Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΚΟΥΛΗ; ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΙΜ-120 C-7 AMRAAM ΣΤΗΝ «ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ» ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΤΟ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ;


 Ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ παραδόσεις στην Τουρκία νέων πυραύλων αέρος-αέρος ΑΙΜ-120 C-7 AMRAAM.  (ΑΠΟ  ΤΟ  PRONEWS).

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις πυραύλων αέρος-αέρος ΑΙΜ-120 C-7 στην τουρκική Αεροπορία από την αμερικανική εταιρεία Raytheon Co. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο του 2017 ύψους 634 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο πύραυλος αυτός βρίσκεται ήδη στο οπλοστάσιο της Τουρκίας και πρόκειται για ενίσχυση του οπλοστασίου της και αύξηση των αποθεμάτων της.

Στις εκδόσεις του B και C-5/C-7, ο πύραυλος βρίσκεται και στο οπλοστάσιο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και χρησιμοποιείται για πλήγματα πέραν του οπτικού ορίζοντα καθώς το βεληνεκές του στην έκδοση Β είναι περίπου στα 64 χιλιόμετρα και στην C στα 74 χιλιόμετρα.
Καθοδηγείται προς τον στόχο του αρχικά με στοιχεία από το ραντάρ του αεροσκάφους φορέα και στη συνέχεια με δικό του ραντάρ ενεργής καθοδήγησης, δίνοντας τη δυνατότητα στον πιλότο του αεροσκάφους που τον εκτόξευσε να απομακρυνθεί αμέσως μετά, περιορίζοντας την πιθανότητα να αποτελέσει και αυτός στόχο (fire and forget).

Η Αίγυπτος προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αγορά από Ιταλία 2 φρεγατών FREMM!Η έλλειψη ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση για την εθνική άμυνα είναι πλέον χαρακτηριστική, σε σημείο που όλοι αναρωτούνται εάν θέλει πραγματικά να την ενισχύσει ή το αντίθετο.
Οι ανέξοδες «επικές παραγγελίες» δεκάδων F-35 και φρεγατών Belharra που δεν κοστίζουν «ούτε ευρώ», καθώς πρόκειται για εξαγγελίες και τίποτα παραπάνω για μετά το 2025 (και βλέπουμε) δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
Η πικρή πραγματικότητα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Τουρκία είναι ότι οι δανειστές, με την συνυπογραφή της ελληνικής πολιτικής ελίτ στα τρία Μνημόνια, δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Τα παραμύθια ότι τάχα δεν υπάρχουν FREMM από το γαλλικό Ναυτικό ή κάποιο άλλο πλοίο για να προχωρήσουμε στην άμεση παραγγελία του, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πλήρη απραξία, καθώς το διάστημα μέχρι το 2025 θα είναι το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα, είναι ακριβώς αυτό: Παραμύθια.
Αντίθετα η Αίγυπτος αποδεικνύει ότι όποιος ενδιαφέρεται ρωτά και κτυπά πόρτες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός ειδικός Τύπος και δημοσιεύματα εφημερίδων η Αιγυπτος έχει συμφωνήσει με την Ιταλία για την προμήθεια δύο μεταχειρισμένων φρεγατών FREMM από το ιταλικό Ναυτικό(!) των “Spartaco Schergat" και "Emilio Bianchi”!
Μάλιστα την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τραπεζών (Sace, Intesa Sanpaolo, Bnp Paribas και Santander) στην οποία εξετάστηκε και αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της αγοράς εκ μέρους της Αιγύπτου!
Μάλιστα το ποσό που αναφέρεται είναι 500 εκατ. € τουλάχιστον το μισό του συνολικού κόστους για τις δύο FREMM έναντι 1 δισ., όσο κάνει δηλαδή η μια Belarra!
Όπως επίσης αναφέρει ο ιταλικός Τύπος δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη για το ιταλικό Ναυτικό και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει πει το «Ναι».
Να σημειωθεί πως η μια εκ των δύο FREMM η " Emilio Bianchi ", καθελκύστηκε την προηγούμενη εβδομάδα!
Τώρα σε ότι αφορά την μίζερη ελληνική πραγματικότητα, αυτή αναλίσκεται σε δικαιολογίες ότι τάχα δεν υπάρχουν πλοία τώρα διαθέσιμα μεταχειρισμένα για να προχωρήσουμε σε κάποια παραγγελία για αυτό πάμε στις «ψηφιακές» FDI για μετά το 2025-26 γιατί θέλουμε να κάνουμε «Ψηφιακό» πόλεμο και άλλες τέτοιες ανοησίες.Το Βερολίνο ανακοίνωσε νέα διάσκεψη για την Λιβύη και  πάλι χωρίς την Ελλάδα!


Για άλλη μια φορά το Βερολίνο προκλητικά αποκλείει την Ελλάδα από τη νέα διάσκεψη για την Λιβύη υπακούοντας στις απαιτήσεις της Άγκυρας και του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Είναι σαφέστατη η ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ η οποία ξεκαθαρίζει ότι θα συμμετάσχουν στη νέα διάσκεψη αυτοί που συμμετείχαν στην προηγούμενη!
Έτσι για άλλη μία φορά το Βερολίνο αδιαφορεί για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία αμφισβητεί ευθέως το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης το οποίο έχει συνάψει συμφωνία αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μαζί με την Άγκυρα.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών οι οποίες επιδιώκουν να μεσολαβήσουν προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ειρήνης στη Λιβύη αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα του Μαρτίου, δήλωσε χθες Κυριακή ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας.
Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν τη 19η Ιανουαρίου στο Βερολίνο να υποστηρίξουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.
Ομως τα αντίπαλα μέρη δεν τηρούν την εκεχειρία, ενώ χώρες που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ή τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ δεν σταματούν να τους προμηθεύουν όπλα.
Έντεχνα πάντως το Βερολίνο αποφεύγει να κατονομάσει την Άγκυρα η οποία όχι μόνο στέλνει οπλισμό αλλά επιπλέον στέλνει και στρατιωτικές δυνάμεις για να οργανώσουν και να πολεμήσουν μαζί με τον GNA κατά των δυνάμεων του LNA των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.
«Ολοι οι υπουργοί Εξωτερικών (των χωρών) που συμμετείχαν στην πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα συναντηθούν ξανά στα μέσα Μαρτίου», είπε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Είναι σημαντικό τα αντίπαλα μέρη στη Λιβύη να κάνουν συναντήσεις «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», πρόσθεσε.
Η λεγόμενη επιτροπή 5+5 που θα αποτελείται από πέντε αξιωματικούς των δυνάμεων κάθε πλευράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διάσκεψης του Βερολίνου, δεν συναντήθηκε όπως σχεδιαζόταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.
Η Γερμανία θα καταβάλλει προσπάθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επικυρώσει απόφαση βάσει της οποίας οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει επιβληθεί στη Λιβύη από το 2011, να αντιμετωπίσουν «συνέπειες», δήλωσε ακόμη ο Γερμανός ΥΠΕΞ.Το  ελικοπτεροφόρο «TCG Anadolu»  που  κατασκευάζει  μόνη  της  η  Τουρκία  θα  παραδοθεί στο τουρκικό ναυτικό εντός του 2020.


Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο άμυνας το νέο ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του προωστήριου συστήματος και μεταφέρθηκε σε δεύτερη πλωτή δεξαμενή στα ναυπηγεία της Sedef με σκοπό να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να ξεκινήσουν οι δοκιμές εν πλω ώστε να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους φέρνοντας έτσι το σκάφος ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην παράδοσή του.

Το σκάφος που θα δρα ως σκάφος διοίκησης, αποβάσεων επίδειξης σημαίας μέχρι να βρεθεί η λύση των εναέριων μέσων θα επιχειρεί με ελικόπτερα όπως τα T-129, T-70 και SH-60 seahawk εκτός από την ύπαρξη UAV.
Το σκάφος που αποτελεί ισπανική σχεδίαση και  η παράδοση του πλοίου θα αρχίσει το 2020 με τις δοκιμές εν όρμω προβλέπονται για το τρίτο τρίμηνο του 2020 περίπου ένα χρόνο πριν από το αρχικά προγραμματισμένο 2021.
«Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα δώσουμε το πλοίο στην υπηρεσία του πολεμικού μας ναυτικού. Στις συνομιλίες μας με το ναυπηγείο διαπιστώσαμε ότι ήταν ικανοποιημένοι από την πρόοδο αυτών των προσπαθειών», τόνισε.
Ο Demir υπογράμμισε ότι το πλοίο θα «μεταφέρει την Τουρκία σε μια πανίσχυρη ναυτική δύναμη».
Η κατασκευή του σκάφους ξεκίνησε το 2016 στο ναυπηγείο Tuzla στην Κωνσταντινούπολη.
Το ζήτημα των μαχητικών 
Το σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει  12 F-35B βραχείας(με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα παραλάβει τελικώς τα F-35) ενώ δεν αποκλείεται να αγοραστούν ως λύση ανάγκης και μεταχειρισμένα AV-8 Harrier II.
Το ελικοπτεροφόρο – πλοίο αμφιβίου επιθέσεως (LPD/LHD) TCG “ANATOLU” (L-408), δηλαδή που φέρει το όνομα της τουρκικής επαρχίας «Ανατολία» ενώ η παρουσία της ειδικής ράμπας στην πρώρα του, της λεγόμενης “ski ramp”, θα του επιτρέπει να επιχειρούν από αυτό και μαχητικά αεροσκάφη καθέτου/συντόμου από-προσνηώσεως (V/STOL). 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ TCG “ANATOLU” (L-408)

• Ελικοπτεροφόρο – Πλοίο αμφιβίου επιθέσεως (LPD/LHD) αντιγραφή του ισπανικού ελικοπτεροφόρου SPS “Juan Carlos” (L-61)

Παραγγέλθηκε: 1 Ιουνίου 2015
• Κατασκευαστική κοινοπραξία: Sedef (Τουρκία)/Navantia (Ισπανία)
• Έναρξη κατασκευής 7 Φεβρουαρίου 2018 (αποτελείται από 114 προκατασκευασμένα κομμάτια που συναρμολογούνται στη ναυπηγική κλίνη.
• Προβλεπόμενος χρόνος καθελκύσεως: 2019
• Προβλεπόμενος χρόνος αποπερατώσεως: 2021
• Ολικό μήκος: 232 μέτρα
• Μέγιστο πλάτος: 32 μέτρα
• Μέγιστο βύθισμα: 6,8 μέτρα
• Πλήρωμα: 241 άτομα (επιπλέον 930 πεζοναύτες και 250 άτομα για την εξυπηρέτηση των πτητικών μέσων που θα μεταφέρει). Συνολικώς περί τα 1400 άτομα
• Εκτόπισμα: 28.000 τόνοι
• Σύστημα προώσεως: 2 κινητήρες ντήζελ, 2 άξονες, 2 έλικες
• Μέγιστη ταχύτητα: 19 κόμβοι
• Μέγιστη ακτίνα δράσεως: 9.500 ναυτ.μίλια (15.289 χιλιόμετρα)
• Οπλισμός: Πυροβόλα των 20 mm, συστήματα εγγύς αντιαεροπορικής υποστηρίξεως CIWS Phalanx και RAM για την αυτοπροστασία του.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια :

 1. Σε κατάσταση... ψυχραιμίας η κυβέρνηση - Τ.Θεοδωρικάκος: «Θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με ψυχραιμία».
  Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, σε εκδήλωση που έγινε για την κοπή της βασιλόπιτάς τους, τόνισε πως η ΝΔ είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την εντολή του ελληνικού λαού, να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα και να κάνει πράξη την ανασυγκρότηση του κράτους.
  Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να υπάρχει ενότητα μεταξύ των Ελλήνων, τονίζοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
  Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα τις αντιμετωπίσει με ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και σημείωσε: «Έχουμε βαριά ευθύνη να τηρήσουμε την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού αλλά και τη δύναμη που εσείς μας δώσατε με το 40%. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Δεν έχουμε αυτό το περιθώριο, ιδιαίτερα τώρα, που ζούμε σε ταραγμένες εποχές και με δύσκολους γείτονες. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση της Τουρκίας με ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».
  Ανέφερε ακόμη ότι το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό κράτους – αυτοδιοίκησης, το οποίο όπως είπε, αποτελεί μεταρρύθμιση που θα λύσει τα χέρια σε δήμους και περιφέρειες.
  Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και οι βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, Γιώργος Αμυράς και Αλεξάνδρα-Μαρία Κεφαλά.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Θεοδωρικάκος ήταν παλιά γραμματέας της ΚΝΕ (Κομμουνιστικής Οργάνωσης Νεολαίας) του ΚΚΕ του Μπεναρόγια και του Βεντούρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
   Στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και τις αποφάσεις που χρειάστηκε να παρθούν αναφέρθηκε εχθές Κυριακή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για πρώτη φορά μετά το περιστατικό. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωνε για τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού πλοίου:
   «Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση.
   Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία.
   Πρωινός διάλογος. Μετά από λίγες ώρες, κύριε υπουργέ μετακινήθηκε; Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει. Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ;
   Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα» δήλωσε χαριτολογώντας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ο διάλογος Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis SCRIPTA MANENT
  Newsroom , CNN Greece
  Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020

  Ο διάλογος Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis

  Κατά την κοπή της καθιερωμένης πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πως από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό.

  Ο διάλογος
  -Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση.
  -Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία (πρωινός διάλογος).

  Μετά από λίγες ώρες:

  - Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε;
  - Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει.
  - Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ;
  - Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα


  «Η Αθήνα είχε λάβει έκτακτα μέτρα»

  «Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνηση του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ήταν στην περιοχή. Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Oruc Reis, ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε ο υπουργός.

  «Το παρακολουθούσαμε από την πρώτη ώρα. Και οι ασκήσεις ψυχραιμίας πρέπει να γίνονται γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πρέπει να είναι πάρα πολύ σωστά ζυγισμένες» επισήμανε.

  Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι η Αθήνα είχε λάβει έκτακτα μέτρα, καθώς περίμενε κάποια προκλητική ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας:

  «Για να είναι η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς στην περιοχή αυτή, 200μίλια νοτίως του Καστελόριζου, με μία ταχύτητα 25-30μίλια, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Σαλαμίνα γιατί δεν θα έφτανε εγκαίρως. Ξεκίνησε από την Κάρπαθο. Γιατί βρέθηκε στην Κάρπαθο; Γιατί είχαμε μεριμνήσει να την πάμε εκεί. Περιμένοντας, όντες έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

  Και παρότι το Oruc Reis μπήκε, όπως είπε ο υπουργός, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λόγω της κακοκαιρίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το τουρκικό πλοίο να επιχείρησε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Αθήνας.

  «Μάλλον παρασύρθηκε, δεν είχε άλλη επιλογή απ' το να πάει όρτσα στον καιρό, καθότι είχε απλωμένα καλώδια χιλιομέτρων και για να μην διαταραχτεί η σειρά των καλωδίων έπρεπε να έχει συγκεκριμένη πορεία που το οδήγησε στις δικές μας περιοχές, από την άλλη η ανταπόκριση μας έπρεπε να είναι άμεση, γιατί εκτός από το τυχαίο, ξέραμε πολύ καλά ότι τεστάρονται τα αντανακλαστικά μας» σημείωσε.

  Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως η Αθήνα διαθέτει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα για να αντιδράσει σε ανάλογο περιστατικό εφόσον απαιτηθεί.

  «Ήμασταν από την πρώτη στιγμή δίπλα, θα είμαστε σε κάθε φορά που θα τεστάρονται τα αντανακλαστικά μας, θα παίρνουμε άριστα 10. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην παρουσία των γαλλικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

  Σχόλιο : Είναι τόσο αποχαυνωμένοι, είναι τόσο φτωχοί στόν κοινό νου, πού ούτε μυθιστόρημα δέν ξέρουν νά γράψουν.
  Η ερώτηση δέ τού Πρωθυπουργού, "γιατί η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρέθηκε στήν Κάλυμνο", σπάει τά ταμεία.
  Περιμένω τήν φιγούρα τού Αρκά, γιά νά κλείσει τό θερμό επεισόδιο τών νέων Ιμίων, μέ αυτές τίς φοβερές ενέργειες υψίστης ετοιμότητας καί αποφασιστικότητας τής Αθήνας, όπως τά ηχογραφημένα μηνύματα τού Νικηφόρου Φωκά πρός τό Τουρκικό πλοίο τής ψυχραιμίας, καί μετά νά γείρουμε στό πλευρό μας, νά συνεχίσουμε νά κοιμόμαστε.
  Είναι φοβερό πόσο φροντίζουν οι Κυβερνώντες για τον καλό τον ύπνο τού λαού.
  Κάποτε είχαμε τα μπάνια του λαού, τώρα έχουμε τον ύπνο του λαού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κτύπησαν τις καμπάνες των εκκλησιών οι κάτοικοι της Μόριας: Αλλοδαποί «αιτούντες» εισέβαλλαν στο χωριό.
  Έβαλαν φωτιά κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ! - Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους της Λέσβου: Πογκρόμ κατά Ελλήνων από τους αλλοδαπούς - Εισβάλλουν στα σπίτια τους!
  Συνεχίζεται η πρωτοφανής ένταση στην Λέσβο.
  Μετά την κατάληψη της Μυτιλήνης από χιλιάδες αλλοδαπούς, τουλάχιστον 300 εξ αυτών εισέβαλλαν μέσα στο χωριό της Μόριας!
  Άμεσα αντέδρασε ομάδα κατοίκων που χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού και σύντομα μεγάλος αριθμός κατοίκων βγήκε στους δρόμους, έτοιμοι να αμυνθούν από τις απειλητικές διαθέσεις των αλλοδαπών.
  Οι «αιτούντες άσυλο»(!) κατέλαβαν εξ εφόδου το κτίριο της κοινότητας και οι κάτοικοι της Μόριας παραμένουν στους δρόμους, σε ένα κλίμα που θυμίζει κυριολεκτικά εισβολή!
  Όπως αναφέρεται ξ συνέχιση της σημερινής "διαμαρτυρίας" (που δεν ήταν "διαμαρτυρία" αλλά οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της πόλης της Μυτιλήνης) των παράνομων μεταναστών και η διέλευσή τους μέσα από το χωριό (χωρίς να τους εμποδίσει η Αστυνομία) δημιούργησαν στιγμές έντασης στη Μόρια.
  Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Μόριας η ενέργεια αυτή πυροδότησε την οργή των κατοίκων καθώς θεωρήθηκε πρόκληση αυτή η εισβολή των μεταναστών που ούτως ή άλλως θεωρούν όχι μόνο το νησί, αλλά ολόκληρη τη χώρα ως προτεκτοράτο τους.
  «Τουρκικό δάκτυλο» πίσω από την κατάληψη της Μυτιλήνης από τους παρανομούσε μετανάστες βλέπουν οι αρχές
  «Τουρκικό δάκτυλο» πίσω από τα σημερινά πρωτοφανή επεισόδια από χιλιάδες αλλοδαπούς και την έφοδο στην πόλη της Μυτιλήνης, βλέπουν οι Αρχές.
  Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από την Μυτιλήνη μετά το σπάσιμο του αστυνομικού κλοιού και την κατάληψη του κεντρικού δρόμου της προκυμαίας μπροστά από το δημοτικό θέατρο από τους αφηνιασμένους αλλοδαπούς.
  Μάλιστα όλοι μιλούν για «κεντρικό σχεδιασμό» αφού οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά κοντά στο κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, με στόχο να παραλύσουν όλο το νησί!
  Το ότι ήταν απόλυτα οργανωμένο σχέδιο τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι οι αλλοδαποί κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές «φάλαγγες» από αντίστοιχες κατευθύνσεις με στόχο να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις όπως και έγινε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκατοντάδες Τούρκοι περνούν καθημερινά από Έβρο στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο – Τι συμβαίνει;
   Εκατοντάδες Τούρκοι περνούν καθημερινά στην Ελλάδα από τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ζητούν πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια αποσιώπησης του συγκεκριμένου γεγονότος από τις ελληνικές αρχές.

   Την στιγμή που γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους του Έβρου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μειωθεί οι ροές λαθρομεταναστών, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ποταμό Έβρο, με τα μικτά κλιμάκια αστυνομίας και στρατού που περιπολούν, ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός, όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό.

   Καθημερινά στον Έβρο περνούν Τούρκοι πολίτες και ζητούν πολιτικό άσυλο και μάλιστα οι διαδικασίες γι’ αυτούς είναι πολύ πιο γρήγορες, αφού δεν κρατούνται στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του Φυλακίου Ορεστιάδας, αλλά φεύγουν κανονικά για την υπόλοιπη χώρα. “Μόνο από την περιοχή της Νέας Βύσσας όπου υπάρχει συγκεκριμένο πέρασμα, έρχονται περίπου 100 άτομα σχεδόν κάθε μέρα.

   Καταγράφονται από την αστυνομία και άλλες υπηρεσίες και μένουν ελεύθεροι. Τα ίδια περίπου γίνονται και στο νότιο Έβρο“, είπε στο Evros-news.gr άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα.

   Προβληματισμός για τον πιθανό ρόλο κάποιων Τούρκων λόγω της έντασης που υπάρχει με τους γείτονες

   Όπως επίσης σημειώνει με έντονο προβληματισμό το ίδιο άτομο, λόγω της έντασης που υπάρχει με την Τουρκία ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλη αυτή η κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει τις αρχές ασφαλείας, στο υψηλότερο επίπεδο. “Έχουν περάσει 4 χρόνια από το πραξικόπημα καυτά του Ερντογάν το 2016. Τότε και μετά από αυτό, περνούσαν στην χώρα μας Καθηγητές Πανεπιστημίου. ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, στελέχη επιχειρήσεων, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όλοι μαζί με τις οικογένειες τους, προκειμένου να γλιτώσουν τις διώξεις και τις φυλακίσεις, αφού υπήρχε κίνδυνος να θεωρηθούν Γκιουλενιστές και να συλληφθούν.

   Τώρα όμως η σύνθεση των προσώπων που έρχονται έχει αλλάξει. Έρχονται ξυλουργοί, σερβιτόροι, οδηγοί, γκαραζιέρηδες, απλοί επαγγελματίες και υπάλληλοι. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν τα στοιχεία που παρουσιάζουν. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την ύπαρξη ανάμεσα στις εκατοντάδες Τούρκους που περνούν και γίνονται χιλιάδες στην χώρα μας, να υπάρχουν και πράκτορες που σε κάποια στιγμή μεγαλύτερης έντασης ή αντιπαράθεσης, να παίξουν υπονομευτικό ρόλο για καίριες υπηρεσίες της Ελλάδας. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι έχουν… γνώση οι φύλακες”, μας τόνισε το ίδιο πρόσωπο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Πλιάτσικο στο νοσοκομείο Λέρου έκαναν οι λαθρομετανάστες, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, «σηκώνοντας» από αναπηρικά καρότσια, πλυντήρια και ψυγεία μέχρι καρδιογράφους, υπερηχογράφους και χειρουργικά ψαλίδια!

   Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά παραβατικότητας εκ μέρους των λαθρομεταναστών όμως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πραγματικά πρωτοφανές.

   Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά 43 αναπηρικά αμαξίδια, που έκαναν φτερά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, εντοπίστηκαν στους χώρους του hotspot.

   Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λέρου οι λαθρομετανάστες «απαλλοτρίωσαν» όλα τα υλικά, που δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν.

   Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, εκλάπησαν «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα».

   Ο φόβος αυτός πηγάζει από το γεγονός ότι στη μακρά λίστα των αντικειμένων, που έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο.

   Μεταξύ των εκατοντάδων αντικειμένων, που χάθηκαν, υπάρχουν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες χωρητικότητας από 10 έως 80 λίτρα, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες, 20 τηλεοράσεις, 69 τηλεφωνικές συσκευές και 19 ανεμιστήρες οροφής.

   Οσον αφορά στον ιατρικό εξοπλισμό, εκλάπησαν 46 πιεσόμετρα, τροχήλατα ακτινογραφικά, απινιδωτές, καρδιογράφοι, καρδιοτοκογράφοι, ωτοσκόπεια, ανιχνευτές εμβρυικών παλμών μέχρι και φορείο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Άγρια επεισόδια με μεθυσμένους παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες και στην Χίο!
   Σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών που έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα σημειώθηκαν πριν από λίγο στο νησί της Χίου.
   Σύμφωνα με πληροφορίες μεθυσμένοι μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια για άγνωστη αφορμή (αν και η αφορμή είναι το λιγότερο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα) σε κεντρικό σημείο της πόλης και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποκατασταθεί η… τάξη, σε ένα νησί που βρίσκεται στο έλεος των αλλοδαπών.΄
   Η συμπλοκή σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της Χίου.
   Οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο, έπιναν αλκοόλ και συζητούσαν όταν ξαφνικά πιάστηκαν μεταξύ τους στα χέρια.
   Αμέσως οι πολίτες της Χίου κάλεσαν την αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις, για το θεαθήναι. Ουδείς εκ των «αιτούντων» πρόκειται να απελαθεί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...