χώρας εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό και από την ποιότητα των κατοίκων της.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  


Υ.Γ.

ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΚΑΙ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΠΡΟΩΘΟΥΝ  ΤΟΝ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Επειδή πολλοί αναρωτιούνται αν αξίζει να μεταναστεύσουν για το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο, η απάντηση είναι ΝΑΙ.

 

Δε θα άφηνα το όποιο παιδί δικό μου ή αλλονών, να το διδάξουν τέτοιοι δάσκαλοι.
Αυτές οι οργανώσεις
θέλουν να διαμαρτυρηθούν λέει ενάντια στην κρατική καταστολή. Και η βάση εκκίνησης τους θα είναι λέει στην ΟΛΜΕ. ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ!!!
ΚΚ2
ΥΓ: Δυστυχώς, ο καιρός του πρώτου σοκ πέρασε και τα κομμουνιστικά και κομμουνιστογενή συμφύρματα ετοιμάζονται για την αντεπίθεση τους. Πλέον εδώ μιλάμε για πόλεμο πολιτισμών. Δεν έχουν κουραστεί να μπήγουν τα δόντια τους στο κορμί της πατρίδας μας. Και δεν ξέρω που μπορούν να φτάσουν.
ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ 
21 εξωκοινοβουλευτικές αριστερές οργανώσεις(με ονόματα που παραπέμπουν στα χρόνια του Σιδηρούν Παραπετάσματος) καλούν αύριο,με θέμα την κρατική καταστολή, σε συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί στα γραφεία της…ΟΛΜΕ!
Ναι, καλά διαβάσατε, της ΟΛΜΕ!
Και μόνο ένας αδαής στα εκπαιδευτικά δρώμενα,θα αναρωτιόνταν, μα από που και έως που, στα γραφεία της ΟΛΜΕ…

Νικος Ράπτης

8 σχόλια :

 1. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

  ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ. ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟ-ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ -ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ....

  Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.....

  ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ΣΤΙΣ
  23- 5- 1947.

  ΚΑΙ Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ "ΑΠΕΒΛΕΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

  ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΕΑΣ- ΒΙΒΛΙΟ: " ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ", σελίς 27.

  ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ...ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΤΟ 1940 ! ΤΟ ΦΥΣΣΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ...

  ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ !

  ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ!

  ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΨΑΛΛΕΙ 7 ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !

  ΕΑΝ ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.

  ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ!

  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ
  ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 χιλ. ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι αφορμές στους Τούρκους…
  Ενδεικτικό της ελληνικής διάθεσης να μην προκληθούν οι Τούρκοι είναι το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Οι δημοσιογράφοι περίμεναν τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετείχαν στην ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα στο ισόγειο του νεοκλασικού όπου στεγάζεται το υπουργείο Εξωτερικών. Οπως αναφέρει ο συνάδερφος Μάκης Πολλάτος, τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν στήσει τις κάμερες με φόντο πίνακα του Βασιλείου Χατζή που απεικονίζει τη ναυμαχία της «Ελλης» το 1912, όπου ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης επιβαίνων στο θωρηκτό «Αβέρωφ» καταναυμάχησε τον τουρκικό στόλο. Λίγο όμως προτού ξεκινήσουν οι δηλώσεις των βουλευτών, οι εικονολήπτες έλαβαν οδηγίες να τοποθετήσουν τις κάμερες στην απέναντι πλευρά, ώστε να μην προβάλλεται η ελαιογραφία με τα μισοβυθισμένα τουρκικά πολεμικά πλοία πίσω από τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΜέΡΑ 25.
  Για ποιον λόγο; Αιτία είναι η δυσφορία που εξέφρασαν προσφάτως Τούρκοι αξιωματούχοι! Τον Οκτώβριο, μετά τις συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εικονιζόταν να κάνει δηλώσεις μπροστά από τον πίνακα που απεικονίζει τη νικηφόρα ναυμαχία της «Ελλης». Τούρκοι διπλωμάτες διαμαρτυρήθηκαν στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας στο μέλλον να μην προβάλλεται η εικόνα των μισοβυθισμένων τουρκικών πολεμικών πλοίων από το 1912… Για να μη δώσουν αφορμή στους Τούρκους, λοιπόν, υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών μετακίνησαν τα τηλεοπτικά συνεργεία απέναντι, ώστε να κρύβεται η εν λόγω ελαιογραφία. «Ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε; Να γυρίσουμε τις κάμερες και να δείχνουμε το “Αβέρωφ” να κυνηγάει τους Τούρκους», αστειεύτηκε κυβερνητικό στέλεχος που αντελήφθη ότι η «εξαφάνιση» του ιστορικού πίνακα έγινε με σκοπό να μην ανατροφοδοτηθεί η δυσαρέσκεια της Αγκυρας για ένα ιστορικό γεγονός που καταγράφει την εκδίωξη του τουρκικού στόλου στα Δαρδανέλλια…
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1983: Ο προφητικός γερουσιαστής Larry McDonald αποκαλύπτει τα σχέδια του Ροκφέλλερ.
  ο Μάιο του 1983 και τέσσερεις μήνες πριν σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα ο δημοκρατικός γερουσιαστής Larry McDonald μιλώντας στην εκπομπή Crossfire των Pat Buchanan καιTom Braden μιλά προφητικά για τη νέα τάξη πραγμάτων, την παγκόσμια κυβέρνηση και τις μυστικές ελίτ που κυβερνούν τον κόσμο.
  Όλα αυτά σε μια εποχή που ακόμη ο «ψυχρός πόλεμος» ήταν στο απόγειό του και που κανείς πλην ελαχίστων είχαν μια συγκροτημένη άποψη για τα “περίεργα” και τα “τρελά” που έλεγε ο γερουσιαστής των Δημοκρατιών.
  Και όμως ο άνθρωπος αυτός λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου θα σκοτωνόταν όταν ένα σοβιετικό Su-15 θα έστελνε στο βυθό της θάλασσας το Boeing 747 της πτήσης KAL 007 των νοτιοκορεατικών Αερογραμμών κοντά στη νήσο Σαχαλίνη.
  Ο Larry McDonald ήταν ένας αληθινός Αμερικανός μια πραγματικά ελεύθερη σκέψη όσο και προφητική μόνο που δεν έμελλε να ζήσει για πολύ καθώς ήταν επικίνδυνος για πολλούς.
  «Ο σκοπός των Rockefellers και των συμμάχων τους είναι να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση συνδυάζοντας τον υπερκαπιταλισμό και τον κομμουνισμό κάτω μια στέγη. Εννοώ συνομωσία; Ναι το εννοώ.
  Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο παγκόσμιο σε προοπτική, γενεές παλαιό στο σχεδιασμό του και απίστευτα σατανικό στη σύλληψή του».
  Γερουσιαστής Larry P. McDonald (Απρίλιος 1935 – Σεπτέμβριος 1983)
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προετοιμάζεται η Τουρκία: Έφτασε στα κατεχόμενα το πρώτο τουρκικό drone.

  Τις πρώτες πρωινές ώρες απογειώθηκε το πρώτο τουρκικό drone (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) για τη βάση στο κατεχόμενο Λευκόνοικο από το Ντάλαμαν της Τουρκίας.
  Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις ημέρες δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερδας Kibris Postasi ανέφερε πως στο Λευκόνοικο θα δημιουργηθεί βάση τουρκικών drone.
  Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 κατευθύνθηκε προς τη βάση του κατεχόμενου Λευκονοίκου. Το drone αναμένεται να φτάσει έπειτα από 5 ώρες πτήση.
  Αναφέρει ακόμη ότι η «ΤΔΒΚ» (όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος) «ενέκρινε» αίτημα της Τουρκίας για να τοποθετηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου”.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα, στις 9:30 και τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από την προσγείωσή του.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ ΟΤΑΝ ΑΝΈΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΠΙΘΕΤΑ.

  ΣΤΟΝ ΣΚΆΙ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ ΧΤΙΚΙΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ.ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΒΡΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΔΑ" ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ...

  ΤΟ ΔΕ STAR CHANNEL TOY ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟ ΓΙΑΒΡΙΜ,ΣΝΙΦ!ΣΝΙΦ! ΚΛΑΑΑΑΜΑ Ο ΒΑΡΔΗΣ ΚΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΟΣ ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ;

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΓΑΘΟΜΑΡΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ.....ΕΛΛΗΝΙΚΗ;

  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΥΠΟΥ :ΔΕΣ ΧΑΖΟΒΙΟΛΗ;Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΠΟΡΟ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΜ ΜΠΟΥΡΕΚ.ΕΣΥ ΒΛΑΚΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ,ΚΑΗΚΕΣ!!!!!

  ΕΣΥ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ,ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΙ Ο ΜΑΚΙΑΒΈΛΛΙ ΣΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΕΓΕ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....

  ΝΑ...
  ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΕΘΡΥΑΣΤΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΎΠΟΥ: ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΤΖΑΝΕΜ;ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΣΕΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ ΜΠΡΕ;ΑΝ ΔΟΥΝ ΤΑ ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΘΑ ΟΡΜΑΝΕ,ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΠΟΤΑΧΤΟΥΝ ΓΚΙΑΟΥΡ;

  ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ;ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΖΕΒΖΕΚΗ ΞΥΠΝΑ!ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ;ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ;

  ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ Ω! ΕΛΛΗΝΕΣ!
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑ....
  ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ'ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ '21!!!!!

  Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ...
  ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ.
  ΑΥΤΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ,ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΒΕΙ ΓΟΡΔΕΙΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ.ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ...ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΡΟΦΑΡΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ.

  ΔΙΟΤΙ...
  ΕΙΣΑΙ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΆΣ ΓΥΙΕ ΜΟΥ,ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ....

  ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΡΕΨΕ Η ΘΕΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.
  ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΥΙΕ ΜΟΥ ΣΈΦΕΡΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ.

  ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ω! ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ!

  ΜΟΝΟΣ ΝΑΙ.ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ;ΠΟΤΕ!
  ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΑΝΤΡΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. «Και τι θέλετε, να βγάλουμε τον στόλο ……έξω;»
  Μούγκα στη στρούγκα ….. στις «τρύπες τους τουρκικά καράβια και αεροπλάνα»*.
  Χθες, Τουρκικό πολεμικό πλοίο έστειλε μήνυμα και απαίτησε από Ισραηλινό ερευνητικό σκάφος την άμεση αποχώρηση του με το αιτιολογικό ότι έπλεε «εντός της τουρκικής Α.Ο.Ζ.»
  Υπόψη ότι το εν λόγω σκάφος έπλεε νοτιοδυτικά της Κύπρου και εντός Κυπριακής Α.Ο.Ζ. και ενεργούσε μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης πραγματοποιώντας υποθαλάσσιες έρευνες για τον αγωγό East Mead. Στο εν λόγω σκάφος επέβαινε ερευνητικό κλιμάκιο του πανεπιστημίου Ben Gurion και ένας Κύπριος γεωλόγος.
  Το Ισραήλ δεν προέβη σε καμία διπλωματική διαμαρτυρία, αλλά αντ’ αυτού σήμερα απέπλευσαν ισραηλινά πολεμικά πλοία συνοδευόμενα από ισχυρή παρουσία πολεμικών αεροσκαφών ( F-35I, F-15I, F-16 με την υποστήριξη εναέριων τάνκερ ανεφοδιασμού) προς συνάντηση των τουρκικών πολεμικών για να απαντήσουν στην εκδίωξη του ερευνητικού σκάφους.
  Το αποτέλεσμα ήταν να τόσο ο τουρκικός στόλος αλλά και η αεροπορία να είναι παντελώς απούσες από την περιοχή.
  Όπως δε αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ « κανένα εναέριο ή πλωτό μέσο δεν πλησίασαν τα ισραηλινά αεροσκάφη ή πλοία από χθες το βράδυ που εκδόθηκαν οι ισραηλινές ΝΟΤΑΜ και NAYTEX μπήκαν στους ναυστάθμους, εκτός από μια φρεγάτα που έμεινε κοντά στο πλωτό γεωτρύπανο ‘Yavuz”.»
  Πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη δήλωσε «και τι θέλετε, να βγάλουμε τον στόλο ……έξω;»
  Ναι κυρία Μπακογιάννη ο στόλος είναι για να βγαίνει έξω όταν τον χρειασθεί η πατρίδα προκειμένου να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Δεν είναι για παιδική χαρά ούτε για φιγούρα, εξάλλου γιατί ο ελληνικός λαός πληρώνει από το υστέρημα του για την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων; Μήπως για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί;
  Αφήστε αυτά τα διλήμματα γιατί περνάτε κλήμα ηττοπάθειας στον ελληνικό λαό και από την άλλη, οι τούρκοι αποθρασύνονται γνωρίζοντες ότι όντως τον στόλο τον έχουμε για παρελάσεις και φιγούρα μόνον.
  Εξάλλου, πριν ανοίξτε το στόμα σας καλό είναι να βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό, καθόσον είστε αδερφή του πρωθυπουργού και η άποψη σας εκλαμβάνετε ως κυβερνητική πολιτική.
  *Πηγή PRO NEWS
  Κοζάνη 15/12/2019
  Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α.
  Υ.Γ. “Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος” και οι έλληνες μοναδικοί στην ναυτοσύνη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Τελ Αβίβ σε Αθήνα και Λευκωσία: «Είμαστε ανοικτοί στη δημιουργία αγωγού φ.α. μέσω Τουρκίας για την Ευρώπη».
  Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «Είναι ανοικτοί στην τουρκική πρόταση για την κατασκευή αγωγού φ.α. ο οποίος θα περνά μέσω Τουρκίας και θα καταλήγει στην Ευρώπη» σε μία εξέλιξη που προκαλεί σοκ στην Αθήνα, καθώς παρά το γεγονός ότι δεν αποκηρύσσουν τον East Med εν τούτοις, όλοι γνωρίζουν ότι αν υπάρξει αγωγός μέσω Τουρκίας δεν είναι βιώσιμος ο EastMed.
  Πρόσθεσαν ότι «Εάν οι Τούρκοι είναι σοβαροί γύρω από το θέμα αυτό τότε θα μπορούσε να συζητηθεί».
  Στη συνέχεια βέβαια συμπλήρωσαν πως «Σε καμία περίπτωση ο αγωγός αυτός δεν θα αντικαταστήσει τον ευρωμεσογειακό αγωγό (EastMed) που σχεδιάζουν από κοινού Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος».
  Με τη διαφορά βέβαια ότι η Άγκυρα δεν θέλει άλλο αγωγό στην περιοχή πλην του αγωγού που θα περνάει από το έδαφός της.
  Να σημειώσουμε ότι ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, την προηγούμενη εβδομάδα για να μεταφέρει στην κυβέρνηση του Τελ Αβίβ ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, μήκους 2 χιλιάδων χιλιομέτρων, που ξεκινά από τα ανοιχτά του Ισραήλ και περνάει από την Κύπρο και την Ελλάδα για να φτάσει στην Ιταλία θα περάσει από τα ανοιχτά της Αττάλειας και συγκεκριμένα μέσα από την ΑΟΖ, που συμφώνησε η Τουρκία με τη Λιβύη, επομένως χρειάζεται την έγκριση της Τουρκίας.
  Η προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, ότι δεν θα επιτρέψει την κατασκευή του East Med, φαίνεται ότι «έπιασε τόπο»...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Το Ισραήλ έκανε πίσω στον EastMed. ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ…
   Πανηγυρίζει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων, ότι το Ισραήλ εξετάζει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την δημιουργία αγωγού φ.α. για τα ισραηλινά αποθέματα μέσω Τουρκίας.
   Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα: «Το σχέδιο παράκαμψης της Τουρκίας για το φ.α. στην Ευρώπη έπεσε στο νερό.
   Το Ισραήλ έκανε ένα βήμα πίσω και έστειλε μήνυμα διαπραγμάτευσης στην Τουρκία».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...