Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΕΦΕΤΟΣ, ΤΟ 2020, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ, ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ. ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΟ 2020 ΩΣ ΕΤΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ – ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΙΜΕΡΑΣ.

480  Π.Χ.  ΤΟ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ  ΕΤΟΣ  ΤΗΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η 22α ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.


«Ο Ξέρξης  βουλόμενος  πάντας  τους Έλληνας, αναστάτους  ποιήσαι, διεπρεσβεύσατο  προς  Καρχηδονίους,  περί  KOINOΠΡΑΓΙΑΣ  και συνέθετο  προς  αυτούς,  ώστε  αυτόν  μεν  επί  τους  την  Ελλάδα κατοικούντας  Έλληνας  στρατεύειν,  Καρχηδονίους  δε  ΤΟΙΣ  ΑΥΤΟΙΣ  ΧΡΟΝΟΙΣ  μεγάλας  παρασκευάσασθαι  δυνάμεις  και  καταπολεμήσαι των  Ελλήνων  τους  περί  Σικελίαν  και  Ιταλίαν  οικούντας….».  Διόδωρος ο Σικελιώτης,  11ο  βιβλίο του έργου του «Ιστορική Βιβλιοθήκη».


«Ο Ξέρξης επιθυμώντας ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ, έστειλε πρέσβεις προς τους Καρχηδονίους να ΣΥΝΑΨΟΥΝ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  και συμφώνησε μαζί τους,  ώστε  αυτός μεν να εκστρατεύσει εναντίων των  Ελλήνων  της  Ελλάδας,   οι δε Καρχηδόνιοι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, αφού συγκεντρώσουν  μεγάλη δύναμη, να υποτάξουν τους Έλληνες της  Σικελίας και της Ιταλίας…..».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

  1. Προτείνω η ημερομηνία της μάχης των Θερμοπύλων (μάλλον 9η Αυγουστου)να ανακηρυχθεί ως ημέρα των ειδικών δυνάμεων, καθότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν όντως ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ των αρχαίων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απολύτως. Οι "Αυτόχθονες Έλληνες" έχουν γράψει εκτεταμένα άρθρα για το θέμα. Ποιος μας ακούει;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...