Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": "ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ".

ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Ξέρουμε  την  άτυπη  συμφωνία  του  Κων.  Καραμανλή  το  1974:  "θα  μπεις  στην  ΕΟΚ  αν  κάνεις  την  Ελλάδα  χώρα  τουριστικών  υπηρεσιών  για  τους  ευρωπαίους  και  καταστρέψεις  μεθοδικά  την  Ελληνική  Γεωργία  και  την  Βιομηχανία". 


Η Τουρκία έκανε την αμυντική της βιομηχανία εργαλείο ανάπτυξης: Μεγάλη συμφωνία με Μαλαισία για 257 ΤΟΜΠ.
Η Τουρκία με συνέπεια, επιμονή και δουλειά κατάφερε να φέρει την αμυντική της βιομηχανία σε τέτοιο σημείο ώστε να αποτελεί εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης.
Απόδειξη η μεγάλη συμφωνία με την Μαλαισία για την πώληση 257 τοξοφόρων ΤΟΜΠ τύπου ZMA AV8 που κατασκευάζει η εταιρεία FNSS ύψους 600 εκατ. $.

https://twitter.com/i/status/1228637587977449473Ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε δριμύ κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα εργασιακά, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή πλούτου με ισχυρή φορολόγηση.
«Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις. Αν θεωρείτε ότι επιχειρήσεις είναι τα καφέ μπαρ και τα σουβλατζίδικα κάνετε λάθος. Είναι μικρές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών δεν είναι επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Και προσέθεσε: «Ολοι σήμερα γίνονται δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, σεφ και ποδοσφαιριστές. Ας δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να διαλέξουν επαγγέλματα του μέλλοντος. 

Έχουν πανεπιστημιακή βοτανολογία στη Ρωσία, στη Γερμανία, στη Σκωτία και στην Ελλάδα με τόσα βότανα δεν έχουμε. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το παραγωγικό μοντέλο της. Δεν στηρίζετε την πρωτογενή παραγωγή, την εξόρυξη πετρελαίου. 

Ο τουρισμός δεν είναι πηγή πλούτου. Αν αύριο γίνει μια εχθρική κίνηση από την Τουρκία όλοι θα ακυρώσουν τις κρατήσεις στην Ελλάδα. Ο τουρισμός έχει παθογένεια λόγω της επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα πρέπει να στραφούμε σε άλλους τομείς.
Ας πούμε στην εξόρυξη πετρελαίου. Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε έχει σαν πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Κάνετε νέες δομές για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας».
Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Οποιος δουλεύει μια ώρα την εβδομάδα δεν είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Μόνο ο ΟΑΕΔ μπορεί να μας δώσει πραγματικά στοιχεία», ανέφερε.

Επισήμανε ότι «η ανεργία των νέων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, φθάνει το 15,8%» και τόνισε: «Αντί να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε παραγωγή πλούτου και να μένουν οι νέοι στην Ελλάδα, τους καλείτε να αφήσουν την δουλειά που έχουν και έρθουν να εργασθούν για 3.000 ευρώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μια ειδική επιτροπή από όλα τα κόμματα και να σχεδιάσουμε τρόπους για να έρθουν τα παιδιά στην Ελλάδα».

Βελόπουλος για το ζήτημα των εξαγωγών

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξαγωγών. «Δεν λέει τίποτε η αύξηση των εξαγωγών εάν οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες. Αυτό είναι δημιουργική λογιστική», σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο φορολογικός συντελεστής πήγε στο 9% έως 10.000 ευρώ και τον χειροκροτήσατε όταν εισόδημα έως 8.500 ευρώ ήταν αφορολόγητο. Λέτε ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος τον επέβαλε; Δεν τους λέτε όμως ότι με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση γιατί θα επηρεάσει άλλους 20 φόρους. Παίζετε με τις λέξεις. Κάνετε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος έκανε περισσότερους ελέγχους για την καταβολή εισφορών, δηλαδή για το ποιος είχε την καλύτερη Αστυνομία. Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο εργοδότης αποφεύγει να πληρώσει εισφορές; Γιατί οι εισφορές είναι υψηλές ενώ δεν παρέχονται ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες στον ασφαλισμένο».


Ο κ. Βελόπουλος ήταν επικριτικός και στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων. «Είπατε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επενδυτής και επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Μα η Cosco, η Fraport η ΕΝΙ είναι κρατικές! Αυτοί μπορούν να είναι επιχειρηματίες και μόνο η Ελλάδα δεν μπορεί; Όταν όμως βάζετε όλους τους κομματικούς σας σε θέσεις συμβούλων και προέδρων πώς να μην χρεοκοπήσουν οι ΔΕΚΟ; Δεν χρεοκόπησαν ξαφνικά», τόνισε.
Και προσέθεσε: «Στο μόνο που πάτε καλά είναι να χρεοκοπείτε εταιρείες και μετά να τις πουλάτε. Αντί να λέτε συγγνώμη που δεν διαχειριστήκατε καλά την ΔΕΗ, δεν την αναπτύσσετε, μια εταιρεία κεφαλαιώδους σημασίας, πάτε τώρα να την πουλήσετε. Ξεκινά ένας (ο ΣΥΡΙΖΑ) το λάθος και ο επόμενες έρχεται και το συνεχίζει, για να υπάρχει διασπορά της ευθύνης».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προέτρεψε την κυβέρνηση:
«Αφήστε τον Έλληνα να βγάλει τα λεφτά του από τα σεντούκια και τα στρώματα και να τα μεταφέρει στις τράπεζες για να δοθούν δάνεια για επενδύσεις. Βγάλτε από το μυαλό σας την λογική του αστυνομικού. Εμείς εδώ έχουμε την τραπεζική αστυνομία. Δεν μπορεί η Γερμανία να μην έχει τέτοιο σύστημα και να έχουμε εμείς.
Εμείς γιατί κάνουμε τους αστυνομικούς και κυνηγάμε αυτόν που πάει τα λεφτά του στην τράπεζα; Αυτός είναι ο πόνος του Έλληνα. Να έχει στην άκρη 5.000-10.000 ευρώ. Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα.
Το μαύρο χρήμα προέρχεται από ναρκωτικά, από όπλα, από εμπόριο γυναικών. Σταματήστε να λειτουργείτε αστυνομικά. Δεν μπορείτε να κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι για επενδύσεις που ποτέ δεν έρχονται και να επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα.
Αύριο το πρωί μπορείτε να φέρετε 6 δισ. ευρώ από την Βουλγαρία. Είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που είναι στην γείτονα. Να τις φέρετε εδώ και να φορολογηθούν με 10% και να σας φέρουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ».Σημείωση:  ο  Κωνσταντίνος  Καραμανλής  είχε  βγει  στην  ζητιανιά  για  να  μπει  στην  Ε.Ο.Κ.  Όπου  πήγαινε  τόνιζε  ότι  πολιτικά  ήταν  τα  αίτια  που  ήθελε  η  Ελλάδα  να  γίνει  μέλος  της  Ε.Ο.Κ.  Μέχρι  που  ο  πρόεδρος  της  Γαλλίας  Ζισκάρ  Ντ'  Εστέν  δεν  άντεξε  και  του  απάντησε:  "πληρώστε  το  τότε  οικονομικά".  


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   Υ.Γ.


ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2018, η Ελλάδα απώλεσε 16 θέσεις στο δείκτη World Economic Forum – Competitiveness Index την περίοδο 2008-2016 –κατατάσσεται 28η σε σχέση με τις 28 χώρες της Ε.Ε. και απώλεσε 6 θέσεις στο δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) την περίοδο 2016/2017, ενώ καταλαμβάνει τη 27η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε.
Η απόκλιση σε σχέση με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή σε επιμέρους δείκτες ανταγωνιστικότητας καθώς στην ευκολία επενδυτικής και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.
Ενδεικτική κατάταξη της Ελλάδας σε υπο-δείκτες:
World Bank «Επίδραση της φορολογίας στην κινητοποίηση επενδύσεων»: 137η σε 137 χώρες, έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 79η θέση.
World Bank «Διοικητικά βάρη»: 130η σε 137 χώρες, έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 98η θέση.
WEF «Θεσμοί»: 87η σε 137 χώρες έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 47η θέση.
World Bank «Δυνατότητα χώρας να προσελκύει ταλέντα»: 133η σε 137 χώρες, έναντι Ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 68η θέση.
World Bank «Ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών – οικοσυστημάτων»: 121η σε 137 χώρες, έναντι Ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 38η θέση.
World Economic Forum «Επίλυση δικαστικών διαφορών»: 131η σε 190 χώρες, έναντι ευρωπαϊκού διάμεσου που είναι η 32η θέση.
EU Scoreboard «Χρόνος επίλυσης διαφορών»: 964 ημέρες έναντι 271η του ευρωπαϊκού διάμεσου.
Word bank «Χρήσεις γης & μεταβιβάσεις»: 145η θέση και 10 διαδικασίες έναντι 48η θέση και 5 διαδικασίες του ευρωπαϊκού διάμεσου.

Word bank «Άδεια κατασκευής»: 58η θέση και 18 διαδικασίες έναντι 42η θέσης και 13 διαδικασιών του ευρωπαϊκού διάμεσου.


ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΤΕΣΛΑ. 

Στη Βουλγαρία στρέφεται η Tesla, για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην περιοχή μας.
Μία, ακόμα, από τις περίφημες «μεγάλες επενδύσεις» που θα έρχονταν στην Ελλάδα και την οποία μάλιστα είχε προαναγγείλει ως «αμερικανική επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων» ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης την περασμένη εβδομάδα, τελικά καταλήγει σε ένα γειτονικό κράτος, την Βουλγαρία!
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ο Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Emil Karanikolov, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 24chasa.bg, αποκάλυψε ότι στόχος της Κυβέρνησης της χώρας είναι η Tesla να παράγει αυτοκίνητα ή μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περιοχή της Βουλγαρίας.
Ο Karanikolov αποκάλυψε ότι ήδη η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή ανταλλακτικών της Tesla στη χώρα, όμως έχουν ξεκινήσει και συζητήσεις για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων ή μπαταριών.
Επίσης, η Βουλγαρία έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό τμήμα της Hyundai να επενδύσει στη χώρα και περιμένει την απάντηση των ανθρώπων της εταιρείας.
Συνολικά, υπάρχει μια προσπάθεια από τη γείτονα χώρα να προσελκύσει επενδύσεις από το χώρο του αυτοκίνητου και ήδη, η Tesla μέσα στο 2020 ανακοίνωσε ότι θα βάλει μπρος τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών κοντά στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι αφότου έχασαν τελικά τη Volkswagen, η οποία προτίμησε να φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και όχι στη χώρα, οι Βούλγαροι έχουν αποφασίσει να μπουν δυναμικά στο κομμάτι της παραγωγής αυτοκινήτων, προσελκύοντας εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην περιοχή μας.

10 σχόλια :

 1. «Η μακροχρόνια υποτέλεια δημιούργησε εθισμούς και στίγματα. Οι διαβρώσεις που προκάλεσαν στην εθνική ψυχή οι ξένες επεμβάσεις και η εξάρτηση κατά την περίοδο του ελευθέρου βίου, κυρίως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι βαθύτερες και χειρότερες από τη φθορά στους τρεισήμισι αιώνες της τουρκοκρατίας.
  Μπορεί να αποσυρθούν κάποτε οι βάσεις, αλλά οι Αμερικανοί θα μείνουν.
  Η ξενοκρατία διαπότισε όλα τα κοινωνικά στρώματα με το πνεύμα της υποτέλειας και της πνευματικής αδράνειας.
  Διέβρωσε τους εθνικούς ιστούς».
  Κυριάκος Σιμόπουλος
  «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», Αθήνα, εκδ. Στάχυ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από το 2000 και μετά, 4 άνθρωποι, ανέλαβαν συγκεκριμένα projects.
   Projects διάλυσης του λαού και της χώρας:
   Του Περικλή Δανόπουλου
   1. Κώστας Σημίτης, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, με αδιαφανή ως προς τον υπολογισμό ισοτιμία, με όρους εξαιρετικά δυσμενείς για την οικονομία, ενώ παράλληλα μεταμόρφωνε το ίδιο του το κόμμα, σε ένα μείγμα αναθεωρητικής σοσιαλδημοκρατίας και νεοφιλελευθερισμού.
   2. Γεώργιος Παπανδρέου, που με τα πλαστά και παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάλεσε το γνωστό για τις μεγάλες καταστροφές που προκαλεί, ΔΝΤ, ενώ παράλληλα οδήγησε την χώρα στην μέγγενη των δανειστών- κερδοσκόπων, με την ληστρική για την χώρα δανειακή σύμβαση, που οδηγεί σε παραίτηση ασυλιών εθνικής κυριαρχίας, ενώ και αυτός κατέστρεψε οτιδήποτε καλό , έστω και μικρό, είχε απομείνει στο κόμμα του.
   3. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέλαβε την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που ήλπισε πως θα ξέφευγε από την μνημονιακή μέγγενη, την προδοσία της λαϊκής βούλησης στο δημοψήφισμα και την απογοήτευση στην συνέχεια των πολιτών,ως και την καταστροφή της αριστεράς, που πλέον αποκτά για τον λαό, μορφή αρπακτικού, ενώ παράλληλα αποδείχθηκε πολύ πιο σωστό τσιράκι των τοκογλυφικών συμφερόντων ακόμα και από τους προηγούμενους.
   4. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέλαβε την διάλυση κάθε αυταπάτης περί επιστροφής σε ένα δρόμο, με εθνική στόχευση και στρατηγική, βάζει μπουρλότο στο μεταναστευτικό, προετοιμάζει την μεγάλη απονοηματοδότηση από κάθε τι εθνικό, στον εορτασμό των 200 χρόνων της επανάστασης, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει και αυτό που κάποτε ονομαζόταν, ’’λαϊκή δεξιά’’, βάζοντας και επίσημα την χώρα στις ράγες ενός νεοφιλελεύθερου οχήματος που οδηγεί στον γκρεμό και μόνο. Και όλα αυτά σε μόλις επτά μήνες.
   Μια γραμμική ακολουθία, με ενδιάμεσες παρουσίες πολιτικών αρχηγών, απλά ανίκανων και ακατάλληλων να υπηρετήσουν τον λαό.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΖΗΛΕΥΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ 7%.

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΕΝΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ Α.Ε.Π ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΘΟΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ.

  Ο ΕΥΡΩ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ μίστερ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ,Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Ε.Κ.Τ) ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΟΤΙ :

  " Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.." ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΤΡΟΪΚΑ..

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ, ΟΠΩΣ
  ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙ- ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΣ,Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  ( ΓΑΠ).

  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΚΟΥΛΟ-ΚΟΥΛΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩ- ΚΑΡΝΑΒΑΛΩΝ...

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΉ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ -ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ"

  ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΛΆΒΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ.

  ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ,ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2020 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 1929.

  ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ...

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νέα Υόρκη: 14χρονος νέγρος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 18χρονη λευκή φοιτήτρια. Τέτοια κοινωνία επιδιώκουν οι πολιτικοί μας και για την Ελλάδα.
  Στη σύλληψη 14χρονου αφροαμερικανού προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι μαχαίρωσε και σκότωσε 18χρονη φοιτήτρια, στις αρχές Δεκεμβρίου, σε πάρκο στη συνοικία του Χάρλεμ.
  Το αγόρι αναζητείτο από την αστυνομία εδώ και πολλές εβδομάδες και η σύλληψή του έγινε χθες το βράδυ, έγινε σήμερα γνωστό από τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ντέρμοτ Σία, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
  Πρωτοετής φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Μπάρναρντ, η Τέσα Μέιτζορς δέχθηκε επίθεση στο πάρκο Μόρνινγκσαϊντ από τρεις εφήβους που ήθελαν να τη ληστέψουν. Ένας από τους δράστες μαχαίρωσε τη 18χρονη προτού τραπούν όλοι σε φυγή. Η άτυχη κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο μετά, στο νοσοκομείο.
  Αφού σύντομα αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο βασικός ύποπτος, ο έφηβος επρόκειτο να παρουσιαστεί στις Αρχές στα μέσα Δεκεμβρίου, όμως κατέβηκε αιφνιδιαστικά από το ταξί με το οποίο μετέβαινε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί.
  Ο 14χρονος δεν θα θεωρηθεί ανήλικος
  «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόσωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση είναι εκείνο που μαχαίρωσε» την Τέσα Μέιτζορς, δήλωσε ο Ντέρμοτ Σία.
  Ο 14χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, ενώ τέθηκε υπό κράτηση έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα Σάιρους Βανς.
  Θα οδηγηθεί την Τετάρτη ενώπιον δικαστή. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, ο 14χρονος δεν θα θεωρηθεί ανήλικος, όπως επιτρέπει η νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
  Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς εμπλέκονται σε αυτήν ένα λευκό θύμα και ένας μαύρος ύποπτος.
  «Έχουμε μία υπόθεση με ένα αγόρι 14 ετών και επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά του» διαβεβαίωσε ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς.
  «Θέλω οι Νεοϋορκέζοι να γνωρίζουν ότι δεσμευόμαστε αυτή η υπόθεση να κριθεί ακριβοδίκαια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παραδίδεται τον Μάϊο το πρώτο παραγωγής τουρκικό άρμα μάχης Altay.
  To πρώτο εγχώριας κατασκευής τουρκικό άρμα μάχης Altay θα παραδοθεί στον τουρκικό Στρατό τον Μάιο του 2020 και ο ο ρυθμός παραγωγής-παράδοσης θα είναι έξι (6) άρματα μάχης το μήνα (72 το χρόνο) κατά την κατασκευάστρια εταιρεία BMC.
  Δεδομένου ότι το συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια 250 αρμάτων μάχης, οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2023.
  Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από τα 250 Altay, τα 40 πρώτα θα ανήκουν στη διαμόρφωση T1, με κινητήρα της γερμανικής MTU, ενώ τα υπόλοιπα 210 άρματα θα ανήκουν στη διαμόρφωση T2 και θα ενσωματώνουν κινητήρα της Tumosan τουρκικής σχεδίασης, ισχύος 1.500 ίππων.
  Με άλλα λόγια, ο τουρκικής σχεδίασης κινητήρας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη και τις δοκιμές του το Νοέμβριο του 2020, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις των 40 Altay T1 και θα πρέπει να ξεκινήσει η παραγωγή της έκδοσης Altay T2.
  Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση ανάπτυξης του τουρκικού κινητήρα, η οποία υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018, ο πρωτότυπος κινητήρας θα πρέπει να είναι έτοιμος το 2023, να ακολουθήσει περίοδος δοκιμών διάρκειας 12 μηνών και να ξεκινήσει η παραγωγή του το 2024.
  Συνεπώς ή οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν ή τα άρματα θα παραδοθούν στην ώρα τους μεν, αλλά με γερμανικούς κινητήρες (πιθανότερο σενάριο) και ο τουρκικής σχεδίασης κινητήρας να ενσωματωθεί στη δεύτερη παρτίδα (250 άρματα), εάν και εφόσον υπάρξει νέα παραγγελία.
  Και ας μην ξεχνάμε ότι στη γραμμή παραγωγής θα πρέπει να χωρέσει και η παραγγελία του Κατάρ για 100 Altay με κινητήρα της MTU, έτσι ώστε να ομοιοτυπία με τους κινητήρες των 62 Leopard-2A7+ που αναμένεται να παραλάβει το Κατάρ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε αυτοκτονία τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, επικαλούμενα το περιεχόμενο του ιατροδικαστικού πορίσματος. Ένα πόρισμα, το οποίο βέβαια, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις αλβανικές αρχές.
  Όπως υποστηρίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το πόρισμα της Εισαγγελίας Τιράνων, ο Κώνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τις Αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις, αλλά αυτοκτόνησε, καθώς -σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα- οι δύο σφαίρες που βρέθηκαν -μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος- δείχνουν πως έθεσε τέλος στη ζωή του και πως οι κλήσεις για διαπραγματεύσεις από πλευράς των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες και δεν κατάφεραν να τον συνετίσουν, ούτως ώστε να μην βλάψει τον εαυτό του.
  Επίσης, σύμφωνα με το himara.gr, οι ανακριτές κάνουν λόγο για πυροδότηση της σφαίρας από τον ίδιο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, μιας και, όπως λένε, αυτό έγινε αντιληπτό από την πίεση με την οποία ο ίδιος πάτησε τη σκανδάλη. Ενώ ο έλεγχος στα όπλα των αστυνομικών δεν φανέρωσε ίχνη κάποια ενέργεια πυροβολισμού και πλάι στο άψυχο σώμα του Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο του, καθώς και μερικοί κάλυκες, πιθανόν από αυτό το ίδιο το όπλο.
  Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου.
  Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Ναυρίδης, υποστήριξε πως η Εισαγγελία Αργυροκάστρου διέψευσε τα δημοσιεύματα και αναφέρει πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κάποιοι προοδευτικοί "έλληνες" έχουν γράψει ότι οι τούρκοι δεν έσφαξαν τους Χιώτες. Οι Χιώτες αυτοκτόνησαν μόνοι τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγγενής Κ. Κατσίφα: «Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες;» ΜΠΟΡΕΙ. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ» ΤΟΝ ΚΟΡΥΖΗ ΤΟ 1941 ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ».
   Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν, πριν από λίγα 24ωρα, οι φήμες για φερόμενο πόρισμα των αλβανικών αρχών αναφορικά με τον θάνατο ομογενούς στην Αλβανία.
   Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 2018, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας, στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
   Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες και πως η προσπάθεια για διαπραγματεύσεις, από πλευράς των αλβανικών αστυνομικών αρχών, δεν είχε αποτέλεσμα και δεν κατάφερε να τον συνετίσει.
   Τα ίδια ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι ο ίδιος τελικά αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, με δυο σφαίρες που βρέθηκαν μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος.
   «Ζητάμε δικαίωση, δεν υπάρχει πόρισμα, μας γκρέμισαν το εκκλησάκι προς τιμήν του»
   Σε επικοινωνία του Sputnik με την οικογένεια, μας ενημέρωσε πως η εισαγγελία Αργυροκάστρου διέψευσε τα δημοσιεύματα και επισημαίνει πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις.
   O γαμπρός του Κατσίφα, Βαγγέλης Σακελλαράκης σχολιάζει στο ίδιο μέσο:
   «Επίσημη απόφαση δεν υπάρχει ακόμα. Τα αλβανικά ΜΜΕ σφυγμομετρούν την κοινή γνώμη, προετοιμάζοντας το έδαφος. Θέλουν να δουν τις αντιδράσεις πριν βγάλουν την επίσημη απόφαση».
   Πριν από λίγο καιρό, μιλώντας στο Sputnik, ήταν ο πρώτος που είχε προβλέψει ότι θα αποδώσουν τον θάνατό του σε αυτοκτονία, όταν το πόρισμα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.
   «Για αυτό το πόρισμα έχουν παραιτηθεί ήδη δύο εισαγγελείς. Ο πρώτος που παραιτήθηκε δεν διευκρίνισε τα αίτια, ούτε δέχθηκε να μας δει. Ο δεύτερος που παραιτήθηκε επικαλέστηκε λόγους υγείας».
   Ο Βαγγέλης Σακελλαράκης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δέχθηκαν πιέσεις.
   «Ένας λογικός άνθρωπος τι σκέφτεται εδώ και ένα χρόνο, μετά από δύο εισαγγελείς που παραιτήθηκαν δεν μπορούν να βγάλουν ένα πόρισμα; Τον σκότωσαν εξ επαφής. Όταν πήγαμε εμείς με τον ιατροδικαστή, μάλιστα, δεν τον αφήσαν ούτε να τον αγγίξει».
   Και συνεχίζει.
   «Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιά; Ακόμα και να κρατούσε το όπλο για να αυτοκτονήσει η λογική λέει ότι θα πυροβολούσε μια φορά, και όχι δύο».
   Η επίσημη ανακοίνωση του πορίσματος αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 6. 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1920. Η επανάσταση των Ελλήνων Πομάκων κατά των τούρκων – Ο Πομάκος ήρωας «Γκιαούρ Ιμάμ». Α.
  Το 1920 οι λαοί της Μικράς Ασίας γνώριζαν καλά ότι το κεμαλικό κίνημα στην Τουρκία είναι συνέχεια του Νεοτουρκικού κινήματος και ότι έτσι δεν θα αντέξει καμιά άλλη γλώσσα ή διαφορετική εθνική ταυτότητα.
  Οι Πομάκοι, όταν αντιλήφθηκαν πόσο επικίνδυνο ήταν για αυτούς το κίνημα του Κεμάλ Μουσταφά, προσπάθησαν να ξεσηκωθούν.
  Αρχηγός τους ήταν ένας Πομάκος ιμάμης, τον οποίο οι Τούρκοι υποτιμητικά απεκάλεσαν «Γκιαούρ Ιμάμ».
  Στην προσπάθειά τους οι Πομάκοι είχαν συμμάχους τους μουσουλμάνους Τσερκέζους (Κιρκασίους) και τον αρχηγό τους, Αχμέτ Ανζαβούρ.
  Ο Ανζαβούρ γύριζε τα χωριά των Τσερκέζων καλώντας τα να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων.
  Η επανάσταση των Πομάκων και των Τσερκέζων επικεντρώθηκε στην περιοχή των Δαρδανελίων.
  Στις αρχές του 1920, ο Πομάκος Καρά Αχμέτ μάζεψε χρήματα από τα πομακικά χωριά της περιοχής για την οργάνωση των ανταρτών.
  Ο κεμαλιστής Χαμδή Μπέη, ο οποίος είχε συγκεντρώσει στρατό και κλεμμένα πολεμοφόδια από τους Γάλλους, τον φυλάκισε στην πόλη Μπίγκα (ελλ. Πηγές).
  Ο Χαμδή Μπέη φερόταν βάναυσα προς τους Πομάκους και τους πίεζε να … προσφέρουν φαγητό και ρούχα στους κεμαλιστές στρατιώτες του.
  Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη φυλάκιση του Πομάκου Καρά Αχμέτ, εξόργισε τους (Πομάκους) κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ξεκίνησαν την επανάσταση.
  Στις 16 Φεβρουαρίου 1920 μία δύναμη 200 ανδρών εξοπλισμένων με όπλα και άλλων 1000, με μαχαίρια και τσεκούρια, έχοντας επικεφαλής οι μεν Πομάκοι, τον Γκιαούρ Ιμάμ, οι δε Τσερκέζοι τον Σαχ Ισμαήλ (Şah İsmail) επιτέθηκαν στην πόλη της Μπίγα.
  Στο στρατόπεδο της πόλης, οι στρατιώτες ήταν Πομακικής καταγωγής και έτσι αντί να αντισταθούν, αυτομόλησαν και ενώθηκαν με τους Πομάκους και τους Τσερκέζους επαναστάτες.
  Η Βίγα έγινε το κέντρο της επανάστασης γι αυτό και ο Τσερκέζος Αχμέτ Ανζαβούρ ήρθε και εγκαταστάθηκε στην πόλη.
  Δυστυχώς, οι Πομάκοι δεν είχαν προλάβει να απελευθερώσουν τον Καρά Αχμέτ και τους άλλους φυλακισμένους.
  Ο κεμαλιστής Χαμδή Μπέη έστειλε τον Κιανή Μπέη και δολοφόνησε στη φυλακή τον Καρά Αχμέτ και τους συντρόφους του.
  Η δολοφονία δεν έμεινε ατιμώρητη.
  Οι επαναστάτες, εντόπισαν τον Κιανή Μπέη στην κρυψώνα του, τον περικύκλωσαν και τελικά τον σκότωσαν μαζί με άλλους κεμαλιστές αξιωματικούς.
  Μετά τα γεγονότα αυτά, οι κεμαλιστές προσπάθησαν να οργανωθούν.
  Ο Χαμδή Μπέη, ηθικός υπεύθυνος της δολοφονίας του Πομάκου Καρά Αχμέτ, κατευθύνθηκε στο χωριό Εμίνομπα.
  Εκεί, τον αναγνώρισαν οι επαναστάτες χωρικοί και τον συνέλαβαν.
  Ο Χαμδή Μπέη τους έκανε προπαγάνδα κατά της επανάστασης των Πομάκων και των Τσερκέζων.
  Οι χωρικοί όμως δεν ήθελαν τον κεμαλικό ζυγό και τον εκτέλεσαν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1920. Η επανάσταση των Ελλήνων Πομάκων κατά των τούρκων – Ο Πομάκος ήρωας «Γκιαούρ Ιμάμ». Β.

  Στις 21 Φεβρουαρίου 1920 οι Πομάκοι και οι Τσερκέζοι επαναστάτες μπήκαν στο χωριό Γιένιτζε και το κατέλαβαν.
  Οι κεμαλιστές, με αρχηγό τον αντισυνταγματάρχη Ραχμή Μπέη, συγκέντρωσαν στρατό και πυρομαχικά στο Γκιόνεν (ελλ. Άρτεμις Θερμαία) και προχώρησαν κατά των επαναστατών, που είχαν ελλιπή εξοπλισμό.
  Το μήνα Μάρτιο έγιναν σφοδρές συγκρούσεις.
  Οι επαναστάτες με τον Γκιαούρ Ιμάμ κέρδισαν την μάχη.
  Οι κεμαλιστές υποχώρησαν ξανά στο Γκιόνεν.
  Στις 4 Απριλίου οι δυνάμεις των Πομάκων και των Τσερκέζων υπό την ηγεσία του Αχμέτ Ανζαβούρ μπήκαν στο Γκιόνεν και διέλυσαν τα κεμαλικά στρατεύματα των Τούρκων. Απελευθέρωσαν και άλλα μέρη όπως το Καρατζά Μπέη και τη Μπαντίρμα (Πάνορμος).
  Οι επαναστάτες προχώρησαν στο Μπαλικεσίρ (ελλ. Παλαιόκαστρο).
  Οι Τούρκοι τρομοκρατήθηκαν και ο Μουσταφά Κεμάλ με ανακοίνωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης για την εξέγερση των Πομάκων και των Τσερκέζων.
  Οι Τούρκοι προσέφυγαν στην προδοσία.
  Έβαλαν επικεφαλής του κεμαλικού στρατού έναν Τσερκέζο, τον Ετέμ Μπέη ο οποίος κατάφερε να νικήσει τους επαναστάτες (Πομάκους και Τσερκέζους) στις 16 Απριλίου 1920 στο Σουσουρλούκ.
  Οι κεμαλιστές κέρδισαν, οι επαναστάτες διαλύθηκαν και οι ηγέτες τους χάθηκαν μέσα στο λαό.
  Ο ίδιος ο Τσερκέζος Ετέμ Μπέη που πολέμησε για τον Κεμάλ Μουσταφά, αργότερα κατάλαβε το λάθος του. Είδε ότι στο κεμαλικό κράτος δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των άλλων λαών και έτσι προσεχώρησε στην ελληνική πλευρά και ζήτησε άσυλο.
  Σελίδες ιστορίας άγνωστες, που όλοι οι Πομάκοι πρέπει να τις γνωρίζουν, να μαθαίνουν για τους προγόνους τους που πολέμησαν τους κεμαλιστές Τούρκους.
  Η επανάσταση αυτή πέρασε στην τουρκική ιστοριογραφία ως «η Δεύτερη Εξέγερση του Ανζαβούρ».
  Για εμάς αποτελεί την Πρώτη Πομακική Επανάσταση.
  Η Επανάσταση των Πομάκων κατά του κεμαλικού καθεστώτος (16 Φεβρουαρίου 1920) πρέπει να καθιερωθεί ως Ημέρα Αντίστασης του λαού μας κατά των κεμαλιστών Τούρκων.
  Πρέπει να γίνει η επίσημη γιορτή των Πομάκων.
  Ως Ζαγάλισα δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις κατάλληλες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
  Σημειώνουμε ότι, το σημερινό άρθρο βασίστηκε στο τεύχος 8 της Ζαγάλισα (22 Απριλίου 1998), όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάσαμε (με τη συμβολή του κούρδου διανοούμενου και εκλεκτού συναγωνιστή Αλή Καρδούχου), το θέμα του Πομάκου ήρωα και επαναστάτη Γκιαούρ Ιμάμ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ.
  Τρόπους να παρακάμψουν την νομοθεσία και να αποκτήσουν ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές της Λέρου, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν βρει τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.
  Σύμφωνα με την νομοθεσία περί δικαιοπραξιών, για λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος, απαγορεύεται η απόκτηση γης από υπηκόους τρίτων χωρών εκτός ΕΕ στην ελληνική παραμεθόριο. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν καταφέρει από το 2013 μέχρι και το 2017 να κάνουν επτά αγορές ακινήτων μέσω ενός διευρυμένου δικτύου φυσικών προσώπων και υπεράκτιων εταιρειών.
  Η τελευταία αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το 2018 μέσω ενός Τούρκου ακαδημαϊκού, ο οποίος κατέχει διαβατήριο κράτους-μέλους της ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο ακαδημαϊκός αγόρασε για λογαριασμό ενός εκ των τριών Τούρκων επιχειρηματιών έκταση περίπου 950 τ.μ. έναντι 130.000 ευρώ σε περιοχή κοντά στο ναύσταθμο και το παρατηρητήριο του Πολεμικού μας Ναυτικού στη Λέρο.
  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και τα επτά προηγούμενα ακίνητα συνολικού εμβαδού 16,4 στρεμμάτων που αγοράστηκαν έναντι 2,94 εκατ. ευρώ, βρίσκονται περίπου στην ίδια περιοχή.
  Οι τοποθεσίες που βρίσκονται τα ακίνητα, αλλά κυρίως το πολύ υψηλό τίμημα που καταβλήθηκε για την απόκτησή τους, σε σχέση με τα δεδομένα της κτηματαγοράς του νησιού, δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Δικαιοσύνη, η οποία διενήργησε προκαταρκτική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...