Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Ο  ΡΩΣΣΟΣ  ΠΡΕΣΒΗΣ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.  Η  ΕΠΙΣΗΜΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

Αποκαλύφθηκε  επιτέλους  το  σκοτεινό  μυστικό  του  Κούλη.  Ο  Κούλης  έψαχνε  μανιωδώς  για  πρόεδρο  μία  πιο  άσχημη  απ' αυτόν,  ούτως  ώστε  ο  ίδιος  να  περνάει  για  ωραίος.

ΣΤΗΝ  ΧΩΡΑ  ΤΗΣ  ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ,  ΤΟΥ  ΚΑΛΛΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΜΕΤΡΟΥ  ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ  ΣΗΜΕΡΑ  ΟΙ  ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.
 
  Μία  "πρόεδρος"  με  τρακτερωτό  πλαστικό  παπούτσι  και  παρδαλό  παντελόνι - πιτζάμα  υποδέχεται  στην  προεδρία  ξένους  πρεσβευτές.  Θυμίζει  έντονα   μία  κατακαϊμένη  Ρηγού  κομμουνίστρια  του  1978  με  βρωμερά  δισάκια  στον  ώμο  και  άπλυτες  καμπαρντίνες. Αυτό  το ταλαίπωρο  κομμουνιστικό  άτομο  εκπροσωπεί  σήμερα  διεθνώς  την  Ελλάδα  του  Λεωνίδα  και  του  Περικλή,  του  Μεγάλου  Αλεξάνδρου   και  του  Αριστοτέλη,  της  Υπατίας  και  της  Μπουμπουλίνας.

Russian Embassy in Greece  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ συναντήθηκε με την Α.Ε. την εκλεγείσα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και επέδωσε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την εκλογή της στην Ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, την πολιτιστική και πνευματική συγγένεια. Ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει την πεποίθηση ότι το έργο της κυρίας Αι.Σακελλαροπούλου ως Αρχηγού του Κράτους θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εποικοδομητικού διαλόγου και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μερικά θέματα των ρωσοελληνικών σχέσεων. 


 Η  ΠΡΩΤΗ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ  ΤΗΣ  ΠΡΩΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΣ
Η  Σακελλαροπούλου  με όλο τον θίασο μετά το τέλος της παράστασης στο μπιστρό του Εθνικού Θεάτρου στο Rex
 H Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επέλεξε για την πρώτη της δημόσια εμφάνιση να παρακολουθήσει στο Εθνικό Θέατρο τα Μαθήματα Πολέμου, μαζί με τον σύντροφό της.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μαζί με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη βρέθηκε στην πρεμιέρα του «Μαθήματα Πολέμου III» στο Εθνικό Θεάτρο και δη στη σκηνή Ελένη Παπαδάκη που μόλις πήρε το όνομά της μετά από απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Δημήτρη Λιγνάδη.
Η κυρία Σακελλαροπούλου ήταν εξαιρετικά φιλική, προσιτή, πρόθυμη να συζητήσει με όποιον την προσέγγισε και κυρίως να συνομιλήσει μετά την παράσταση με τους συντελεστές με πραγματικό ενδιαφέρον, αφιερώνοντας χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της διάρκειας σχεδόν δύο ωρών παράστασης, ο Γιάννης Λιγνάδης την ενημέρωση ότι θα ακολουθήσει ομιλία δική του καθώς και δυο ακόμα συνεργατών καθώς στο κοινό υπήρχαν πολλοί εκπαιδευτικοί και ότι μπορούσε να αποχωρήσει αν το επιθυμούσε. Η ίδια όμως θέλησε να μείνει και παρακολούθησε με ξεχωριστό ενδιαφέρον τις ομιλίες ως μέρος της συνολικής εμπειρίας που είχε.
Πλάι στην Πρόεδρο και τον σύντροφό της κύριο Κοτσώνη, κάθισε ο διασκευαστής και μεταφραστής του κειμένου, ο σπουδαίος φιλόλογος Γιάννης ΛιγνάδηςΟ σύντροφος  της  πρώτης  κυρίας  Παύλος Κοτσώνης, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Τσουρής.  Προσέξτε  σεβασμό  που   εμπνέει  η  πρώτη  κυρία  και  ο  σύντροφός  της.  Αρειμάνιο  ύφος με  τα  χέρια  στην  τσέπη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Στους  μπολσεβίκους  δεν  υπάρχει  η  έννοια  και  το  συναίσθημα  του  σεβασμού  όπως  στους  φυσιολογικούς  ανθρώπους.  Οι  μπολσεβίκοι  καθοδηγούνται  πάντοτε  σαν  ζώα  μόνο  με  το  κνούτο,  τον  τρόμο  και  τον  φόβο. 
 

Χιλιάδες στρατευμένα  παιδιά  του  Ελληνικού  λαού  με  το  όπλο  στο  χέρι  ξαγρυπνούσαν  προχθές,   έτοιμα  για  την  υπέρτατη  θυσία:  να  δώσουν  την  ζωή  τους  φυλάγοντας  την  πατρίδα.  Η  αρχηγός  του  κράτους  όμως  με  την  πρώτη  κίνησή  της  μας  έδειξε  τον  δρόμο.
Τέτοιον  αρχηγό  θέλουμε.  Με  καλλιτεχνικές  ανησυχίες,  να  άδει,  ενώ  η  Ρώμη  καίγεται. 
 
Μήπως  η   μπολσεβίκα  στην  πρώτη  της  εμφάνιση  θα  πήγαινε  σε  ένα  νοσοκομείο όπου  νοσηλεύονται  πάσχοντες  Έλληνες  στα  κρεβάτια  του  πόνου;  Η  συμπόνοια  προς  τον  ομόφυλο  συνάνθρωπο  δεν  είναι  συναίσθημα  γνωστό  στους μπολσεβίκους.

Το  μίσος  για  τον  άνθρωπο  και  η  απροσμέτρητη  κακίαη  μανία  καταστροφής,  η  ψυχική  στρέβλωση και  η  χαμέρπεια,   η  κουμούνα,  ο  μπολσεβικισμός,  η  απέχθεια  για  όσους  ξεχωρίζουν,  η  έλλειψη  δημιουργικότητας  και  πρωτοτυπίας,  ο  φθόνος και   η  ζήλια  για  τις  επιτυχίες  των  άλλων  είναι  τα  συναισθήματα  που  δονούν  και  κατευθύνουν  τους  μπολσεβίκους. 

Πολλές  φορές  η  εξωτερική  ασχήμια  κρύβει  μία  πολύ  τρυφερή  και  ευγενική  ψυχή.
Υπάρχουν  πολλοί  άνθρωποι – και  άνδρες  και  γυναίκες – πανάσχημοι  εξωτερικά,  που  μέσα  τους  κρύβουν  μία  ζεστή  καρδιά,  μία  αξεπέραστη  καλοσύνη  και  ένα  οξύ  και  κοφτερό  πνεύμα.  Είναι  μεγάλη  χαρά  να  κάθεσαι  μαζί  τους.

Δεν  υπάρχει  όμως  χειρότερο  είδος  θηρίου  όταν  η  άσχημη  εξωτερική  εμφάνιση συνδυάζεται  με  ψυχική  κακότητα. ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

 1. Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης: «Πού βρίσκονται τα σύνορα της Ελλάδας, ανατολικά ή δυτικά της Λέσβου»;
  Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στη Λέσβο. Στην ατολμία της Πολιτείας αλλά και στην Ε.Ε. αποδίδει ευθύνες ο Παναγιώτης Παπαρίσβας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.
  «Ο υπερπληθυσμός, οι άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι στη Μόρια, αλλά και ο εγκλωβισμός τους στο νησί είναι, προφανώς, η αιτία για όσα συμβαίνουν. Το κακό είναι ότι ο ντόπιος πληθυσμός "πληρώνει" αυτή την ιστορία που κρατάει ήδη πέντε χρόνια, η οποία απέδειξε την ανικανότητα και την μηδενική διαχειριστική επάρκεια των κυβερνήσεων, και των προηγούμενων και των επόμενων. Πρέπει οπωσδήποτε το νησί να αποσυμφορηθεί. Όσον αφορά τα φράγματα, ή οτιδήποτε άλλο λέγεται για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, μπορεί να ακούγονται από σοβαρά έως φαιδρά, αλλά, για να απαντήσω θα δανειστώ τη φράση του ιατρού δημάρχου μας, "οποιοσδήποτε απελπισμένος ασθενής στην Εντατική θα δεχτεί να κάνει μια θεραπεία, ακόμη κι αν αυτή είναι πειραματική"». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Sputnik, ο κύριος Παπαρίσβας, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λέσβου.
  «Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ψέματα, υποσχέσεις, λύσεις, προοπτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ζούμε συνέχεια σε κλίμα έντονης παραβατικότητας, με διαρρήξεις, κλοπές, παρενοχλήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τη ζημιά που υφιστάμεθα στο εμπόριο αλλά και στον αγροτικό τομέα του νησιού. Χθες, κατεβαίνοντας οι μετανάστες από τη Μόρια, έβαζαν φωτιές όπου έβρισκαν, κοντά σε βενζινάδικα, κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Πώς να μην ανησυχούμε και να μη φοβόμαστε»;
  «Είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φερθεί άθλια στην Ελλάδα στο μεταναστευτικό θέμα. Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει φερθεί άσχημα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από κει και πέρα, εμείς δεν ξέρουμε πώς θα προστατευθούν τα σύνορα. Αλλά, είναι βέβαιο πως εάν βρεθεί πραγματική λύση, ο ντόπιος πληθυσμός θα τρέξει να βοηθήσει. Οι αντι-συγκεντρώσεις και τα αντι-συλλαλητήρια δεν αποτελούν λύση».
  «Το μεγάλο μας ερωτηματικό αφορά το πού βρίσκονται τα σύνορα της Ελλάδας, ανατολικά ή δυτικά της Λέσβου; Αναλογιστείτε πόσο παραπεταμένοι και πόσο αγνοημένοι αισθανόμαστε από το επίσημο κράτος. Έχουμε ένα παράπονο, ένα βάρος και μια εντελώς αρνητική ψυχολογία. Δεν έχουμε διάθεση να εργαστούμε, να επενδύσουμε. Η Λέσβος είναι το νησί με τις λιγότερες οικοδομικές άδειες για το 2019, στην Ελλάδα. Η έλλειψη διάθεσης μεταφράζεται φυσικά και στον επιχειρηματικό κόσμο, είναι γεγονός ότι διανύουμε φάση απο-επένδυσης. Επιπλέον, μεταξύ πολλών ανθρώπων, υπάρχει η διάθεση να εκποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία τους και να φύγουν από το νησί».
  Σχολιάζοντας την εμπορική κίνηση της Μυτιλήνης, ο κύριος Παπαρίσβας περιέγραψε την εικόνα στην αγορά της πόλης, το περασμένο Σάββατο 1η του Φλεβάρη:
  «Ήταν μία ηλιόλουστη ημέρα, οι καταναλωτές είχαν πληρωθεί από τις δουλειές τους κι υπήρχε η διάθεση να βγουν να ψωνίσουν. Τελικά, δεν υπήρξε καμία κίνηση στην αγορά, διότι όλα τα ΑΤΜ της πόλης ήταν κατειλημμένα από δεκάδες μετανάστες. Ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιμεληθούν ούτε καν την προσωπική τους υγιεινή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να πλησιάσουν ΑΤΜ σε απόσταση πέντε μέτρων. Εχθές, λόγω της διαμαρτυρίας των μεταναστών, έκλεισαν οι δρόμοι και κόπηκε η πόλη στα δύο, με αποτέλεσμα και πάλι να μη λειτουργεί τίποτα. Φημολογείται ότι ήταν περισσότεροι από 2.000 άτομα. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Ασφαλώς αισθανόμαστε φόβο, διότι οι άνθρωποι εξαγριώνονται όταν ζουν κάτω από τέτοιες άθλιες συνθήκες. Δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν. Οι μετανάστες πρέπει να φεύγουν από το νησί και να μην εγκλωβίζονται εδώ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βρεθεί τρόπος να "κλείσουμε τη βρύση". Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Πρέπει πάση θυσία να μειωθούν οι ροές κι ύστερα, ασφαλώς, να μετακινηθούν οι μετανάστες».
  https://sputniknews.gr/topikes-eidiseis/202002046218328-emporikos-syllogos-mytilinis-pou-vriskontai-ta-synora-tis-elladas-anatolika-i-dytika-tis-lesvou/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΟ ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ Ο κ. Χάρης Παπαϊωάννου, είναι Έλληνας Ολυμπιακός Πρωταθλητής του τζούντο (Ατλάντα 1996), σήμερα αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Διαμένει στα Εξάρχεια σε υπερυψωμένο ισόγειο. Κάποια στιγμή είδε κάτω από το παράθυρό του τρεις "πρόσφυγες" να του σπάνε το αυτοκίνητο. Πήδηξε από το παράθυρο και βούτηξε τον ένα δράστη ενώ οι άλλοι δύο το έσκασαν. Ο "πρόσφυγας" έβγαλε ένα μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών και του είπε «θα σε σφάξω π...».
  Ο κ. Παπαϊωάννου, με την ψυχραιμία του εκπαιδευμένου τζουντόκα, του απέσπασε το μαχαίρι, το πέταξε μακριά και τον ακινητοποίησε. Στο μεταξύ η αδελφή του από το διαμέρισμα, καλούσε την αστυνομία, η οποία «όλο ερχόταν».
  Πέρασε σχεδόν μισή ώρα και διάφοροι αλληλέγγυοι είχαν μαζευτεί στο σημείο και φώναζαν στον κ. Παπαϊωάννου να τον αφήσει να φύγει!
  Επίσης η συμμορία των προσφύγων επέστρεψε, με μεγαλύτερη δύναμη, καμιά δεκαριά τώρα. Κρατούσαν λοστάρια και άρχισαν να πετούν πέτρες και καπάκια φρεατίων (!) στον κόσμο. Οι αλληλέγγυοι διαλύθηκαν πανικόβλητοι και ο ακινητοποιημένος "πρόσφυγας", το έσκασε.
  Στο μεταξύ, η αδελφή του κ. Παπαϊωάννου, πήρε τελικά απάντηση από την αστυνομία ότι «δεν μπορούν να στείλουν όχημα, λόγω σημείου»!
  Μια περαστική ηλικιωμένη κυρία είδε το όλο περιστατικό και πήγε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και ενημέρωσε. Τότε δύο αστυνομικοί με πολιτικά, πήγαν στο σπίτι του κ. Παπαϊωάννου με τα πόδια (!) και τον πήγαν στο τμήμα, όπου αναγνώρισε τους τρεις δράστες, που ήταν σεσημασμένοι Αλγερινοί και μέλη μιας μεγάλης συμμορίας με έδρα τα Εξάρχεια.
  Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ολυμπιονίκης τόνισε ότι, «ήθελε να μου πάρει την ζωή, αν ήταν στη θέση μου κάποιος μη εκπαιδευμένος, θα είχαμε θύμα».
  Τα συμπεράσματα από αυτή την ιστορία είναι τραγικά.
  Κατ’ αρχήν, μάθαμε επισήμως ότι, υπάρχουν «σημεία» στα οποία η Ελληνική Αστυνομία δεν στέλνει οχήματα! Δηλαδή εξαιρούμενα σημεία από το λειτούργημά της! Και μάλιστα τέτοιο σημείο, υπάρχει στο κέντρο της Πρωτεύουσας, στα Εξάρχεια!
  Επίσης μάθαμε ότι, σήμερα για να διαβιείς στην Αθήνα με σχετική ασφάλεια, καλό είναι να είσαι Ολυμπιονίκης του τζούντο! Κάθε άλλος άνθρωπος είναι υποψήφιο θύμα.
  Τέλος επιβεβαιώσαμε ότι, στα Εξάρχεια (τουλάχιστον) υπάρχει μια διεστραμμένη και ρατσιστική μερίδα συμπολιτών μας, που όταν βλέπει κάποιον να κραδαίνει μαχαίρι και να κλέβει αυτοκίνητο, παίρνει το μέρος του, μόνο και μόνο γιατί το δέρμα του είναι σκούρο.
  Οι ψευτιές και οι υποκρισίες των πολιτικών, για ασφάλεια, για αποτελεσματική αστυνομία και για σερίφηδες Χρυσοχοϊδηδες, καταρρέουν καθημερινά. Το ερώτημα είναι, πόσους αθώους πολίτες θα σκοτώσουν τα συντρίμμια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...