Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ 18 ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ;

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/09/blog-post_0.html

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ".


ΒΑΡΟΥXΑΚΗΣ: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ…ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ».
Γ. Βαρουφάκης: «Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης».


"ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΝΑΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΖΩΑ". 

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Πατραϊκού Κόλπου ξεκίνησε το 2012. Σχεδόν 8 χρόνια μετά, το πρώτο γεωτρύπανο στην Ελλάδα δεν έχει πέσει ακόμη εξαιτίας της απουσίας σχεδιασμού και διοικητικών εμποδίων από το κράτος. Στον  Πατραϊκό  κόλπο  έχουμε  ένα  τουλάχιστον  επιβεβαιωμένο  κοίτασμα 140 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.  Η κοινοπραξία, αναζητούσε λιμάνια προκειμένου να υποδεχτεί το γεωτρύπανο και να αποθηκεύσει τον αναγκαίο εξοπλισμό, χωρίς όμως τα γειτονικά της Πάτρας και του Αστακού, αναφέρουν πληροφορίες, να διαθέτουν τις αναγκαίες προδιαγραφές.  8  χρόνια  δεν  φτιάχνουμε  επίτηδες  αποθήκες  σε  δύο  λιμάνια;  
Τι  συμβαίνει  Κούλη;  Η  πρεσβεία  είπε  όχι  στα  ελληνικά  πετρέλαια  ακόμη  και  στον  Πατραϊκό  κόλπο;


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_12.html

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016


ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΙΜΝΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019


ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ».
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019


ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, 43 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Τερέζα Φωκιανού Πρόεδρος & Δ.Σ. FLOW Energy S.A. και Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.H ελληνική οικονομία παρουσιάζει  άσχημα σημάδια καθώς δεν μπορεί να «πάρει μπροστά» και «σέρνεται» και ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν υπάρχει το απαιτούμενο χρήμα για να την θέσει σε πραγματική «κίνηση» λόγω της δεκαετούς αφαίμαξης των μνημονίων.
Μαύρα σημεία εμφανίζονται στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να υπάρξει σημαντική εξέλιξη στους τομείς των επενδύσεων, των δημοσίων δαπανών και των όποιων μελλοντικών γεωτρήσεων για να μην συνεχίσει να «σέρνεται» οικονομικά η χώρα για μια 30αετία ακόμα.
Η Ελλάδα προσδοκούσε στην εύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην δυτική επικράτεια και από τις επενδύσεις.
Για τις επενδύσεις  μην μιλήσουμε είναι άλλο ανέκδοτο, οπότε η ελπίδα είχε τοποθετηθεί στις γεωτρήσεις που όλοι περιμέναμε και τελικώς δεν θα δούμε ακόμα για τους επόμενους 18 μήνες!
Η πολυπόθητη πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αργήσει 18 μήνες.
Πολύ σωστά διαβάσατε! Καθυστέρηση 18 μηνών, ενώ ήδη πέρασαν 8 χρόνια από τότε που προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τις πρώτες χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης.
Το πλέον «ώριμο» επιχειρηματικό σχέδιο, αυτό του Πατραϊκού Κόλπου που μισθώθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια - Edison και θα συνεχίσει να μένει ανεξερεύνητο όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) συναίνεσε στο αίτημα που υπέβαλε η ΕΛΠΕ ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΑΕ για 18μηνη παράταση, ήτοι μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 2021, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες της δεύτερης φάσης του βασικού σταδίου ερευνών στην παραχώρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινοπρακτικό σχήμα ζήτησε περισσότερο χρόνο - έχοντας ήδη λάβει και άλλη μία παράταση μέχρι τις 2 Απριλίου του 2018 για την πρώτη φάση της έρευνας - επικαλούμενη την ανάγκη «να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες εργασίες της φάσης αυτής (σ.σ. δεύτερη) και ιδίως να πραγματοποιήσει ερευνητική γεώτρηση».
Η ΕΔΕΥ ενέκρινε το αίτημα και σύμφωνα με πληροφορίες η αναγγελθείσα από τα ΕΛΠΕ πρώτη γεώτρηση για το 2020 σκόνταψε... στην έλλειψη υποδομών και στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των γειτονικών λιμανιών.
Η κοινοπραξία, αναζητούσε λιμάνια προκειμένου να υποδεχτεί το γεωτρύπανο και να αποθηκεύσει τον αναγκαίο εξοπλισμό, χωρίς όμως τα γειτονικά της Πάτρας και του Αστακού, αναφέρουν πληροφορίες, να διαθέτουν τις αναγκαίες προδιαγραφές.
Η γεώτρηση του Πατραϊκού Κόλπου έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο επενδυτικό σινιάλο και ιδίως αν αυτή επιβεβαιώσει το κοίτασμα των 140 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν εδώ και χρόνια στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας καθώς και ειδικοί της αγοράς, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του κλάδου του upstream κρατούν σβηστές τις επενδυτικές μηχανές και τις προσδοκίες για την προσέλκυση κι άλλων εταιρειών.
Αναφορικά με την ανάγκη για τη χορήγηση 18μηνης παράτασης, παράγοντες της αγοράς καυτηριάζουν τις ελλείψεις υποδομών στα λιμάνια της περιοχής με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Πατραϊκού Κόλπου ξεκίνησε το 2012. Σχεδόν 8 χρόνια μετά, το πρώτο γεωτρύπανο στην Ελλάδα δεν έχει πέσει ακόμη εξαιτίας της απουσίας σχεδιασμού και διοικητικών εμποδίων από το κράτος.
Φυσικά και με την παρέλευση του 18μηνου κανείς δεν εγγυάται ότι οι γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς πάλι πιθανότατα δεν θα υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.
Συν τοις άλλοις καθυστερούν για ανεξήγητους λόγους και τα μεγάλα δημόσια έργα, οπότε πολύ δύσκολα θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία η οποία περιμένει πως και πως τις τουριστικές «ενέσεις» του καλοκαιριού.
Όμως ο τουρισμός δεν είναι ένα σταθερό μέγεθος, εξαρτάται πάντα από πολλούς  αστάθμητους παράγοντες...
Τι  θα  προκύψει  για  τον  ελληνικό  τουρισμό  φέτος  αν  η  πανδημία  του  κορωνοϊού  ενσκήψει  και  στην  Ελλάδα;


ΟΛΟΙ   ΟΙ  ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»   ΤΗΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ   50ΕΤΙΑΣ  ΥΠΗΡΞΑΝ   ΠΡΟΔΟΤΕΣ   ΤΟΥ  ΛΑΟΥ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΓΕΝΝΗΣΕ.

Η διαφορά τους με τον προδότη Τσίπρα είναι στο κίνητρο.
Όλοι αυτοί, για να προδώσουν την πατρίδα μας, πήραν ανταλλάγματα: χρήματα, πολιτική ισχύ, αξιώματα κλπ.
Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά.
Η προδοσία τους είναι ενσυνείδητη. Δεν αποζητούν ανταλλάγματα για την προδοσία. Αν τους τα δώσουν, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά την προδοσία τους την κάνουν, έτσι κι αλλιώς, και χωρίς προσωπικές απολαβές. Μισούν με ψυχοπαθολογικό μίσος τον Ελληνικό λαό και θέλουν το κακό του.
Μισούν την Μακεδονία. Πούλησαν την Μακεδονία με χαρά και δεν πήραν κανένα αντάλλαγμα.
Μισούν την Θράκη.
Μισούν τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία είπαν άλλωστε ότι οι θάλασσές τους δεν έχουν σύνορα.
Μισούν την Κρήτη.
Μισούν την Κύπρο.
Μισούν την Βόρειο Ήπειρο.
Μισούν την Αθήνα.
Μισούν ότι αναπνέει Ελλάδα και Ελληνικό αέρα. Το μίσος για τον φτωχό Ελληνικό λαό είναι απροσμέτρητο. Αν μπορούσαν θα μας έκαιγαν ζωντανούς όλους και θα μας αντικαθιστούσαν με λαθρομετανάστες και πάλι δεν θα καταλάγιαζε το μίσος τους. 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. 

Τώρα  δηλώνουν  ότι  μισούν  και  τα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (!)

Η φρενοβλάβειά τους είναι πολύ βαθειά και δεν υπάρχει θεραπεία. Και στην τελευταία τους στιγμή δεν θα έχουν ούτε την αξιοπρέπεια της έσχατης πόρνης, που αυτοκτόνησε, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν. Γιατί την προδοσία για την πατρίδα μας την κάνουν και με προσωπικό κόστος. Τόσο ψυχοπαθολογικό μίσος μας έχουν.


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ", ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ;
Το "ανύπαρκτο" ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης παρουσίασε στην ομιλία του ο Σόρος Μητσοτάκης, στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του.
Σε όλες τις ομιλίες του ο βρωμερός Σόρος επαναλαμβάνει συνεχώς ότι "το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει". Και κανένας από τα γνωστά ζώα της Νέας Δημοκρατίας δεν τον ρωτάει: "πρόεδρε, τι εννοείς μ' αυτό;"
ΧΘΕΣ: «Τα νησιά ανακουφίζονται, με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τις δομές της ντροπής, ξεκινώντας με το Βαθύ στη Σάμο. Και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα. Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα.
Εδώ θα δοκιμαστεί η υπευθυνότητα κι η ανθρωπιά της κοινωνίας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Κούλης αντί να πει: "ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΝΑΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΖΩΑ", λέει μαλακά στα ζώα ότι "το μεταναστευτικό θα μείνει" λες και θα μείνει κάποιο θεωρητικό θέμα.
Το 1974 κ Καραμανλής είπε: "ανήκομεν εις την Δύσιν". Το 1996 ο Σημίτης το αναθεώρησε: "ανήκομεν εις την Τουρκίαν". Σήμερα επεκτάθηκε από τον Μητσοτάκη: "Ζώα, δεν γενοβολάτε. Ψοφήστε. Θα φέρω καρπερές μουσουλμάνες και θα σας αντικαταστήσω. Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει". 
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.... ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.


Η καθηγήτρια Ευαγγελία Γκόλια με άρθρο «βόμβα» αποκαλύπτει το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και πλούσια αντί να «παραδοθεί» στους ευρωπαίους δανειστές και να μην μπορεί να ξεμπλέξει από τα μνημόνια.

Διαβάστε τι λέει η κ. Γκόλια, η οποία είναι Δρ. Χημικός Γεωπόνος και έχει κάνει έρευνα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:

«Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια :

 1. As stated by Stanford Medical, It's in fact the one and ONLY reason women in this country live 10 years more and weigh on average 42 lbs less than us.

  (And by the way, it has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and really, EVERYTHING to about "how" they are eating.)

  P.S, What I said is "HOW", and not "what"...

  TAP this link to uncover if this little quiz can help you release your real weight loss possibility

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα είναι «θωρακισμένη» απέναντι στον κορωνοϊό, όμως οι άνθρωποι της Υγείας, που ζουν την καθημερινότητα των νοσοκομείων δεν φαίνεται να συμφωνούν μ’ αυτή την αισιόδοξη εκτίμηση.
  Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και διευθυντής Νευροχειρουργός στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου, διέψευσε τις δηλώσεις του κ. Κικίλια τονίζοντας πως «η χώρα όχι μόνο δεν είναι «θωρακισμένη» για ενδεχόμενη σοβαρή επιδημία, αλλά είναι τελείως ανοχύρωτη».
  Ο Κούλης πάντως ασχολείται πως να δείρει με τα ΜΑΤ τους νησιώτες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Μηταράκης προχωρεί σε έργα που αφορούν την κατασκευή hotspot από 3 έως 5.000 κατοίκους στα 5 μεγαλύτερα νησιά, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος με τη μορφή της μελέτης κατασκευής. Επίσης, ετοιμάζει 35-50 hotspot των 1.000 κατοίκων έκαστο που θα κατασκευαστούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Δεν έχουν γίνει προμελέτες. Δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες. Όλα γίνονται στο πόδι και σε συνεργασία με 3 εργολάβους της ολιγαρχίας. Το υπουργείο Μετανάστευσης δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία και τεχνικό σύμβουλο. Αρνείται οποιαδήποτε ουσιαστική συνεργασία. Ο κος Μηταράκης προφανώς με απευθείας οδηγίες του Μητσοτάκη ανέθεσε απευθείας τα έργα, ονομάζοντάς τα πρόδρομες εργασίες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και στον Βαγγέλη Μυτιληναίο που μπαίνει πλέον σε όλες τις δουλειές. Απώτερος στόχος του, η απευθείας ανάθεση του συνόλου των έργων των hotSpotστα νησιά, προϋπολογισμού περίπου 250 εκατομμυρίων. Μεγάλο τσιμπούσι. Μεγάλο φαγοπότι. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα έργα υποδομής, οι οικισμοί, καθώς και η λειτουργία των δομών. Η διαδικασία που περνάει στην ιστορία ως Νότια Μηταράκια, δηλαδή Μητσοτάκια, περιλαμβάνει στην πρώτη φάση πρόδρομες εργασίες, χωματουργικά και περιφράξεις, μοιράστηκε με απευθείας ανάθεση στους ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος.
   Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει κατασκευή κτιρίων και υποδομών με διαδικασία προεπιλογής και διαπραγμάτευσης και με στόχο να γίνει ανάθεση στους προεπιλεγμένους 3 εργολάβους. Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Στην Τρίτη φάση υπάρχει η λειτουργία των δομών που περιλαμβάνει και το οικονομικό φιλέτο της υπόθεσης, με πολύ μεγαλύτερο και αδιευκρίνιστο προϋπολογισμό. Ο Νότης μπήκε εκεί και καπέλωσε τον Κουμουτσάκο, για να φέρει σε πέρας τη δουλειά με οδηγίες της Σαγράδα Φαμίλια, με οδηγίες της οικογένειας Μητσοτάκη, χωρίς να τον απασχολεί πόσοι συγχωριανοί του θα φάνε ξύλο ή θα πάνε στο νοσοκομείο ή θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν. Νότης the best, ποιος το περίμενε. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια που τρώνε συγκεκριμένοι εργολάβοι, στους οποίους προσωπικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης πηγαίνει σε όλα τα εγκαίνια έργων τους και σε όλες τις τελετές. Είναι στενή η επαφή του με Περιστέρη, με τους Καλιτζάντζηδες και κυρίως με τον Βαγγέλη Μυτιληναίο, ο οποίος τα είχε καλά με τον Σταθάκη και τον Τσίπρα και τώρα τα έχει καταβρεί με την οικογένεια Μητσοτάκη. Για αυτό το λόγο δεν τους ενδιαφέρει αν οι κάτοικοι στα νησιά θεωρούν πλέον τη ΝΔ εχθρική δύναμη και λένε ότι δέχονται επίθεση από εχθρικές δυνάμεις.
   Ο Μητσοτάκης δεν έχει αντιληφθεί την οργή των χιλιάδων κατοίκων των ακριτικών νησιών που περίμεναν στοργή, φροντίδα και περίθαλψη από τη ΝΔ και αντιμετωπίζουν πλέον ένα αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο, έναν πρωτοφανή κυνισμό και μία αποδοχή της ιδέας ότι μπορούν να ζήσουν σε άθλιες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης μαζί με δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και όσους θα στείλει ακόμη ο Ερντογάν. Πρόκειται για μια μεγάλη μπίζνα εκατοντάδων εκατομμυρίων στην οποία μυρίζει κέρδος, όχι μόνο για τις εταιρίες που αναλαμβάνουν, όχι μόνο για την εργολαβική ολιγαρχία που επιλέγει άνευ διαγωνισμού και προτιμά η οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και ένα απέραντο φαγοπότι που γίνεται σε βάρος των συμπατριωτών μας κατοίκων του Αιγαίου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κροατίας Ντράζεν Γιέλινις παραιτήθηκε επειδή είναι μέλος μασονικής στοάς. Ο Εισαγγελέας παραιτήθηκε μετά από συνομιλία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ντράζεν Μποσνιάκοβιτς και μετά από προτροπή του πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς να παραιτηθεί για να μην απολυθεί.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νέος περὶ τῶν μετοίκων νόμος
  19 Φεβρουαρίου 2020

  Χαλεπώτερον ἔσται νῦν τοῖς εἰς τὸ Ἡνωμένον Βασίλειον ὡς ἐργαζομένοις ἐλθεῖν βουλομένοις τὴν ἐξουσίαν κτᾶσθαι, τοῦτον μὲν γὰρ ὅστις ἂν βούληται τοῦτο ποιεῖν δεήσει δεικνύναι ἑαυτὸν οὐ μόνον ἀγαθὸν μισθὸν δεξόμενον ἀλλὰ καὶ τὴν Ἀγγλικὴν γλῶτταν ἱκανῶς γιγνώσκοντα, τοῖς δὲ τῆς Εὐρωπαικῆς Ἑνώσεως πολίταις ἡ αὐτὴ ἔσται συνθήκη καὶ τοῖς νῦν ἔξω τῆς Ε. Ε. οἰκοῦσιν οὐδὲ ῥᾷον ἔσται αὐτοῖς ἐν τῷ Η. Β. ἐργάζεσθαί τε καὶ οἰκεῖν δύνασθαι.

  οὗτος δὴ ὁ νέος νόμος κεφαλαία τοῦ πρωθυπουργοῦ ὑπόσχεσις ἐγένετο τοῖς πολίταις εἰς τὰς προτέρας ἀρχαιρεσίας, τοῦτο δὲ ὑπισχόμενος πολλῷ πάντας τοὺς ἀντιπάλους ἐνίκησεν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπορεί ο Μητσοτάκης να ξεπεράσει τον Τσίπρα; Άρθρο των «Αυτόχθονων Ελλήνων» την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

  Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μπορεί να ξεπεράσει άραγε τον Τσίπρα;
  Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό!

  Θα το κάνει όμως με στυλ, θα φοράει γραβάτα και έτσι θα υπάρχει τουλάχιστον μια σοβαροφάνεια που έλειπε από την κυβέρνηση Τσίπρα.

  Μην ανησυχείτε ότι θα σας λείψουν οι Καρανίκες, γιατί και η Νέα Δημοκρατία έχει ανώτερους.  Όλοι θυμόμαστε τους χορούς των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. Όλοι θυμόμαστε το "δημοψήφισμα" του Τσίπρα του 2015, στο οποίο η "Αριστερά" έδειξε περισσότερη δειλία και από τον Σημίτη στα Ίμια. Τι ακολούθησε; Έψαχνες να βρεις κάποιον να παραδεχθεί ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έβριζαν, λες και τον Τσίπρα τον ψήφισαν οι εξωγήινοι.

  Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν, σε λίγους μήνες από σήμερα. Και δεν χρειάζεται να έχει κανένας «προφητικές» ικανότητες για να καταλάβει πως θα πορευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί το αφήγημα της «καμμένης γης» ή ότι το ΔΝΤ είναι ο «φυσικός μας σύμμαχος» υπάρχει ήδη στα στόματα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

  Η "ΠΑΛΙΑ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και ο Μητσοτάκης δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
  Μποϋκοτάρισαν όλα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, αρνήθηκαν τις προτάσεις για παραίτηση της Βουλής και ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να ακυρώσει την προδοσία (και τον διαμελισμό της πατρίδας μας) και θα σεβαστεί την προδοσία.

  ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

  Σε λίγους μήνες θα ασκηθούν μεγάλες αμερικανικές πιέσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ για την συνδιαχείρηση του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία.

  Πόσο νομίζετε ότι θα αντισταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

  Όπως λοιπόν ντρέπονται σήμερα εκείνοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, έτσι σε λίγους μήνες θα ψάχνεις να βρεις ποιος τελικά ψήφισε τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.
  Και η ξενοκρατία θα συνεχίζει να δυναστεύει στον τόπο μας, μέχρι οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν πια «διαχειριστές» της εξουσίας αλλά έναν πρωθυπουργό πατριώτη.
  Κάποιον που θα βάλει το Εθνικό Συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. «Όσοι ζείτε εκτός Χίου & Λέσβου να ξέρετε ότι εδώ και 10 ώρες πέφτουν ασταμάτητα από τα ΜΑΤ χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, έχουν μεταφερθεί άνθρωποι στο νοσοκομείο, 3 ελικόπτερα πετάνε χημικά πάνω από τα κεφάλια μας, πάνω από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ομηρούπολης, δίνεται μια πραγματική μάχη που δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, απόψεις, ιδεολογίες.
  Τα σχολεια με απόφαση της Πρωτοβάθμιας κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας
  Τα μαγαζιά της Χίου κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας
  Ο κόσμος μαζεύεται στην κεντρική πλατεία. Τα ΜΜΕ βέβαια, με μοναδική εξαίρεση τα τοπικά, δεν ενημερώνουν για τίποτα. Το ΒΑ Αιγαίο φλέγεται, ξημέρωσε η πιο μαύρη μέρα στη νεότερη ιστορία μας και στην Αθήνα μια απλή αναφορά…»
  Αντιγραφή από Panos Vasiliou και Alice Michaliou.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...