Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ (25%) ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (ΔΙΕΘΝΩΣ 12%). Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.  

ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Η ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΞΥΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΑΪΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ. https://www.youtube.com/watch?v=s38bM4Tujn0


ΙΑΤΡΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ  ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

1. Είναι η φυσική νόσηση προτιμότερη; Είναι καλύτερο για το παιδί να κολλήσει τη νόσο;

Όχι φυσικά.  Η νόσηση από το ίδιο το μικρόβιο συνεπάγεται σημαντικές επιπλοκές, οι οποίες δεν συμβαίνουν καθόλου με το εμβόλιο.  Ακόμα και ήπιες γενικά νόσοι μπορούν σε σημαντικό ποσοστό να οδηγήσουν σε μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή πνευμονία και να έχουν αθροιστικά μεγάλη θνητότητα.
Και όχι μόνον αυτό. Πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως η φυσική λοίμωξη με τον ιό της ιλαράς προκαλεί στο ανοσοποιητικό τεράστιο σοκ, σβήνοντας την ανοσολογική μνήμη που έχει αποκτήσει φυσιολογικά και για άλλα μικρόβια. Παιδιά που έχουν περάσει νόσο είναι πιο ευαίσθητα στο να νοσήσουν σοβαρά και να καταλήξουν από άλλη λοίμωξη για αρκετά χρόνια μετά.


2. Τα εμβόλια φορτώνουν τον οργανισμό με πολλά άχρηστα αντιγόνα και έτσι πιέζεται το ανοσοποιητικό.

(Αντιγόνο είναι μια ουσία του μικροβίου ικανή να προκαλέσει αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος )
Τελείως λάθος. Ακριβώς το αντίθετο. Τα περισσότερα εμβόλια έχουν ελάχιστα αντιγόνα, αυτά μόνο που απαιτούνται για επαρκή ανοσολογική αντίδραση, αντίθετα αν κολλήσει κάποιος το ίδιο το μικρόβιο φορτώνεται με τουλάχιστον εκατοντάδες αντιγόνα ανά μικρόβιο και τα οποία πολλές φορές επάγουν και αυτοάνοσες αντιδράσεις.


3. Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό και άλλες μακροπρόθεσμες συνέπειες;

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια εμβολιαστικών προγραμμάτων και εκατοντάδες ανεξάρτητες μελέτες με εκατομμύρια δείγματα πληθυσμού δεν έχει αποδειχθεί καμία μακροπρόθεσμη συνέπεια του εμβολιασμού.


4. Τα εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες.

Τα εμβόλια έχουν πολύ ήπιες παρενέργειες. Οι σοβαρές είναι σπανιότατες και αντιμετωπίσιμες από το κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό.
Είναι πολύ πιο ασφαλές να κάνεις ένα εμβόλιο παρά να κυκλοφορείς στο δρόμο ή να μυρίσεις ένα λουλούδι στον αγρό. Σε κάθε περίπτωση τα οφέλη είναι πολύ πιο σημαντικά.


5. Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερη ηλικία;

Μπορεί αλλά είναι τεράστιο λάθος. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν και να πεθάνουν από τα μικρόβια που καταπολεμούνται με τον εμβολιασμό και μάλιστα παρουσιάζουν πολύ συχνότερες και πολύ σημαντικότερες επιπλοκές.


6.  Δεν εμβολίασα το παιδί μου και αυτό δεν έχει πάθει τίποτα.

Όταν είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τότε υπάρχει η λεγόμενη ανοσία αγέλης, δηλαδή προστατεύεται και ο μη εμβολιασμένος πληθυσμός, λόγω της φραγής της διασποράς της νόσου στο περιβάλλον. Όταν όμως οι μη εμβολιασμένοι γίνουν πολλοί τότε θα αρχίσει να διασπείρεται πάλι το μικρόβιο με αποτέλεσμα να αρχίσουμε να έχουμε πάλι επιδημίες με πρώτα θύματα βέβαια τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό. Αυτό συμβαίνει ήδη σε μη εμβολιασμένους κατά κανόνα πληθυσμούς στην Ελλάδα όπως οι τσιγγάνοι στους οποίους βλέπουμε αρκετά συχνά θανάτους από νοσήματα όπως ιλαρά ή κοκκύτη.


7. Τα εμβόλια έχουν βλαβερές ουσίες όπως υδράργυρο και αλουμίνιο.

Τα παλαιότερα εμβόλια περιείχαν μία ένωση του υδραργύρου γνωστή ως θειομερσάλη ως συντηρητικό η οποία πια δεν περιέχεται μετά από συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, παρότι ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι είναι βλαβερή. Να τονισθεί εδώ κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό.
Η θειομερσάλη περιέχεται σε 100πλάσια ποσότητα στα ψάρια και γενικώς στα θαλασσινά.
Κάποιος που καταναλώνει θαλασσινά στο διαιτολόγιό του παίρνει πολλαπλάσιες ποσότητες θειομερσάλης από ότι πήρε κάνοντας εμβόλια .
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το αλουμίνιο .Η ποσότητα του αλουμινίου που παίρνει κάποιος ακόμα και από το μητρικό γάλα είναι 10πλασια από τα εμβόλια ή και από το βρεφικό γάλα σκόνη 40 φορές επάνω.


8. Έχω μπει στα fora και στα sites των αντιεμβολιαστών και παρουσιάζουν επιστημονικά δεδομένα. 

"Υπάρχει μια ουσία στο οργανισμό μας που τον έχει κατακλύσει και περιέχει φορμαλδεύδη, κετόνες,αιθανόλη, τρυπτοφάνη, ουρία, μονοξείδιο του διυδρογόνου, σε τεράστιες ποσότητες οξείδιο του σιδήρου, 20 ακόμα διαφορετικά οξέα και πάνω από 4000 χημικές ουσίες.
Μπορεί να προκαλέσει αναιμία, λευχαιμίες και μέσω αυτής κάνει μετάσταση οι καρκίνος. Οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κυβερνήσεις ξοδεύουν εκατομμύρια ευρω για να το επεξεργαστούν και να το συντηρήσουν".
Κλασσικό τρομοκρατικό ποστ με ύφος συνηθισμένο στα αντιεμβολιαστικά sites.
Τι περιγράψαμε; ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ.
 Σας τρομοκράτησα έτσι;. Και το κατάφερα χωρίς να γράψω ούτε μια επιστημονική ανακρίβεια. Ούτε ένα ψέμα. Φανταστείτε να έγραφα και κανα 2-3 τερατώδη ψέματα όπως αυτά που γράφονται σε αυτά τα sites. Ακριβώς αυτό συμβαίνει λοιπόν με τα αντιεμβολιαστικα sites.
Μπερδεμένες ψευδοεπιστημονικές ορολογίες πασπαλισμενες με τρομοκρατία οδηγούν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει, σε λάθος συμπεράσματα.9. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σχέδιο μείωσης του πληθυσμού. Αυτό το κάνουν μέσω των εμβολίων.


Τα εμβόλια γίνονται συστηματικά και διεθνώς τα τελευταία 40 με 50 χρόνια. Ο πληθυσμός της γης μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει υπερδιπλασιαστεί από 3 δις στα 7 δις και συνεχίζει να αυξάνει ραγδαία παρά την αύξηση των θανάτων εξαιτίας της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και των καρδιοπαθειών λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής. Μόνο αυτό φτάνει για να δείξει το λάθος του ισχυρισμού αυτού.

10. Οι φαρμακευτικές εταιρείες βγάζουν πολλά χρήματα από τα εμβόλια.

 Ο τζίρος των εμβολίων διεθνώς δεν είναι ούτε το 3% του συνολικού φαρμακευτικού τζίρου.
Τα εμβόλια είναι προϊόντα που απαιτούν υψηλή τεχνολογία και η κυκλοφορία τους είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Από την άλλη, μια νοσοκομειακή νοσηλεία είναι χιλιάδες φορές πιο ακριβή και πιο κερδοφόρα για τις εταιρείες. Μια νοσηλεία σε μονάδα εντατικής μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ την ημέρα ποσό με το οποίο μπορούν να γίνουν εκατοντάδες εμβόλια.
Όλες οι οικονομοτεχνικές μελέτες συμφωνούν ότι με  τα εμβόλια γλυτώνουν χρήματα τα κράτη και δεν τα επιβαρύνουν, αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που ουσιαστικά είναι τα μόνα φαρμακευτικά προϊόντα που χορηγούνται παντού στον κόσμο, δωρεάν.


11. Οι αντιεμβολιαστές είναι απλοί ιδεολόγοι που ανησυχούν και θέλουν το καλό μας.

Ουδέν πιο ψευδές από αυτό. Όσοι έχουν αντιεμβολιαστική δράση διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, συνήθως προωθούν "υγιεινές" και "εναλλακτικές" θεραπείες. Φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι οι εναλλακτικές αγορές αυτές έχουν τεράστιους τζίρους, πολλών δις δολαρίων και σχεδόν ανάλογους με της φαρμακευτικής αγοράς. Πολλοί διάσημοι αντιεμβολιαστές είναι δισεκατομμυριούχοι και χιλιάδες άλλοι βγάζουν τα προς το ζην πουλώντας ψεύτικες και επικίνδυνες θεραπείες.

Ο ίδιος ο WAKEFIELD, αυτός που άνοιξε τον χορό του αντιεμβολιασμού στη Δύση, έχει αποδειχθεί ότι πήρε περίπου 500 χιλιάδες λίρες χρηματοδότηση από δικηγόρους που ειδικεύονταν σε αγωγές εναντίον των εταιρειών που έφτιαχναν εμβόλια.

12. Τα νοσήματα εξαφανίζονταν ούτως ή άλλως λόγω της βελτίωσης των συνθηκών ζωής. Δεν το έκαναν τα εμβόλια.

Τεράστιο λάθος. Όλες οι στατιστικές μετρήσεις δείχνουν τεράστια και άμεση πτώση στα συγκεκριμένα νοσήματα μετά την εισαγωγή των εμβολίων.
Κλασσικό παράδειγμα η αχανής Ινδία. Εξαφανίσθηκε η πολυομυελίτιδα, χωρίς να βελτιωθεί καθόλου η καθαριότητα.  Ίσα ίσα τα τελευταία χρόνια λόγω της ταχείας αστικοποίησης ίσως υπήρξε επιδείνωση.
Το ίδιο με τον αιμόφιλο, που το εμβόλιο στις ΗΠΑ μπήκε το 1993 χωρίς να αλλάξει καθόλου η καθαριότητα και από 20 χιλιάδες περιπτώσεις ανά έτος έπεσε στις 1000 μέσα σε λίγα χρόνια.
Μόλις τα τελευταία 15 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου ο τρόπος ζωής, έχουμε εντυπωσιακά μειώσει τα κρούσματα του πνευμονιοκόκκου και του μηνιγγιτιδοκόκκου, με την πρόσφατη εισαγωγή των δύο αυτών εμβολίων.
Στον Καναδά υπάρχουν καλά καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία για τα παιδικά νοσήματα, πριν την εισαγωγή των εμβολίων και πέντε χρόνια μετά.
Η μείωση για όλα τα παιδικά νοσήματα μόλις πέντε χρόνια μετά την εισαγωγή των εμβολίων κυμαίνεται από 93 έως 100 %, δηλαδή σχεδόν πλήρη εξαφάνιση για τα περισσότερα.
Αντίστροφα τώρα σε χώρες της δύσης την δεκαετία του 70 έπεσαν τα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού για κοκκύτη, με άμεση και δραματική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων
Και βέβαια τρανό παράδειγμα η τελευταία επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη.
Τι έγινε ;
Γίναμε ξαφνικά πιο βρώμικοι και μας θυμήθηκε η ιλαρα;.

Όχι βέβαια.  Απλά έπεσαν τα ποσοστά εμβολιασμού.13. Άκουσα αυτά που είπατε αλλά εγώ δεν θέλω να εμβολιάσω το παιδί μου. Εφόσον εσείς είστε εμβολιασμένοι τι σας νοιάζει;


Αφενός μην εμβολιάζοντας κάποιος το παιδί του, το εκθέτει σε σοβαρό και θανατηφόρο κίνδυνο, πράγμα καταφανώς παράνομο αλλά όχι μόνο αυτό. Το μη εμβολιασμένο παιδί μπορεί να είναι φορέας ασθενειών και να προσβληθούν έτσι παιδιά ή ενήλικες που δεν πρόλαβαν ή για ιατρικούς λόγους, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν.
Παιδιά ή ενήλικες με ανοσοκαταστολή, λευχαιμίες ή αυτοάνοσα που λαμβάνουν αγωγή είναι συνήθη θύματα που κολλούν από καθόλου , ή ατελώς εμβολιασμένα άτομα.
Π.χ.  παιδιά κάτω τους έτους, που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν κατά της ιλαράς, ήταν η κύρια ομάδα θυμάτων στη Ρουμανία.
Στην Ιταλία πρόσφατα πέθανε παιδί, που γλύτωσε την λευχαιμία, αλλά κόλλησε ιλαρά από το μη εμβολιασμένο αδελφάκι του.
Σε αυτή την κατηγορία να βάλουμε και τις έγκυες γυναίκες, οι οποίες κινδυνεύουν και οι ίδιες και το έμβρυο να πάθει σοβαρές και ανίατες βλάβες.
Ο μη εμβολιασμός λοιπόν εκθέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το δικό μας παιδί αλλά και άλλους, ιδίως ευπαθείς και ευαίσθητους συμπολίτες μας.
Το να μην εμβολιάζει κάποιος το παιδί του, ουσιαστικά είναι αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι σαν να περνά κόκκινο φανάρι στο δρόμο, είναι σαν να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. 

Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων, που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια. 

ΓΙΑΤΙ;  Είναι  οι  χρεοκοπημένοι  νεοέλληνες  πιο  έξυπνοι,  πιο  δαιμόνιοι  απο  τους  άλλους  λαούς;  Γι  αυτό  1  στους  4  από  τους  πανέξυπνους  ρωμιούς  αρνείται  να  βάλει  αυτόν  τον  διάβολο  μέσα  του;  Ανάμεσά  τους  πολλοί  "μορφωμένοι"  πτυχιούχοι - τρομάρα  μας.
Είναι  οι  ίδιοι που  ψηφίζουν  για  υπουργούς  και  πρωθυπουργούς  τους  υιούς  10 - 20  μαφιόζικων  οικογενειών  που  τους  χρεοκόπησαν  6  φορές  από  το  1821;  Μοναδικό  φαινόμενο  παγκοσμίως.
 
Ο  Λουκιανός στο βιβλίο του «Αλιεύς ή αναβιούντων,» θα γράψει  για  τους «Γραικύλους»,  τα  τυφλά όργανα της  εξουσίας,  τους  διεφθαρμένους, τους  χαμερπείς,  τους γλοιώδεις,  τους αγύρτες  (απατεώνες, αερολόγους,  φληνάφους, λήρους,  γόητες).

 Οι  Έλληνες  κατάντησαν:  «Οργιλώτεροι μεν των κυνιδίων όντες, δειλότεροι δε των λαγωών, κολακευτικότεροι των πιθήκων, ασελγέστεροι των όνων, αρπακτικώτεροι των γαλών, φιλονεικότεροι δε των αλεκτρυόνων». 

Μήπως  η ύποπτη  συνωμοσιολογική   πολεμική  εναντίον  των  εμβολίων  δημιουργήθηκε  από  τον  Σόρος  ή  είναι  απλώς  ηλίθια  παραπληροφόρηση;
   
Κάθε χρόνο τα εμβόλια σώζουν 5 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως (κυρίως  μαύρα  και  κίτρινα),  ενώ άλλα  3 εκατομμύρια  παιδιά πεθαίνουν λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ εμβολίων.  Με  την  ύποπτη  προπαγάνδα  σε  λίγο  θα  αρχίσουν  να  πεθαίνουν  από  μη  εμβολιασμό  τα  λευκά  παιδιά,  λόγω  ανοησίας  των  βλακών  γονέων  τους.
Είναι αστεία όσα λέγονται. Δεν υπάρχουν καθόλου  σοβαρές επιπτώσεις, τα εμβόλια είναι ήδη από το 1992  "καθαρά".  Μόνο για το εμβόλιο του κοκκύτη χορηγούσαμε παλιά 3.000 ουσίες και πλέον μόλις τρεις.  Αν κάνουμε όλα τα εμβόλια μαζί, χορηγούμε συνολικά 87 ουσίες, απασχολώντας μόλις το 0,1 του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα εμβόλια είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπινου πνεύματος.  Είναι  η πιο ασφαλής, η πιο σημαντική και η πλέον οικονομική υγειονομική παρέμβαση της  ιατρικής  επιστήμης. Η  ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΤΟΥ  ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΟΝΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΛΕΥΚΟΥΣ.   
Το  1900 οι  μαύροι  της  Αφρικής  ήταν  περίπου  100.000.000,  σε  άθλια  κατάσταση  και  έτρωγαν  ο  ένας  τον  άλλο.  Στη δεκαετία του 1950, ο πληθυσμός της Αφρικής ήταν περίπου 220 εκατομμύρια. Από το 2016 ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 1.216 δισεκατομμύρια. Το 2050 η Αφρική θα έχει πληθυσμό 2,5 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στον κόσμο θα είναι νέγρος τότε.
Με  τα  εμβόλια,    και  μόνο  με  τα  εμβόλια,  που  ανακάλυψε  η  Λευκή  φυλή,  διασώζονται  εδώ  και  100  χρόνια  τα  ατελείωτα  νεογνά  των  μαύρων.   Αποτέλεσμα,  το  δώρο  της  Λευκής  φυλής  στην  μαύρη:  το  2100  οι  μαύροι  της  Αφρικής  θα  ξεπεράσουν  τα  4,5  δισεκατομμύρια  και  θα  εισβάλουν  μαζικά  στην  Ευρώπη  για  να  εξαφανίσουν  οριστικά  τα  υπολείμματα  της  λευκής  ράτσας,  η  οποία  βέβαια  δεν  θα  τεκνοποιεί  και  μάλλον  θα  ανήκει  τότε  στο  τρίτο ή  τέταρτο  φύλο. 
Οι  ηλίθιοι  λευκοί  ευρωπαίοι,  οι  οξυδερκείς  αρνητές  των  εμβολίων,  ισχυρίζονται  ότι  με  τα  εμβόλια  επιδιώκεται  η  μείωση  του  πληθυσμού  της  γης.  Αυτό  δεν  προκύπτει  από  πουθενά.  Συμβαίνει  ακριβώς  το  αντίθετο.  Με  τα  εμβόλια  από  1,6  δισεκατομμύρια  που  ήταν  ο  πληθυσμός  της  γης  το  1900,  έγινε  σήμερα  7,5  δισεκατομμύρια  και  το  2100  ο  πληθυσμός  της  γης  θα   φθάσει  τα  12  με  14  δισεκατομμύρια,  εκ  των  οποίων  η  Λευκή  φυλή  θα  είναι  κάτω  του  ενός  δισεκατομμυρίου  και  η  μαύρη  περίπου  4,5  δισεκατομμύρια.
Πρέπει  ο  λευκός  γονιός  να  αντιληφθεί  ότι  η  συνωμοσία  λειτουργεί  αντίστροφα.  Η  ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΤΟΥ  ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΟΝΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΛΕΥΚΟΥΣ.  Οι  τριτοκοσμικές  χώρες  θα  εμβολιάζονται  κανονικά,  τα  παιδιά  τους  θα  επιζούν  και  οι  λευκές  χώρες  θα  αποφεύγουν  τα  εμβόλια  για  τα  ούτως  ή  άλλως  λίγα  παιδιά  τους. 
Το  πράγμα  δεν  είναι  παρά  ένας  άλλος  παράλληλος  τρόπος  γενοκτονίας των  παιδιών  των  λευκών  οικογενειών.
ΑΥΤΟ  ΕΙΠΕ ΕΜΜΕΣΑ  ΚΑΙ  Η  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ  ΓΙΑΤΡΟΣ  ΠΡΟΧΘΕΣ:


"ΛΕΥΚΟΙ  ΗΛΙΘΙΟΙ.  ΑΦΟΥ  ΔΕΝ  ΘΕΛΕΤΕ  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ,  ΘΑ  ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΤΕ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΗ".


Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων». (video)

Στις 9 Μαΐου 2016, στην Ατλάντα της Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Μηνιγγίτιδας (www.nmaus.org) διοργάνωσε μια συζήτηση με θέμα «Κατορθώνοντας την επιτυχία των εμβολίων στην παιδική ηλικία στις Η.Π.Α.», πριν από το γκαλά που είχε θέμα “Give Kids a Shot”. Το πάνελ των ομιλητών ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γονέων που επιλέγουν να μην κάνουν χρήση παιδικών εμβολίων, των ιατρών που κρατάνε αποστάσεις από το προτεινόμενο πρόγραμμα εμβολίων και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη δημιουργία ή την άρση των εμποδίων στον εμβολιασμό.

Στο πάνελ (όλο το βίντεο εδώ) στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές, ήταν και η Carol J. Baker, MD, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μοριακής ιολογίας και Μικροβιολογίας στο Baylor College of Medicine, στο Χιούστον του Τέξας.

Στο παρακάτω βίντεο, η Δρ Carol J. Baker που η ομιλίας της γενικά παρουσίαζε μια ασάφεια, κάτι το ασύνηθες για μια καθηγήτρια που πρέπει να έχει συνηθίσει να μιλάει δημόσια - ξεκινά κάποιες προτάσεις και σκέψεις και μετά ακολουθεί κάτι εντελώς άλλο, κάποια στιγμή λέει:

«Μιλάμε για τη μειονότητα [των αρνητών των εμβολίων] και για στρατηγικές κατά της μειονότητας. Έχω λοιπόν τη λύση: Κάθε μελέτη που δημοσιεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια, βλέπετε τους αρνητές των εμβολιασμών, δεν μιλάω για ανθρώπους που μπορούμε να τους μιλήσουμε και να συμφωνήσουν, αλλά για αρνητές. Ας απαλλαγούμε από όλους τους λευκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί το Χιούστον είναι η πιο «διαφορετική» (πολυπολιτισμική) πόλη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν επτά ασιατικές γλώσσες που ομιλούνται σε αυτήν την πόλη. Βρίσκομαι στην μειονότητα για περισσότερα από 20 χρόνια στην πόλη του Χιούστον. Η πλειοψηφία τους είναι αυτό που όλοι μας λέμε «Ισπανόφωνοι» - δεν είναι φυλή ή εθνικότητα, είναι πολιτικός προσδιορισμός. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από την Κεντρική ή τη Νότια Αμερική, το Μεξικό. Μαντέψτε ποιος θέλει να εμβολιαστεί περισσότερο στο Χιούστον; Οι μετανάστες! [Μετά λέει: Είναι οι «καλά μορφωμένοι» - όσον αφορά τα χαρτιά που έχουν και τα χαρτιά στον τοίχο – εννοεί πτυχία [αυτοί που είναι οι αρνητές των εμβολίων], άνθρωποι που είναι εδώ και πολύ καιρό].
Ούτε ένα άτομο από το πάνελ ή το κοινό μπήκε στον κόπο να ρωτήσει την Δρ Baker τι εννοούσε με αυτή της την πρόταση.Έχει αρκετό ενδιαφέρον το ότι όταν έγιναν προσπάθειες δημιουργίας εμβολίου για το SARS και το MERS μεγάλο μέρος αυτής της έρευνας έγινε στο Baylor College (που είναι καθηγήτρια η Baker). Το ξέσπασμα του SARS ήταν το 2002 και του MERS το 2012 και για κανέναν από αυτούς τους ιούς - και οι δύο είναι κοροναϊοί - δεν βγήκε εμβόλιο. Το εμβόλιο για τον SARS που ανέπτυξε η Baylor κατέληξε να καταστρέφει τους πνεύμονες των ποντικών, οπότε ακυρώθηκε. Ακόμα και ο Τσιόδρας στις 7/4/2020, κατά την καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού, ανέφερε το ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής εμβόλιο για τους κορονοϊούς SARS και MERS, κάτι το ποίο χαρακτήρισε «απορίας άξιο». Και συνέχισε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας: «Έγιναν κάποιες προσπάθειες για εμβόλιο, οι οποίες δεν απέδωσαν και έμεινε στα χαρτιά το εμβόλιο του SARS, μόνο σε ειδικά ερευνητικά πειραματικά εργαστήρια». 
ΚΟ / το είδα εδώ
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

41 σχόλια :

 1. Γαλλία: Πτώση 5,8% σημείωσε το ΑΕΠ της χώρας το πρώτο τρίμηνο - Η μεγαλύτερη μείωση από το 1949.
  Το ΑΕΠ της Γαλλίας συρρικνώθηκε κατά 5,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, κυρίως εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα,
  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί από το 1949 όταν ξεκίνησαν να παρουσιάζονται τριμηνιαίες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της χώρας και ξεπερνά κατά πολύ την πτώση που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009 (-1,6%) και το δεύτερο τρίμηνο του 1968 (-5,3%), διευκρίνισε το INSEE.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ύφεση 10% και χρέος 200% του ΑΕΠ το 2020 βλέπει για την Ελλάδα η UBS.
   Μια εφιαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα κάνει η UBS σε συνέχεια της επίσης εφιαλτικής πρόβλεψης της Morgan Stanley, σε ειδική έκθεσή της υπό τον τίτλο «How long will the hit to tourism last?» (Πόσο θα διαρκέσει το πλήγμα στον τουρισμό;).
   H πρόβλεψη της UBS αναφέρεται σε ύφεση τουλάχιστον 10% το 2020!
   Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, η ύφεση για την ελληνική οικονομία για εφέτος θα κινηθεί κοντά στο 10% ή και υψηλότερα.
   Το ξέσπασμα της πανδημίας έχει μεγάλο κόστος στην οικονομία της Ελλάδας, ωστόσο η διάρκεια του πλήγματος της πανδημίας στον νευραλγικό για τη χώρα τομέα του τουρισμού είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμηθεί. Τα έσοδα από τον τουρισμό μπορεί να χαθούν για εφέτος.
   Σύμφωνα με τη UBS, το ελληνικό χρέος αναμένεται να εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα το 2020, ξεπερνώντας ακόμη και το 200% του ΑΕΠ, γεγονός που αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα στην ανάκαμψη που είχε προηγηθεί για την Ελλάδα.
   Εδώ θα κάνουμε μια σύγκριση με την πρόβλεψη της Morgan Stanley σύμφωνα με την οποία οι επιπτώσεις της καραντίνας θα οδηγήσουν σε ύφεση ύψους 13,3%, ενώ ταυτόχρονα το χρέος της χώρας αναμένεται να εκτοξευτεί.
   Αν και βλέπει ανάκαμψη από το γ’ τρίμηνο του 2020, η Morgan Stanley εκτιμά πως η επιστροφή του ελληνικού ΑΕΠ (όπως και άλλων οικονομιών της ευρωπεριφέρειας) στα προ πανδημίας επίπεδα, είναι δύσκολο να συμβεί πριν το 2022. Όπως εκτιμά, φέτος η ύφεση θα φτάσει το 13,3%, αν και σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης (και όπου η ύφεση στην ευρωζώνη από 10,8% θα κινηθεί στο 19,2%) μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 21,3%.
   Αυτή είναι η χειρότερη εκτίμηση που έχει δοθεί έως σήμερα για την Ελλάδα, και η οποία ωστόσο βασίζεται σε πολύ ακραία σενάρια. Μάλιστα, στο αισιόδοξο σενάριο της επενδυτικής τράπεζας, η ύφεση στην Ελλάδα φέτος μπορεί να κινηθεί και στο 6,6%. Σε ό,τι αφορά το 2021, η ανάπτυξη τοποθετείται από το 1,1% (δυσμενές σενάριο), έως το 4,3%.
   Όπως σημειώνει η Morgan Stanley, η Ελλάδα μπαίνει σε αυτήν την κρίση με ένα πολύ υψηλό απόθεμα χρέους -σχεδόν στο 180% του ΑΕΠ- και η M.S εκτιμά ότι το χρέος θα αυξηθεί σε περίπου 205% έως τα τέλη του 2021
   Συνεπώς και οι δύο προβλέψεις συμφωνούν πως το ελληνικό χρέος θα «διακοσαρίσει»!
   Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης για τον κορωνοϊό, αλλά και να τα κάνει αποδεκτά ως collateral για να διασφαλιστεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, είναι κρίσιμης σημασίας και παρέχουν σημαντική στήριξη.
   Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους έχει τη μορφή μακροχρόνιων δανείων και η χώρα διαθέτει ένα σημαντικό κεφαλαιακό μαξιλάρι, η UBS διατηρεί σταθερές (stable) τις προβλέψεις της για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναμένει, όπως εξηγεί, την «ετυμηγορία» της Moody’s στις 8 Μαΐου για την αξιολόγηση της Ελλάδας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΠΙΕΖΕΙ: "ΚΟΥΛΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ".
   Αναθεωρεί τον σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Μαξίμου και προσανατολίζεται πλέον στην διενέργεια τους Ιούλιο ή Αύγουστο με προφανή σκοπό και στόχο να προλάβει το κύμα ανεργίας και «βουτιάς» της οικονομίας του φθινοπώρου.
   Επίσης θα ήθελε να προλάβει και τυχόν δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το φθινόπωρο που θα δημιουργούσε πρόβλημα στις διπλές κάλπες.
   Γιατί οι κάλπες θα είναι διπλές εκτός εάν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας όπως πιέζει η Γερμανία με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ.
   Σχετική αναφορά έκανε o Aλέξης Τσίπρας σε ομιλία του χθες στην πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου «έριξε γέφυρες» προς τη Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας πως είναι ανοιχτός σε κυβέρνηση συνεργασίας σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα γίνουν με απλή αναλογική.
   Οι εκλογές θα διεξαχθούν ή τέλη Ιουλίου ή τέλη Αυγούστου με προφανή στόχο να εκμεταλλευθούν το ακόμα θετικό κλίμα που υπάρχει από την αίσθηση «ορθής αντιμετώπισης» της πανδημίας του κορωνοιού η οποία υπάρχει τώρα στους πολίτες.
   Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει εκλογές σε έναν από τους δύο μήνες και τον αμέσως επόμενο μήνα νέες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική.
   Πριν από αυτό όμως θα προηγηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου σαρωτικός ανασχηματισμός με την απομάκρυνση 5 έως 7 πρωτοκλασάτων υπουργών που έχουν απογοητεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ενός αριθμού μεταξύ 10 έως 15 υφυπουργών.
   Το νέο σχήμα θα πάει σε εκλογές. Το νέο σχήμα θα είναι περισσότερο δεξιό για να κατευνάσει την οργή των παραδοσιακών ψηφοφόρων τη ΝΔ που είδαν την κυβέρνηση της ΝΔ του 2019 να προέρχεται κατά βάση από το παλιό ΠΑΣΟΚ.
   Όχι ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ και η παλιά Αριστερά που κυβερνούν αυτή την στιγμή την χώρα θα πάψουν να κυβερνούν και στη νέα περίοδο μετά τις εκλογές
   Ο Κ.Μητσοτάκης έχει κάνει τις επιλογές του για συγκεκριμένους λόγους και με αυτές θα πορευτεί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. ΕΝΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ. ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.
  «Χαραμάδα» αισιοδοξίας από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα κλινικής δοκιμής, η οποία δείχνει ότι η θεραπεία με το φάρμακο (μονοκλωνικό αντίσωμα) tocilizumab ωφελεί τους ασθενείς με σοβαρή νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
  Είχε προηγηθεί ανάλογη προκαταρκτική ανακοίνωση προ ημερών από γαλλική επιστημονική ομάδα για το ίδιο φάρμακο. Οι σοβαρές περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό συχνά σχετίζονται με την ενεργοποίηση στον οργανισμό τους μεγάλου αριθμού Τ-λεμφοκυττάρων, φλεγμονωδών μονοκυττάρων και αυξημένων επιπέδων κυτταροκινών, ιδίως της ιντερλευκίνης-6.
  Το υπό δοκιμή φάρμακο τοσιλιζουμάβη μπορεί να «φρενάρει» αυτήν τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών» λόγω της υπεραντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος που αποβαίνει αυτοκαταστροφική για τον ασθενή.
  Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας και του Νοσοκομείου Ανχούι της Χεφέι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), χορήγησαν το φάρμακο σε 21 ασθενείς ηλικίας 25 έως 88 ετών σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων όλοι πλην ενός είχαν χρειαστεί χορήγηση οξυγόνου.
  Από την πρώτη μέρα της θεραπείας με tocilizumab, ο πυρετός έπεσε σε όλους τους ασθενείς στα φυσιολογικά επίπεδα και στη συνέχεια παρέμεινε σταθερός. Μέσα σε πέντε ημέρες θεραπείας, οι 15 ασθενείς είχαν πλέον μειωμένη ανάγκη οξυγόνου, ενώ τα επίπεδα λεμφυκυττάρων και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (δείκτη φλεγμονής) είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα σε δέκα και 16 ασθενείς, αντίστοιχα.
  Οι βλάβες στους πνεύμονες είχαν εξαφανιστεί στους 19 από τους 21 ασθενείς. Όλοι οι ασθενείς πήραν εξιτήριο μεταξύ της δέκατης και της 31ης ημέρας μετά τη θεραπεία, ενώ δεν παρουσίασαν παρενέργειες σε αυτήν. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι μολονότι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής είναι προκαταρκτικά, δείχνουν πως το tocilizumab μπορεί να αποτελέσει θεραπεία για σοβαρά περιστατικά Covidi-19.
  To tocilizumab μπλοκάρει τον υποδοχέα της κυτταροκίνης ιντερλευκίνη-6. Στους ασθενείς με πνευμονία λόγω του κορωνοϊού μία «καταιγίδα κυταροκινών» μπορεί να προκληθεί ως αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς στη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2, οδηγώντας σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και μερικές φορές σε θάνατο.
  Κυρίαρχο ρόλο ανάμεσα στις διάφορες κυτταροκίνες φαίνεται ότι παίζει η ιντερλευκίνη-6 (IL-6), που συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της φλεγμονής, με την παραγωγή και άλλων κυτταροκινών, καθώς επίσης στην κινητοποίηση άλλων κυττάρων όπως μακροφάγων, ουδετερόφιλων πολυμορφοπύρηνων και κυτταροτοξικών λεμφοκυττάρων, τα οποία προκαλούν έντονη φλεγμονή στους πνεύμονες των ασθενών. Η χορήγηση του tocilizumab, το οποίο μπλοκάρει τον υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6, μπορεί να ελαττώσει τους δείκτες φλεγμονής και να επιταχύνει την κλινική βελτίωση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 3,19 εκατ. τα κρούσματα και σχεδόν 227.000 οι νεκροί από Κορωνοϊό - Γρίπη: 50.000.000 κρούσματα και 600.000 νεκροί.
  Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Reuters, ο οποίος βασίζεται σε πληροφορίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους και στις ανακοινώσεις των υπουργείων Υγείας των χωρών, ξεπέρασαν τα 3,19 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως.
  Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών από την νόσο ανέρχεται σε 226.880.
  Κρούσματα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα σε τουλάχιστον 210 χώρες και εδάφη, αφότου ο ιός έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.
  Πρώτη χώρα σε αριθμό θανάτων παραμένουν οι ΗΠΑ (60.772) και ακολουθούν η Ιταλία (27.682), η Βρετανία (26.097), η Ισπανία (24.275) και η Γαλλία (24.087).
  Την ίδια στιγμή εφέτος η απλή γρίπη είχε 50.000.000 κρούσματα και 600.000 νεκρούς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν έχουν μεταφέρει τον Κορωνοϊό σε ενήλικα».
  Διεθνείς μελέτες αποκάλυψαν ότι ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού από παιδί κάτω των δέκα ετών σε ενήλικα δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα από την επιστημονική κοινότητα.
  Κοινή επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Κίνας που έλαβε υπόψη της ανασκόπηση δεδομένων του κορωνοιού σε παιδιά ανακοίνωσε πως τα στοιχεία έδειξαν ότι «τα άτομα μικρότερης ηλικίας δεν παίζουν σημαντικό ρόλο» στη μετάδοση του κορωνοϊού.
  Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τα στοιχεία «καταδεικνύουν μειωμένη μόλυνση και μολυσματικότητα στην αλυσίδα μετάδοσης» την ώρα που οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν ούτε μία περίπτωση παιδιού κάτω των 10 ετών που να έχει μεταδώσει τον ιό σε ενήλικα.
  Όπως αναφέρει η «η κοινή επιτροπή της Κίνας / ΠΟΥ δεν αναφέρθηκαν κρούσματα κατά την επαφών μικρών παιδιών με ενήλικες».
  Αλλά και στη Βρετανία , οι ερευνητές απέτυχαν να εντοπίσουν τυχόν περιπτώσεις παιδιών κάτω των 10 ετών που να μετέδωσαν τον ιό, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 26.000 χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα.
  Εκτός από τα παιδιά και οι νέοι «δεν παίζουν σημαντικό ρόλο» στη μετάδοση του ιού, αν και οι ειδικοί παραδέχτηκαν ότι ακόμη δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία.
  Ο καθηγητής Ράσελ Βίνερ του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Telegraph»:
  «Από όλο τον κόσμο δεν διαθέτουμε στοιχεία ότι τα παιδιά εμπλέκονται στη διάδοση ή μετάδοση του ιού, αλλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία».
  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η περίπτωση ενός εννιάχρονου αγοριού στη Γαλλία που είχε νοσήσει αλλά δεν μόλυνε κανέναν άλλο παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με 172 άτομα, λήφθηκε σοβαρά υπόψη στις μελέτες των ειδικών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γκίκας Μαγιορκίνης: «Είχε πέσει στο τραπέζι η ''ανοσία της αγέλης'' στα παιδιά».
   Τις επιφυλάξεις του για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
   Ερωτηθείς αν ο ίδιος είχε ενστάσεις στη συζήτηση γύρω από το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μαγιορκίνης αποκάλυψε ότι στο… επιστημονικό τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα της «ανοσίας της αγέλης», όσον αφορά τα παιδιά: «Είχαμε ενστάσεις όσον αφορά τη διαδικασία με την οποία θα άνοιγαν τα σχολεία. Όπως είχαμε πει, θέλαμε να δούμε ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο και τις προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα. Όλοι συμφωνούν ότι θα χρειαστεί μία ανακατάταξη των σχολείων ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν. Η μία ένσταση ήταν αυτή. (…) Κάποια στιγμή είχε διατυπωθεί, όχι από κάποιον συγκεκριμένο, ότι θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο, ώστε να αναπτύξουν ανοσία της αγέλης. Σε αυτό ήμασταν κάθετοι τελείως, ότι δεν θα πάμε τα παιδιά στο σχολείο για να αποκτήσουν ανοσία. Αυτή ήταν η δική μου άποψη σε πρώτη φάση και ήθελα να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό»…
   Ερωτηθείς αν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας με τον τρόπο που θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία, ο καθηγητής είπε: «Είχα διατυπώσει ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Δεν είχαμε αμφιβολία γι’ αυτό. Αν το υπουργείο Παιδείας έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το σχέδιο του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου τώρα, δεν θα είχαμε κάποια ιδιαίτερη αντίρρηση. Μία συζήτηση ήταν ότι ίσως θα μπορούσαμε να μειώσουμε επιπλέον την επιδημία σε αυτή τη φάση και τον Σεπτέμβριο να ήμασταν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο . Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό. Θα πρέπει να δούμε και τα οικονομικά στοιχεία. Με δεδομένο ότι φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει ένα πολύ καλό σχέδιο, νομίζω πως πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να δούμε τι θέλει να κάνει
   Υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να μην εμφανιστεί ξανά ο ιός; «Από μόνος του, όχι. Με πολύ σκληρά μέτρα θα μπορούσε. Είναι ένα θεωρητικό σενάριο», προσθέτοντας ότι στην περίπτωση του SARS, ο συγκεκριμένος ιός είχε χαμηλή μεταδοτικότητα.
   Ανοσία
   Σχετικά με την ανοσία της αγέλης, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Υπάρχουν δύο θέματα για το φαινόμενο της ανοσίας. Πρώτον, αν υπάρχει, πόση είναι η διάρκειά της σε ένα άτομο που έχει μολυνθεί. Υπάρχουν στοιχεία ότι μπορεί να είναι έξι μήνες, μπορεί και δύο χρόνια. Και εμβόλιο να έχουμε ίσως να χρειάζεται παραπάνω από μία δόση σε βάθος χρόνου. Το δεύτερο είναι ότι για να έχουμε τη λεγόμενη προστασία σε πληθυσμιακό επίπεδο, πρέπει να χτυπήσουμε πολύ υψηλά νούμερα. Δηλαδή, θα πρέπει να μολυνθεί το 60% του πληθυσμού, περίπου 6-7 εκατ. πληθυσμού. Δεν θα το φτάσουμε ποτέ αυτό. Ούτε οι άλλες χώρες θα το φτάσουν».
   Μάσκες
   Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε: «Τα στοιχεία που έρχονται για τις μάσκες είναι διφορούμενα. Φαίνεται πως αυτές οι μάσκες που προτείνουμε τώρα στο κοινό είναι αυτές που θα προστατεύσουν τους άλλους από τους ασυμπτωματικούς. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που έρχονται από χώρες όπως η Ιαπωνία, όπου φαίνεται ότι βοηθάει στην ελάττωση της επιδημίας. Με βάση αυτό πάρθηκε η απόφαση. Ας το δοκιμάσουμε».
   «Αξιολογούμε τα δεδομένα και η δύναμη των αποδείξεων που έχουμε είναι ασθενής, Ακόμα και τα φάρμακα τα έχουμε δώσει απλά και μόνο με ενδείξεις», πρόσθεσε.
   Παιδιά-φορείς
   Τελικά τα παιδιά είναι ισχυροί φορείς του ιού; «Υπάρχουν κάποια στοιχεία που λένε ότι μπορεί να μην είναι τόσο μεταδοτικά. (…) Δεν έχουμε κάποιο γεγονος υπερμετάδοσης σε κάποιο σχολείο, όπως συνέβη στην κλινική Ταξιάρχαι», υποστήριξε ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Τα δεδομένα τα εξετάζουμε, δεν βασίζομαι σε αυτά και γι’ αυτό η επιστροφή στα σχολεία γίνεται με μικρότερη πυκνότητα, ανοιχτές αίθουσες κλπ. Σε φάση αναγκαιότητας είμαστε, δεν μπορεί να παραμείνει η κοινωνία σε καραντίνα. Όλοι πρέπει να πάρουμε ένα κομμάτι του ρίσκου».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. ΚΟΥΛΗΣ: "Αν αποτύχουμε εσείς, ο λαός, θα φταίτε, όχι εμείς".
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έλεγχος των τιμών αλλά και στο θέμα των οικονομικών επιπτώσεων, οι οποίες όπως αποκάλυψε δεν γνωρίζει πόσο θα είναι.
  Μάλιστα, ακόμα μία φορά μετέθεσε μέρος της ευθύνης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στους πολίτες, λέγοντας πως θα είναι και δικιά τους αποτυχία αν το «άνοιγμα» δεν πάει καλά.
  Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή υπηρέτησε μια πολιτική που λάμβανε υπόψιν της πολύ σοβαρά τα επιστημονικά δεδομένα. Η επιστήμη σε αντίθεση με τα δόγματα και τους μάγους δεν κατέχει το αλάθητο. Δεν υπάρχει παντού συμφωνία όλων των επιστημόνων. Η στρατηγική μας για τα τεστ υποδείχθηκε από την επιτροπή επιστημόνων και αποδείχθηκε σωστή. Τεστάραμε αυτούς που μας υποδείχθηκε ότι πρέπει να τεστάρουμε. Φυσικά και τα τεστ θα αυξηθούν».
  «Αν αποτύχουμε θα έχουμε αποτύχει όλοι συνολικά. Και η κυβέρνηση και οι πολίτες και όλοι. Υπάρχει ένας σκοτεινός κόσμος στο διαδίκτυο που χυδαιολογεί και ποντάρει στην εθνική αποτυχία. Ας τους αφήσουμε στα τάρταρα του διαδικτύου.
  Ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η υγειονομική κρίση. Δεν ξέρουμε τίποτα. Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τουρισμό».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Goldman Sachs αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένη.
  Οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν το COVID-19 είναι:
  Καθώς η επίδραση της πανδημίας COVID-19 στην παγκόσμια οικονομία και τη σύγχρονη κοινωνία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, διαγνωστικά (δοκιμές για λοίμωξη), θεραπείες (για τη θεραπεία συμπτωμάτων COVID-19) και εμβόλια (για την πρόληψη μόλυνσης του SARS -CoV2) αναπτύσσονται.
  Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι διαγνωστικών εξετάσεων: μοριακοί και ορολογικοί.
  Ενώ οι μοριακές δοκιμές αναλύουν την παρουσία ιογενούς λοίμωξης, οι ορολογικές εξετάσεις ανιχνεύουν την παρουσία αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού στο αίμα (υπονοεί ανοσία).
  Από τα ~49 διαγνωστικά τεστ που εγκρίθηκαν από το FDA βάσει της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA), πάνω από το 80% είναι μοριακά.
  Ωστόσο, καθώς οι πολιτικοί, πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αρχίζουν να σκέφτονται την επανεκκίνηση της οικονομίας, οι ορολογικές δοκιμές με υψηλή εξειδίκευση βρίσκονται το επίκεντρο.
  Από την πλευρά της θεραπείας, υπάρχουν δύο ευρείες ομάδες για το COVID-19 – προφυλακτικά εμβόλια και θεραπεία.
  Τα εμβόλια προορίζονται να παρέχουν προστασία από τη μόλυνση και να παρέχουν ανοσία σε άτομα που δεν έχουν εκτεθεί στον COVID-19, ενώ οι θεραπείες αντιμετωπίζουν τα διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με το COVID-19, όπως το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.
  Σύμφωνα με το Milken Institute, 19, υπήρχαν πάνω από 250 θεραπείες στις 27 Απριλίου, με 96 από αυτές να είναι εμβόλια και 55 αντισώματα.
  Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ΠΟΥ, υπάρχουν 89 εμβόλια που βρίσκονται σε εξέλιξη, επτά από τα οποία βρίσκονται σε κλινική ανάπτυξη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι θεραπείες για το COVID-19 περιλαμβάνουν εγκεκριμένα φάρμακα που μπορούν να επανατοποθετηθούν, αντιιικές θεραπείες που εξουδετερώνουν τον ιό, θεραπείες αντισωμάτων που εισάγουν εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του ιού και θεραπείες ανάρρωσης πλάσματος, στις οποίες χορηγείται πλάσμα από ασθενείς που ανάρρωσαν.
   Από τη θεραπευτική πλευρά, το remdesivir της Gilead και το κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron είναι περισσότερο στο επίκεντρο.
   Το remdesivir της Gilead είναι ένας αναστολέας Nuc που τερματίζει τον ιικό αναδιπλασιασμό εμποδίζοντας τη λειτουργία των εξαρτώμενων από RNA πολυμεράσης (ένα ένζυμο που καταλύει τον πολλαπλασιασμό του RNA), με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ιού.
   Μέχρι στιγμής, υπάρχουν δεδομένα για το remdesivir στο COVID-19, αλλά περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα της Φάσης 3 στα τέλη Απριλίου (για σοβαρούς ασθενείς), στα τέλη Μαΐου (για μέτριους ασθενείς) και δεδομένα από τη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το NIAID στα μέσα έως τα τέλη Μαϊου.
   Η Regeneron αναπτύσσει ένα νέο κοκτέιλ πολλαπλών αντισωμάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για το COVID-19 σε μολυσμένα άτομα.
   Αυτή η θεραπεία θα χρησιμοποιήσει δύο μη αποκαλυμμένα αντισώματα που στοχεύουν σε διαφορετικά μέρη του ιού για προστασία έναντι πολλαπλών ιικών παραλλαγών.
   Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron θα είναι έτοιμο να εισέλθει στην κλινική μελέτη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, με στόχο την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων ανά μήνα έως το τέλος του καλοκαιριού.
   Καθώς σχετίζεται με τη συμπτωματική ανακούφιση του COVID-19, οι αναστολείς αντι-IL6 βρίσκονται σε εξέλιξη, με το Actemra της Roche να βρίσκεται σε δοκιμή Φάσης 3 και το Regeneron της Sanofi να βρίσκεται στη δοκιμή Φάση 2/3.
   Στο τελευταίο, στο μέλλον, η δοκιμή Φάσης 3 θα περιλαμβάνει μόνο «κρίσιμους» ασθενείς με αποτελέσματα που αναμένονται τον Ιούνιο και τις υπόλοιπες παγκόσμιες μελέτες στο τρίτο τρίμηνο του 2020.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Οι ορολογικές δοκιμές (δηλ. παρουσία αντισωμάτων) μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την ανοσία της αγέλης (την αντίσταση στην εξάπλωση της νόσου εντός ενός πληθυσμού που προκύπτει από ένα αρκετά υψηλό ποσοστό ατόμων που είναι ανοσοποιημένα στην ασθένεια), κάτι που είναι σημαντικό γιατί όταν περίπου το 60% του πληθυσμού είναι άνοσο από τον ιό, ένα «επόμενο κύμα» μολύνσεων που προέρχεται από την ίδια έκδοση του ιού είναι απίθανο.
   Αρκετές εταιρείες αναπτύσσουν δοκιμές αντισωμάτων για να μετρήσουν τους δείκτες ανοσολογικής απόκρισης στον COVID-19, συγκεκριμένα αντισώματα ανοσοσφαιρίνης Μ (IgM) και ανοσοσφαιρίνης G (IgG).
   Καθώς το σώμα καθαρίζει από τη λοίμωξη, υπάρχει αύξηση στα αντισώματα IgG, τα οποία παρέχουν μακροπρόθεσμη ανοσία.
   Έτσι, τα COVID-19 IgM αντισώματα μπορεί να υποδεικνύουν πιο πρόσφατη έκθεση στον ιό και η ανίχνευση αντισωμάτων COVID-19 IgG μπορεί να υποδηλώνει μεταγενέστερο στάδιο μόλυνσης.
   Για να προσδιοριστεί το στάδιο της μόλυνσης, είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη δοκιμή που να προσδιορίζει το συγκεκριμένο παρόν αντίσωμα παρά ένα πολύ ευαίσθητο τεστ που ποσοτικοποιεί τα επίπεδα του αντισώματος.
   Για το σκοπό αυτό, επισημαίνουμε δύο ορολογικές δοκιμές: Abbott’s, το οποίο έχει ειδικότητα και ευαισθησία 99,6% και 86,4%, αντίστοιχα, και Roche, το οποίο έχει ειδικότητα και ευαισθησία> 99% και> 95%, αντίστοιχα.
   Με βάση τα διάφορα προτεινόμενα σχέδια για την πορεία στις ΗΠΑ, εκτιμούμε ότι η χώρα θα χρειαζόταν περίπου 50 έως 100 εκατομμύρια δοκιμές αντισωμάτων ανά μήνα.
   Στις ΗΠΑ, η Abbott δεσμεύτηκε να αποστείλει 4 εκατομμύρια δοκιμές τον Απρίλιο, αυξάνοντας στα 20 εκατομμύρια τις δοκιμές τον Ιούνιο ενώ σημειώνει ότι τα όργανα δοκιμών της μπορούν να εκτελέσουν έως 100 έως 200 δοκιμές ανά ώρα.
   Η Roche συνεργάζεται επί του παρόντος με το FDA για μια EUA στις δοκιμές της και σκοπεύει να φτάσει την ικανότητα των 100 εκατομμυρίων δοκιμών ανά μήνα έως τον Ιούνιο, με στόχο να αυξηθεί περαιτέρω προς το τέλος του έτους.
   Σύμφωνα με τη Roche, τα όργανα της μπορούν να εκτελέσουν έως και 300 δοκιμές ανά ώρα, ανάλογα με τον αναλυτή που χρησιμοποιείται.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 7. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΑΜΥΝΤΑΣ" ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ.
  H xορήγηση του φαρμάκου AMY-101 σε ασθενή COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της κλινικής εικόνας του
  Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία «Aμύντας», σε συνεργασία με ένα διεθνές δίκτυο ερευνητών και κλινικών συνεργατών, δημοσίευσε σήμερα τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα από την χορήγηση του πειραματικού φαρμάκου ΑΜΥ-101 σε ασθενή με COVID-19 στο διεθνές περιοδικό κλινικής ανοσολογίας Clinical Immunology.
  Το φάρμακό ΑΜΥ-101 είναι πεπτιδικός αναστολέας της πρωτεΐνης του συμπληρώματος C3 και ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση, παρεμποδίζοντας την ανεξέλεγκτη ενεργοποίηση τη φυσικής ανοσίας του οργανισμού.
  Πρόσφατα η ίδια ερευνητική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Λάμπρη, παρουσίασε τον μηχανισμό με τον οποίο το AMY-101 μπορεί να περιορίσει την υπερ-φλεγμονώδη απόκριση που οδηγεί τους ασθενείς COVID-19 στην εκδήλωση συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).
  H xορήγηση του φαρμάκου AMY-101 σε ασθενή COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της κλινικής εικόνας του, την ελάττωση βασικών κλινικών δεικτών φλεγμονής και τη σταδιακή βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας του ασθενούς με υποχώρηση των συμπτωμάτων της πνευμονίας λόγω λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2.
  www.bankingnews.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η έλλειψη ορθολογικού μηχανισμού επιβραβεύσεως ή τιμωρίας ως αιτία των κοινωνικών δεινών. ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΙΡΑΣ.
  Τσιόδρας: "επειδή δεν ξέρω το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός, σας έκλεισα όλους μέσα για προληπτικούς λόγους".
  Όπως το είχαμε προβλέψει, για κάθε νέα κυβίστηση όπως αυτή με τις μάσκες, ο Ρανταπλάν της λοιμωξιολογίας θα χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία, "τα δεδομένα αλλάζουν, υπάρχει αβεβαιότητα, κλπ".
  Από εδώ και πέρα αυτό θα επαναλαμβάνει, όση κοινωνική καταστροφή και να προξενήσει.
  Ο Nassim Nicholas Taleb είχε δίκιο στο βιβλίο του, Skin in the Game - Hidden Asymmetries in Daily Life
  "Αν ένας δρών ενθυλακώνει οφέλη από μία πολιτική που θεσπίζει, χωρίς να αναλαμβάνει κάποιο ρίσκο, οι οικονομολόγοι το θεωρούν πρόβλημα ελλιπών κινήτρων.
  Αντιθέτως ο Taleb θεωρεί ότι είναι πρόβλημα ασυμμετρίας. Ένας δρών απολαμβάνει τα οφέλη, ενώ κάποιος άλλος υπόκειται στις συνέπειες των κινδύνων.
  If an actor pockets some rewards from a policy they enact or support without accepting any of the risks, economists consider it to be a problem of "missing incentives". In contrast, to Taleb, the problem is more fundamentally one of asymmetry: one actor gets the rewards, the other is stuck with the risks."
  Αυτό κάνει ο Τσιόδρας και η συμμορία των "ειδικών". Απολαμβάνουν τα οφέλη της προβολής, των αξιωμάτων, των υψηλών μισθών, αλλά δεν υπόκεινται στις τιμωρίες και στις ζημίες που οφείλει να υποστεί κάποιος σε περίπτωση αποτυχίας.
  Είναι πρόβλημα αντεστραμμένου μηχανισμού επβραβεύσεως ή τιμωρίας. Επιβραβεύονται οι ηλίθιοι και ανίκανοι, και τιμωρούνται οι σοφοί και ικανοί.
  Στο έργο του James Fraser, Ο Χρυσός Κλώνος (The Golgen Bough), αναφέρεται ότι στην Αφρική, στις παλαιές εποχές, υπήρχε ο φύλαρχος που συγχρόνως ήταν μάγος και βροχοποιός. Είχε τεράστια εξουσία και πλούτο, διότι η φυλή περίμενε απ' αυτόν να φέρει την πολυπόθητη βροχή με τα μαγικά του. Αν τα κατάφερνε, συνέχιζε να απολαμβάνει την εξουσία του. Αν όμως αποτύγχανε να φέρει την βροχή, είτε εξορίζετο, είτε εθανατόνετο.
  Ο Τσιόδρας στην χειροτέρα των περιπτώσεων, θα παραιτηθεί από την συγκεκριμένη θέση και θα συνεχίσει την σταδιοδρομία του ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
  Αρκετός κόσμος δεν γνώριζε ή λησμόνησε ότι επί υπουργίας Αβραμόπουλου συμμετείχε ως σύμβουλος στο υπουργείο υγείας, και είναι συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο-έγκλημα της γρίπης των πτηνών με τα αχρείαστα και άχρηστα εμβόλια, και την θανάτωση εκατομμυρίων υγιών πτηνών.
  Όσο δεν υπάρχει ορθολογικός μηχανισμός επβραβεύσεως ή τιμωρίας που να τιμωρεί τους ανικάνους, τόσο η "ιατρική" θα ολισθαίνει στο σόφισμα "better safe than sorry".
  Με αυτή την διεστραμμένη "λογική" βαδίζουμε, και είναι αυτή η λογική που οδήγησε την ηθοποιό Angelina Jolie να κάνει προληπτική διπλή μαστεκτομή. Το διαφήμισε κιόλας!
  Με την ίδια λογική όλοι οι άνδρες πρέπει να κάνουν προληπτική αφαίρεση γεννητικών αδένων για να γλυτώσουν από τον καρκίνο των όρχεων. Το τραγικό δεν είναι η επιλογή της Jolie, αλλά το ότι υπάρχουν τσαρλατάνοι-"ιατροί" που έδωσαν την συγκατάθεσή τους και προχώρησε σε ένα τέτοιο ατόπημα.
  Αυτό άλλωστε ήταν και το σόφισμα του Τσιόδρα, "επειδή δεν ξέρω το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός, σας έκλεισα όλους μέσα για προληπτικούς λόγους".
  Προφανώς ο κάθε Τσιόδρας μπορεί να σκέφτεται με τέτοιο εγκληματικό τρόπο, διότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μία κοινωνία που να του απαντά, "Αν όμως κάνεις λάθος, θα σε κρεμάσουμε ανάποδα".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. «Ingenuity»: Tο πρώτο ρομποτικό ελικόπτερο της NASA που θα πετάξει σε άλλο πλανήτη.
  «Ingenuity» θα λέγεται το πρώτο ρομποτικό ελικόπτερο, το οποίο θα πετάξει σε άλλο πλανήτη.
  Το ελικόπτερο θα εκτοξευθεί με προορισμό τον Άρη φέτος το καλοκαίρι μαζί με το -επίσης «βαφτισμένο» από μαθητή- ρομποτικό ρόβερ Perseverance (Επιμονή) της αποστολής Mars 2020 της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).
  Η NASA είχε διοργανώσει σχετικό διαγωνισμό ονοματοδοσίας και επελέγη τελικά το εν λόγω όνομα για το ελικόπτερο, το οποίο θα κινείται με ηλιακή ενέργεια στον ουρανό του Άρη. Το Ingenuity, βάρους 1,8 κιλών, θα προσαρτηθεί στο κάτω μέρος του Perseverance και όταν φθάσει στον γειτονικό πλανήτη, τον Φεβρουάριο του 2021, θα αυτονομηθεί ανοίγοντας τα φτερά του. Θα κάνει σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις στη διάρκεια ενός μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική εναέρια εξερεύνηση του Άρη από πιο εξελιγμένα ελικόπτερα, τα οποία θα διαθέτουν και επιστημονικά όργανα.
  Το Ingenuity δοκιμάστηκε επιτυχώς στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια. Τώρα γίνεται, μαζί με το Perseverance, η τελική συναρμολόγησή τους στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Η εκτόξευσή τους θα γίνει με πύραυλο Atlas V της United Launch Alliance από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.
  Η αποστολή Mars 2020 θα αναζητήσει ίχνη παλαιάς ή τωρινής ζωής στον «κόκκινο» πλανήτη και γι' αυτόν τον σκοπό θα συλλέξει δείγματα, τα οποία για πρώτη φορά θα σταλούν στη Γη προκειμένου να αναλυθούν από τους επιστήμονες εξονυχιστικά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γ.Σαρόγλου: ««Αν δεν γίνει τώρα η προσπάθεια, αναγκαστικά θα το κάνει η φύση τον Νοέμβριο».
  Ο Γιώργος Σαρόγλου, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών.
  «Αν δεν γίνει τώρα η προσπάθεια, αναγκαστικά θα το κάνει η φύση τον Νοέμβριο, όπου θα έχουμε και τα σχολεία ανοιχτά και τη γρίπη να είναι εδώ και τον κορωνοιό και το ψύχος. Ο κίνδυνος τότε θα είναι υπαρκτός».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΥ: «Αναπόφευκτο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού γιατί ο κόσμος δεν έχει αναπτύξει ανοσία»!
   Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αναπόφευκτο επειδή η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ανοσία, δηλώνει σε συνέντευξη της στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία Μελίτα Βοϊνόβιτς.
   «Πρόκειται για έναν απολύτως νέο ιό και ανοσία στον ιό αυτό έχει αποκτήσει ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού. Γι' αυτό λοιπόν, έως ότου υπάρξει ειδική προστασία, το εμβόλιο, δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε ένα δεύτερο κύμα», δήλωσε η Βοϊνόβιτς.
   Σύμφωνα με την ίδια, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί η εμπειρία από το πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να μην επιτραπεί κατά την διάρκεια του δεύτερου κύματος να υπάρξει μια απότομη έξαρση της διασποράς του ιού.
   «Αναμένουμε ότι το σύστημα υγείας και το σύστημα υγειονομικής και επιδημιολογικής εποπτείας θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μαζί ώστε να εντοπίζονται οι μικρές εστίες και να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό», πρόσθεσε η ίδια.
   Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η ίδια στη ανάγκη τήρησης του περιορισμού των επαφών καθώς, όπως λέει, αν αξιοποιηθούν οι γνώσεις που έχουν αποκτηθεί, «θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε το επίπεδο των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα έως ότου μάθουμε πως δημιουργείται η ανοσία».
   Η Μελίτα Βοϊνόβιτς , αναφερόμενη στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται δοκιμαστικά σήμερα, είπε ότι δεν έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στην θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό, αλλά βοηθούν σε ξεχωριστές περιπτώσεις.
   Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ρωσία διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα του ΠΟΥ με την ονομασία «Αλληλεγγύη» είναι ένα πρόγραμμα που ασχολείται με την αναζήτηση ενός τέτοιου φαρμάκου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν περισσότερες από 100 χώρες.
   Προειδοποίηση ότι η επιδημία δεν πρέπει να οδηγήσει σε παραμέληση των προγραμμάτων εμβολιασμού
   Η επιδημία του κορωνοϊού, που φαίνεται ότι βρίσκεται σε υποχώρηση στην δυτική Ευρώπη, αλλά οξύνεται στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, δεν πρέπει να οδηγήσει σε αναζωπύρωση άλλων ασθενειών εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης στον εμβολιασμό, προειδοποιεί η διεύθυνση για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
   «Οι υπηρεσίες εμβολιασμού είναι ζωτικής σημασίας. Εάν έχουν διακοπεί, πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν για την επαναλειτουργία τους», δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου από την Κοπεγχάγη.
   Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί κυρίως για την ιλαρά, η οποία έχει προσβάλει 6.000 άτομα κατά τους πρώτους μήνες του έτους.
   «Ο εμβολιασμός δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικός», δήλωσε από την πλευρά του ο Σοντάρτα Ντάτα, εμπειρογνώμονας του ΠΟΥ αρμόδιος για τα εμβόλια. «Η ιλαρά και άλλες λοιμώδεις νόσοι είναι απολύτως παρούσες ανάμεσά μας. Η στιγμή για να τις προλάβουμε είναι τώρα».
   «Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιτρέψουμε στο σύστημα υγείας να λειτουργήσει παράλληλα με τη φροντίδα για τους ασθενείς του κορωνοϊού».
   «Τα συστήματα υγείας παροχής παράλληλων υπηρεσιών μπορούν να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία και επιμονή για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων κυμάτων λοιμώξεων με τον κορωνοϊό και την αυξανόμενη ζήτηση για την παροχή άλλων υπηρεσιών υγείας», επέμεινε ο Χανς Κλούγκε.
   Η ευρωπαϊκή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εκτείνεται από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό και περιλαμβάνει 53 ετερόκλητες χώρες, από την Ρωσία μέχρι την Ανδόρα. Στην ζώνη αυτή έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και 129.344 θάνατοι της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. ΜΚΟ του Κούλη στη Λέσβο έκανε ειδικό χάρτη για να διευκολύνει την εισβολή των αλλοδαπών.
  Αδυνατεί να το πιστέψει ανθρώπινος νους ότι υπάρχει κράτος στον κόσμο που να επιτρέπει σε ύποπτες ΜΚΟ να διευκολύνουν την παραβίαση των συνόρων του και την εισβολή αλλοδαπών στο έδαφός του.
  Κι όμως, αυτό γίνεται στην Ελλάδα, όπου εκατοντάδες ΜΚΟ, υπό την προστασία και καθοδήγηση του “μεγάλου νταβατζή”, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Μετανάστες (UNHCR) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και διαπράττουν ένα διεθνές έγκλημα, που είναι η επί σκοπώ δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού μιας χώρας.
  Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται, με την ακατανόητη ανοχή του ελληνικού κράτους, υπενθυμίζουμε τη μελέτη του Πανεπιστημίου Τούρκου της Φινλανδίας, που στην ουσία λέει ότι επειδή έχει αλλάξει η δημογραφία στη Λέσβο, η Ελλάδα ασκεί μειωμένη κυριαρχία στο νησί, την οποία αναγκάστηκε να αποδομήσει με τεκμηριωμένη απάντηση ο πρέσβης μας στο Ελσίνκι, κ. Αυφαντής.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυδοσίας των ΜΚΟ, ο επεξηγηματικός χάρτης που είναι αναρτημένος στο παράνομο Παρατηρητηρίο των ΜΚΟ στο ακρωτήρι Κόρακας αλλά και στο Καμπ της Συκαμιάς..
  Την φωτογραφία δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με το σχόλιο:
  “Αναλυτικός χάρτης, για να μη χάσει κανένας τον δρόμο. Υπάρχουν και ζώνες αποβίβασης, όπως στην Νορμανδία. Κατά τα λοιπά, όλα είναι τυχαία και αύριο είναι Πέμπτη…..”
  Πηγή: Lesvospost.com – FACEBOOK 29/4/4020, Τουρκικά Νέα
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νίκος Ταμουρίδης: Ο λαθροεποικισμός συνεχίζεται αμείωτος!
   Πολύ ευεργετικός αποδεικνύεται ο κορωνοϊός για τα ανθελληνικά σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου(!), 10.700 λαθροεισβολείς μεταφέρθηκαν στο 1ο τρίμηνο 2020 από τα νησιά σε δομές στην ενδοχώρα.
   Παράλληλα όμως, τα δήθεν κλειστά σύνορα ήταν ορθάνοικτα αφού άλλοι 9.100 ήρθαν στα νησιά από την Τουρκία στο ίδιο χρονικό διάστημα!
   Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι λαθροέποικοι προέρχονται από κράτη με βαρβαρικές συνήθειες, χωρίς πρόθεση να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και με στενούς φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία, με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την εσωτερική-εξωτερική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας.
   Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο κ. Μηταράκης, υπάρχουν στα νησιά μας 38.000 "πρόσφυγες και μετανάστες". Δεν μας είπε βέβαια, ότι όλοι αυτοί αποτελούν μια απίστευτη απειλή για την άμυνα των νησιών, καθώς και για την πληθυσμιακή αλλοίωσή τους, έτσι ώστε να κινδυνεύουν να γίνουν βορά των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας!
   Επιπλέον, μας αποκάλυψε ότι στις δομές φιλοξενίας υπάρχουν 100.000, που σημαίνει ότι μαζί με αυτούς που έχουν ήδη εισαγάγει στις πόλεις μας τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός είναι τέτοιος που προκαλεί σοκ και δέος για την κατάσταση στην Ελλάδα μας!
   Πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εκτός των 28 νέων hotspots που έχει ιδρύσει στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία μας, σχεδιάζει να δημιουργήσει και δεκάδες άλλα, για την μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών σε αυτά.
   Ο Νικόλαος Ταμουρίδης είναι Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ και Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η Βοσνία ξεκινά την απέλαση όλων των μεταναστών!
   Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την απέλαση όλων των μεταναστών εκτός από τους αποδειγμένα Σύρους πρόσφυγες στις αρχές του μήνα.
   Ωστόσο, το Πακιστάν αντιστέκεται στην προσπάθεια.
   Το μικρό, φτωχό έθνος των Βαλκανίων φιλοξενεί περίπου 10.000 μετανάστες σε όλα στα κέντρα υποδοχής του(!) (για την Ελλάδα οι αριθμοί αυτοί είναι πραγματικά αστείοι), οι περισσότεροι από τους οποίους αναμένουν την ευκαιρία να διασχίσουν τα κροατικά σύνορα και να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε η Φωνή της Ευρώπης, ο υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας, Φαχρουντίν Ραντόνσιτς, διέταξε να καταρτιστεί ένας κατάλογος παράνομων μεταναστών προς απέλαση, ισχυριζόμενος ότι η χώρα του έχει γίνει «χώρος στάθμευσης μεταναστών για την Ευρώπη»,!
   Δηλαδή εμείς τι να πούμε;
   Η Βοσνία είπε ότι θεωρεί όλους τους μη πρόσφυγες μετανάστες απλώς «οικονομικούς μετανάστες» και ως εκ τούτου δεν είναι επιλέξιμοι για άσυλο, ειδικά επειδή οι μετανάστες προέρχονται από έθνη που είναι οικονομικά καλύτερα από τη Βοσνία.
   Τώρα, ο Ράντονσιτς κατηγορεί την πακιστανική πρεσβεία ότι αρνείται να συνεργαστεί με τα μέτρα απέλασης αρνούμενη να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των μεταναστών, σύμφωνα με έκθεση της Balkan Insight.
   Το Υπουργείο Ασφαλείας πιστεύει ότι περισσότεροι από 3.000 από τους μετανάστες που φιλοξενούν είναι Πακιστανοί πολίτες. Αλλά δεν μπορούν να κινήσουν διαδικασίες εναντίον τους έως ότου επαληθευτούν οι ταυτότητές τους.
   Η πακιστανική πρεσβεία στη Βοσνία απάντησε στην κατηγορία του Ραντόνσιτς ισχυριζόμενος ότι ο Πρέσβης Μωάμεθ Χαλίντ Ράο είχε ήδη συναντηθεί με τον Ραντόνσιτς τον Ιανουάριο για να συζητήσει το θέμα. Ωστόσο, το Υπουργείο Ασφαλείας το διέψευσε, λέγοντας ότι η συνάντηση του Ιανουαρίου είχε να κάνει μόνο με τη διευθέτηση της μεταφοράς ενός νεκρού Πακιστανού πολίτη στη χώρα και όχι με το ζήτημα των παράνομων μεταναστών.
   Το Υπουργείο κατηγόρησε τον Πακιστανό πρεσβευτή για «ανεύθυνη συμπεριφορά», λέγοντας ότι αυτό «εγείρει περαιτέρω το ζήτημα της εμπιστοσύνης του κοινού στο έργο του και τη διαμονή του στη Βοσνία». Ο Ράντονιτς είπε ότι οι Πακιστανοί αρνούνται να επαληθεύσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις φωτογραφίες των μεταναστών που έχουν σταλεί από το Υπουργείο του στην πρεσβεία. Έχει απειλήσει να κηρύξει τον πρέσβη ¨ανεπιθύμητο πρόσωπο¨ εκτός εάν συνεργαστεί.
   Ο Ράντονιτς είπε ότι παρά την αντίσταση των Πακιστανών, το υπουργείο του εντόπισε δύο τρομοκράτες μεταξύ των μεταναστών, ταιριάζοντας τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με αυτά που βρέθηκαν σε όπλα σε μια τρίτη χώρα.
   Ως πιθανή λύση, το Υπουργείο Ασφαλείας πρότεινε έναν νέο νόμο που θα καθιστούσε υποχρεωτικό για τους μετανάστες που αρνούνται να παράσχουν την κατάλληλη ταυτοποίηση να κρατούνται υπό αστυνομική κράτηση και απαγορεύεται να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής έως ότου επαληθευτεί η ταυτότητά τους.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  3. Στην Ελλάδα του προδότη Κούλη. Εν μέσω κορωνοϊού: Στη Βουλή διάταξη που θα επιταχύνει την απονομή ασύλου.
   Την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού, στη Βουλή κατατέθηκε διάταξη, από το υπουργείο Μετανάστευση, μέσα από την οποία θα υπάρξει επιτάχυνση της απονομής ασύλου στους αλλοδαπούς.
   Υπάρχουν ακόμα διατάξεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά , για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών.
   Συγκεκριμένα ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται η σύντμηση των προθεσμιών εντός των οποίων πρέπει να εκδίδεται η απόφαση επί των παράτυπων μεταναστών αιτούντων άσυλο που έλαβαν απορριπτική απόφαση σε πρώτο βαθμό, ενώ αυτές των διαμενόντων στα νησιά εξετάζονται κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, βελτιώνεται η λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών Προσφυγών.
   Οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νήσων («ΚΕΔΝ»), που δημιουργούνται για την προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία ή βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής. Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη οι νέες αυτές Δομές θα λειτουργούν μόνο σε νησιά ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
   Συστήνεται Μητρώο Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ορίζονται οι προϋποθέσεις εγγραφής των ανωτέρω Οργανώσεων στο Μητρώο και παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για τη διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων.
   Σκοπός του Μητρώου αυτού είναι η πλήρης καταγραφή όλων των δραστηριοποιούμενων στην Ελλάδα Οργανώσεων στον τομέα της μετανάστευσης.
   Η απόφαση κράτησης για πρόσωπα που συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια ή τη δημόσια τάξη να λαμβάνεται μόνο από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή.
   Σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής, ο αιτών κρατείται σε Προαναχωρησιακά Κέντρα, μέχρι την απομάκρυνσή του ή την τελεσίδικη αποδοχή της αίτησής του. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί στην τήρηση της νομιμότητας, δεν εφαρμόζεται ωστόσο σε ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της ηλικίας τους.
   Αρμόδια αρχή για την προστασία των ασυνόδευτων και χωρισμένων ανηλίκων είναι πλέον η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εξειδικεύονται οι αρμοδιότητές της.
   Αρμόδιες Αρχές Παραλαβής για την πλήρη καταγραφή αιτήσεων διεθνούς προστασίας μπορούν να είναι πλέον και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκειμένου να καταστεί ταχύτερη και πιο αποτελεσματική η διαδικασία πλήρους καταγραφής του άρθρου 65 του ιδίου νόμου.
   Σε περίπτωση παραβίασης καθήκοντος συνεργασίας από τους αιτούντες διεθνούς προστασίας, να τεκμαίρεται η σιωπηρή ανάκληση της αίτησής τους. Η τροποποίηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη για την εμπέδωση του επιβαλλόμενου καθήκοντος συνεργασίας από τους αιτούντες με τρόπο, ώστε η παραβίασή του να συνεπάγεται σιωπηρή ανάκληση της αίτησης και όχι την απόρριψή της ως προδήλως αβάσιμης. Με την προτεινόμενη τροποποίηση αναμένεται να αποσυμφορηθεί σε αρκετά σημαντικό βαθμό ο όγκος των προς εξέταση αιτήσεων.
   Αξιοποιούνται στο έπακρο οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και προβλέπεται ένας νέος τρόπος επίδοσης της απόφασης, πιο άμεσος και λειτουργικός, εξοικονομώντας χρόνο και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ενδεχόμενες πρακτικές δυσχέρειες των καθιερωμένων τρόπων επίδοσης. Αντίστοιχα, προβλέπεται η δυνατότητα παροχής όλων των πληροφοριών, που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό έντυπο, και με ψηφιακό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΩΝ;
  Ιφικράτης Αμυράς
  Ακόμη δεν έχουμε λάβει εξηγήσεις γιατί οι κορωνο-σερίφηδες έκλεισαν τα νοσοκομεία λοιμωδών που είχε η Ελλάδα. Αυτοί που σήμερα τάχα ενδιαφέρονται για την υγεία μας, ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την επαναλειτουργία νοσοκομείων αποκλειστικώς για λοιμώδη νοσήματα.
  Γιατί δεν φώναζε τόσα χρόνια ο νεοβυζαντινός ψάλτης επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει εξειδικευμένα νοσοκομεία λοιμωδών;
  Ίσως επειδή περίμενε οδηγίες από τον Bill Gates και την συμμορία του GAVI.
  Όταν έκλεισε το Νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων της Θεσσαλονίκης, με ιστορία 100 ετών, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, ο τσαρλατάνος Τσιόδρας περί άλλα τύρβαζε.
  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους κορωνο-σερίφηδες να επιτύχουν μία προπαγανδιστική νίκη στο μυαλό του Λαού, ισχυριζόμενοι ότι τάχα έσωσαν την υγεία του δια της μαζικής φυλακίσεως.
  Καθημερινώς πρέπει να διαφωτίζουμε τον Λαό ανατρέποντας το αφήγημα των κορωνο-σερίφηδων. Η μαζική φυλάκιση του Λαού κατέστρεψε την υγεία του. Αν ηττηθούμε σε αυτήν την μάχη, έρχονται νέες μαζικές και επαναλαμβανόμενες φυλακίσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλό είναι να μάθουμε ποια είναι η μορφή που θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα οι πολιτικοί αρχηγοί.
  Παναγιώτης Λιάκος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στο Global Forum στο Ισραήλ (στις 11 Ιουνίου 2018) ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».
  Από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. ίσως να μην είναι γνωστό σε ορισμένους ο όρος «νατιβισμός». Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα. Στο εξωτερικό, όμως, έχει γίνει «καραμέλα». Ας δούμε πώς ορίζει τον νατιβισμό το λεξικό Μπαμπινιώτη (Β΄ έκδοση, σελ. 1.165): «Νατιβισμός (ο) [χωρ. πληθ.] 1. ΚΟΙΝΩΝΙΟΛ. τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ. ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών».
  Οι απορίες είναι εύλογες. Γιατί ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία ο νατιβισμός; Είναι κακό στην πατρίδα μας οι πολίτες να θέλουν να συμβάλλουν στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση ελληνικών πολιτιστικών συνθηκών, ηθών και εθίμων; Είναι κακό να προηγείται το συμφέρον του ελληνικού λαού από εκείνο των ισλαμιστών εποίκων; Κι αν συγκρουστούν τα συμφέροντα των αυτοχθόνων Ελλήνων με εκείνα των ισλαμιστών, που θα επιδιώξουν, όπως διατάσσει το Κοράνι, να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο, η Νέα Δημοκρατία τίνος το μέρος θα πάρει, αφού την ενοχλούν οι… νατιβιστές;
  Ολες οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα, νέτα σκέτα: Προηγούνται στην Ελλάδα οι Ελληνες ή είναι ουραγοί; Οφείλουν να ορίζουν τα του οίκου τους ή μόνο πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό για τα ρουσφέτια και τα έξοδα του ισλαμικού εποικισμού της χώρας; Καλό είναι να τα πουν πριν από τις κάλπες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Α. Γιατί δεν ασκείται Εθνική Υγειονομική Πολιτική; Ο ρόλος του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) Ιφικράτης Αμυράς
  Δεν χρειάζεται παρατηρητικότητα για να καταλάβει κάποιος ότι ο Τσιόδρας λειτουργεί ως τοπικός αντιπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Καθημερινώς διαβάζει τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ, από εκεί ενημερώνεται. Αυτό που δεν είναι τόσο φανερό, είναι το γιατί το κάνει.
  Γιατί δεν ασκείται μία εθνική πολιτική υγείας; Γιατί η Ελλάδα δεν διαθέτει ένα δικό της σχέδιο εξόδου από την υγειονομική κρίση;
  Γιατί καθημερινώς ο Τσιόδρας και το υπουργείο υγείας αντιγράφουν και εφαρμόζουν ό,τι λέει ο ΠΟΥ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Προλήψεως και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC, αντίστοιχος του Αμερικανικού CDC;
  Διότι ο ΠΟΥ λειτουργεί όπως το ΔΝΤ σε θέματα οικονομίας.
  Διότι το κατοχικό καθεστώς εδώ και πολλλά χρόνια, έχει δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα με ένα σωρό νομικές δεσμεύσεις σε θέματα υγείας, και έχει εκχωρήσει την υγειονομική πολιτική της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς.
  Όπως ακριβώς κατήργησε το εθνικό νόμισμα, και εκχώρησε την νομισματική πολιτική της χώρας σε υπερεθνικούς οργανισμούς, έτσι έπραξε και με την υγειονομική της πολιτική.
  Υπάρχει κάτι που ονομάζεται Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός, International Health Regulations, και οι χώρες που προσυπογράφουν, οφείλουν να ενσωματώσουν στην εθνική τους νομοθεσία τις εντολές του ΠΟΥ.
  https://eody.gov.gr/diethnis-ygeionomikos-kanonismos/. (...Ο σκοπός και το πεδίο εφαρμογής του ΔΥΚ , όπως ορίζονται στο άρθρο 2 αυτού, είναι: – η πρόληψη – η προστασία – ο έλεγχος και – η απόκριση σε συμβάντα διεθνούς υγειονομικού ενδιαφέροντος με κίνδυνο παγκόσμιας διασποράς.)
  Ενώ η φρασεολογία ακούγεται αθώα, αν διαβάσει κάποιος τους συνδέσμους στα αγγλικά, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για επιβολή ξένων κανόνων υγείας, και εξάρθρωση του εθνικού συστήματος υγείας.
  https://www.who.int/ihr/Intro_legislative_implementation.pdf?ua=1, A brief introduction to implementation in national legislation - IHR 2005
  https://www.who.int/ihr/legal_issues/en/
  "Σύμφωνα με τον ΔΥΚ, οι χώρες έχουν συμφωνήσει να εκπληρώσουν έναν αριθμό υποχρεώσεων οι οποίες συμβάλλουν στην αποτελεσματική παρακολούθηση, αντίδραση, επαλήθευση, και γνωστοποίηση συγκεκριμένων υγειονομικών συμβάντων, τα οποία θα είχαν επιπτώσεις στην διεθνή κοινότητα.
  Για να στηριχθούν οι χώρες προκειμένου να εκπληρώσουν τις διεθνείς υγειονομικές ρυθμιστικές υποχρεώσεις τους, ο ΠΟΥ παρέχει οδηγίες στο πώς να εναρμονιστεί το εσωτερικό τους δίκαιο με το πλαίσιο του ΔΥΚ. Αυτό με την σειρά του διευκολύνει την πλήρη εφαρμογή του ΔΥΚ.
  (εναρμόνιση της εσωτερικής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό δίκαιο, είναι η συνήθης φρασεολογία των ευρωραγιάδων για να εξαλείψουν ο,τιδήποτε θυμίζει εθνικό κράτος).
  Όσοι θεωρούν αθώα και ανώδυνη την φράση "εναρμόνιση" του εσωτερικού δικαίου με τους ρυθμιστικούς κανόνες του ΠΟΥ, δεν κατανοούν ότι ουσιαστικώς σημαίνει την πλήρη κατάργηση κάθε εθνικής πολιτικής για την υγεία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Β. Γιατί δεν ασκείται Εθνική Υγειονομική Πολιτική; Ο ρόλος του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) Ιφικράτης Αμυράς

   Οι διάφοροι υγειονομικοί γραφειοκράτες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, μετατρέπονται σε απλοί διεκπεραιωτές ξένων εντολών και συμφερόντων.
   Προσοχή στην φρασεολογία που ακολουθεί:
   (2005), https://www.who.int/ihr/gcr-work-areas/en/
   Ενισχύοντας την υγειονομική ασφάλεια δια της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού"
   Ο όρος ασφάλεια, σημαίνει ότι μας καθορίζουν υπερεθνικοί οργανισμοί και ξένοι γραφειοκράτες την εθνική μας ασφάλεια σχετικά με θέματα υγείας, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για την ζωή των πολιτών.
   Σε αυτόν τον σύνδεσμο αναφέρονται ένα σωρό τομείς υγείας στους οποίους παρεμβαίνει ο ΠΟΥ στα εθνικά κράτη, και καθορίζει την πολιτική υγείας:
   Παρατηρητήριο επιδημιών (Global Outbreak Alert and Response Network),
   Υγειονομική επιμελητεία (public health logistics),
   Ανάλυση υγειονομικών κινδύνων (risk assessment),
   Θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα (Laboratory strengthening and biorisk management),
   Εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού πάνω στην εφαρμογή των κανόνων του ΠΟΥ
   Ταξιδιωτικές οδηγίες, και οδηγίες για μαζικές συναθροίσεις (International travel and health & mass gatherings)----Μας οριοθετούν μέχρι και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
   Αξιολόγηση και παρακολούθηση των δυνατοτήτων των εθνικών συστημάτων υγείας, ώστε να καθοριστούν οι υγειονομικές προτεραιότητες, και να αναπτυχθούν εθνικές πολιτικές για την εφαρμογή σχεδίων δράσεως με βάση τον ΔΥΚ. Μας καθορίζουν όλο το θεσμικό πλαίσιο δράσεως για την υγεία.
   Τα υγειονομικά σχέδια δράσεως για την Ελλάδα δεν χαράσσονται στο εσωτερικό από τους γελοίους κορωνο-σερίφηδες. Αυτά τα πιόνα δεν έχουν καμμία αξία. Απλώς μεταφράζουν στα ελληνικά τις ξένες εντολές.
   Ύστερα απ' αυτά τα αίσχη που έχει προσυπογράψει το κατοχικό καθεστώς από το 2005, είναι πασιφανές ότι δεν υφίσταται εθνική πολιτική για την υγεία.
   Ο ΠΟΥ παρεμβαίνει παντού. Από το πώς ακριβώς θα αντιδράσουμε σε μία επιδημία, μέχρι το πώς θα κάνουμε εργαστηριακή έρευνα.
   Είναι ξεκάθαρο ότι η υπαγωγή των εθνικών συστημάτων υγείας σε υπερεθνικούς οργανισμούς, ισοδυναμεί με παγκοσμιοποίηση στον χώρο της υγείας.
   Αυτό ακριβώς εκπροσωπεί ο ΠΟΥ, την μισητή παγκοσμιοποίηση στον χώρο της υγείας.
   Γι' αυτό παπαγαλίζει καθημερινώς ο Τσιόδρας τα δελτία τύπου του ΠΟΥ. Ένα υπαλληλάκι του ΠΟΥ είναι. Ένα πιόνι της παγκοσμιοποιήσεως στον χώρο της υγείας.
   Γι' αυτό δεν ασκείται εθνική επιδημιολογική πολιτική.
   Οι εθνικοί υγειονομικοί οργανισμοί υπόκεινται στον έλεγχο και στην αρμοδιότητα υπερεθνικών οργάνων. Με αποτέλεσμα, η ιατρική έρευνα και ό,τι έχει σχέση με την δημόσια υγεία, να έχει συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια. Τα πρωτόκολλα έρευνας, και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα προέρχονται υποχρεωτικώς από το εξωτερικό.
   Γι' αυτό το ιατρικό προσωπικό της Ελλάδος δεν διαθέτει καμμία ανεξαρτησία σκέψεως και δράσεως. Γι' αυτό δεν μιλάει. Γι' αυτό δεν διαμαρτύρεται για τα αίσχη του τσαρλατάνου Τσιόδρα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η έλλειψη ορθολογικού μηχανισμού επιβραβεύσεως ή τιμωρίας ως αιτία των κοινωνικών δεινών. Ιφικράτης Αμυράς
   Όπως το είχαμε προβλέψει, για κάθε νέα κυβίστηση όπως αυτή με τις μάσκες, ο Ρανταπλάν της λοιμωξιολογίας θα χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία, "τα δεδομένα αλλάζουν, υπάρχει αβεβαιότητα, κλπ".
   Από εδώ και πέρα αυτό θα επαναλαμβάνει, όση κοινωνική καταστροφή και να προξενήσει.
   Ο Nassim Nicholas Taleb είχε δίκιο στο βιβλίο του, Skin in the Game - Hidden Asymmetries in Daily Life
   "Αν ένας δρών ενθυλακώνει οφέλη από μία πολιτική που θεσπίζει, χωρίς να αναλαμβάνει κάποιο ρίσκο, οι οικονομολόγοι το θεωρούν πρόβλημα ελλιπών κινήτρων.
   Αντιθέτως ο Taleb θεωρεί ότι είναι πρόβλημα ασυμμετρίας. Ένας δρών απολαμβάνει τα οφέλη, ενώ κάποιος άλλος υπόκειται στις συνέπειες των κινδύνων.
   If an actor pockets some rewards from a policy they enact or support without accepting any of the risks, economists consider it to be a problem of "missing incentives". In contrast, to Taleb, the problem is more fundamentally one of asymmetry: one actor gets the rewards, the other is stuck with the risks."
   Αυτό κάνει ο Τσιόδρας και η συμμορία των "ειδικών". Απολαμβάνουν τα οφέλη της προβολής, των αξιωμάτων, των υψηλών μισθών, αλλά δεν υπόκεινται στις τιμωρίες και στις ζημίες που οφείλει να υποστεί κάποιος σε περίπτωση αποτυχίας.
   Είναι πρόβλημα αντεστραμμένου μηχανισμού επβραβεύσεως ή τιμωρίας. Επιβραβεύονται οι ηλίθιοι και ανίκανοι, και τιμωρούνται οι σοφοί και ικανοί.
   Στο έργο του James Fraser, Ο Χρυσός Κλώνος (The Golgen Bough), αναφέρεται ότι στην Αφρική, στις παλαιές εποχές, υπήρχε ο φύλαρχος που συγχρόνως ήταν μάγος και βροχοποιός. Είχε τεράστια εξουσία και πλούτο, διότι η φυλή περίμενε απ' αυτόν να φέρει την πολυπόθητη βροχή με τα μαγικά του. Αν τα κατάφερνε, συνέχιζε να απολαμβάνει την εξουσία του. Αν όμως αποτύγχανε να φέρει την βροχή, είτε εξορίζετο, είτε εθανατόνετο.
   Ο Τσιόδρας στην χειροτέρα των περιπτώσεων, θα παραιτηθεί από την συγκεκριμένη θέση και θα συνεχίσει την σταδιοδρομία του ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
   Αρκετός κόσμος δεν γνώριζε ή λησμόνησε ότι επί υπουργίας Αβραμόπουλου συμμετείχε ως σύμβουλος στο υπουργείο υγείας, και είναι συνυπεύθυνος για το σκάνδαλο-έγκλημα της γρίπης των πτηνών με τα αχρείαστα και άχρηστα εμβόλια, και την θανάτωση εκατομμυρίων υγιών πτηνών.
   Όσο δεν υπάρχει ορθολογικός μηχανισμός επβραβεύσεως ή τιμωρίας που να τιμωρεί τους ανικάνους, τόσο η "ιατρική" θα ολισθαίνει στο σόφισμα "better safe than sorry".
   Με αυτή την διεστραμμένη "λογική" βαδίζουμε, και είναι αυτή η λογική που οδήγησε την ηθοποιό Angelina Jolie να κάνει προληπτική διπλή μαστεκτομή. Το διαφήμισε κιόλας!
   Με την ίδια λογική όλοι οι άνδρες πρέπει να κάνουν προληπτική αφαίρεση γεννητικών αδένων για να γλυτώσουν από τον καρκίνο των όρχεων. Το τραγικό δεν είναι η επιλογή της Jolie, αλλά το ότι υπάρχουν τσαρλατάνοι-"ιατροί" που έδωσαν την συγκατάθεσή τους και προχώρησε σε ένα τέτοιο ατόπημα.
   Αυτό άλλωστε ήταν και το σόφισμα του Τσιόδρα, "επειδή δεν ξέρω το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός, σας έκλεισα όλους μέσα για προληπτικούς λόγους".
   Προφανώς ο κάθε Τσιόδρας μπορεί να σκέφτεται με τέτοιο εγκληματικό τρόπο, διότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μία κοινωνία που να του απαντά, "Αν όμως κάνεις λάθος, θα σε κρεμάσουμε ανάποδα".
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΩΝ "ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ": «Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής».
   (ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΘΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ).
   Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέα καραντίνα, ο πρύτανης απάντησε: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν».
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. ΒΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣΣ.
   ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ;
   ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: "ΕΜΕΙΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ". ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Η εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας σε ανεύθυνους ειδικούς, υποσκάπτει την λαϊκή βούληση και την εθνική κυριαρχία. Ιφικράτης Αμυράς. Α.


   Σε όσες χώρες επεβλήθη καραντίνα, η κοινωνία αρχίζει να καταστρέφεται. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται κάποια σχέδια εξόδου από την καραντίνα, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς, και με προϋποθέσεις που καθιστούν ασύμφορη την λειτουργία των επιχειρήσεων.

   Οι πολιτικοί που λαμβάνουν αυτές τις ολέθριες αποφάσεις κρύβονται πίσω από τους γελοίους "ειδικούς". Λένε ότι, "δεν φταίω εγώ, ακούω τους επιστήμονες".

   Μιλώντας ως πολιτικό πρόσωπο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα θεμελιώδες ζήτημα στην πολιτική. Ουδείς επιτρέπεται να εισέρχεται στην πολιτική κονίστρα με αντιλήψεις όπως αυτές που εκφέρουν οι περισσότεροι κυβερνώντες.

   Αφού εκχώρησαν την πολιτική εξουσία σε ανεξέλεγκτους και ανεύθυνους ειδικούς, τώρα κρύβονται πίσω από τον όρο επιστήμη.

   Ένας πολιτικός οφείλει μεταξύ άλλων να διαθέτει α) εγκυκλοπαιδική μόρφωση, β) ηγετικές ικανότητες, γ) κριτική σκέψη, δ) ικανότητες επιλύσεως προβλημάτων (problem solving skills), ε) ικανότητα επιλογής στελεχών, ζ) γνώσεις αναλύσεως και διαχειρίσεως κινδύνων, κ.α.

   Όποιος έχει μελετήσει πολιτική ιστορία, γνωρίζει ότι οι πολιτικοί έρχονται συνεχώς σε επαφή με στρατηγικά διλήμματα. Ειδικώς όσοι δραστηριοποιούνται στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα κληθούν να αποφασίσουν και να νομοθετήσουν για αγροτικά, εκπαιδευτικά, πολιτισμικά, οικονομικά, αμυντικά. κλπ ζητήματα.

   Επομένως όποιος θέλει να σταδιοδρομήσει στην πολιτική, δεν μπορεί να λέει, "έτσι μου είπαν οι λοιμωξιολόγοι". Πρέπει να διαθέτει δική του κρίση. Δικές του είναι οι αποφάσεις.

   Μία αντίστοιχη κατάσταση εμφανίζεται σε καιρό πολέμου. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πολιτικός. Οι στρατηγοί εισηγούνται, αλλά επειδή οι πόλεμοι διεξάγονται για πολιτικούς σκοπούς, ένας πολιτικός δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους στρατιωτικούς.

   Για παράδειγμα, την απόφαση για την τουρκική επέμβαση στην Συρία και στην Λιβύη, δεν την έλαβαν οι στρατηγοί, αλλά ο Ερντογάν με βάση το νεο-οθωμανικό δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Το αν είναι σωστό ή λάθος, ηθικό ή ανήθικο, βλαβερό ή ωφέλιμο, είναι άλλο ζήτημα.

   Οι Τούρκοι στρατηγοί θα εισηγηθούν, θα αναδείξουν τις επιχειρησιακές δυσκολίες, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν καθορίζουν αυτοί τον πολιτικό στόχο. Αυτό είναι δουλειά του Ερντογάν και των νεο-οθωμανών πολιτικών.

   Άλλο παράδειγμα. Ως πολιτικός υποστηρίζω την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Το γιατί, είναι μία άλλη ιστορία. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχθώ να μου υποδείξουν διάφοροι "ειδικοί" στα χρηματο-οικονομικά το αν πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα ή να παραμείνουμε στο ευρώ. Αυτό οφείλω να το ξέρω εγώ. Εγώ εκτίθεμαι πολιτικώς στην κοινωνία, όχι οι ειδικοί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Η εκχώρηση εκτελεστικής εξουσίας σε ανεύθυνους ειδικούς, υποσκάπτει την λαϊκή βούληση και την εθνική κυριαρχία. Ιφικράτης Αμυράς. Β.

   Οι ειδικοί μπορεί να με συμβουλέψουν για τις τεχνικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε κατά την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να υποκαταστήσουν την δική μου βούληση με τις δικές τους εισηγήσεις.

   Άπαξ και αποφάσισα ως πολιτικό πρόσωπο την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, ο ρόλος των ειδικών περιορίζεται στην επίτευξη του στόχου. Αλλιώς, αν αφήσω τους ειδικούς στα χρηματοοικονομικά να αλλάξουν την άποψή μου, δεν θα ήμουν πολιτικό πρόσωπο.

   Εν κατακλείδι ένας πολιτικός σε όλη του την σταδιοδρομία υποχρεούται να ακούει διαφόρους ειδικούς, με διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις. Θα συνηθίσει να πορεύεται σε αχαρτογράφητα νερά, και οφείλει να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά των επιλογών του.

   Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν έχει το δικαίωμα να κρύβεται πίσω από τους ειδικούς. Υποχρέωσή του είναι να συνομιλεί με τον Λαό και να έχει μία ολιστική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

   Ο Κυβερνήτης Pritzker της Πολιτείας του Illinois, όταν ανακοίνωσε το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα, κάποιοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του επεσήμαναν ότι με τόσο αργούς ρυθμούς εξόδου από την καραντίνα, οι επιχειρήσεις θα χρεωκοπήσουν.

   Και η βλακώδης απάντηση που έδωσε ο Pritzker ήταν η εξής: "Δεν είμαι εγώ αυτός που γράφει τους κανόνες, αλλά οι γιατροί και οι επιδημιολόγοι".

   Και έτσι θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με τις ευθύνες του ως Κυβερνήτης. Πρόκειται για κωμικοτραγική και πανάθλια συμπεριφορά πολιτικού προσώπου. Αλλά αυτούς τους πολιτικούς παράγει το σημερινό κυνοβουλευτικό σύστημα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 15. Αφου τα εμβολια ειναι 100% ασφαλη οπως με βεβαιοτητα ισχυριζεται ο γιατρος Αντωνης Δαεζεντας και το πιστευει ιδου πεδιον δοξης λαμπρο να βγαλει και 100 χιλιαρικα. Το ιδρυμα Κεννεντυ προφανως στελεχωμενο με πανιμηθιους επιστημονες οπως και ο πανιλιθιος Ντενιρο που ηλιθιωδως φανταζομαι πιστευεςι οπως οι ηλιθιοι καλυτεροι γιατροι του γνωματευσαν οτι το παιδι του αμεσως μετα τον εμβολιασμο εγινε αυτιστικο κατι που παντα τυχαια γινεται σε ενα πσοστο παιδιων προσφεορουν αμοιβη σε οποιον πανεξυπνο τους ανοιξει τα ματια και αποδειξει την ασφαλεια τους και την ηλιθιοτητα τους. Μην αναλωνεστε να πεισετε εμας τους αδαεις να μπολιαστουμε αλαλωστε κοπαδι ειμαστε οι κρατουντες με το ζορι θα μας μπολιασουνε κατι θα βρουνε να μας εκβιασουν παλι, Πηγαινετε με τα ακλονητα επιστημονικα επιχειρηματα σας και εισπραξετε το ποσο. Πληροφοριακα με επικληση κυρους δεν θαμπωνονται ουτε με διαβεβαιωσεις. Εχουν και αυτοι περγαμηνες. Παρουσιαστε τα ντοικουμεντα σας και οταν το κερδισετε θα πεισετε και εμας. Ζητηστε και δημοσια παρουσιαση να κσας καμαρωσουμε και εμεις Να εδω το βραβειο σας https://grothia.gr/enimerosi/nea-taksi-farmakwn/52540/emvolia-kino-minyma-ton-robert-f-kennedy-jr-ke-robert/?fbclid=IwAR2ioo1Lko5ISr5iolZ5qHLUsspXB6rifuf-my8U9jNoavdBX5Qur4nBfaU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Εφιάλτη,
   Κάθε αξιόπιστο εμβόλιο, εγκεκριμένο από τα αρμόδια όργανα, είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν χρειάζεται να συζητάμε με τις ώρες πάνω σ' αυτό το ζήτημα, γιατί είναι χωρίς νόημα. Τα εμβόλια, όπως γράψαμε, είναι μία από τις σπουδαιότερες και ασφαλέστερες κατακτήσεις του ανθρωπίνου πνεύματος. Όλα τα άλλα που γράφονται από αδαείς, είναι παραπληροφόρηση της κακιάς ώρας, για να μην γράψω κάτι χειρότερο. Και θα ήταν για γέλια, αν δεν επηρέαζαν ένα πληθυσμό άσχετων.
   Το 2009 με την γρίπη των πτηνών οι πρώτοι που πήγαν και εμβολιάσθηκαν ήταν οι 80.000 ιατροί της Ελλάδος και όλοι οι ευρωπαίοι και αμερικανοί γιατροί. Ρωτήστε γι αυτό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 'Ολοι αυτοί, οι συνεχιστές του Ιπποκράτη, που έφαγαν 30 - 40 - 50 χρόνια στην εξάσκηση της Ιατρικής, δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους, είναι άσχετοι με την επιστήμη τους και τους πείθουν "διάφοροι" να κάνουν εμβόλια για να βλάψουν την υγεία τους;
   Κάθε χρόνο όλοι οι συνταξιούχοι γιατροί εμβολιάζονται για την εποχική γρίπη. Ελάχιστοι κραυγαλέοι "ιατροί" αποφεύγουν τον εμβολιασμό και το δηλώνουν περήφανα στους αδαείς. Να είσαστε όμως βέβαιοι ότι αυτοί οι ελάχιστοι "ιατροί"- νούμερα παρακολουθούνται όλοι από ψυχίατρο και παίρνουν τακτικά τα φάρμακά τους. Κανένας ιατρός που έχει σώας τα φρένας, δεν αποφεύγει τοους εμβολιασμούς, τόσον για τουν ίδιο, όσον και για την οικογένειά του.
   Εάν διαβάσατε μάλιστα τελευταίως, πολλοί που προσφέρθηκαν να κάνουν τις πειραματικές δοκιμές για τα νέα εμβόλια, που ετοιμάζονται για τον κορωνοϊό, είναι γιατροί. Εδώ μάλιστα το εμβόλιο είναι πειραματικό, άρα μπορεί να ενέχει και κάποιο κίνδυνο Και όμως πρώτοι οι γιατροί προσφέρθηκαν. Μήπως αυτοί οι γιατροί είναι αναλώσιμοι; Μήπως τους έχουμε για ξεμπέρδεμα;
   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή
 16. Δανία: ΒΡΙΣΙΔΙΑ λαθρομετανάστη μουσουλμάνου εναντίον Δανού - «Είστε σαν ζώα και θα εξοντωθείτε - Κάνουμε περισσότερα παιδιά».
  Μετανάστης στη Δανία υβρίζει πολύ άσχημα έναν ντόπιο, αποκαλύπτοντας ότι δεν επιθυμεί να ενσωματωθεί, αλλά να «εξοντώσει» τον γηγενή πληθυσμό.
  Ο Rasmus Paludan, ένας Δανός πολιτικός, πήγε πρόσφατα σε μια διαδήλωση με μέλη του κόμματός του Stram Kurs (Hard Line) σε σχολείο στο Århus, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.
  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του κόμματος ηχογράφησαν βίντεο για το είδος της υποδοχής που έλαβαν από τους ντόπιους. Ένα βίντεο που ανεβάστηκε στο κανάλι του Rasmus Paludan στο YouTube δείχνει έναν γενειοφόρο, επιθετικό μετανάστη που φωνάζει σε έναν νεαρό Δανό άνδρα. Αν και είναι δύσκολο να διατυπωθούν όλες οι λέξεις, ο Kim Møller, αρθρογράφος στο πολιτικό blog Uriasposten, έχει μεταγράψει αυτό που ακούγεται στο βίντεο.
  Ο αλλοδαπός λέει: «Έχουμε περισσότερα παιδιά. Εσείς κάνετε ένα ή δύο. Σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια θα υπάρχουν περισσότεροι μουσουλμάνοι από τους Δανούς σε αυτήν τη χώρα. … Οι Δανοί είναι πέντε εκατομμύρια, είσαι σχεδόν εξαφανισμένος . … Γ... τα ζώα, γι 'αυτό δεν κάνεις παιδιά…
  Εσείς οι Δανοί θα εξοντωθείτε.. Είστε σαν ζώα… Δεν θα είμαι ποτέ Δανός, θέλω τη νοοτροπία μου και την παράδοσή μου, αλλά θα κολλήσω το δανικό διαβατήριό μου και το Δανικό Λαϊκό Κόμμα στον κ@@ μου, θα κάψω το δανικό διαβατήριό μου… Δεν θα ενσωματωθούμε, θα συνεχίσουμε να γ..... την κοινωνία σας ... Ρ@@ το...."
  Πριν από περίπου δύο εβδομάδες την Κυριακή του Πάσχα, την πιο ιερή ημέρα για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, μια δανική εκκλησία παραμορφώθηκε με αραβικά γκράφιτι που έγραφαν: «Κατακτούμε τη Δανία. Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ».
  Τέτοια φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα, τόσο με βεβηλώσεις εκκλησιών κοντά σε κέντρα αλλοδαπών, όσο και με επιθετικές και εγκληματικές συμπεριφορές από αλλοδαπούς απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Μάλτα γιοκ»: Το νησιωτικό κράτος λέει «όχι» σε πλοίο με λαθρομετανάστες - «Δεν είναι πρόβλημά μας».
   H Mάλτα σχεδιάζει να κρατήσει 57 διασωθέντες παράνομους μετανάστες πάνω σε ένα ιδιωτικό σκάφος που είναι αγκυροβολημένο λίγο έξω από τα χωρικά της ύδατα μέχρι η ΕΕ να βρεί έναν τρόπο για την μετεγκατάστασή τους, δήλωσε σήμερα ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα.
   Οι μετανάστες που επέβαιναν σε μια λέμβο διασώθηκαν από ένα εμπορικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε ναυλωθεί από την κυβέρνηση της Μάλτας για να εντοπίζει τυχόν αιτούντες άσυλο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας εντός της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.
   Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε σωστική λέμβο που συνήθως χρησιμοποιείται για τουριστικές κρουαζιέρες και η ΕΕ συμφώνησε να αναλάβει το κόστος της επιχείρησης μέχρι να ληφθεί απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι άνδρες αυτοί, είπε ο πρωθυπουργός.
   «Αυτό δεν είναι πρόβλημα της Μάλτας παρότι κάνουμε περισσότερα από το αναμενόμενο. Άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να επωμιστούν και αυτά το βάρος. Η Μάλτα και η Ιταλία δεν μπορεί να αφεθούν μόνες τους», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
   «Κλείσαμε τα λιμάνια μας και το αεροδρόμιο σε επιβάτες κρουαζιέρας και τουρίστες και δεν είναι λογικό να αφήσουμε να εισέλθουν μετανάστες», είπε αναφερόμενους στους περιορισμούς που επέβαλε η χώρα λόγω του κορωνοϊού.
   Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι βρίσκονται στη Λιβύη περιμένοντας να περάσουν στην Ιταλία ή την Μάλτα διαπλέοντας την Μεσόγειο.
   «Θα είμαστε αμετακίνητοι στη δέσμευσή μας να μην ανοίξουμε τα λιμάνια μας», πρόσθεσε και δήλωσε ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» από την αντίδραση της ΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του περιστατικού.
   Στις αρχές του χρόνου σημειώθηκε αύξηση στις αφίξεις μεταναστών στην Μάλτα και περίπου 1.500 είχαν φθάσει στη χώρα ως τις αρχές Μαρτίου σε σχέση με 3.400 σε όλη τη διάρκεια του 2019.
   Η κυβέρνηση λέει ότι τα κέντρα υποδοχής της είναι πλήρη και έχει εκφράσει παράπονα ότι οι σύμμαχοί της στην ΕΕ δεν τηρούν πάντα τις δεσμεύσεις τους για υποδοχή των μεταναστών.
   Όταν εμφανίστηκε στη χώρα ο κορωνοϊός, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση ναύλωσε ιδιωτικά σκάφη για να αναζητούν και να εντοπίζουν επίδοξους μετανάστες προτού φθάσουν στο νησί.
   Η ΜΚΟ Alarm Phone υποστηρίζει ότι σε μια περίπτωση ένα πλοιάριο με παράνομους μετανάστες αφέθηκε μέσα στη θάλασσα να πλέει επί μέρες ακυβέρνητο μέχρι που το προσέγγισε ένα αλιευτικό και ότι 12 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό είτε πνίγηκαν ή πέθαναν από ασιτία περιμένοντας βοήθεια.
   Μαλτέζοι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση.
   Περίπου 50 επιζήσαντες μεταφέρθηκαν από το σκάφος στη στεριά και απελάθηκαν στη Λιβύη.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 17. Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Ο Τίτο μας βάφτισε "Μακεδόνες" - Οι εθνικοί μας ήρωες ήταν Βούλγαροι».
  Την δημόσια παραδοχή ότι το «μακεδονικό» έθνος είναι εφεύρεση του Τίτο, έκανε ο σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων, Ντένκο Μαλέβσκι.
  Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στα Σκόπια οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντένκο Μαλέβσκι, ο οποίος με πρόσφατο άρθρο του, αλλά στη συνέχεια και σε συνέντευξη στη βουλγαρική τηλεόραση, εξέφρασε απόψεις για τη γλώσσα και το έθνος των Σκοπίων, οι οποίες εκτιμήθηκαν δημοσίως ως «φιλοβουλγαρικές».
  Ο Μαλέβσκι, που σήμερα είναι και σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, χαρακτήρισε «Βούλγαρους» τους εθνικούς ήρωες των Σκοπίων Γκότσε Ντέλτσεφ και Κρέστε Πετκόφ Μισίρκοφ, που όμως την εθνική τους καταγωγή διεκδικεί και η Σόφια.
  Στη διάρκεια συνέντευξής του σε βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαλέβσκι απάντησε για την καταγωγή των Ντέλτσεφ και Μισίρκοφ πως: «Δεν υπάρχουν αμφιβολίες πως ήταν Βούλγαροι» και πως ειδικά για τον Γκότσε Ντέλτσεφ: «Το βουλγαρικό εθνικό του συναίσθημα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
  Ο Μαλέβσκι επεσήμανε πως το λεγόμενο «μακεδονικό» έθνος είναι κατασκευασμένο μετά από γιουγκοσλαβική παρέμβαση του Τίτο, εννοώντας πως Σκοπιανοί και Βούλγαροι είναι «ένα».
  Οι δηλώσεις Μαλέβσκι προκάλεσαν αντιδράσεις κυρίως από την εθνικιστική αντιπολίτευση. Με ανάρτησή του στο facebook ο φυγόδικος πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον Μαλέβσκι πως ήταν πάντα το «το γεράκι των παραχωρήσεων της αριστεράς».
  Με ανακοίνωσή του το γραφείο του προέδρου της χώρας Στέβο Πενταρόσβκι, επισήμανε πως οι διατυπωμένες απόψεις του Μαλέβσκι δεν αντιστοιχούν στις σκέψεις και τις απόψεις του προέδρου της χώρας, σχετικά με τις σχέσεις.
  Ο καθηγητης Μαλέβσκι, διετέλεσε από το 1991 έως το 1993 πρώτος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, επί κυβερνήσεως Κίρο Γκλιγκόροφ, ενώ το 1993 έως το 1997 ήταν μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τουλάχιστον δέκα διαφορετικές φαρμακευτικές χημικές ενώσεις, από αντικαρκινικές θεραπείες μέχρι αντιψυχωτικά και αντιισταμινικά φάρμακα, ίσως καταφέρνουν να αναχαιτίζουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στον οργανισμό, αναφέρει διεπιστημονική μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.
  Οι ερευνητές χαρτογράφησαν τις ανθρώπινες πρωτεΐνες με τις οποίες αλληλεπιδρά ο κορωνοϊός μέσα στον οργανισμό, όταν μολύνει κύτταρα και δημιουργεί αντίγραφα, και έπειτα αναζήτησαν φαρμακευτικές χημικές ενώσεις, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τον ιό να χρησιμοποιήσει αυτές τις πρωτεΐνες. Κι όπως ανακάλυψαν 47 ενώσεις σε κυτταρικές καλλιέργειες είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τουλάχιστον 10 από τις οποίες περιέχονται ήδη σε εγκεκριμένα φάρμακα ή μελετάται η χρήση τους για διάφορες καταστάσεις, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του COVID-19, που έχει προκαλέσει πάνω από 230.000 θανάτους ανά την υφήλιο.
  Τουλάχιστον 130 θεραπείες εξετάζονται κατά του νέου κορωνοίού σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε χθες στην έγκυρη επιθεώρηση Nature, οι υποψήφιες φαρμακευτικές ενώσεις που μελετήθηκαν περιλαμβάνουν συστατικά φαρμάκων κατά αλλεργιών, όπως η κλεμαστίνη, το αντιψυχωτικό haloperidol και η υδροξυχλωροκίνη, που χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας.
  Τι έδειξε η μελέτη για την χλωροκίνη
  Η μελέτη αποκάλυψε γιατί η υδροξυχλωροκίνη έχει συχνά τοξικές επιδράσεις στην καρδιά. Το φάρμακο, που έχει συχνά εγκωμιάσει ο Ντόναλντ Τραμπ, συνδέεται σ’ έναν υποδοχέα στα ανθρώπινα κύτταρα, που χρειάζεται ο κορωνοϊός για να εισβάλει σ’ αυτά. Αλλά πλήττει επίσης μια συγκεκριμένη πρωτεϊνη στους καρδιακούς ιστούς, πράγμα που ίσως εξηγεί τις επιπτώσεις του στη λειτουργία της καρδιάς.
  Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι μια πειραματική φαρμακευτική χημική ένωση, το PB28, είναι 20 φορές ισχυρότερη από την υδροξυχλωροκίνη όσον αφορά τη στόχευση του υποδοχέα στα κύτταρα, αλλά δεν επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό την πρωτεϊνη στους καρδιακούς ιστούς. Η ορμόνη προγεστερόνη έδειξε επίσης να δρα κατά του κορωνοϊού, κάτι που ίσως ρίχνει φως στους λόγους για τους οποίους οι άνδρες εμφανίζονται πιο ευάλωτοι στον Covid-19 και συχνά νοσούν βαρύτερα από τις γυναίκες.
  Μια άλλη φαρμακευτική χημική ένωση που βρέθηκε ότι έχει αντιϊική ιδιότητα ήταν η plitidepsin, που χρησιμοποιείται σε πειραματική αντικαρκινική θεραπεία και δοκιμάζεται αυτή την περίοδο κατά του Covid-19 σε μελέτες στην Ισπανία. «Κάποια από τα φάρμακα και τις φαρμακευτικές ενώσεις μας είναι αρκετές φορές ισχυρότερα από την ρεμδεσιβίρη, τουλάχιστον σε εργαστηριακό επίπεδο», δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης, Νίβαν Κρόγκαν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Φρανσίσκο (UCSF).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και τα βλαστοκύτταρα - Νέα πρωτοποριακή θεραπεία
   Το κέντρο βλαστοκυττάρων ΗΑΕ, ανέπτυξε μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία για τον κορωνοϊό, η οποία έχει αρκετά ελπιδοφόρα αρχικά αποτελέσματα.
   Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΑΕ έχει χορηγήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου και πολλά υποσχόμενης θεραπείας για το COVID-19 χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα.
   Η θεραπεία αναπτύχθηκε από μια ομάδα γιατρών και ερευνητών στο Κέντρο Βλαστικών Κυττάρων του Αμπού Ντάμπι, (ADSCC) και περιλαμβάνει την εξαγωγή βλαστoκυττάρων από το αίμα του ίδιου του ασθενούς και την επαναφορά τους μετά την ενεργοποίησή τους. Η ευρεσιτεχνία χορηγήθηκε για την καινοτόμο μέθοδο με την οποία συλλέγονται τα βλαστοκύτταρα.
   Η θεραπεία χορηγήθηκε στα ΗΑΕ σε 73 ασθενείς με COVID-19 που όλοι είχαν υποβληθεί σε θεραπεία και θεραπεύθηκαν επιτυχώς από τον ιό μετά την εισαγωγή της θεραπείας στους πνεύμονες τους με λεπτό σπρέι.
   ​Γίνεται η υπόθεση ότι έχει θεραπευτική επίδραση με την αναγέννηση των πνευμονικών κυττάρων και τη ρύθμιση της ανοσολογικής απόκρισης για να το αποτρέψει από την υπερβολική αντίδραση στη μόλυνση COVID-19 και προκαλώντας περαιτέρω βλάβη σε υγιή κύτταρα.
   Η θεραπεία έχει υποβληθεί επιτυχώς στο πρώτο στάδιο των κλινικών δοκιμών, αποδεικνύοντας την ασφάλειά της. Κανένας από τους ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία δεν ανέφερε άμεσες παρενέργειες και δεν βρέθηκαν αλληλεπιδράσεις με τα συμβατικά πρωτόκολλα θεραπείας για ασθενείς με COVID-19. Οι δοκιμές για την απόδειξη της αποτελεσματικότητας της θεραπείας βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μερικές εβδομάδες.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία έχει δοθεί σε ασθενείς μαζί με τη συμβατική ιατρική παρέμβαση και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ως συμπλήρωμα στα καθιερωμένα πρωτόκολλα θεραπείας και όχι ως αντικατάσταση.
   Αυτή η θεραπεία έρχεται να προσθέσει στα ιατρικά μέτρα που λαμβάνονται και είναι αντιπροσωπευτική της συντονισμένης προσπάθειας και της δέσμευσης της κυβέρνησης των ΗΑΕ για τον τερματισμό της πανδημίας COVID-19.
   ​Μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 όπως η παραμονή στο σπίτι, η κοινωνική απομάκρυνση και τα μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης των λοιμώξεων παραμένουν απαραίτητα για την αντιμετώπιση της νόσου και των επιπτώσεών της στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
   Το Κέντρο Βλαστικών Κυττάρων του Αμπού Ντάμπι (ADSCC) είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο υγειονομικής περίθαλψης που επικεντρώνεται στη θεραπεία κυττάρων, την καινοτόμο ιατρική και πρωτοποριακή έρευνα για τα βλαστοκύτταρα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η νεουμιφίλη εμποδίζει τον κορωνοϊό να μπει στα κύτταρα
   Βάσιμες ελπίδες για αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS-CoC-2 γεννούν τα πειραματικά εργαστηριακά δεδομένα για την αντι-ιϊκή δραστική ουσία νεουμιφίλη. Σύμφωνα με τον καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σέιντ Άντριους, Γκάρυ Τέιλορ, η νεουμιφίλη σταματά την πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού από το να φτάσει στους υποδοχείς ACE2 (μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2), να προσδεθεί στην επιφάνεια των κυττάρων των πνευμόνων και να εισβάλει σε αυτά, διαδικασία απαραίτητη για να μπορέσει να πολλαπλασιαστεί.
   «Τα καλά αποτελέσματα των in vitro μελετών έναντι του κορωνοϊού δείχνουν ότι έχει την δυνατότητα να εμποδίσει αλλά και να θεραπεύσει τη λοίμωξη», ανάφερε στον βρετανικό τύπο ο CEO της Pneumagen, Douglas Thomson.
   Η Pneumagen είναι εταιρεία του Πανεπιστημίου Σέιντ Άντριου της Σκοτίας και αξιοποιεί την προϋπάρχουσα εμπειρία της στη χρήση της νεουμιφίλης έναντι άλλων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως η εποχική γρίπη και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός.
   Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές με άγνωστο προς το παρόν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ώστε να υποβληθεί αίτημα έγκρισης της νεουμιφίλης στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Αν τελικά φτάσει σε ευρεία χρήση η Pneumagen σκέφτεται να το διάθεσει σε μορφή ρινικού σπρέι για ευκολότερη χρήση και καλύτερη δράση.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Βρετανική συμμαχία για το εμβόλιο ChAdOx1
   Τέλος, χθες Πέμπτη η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι συμπράττει με το Πανεπιστημίο της Οξφόρδης για την ταχύτερη ανάπτυξη και διάθεση ανασυνδυασμένου εμβόλιου για την πρόληψη της νόσου COVID-19.
   Το εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με τη συνεργασία της Oxford Vaccine Group. Ήδη βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών και έχει χορηγηθεί σε περισσότερα από 320 άτομα. Χρησιμοποιεί έναν ιικό φορέα που βασίζεται σε μια εξασθενημένη έκδοση του ιού του κοινού κρυολογήματος (αδενοϊό) που περιέχει το γενετικό υλικό της πρωτεΐνης-ακίδας του SARS-CoV-2. Μετά τον εμβολιασμό, παράγεται η πρωτεΐνη-ακίδα η οποία πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στον κορωνοϊό εάν μολύνει το άτομο.
   Εφόσον το εμβόλιο ChAdOx1 nCoV-19 αποδεχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές, η Astrazeneca θα είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια παραγωγή και διάθεσή του. Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο ελληνικής καταγωγής εκτελεστικός αντιπρόεδρος Βιοφαρμακευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, Μενέλαος Πάγκαλος, δήλωσε ότι «το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca έχουν μια μακροχρόνια σχέση για την προώθηση της έρευνας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για την προώθηση ενός εμβολίου για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και καινοτόμες εταιρείες, όπως η Vaccitech, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας μας».
   Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο για χορήγηση σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι εργαζομένοι στον τομέα της Υγείας, το φθινόπωρο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Έλληνας καθηγητής Οξφόρδης: «Μέσα στο φθινόπωρο θα περάσουμε στην παραγωγή εμβολίου».
   Ελπιδοφόρα μηνύματα για την παραγωγή του εμβολίου έστειλε ο Έλληνας καθηγητής γενετικής του Πανεπηστιμίου Οξφόρδης, Άρης Κατζουράκης, υποστηρίζοντας ότι ήδη πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης έχουν ριχτεί στη «μάχη».
   «Τα εμβόλια θέλουν καιρό για ν’ αναπτυχθούν, περίπου ενάμισι με δύο χρόνια. Μέσω μιας πολύ μεγάλης επένδυσης προσπαθούν να ενοποιηθούν πολλά στάδια της έρευνας και της παραγωγής. Αν όλα τα στάδια δουλέψουν και αυτό είναι δυνατόν θα περάσουμε στην παραγωγή από το φθινόπωρο σε κάποια κλίμακα», τόνισε ο κ. Κατζουράκης.
   «Κατά τέτοιο δεν είναι εύκολο. Έχουν δοθεί 20 εκατ. λίρες από την βρετανική κυβέρνηση για τις έρευνες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελπιδοφόρα αποτελέσματα και έχουν γίνει πειράματα σε πιθήκους που έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Από εκεί όμως μέχρι το τελικό στάδιο οι διαδικασίες είναι πολλές».
   Στη συνέχεια ο κ. Κατζουράκης ανέφερε. «Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου, παρόλο που ακόμα δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματα, κάτι που σημαίνει ότι Σεπτέμβρη, Οκτώβρη κάποιοι άνθρωποι θα μπορούν να το δεχτούν. Υπάρχουν ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Γνωρίζουμε ότι έχουν εμβολιαστεί άνθρωποι και μέχρι στιγμής είναι υγιείς».
   Εξήγησε και ποια είναι η διαδικασία. «Οταν κάνουμε εμβόλια παίρνουμε μια μορφή του ίδιου του ιού που προκαλεί την ασθένεια. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να χρησιμοποιούμε τον αδενοϊό που είναι άκακος στον άνθρωπο και μέσα σε αυτόν βάζουμε κομματάκια του κορωνοϊού και εκπαιδεύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει αυτόν τον ιό χωρίς να νοσεί».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 19. Η (αν)αποτελεσματικότητα της ρεμντεσιβίρης
  Μέσα σε 48 ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας τρεις ξεχωριστές τυχαιοποιημένες μελέτες που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της ρεμντεσιβίρης σε ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, κινεζική μελέτη που έγινε στην Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, και δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet αξιολόγησε την επίδραση της ενδοφλέβιας χορήγησης ρεμντεσιβίρης σε ενήλικες ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομείο με λοίμωξη COVID-19. Συγκεκριμένα, 158 έλαβαν τον αντι-ιϊκό παράγοντα και 79 εικονικό φάρμακο.
  Η μελέτη δεν έδειξε σημαντική διαφορά ως προς τον χρόνο μέχρι την κλινική βελτίωση ή τη θνητότητα ή την κάθαρση του ιού μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο, εκείνοι που έλαβαν ρεμντεσιβίρη παρουσίασαν ταχύτερη κλινική βελτίωση (διάμεσο χρόνος 18 έναντι 23 ημερών). Δεν υπήρχε διαφορά στην κλινική επιδείνωση ενώ η θνητότητα στις 28 ημέρες ήταν παρόμοια μεταξύ των δύο ομάδων (14% έναντι 13%). Επίσης δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων ως προς τη διάρκεια της ανάγκης για οξυγόνο, τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο. Επιπλέον, το ιϊκό φορτίο, αυτό μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου ομοίως και στις δύο ομάδες.
  Η δεύτερη μελέτη διεξάγεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) με τη συμμετοχή 1.063 ασθενών. Πρόκειται για σκέλος της κλινικής μελέτης Adaptive COVID-19 Treatment Trial που διεξάγεται σε 75 κέντρα, παγκοσμίως, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.
  Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ασθενείς που έλαβαν ρεντμεσιβίρη (10 ημέρες ενδοφλεβίως 200mg την 1η ημέρα και έπειτα από 10 mg τις ημέρες 2-10 σε εφάπαξ ημερήσιες εγχύσεις) είχαν 31% βραχύτερο χρόνο μέχρι την ανάκαμψη σε σύγκριση με του ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Συγκεκριμένα, ο διάμεσος χρόνος έως την ανάρρωση ήταν 11 ημέρες για ασθενείς που έλαβαν τη θεραπεία σε σύγκριση με 15 ημέρες για εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης κάποιο όφελος στην επιβίωση, με ποσοστό θνησιμότητας 8% για την ομάδα που έλαβε ρεμντεσιβίρη έναντι 11,6% για την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.
  Η τρίτη μελέτη ανακοινώθηκε από την ίδια τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences που αναπτύσσει τη ρεμντεσιβίρη. Πρόκειται για στοιχεία από την κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ SIMPLE όπου αξιολογήθηκε η χορήγηση διάρκειας 5 ημερών έναντι 10 ημερών του φαρμάκου σε νοσηλευόμενους ασθενείς με σοβαρές εκδηλώσεις της COVID-19. Η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν 10ήμερη θεραπεία με ρεμντεσιβίρη πέτυχαν παρόμοια βελτίωση στην κλινική κατάσταση σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν θεραπευτική αγωγή 5 ημερών. Ο χρόνος μέχρι την κλινική βελτίωση για το 50% των ασθενών ήταν 10 ημέρες στην ομάδα της 5θήμερης θεραπείας και 11 ημέρες στην ομάδα της 10ήμερης θεραπείας. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς και στις δύο ομάδες θεραπείας έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο την 14η ημέρα. Την 14η ημέρα, το 64.5% των ασθενών στην ομάδα θεραπείας 5 ημερών και το 53,8% των ασθενών στην ομάδα θεραπείας 10 ημερών είχαν πετύχει κλινική ανάρρωση.
  Η σημασία της μελέτης αυτής έγκειται στην υποστήριξη της βραχύτερη διάρκειας θεραπείας (5 αντί 10 ημέρες) που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συνέχεια άλλων μελετών με τη ρεμντεσιβίρη και που επεκτείνει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών που θα μπορούσαν να υποβληθούν σε θεραπεία με την τρέχουσα διαθεσιμότητα του φαρμάκου.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΨΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ:
   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 30 Απριλίου 2020.
   ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΕΙΝΑΙ Η ...ΡΕΜΔΕΣΙΒΙΡΗ.
   ΟΙ ΛΟΓΟΙ:
   α. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ (πολλά λεφτά σε αμερικανική εταιρεία).
   β. Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ 11% ΣΕ 8% (ΜΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΣΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ).
   γ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΘΗΣΑΝ 11 (ΜΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ).
   ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ; ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ;
   (Πάνω από 1.800 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, παρ' όλη την ρεμδεσεβίρη).

   ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": "ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΜΔΕΣΕΒΙΡΗΣ".
   Απαισιόδοξος ως προς την αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης, του φαρμάκου που έλαβε την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για να χορηγείται σε ασθενείς που νοσούν από covid19, εμφανίζεται ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτριος Κούβελας. Μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό status 107,7, ο κ. Κούβελας ανέφερε ότι «τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες δεν είναι καθόλου καλά, καθώς δεν φαίνεται να έχει σημαντική στατιστική διαφορά, όχι από άλλο φάρμακο, αλλά από το placebo».
   «Ακόμη και μία μικρή διαφορά στη γρηγορότερη ανάρρωση, που φαίνεται να φέρνει, είναι στα όρια του πιθανού σφάλματος και το εξηγούμε μέσω της μεροληψίας των ερευνητών. Επομένως δεν έχει κάτι να μας δείξει, δεν μειώνει καθόλου τους θανάτους, δεν μειώνει τη βαριά έκταση, το αν κάποιος είναι να γίνει ούτως ή άλλως καλά και θα βγει μια μέρα νωρίτερα από το νοσοκομείο, δεν είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν ξέρω γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος, προφανώς είναι οικονομικοί οι λόγοι κι όχι πραγματικοί. Είναι λίγο απογοητευτικό όλο αυτό», σημείωσε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 20. Πρώτη σε απόδοση ασύλου σε ισλαμιστές η Ελλάδα στην Ευρώπη.
  Το μεγαλύτερο ποσοστό ανά εκατομμύριο κατοίκων παραχώρησης καθεστώτος ασύλου στην ΕΕ και τις διασυνδεδεμένες χώρες έχει η Ελλάδα.
  Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε στις 27 Απριλίου 2020, το 2019 η Ελλάδα παραχώρησε καθεστώς ασύλου σε 18.600 αλλοδαπούς, που σημαίνει 1.735 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.
  Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ και τις διασυνδεδεμένες χώρες, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι μόλις 660 αλλοδαποί ανά εκατομμύριο κατοίκων.
  Συγκεκριμένα:
  Το 2019 στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραχωρήθηκε κάποιας μορφής άσυλο σε 298.785 αλλοδαπούς, που σημαίνει 660 αλλοδαποί ανά εκατομμύριο κατοίκων.
  Το 2018 είχε παραχωρηθεί άσυλο σε 316.200 αλλοδαπούς.
  Από αυτούς, οι 78.600 (27%) ήταν από τη Συρία, 40.000 (14%) από το Αφγανιστάν, 37.500 (13%) από τη Βενεζουέλα, από το Ιράκ το 7%, ενώ από 3% ήταν από Τουρκία, Ιράν, Ερυθραία, Νιγηρία, Σομαλία, 2% από το Πακιστάν και το υπόλοιπο 22% από τον υπόλοιπο πλανήτη.
  Σε απόλυτους αριθμούς, οι χώρες που παραχώρησαν κάποιας μορφής άσυλο σε αλλοδαπούς ήταν:
  Γερμανία σε 116.200 άτομα (39%)
  Γαλλία σε 52.100 άτομα (14%)
  Ισπανία σε 38.500 άτομα (13%)
  Ιταλία σε 31.000 άτομα (10%)
  Το υπόλοιπο 24% μοιράστηκε στις υπόλοιπες χώρες.
  Στις υπόλοιπες θέσεις πίσω από την Ελλάδα, όσον αφορά σε πόσους αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων παραχωρήθηκε άσυλο, βρίσκεται η Αυστρία με 1550, ακολουθεί η Κύπρος με 1500, η Γερμανία με 1400, η Ελβετία με 1295, η Σουηδία με 1150, το Λουξεμβούργο με 1090 και η Ισλανδία με 1065.
  Οι χώρες με τους λιγότερους αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο κατοίκων είναι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία με 5 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο, η Πορτογαλία, η Κροατία και η Τσεχία με 15 αλλοδαπούς ανά εκατομμύριο.
  Στην Ελλάδα κάποιου είδους καθεστώς ασύλου δόθηκε σε 6.600 Σύριους (35%), σε 4.210 Αφγανούς (23%) και 3030 Ιρακινούς (16%). Το υπόλοιπο 26% αφορούσε άλλες εθνικότητες.
  CosmoStatus
  Η Ελλάδα, ένα χρεωκοπημένο κράτος χωρίς δικά της λεφτά, έχει κάνει συμφωνία με την Ε.Ε. να παίρνει κονδύλια και να κρατάει τους λαθρομετανάστες όλους στην Ελλάδα χορηγώντας τους άσυλο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...