Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ;

Του  Γιώργους Χαβίτου
 
Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων.
Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές.

Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του.

Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε.

Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.

Ποιοι Έλληνες;
Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ένα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν;

Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα.

Γιατί οι κάτοικοι αυτού του τόπου μπορεί να έχουν τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες αντίστασης, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κοινές αντιλήψεις.

Ένα μέρος των κατοίκων μπορεί να θεωρεί πρόοδο το να πάρει πίσω τους μισθούς που έχασε κι όλα καλά.

Ένα άλλο μέρος μπορεί να θέλει να βρει ευκαιρίες να κάνει μπίζνες μέσα στα συντρίμμια.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να οραματίζονται ανατροπές κι επαναστάσεις απέναντι στο υπάρχον σύστημα.

Μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη στις κοινές συνισταμένες και να σκέφτεται μόνο το τομάρι της και πως θα επιβιώσει.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα και κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου.

Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία κατοίκων ενός τόπου που είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες, θρησκευτικές αντιλήψεις, οικονομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιαίτερα προβλήματα στις μικρές φωλίτσες ο καθένας.

Για να λειτουργήσει ένας λαός σαν σύνολο απέναντι σε ένα οποιονδήποτε εχθρό που θέλει να σκλαβώσει τη πατρίδα του ή ακόμα και να την αφανίσει, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων.

Να έχει ένα απόθεμα κοινών συνισταμένων που είναι ιερές αξίες, και τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει κανείς άσχετα σε τι προσωπική κατάσταση βρίσκεται.

Για να αγαπάει ένας λαός τη πατρίδα του και να σέβεται την ιστορία του και τους προγόνους του, πρέπει να υπάρχουν διδάγματα, αγαθά που ξεφεύγουν από την σφαίρα της καθημερινότητας, παραδόσεις, χαρακτηριστικά και "συγγένειες" που τις έχει διαφυλάξει σαν "εθνική του ταυτότητα".

Όμως υπάρχει κάτι τέτοιο;

Η Ελλάδα που αναφέρουμε συνέχεια, και που έχει γίνει τόσο της μόδας τώρα τελευταία να την βάζουμε μπροστά στη προσωπική μιζέρια μας, τη πνευματική μας φτώχεια, την υποταγή μας σε όλο αυτό το παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο;

Όχι.

Είναι ένα κράτος με συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Όταν λέμε Ελλάδα αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια να μας σώσει είναι το βαρύ παρελθόν μας, το βαρύ όνομά μας.

Όμως το όνομα αυτό μπορεί να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι καταναλωτές ενός παγκόσμιου συστήματος αξιών, ζουν και λειτουργούν με τα πρότυπα αυτού του συστήματος, έχουν δημιουργήσει σαν αξίες και ανάγκες αυτά που προτείνει αυτό το σύστημα αξιών.

Ο Έλληνας καταναλωτής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των ριάλιτυ της τηλεόρασης, ο συλλέκτης διαφόρων γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, ο λάτρης της ρόδας, της μάσας, της μοδάτης ένδυσης, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ, σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο Ευρωπαίο ή Αμερικανό καταναλωτή, παρά μόνο σε ότι αφορά το τρόπο που εφαρμόζει και υπακούει στα ερεθίσματα αυτά.

Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι να μελετάει αρχαίους φιλοσόφους, ούτε φοράει τη φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια.

Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό για να εξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα "αγαθά" που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του.

Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Το αν παρακολουθεί μετά μανίας ένα χαζοκούτι που έχει κι ελληνικούς υπότιτλους ακριβές καρμπόν με τα υπόλοιπα χαζοκούτια των εκτός συνόρων κατοίκων είναι η ουσία.

Γιατί όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό που να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια σκ@τ@, με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, το να λες "εμείς είμαστε Έλληνες ρε" καταντάει γραφικό.

Όταν οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να σε κυβερνούν είναι κλώνοι όλων των υπόλοιπων κυβερνώντων στα άλλα κράτη, όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες κατευθύνσεις των υπόλοιπων γονιών εκτός συνόρων, όταν οι αξίες που έχεις στη ζωή σου και η αντίληψή σου για το κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα που υποτίθεται πως έχεις;

Οι Έλληνες λοιπόν δεν αντιδρούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να βρουν κάτι για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια ο καθένας, τη φωλίτσα του για ένα μεγάλο ιδανικό.

Ένα κοινό όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα.
Και που θα μπορέσουν να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα.

Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα.

Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη παγκόσμια φυλακή τους.

Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ανθρωπότητα και γι΄αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους.

Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ότι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.

Γι΄αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο τα σύνορα.

Τους κακούς που θα μας κατασπαράξουν.

Εχθρούς από κάθε κατεύθυνση.

Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό ώστε να είναι από μόνο του όπλο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει.

Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας εθνικής ταυτότητας που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν.

Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά και να απειλήσουμε όποιος διαταράξει την ελληνικότητά μας, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ελληνικότητα.

Είμαστε πρόχειρα αντίγραφα των υπόλοιπων που θεωρούμε ξένους.

Είμαστε όλοι προδότες των αξιών και των ιδανικών των προγόνων μας!!!!!!!!!

Γι΄αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας ανθρώπους να μας εξουσιάζουν, γι΄αυτό φοβόμαστε τόσο ώστε να καταντήσουμε ζητιάνοι και απελπισμένοι.

Γι΄αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής, άλλοι το σκάνε για να φτιάξουν τη ζωούλα τους αλλού, κι άλλοι ονειρεύονται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα γιατί φοβούνται.

Φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ελευθερία.

Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους.

Και γι΄αυτό και όλος ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή γύρω μας ποντάρει ακριβώς σ΄αυτό!!!!

Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες!!!

Γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο πνεύμα, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο, γνωρίζουν πως αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε όπως έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στην πανάρχαια ιστορία μας να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα το ντουνιά όπως έλεγε κι ο ποιητής.

Γνωρίζουν πως έχουμε συγκεκριμένους δεσμούς που αν τους ενεργοποιήσουμε και τους ενισχύσουμε θα κατορθώσουμε να ξεθάψουμε από μέσα μας μεγαλείο, που τώρα έχει κρυφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών, ασύμβατων με τη πραγματική μας φύση, γι΄αυτό και φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς.

Και το κάνουν πολύ εύκολα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του τόπου έχει ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν.

Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλη την ανθρωπότητα εκτός συνόρων, μπορούν και κάνουν θαύματα;;;

Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους, και να διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του χώρο;;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Απλά εμείς το έχουμε ξεχάσει κι έχουμε δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας.

Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός στην Ελλάδα ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του λαού.
Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο αντίληψης.

Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι.

Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να προσαρμόσουν και όλους τους κατοίκους σ΄αυτά.

Κατοίκους που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ ν΄αγοράσουν λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια Aιγίνης από τη Τουρκία και λάδι από τη Γερμανία!

Κατοίκους που διαβάζουν ένα σωρό αηδίες και τους δικούς τους συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ.

Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ΄ένα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν΄ανέβουν ούτε μέχρι το Παρθενώνα να τον δουν από κοντά.

Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ότι αηδία τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει ντε και καλά να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέο αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης, και τη παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών ....

Τυχαίο;

Δε νομίζω.

Μη τυχόν και θυμηθούν τα μυστικά της συγγένειας...

Μη πάρουμε χαμπάρι πως έχουμε βαπτιστεί με δικό μας όνομα, μήπως αναγνωρίσουμε εμπόρους της δυστυχίας μας.
Βήμα βήμα και με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις ο νότος της Ευρώπης αλώθηκε!!!

Με βοήθεια από κάθε πιθανή πηγή της δύσης και της ανατολής.

Κι οι λαοί μας πρέπει να νοιώσουν ένοχοι, τιποτένιοι, ανάξιοι να διεκδικήσουν πίσω την ιστορία τους.

Όπως οι λαοί της άλλης ανατολής, εκείνοι που πατάνε στα χώματα που άλλαξαν με τη σειρά τους την ιστορία της ανθρωπότητας σε πανάρχαιους χρόνους, και πάνω στα βομβαρδισμένα ερείπια των εκατομμυρίων χρόνων ιστορίας χτίζουν τους ουρανοξύστες του μίσους και του σκοταδισμού για να κρατήσουν τους ανθρώπους μαριονέτες.

Όλοι αυτοί οι λαοί αναφέρονται στα σημειωματάρια της κούφιας τάξης πραγμάτων σαν τιποτένιοι, ανάξιοι που έχουν ανάγκη από συμμόρφωση και βούρδουλα... τι μεγαλύτερο θράσος να περιγράψει κανείς..

Όλα μελετημένα στη παραμικρή λεπτομέρεια.

Με ποιο τρόπο έγινε αυτή η άλωση;

Με ποιους μηχανισμούς συμβαίνει τώρα και θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή;

Όποιος έχει την ικανότητα ακόμα ας κοιτάξει.

Με χαρά όμως πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό τοπίο βλέπω, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο βολικά για όσους τα έχουν σχεδιάσει.

Ξεπετάγονται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα.

Βλέπουμε ανάμεσα στους υπερβολικά κοιμισμένους πολίτες να ξεπετάγονται νέοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αφυπνισμένοι.

Δεν έχει σημασία ο αριθμός.

ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
      Υ.Γ. Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΨΥΧΗ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΤράγκας: «Με εντολή Μέρκελ ο Μητσοτάκης δεν θα λύσει το μεταναστευτικό».


Ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό γιατί τέτοια ενολή έχει από το Βερολίνο, καταγγέλλει ο γνωστός δημοσιογράφος Γ.Τράγκας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα τον βοηθήσει οικονομικά, αρκεί να μην φτάσει ποτέ στις βόρειες περιοχές, ούτε ένας από αυτούς που κατακλύζουν τα νησιά μας»


«Η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό - Η κατάσταση στα νησιά βολεύει τις εθνικές υποχωρήσεις και τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης
Ενώ ο Ερντογάν πολλαπλασιάζει τους εχθρούς του, ανοίγει ευρύτερο μέτωπο με τον Άσαντ και προκαλεί ευθέως τους Ρώσους, παραδοσιακούς συμμάχους της Δαμασκού, οι Νοταράδες ετοιμάζονται για νέες εθνικές υποχωρήσεις.

Πυκνώνουν οι δηλώσεις όλων εκείνων των πολιτικών που δείχνουν την οδό της Χάγης ως μόνη θετική λύση, χωρίς να μας λένε τι θα περιλαμβάνει το καλάθι του συνυποσχετικού. Δηλαδή ποια αιτήματα της Τουρκίας θα κρίνουν οι διεθνείς δικαστές. Ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί και το περιβάλλον του κου Μητσοτάκη μας λένε ότι είναι μια χαρά η διαιτησία στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

Η κυβέρνηση ανοίγει ένα ένα τα χαρτιά της, ενώ ο Τούρκος σεριανίζει στην υφαλοκρηπίδα μας. Και ήδη αποκαλύπτεται ότι από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ήταν σε συναγερμό το Πεντάγωνο. 
Ο κος Δένδιας προχώρησε ποιο κάτω το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Σε δήλωσή του μας είπε ότι «υπάρχει μια βασική διαφορά για την υφαλοκρηπίδα αλλά καθώς το δίκαιο των θαλασσών έχει προχωρήσει, έχει και μία διαφορά για την ΑΟΖ». Άρα ο υπουργός των Εξωτερικών έβαλε στο καλάθι της Χάγης και την ΑΟΖ. Φυσικά όπως είπε δεν συμφωνεί στο να διεκδικεί η Τουρκία το σπίτι της γιαγιάς του στους Παξούς.

Άρα η κουβέντα γίνεται για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν μας είπε όμως αν στο συνυποσχετικό θα μπει και η ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης, που αφήσαμε να υπάρχει καταγεγραμμένη στον ΟΗΕ, χωρίς εμείς να κηρύξουμε ΑΟΖ με την Κύπρο. Δεν μας είπε γιατί η Ελλάδα δεν έλαβε τα μέτρα της μετά την απευθείας ενημέρωση που είχε ο κος Μητσοτάκης από τον κο Ερντογάν και τον κο Γκουτιέρες στη Νέα Υόρκη. Ούτε κουβέντα δεν λέει ο κος Δένδιας για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο όπου θα μπορούσε να έχει καταγγείλει ο πρωθυπουργός την Τουρκία αλλά για δικούς του λόγους δεν το έκανε.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος ασφαλείας του κου Πρωθυπουργού που έχει αναλάβει χρέη λαγού σε συνέντευξή του στην Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δήλωσε ότι εφόσον βρεθούν κοιτάσματα, είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε μια συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο. Κανείς από τους κυβερνητικούς ή τους Νοταράδες δεν μας λέει τι θα περιέχει το συνυποσχετικό. 
Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα καταλάβουμε περισσότερα για το πόσο θα δώσουμε στην Τουρκία. Θα καταλάβουμε περισσότερα για το πόσα είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει σε μία συμφωνία, η οποία θα κάνει τις Πρέσπες να φαντάζουν ως κόκκος μειοδοσίας έναντι αυτής που έρχεται. Δυστυχώς η Τουρκία επιδιώκει να πάρει το μισό Αιγαίο, να πάρει εκατοντάδες νησιά και το μεγαλύτερο μερίδιο των φυσικών πόρων.

Για να αντιληφθεί κανείς, τι κρύβει η πολιτική ψυχή αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να σκύψει στη συνέντευξη του κου Ντόκου, ο οποίος ενώ τα γαλλικά μαχητικά πέταξαν χθες πάνω από το οικόπεδο 8 της Κύπρου, πάνω από το γεωτρύπανο του Γιαβούζ, επικρίνει το Παρίσι και τον Γάλλο Πρόεδρο, επειδή έβαλε ΒΕΤΟ στην Ευρωπαϊκή Πορεία των Σκοπίων. 

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, θα έλεγα κραυγαλέα ότι ο Μητσοτάκης, όχι μόνο ήθελε τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο ήταν ευθυγραμμισμένος με όσα έκανε ο Τσίπρας, όχι μόνο γνώριζε όλο το παρασκήνιο για την αναγνώριση των Σκοπίων αλλά τώρα πιέζει πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως να περπατήσει το γειτονικό κρατίδιο προς την Ευρώπη, χωρίς η πατρίδα μας να έχει πάρει κανένα αντάλλαγμα. Είναι αδύνατον να σκεφτώ, όπως και εσείς, ότι ο έμμισθος σύμβουλος ασφαλείας του κου Πρωθυπουργού κάνει ότι του καπνίσει και δίνει τέτοιες συνεντεύξεις χωρίς να έχει την άδεια και τη συγκατάθεση του κου Μητσοτάκη.

Όπως και η αδελφή του πρωθυπουργού, η οποία σπείρει λόγο προς την κατεύθυνση εθνικών υποχωρήσεων υπό τη σκιά και την απειλή ενός πολέμου που κανείς δεν θέλει, όπως τονίζει σε όλες τις συνεντεύξεις της.
Είμεθα μπροστά σε καταλυτικές πολιτικές εξελίξεις που άπτονται της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κος Μητσοτάκης υπό την πίεση του γερμανικού παράγοντα και των Νοταράδων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ετοιμάζεται για αποφάσεις και βήματα που θα προκαλέσουν πολιτική αναταραχή. 

Μακάρι ο αμερικανικός παράγοντας, όπως συνιστούν οι Εβραίοι της Αμερικής να αναδιπλώσει τις δυνάμεις του από την Τουρκία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Εξ όσων διαβάζω φαίνεται ότι ο Ερντογάν φοβάται το ενδεχόμενο αυτό, δηλαδή της απόσχισης των Αμερικανικών Βάσεων και της αναδίπλωσης σε Ελλάδα και Κύπρο και για αυτό επιτίθεται στον Άσαντ, ρίχνει φραστικές πέτρες προς την πλευρά της Μόσχας και πηγαίνει στην Ουκρανία για να δείξει καλό παιδί στους Αμερικανούς και στη Δύση. Αυτές είναι νέο- οθωμανικές διπλωματικές καντρίλιες. 
Φωνάζει τώρα υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Μόσχας για την Κριμαία, γιατί βλέπει ότι συνασπίζονται οι Δυτικοί και έχει απέναντί του τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ αλλά και τη δυσφορία του αμερικανικού πολιτικού κόσμου. Επομένως, για να βάλει στο καλάθι της Χάγης και να κάνει τα επόμενα βήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στρίβει τώρα προς τη Δύση.
Εδώ στην Αθήνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας ως συμβούλους ανθρώπους του Σημίτη και το ΕΛΙΑΜΕΠ και καθοδηγούμενη πλήρως στα παρασκήνια από Γερμανούς και Open Society, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παραχωρήσεις.
Εδώ θέλω να πω, ότι ο υπουργός Άμυνας είναι σοβαρός άνθρωπος αλλά η ευθύνη για όλες τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο είναι του πρωθυπουργού. Είναι ο νούμερο 2 στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Επομένως, ούτε κότα είναι όταν δεν βυθίζει τουρκικά σκάφη, ούτε πολεμοχαρής όταν λέει ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε.
Οι επαφές μου τόσο με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, όσο και οι πηγές μου μου λένε ότι ο Μητσοτάκης και το περιβάλλον του δεν έχουν καμία διάθεση να αντιμετωπίσουν το θέμα των μεταναστών.
Δεν έχουν καμία διάθεση, καμία βούληση και καμία έμπνευση να αντιμετωπίσουν την έκρηξη της εγκληματικότητας και την de facto επικράτηση του μουσουλμανικού στοιχείου στα νησιά του Αιγαίου. 
Σοβαρότατοι κυβερνητικοί παράγοντες που αντιλαμβάνονται που το πάει ο πρωθυπουργός, μου λένε ότι υπάρχει γερμανική οδηγία προς τον κο Μητσοτάκη να μην στείλει προς τον ευρωπαϊκό βορρά ούτε έναν μετανάστη, με οποιοδήποτε τρόπο. 
Η κα Μέρκελ του έχει πει ότι θα τον βοηθήσει οικονομικά, αρκεί να μην φτάσει ποτέ στις βόρειες περιοχές, ούτε ένας από αυτούς που κατακλύζουν τα νησιά μας. Ο Μητσοτάκης θα καταστεί υπεύθυνος για τη ρευστοποίηση και άλωση συνόρων, όπως και για τις παραχωρήσεις που επίκεινται στο Αιγαίο.
Εδώ και πολύ καιρό προειδοποιώ τη σημερινή κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν τεράστιες εκρήξεις και de facto κυριαρχία του μουσουλμανικού στοιχείου σε διάφορα νησιά, με μαζική αναδίπλωση των Ελλήνων στην ηπειρωτική χώρα, λόγω εφιαλτικής κατάστασης. 
Όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης Λέσβου, που δημοσιεύονται σήμερα στην Εστία, οι αριθμοί των εγκλημάτων που σχετίζονται με τους μετανάστες έχουν εκτοξευτεί στον ουρανό. Πριν από ένα χρόνο, το Φεβρουάριο του 2019 οι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα ήταν 82. Ενώ τον Οκτώβριου του ίδιου έτους ξεπέρασαν τις 250. 
Συνολικά οι συλληφθέντες το 2019 στα νησιά του Αιγαίου ανήλθαν σε 1325. Στην πρώτη θέση των συλλήψεων βρίσκεται η πλαστογραφία με 350 συλλήψεις. Τα εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας έφτασαν τα 212, είχαμε 209 συλλήψεις για κλοπές και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, 181 για κατοχή όπλων. Το 2019 είχαμε 6 ανθρωποκτονίες και 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας. 
Φυσικά είχαμε αμέτρητα μαχαιρώματα, συμπλοκές, αναταραχές και αδικήματα που δεν καταγράφηκαν στο αστυνομικό δελτίο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αντιληφθεί ότι εδώ τα πράγματα δεν καταστέλλονται με αστυνομικές δυνάμεις. Θα υπάρξει de facto κατάληψη νησιών. Ο Μητσοτάκης θα είναι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει και συμβεί στα νησιά του Αιγαίου. Οι κάτοικοι πλέον ρωτάνε τι κάνει αυτή η κυβέρνηση. Και όταν καθημερινά ρωτάνε τι κάνει ο Μητσοτάκης μετά από μικρό διάστημα θα αναρωτιούνται πότε φεύγει ο Μητσοτάκης.
Ήδη σε όλη την επικράτεια γράφονται διάφορα για όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Μικρά και μεσαία. Επικριτικά σχόλια και άρθρα. Η έκρηξη χθες στη Μόρια δεν καταστέλλεται ούτε από Μηταράκη, ούτε από Κουμουτσάκο, ούτε από κανέναν. Θέλει πολιτική βούληση. Θέλει αποφάσεις του πρωθυπουργού που θα συγκρούονται με όσα θέλουν οι Γερμανοί φίλοι του και άλλοι. Το χάος στο προσφυγικό, βοηθάει τις υποχωρήσεις στο Αιγαίο.»

5 σχόλια :

 1. ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΡΙΤΑ
  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΆΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;

  ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ,ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ,ΕΝΑΣ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ ΜΑΣ.ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΙΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥΣ ΓΟΡΔΕΙΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ:ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΜΕ.

  ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΙΕΡΗ ΤΡΕΛΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΆΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;
  ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ;
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙΣ;

  ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΕΡΗ ΠΕΤΡΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΕΡΆΣΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΉΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ.


  ΕΜΕΙΣ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΣΟΥ ΓΡΑΦΩΜΕΝ ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 22 ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤ'ΆΛΟΓΟ ΚΑΙ...ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ.
  ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΟΠΛΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ.

  "ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ.ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ.ΠΥΥΥΥΥΥΥΥΡ!"

  ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΝ ΚΡΑΤΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ/ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ.

  "ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ!ΠΥΡ!"

  ΡΙΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βουλή: Μόνο 2 βουλευτές στην εθελοντική αιμοδοσία.
  Με ελάχιστη, δυστυχώς, συμμετοχή, από πλευράς βουλευτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εθελοντική αιμοδοσία στη Βουλή, έπειτα από το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
  Αντίθετα, μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση των εργαζομένων της Βουλής και των συνεργατών βουλευτών.
  Η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».
  Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να είναι οι μοναδικοί βουλευτές που έσπευσαν, για να δώσουν αίμα.
  «Δίνοντας αίμα σώζεις ζωές. Στην εθελοντική αιμοδοσία στη Βουλή ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, δυστυχώς όμως ακόμα μία φορά ελάχιστοι συνάδερφοι. Εγώ θα δηλώνω πάντα παρούσα, με την ευχή η ανταπόκριση όλων να είναι κάποια στιγμή καθολική» έγραψε στο Twitter η Όλγα Κεφαλογιάννη, «ανεβάζοντας» και την σχετική φωτογραφία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κρυφά ο Κούλης κάνει συμφωνία με τα Σκόπια για την λίμνη των Πρεσπών. ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Ποια τήρηση της Συμφωνίας και ποια σύμβολα για τα μακεδονικά προϊόντα, εδώ το παραμύθι πέρασε σε άλλο επίπεδο.
  Θυμίζουμε ότι η ΝΔ δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια αλλά δεν μπορεί να ακυρωθεί ενώ τόνιζε συνεχώς ότι θα παρακολουθεί στενά την πιστή τήρηση της.
  Από τότε που έγινε κυβέρνηση ο μπλε ΣΥΡΙΖΑ τα Σκόπια έχουν παραβεί την συμφωνία τουλάχιστον 1001 φορές.
  Και όμως αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αρπάξει μια από αυτές τις ευκαιρίες για να την ακυρώσει, τι κάνει;
  Δείτε παρακάτω τι ακριβώς κάνει!

  Διαβάστε το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή 31-1-2020.

  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
  “Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εγκαθίδρυση μίας Συνοριακής Διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρεσπών (Σκόπια, 31.01.2020)

  Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020
  Την 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας, στα Σκόπια, η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εγκαθίδρυση μίας Συνοριακής Διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρεσπών.
  Προεδρεύων της πρώτης συνάντησης ήταν ο Μόνιμος Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, κ. Zoran Popov. Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
  Τα δύο μέρη επεξεργάστηκαν και κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία επί του κειμένου του καταστατικού λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί στη δεύτερή της συνάντηση.
  Η συνάντηση έλαβε χώρα σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης.
  Συμφωνήθηκε, όπως η δεύτερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο ήμισυ του μηνός Μαρτίου, στην Ελλάδα.”

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 50.000 αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε Μακεδονία, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο και Πελοπόννησο - Ανακοινώσεις του βρωμερού γόνου της οικογενειοκρατίας.
   Χιλιάδες αλλοδαπούς, που έχουν εξασφαλίσει άσυλο (δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία) πρόκειται να μεταφέρει η κυβέρνηση στην περίφημη «ενδοχώρα» όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμενικού Σώματος.
   Όπως είπε ο πρωθυπουργός «τα νησιά θα αποσυμφορηθούν σε πρώτη φάση από εκείνους στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί καθεστώς προστασίας και οι παράνομοι, όσοι εισέρχονται στη χώρα γνωρίζοντας ότι δεν θα τύχουν καθεστώτος προστασίας από την ελληνική νομοθεσία, θα γυρίζουν γρήγορα στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσης».
   Πόσοι όμως είναι αυτοί; Συνολικά στην Λέσβο υπάρχουν σήμερα τουλάχιστον 25.000 αλλοδαποί, στην Σάμο 5.000, στην Λέρο 4.000, 5.000 στην Χίο κ.ο.κ. Συνολικά μιλάμε για περίπου 40.000 αλλοδαπούς αυτή την στιγμή μόνο στα νησιά με τις αφίξεις να είναι συνεχείς, χωρίς ανάπαυλα.
   Μέχρι τα τέλη της άνοιξης θα έχουν μπει επιπλέον 40.000 οπότε από το σύνολο των 80.000, οι 50.000 έχει προγραμματιστεί να μεταφερθούν Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο και Πελοπόννησο.
   Το πρόβλημα είναι ότι τα νησιά δεν αδειάζουν γιατί όσοι φεύγουν για την ενδοχώρα αναπληρώνονται σχεδόν αμέσως!
   Συνολικά αναμένονται για το 2020 , 100.000 νέοι παράνομοι μετανάστες σύμφωνα με τον γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη.
   Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξέφρασε "προσδοκία" στην συνεργασία της Τουρκίας για να δεχθεί πίσω όσους δεν παίρνουν άσυλο, αλλά μόνο με "προσδοκίες" δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα που απειλεί να διαλύσει την ελληνική κοινωνία.
   Πόσοι από τους 40.000 θα δεχθεί να πάρει πίσω; 100, 500; 1000; Οι υπόλοιποι πρόκειται απλώς να μεταφερθούν στην «ενδοχώρα» και αυτό να συνεχίζεται εσαεί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Η άλωσις ξεκίνησε και συντηρείται έως και σήμερον μέσω της ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που παρέχεται δεκαετίες τώρα στην νεολαία μας από τις ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΤΡΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΙΑ ΑΥΤΩΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...