Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΕΡ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ (Ή ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ), ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ: «ΣΤΟΠ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ». ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020


Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΙ ΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΚΥΤΤΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΑΣΧΕΤΕΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ  ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ  ΓΙΑ  ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ  ΙΑΤΡΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ. ΒΕΒΑΙΑ  ΕΔΩ  ΦΤΑΙΝΕ  ΟΙ  ΓΙΑΤΡΟΙ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΑΝΙΚΑΝΟΙ  ΝΑ  ΜΠΟΥΝ  ΣΤΟ  ΜΥΑΛΟ  ΤΩΝ  ΑΣΧΕΤΩΝ,  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΔΩΣΟΥΝ  ΚΟΦΤΕΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΦΟΡΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΟΗΤΟ. 

ΟΙ  ΓΙΑΤΡΟΙ  ΓΙΑ ΝΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ  ΤΑ  ΑΥΤΙΑ  ΤΩΝ  ΑΝΟΗΤΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ  ΜΙΛΟΥΝ  ΣΥΝΕΧΩΣ  ΓΙΑ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ  ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΤΩΝ  ΙΟΓΕΝΩΝ  ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ,  ΑΝ  ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  ΟΤΙ  Η  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ  ΜΑΣ  ΦΑΡΕΤΡΑ  ΔΕΝ  ΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ  ΑΝΤΙΙΚΑ - ΙΟΚΤΟΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

Γ.Τράγκας: «Ο Τσιόδρας κύριε Πρωθυπουργέ αποκρύπτει την αλήθεια για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται».


ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ: Επιστημονική ομάδα «ακυρώνει» με μελέτη τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία του κορωνοϊού.

ΜΕ  ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ  ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ  ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ  ΟΙ  ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 
  
Την άποψη ότι ο κύριος Τσιόδρας αποκρύπτει την αλήθεια για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται εδώ στην Ελλάδα εξέφρασε μέσα από άρθρο ο Γιώργος Τράγκας.
«Βδομάδα των Παθών σε καραντίνα, ενώ επισημαίνεται από συνταγματολόγους και δημοσιολόγους, ότι ο κορωνοϊός γίνεται αφορμή για πολιτική ασφυξία της αντίθετης γνώμης.
Επίσης, ήδη καταγγέλλεται ότι απομονώνονται όσοι γιατροί και νοσηλευτές, που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή, αναφέρονται σε ελλείψεις.
Ο κος Κικίλιας και το Μαξίμου επιδιώκει να πείσει τον κόσμο, ότι η κυβέρνηση είναι αλάνθαστη, είναι ασπίδα, είναι μεγάλο κουκούλι προστασίας  και ότι χάρη σε αυτήν έχουμε ακόμη τη ζωή μας και οι περισσότεροι την υγειά μας. Επομένως, ότι και αν μας φέρουν οι αποφάσεις της, όποιο σοκ και αν υποστούμε από τα οικονομικά μέτρα πρέπει να τη δικαιολογήσουμε.
Κουβέντα δεν λέει για τις υπάρχουσες ελλείψεις, για τη φτώχεια και την πείνα που έρχεται και για τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που σπεύδει βραδέως και δίνει ελάχιστα για τη σωτηρία εκατομμυρίων  ευρωπαίων πολιτών και ακόμα λιγότερα στο δορυφόρο που λέγεται Ελλάδα. Όπως σωστά έγραψε χθες το ΠΑΡΟΝ, αδίστακτος ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μπλόκαρε την αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Τώρα το σύνθημα μένουμε στο σπίτι, θα γίνει μένουμε χωρίς σπίτι. Αν και διαφωνούσαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ δεν έβγαλαν μιλιά. Όπως έγραψε η εφημερίδα, παρόντες ήταν οι υπουργοί Σταϊκούρας και Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί Ζαβός και Σκυλακάκης. Πυκνώνουν οι πληροφορίες, ότι ο Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές με λάβαρο νίκης τον Τσιόδρα και τον Κικίλια να φωνάζει: σας σώσαμε!
Ακούγεται επίσης, δεν θέλω να το πιστέψω, ότι ο κος Μητσοτάκης πρόκειται να αντιγράψει μέτρα του Ερντογάν και να μην επιτρέπει την έξοδο από το σπίτι σε άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών.
Θέλω να παρακαλέσω τον κο Μητσοτάκη να με ακούσει. Γιατί άλλο πράγμα τα υγειονομικά μέτρα και άλλο πράγμα η υγειονομική χούντα.
Θέλω να με ακούσει ο πρωθυπουργός, γιατί άλλο πράγμα λοιμωξιολόγος και άλλο πράγμα λοιμωξιο-ψυχίατρος ή πολιτικάντης κορονοσερίφης.
Επειδή οι καθοδηγούμενοι συνάδελφοί μου δεν ασχολούνται με το τσουνάμι της ύφεσης, της φτώχειας και των μολυσματικών ασθενειών που θα ακολουθήσουν τον κορονοϊό, οφείλω σήμερα το πρωί να ενημερώσω τον κο Μητσοτάκη για τα πραγματικά στοιχεία  που συγκέντρωσα από ένα πλήθος ρεπορτάζ.


 (ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  Η  ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ,  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ  ΦΑΡΜΑΚΟ  ΚΑΙ  Η  ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ,  ΕΝΑ  ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ  ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ, ΠΟΥ  ΣΚΟΤΩΝΕΙ  ΜΟΝΟ  ΜΙΚΡΟΒΙΑ  ΚΑΙ  ΠΟΤΕ - ποτέ - ΙΟΥΣ).
   
Ο κος Τσιόδρας κε Πρωθυπουργέ ( δεν ξέρω για πιο λόγο) αποκρύπτει την αλήθεια για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που χορηγούνται εδώ στην Ελλάδα και συνεχώς μιλάει για ένα φάρμακο που μπαίνει σε τρίτη φάση δοκιμών και έχει αποτελεσματικότητα 67%. Ο κος Τσιόδρας και ενδεχομένως κάποιοι στην αρμόδια επιτροπή δημόσιας υγείας και στον ΕΟΦ, καθυστέρησαν αρκετά – ενδεχομένως για γραφειοκρατικούς λόγους – την έγκριση της χορήγησης της χλωροκίνης και της αζυθρομυκίνης. Μέχρι την ημέρα που ακούσαμε τον κο Τσιόδρα να αναφέρει τη λέξη χλωροκίνη και μέχρι την ημέρα που ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να λέει ότι μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρία, η γιουνιφάρμα έδωσε χρήματα για να αγοράσουμε χλωροκίνη από την Ινδία.
Ο κος Τσιόδρας δεν λέει όλη την αλήθεια, ούτε ενημερώνει το κοινό για την αποθεραπεία που γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες με τη χορήγηση χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης και στα πιο βαριά περιστατικά, με τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων και κορτιζόνης, μετά από υπογραφή των ασθενών.
Κύριε πρωθυπουργέ, έκανα εκτεταμένο ρεπορτάζ και συνέλλεξα πληροφορίες από ένα πλήθος γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Είναι πολιτικό και επιστημονικό έγκλημα να μην λέμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εσείς δεν είστε λοιμωξιολόγος αλλά να βάλετε μία τάξη, γιατί εσείς στο τέλος και ο λαός θα πληρώσετε το μάρμαρο.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη σήμερα πρέπει να με ακούσετε. Σύμφωνα με νέα έρευνα του διάσημου λοιμωξιολόγου και ερευνητή, Γάλλου καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ, σε 1066 ανθρώπους, μετά τη χορήγηση χλωροκίνης – αζυθρομυκίνης (μιλάμε για δύο πολύ φθηνά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τον ερυθηματώδη λύκο, την ελονοσία και την πνευμονία από την κοινότητα) έγιναν καλά οι 1062 και οι 4 που απεβίωσαν ήταν ηλικίας από 77 έως 92 ετών με βεβαρημμένο ιατρικό παρελθόν.
Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, την 5η και 6η μέρα μετά τη χορήγηση χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης οι πάντες υπήρξαν αρνητικοί στον ιό. Επίσης απεδείχθη στην καινούργια έρευνα του Γάλλου καθηγητή, ότι τόσο η χλωροκίνη, όσο και η αζυθρομυκίνη δεν άφησαν καμία τοξικότητα.
Κύριε Μητσοτάκη, πρέπει να σας τα λέει όλα ο κος Τσιόδρας και κυρίως να μην κρύβει τίποτα από τον ελληνικό λαό. Ειδικότερα, για τις εφαρμοζόμενες θεραπείες, όσους ασθενείς κουράρισε το Σωτηρία και άλλα κέντρα αναφοράς, με χλωροκίνη και αζυθρομυκίνη, μετά την 5η, 6η και 7η μέρα ήταν αρνητικοί. Οι περισσότερες διασωληνώσεις οι οποίες μειώνονται κάθε μέρα, έγιναν γιατί δεν χορηγήθηκε χλωροκίνη, αζυθρομυκίνη ή τα μονοκλωνικά αντισώματα που δίνονται μετά από υπογραφή του ασθενούς και είναι πολύ ακριβό φάρμακο.
Πρέπει να σας πω,  ότι η καθυστέρηση της χορήγησης της χλωροκίνης, η οποία δόθηκε μετά από άδεια της επιτροπής δημόσιας υγείας και του ΕΟΦ, το γνωστό πλακενίλ που σε όλα τα πειράματα στη Γαλλία, δόθηκε σε ποσότητα 600mg την ημέρα μαζί με αζυθρομυκίνη, στοίχισε σε αρκετούς ανθρώπους τη διασωλήνωση. Συγγενής μου κε Πρωθυπουργέ, ναύαρχος, μεγάλης ηλικίας, εισήλθε στο Σωτηρία, έφτασε στη διασωλήνωση και αποσωληνώθηκε και είναι στο σπίτι του τώρα, όταν χορηγήθηκε ο συνδυασμός χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης.
Επίσης, κε Πρωθυπουργέ, ρωτήστε το βουλευτή σας τον κο Κέλλα. Έγινε καλά, με σταθερή χορήγηση χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης επί 10 ημέρες, και στο τέλος με μία ενδοφλέβια ένεση ακριβού φαρμάκου, όπως το Ρο Ακτέμρα, που δίνεται στη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Έτσι κατόρθωσε ο κος Κέλλας να επιστρέψει αποθεραπευμένος στο σπίτι του.
Επίσης, κε Πρωθυπουργέ, έχω συγκεντρώσει μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις από πλήθος γιατρών και νοσηλευτών, που λένε ότι αν ο ασθενής από κορωνοϊό αντιμετωπιστεί αμέσως από γιατρό και νοσηλευτές και του χορηγηθούν τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα φαρμάκων, δεν παθαίνει τίποτα. Αν όμως, όπως συμβαίνει στη Νέα Υόρκη – το άκουσα σε συνέντευξη γιατρού κλινικής – δεν υπάρχουν φάρμακα,  η χλωροκίνη, η αζυθρομυκίνη  και ένας αναπνευστήρας για όλους, τότε πράγματι  έχουμε μεγάλους αριθμούς θυμάτων. Άκουσα επίσης ότι εκεί θέλεις 35.000 δολάρια για να μπεις σε ένα νοσοκομείο να θεραπευτείς.
Πρέπει ο δημόσιος λόγος σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσεως να είναι σαφής και ειλικρινής. Άκουσα τον αγαπητό κο Τσιόδρα να ξεφεύγει της ενημέρωσης για τον ιό και να υπεισέρχεται σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και τις ψυχικές αντιδράσεις των κατοίκων που βρίσκονται σε καραντίνα. Έχω την αίσθηση, ότι δεν πρέπει να αποκτήσουμε έναν υγειονομικό πατερούλη, ο οποίος να δίνει συμβουλές επί παντός του επιστητού και ως αγιογραφία να μπορεί να μιλάει για όλες τις παρενέργειες που φέρνει ο κορωνοϊός.
Διάβασα και ένα άρθρο του κου Μπιλ Γκέιτς στην Καθημερινή, που λέει μεταξύ άλλων ότι όλος ο κόσμος πρέπει να έχει πρόσβαση στο εμβόλιο. Ο κος Γκέιτς, όπως και το ίδρυμα Κλίντον, ενισχύουν τον παγκόσμιο οργανισμός υγείας. Ο Μπιλ έχει πολλές μετοχές και μερίσματα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα πλήθος διεθνών φαρμακοβιομηχανιών.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, από αυτό το σημείο και μετά, θέλω να με προσέξετε περισσότερο, γιατί όσα θα αναφέρω, αποτελούν και τμήματα εκθέσεων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που έχει λάβει στα χέρια του, ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο κος Τραμπ. Ξέρω ότι δεν τον «πάτε» πολύ, προτιμάτε την κα Μέρκελ, τα ιδρύματα Κλίντον και Σόρος, αλλά πρέπει εδώ να τύχω της προσοχής σας.  Στις εκθέσεις της CIA και των άλλων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα των Times της Νέας Υόρκης και της Washington Post. Σε λίγο που θα ξεσπάσει το σκάνδαλο, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, να πάρει μια θέση. Κε Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, θα κατηγορηθεί πολύ σύντομα, επίσημα, από την Αμερικανική Κυβέρνηση για απόκρυψη πληροφοριών και ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι με την Κίνα.
Επειδή δεν έχετε ασχοληθεί ιδιαίτερα, πρέπει να σας ενημερώσω, γιατί αυτό θα δημιουργήσει τεράστια διεθνή ένταση. Ο πρόεδρος του ΠΟΥ, είναι ο Αιθίοπας κος Τάντρος Ντεμπρεγιέσους. Υπήρξε υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών της Αιθιοπίας, μέλος μιας ιδιαίτερα καταπιεστικής κυβέρνησης. Το 2017, με την υποστήριξη της Κίνας, έγινε πρόεδρος του ΠΟΥ, κερδίζοντας τον Βρετανό Υποψήφιο.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, η Κίνα έφτιαξε το κρατικό αεροδρόμιο της Αιθιοπίας και ένα πλήθος έργων. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που έφτασαν στον Λευκό Οίκο και στα χέρια του κου Τραμπ. Ο κος αυτός κατηγορήθηκε ότι απέκρυψε και επιδημίες χολέρας στην περιοχή του, λέγοντας ότι είναι απλά ένα μικρόβιο που προκαλεί διάρροιες. Απεδείχθη λίγο αργότερα, ότι ήταν το δονάκιο της χολέρας. Τόσο ο κος Γκέιτς, όσο και ο κος Κλίντον, αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, ενίσχυαν τον κο Ντεμπρεγιέσους και τον ΠΟΥ, να καθοδηγεί και να εγκρίνει εμβολιασμούς και εμβόλια που παρήγαγαν εταιρίες συμφερόντων του Γκέιτς και χορηγούνταν στην Αφρική και στην Ινδία. Στην Αφρική παρατηρήθηκε ότι τα εμβόλια αυτά έφεραν στειρωτικά φαινόμενα σε χιλιάδες νεαρά κορίτσια της Μαύρης Ηπείρου και στην Ινδία έφεραν παράλυση. Μάλιστα, με πρωτοβουλία των ινδικών αρχών σταμάτησε η χορήγησή τους.
Φυσικά ο κος Γκέιτς έβγαλε δισεκατομμύρια. Η διοίκηση Τραμπ και ο Πρόεδρος είναι ήδη ενημερωμένοι για όλα αυτά και κυρίως για τις σχέσεις του Ντεμπρεγιέσους με το Πεκίνο. Μάλιστα επισκέφτηκε το Πεκίνο, διαρκούσης της κρίσεως στη Γιουχάν και επέστρεψε πίσω, λέγοντας δεν τρέχει τίποτα, είναι τοπική επιδημία. Στο χρόνο που χάθηκε, εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι από τις μολυσμένες περιοχές, πέρασαν Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Είναι ευτύχημα κε Πρωθυπουργέ, που δεν έχουμε ακόμη μεγάλα ανοίγματα με τους Κινέζους.
Δεν ήταν τυχαίο, κε Μητσοτάκη ότι βγήκε ο Πομπέο και είπε ότι μόλις τελειώσει η κρίση, θα λογαριαστούμε με την Κίνα και τον κο Ντεμπρεγιέσους. Μου κάνει εντύπωση κε Πρωθυπουργέ, γιατί αφού δουλεύουν άριστα οι συνδυασμοί, φθηνών φαρμάκων στο Σωτηρία και σε άλλα νοσοκομεία, ο κος Τσιόδρας δεν το λέει καθόλου, αλλά συνεχώς μιλάει για ένα φάρμακο, μιας συγκεκριμένης εταιρίας, που διάβασε λέει, σε ένα έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, και το οποίο έχει αποτελεσματικότητα, 67%.
Κε Μητσοτάκη θέλω να τα προσέξετε αυτά. Για να μην ακουστεί ότι ο κορωνοϊός και τα αστυνομικά μέτρα με τους κορονο-σερίφηδες πάνε μαζί, προς θεού με μπίζνες και διαφθορά.
Προσπαθώ να ενημερώνω τον κο Πρωθυπουργό, για να μην καταγραφεί ως ο υιός Μητσοτάκης,  ο οποίος εισήγαγε τη χώρα στη φάρμα των ζώων και δημιούργησε τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεγαλύτερη και εκείνη των ζημιών που προκάλεσαν τα μνημόνια στην Ελλάδα.
Πρέπει να πω στον κο Μητσοτάκη, ότι αργά ή γρήγορα, με βάση πληροφορίες που έχω, η διοίκηση Τραμπ θα ανακοινώσει ευθύνες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα κατηγορήσει την Κίνα, ότι έσπειρε έναν ιό παγκοσμίως που θυμίζει βιολογικό όπλο. Επίσης, θα κατηγορηθούν διάφοροι πλούσιοι, όπως ο φίλος μας ο κος Γκέιτς, οι οποίοι έχοντας τα λεφτά τους σε φαρμακοβιομηχανίες, ποντάρουν και λένε συνεχώς ότι πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν ολοένα και περισσότερα εμβόλια. Αξιοποιώντας επίσης, για να έχουν μία παγκόσμια οικονομική κηδεμονία, μέτρα – σαν και αυτά που έχουμε τώρα στην Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες του κόσμου.
Ήδη, επαναλαμβάνω, τόσο οι αμερικανικές υπηρεσίες, όσο και ο Πρόεδρος Τραμπ συλλέγουν στοιχεία για το πώς λειτούργησε αυτό το μούτρο, ο Τάντρος Ντεμπρεγιέσους. Πρέπει ακόμη, να πω στον κο Μητσοτάκη, να ζητήσει να διαβάσει για αυτό το μούτρο για να ξέρει και πως πρέπει να συμπεριφερθούμε και ως κράτος, τα δημοσιεύματα της Washington Post   και της New York Times. Επίσης να του δώσουν οι χρήσιμοι και νοήμονες άνθρωποι του γραφείου του, το άρθρο του Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, που έχει ανέβει στο αμερικανικό διαδίκτυο. Εκεί θα δει τι συμβαίνει με τον ΠΟΥ, τον Τραμπ, τον Γκέιτς και τους άλλους και κυρίως τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό.
Απευθυνόμενος σήμερα στον πρωθυπουργό της χώρας, θέλω να εμποδίσω την επερχόμενη γελοιοποίηση του πρωθυπουργικού θεσμού. Ο κος Τσιόδρας έκανε την πρώτη προεκλογική περιοδεία του εκεί στη Λάρισα, μιλώντας με καλά λόγια για τους Ρομά, ως καλός άνθρωπος και πατερούλης, αλλά οι Ρομά φώναξαν ότι δεν μπορούν να ζήσουν, αν δεν βγούνε έξω να πουλήσουν ή και να κλέψουν. Μάλιστα, ο κος Τσιόδρας που κλαίει τακτικότατα, έπρεπε να ακούσει τον Ρομά που του φώναξε ότι η πείνα είναι πρώτη και μετά ο κορονοϊός. Και δεν θα έπρεπε  ο κος Τσιόδρας να λέει ψέματα στον πρωθυπουργό της χώρας, χωρίς να του αναφέρει τι θα ακολουθήσει στην περίπτωση βαθύτατης ύφεσης και φτώχειας. Πόσους θανάτους θα έχουμε από μολυσματικές ασθένειες. Ήταν κωμική η σκηνή, να χαιρετάει τρέχοντας ο κος Τσιόδρας τους Ρομά και ο κος Χαρδαλιάς κρυμμένος σε ένα αυτοκίνητο, να προσπαθεί να εξηγήσει πως θα μπει η καραντίνα στους Ρομά.
Τώρα κε Πρόεδρε πρέπει να ακούσετε γιατί θα καταλάβετε κάποια στιγμή αλλά θα είναι αργά. 333 τεστ έγιναν στους Ρομά. Μετά από γλέντια, προξενιά, επαφές, οινοποσίες και πανηγύρι. 4 μόνο ήταν θετικά. Συνολικά σε όλο τον καταυλισμό κε Πρωθυπουργέ, ήταν 26 φορείς. Εάν έπαιρναν αίμα και έκαναν τεστ σε αυτούς τους ανθρώπους, να είστε βέβαιος ότι θα έβρισκαν ένα πλήθος διαφόρων νοσημάτων, πολλά από τα οποία θα ήταν υποβόσκουσες πολύ σοβαρές ασθένειες. Θα πρέπει να σας απασχολήσει, κε Μητσοτάκη, το γεγονός ότι πέθανε άνθρωπος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο και τρία λεπτά πριν ξεψυχήσει βρήκαν ότι πάσχει από κορωνοϊό. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν φταίνε οι γιατροί. Δεν υπάρχουν τεστ για ιχνηλασίες, γιατί το μνημονιακό δημόσιο ταμείο, δεν έχει χρήματα. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσοι ήρθαν σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος νοσηλευόταν χωρίς να έχει γίνει τεστ.
Τώρα κε Πρωθυπουργέ, πάμε στην ταμπακιέρα, γιατί δεν μας τα λέει όλα ούτε η επιτροπή δημόσιας υγείας, που άργησε να βάλει χλωροκίνη – αζυθρομυκίνη στα νοσοκομεία, ούτε οι καλοί σύμβουλοί σας. Μάλιστα θα σας συνιστούσα, να μην εμπιστεύεστε πολύ τον κο Κικίλια, γιατί δεν είναι μάχιμος γιατρός και λόγω πολιτικής έχει ξώφαλτση της ιατρική. Κύριε Μητσοτάκη, επί σειρά ημερών, έχουμε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων πολύ μικρότερο, από αυτόν που είχαμε σε τροχαία ατυχήματα, όλη την προηγούμενη περίοδο. Ουδέποτε υπήρξαν καμπάνιες ή περιορισμός της κυκλοφορίας, για τις εκατόμβες νεκρών στην άσφαλτο. Ουδέποτε πήραμε ιδιαίτερα μέτρα κε Μητσοτάκη, ειδικά επί μνημονίου, για τους χιλιάδες νεκρούς από καρκίνο ή για καρδιοπάθειες. Πρέπει να σας πει κάποιος, ότι έχουμε 70 ή 80 χιλιάδες νεκρούς το χρόνο.
Έχω την αίσθηση, αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, ότι ο κος Τσιόδρας δεν σας λέει την αχίλλειο πτέρνα της καραντίνας και τι πρόκειται να συμβεί στις ημέρες σας. Το ρώτησα σε ένα πλήθος καθηγητών μικροβιολογίας και λοιμωξιολογίας. Και μου είπαν ότι έχω απόλυτο δίκιο. Με τα μέτρα αυτά, ο πληθυσμός δεν αποκτά ανοσία. Είναι τόσο αστυνομικά και περιοριστικά, που δεν αποκτούμε ανοσία ως κοινωνία και ως λαός. Άλλωστε κε Πρωθυπουργέ, τα κρούσματα είναι ελάχιστα στην Ελλάδα και τώρα υπάρχουν φάρμακα στα νοσοκομεία. Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος,  διαλύεται η οικονομία και ταυτόχρονα δεν αποκτούμε ανοσία. Επομένως, αν ο ιός κάνει δεύτερο κύκλο, κάπου το Φθινόπωρο, υποχρεωτικά θα πάρετε νέα μέτρα κατά της οικονομίας και στατιστικά θα έχουμε τον ίδιο αριθμό θυμάτων ή και μεγαλύτερο. Κάπου δεν σας τα λένε καλά, οι υπάρχοντες λοιμωξιολόγοι. Πολύ περισσότερο εκείνοι που δεν λένε τα αποτελέσματα των φαρμακευτικών πρωτοκόλλων που δίνονται αυτή την ώρα στα νοσοκομεία.. είναι φθηνά φάρμακα και σε σπάνιες περιπτώσεις δίνονται τα πιο ακριβά.
Ελπίζω να μην αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι ο κος Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές, με λάβαρο τον κο Τσιόδρα και τον υπουργό κο Κικίλια, ο οποίος εμφανίζεται με απαστράπτοντα κοστούμια σε όλες τις φωτογραφίες που του βάζει η τηλεόραση.
Παρακαλώ πολύ τον κο Μητσοτάκη, να μαζέψει λίγο τους κορονο-σερίφηδες και να συστήσει στον κο Τσιόδρα να μην είναι επί παντός του επιστητού. Δεν μπορεί να είναι λοιμωξιολόγος, ψυχίατρος, ειδικός στην ενδοοικογενειακή βία, σύμβουλος ζευγαριών, πατερούλης και δεξιός ψάλτης. Άντε με το καλό να γίνει βουλευτής Επικρατείας, αλλά να μην τρελάνει τον κόσμο, γιατί σε λίγο η πείνα, η ανέχεια, τα προβλήματα, δεν θα κρατούν κανέναν στο σπίτι τους. Ούτε οι φωνές διαφόρων αστυνομικών στις αγορές, που φωνάζουν θα σας βάλουμε πρόστιμο, την ώρα που πάει κάποιος φτωχός να αγοράσει πέντε πράγματα».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ: Επιστημονική ομάδα «ακυρώνει» με μελέτη τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία του κορωνοϊού.

ΜΕ  ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ  ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ  ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ  ΟΙ  ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 

Η  ΜΕΛΕΤΗ  ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ  ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  ΞΕΡΟΥΝ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ  ΙΑΤΡΟΙ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΡΧΕΣ  ΤΩΝ  ΣΠΟΥΔΩΝ  ΤΟΥΣ.

Χλωροκίνη: Έρευνα αποδεικνύει ότι τελικά... επιδεινώνει την νόσο COVID-19! - Εδώ την διαφήμιζαν όλοι!

Επιστημονική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Wayne στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από μελέτη για την επίδραση της υδροξυχλωροκίνης (δηλαδή για την χλωροκίνη την οποία αγόρασε το ελληνικό κράτος σε ποσότητα πέντε τόνων από την Ινδία) σε ασθενείς με νόσο COVID-19 και προέκυψε ότι χειροτέρεψε η κατάστασή τους!
Εδώ όμως την διαφήμιζαν όλοι!
Συγκεκριμένα, ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον Δρ. Joshua Barbosa από το Νοσοκομείο Sinai Grace, μελέτησε διαδοχικό αριθμό ασθενών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαρτίου με εικόνα πνευμονίας, που εν συνεχεία απεδείχθη ότι οφειλόταν σε λοίμωξη από SARS-CoV-2.
Οι 63 ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με τυχαία επιλογή: η πρώτη ομάδα έλαβε υδροξυχλωροκίνη και υποστηρικτική φροντίδα και η δεύτερη ομάδα μόνο υποστηρικτική φροντίδα.
Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί αν η υδροξυχλωροκίνη επηρέαζε την ανάγκη επιτάχυνσης της παροχής αναπνευστικής υποστήριξης στους ασθενείς και προκαλούσε αλλαγές στον αριθμό των λεμφοκυττάρων και την αναλογία λεμφοκυττάρων/λευκών αιμοσφαιρίων.
Από την επεξεργασία των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι στους 32 ασθενείς που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη χρειάστηκε να επιταχυνθεί η ανάγκη παροχής αναπνευστικκής υποστήριξης, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Επίσης η υδροξυχλωροκίνη συσχετίστηκε με τάση επιδείνωσης του λόγου λεμφοκυττάρων/λευκών αιμοσφαιρίων, καθώς και με υψηλότερο κίνδυνο διασωλήνωσης. Δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές ως προς τον απόλυτο αριθμό των λεμφοκυττάρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η λεμφοπενία (χαμηλός αριθμός λεμφοκυττάρων) είναι κύριο εργαστηριακό εύρημα της νόσου COVID-19 και έχει αρνητική προγνωστική αξία, καθώς έχει συσχετιστεί με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας (ARDS). Ενώ, οι χαμηλότερες τιμές του λόγου λεμφοκυττάρων/λευκών αιμοσφαιρίων και η προοδευτική αύξηση της θρομβοκυττάρωσης (αυξημένη τιμή αιμοπεταλίων) έχουν συσχετιστεί με χειρότερη επιβίωση των ασθενών.
Οι ερευνητές καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, από την παρούσα μελέτη προκύπτει ότι η υδροξυχλωροκίνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη SARS-CoV-2 σχετίζεται με αυξημένη ανάγκη επιτάχυνσης της αναπνευστικής υποστήριξης. Επίσης, δεν προκύπτουν οφέλη ως προς τη μείωση της θνητότητας, τη λεμφοπενία και τις τιμές του λόγου λεμφοκυττάρων/λευκών αιμοσφαιρίων. ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

11 σχόλια :

 1. Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΙΟΓΕΝΕΣ ΝΟΣΗΜΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ; ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΙΟΚΤΟΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

  Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας διαφήμιζε την Χλωροκίνη και είχε αναφερθεί στα τέλη Μαρτίου στις κλινικές δοκιμές της χλωροκίνης που γίνονται σε Γαλλία και Κίνα.
  »Όσο περισσότερο καθυστερεί η κορύφωση του κύματος στην πατρίδα μας, τόσο περισσότερη ευκαιρία έχει να ετοιμαστεί το σύστημα υγείας και να βρεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Και να σας πω κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα του σήμερα”, είπε ο κ. Τσιόδρας
  Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου.
  Επίσης, ερευνητική ομάδα της Γαλλίας από ομάδα του διάσημου καθηγητή Λοιμώξεων κ. Ραούλτ χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται σε όλα τα νοσοκομεία, τα ελληνικά νοσοκομεία. Χρήση των φαρμάκων σε έξι ημέρες οδήγησε σε αρνητικοποίηση για τον ιό σε 90% των ασθενών σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που δεν πήρε το σχήμα. Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, που είναι πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων».
  Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Είναι ένα ευρέως και διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση της μαλάριας (ελονοσίας δηλαδή), είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά.
  Γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορονοϊό και όλοι παίρνουν χλωροκίνη».
  Όπως φαίνεται τελικά η χλωροκίνη δεν είναι «σούπερ μαντολίνη» παραφράζοντας ατάκα από γνωστή ταινία του αείμνηστου Κώστα Βουτσά.
  Σημειώνεται ότι η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η διάθεση του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS COIVID-19), μετά την έγκριση από τον ΕΟΦ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τις πολυσύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιατρική κοινότητα λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, εξήγησαν κορυφαίοι επιστήμονες που συμμετείχαν στην διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με θέμα «Πανδημία COVID-19».
  Στην προέλευση του ιού και στη σχέση της πανδημίας με την παγκοσμιοποίηση και το ευρύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα, εστίασε ο Γεώργιος Σαρόγλου, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.
  Η φύση έστειλε δύο προειδοποιήσεις, τις οποίες πιθανώς δεν αντιληφθήκαμε. Η μία προειδοποίηση ήταν το 2003 με τον SARS-CoV o οποίος εμφανίστηκε στην Κίνα.
  Βρισκόταν σε νυχτερίδα, μεταπήδησε στην άγρια γαλή και μετά στον άνθρωπο. Δεν δημιουργήθηκε δυστυχώς κάποιο εμβόλιο για αυτό.
  Δέκα χρόνια μετά ο MERS-CoV στη Μέση Ανατολή, ξεκίνησε πάλι από νυχτερίδα, μεταπήδησε στην καμήλα και μετά στον άνθρωπο. Φτάνοντας τέλος στον σημερινό SARS-CoV-2 και τη νόσο COVID-19, που μας ήρθε από την επαρχία Βοουχάν.
  Όπως είπε ο κ. Σαρόγλου, πρόκειται για «πολυεστιακή λοίμωξη με προσβολή πολλαπλών οργάνων (πνευμονία, εγκεφαλίτιδα, μυοκαρδίτιδα, γαστρεντερίτιδα), ενώ σημαντικοί προδιαθεσικοί παράγοντες για δυσμενή εξέλιξή της, αναδύονται η ηλικία και το φύλλο των ασθενών: ο άντρας φαίνεται να είναι πιο ευάλωτος από τη γυναίκα, ενώ ο ιός μπορεί και διαταράσσει το αμυντικό μας σύστημα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι προκαλεί στον οργανισμό ο νέος κορονοϊός;
  Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης αναφέρθηκε στην πνευμονία, την αναπνευστική ανεπάρκεια και το Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας Ενηλίκων που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό.
  «Η πρώτη επαφή του οργανισμού με τον ιό προκαλεί μία ήπια λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος που εκδηλώνεται με ρινική συμφόρηση και καταρροή όπως περίπου ένα κοινό κρυολόγημα.
  »Σε πολλούς ασθενείς η νόσος μπορεί να σταματήσει εκεί.
  »Σε άλλες περιπτώσεις όμως, καθώς η νόσος εξελίσσεται, σε 1-2 μέρες, ο ιός εξαπλώνεται αρχικά στην τραχεία και στους βρόγχους δημιουργώντας συμπτώματα βήχα, απόχρεψης, πυρετού, και γενικά φαινόμενα όπως κακουχία, μυαλγίες, πονοκέφαλο, ενοχλήσεις από το πεπτικό σύστημα κ.ά.
  »Στη συνέχεια η λοίμωξη από τον ιό μπορεί να προχωρήσει σε κυψελιδικό επίπεδο, στο βάθος δηλαδή των πνευμόνων οδηγώντας σε πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια.
  »Ο ασθενής σε αυτό το στάδιο μπορεί να αναπτύξει το Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας Ενηλίκων (Acute Adult Respiratory Distress syndrome-ARDS) για την αντιμετώπιση του οποίου θα χρειαστεί να νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για χορήγηση υψηλών μειγμάτων οξυγόνου και εφαρμογή μηχανικού αερισμού με αναπνευστήρα.
  »Ο ιός σε αυτή την φάση έχει προσβάλει όλο τον οργανισμό στο πλαίσιο μίας βαριάς φλεγμονώδους αντίδρασης».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στις 14/15 Απριλίου 1945, τρεις εβδομάδες πριν την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βρετανικός βομβαρδισμός από περισσότερα από πεντακόσια βομβαρδιστικά κατέστρεψε το ιστορικό κέντρο του Πότσνταμ με κτίρια μοναδικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το βασιλικό ανάκτορο. Από τους αμάχους υπήρξαν 5000 θύματα.
  Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ ήθελαν να βομβαρδίζουν μόνο τα ιστορικά μνημεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διεθνείς προσπάθειες για εμβόλιο
  Σε κλινική μελέτη Φάσης Ι βρίσκονται τρία υποψήφια εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2, από το σύνολο των 70 προσπαθειών που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα από διάφορες επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο. Προβάδισμα σε αυτό τον επιστημονικό «αγώνα δρόμου» έχει η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna που έχει ήδη χορηγήσει την πρώτη δόση του mRNA-1273 σε υγιείς εθελοντές και εντός του Απριλίου θα τους χορηγήσει και τη δεύτερη.
  Στις αρχές Απριλίου η επίσης αμερικανική Inovio Pharmaceuticals, ξεκίνησε τη δοκιμή του INO-4800 σε εθελοντές, ενώ συνεργάζεται με Κινέζους ερευνητές για χορήγηση του πειραματικού εμβολίου και στην Κίνα. Τέλος, η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία CanSino Biological Inc σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου πραγματοποιεί κλινική δοκιμή εμβολίου που έχει βασιστεί είτε σε αδρανοποιημένο SARS-CoV-2, είτε σε τμήμα του ιού που ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα.
  Επί ευρωπαϊκού εδάφους, τέλη Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου που αναπτύσσουν από κοινού η ιταλική εταιρία Advent -Irbm και το Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αν η κλινική δοκιμή στους 550 υγιείς εθελοντές εξελιχθεί καλά, οι ερευνητές φιλοδοξούν να μπορέσουν από το Φθινόπωρο να το χορηγούν σε εργαζόμενους της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου μόλυνσης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δεδηλωμένος οπαδός του πολυπολιτισμού και εχθρός του νατιβισμού, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο. Η κατάσταση στον Έβρο ήταν απλώς ένας ευκαιριακός πολιτικός ελιγμός για να κοροϊδέψει τους Έλληνες και να τους πείσει ότι άκουσε και σέβεται τη φωνή τους. Είναι σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης με το σφράγισμα των συνόρων μας αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε στην έναρξη της πανδημίας, εισέπραξε την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού, σχεδόν στο σύνολό του. Ωστόσο αυτή η καθολική αποδοχή από τον ελληνικό λαό θα αλλάξει όταν περάσει η λαίλαπα της πανδημίας και επανέλθουμε στην κανονικότητα. Τότε ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τον βίαιο ισλαμικό εποικισμό της πατρίδας του, που συντελέστηκε όσο χρονικό διάστημα ήταν κλεισμένος στο σπίτι! Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η δημοφιλία της κυβέρνησης δεν θα κατρακυλήσει ξανά, όπως είχε γίνει τον Φεβρουάριο με τη κατάσχεση ιδιωτικών περιουσιών στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο για εγκατάσταση λαθρομεταναστών και με την αποστολή των ΜΑΤ εκεί για να δείρουν τους νησιώτες που διαμαρτύρονταν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ.
  Τα 700 εκατομμύρια ευρώ που μας υποσχέθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν είχε έρθει για να δει από πρώτο χέρι την κατάσταση στον Έβρο και την έφοδο των λαθρομεταναστών που οργάνωσαν οι Τούρκοι, δεν προορίζονται για την ενίσχυση της ελληνικής συνοριακής άμυνας -όπως αρχικά δόθηκε η εντύπωση- και τη θωράκιση του Έβρου και των νησιών, αλλά για τη φιλοξενία των λαθρομεταστών! Όλο το ποσό! Το ξεκαθάρισε η ίδια η Γιόχανσον, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι τα 190 εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του κονδυλίου αυτού θα πάνε για τη «στήριξη των δομών υποδοχής στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, αλλά και για βοήθεια σε μετρητά σε 90.000 μετανάστες».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε.
  Ο Κουμουτσάκος ομολόγησε ανερυθρίαστα πριν λίγες μέρες αναφερόμενος στα γεγονότα του Έβρου στις αρχές Μαρτίου ότι «οι περιστάσεις ήταν έκτακτες. Τώρα επιστρέφουμε στην κανονικότητα… Στο status quo ante». Κοινώς, στο μπάτε σκύλοι αλέστε που ίσχυε πριν την τουρκική έφοδο στον Έβρο. Ο ίδιος ανεκδιήγητος υπουργός καλωσόρισε την απόφαση του Λουξεμβούργου να δεχτεί… 12 ασυνόδευτους ανήλικους, και το «ενδιαφέρον» της Ελβετίας για άλλους 20, από τους 5.232 που διαμένουν στην Ελλάδα. Δηλαδή πάει η κοροϊδία του ελληνικού λαού σύννεφο. Αλλά και η Γιόχανσον σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Spiegel όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναστολή αιτήσεων ασύλου που είχε κάνει η Ελλάδα, απάντησε με θράσος: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναστολή ασύλου. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε». Αυτά, για να καταλάβουμε πώς κοροϊδεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους Έλληνες στο μεταναστευτικό, και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για το ποιος κυβερνά πραγματικά αυτή τη δύσμοιρη χώρα…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο τους επόμενους 12 μήνες».
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία (ΠΟΥ), ανακοίνωσε πως «δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τους επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο».
  Σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία.
  Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.
  Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα προβλέπει συνέχιση οικονομικής κατάρρευσης & το 2021! - Άνεργος 1 στους 4,5!
  Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με έκθεση του World Economic Outlook που δημοσιεύθηκε σήμερα προβλέπει ότι η ύφεση στη χώρα μας εφέτος θα είναι της τάξης του 10% με βάση το καλύτερο σενάριο, δηλαδή η υψηλότερη στην ευρωζώνη και η 3η μεγαλύτερη στον πλανήτη, αλλά το χειρότερο όλων ότι ούτε το 2021 θα υπάρξει ανάκαμψη περισσότερη του 5,1% από εκεί που θα «φρενάρει» το 2020.
  Δηλαδή στο τέλος του 2021 θα είναι 7,5% κάτω η οικονομία της χώρα από εκεί που ξεκίνησε το 2020!
  Συνολικά θα χαθούν 19 δισ. ευρώ από τα περιοριστικά μέτρα και την κατάρρευση του τουρισμού συν το 1,9% που προβλεπόταν από το ΔΝΤ ως ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας για το 2020.
  Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 2020, οι άνεργοι στην Ελλάδα θα αυξηθούν κατά 230.000 και η ανεργία θα φθάσει σε ποσοστό 22,3%, δηλαδή θα επιστρέψει στα σκληρά χρόνια του Μνημονίου.
  Όπως προαναφέρθηκε, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει την μεγαλύτερη ύφεση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης η οποία επίσης θα βυθιστεί στο -7,5%.
  Σύμφωνα μάλιστα με τους πίνακες που παραθέτει το Ταμείο, η Ελλάδα θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ύφεσης παγκοσμίως με τις μοναδικές χώρες που θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση να είναι το Σαν Μαρίνο (-12,2%) και το Μακάο (-29,6%). Στην Ιταλία η ύφεση θα είναι της τάξης του -9,1%, στην Ισπανία στο -8%, στη Γαλλία στο -7,2% και στη Γερμανία στο -7%.
  Το Ταμείο προβλέπει ύφεση 3% παγκοσμίως αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα ξεφουσκώσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;

   Μία ακόμη μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην περιοχή του Βόλου αναστέλλει από σήμερα τη λειτουργία της και θέτει το προσωπικό της σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον ένα μήνα.
   Η “Χαλυβουργία Ελλάδος” ενημέρωσε τους 300 περίπου εργαζόμενους της εταιρείας ότι από σήμερα αναστέλλει τη λειτουργία της, λόγω έλλειψης πρώτων υλών και μείωσης των παραγγελιών. Τα 300 άτομα που εργάζονται στην “Χαλυβουργία Ελλάδος”, τόσο στην μονάδα στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου όσο και στο εργοστάσιο-υψικάμινο στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης.
   Η εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Μάνεση, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, τα χρήματα που αναλογούν στο δώρο του Πάσχα, αλλά και διατακτική 200 ευρώ.
   Η “Χαλυβουργία Ελλάδος” είναι η δεύτερη μεγάλη Χαλυβουργία στην περιοχή του Βόλου που, μετά την “SOVEL”, μηδενίζει την παραγωγική της διαδικασία και θέτει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό της.
   Ζ.Π

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...