Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΣΤΩ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  πριν  αρκετά  χρόνια  η  ΕΥΠ  είχε  ασχοληθεί  με  ορισμένες  πληροφορίες  που  ήθελαν  τούρκους  πράκτορες  να  προσπαθούν  να  μολύνουν  με  δηλητήρια  την  λίμνη  του  Πολυφύτου,  απ’ όπου  υδρεύεται  η  Θεσσαλονίκη.

Είμαστε  ένας  λαός  που  πολλοί  λυσσομανούν  να  εξολοθρεύσουν  από  την  γη  και  οι  πράκτορες  πολιτικοί  μας  αφήνουν  την  πατρίδα  μας  ανοχύρωτη. ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


  Διαβάστε  και  τα  άρθρα:


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ;Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ – ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΜΑΧΩΝ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. Ο ΧΑΦΤΑΡ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΔΕΣ. 
ΑΣΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ 
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ.


https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/03/blog-post_12.html?fbclid=IwAR2b9KcM-Ko4rlTmVLLeoJ2ZLHFWjtyH3IdlpdmwzGGVxQeybw6nJ8AlHJEΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΣΕ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΡΩΤΑ». «Πούστηδες και παλληκάρια, θα γίνουνε μαλλιά κουβάρια».

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΜΥΓΑΣ


10 σχόλια :

 1. Ψήφισμα των πολιτών Ερμιονίδας για την παράνομη μετανάστευση
  karavaki ΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
  Συνήλθαμε σήμερα ενεργοί πολίτες τού δήμου Ερμιονίδας κάτω από τήν πίεση τού μεταναστευτικού καί εξετάσαμε τά πάρα κάτω δεδομένα.
  1ον Η παράνομη είσοδος σε κάθε χώρα, αποτελεί εχθρική ενέργεια ενάντια στόν λαό της, εκτός εάν η γειτονική χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ή εσωτερική αναστάτωση οπότε οι πολίτες της εξαναγκάζονται να καταφεύγουν γιά λόγους ασφαλείας.
  2ον Η κυβέρνηση έχει χρέος να διαφυλάσσει τά σύνορα από κάθε παράνομη εισβολή μέσω τού στρατού καί όχι να διευκολύνει μέσω αυτού τήν είσοδο καί την εγκατάσή τους σε όλη την επικράτεια αδιαφορώντας γιά τήν ασφάλεια τών πολιτών καί γιά τίς αντιδράσεις τους.
  3ον Οι εισβάλλοντες, δέν προέρχονται από γειτονική εμπόλεμη χώρα, αλλά από διάφορες μουσουλμανικές χώρες τής Αφρικής καί της Ασίας, μέ κουλτούρα καί συνήθειες αντίθετες πρός τις δικές μας. ‘Αν καί οι πατρίδες τους είναι πάμφτωχες, έρχονται με πολλά χρήματα καί πανάκριβα κινητά, έχουν χάσει όλοι τά διαβατήρια κατά τήν είσοδο τους, όχι όμως τα κινητά και διευκολύνονται από οργανωμένες ομάδες επαγγελματιών «ανθρωπιστών».
  4ον ‘Ολοι αυτοί οι παράνομοι εισερχόμενοι, δέν διαθέτουν ούτε πιστοποιητικά υγείας, ούτε νομιμοφροσύνης. Επομένως διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο καί στό θέμα τής υγείας από μεταδιδόμενες ασθένειες οι οποίες βρίσκονται σε έξαρση στήν Αφρική καί στό θέμα τής ασφάλειας από τήν είσοδο κάθε μορφής εγκληματιών καί πρακτόρων.
  5ον Η χώρα μας πλήττεται από ανεργία καί φτηνά μεροκάματα με συνέπεια οι νέοι να εξαναγκάζονται σέ μετανάστευση καί οι οικογένειες σέ σκληρή φτώχια. Πώς λοιπόν ανοίγουν τά σύνορα σέ πρόσθετο εργατικό δυναμικό τό οποίο θα φέρει τήν χαριστική βολή καί σ΄αυτήν τήν ελάχιστη απασχόληση τών Ελλήνων εργαζομένων;
  6ον Αν καί έχει δοθεί άδεια να φιλοξενούνται δωρεάν σιτιζόμενοι σε διάφορα ξενοδοχεία, χωρίς να έχουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας.
  7ον Με δεδομένες τίς διαρκείς απειλές από τήν Τουρκία οι οποίες συνοδεύονται από βαριά εξοπλιστικά προγράμματα και τού τεταμένου ορίζοντα στήν γειτονιά, σε περίπτωση απευκταίου πολεμικού συμβάντος όπου οί άνδρες θα είναι επιστρατευμένοι, τί θα κάνουν τα άοπλα γυναικόπαιδα ανάμεσα σ΄αυτό το σκοτεινής προελεύσεως πλήθος ;
  Μέ βάση αυτά τά δεδομένα, αποφασίσαμε:
  Νά στείλουμε αίτημα στόν δήμο νά αρνηθεί κάθε εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στή περιοχή μας, σε δημοσιο ή ιδιωτικό χώρο καί γιά λόγους ασφαλείας ν’ απαγορεύσει τήν κυκλοφορία ανάμεσά μας σ’ αυτούς πού εγκαταστάθηκαν.
  Αν ο δήμος καί η πολιτεία τό αμφισβητεί, ας προκαλέσουν δημοψήφισμα σέ τοπικό ή πανελλαδικό επίπεδο γιά να εκφράσει ο κυρίαρχος λαός τήν θέλησή του.
  Τό παρόν εγκρίνεται διά βοής από τούς παρευρισκομένους καί αποστέλλεται στον δήμο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση Κούλη.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού λαθρομεταναστών που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων(υπήρχε και στην Μόρια σχεδιασμό αλλά οι 2.800 έχουν γίνει 25.000 και άνω).
  Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.
  Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος ο τερματισμός της ασφυκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.
  Έτσι, για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

  «Τα σύννεφα του μεταναστευτικού είναι από πάνω μας και προσπαθούν να μας καλύψουν» είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, περιγράφοντας την κατάσταση στη Λέσβο, ο δήμαρχος του νησιού, Στρατής Κύτελης.
  Χαρακτηρίζοντας «πολύ δύσκολη» την κατάσταση εξήγησε πως, συνολικά στο νησί φιλοξενούνται 25.000 αιτούντες άσυλο, στο δήμο Μυτιλήνης, οι 20.000 εκ των οποίων στη Μόρια, όπου η χωρητικότητα είναι 2.800 ατόμων.
  Αυτό που γίνεται μήπως στην Μόρια θα γίνει σε όλη την Ελλάδα; Κέντρα που τα βαφτίζουν να έχουν 500 και 2.000 άτομα θα φτάσουν να γίνουν πόλεις των 20.000 λαθρομεταναστών που κανείς δεν ξέρει από που προέρχονται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ παραδόσεις στην Τουρκία νέων πυραύλων αέρος-αέρος ΑΙΜ-120 C-7 AMRAAM.

  Ξεκίνησαν οι παραδόσεις πυραύλων αέρος-αέρος ΑΙΜ-120 C-7 στην τουρκική Αεροπορία από την αμερικανική εταιρεία Raytheon Co. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο του 2017 ύψους 634 εκατομμυρίων δολαρίων.
  Ο πύραυλος αυτός βρίσκεται ήδη στο οπλοστάσιο της Τουρκίας και πρόκειται για ενίσχυση του οπλοστασίου της και αύξηση των αποθεμάτων της.
  Στις εκδόσεις του B και C-5/C-7, ο πύραυλος βρίσκεται και στο οπλοστάσιο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και χρησιμοποιείται για πλήγματα πέραν του οπτικού ορίζοντα καθώς το βεληνεκές του στην έκδοση Β είναι περίπου στα 64 χιλιόμετρα και στην C στα 74 χιλιόμετρα.
  Καθοδηγείται προς τον στόχο του αρχικά με στοιχεία από το ραντάρ του αεροσκάφους φορέα και στη συνέχεια με δικό του ραντάρ ενεργής καθοδήγησης, δίνοντας τη δυνατότητα στον πιλότο του αεροσκάφους που τον εκτόξευσε να απομακρυνθεί αμέσως μετά, περιορίζοντας την πιθανότητα να αποτελέσει και αυτός στόχο (fire and forget).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Αίγυπτος προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αγορά από Ιταλία 2 φρεγατών FREMM!
   Η έλλειψη ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση για την εθνική άμυνα είναι πλέον χαρακτηριστική, σε σημείο που όλοι αναρωτούνται εάν θέλει πραγματικά να την ενισχύσει ή το αντίθετο.
   Οι ανέξοδες «επικές παραγγελίες» δεκάδων F-35 και φρεγατών Belharra που δεν κοστίζουν «ούτε ευρώ», καθώς πρόκειται για εξαγγελίες και τίποτα παραπάνω για μετά το 2025 (και βλέπουμε) δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
   Η πικρή πραγματικότητα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο η Τουρκία είναι ότι οι δανειστές, με την συνυπογραφή της ελληνικής πολιτικής ελίτ στα τρία Μνημόνια, δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
   Τα παραμύθια ότι τάχα δεν υπάρχουν FREMM από το γαλλικό Ναυτικό ή κάποιο άλλο πλοίο για να προχωρήσουμε στην άμεση παραγγελία του, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πλήρη απραξία, καθώς το διάστημα μέχρι το 2025 θα είναι το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα, είναι ακριβώς αυτό: Παραμύθια.
   Αντίθετα η Αίγυπτος αποδεικνύει ότι όποιος ενδιαφέρεται ρωτά και κτυπά πόρτες.
   Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός ειδικός Τύπος και δημοσιεύματα εφημερίδων η Αιγυπτος έχει συμφωνήσει με την Ιταλία για την προμήθεια δύο μεταχειρισμένων φρεγατών FREMM από το ιταλικό Ναυτικό(!) των “Spartaco Schergat" και "Emilio Bianchi”!
   Μάλιστα την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τραπεζών (Sace, Intesa Sanpaolo, Bnp Paribas και Santander) στην οποία εξετάστηκε και αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της αγοράς εκ μέρους της Αιγύπτου!
   Μάλιστα το ποσό που αναφέρεται είναι 500 εκατ. € τουλάχιστον το μισό του συνολικού κόστους για τις δύο FREMM έναντι 1 δισ., όσο κάνει δηλαδή η μια Belarra!
   Όπως επίσης αναφέρει ο ιταλικός Τύπος δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη για το ιταλικό Ναυτικό και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει πει το «Ναι».
   Να σημειωθεί πως η μια εκ των δύο FREMM η " Emilio Bianchi ", καθελκύστηκε την προηγούμενη εβδομάδα!
   Τώρα σε ότι αφορά την μίζερη ελληνική πραγματικότητα, αυτή αναλίσκεται σε δικαιολογίες ότι τάχα δεν υπάρχουν πλοία τώρα διαθέσιμα μεταχειρισμένα για να προχωρήσουμε σε κάποια παραγγελία για αυτό πάμε στις «ψηφιακές» FDI για μετά το 2025-26 γιατί θέλουμε να κάνουμε «Ψηφιακό» πόλεμο και άλλες τέτοιες ανοησίες.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Βούλγαρος ΥΕΘΑ: «Μέχρι πότε θα είμαστε χωριστά με τη “Μακεδονία”; - Να ενοποιηθούν όλα τα βουλγαρικά εδάφη».
  Πολλές από τις προσωπικότητες που συνδέονται με την κοινή ιστορία μας έχουν δεσμευτεί στον αγώνα για απελευθέρωση και ενοποίηση των βουλγαρικών εδαφών».
  Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στην παρουσίαση βιβλίων για στρατιωτικο-ιστορικά θέματα που αφορούν γεγονότα και προσωπικότητες στην κοινή ιστορία μας σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) της Βόρειας Μακεδονίας.
  Παραδείγματος χάριν, επεσήμανε ότι δώδεκα Βούλγαροι στρατηγοί, αρχικά από τη «Μακεδονία», είχαν υπάρξει στον βουλγαρικό στρατό κατά τον τελευταίο αιώνα. Έξι από αυτούς προέρχονται από την Αχρίδα.
  Στο Πολιτιστικό Οίκο του Μοναστηρίου παρουσιάστηκαν βιβλία από διάφορους εξέχοντες Βούλγαρους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο ιστορικός ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, Κρασιμίρ Ουζούνοφ, καθώς και το βιβλίο του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αφιερωμένο στον αρχηγό του VMORO Τοντόρ Αλεξαντρόφ.
  Η πρόσκληση για τη συνάντηση με το τοπικό κοινό, η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν από το Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου « Ιβάν Μιχαήλοφ».
  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διευκρινιστεί σε μια φιλική και χαλαρή συνομιλία διάφορες στιγμές που θεωρήθηκαν προβληματικές στην κοινή ιστορία μας.
  Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το Βερολίνο ανακοίνωσε νέα διάσκεψη για την Λιβύη & πάλι χωρίς την Ελλάδα!
  Για άλλη μια φορά το Βερολίνο προκλητικά αποκλείει την Ελλάδα από τη νέα διάσκεψη για την Λιβύη υπακούοντας στις απαιτήσεις της Άγκυρας και του Ρ.Τ.Ερντογάν.
  Είναι σαφέστατη η ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ η οποία ξεκαθαρίζει ότι θα συμμετάσχουν στη νέα διάσκεψη αυτοί που συμμετείχαν στην προηγούμενη!
  Έτσι για άλλη μία φορά το Βερολίνο αδιαφορεί για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία αμφισβητεί ευθέως το φιλοτουρκικό καθεστώς της Λιβύης το οποίο έχει συνάψει συμφωνία αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μαζί με την Άγκυρα.
  Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών οι οποίες επιδιώκουν να μεσολαβήσουν προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ειρήνης στη Λιβύη αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα του Μαρτίου, δήλωσε χθες Κυριακή ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας.
  Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν τη 19η Ιανουαρίου στο Βερολίνο να υποστηρίξουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.
  Ομως τα αντίπαλα μέρη δεν τηρούν την εκεχειρία, ενώ χώρες που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ή τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ δεν σταματούν να τους προμηθεύουν όπλα.
  Έντεχνα πάντως το Βερολίνο αποφεύγει να κατονομάσει την Άγκυρα η οποία όχι μόνο στέλνει οπλισμό αλλά επιπλέον στέλνει και στρατιωτικές δυνάμεις για να οργανώσουν και να πολεμήσουν μαζί με τον GNA κατά των δυνάμεων του LNA των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.
  «Ολοι οι υπουργοί Εξωτερικών (των χωρών) που συμμετείχαν στην πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα συναντηθούν ξανά στα μέσα Μαρτίου», είπε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
  Είναι σημαντικό τα αντίπαλα μέρη στη Λιβύη να κάνουν συναντήσεις «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», πρόσθεσε.
  Η λεγόμενη επιτροπή 5+5 που θα αποτελείται από πέντε αξιωματικούς των δυνάμεων κάθε πλευράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διάσκεψης του Βερολίνου, δεν συναντήθηκε όπως σχεδιαζόταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.
  Η Γερμανία θα καταβάλλει προσπάθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επικυρώσει απόφαση βάσει της οποίας οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει επιβληθεί στη Λιβύη από το 2011, να αντιμετωπίσουν «συνέπειες», δήλωσε ακόμη ο Γερμανός ΥΠΕΞ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λὲς καὶ ἔχουμε ὑπέρ-χώρα
  Φιλονόη «Ἕνας»
  Μία χώρα ποὺ δὲν παράγει ἔστὧ καὶ καρφίτσες, ἢ μακῶ μπλουζάκια…
  Ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ θρεύσῃ τὸν πληθυσμό της μὲ βόειο κρέας…
  Ποὺ ἀδυνατεῖ νὰ ἐξάγῃ ὅποιο προϊὸν ἔχει κάποιο ἐνεργειακὸ ἀποτύπωμα…
  Ποὺ γενικῶς ἡ «συνεισφορά» της στὸ μεγαλύτερο hoax τῆς ἐποχῆς μας ποὺ λέγεται κλιματικὴ ἀλλαγὴ εἶναι μηδαμινή, μπαίνει στὴν πρωτοπορία τοῦ κινήματος τῆς Γκρέτα Θάνμπεργκ.
  Υἱοθετεῖ μάλιστα βαρυγδούπους τίτλους, ποὺ ἐχρησιμοποιήθησαν ἀπὸ ἐξτρεμιστὲς τοῦ δημοκρατικοῦ κόμματος, ὅπως ἡ βουλευτὴς τῆς πόλεως τῆς Νέας Ὑόρκης Κορτὲζ (ΑOC) μὲ τὸ «new green deal», γιὰ νὰ δηλώσῃ, μὲ τὸν πλέον κατηγορηματικὸ τρόπο, ὅτι ὁ τύπος ποὺ παριστάνει τὸν πρωθυπουργὸ ἀπὸ τὴν 7η Ἰουλίου τοῦ 2019, νομίζει ὅτι ἄρχει κράτους στὰ σύνορα ΗΠΑ-Καναδᾶ.
  Αὐτὸς ὁ τύπος καὶ ἡ ὀρθοπολιτικὴ τοῦ παρέα, ἀπειλοῦν τὴν ἑλληνικὴ οἰκονομία μὲ κλείσιμο τῶν λιγνιτικῶν της μονάδων, ὅταν τὸ μόνο ποὺ θὰ ἔκανε ἕνας σοβαρὸς πολιτικὸς θὰ ἦταν, πέραν ἀπὸ τὴν ἐπὶ ιπλέον ἐξόρυξη καὶ τὴν ἐνεργοποίηση ὁποίων κοιτασμάτων ὑδρογονανθράκων ὑπάρχουν σὲ τούτον τὸν «εὐλογημένο» τόπο, τὴν ἔναρξη πυρηνικοῦ προγράμματος γιὰ τὴν φθηνοτέρα καὶ καθαροτέρα μορφὴ ἐνεργείας σήμερα στὸν πλανήτη.
  Θυμίζει ἐν πολλοῖς, αὐτὸς καὶ οἱ σύμβουλοί του, τὸν ἀπατημένο ἐκεῖνο σύζυγο, ὁ ὁποῖος ὅταν ἀνεκάλυψε ὅτι ἡ γυναίκα του τὸν ἀπατᾶ ἀπεφάσισε νὰ κόψῃ τὰ γεννητικά του ὄργανα.
  Πρόκειται περὶ παιδικῆς χαρᾶς ἐπικινδύνων οἱ ὁποῖοι ἀντικατέστησαν τὴν ὁμάδα τῶν φρενοβλαβῶν, ποὺ μᾶς κυβερνοῦσε ἀπὸ τὸ 2015.
  Εἶναι φανερὸ πάντως ὅτι τὸ παλληκάρι εἶναι στὰ βήματα τοῦ Γιωργάκη Παπανδρέα.
  Ἔχει τὴν ἐντύπωση, ὅτι ζεῖ κάπου ἀνάμεσα στὴν Γερμανία καὶ τὴν Δανία καὶ εἶναι ἐπὶ κεφαλῆς μίας χώρας 60 ἑκατομμυρίων μὲ ἐθνικὸ προϊὸν δύο τρισεκατομμυρίων.
  Δὲν γνωρίζει τὸ παλληκαρακι ὅτι εἶναι ἐπὶ κεφαλῆς μίας πτωχευμένης ξεβράκωτης χώρας στὸ ἔλεος τῶν ὀρέξεων τῆς ὀθωμανικῆς Τουρκίας.
  Ἂν ὑπάρχῃ θεὸς ἂς τὸν λυπηθῇ καὶ ἂς τὸν συγχωρήσῃ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεινὴ νέα νόσος

  Ἡ ἐν τῇ Σίνῃ νόσος αὐξάνεταί τε καὶ εἰς ἄλλους τόπους ἀφικνεῖται, καίπερ τῶν ἐν τέλει κωλύειν πειρώντων, ἀναγκαῖον δέ ἐστι λέγειν ὅτι ἐξ οὗ αὕτη ἡ νόσος πρῶτον ἐφύη 106 μὲν ἄνθρωποι αὐτῆς ἕνεκα ἀπέθανον, ἄλλοι δέ 4,200 τὴν νόσον πάσχουσιν. ἡ νόσος, “κορονοïὸς“ καλουμένη, ἐν τῇ Σίνῃ ἐφύη, ἐν τῇ ἐπαρχίᾳ Οὖχαν, ἐν τῷ τῆς χώρας μέσῳ κειμένῃ.

  πρῶτον μὲν ἡ νόσος ἐκ ζῴων εἰς ἀνθρώπους παρεδίδοτο, ἔπειτα δὲ καὶ ἐξ ἀνθρώπων εἰς ἀνθρώπους, διὰ δὲ τοῦτο οὕτω ταχέως διασπείρεται ὥστε χαλεπώτατόν ἐστι ταύτην τὴν διασπορὰν παύειν. τοῖς αὐτὴν πάσχουσι πυρετὸς ἐπιγίγνεται καὶ χαλεπῶς ἀναπνέουσιν.

  πῶς δὲ ἔξεστι τὴν τῆς νόσου διασπορὰν παύειν; ἡ τῆς Σίνης ἀρχὴ τὴν Οὖχαν ἐπαρχίαν ἀποκεχωρικυῖα τοὺς ἔνδον τῆς ἐπαρχίας ὄντας ἐξελθεῖν κωλύει, ἀπαγορεύεται δὲ καὶ εἰσελθεῖν· ὅμως δὲ ἔνιοι ἄνθρωποι ἔξω ταύτης τῆς ἐπαρχίας ὄντες καὶ τὴν νόσον πάσχουσιν, πρὶν γὰρ τὴν ἀποχώρησιν ἄρχεσθαι πολλοὶ πολῖται ἤδη ἐκ ταύτης τῆς ἐπαρχίας πρὸς ἄλλα τῆς Σίνης μέρη ἐπορεύθησαν· ἔξω δὲ τῆς Σίνης ἔνιοι ἄνθρωποι τὴν νόσον πάσχουσιν (καὶ εἰ οὐδεὶς ἀπέθανεν), οὗτοι γὰρ εἴτε αὐτοὶ ἐκ τῆς Σίνης νεωστὶ ἀφίκοντο εἴτε τὴν νόσον εἰσεδέξαντο ἐξ ἄλλου ὅστις ἐν τῇ Σίνῃ νεωστὶ εἴη.

  τὶ δὲ ἔξεστι ποιεῖν ἵνα εἴτε εἰσδέχεσθαι τὴν νόσον εἴτε παραδιδόναι κωλύωμεν; κατὰ τοὺς ἰατροὺς δεῖ τὰς χεῖρας πλεῖον τοῦ δέοντος λούειν καὶ τό τε στόμα καὶ τὴν ῥῖνα καλύπτειν ὁπόταν πταίρωμεν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει στολές που καταστρέφουν τα βιολογικά όπλα σε λίγα λεπτά. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ;
  Οι χημικοί που συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό αναπτύσσουν νέες στολές που μπορούν να διασπάσουν γρήγορα τις τοξικές ουσίες, προστατεύοντας τα στρατεύματα από τα βιολογικά όπλα, σύμφωνα με το Wired.
  Το εργαστήριο του Omar Farha στο Northwestern University δοκιμάζει ένα ύφασμα που μπορεί να εξουδετερώνει τους νευρικούς παράγοντες.
  Το νέο ύφασμα αποτελεί μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ του κολλεγίου και του Στρατού, η οποία μπορεί να διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία για να δοκιμαστεί και στη συνέχεια να ανατεθεί ως ομοιόμορφη στη μάχη επόμενης γενιάς.
  Το ύφασμα μπορεί να καταστρέψει τους νευρικούς παράγοντες VX, soman και sarin. Αυτές οι επικίνδυνες χημικές ουσίες μπορούν να παραχθούν σε ένα βιολογικό εργαστήριο επιπέδου 4 (BSL-4), όπως αυτό που βρίσκεται στο Wuhan της Κίνας.
  Το Wired σημείωσε ότι ο Στρατός έχει ήδη στολές για να προστατεύσει τα στρατεύματα από τους νευρικούς παράγοντες, αλλά δεν υπάρχουν στολές που να μπορούν να καταστρέψουν τις τοξίνες.
  Ο Jared DeCoste, ερευνητής, δήλωσε ότι ο στρατός έχει ψάξει για στολές που μπορούν να προστατεύσουν τα στρατεύματα από βιολογικά όπλα και ταυτόχρονα να καταστρέψουν τα χημικά.
  Σύμφωνα με τον Farha, το σημαντικό συστατικό στο νέο ύφασμα είναι ένα τσαλακωμένο κρυσταλλικό μόριο που ονομάζεται MOF-808:
  "Το μόριο αυτό συλλέγει ουσιαστικά νερό από τον ατμοσφαιρικό αέρα.Ο υδρατμός συμπυκνώνεται πάνω σε μόρια MOF-808 λόγω του σχήματος και των χημικών ιδιοτήτων τους.Όταν το MOF-808 έρχεται σε επαφή με έναν νευρικό παράγοντα, το νερό που συνδέεται με το μόριο σπάει την τοξίνη, ενώ τα άτομα ζιρκονίου που επαναλαμβάνονται σε όλο το κρύσταλλο του MOF-808 χρησιμεύουν ως καταλύτης, επιταχύνοντας την διάσπαση του νευρικού παράγοντα.Όσο το ύφασμα φοριέται σε ένα μέρος όπου το επίπεδο υγρασίας είναι τουλάχιστον 30%, μπορεί να συλλέξει αρκετό νερό για να διασπάσει τους νευρικούς παράγοντες μέσα σε λίγα λεπτά. "
  .Οι απειλές του βιολογικού πολέμου κατά τη δεκαετία του 2020 είναι αναμφίβολα ένα ζήτημα που αφορά το στρατό, ίσως γι 'αυτό το λόγο η επόμενη γενεά στολών για την απάλυνση και την εξουδετέρωση των τοξινών θα είναι τυποποιημένο θέμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νέος επικίνδυνος ιός εντοπίστηκε στη Βραζιλία, ο Yaravirus.

   Μετά τον κορωνοϊό στην Κίνα, ένας ακόμα μυστηριώδης ιός εντοπίστηκε, αυτή την φορά στη Βραζιλία. Ο λόγος για τον Yaravirus που οδηγεί του επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι ανοίγεται ένα νέο παράθυρο για των κόσμο των ιών, για το οποίο η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει τίποτα.
   Την ώρα που ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και απειλεί να λάβει διαστάσεις πανδημίας, ένας νέος μυστηριώδης ιός εντοπίστηκε στη Βραζιλία.
   Πρόκειται για τον Yaravirus (Γιαραϊός), ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες διαθέτει ένα γονιδίωμα που δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί, καθώς δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη έρευνα που αφορά ιούς.
   Οι πολύπλοκοι ιοί
   Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια ποικιλία νέων ιών που αποτελούν πρόκληση, λόγω του περίπλοκου γονιδιώματός τους.
   Όχι μόνο είναι τεράστιο και πολύπλοκο, αλλά τους δίνει τη δυνατότητα να συνθέτουν πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να μπορούν να επιδιορθώσουν και να αναπαράγουν το DNA.

   Μη ταυτοποιημένα γονίδια
   Σε αντίθεση, όμως, με άλλους ιούς αμοιβάδας, ο Yaravirus δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των τεράστιων και πολύπλοκων γονιδιωμάτων.
   Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίσει είναι ότι στην πλειονότητά του αποτελείται από γονίδια που δεν έχουν περιγραφεί προηγουμένως.
   Συγκεκριμένα, το 90% των γονιδίων του δεν έχει καταγραφεί σε δημόσιες επιστημονικές βάσεις δεδομένων και τη βιβλιογραφία.
   Οι ερευνητές φαίνεται να οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι με τον Yaravirus ανοίγεται ένα νέο παράθυρο σε έναν ολόκληρο κόσμο ιών για τους οποίους η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...