Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ = ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ.


Από τον Μανώλη Κοττάκη

«Εάν κάποιος επιχειρήσει να διατυπώσει τη διαφωνία του σε ένα αφύσικο μέτρο (μην πας να δεις τους δικούς σου το Πάσχα) «κρεμώντας» ένα εκτονωτικό σχόλιο κάτω από ένα ρεπορτάζ ιστοσελίδας, τι αντιμετωπίζει; Ομαδικές επιθέσεις από τα αδέσποτα μισθωμένα trolls του διαδικτύου. Μισθωμένες γνώμες. Δείτε τι συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα. Εάν κάποιος πει μια κακή λέξη για τον καθηγητή Τσιόδρα ή για να τον υφυπουργό Χαρδαλιά (απολύτως επιτυχημένοι και οι δύο στην αποστολή τους), αντιμετωπίζεται ως υπονομευτής του έθνους. Ως εχθρός της κυβέρνησης. Καμιά φορά και ως «αριστερός σατανάς». Και εμείς εκτιμούμε απεριόριστα τους Τσιόδρα και Χαρδαλιά, έχουν τον σεβασμό μας. Εκτιμούμε όμως και την αξία της διαφορετικής γνώμης, έστω και αν αυτή είναι μίζερη ή κοντόθωρη».

        "Καθηγητές  τρεις  και  εχάθη  η  Πατρίς"
        (Drei Professoren, Vaterland verloren)
      ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ  ΟΘΩΝ  ΦΟΝ  ΒΙΣΜΑΡΚ

ΟΙ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ:  ΚΛΕΙΣΤΕ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΛΟΥΣ  ΜΕΣΑ.   ΜΙΑ  ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ.    ΔΕΝ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΕΞΥΠΝΑΔΑ  ΓΙΑ ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ  ΜΕΣΑ.  ΚΑΙ  Ο  ΠΙΟ  ΗΛΙΘΙΟΣ  ΘΑ  ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ  ΑΥΤΗ  ΤΗΝ  ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ  ΙΔΕΑ.  ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ  ΟΙ  ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΠΟΣΟΙ  ΘΑ  ΠΕΘΑΝΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ;

Ο  ΤΣΙΟΔΡΑΣ  ΕΚΑΝΕ  ΔΥΟ  ΜΗΝΕΣ  ΝΑ  ΣΚΕΦΘΕΙ  ΑΝ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΦΟΡΑΜΕ  Ή  ΟΧΙ  ΜΑΣΚΕΣ  ΚΑΙ  ΤΕΛΙΚΑ  ΔΕΝ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΑΚΟΜΗ…  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΧΑΜΕΝΟΣ  ΚΑΠΟΥ  ΜΕΣΑ  ΣΤΑ  ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ  ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ.

Από  τον  «ειδικό»  θα  ζητηθεί  η  γνώμη  του  αλλά  δεν  κυβερνάει,  δεν  αποφασίζει   αυτός.  Ο  ειδικός  κατέχει  μέρος  της  αληθείας   του  συνόλου.  Ο  πολιτικός  βλέπει,  είναι  υποχρεωμένος  να  βλέπει,  τα  πράγματα  σφαιρικά  και  όχι  μόνο με  τα  μάτια  του  «ειδικού».  Ο  πολιτικός  αντιλαμβάνεται  την πολυσύνθετη  και  περίπλοκη  κοινωνική  κατάσταση  και  έτσι  μπορεί  να  καθορίζει  ποιες  μεταβλητές  είναι  πιο  σημαντικές,  στις οπαίες  θα  πρέπει  να  δοθεί  προτεραιότητα.

Σήμερα   η  πλήρης  ανεπάρκεια  των  πολιτικών  να παίξουν  τον  σύνθετο  και  εξισορροπιστικό  ρόλο  τους,  τούς  κάνει  να οχυρώνονται πίσω  από  τις γνώμες  των  «ειδικών».

ΤΑ  ΙΣΛΑΜΟΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ  ΠΟΥ  ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ  ΣΤΟ  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΕΙΧΑΝ  ΜΠΛΟΥΖΕΣ  ΜΕ  ΤΥΠΩΜΕΝΟ  ΤΟ  ΣΥΝΘΗΜΑ  Istanbul 1453.

ΜΠΡΑΒΟ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.  ΧΑΙΡΕΣΑΙ  ΟΤΑΝ  ΣΦΑΖΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ.


Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο πρωθυπουργός  του  Σόρος  Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να… αποχαιρετήσει περίπου 50 «προσφυγόπουλα» που θα ταξίδευαν για την Γερμανία.

Τα 50 «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»  έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Γερμανία και όπως βλέπετε από τις εικόνες, πρόκειται για την ίδια ομάδα, καθώς κρατάνε τις ίδιες «αναμνηστικές» πορτοκαλί τσάντες που τους έδωσε κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, η συνοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην φωτογραφία  (έχουμε θολώσει το πρόσωπο λόγω ηλικίας) διακρίνεται καθαρά η μπλούζα ενός νεαρού «πρόσφυγα» που φέρει τυπωμένο το σύνθημα “Istanbul 1453”! Είναι ο ίδιος αλλοδαπός που βρίσκεται στην παραπάτω φωτογραφία σε κύκλο με το μπουφάν και το καπέλο.

Επειδή η φωτογραφία – ντοκουμέντο που σας παρουσιάζουμε είναι κατά την αποβίβαση των «προσφύγων» στην Γερμανία, καταλαβαίνετε ότι ο νεαρός αλλοδαπός, φορούσε ακριβώς την ίδια μπλούζα καλυμμένη με το μπουφάν κατά την αποχώρησή του από την Ελλάδα στην οποία του… κούνησε μαντήλι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.

ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΠΑΡΕΙ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ  ΤΟΥ.
«Κορωνοφωλιά»: Θετικά στον κορωνοϊό 150 άτομα στη δομή αλλοδαπών στο Κρανίδι.
Αυτό που φοβόντουσαν στην κυβέρνηση είναι γεγονός καθώς βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 150 άτομα στη δομή αλλοδαπών στο Κρανίδι και μεταβαίνει εκτάκτως εκεί ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Φυσικά προκύπτει θέμα και με τις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας αλλοδαπών στην χώρα καθώς δεν έχουν ελεγχθεί και στην ουσία κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα σε αυτές.


Η  επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης ισοδυναμεί με επιμήκυνση της επιδημιολογικής καμπύλης.Η καραντίνα το μόνο που θα καταφέρει, είναι το να μην αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός. Και αντί για 2-3 μήνες ταλαιπωρίας, η κοινωνία θα ταλαιπωρηθεί για 2-3 χρόνια  με  πολύ  περισσότερους  νεκρούς  τελικά.  Οι  μαθητευόμενοι  μάγοι  πέρασαν στον λαό το ψευτοδίλημμα "υγεία ή οικονομία", αποσιωπώντας το γεγονός ότι κανένα σύστημα δημοσίας υγείας δεν μπορεί να σταθεί σε μία οικονομικώς ερειπωμένη κοινωνία.


«Πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας με αυτόν τον ιό ως συνεχή απειλή».

Την άποψή ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας θεωρώντας τον ιό συνεχή απειλή εξέφρασε ο Ντέιβιντ Ναμπάρο, καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο Imperial College του Λονδίνου και απεσταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του στον «Observer» το εξής:

«Μερικοί ιοί είναι πολύ, πολύ δύσκολοι όταν πρόκειται για την ανάπτυξη εμβολίων - οπότε, για το άμεσο μέλλον, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε τη ζωή μας με αυτόν τον ιό ως συνεχή απειλή. Αυτό σημαίνει την απομόνωση εκείνων που εμφανίζουν σημάδια της νόσου και -επίσης- τις επαφές τους. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να προστατεύονται. Επιπλέον, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ικανότητα των νοσοκομείων να χειρίζεται περιπτώσεις. Αυτή θα είναι η νέα κανονικότητα για όλους μας».


Τι είναι το «σύνδρομο του ακορντεόν» στον κοροναϊό που τρομάζει τους επιστήμονες.

Υπάρχει πάντα ο «φόβος του ακορντεόν» της επιδημίας, όπου η «φυσούνα» των κρουσμάτων και των θανάτων μπορεί να ανοίγει και να κλείνει ανά μερικές εβδομάδες. Κι έτσι να υπάρχουν εξάρσεις της νόσου του Αγίου Πνεύματος ή πλέον μέσα στο καλοκαίρι, όπου μια νέα καραντίνα, με τον διασκορπισμό των Ελλήνων και ενός αριθμού ξένων τουριστών σε θέρετρα, θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020,   «Αυτόχθονες  Έλληνες»:

Ένας  καθηγητής  λέει:  «Στην περίπτωση φυσικής έκθεσης στον ιό SARS-CoV-2 που σχετίζεται με θνητότητα 0.5-2%, για την ανάπτυξη «ανοσίας αγέλης» στη χώρα μας θα πρέπει να προσβληθεί περίπου το 50% του πληθυσμού (5.000.000 άτομα) που θα επιφέρει 25.000 – 100.000 θανάτους. Τα προηγούμενα νούμερα καθιστούν σαφές ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί έχει εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο για τον πληθυσμό».Ζ.Π.  Υπάρχουν  ορισμένες  εκτιμήσεις  ότι  η  συνολική  θνητότητα  από  τον  κορωνοϊό  είναι  περίπου  στο  0,05%.

Αν  αληθεύουν  αυτές  οι  εκτιμήσεις,  αυτό  σημαίνει  ότι  η  ανοσία  αγέλης  στην  Ελλάδα,  με  φυσική  έκθεση  στον  κορωνοϊό,  θα  επιτυγχανόταν  με  συνολικά  περίπου  2.500  θανάτους,  σε  διάστημα  ενός  έτους  και  χωρίς  καραντίνα,  δηλαδή περίπου  στα  ετήσια  ποσοστά  θανάτων  από  γρίπη.  Το  κέρδος θα  ήταν  η  φυσική  ανοσία  του  πληθυσμού  χωρίς  εμβολιασμούς  και  επί  πλέον  χωρίς  φόβο  για  το  δεύτερο  κύμα  επιδημίας  το  φθινόπωρο.  Υποστήριξε  κανένας  επιστήμονας  αυτήν  την  συλλογιστική;   

Καθηγητής παν. Stanford Γ.Ιωαννίδης: "Μόλις 0,1% το ποσοστό θνητότητας του κορωνοϊού"

 Μία νέα μελέτη του Έλληνα καθηγητή ήρθε να «ταράξει τα νερά»  αφού αποκαλύπτει πως η θνητότητα του ιού είναι μόλις 0,1 με 0,2%, όσο δηλαδή και η θνητότητα της γρίπης!

Νέα μελέτη αντισωμάτων αλλάζει τα δεδομένα για το μέγεθος της πανδημίας.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και παρουσιάζει στοιχεία που προς το παρόν δεν έχουν διασταυρωθεί από άλλες έρευνες, εξέτασε δείγματα 3.330 ατόμων στην επαρχία Σάντα Κλάρα και ανακάλυψε ότι ο ιός ήταν 50 έως 85 φορές πιο διαδεδομένος σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία.

Προσεγγίζουμε την ανοσία της αγέλης;

Ορισμένοι θεωρούν πως τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι προσεγγίζουμε την ανοσία της αγέλης, δηλαδή τη συνθήκη στην οποία αρκετά άτομα εντός του πληθυσμού αναπτύσσουν αντισώματα ώστε ο πληθυσμός να είναι ασφαλής, πιο σύντομα από το αναμενόμενο. Αυτό θα επέτρεπε την άμεση επιστροφή αρκετών εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, μια στρατηγική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η Σουηδία.

Βέβαια  η ιδέα ότι η ευρύτερη διάδοση του ιού θα γίνει το “διαβατήριο” για την ασφαλή επιστροφή μας στη δουλειά έχει δύο περιορισμούς: Δεν γνωρίζουμε αν τα αντισώματα μας προστατεύουν και για πόσο καιρό, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού διαθέτει αντισώματα αυτή τη στιγμή”.

Ακόμη και αν δεχτούμε τις προσαρμογές στον ρυθμό των λοιμώξεων που προτείνει η έρευνα, μόλις το 3% του πληθυσμού έχει περάσει την Covid-19. Προκειμένου να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, περισσότερος από τον μισό πληθυσμό θα πρέπει να έχει κολλήσει την ασθένεια, αλλά και να έχει αναρρώσει από αυτή.

J P Morgan, University Queensland και Fauci: Για να βρεθεί αξιόπιστο εμβόλιο θα απαιτηθούν 12 με 16 μήνες.

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ» ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.


Τσιόδρας: «Είμαστε σε επιπέδωση της καμπύλης».

Εάν φυλακίσουμε όλη την κοινωνία επιτυγχάνουμε επιπέδωση της καμπύλης της εγκληματικότητος, της καμπύλης πληθωρισμού, της καμπύλης μολύνσεως του περιβάλλοντος, της καμπύλης των τροχαίων δυστυχημάτων, κ.λ.π.

Γιατί να μην μονιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο μέτρο; Φαίνεται έξυπνο και αποδοτικό...

Τόσες ζωές θα σώσουμε από τροχαία δυστυχήματα, γιατί να μην απαγορεύσουμε συνολικώς και μονίμως την διέλευση αυτοκινήτων σε όλη την χώρα; Να επιστρέψουμε στην κυκλοφορία με γαϊδούρια.

Τα κριτήρια που επέβαλαν τον περιορισμό, κατά κύριο λόγο ΔΕΝ ήταν υγειονομικά, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Από ιατρικής απόψεως η πανδημία θα μπορούσε με συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα να χειραγωγηθεί, λαμβάνοντας πολύ λιγότερα περιοριστικά μέτρα και αφήνοντας μεγάλο μέρος της ζωής και οικονομίας να ρέει.

Ο περιορισμός της ΑΣΚΟΠΗΣ και μόνο εξόδου και μετακινήσεων (τουρισμός, διασκέδαση, αναψυχή), καθώς και της κυκλοφορίας των ατόμων άνω των 65 θα ήταν υπεραρκετά μέτρα, όπως κορυφαίοι επιστήμονες έχουν αποφανθεί.

Τί θα γίνει όταν ξαναρχίσει, κάποτε, η κυκλοφορία στους δρόμους κ. Τσιόδρα;

Η τακτική της μαζικής απομονώσεως ως άμυνα κατά της μεταδόσεως του κορωνοϊού, εκτός από αυτοκαταστροφική, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα:
Και τί θα γίνει όταν ξαναρχίσει, κάποτε, η κυκλοφορία στους δρόμους;   Προφανώς θα αρχίσει πάλι η μετάδοση του ιού, εφ' όσον θα ξαναρχίσει η στενή επαφή μεταξύ ανθρώπων.  Οπότε ποιό το όφελος;

Έχει νόημα να σωθεί κάποιος από μία εποχική γρίπη, και να πεθάνει από καρδιακή ανακοπή, ή να αυτοκτονήσει λόγω οικονομικής καχεξίας;Η μονοδιάστατη προσέγγιση του οποιουδήποτε προβλήματος χαρακτηρίζει άτομα με σοβαρές νοητικές ελλείψεις.  Μήπως η απότομη συμπίεση της επιδημιολογικής καμπύλης, οδηγεί σε πολλαπλάσια παράταση και επανάληψη της επιδημίας, με πολλαπλάσιες καταστρεπτικές συνέπειες και αμφίβολο αποτέλεσμα στον συνολικό αριθμό θανάτων;
Διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο συνολικός αριθμός θανάτων, και όχι η πρόσκαιρη επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος για μικροκομματικούς σκοπούς.
Το να επικεντρώνεται μονομερώς ο Τσιόδρας και το συμβούλιό του στην βραχυπρόθεσμη επιπέδωση της καμπύλης, μιλώντας θετικώς για την συγκεκριμένη επιλογή, δεν αποτελεί επιστημονική προσέγγιση.
Εξ αρχής έπρεπε να τεθεί ανοικτά στην κοινωνία και η άλλη άποψη: οι συνέπειες της αποτόμου συμπιέσεως της επιδημιολογικής καμπύλης έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον, από τα υποτιθέμενα θετικά προσωρινά αποτελέσματα;
Έπρεπε να ζυγιστούν και οι δύο επιλογές, αντί να πηγαίνουμε στα τυφλά, υπακούοντας στις αντιεπιστημονικές αυτοκτονικές οδηγίες του ΠΟΥ.

Όσο περνά ο καιρός, οι συνέπειες της τεραστίας οικονομικής καταστροφής θα έρχονται στο προσκήνιο, με τις ανάλογες κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι κυβερνήσεις που επέβαλαν τον μαζικό εγκλεισμό, θα έχουν κίνητρο να επικαλούνται ψευδώς νέα επιδημικά ξεσπάσματα του κορωνοϊού, ή άλλων ιών, προκειμένου να εξομαλύνουν την επαναστατική καμπύλη που θα αυξηθεί αποτόμως.

Από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιούν το lockdown τακτικώς ως κατασταλτικό μηχανισμό εναντίον των λαών, με πρόσχημα διάφορες "πανδημίες".

Άλλη μία παρενέργεια των ηλιθίων που στήριξαν το αυτοκτονικό σύνθημα "ΜένουμεΣπίτι".

Αφού δεν τους νοιάζει η παγκόσμια οικονομική καταστροφή και πιθανώς οι λιμοί και οι λοιμοί που θα επακολουθήσουν εξ αιτίας αυτής, αφού δεν τους νοιάζει ότι θα επιβληθεί καταναγκαστικός εμβολιασμός με άγνωστες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αφού δεν τους νοιάζει ότι θα επιβληθούν εσωτερικά διαβατήρια ανοσίας αλλιώς δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση, γιατί να ενδιαφερθούν για την ελευθερία και τα πολιτικά δικαιώματα;

Το νεο-εσχατολογικό κίνημα των χιλιαστών "ΜένουμεΣπίτι" με τις βλακώδεις κορωνο-προφητείες του, κατάφερε μέσα σε δύο μήνες να επαναφέρει την ανθρωπότητα τρεις αιώνες πίσω, στην προεπαναστατική Γαλλία, από πλευράς πολιτικών δικαιωμάτων.
Από  Ιφικράτη  Αμυρά.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΣΙΟΔΡΑ:  "Πονοκέφαλο προκαλεί στους επιστήμονες η ανοσία του παγκόσμιου πληθυσμού από τον ιό. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς δείχνουν τα -ανιχνευόμενα από τα τεστ- αντισώματα, που εντοπίζονται σε όσους αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Επίσης, αν αυτά τα αντισώματα προστατεύουν πραγματικά από τον κορονοϊό και για πόσο καιρό." 
Ο κορωνο-κυνηγός δηλώνει:

αβεβαιότητα για την εγκυρότητα των τεστ (τώρα το θυμήθηκε),

αβεβαιότητα για το αν τα τεστ ανιχνεύουν άλλους κορωνοϊούς ή τον covid-19,

αβεβαιότητα για το είδος και την διάρκεια της ανοσίας που παρουσιάζουν κάποιοι πληθυσμοί σε έλεγχο αντισωμάτων,

αβεβαιότητα για τον αριθμό των μολυνθέτων (κάτι που μειώνει δραστικώς την θνητότητα του ιού),

αβεβαιότητα για την σύγκριση και εγκυρότητα αποτελεσμάτων από διαφορετικές χώρες,

αβεβαιότητα για το αν είναι σωστή η καταγραφή θανάτων από/με κορωνοϊό σε κάθε χώρα ξεχωριστά οπότε τα αναφερόμενα συγκριτικά νούμερα είναι αναξιόπιστα (και αυτό τώρα το έμαθε ο Ρανταπλαν της λοιμωξιολογίας).

Συμπερασματικώς ο "πανάξιος" και "θεόσταλτος" κορωνο-προφήτης, κορωνο-σερίφης, και κορωνο-μάχος, δεν ξέρει τίποτε για τον ιό.

Αλλά ήξερε ένα μόνον πράγμα, ότι θα πεθάνουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι αν δεν επιβληθεί μαζική καραντίνα. Αυτό το ήξερε σίγουρα, αλλά όλα τα άλλα τα αγνοεί. 

Πώς είναι δυνατόν να δηλώνεις ότι έχεις άγνοια για ένα σωρό παραμέτρους, ότι υπάρχουν ένα σωρό μεταβλητές που διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά την ίδια στιγμή να προβλέπεις και να δηλώνεις σιγουρότατος ότι τόσες χιλιάδες θα πεθάνουν στην Ελλάδα από κορωνοϊό αν δεν επιβληθεί lockdown;

Και μάλιστα μέχρι τώρα, σχεδόν 2 μήνες μετά την κατάσταση πολιορκίας στην ανθρωπότητα, να μην έχεις προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, ώστε να διαπιστώσεις το κλάσμα νοσούντων/μολυνθέντων;Καλοκαίρι του 1968. Ένας άγνωστος ιός εξαπλώνεται στον πλανήτη. Ξεκίνησε από την Κίνα. Προκάλεσε τον θάνατο σε ένα εκατομμύριο πολίτες. Πενήντα χιλιάδες νεκροί στις ΗΠΑ και τουλάχιστον 30.000 νεκροί στη Γαλλία. Ένας αρχηγός κράτους, ο Βίλι Μπραντ, προσβλήθηκε από την ασθένεια. Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι λόγω απουσίας μασκών προφύλαξης πλήττονται θανάσιμα. «Εμβολιάζουμε τον κόσμο εν μέση οδώ στην κυριολεξία, πάνω στα πεζοδρόμια, το ένα μπράτσο μετά το άλλο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν με τα χείλια τους μελανά, με πνευμονικές αιμορραγίες ή από δύσπνοια. Δεν είχαμε τον χρόνο να απομακρύνουμε αυτούς που σωρεύονταν στις αίθουσες εντατικής θεραπεία» γράφουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις σημειώσεις τους.1957-1958. Η επιδημία βαπτίζεται αυτή τη φορά «ασιατική γρίπη». Προήλθε από μία γωνιά της επαρχίας Γιουνάν και Γκουιντζού, δηλαδή πάλι από την Κίνα. Πέρασε στο Ιράν, στην Ιταλία, μετά στην ανατολική Γαλλία και έφθασε στις ΗΠΑ. Χρειάστηκε έξι μήνες για να κάνει τον γύρο του πλανήτη. Δύο εκατομμύρια νεκροί στο σύνολό τους. Θύματα κατά προτεραιότητα οι διαβητικοί και οι πάσχοντες από κάποιο καρδιακό νόσημα. 100.000 νεκροί στις ΗΠΑ. Δεκάδες χιλιάδες νεκροί στη Γαλλία. Σκηνές απόγνωσης στα γαλλικά νοσοκομεία, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα, και οι μονάδες ΜΕΘ, όσες υπήρχαν, δεν έφθαναν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αλλά, παρ΄ όλη τη φρίκη, τον θρήνο, παρ’ όλες τις συνελεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού, όπου κάποια στιγμή συζητήθηκε ακόμα και το κλείσιμο κάποιων σχολείων, παρ΄ όλα αυτά δεν υπήρξε κανένας κατ’ οίκον περιορισμός.

Δεν ξέρουμε αν η «κυβέρνηση» Κούλη – που ασχολείται μόνο με τα ισλαμοπροσφυγόπουλα - έχει καταλάβει τί περιμένει την χώρα. 

Εν καιρώ μνημονίων όταν «έλειπε» ένα δισ. ευρώ και έπρεπε να βρεθεί με φόρους και περικοπές, «κλαίγαμε» με μαύρο δάκρυ.
Τώρα που θα  λείπουν 50 και βάλε δισ. ευρώ, πως πρέπει να νιώσουμε;
Πόσο γρήγορα ή μάλλον πόσο αργά θα επανεκκινηθεί η οικονομία και εν τέλει τι θα συμβεί τον Οκτώβριο.
Θα έχουμε πάλι πανδημία; Αν έχουμε θα κλειστούμε πάλι στα σπίτια μας; Θα χάσουμε και τα Χριστούγεννα; Και τις επόμενες Απόκριες; Κι άλλο Πάσχα;
Αν τον Οκτώβριο θα έχουμε ένα δεύτερο και ίσως χειρότερο κύμα κορωνοϊού, τότε όλοι θα θέλουμε επείγουσα μετανάστευση σε άλλον πλανήτη...
Από τις σχεδόν 2 εκατ. θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον 700.000 θα πρέπει να θεωρούνται χαμένες.
Η βαθιά ύφεση στην οικονομία αναμένεται να σηματοδοτήσει μετά τον Σεπτέμβριο ένα «τσουνάμι» απώλειας εισοδημάτων, θέσεων εργασίας, εξώσεων και στάσης πληρωμών.
Η Ελλάδα εισάγει τρόφιμα αξίας €4,8 δισ., ενώ εξάγει τρόφιμα ύψους €3,1 δισ. κυρίως προς Ιταλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.
Στο σκέλος των ελληνικών εισαγωγών πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σχεδόν οι περισσότερες χώρες έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές πρώτων υλών και αγροτικών προϊόντων, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι, κρέατα, τυριά και άλλα που είναι απαραίτητα.
Για να κατανοήσουμε το τουριστικό ελληνικό ζήτημα με αριθμούς σε καθέναν κάτοικο της χώρας αντιστοιχούν τρεις ξένοι επισκέπτες, ενώ σε άλλες χώρες, με αναπτυγμένους κυρίως τους τομείς της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, η αντιστοιχία είναι 1 προς 1-1,5.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι άλλες χώρες θα επιβιώσουν και όταν θα ανακάμπτουν θα μας κοιτάνε ήδη «αφ'υψηλού» που σημαίνει ότι θα μας κτυπήσουν «χωρίς οίκτο».
Κακώς ο κόσμος νομίζει ότι η «πληγή» θα είναι μόνο ο τουρισμός και τα έσοδα 20 δισ. ευρώ που θα χαθούν από τους τουρίστες που δεν θα έρθουν.
Βλέπετε ο κορωνοϊός επηρέασε όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και τους υπόλοιπους τρεις κλάδους από τους οποίους ζει η Ελλάδα: Τις μεταφορές (logistics), την εμπορική ναυτιλία και την εστίαση.
Μεταφορές δεν υπάρχουν, εστίαση δεν υφίσταται (αφού όλα έχουν κλείσει και απαγορεύεται η κυκλοφορία), όσο για την ναυτιλία είναι στην ίδια μοίρα με τις μεταφορές.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

34 σχόλια :

 1. Στην ενδοχώρα το Σάββατο 1.500 αλλοδαποί - Θα μεταφερθούν με ειδικά ναυλωμένο πλοίο. ΚΟΥΛΗ, ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.
  Στην ενδοχώρα θα μεταφερθούν το Σάββατο περίπου 1.500 αλλοδαποί από το ΚΥΤ της Μόριας.
  Η μετακίνηση θα γίνει με ειδικά ναυλωμένο πλοίο, και εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για την αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά από ευάλωτες στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού περιπτώσεις.
  Συνολικά από τα πέντε ΚΥΤ των νησιών έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση σε σκάφη ναυλωμένα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους αλλοδαπούς 2.380 άτομα από τα οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Νότη Μηταράκη στο δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τα πρώτα 1500 θα φύγουν από τη Μόρια.
  Ας σημειωθεί ότι άλλα 100 άτομα από ευάλωτες κατηγορίες μεταφέρθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας που νοικιάστηκαν στη Θερμή και στη Βαρειά της Μυτιλήνης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΑ ΙΣΛΑΜΟΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΕ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Istanbul 1453.
   ΜΠΡΑΒΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο πρωθυπουργός του Σόρος Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να… αποχαιρετήσει περίπου 50 «προσφυγόπουλα» που θα ταξίδευαν για την Γερμανία.
   Τα 50 «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Γερμανία και όπως βλέπετε από τις εικόνες, πρόκειται για την ίδια ομάδα, καθώς κρατάνε τις ίδιες «αναμνηστικές» πορτοκαλί τσάντες που τους έδωσε κατά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, η συνοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
   Στην φωτογραφία (έχουμε θολώσει το πρόσωπο λόγω ηλικίας) διακρίνεται καθαρά η μπλούζα ενός νεαρού «πρόσφυγα» που φέρει τυπωμένο το σύνθημα “Istanbul 1453”! Είναι ο ίδιος αλλοδαπός που βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία σε κύκλο με το μπουφάν και το καπέλο.
   Επειδή η φωτογραφία – ντοκουμέντο είναι κατά την αποβίβαση των «προσφύγων» στην Γερμανία, καταλαβαίνετε ότι ο νεαρός αλλοδαπός, φορούσε ακριβώς την ίδια μπλούζα καλυμμένη με το μπουφάν κατά την αποχώρησή του από την Ελλάδα στην οποία του… κούνησε μαντήλι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Είναι γνωστό πως όταν οι Αμερικανοί άποικοι παίρναν τις εκτάσεις των άτυχων Ινδιάνων της βόρειας Αμερικής, αγόραζαν εκατομμύρια εκτάρια με αντάλλαγμα καθρεφτάκια και νομίσματα, καθώς οι ιθαγενείς εντυπωσιάζονταν και θεωρούσαν πολύτιμα αντικείμενα ευτελούς αξίας.
  Έτσι και με μόλις 700 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, ουσιαστικά μονιμοποίησε την παραμονή των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, αφού κατασκευάζονται νέες μόνιμες δομές-μόνιμοι οικισμοί στα ελληνικά νησιά.
  Ουσιαστικά με αυτή την επιδοματική πολιτική η ΕΕ θα κρατάει την Ελλάδα «όμηρο» και θα εξασφαλίζει πως οι παράνομοι μετανάστες θα μένουν σε ελληνικό έδαφος.
  Το μισό από το σύνολο του ποσού(350 εκ. ευρώ)θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
  Το πιο ανησυχητικό όμως είναι τι θα συμβεί με τη δεύτερη δόση καθώς με 240 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη δημιουργία νέων μόνιμων δομών στα νησιά.
  Από την δεύτερη μελλοντική δόση ένα ποσό 50 εκ. ευρώ (μόλις το 14% του συνόλου) προορίζεται για την «κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών» (δεν διευκρινίζεται ποιας εθνικότητας) και αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας με την Τουρκία.
  Από την δεύτερη δόση επίσης, ένα…συμβολικό ποσό 10 εκ,. ευρώ κατευθύνεται στις υπηρεσίες της Frontex, ενώ η μερίδα του λέοντος (220 εκ) θα διατεθεί για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά.
  Αλλα 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των hotspots με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού(από ΜΚΟ)και υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου.
  Από την πρώτη δόση των 350 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη αρχίσει και «τρέχει», η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει στην κυριολεξία…ψίχουλα, όπως παγίως συμβαίνει με την ευρωπαϊκή βοήθεια για το μεταναστευτικό.
  Όπως διευκρίνισε η κ. Γιόχανσον τα 290 εκ. ευρώ προορίζονται για την στήριξη των νέων 31 δομών (σ.σ. 28 έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση) στην ενδοχώρα, αλλά και την ενοικίαση πρόσθετων καταλυμάτων χωρητικότητας 25 χιλιάδων κλινών, καθώς και για την…βοήθεια σε μετρητά που προαναφέραμε και προορίζεται για 90 χιλιάδες μετανάστες.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
   Η κυβέρνηση έχει την φαεινή ιδέα να θέλει να δημιουργήσει «δομή φιλοξενίας» αλλοδαπών στο Καστελόριζο μια ενέργεια η οποία αποτράπηκε τελευταία στιγμή!
   Σε ένα νησί το οποίο έχει 500 κατοίκους περίπου θέλει να δημιουργήσει μια δομή με αλλοδαπούς οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κάτοικους.
   Έτσι λοιπόν στις 15/4/2020 ο Δήμος Μεγίστης συγκάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε συνεδρίαση για τις 16/4/2020 με μορφή κατεπείγοντος και θέμα "κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής λογο πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες".
   Με λίγα λόγια και μέσα στο Πάσχα κάλεσαν ΔΣ για δημιουργία hot spot στο Καστελόριζο «κατόπιν πιέσεων».
   Η αντιπολίτευση και ένα μέλος τις συμπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ψήφισαν αρνητικά όποτε αρχικά η πρόταση δεν πέρασε.
   Μάλιστα όπως αναφέρει η αντιπολίτευση δεν παρουσιάστηκε κάποιο επίσημο έγγραφο στο οποίο να καταγράφονται «οι πιέσεις» ενώ έχει την εύλογη απορία ως προς το τι θα απογίνει ο τουρισμός του νησιού αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού.
   Ακολουθεί η αιτιολόγηση από την αντιπολίτευση:
   «Σύσσωμη η αντιπολίτευση Καστελλόριζο Mπροστά αντιτίθεται στην όποια ενέργεια εκείνων που θέλουν να καταστήσουν στο νησί μας hot spot. Λέγοντας ότι δέχεστε πιέσεις από αρμόδιες υπηρεσίες και χωρίς να επισυνάπτεται στην πρόσκληση το επίσημο έγγραφο, μας καλείτε να πάρουμε αποφάσεις και να υποδείξουμε χώρο για επικείμενη άφιξη προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.
   Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι την άμεση αποτροπή των μεταναστών να μην ξαναβγούν στο νησί ένεκα της πανδημίας του Κορονοϊου.
   Διότι το νησί μας δεν έχει υποδομές στέγασης αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτό εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του ιού covid 19.
   Ομόφωνα καταψηφίζουμε και καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές, κι αναφέρουμε παρακάτω τους λόγους:
   1)Δεν μας επισυνάπτεται το έγγραφο, με το οποίο σας ζητούν εσπευσμένα και πιεστικά να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Ποιος είναι τελικά ο εντολοδόχος; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;
   2)Πιέστε εσείς προς κάθε αρμόδια Αρχή και απαιτείστε να ενισχυθούν τα θαλάσσια σύνορα του νησιού μας. Αν αυτό επιτευχθεί είναι περιττό να συζητάμε για λήψη μέτρων σε περίπτωση που αποβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, νοσούμενοι από κορονοϊό.
   3)Έχετε φροντίσει σε συνεννόηση με το Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, ούτως ώστε σε περίπτωση (ου μη γέννητω) που νοσήσει κάποιος κάτοικος από κορονοϊό ή «εισβάλλουν αιφνιδιαστικά» παράτυποι μετανάστες θετικοί στον Ιό; Υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια και ο κατάλληλος εξοπλισμός ;
   Ειδικά για τις δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να οριστεί από τον συντονιστή πεδίου του ΕΟΔΥ κάποιος υπεύθυνος για τη διαχείριση λοίμωξης COVID-19 (Επαγγελματίας Υγείας), ο οποίος θα ειδοποιείται και θα παρευρίσκεται στα σημεία εισόδου νεοαφιχθέντων, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο για συμπτώματα της νόσου COVID-19.
   Γι αυτό ψηφίζουμε όχι».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. ο κυριος τσιοδρας εκτελεί δεν ομιλει σαν επιστημων στην αρχη τον ειπαν δεν εχει μεταδοτικοτιτα μετα αλαξε το "τροπαριο" απο τα "κεντρικα" πρεπει να φοραμε η οχι μασκες; απ. οτι πουν οι γερμανοι και οι αμερικανοι. (δεν ειρθε ακομα η νεα παραλαβη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 21 Απριλίου 1941, Τα ΄Υψιστα συμφέροντα των Προδοτών και το συγχωροχάρτι προς τον εγκληματία Τσώρτσιλ Σπ. Χατζάρας
  Ο Παπάγος στις 16 Απριλίου 1941 στις Θερμοπύλες είπε στον τενεκέ Ουίλσον ότι θα ήταν καλύτερα αν αποχωρούσε το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα. Ο Τσώρτσιλ απαίτησε αυτή την γνώμη να την εκφράσει γραπτώς η ελληνική κυβέρνηση . Στις 21 Απριλίου, μετά την δολοφονία του Κορυζή, η πρώτη πράξη της «κυβέρνησης» των «ανάλγητων και αργυρώνητων» υπό τον Τσουδερο, ήταν το συγχωροχάρτι προς την Αγγλία, για την καταστροφή της Ελλάδος. Η δωσίλογη κυβέρνηση Τσουδερού, έδωσε στον Πάλερετ το ακόλουθο έγγραφο με το οποίο εκφραζόταν ευγνωμοσύνη για την καταστροφή και την εγκατάλειψη της Ελλάδος.

  «Αθήνα, 21 Απριλίου 1941.
  Ή ελληνική Κυβέρνησις, εκφράζουσα εις την βρετανικήν Κυβέρνησιν και τα γενναία αυτοκρατορικά στρατεύματα την ευγνωμοσύνη της διά την παρασχεθείσα παρ' αυτών βοήθεια είς τήν άμυνα της Ελλάδος κατά του είσβολέως, προβαίνει εις την έξης δήλωσιν: Αγωνισθείς νικηφόρος έπί εξάμηνον κατά λίαν ισχυρότερου εχθρού, ο ελληνικός στρατός ευρίσκεται ήδη έστερημένος τών απαραιτήτων διά τήν συνέχισιν του πολέ μου μέσων, οίον πολεμεφοδίων, μεταγωγικών, άεροπλάνων, τά όποια άλλως τε και από της αρχής των επιχειρήσεων έσπάνιζαν. Η κατάστασης αύτη των πραγμάτων καθιστά αδύνατον διά τούς Έλληνας την συνέχισιν του αγώνος με τό παραμικρόν ενδεχόμενον επιτυχίας και τους στερεί οιασδήποτε ελπίδος να παράσχουν δι' αυτού βοήθεια τινα εις τούς γενναίους των συμμάχους. Εξ άλλου, λόγω του αναστήματος της βρεταννικής δυνάμεως και της εις διάθεσιν αυτής αεροπορίας, εν συνδυασμώ προς την έκταση του παρ' αυτής ηρωϊκώς προασπιζομένου μετώπου, τα αυτοκρατορικά στρατεύματα δεν θα ηδύναντο, άνευ της βοηθείας του ελληνικού στρατού, να παρατείνουν την άντίστασίν των πέραν ολίγων τινών ήμερών. Υπό τας συνθήκας ταύτας, η παράτασις του άγώνος, ένώ ούδέν θά είχε χρήσιμον άποτέλεσμα, δεν θά επέφερεν ειμή τήν κατάρρευσιν του έλληνικου στρατοΰ και ματαίαν αίματοχυσίαν εις τάς συμμαχικάς δυνάμεις. Κατ' άκολουθίαν, η έλληνική Κυβέρνησις είναι υπόχρεως νά διαπίστωσει ότι περαιτέρω θυσίαι του βρετανικού εκστρατευτικού σώματος θα ήσαν άσκοποι και ότι η έγκαιρος αποχώρησίς του φαίνεται καθισταμένη αναγκαία λόγω των περιστάσεων και συμφώνως προς τά κοινά συμφέροντα του άγώνος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσθονία: Απέλαση για όλους τους ξένους εργάτες πλην χωρών της ΕΕ - Υπερψηφίστηκε ο νόμος από την Βουλή της χώρας.
  Την απέλαση των ξένων εργατών από τα εδάφη της αποφάσισε η Εσθονία καθώς το κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα έναν νέο νόμο που επιτρέπει να απελαύνονται όταν εκπνέει η σύμβαση εργασίας τους οι ξένοι εργαζόμενοι από χώρες εκτός της ΕΕ.
  Το Κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο με 54 ψήφους υπέρ, έναντι 40 κατά. Οι μεγαλύτερες ομάδες ξένων εργαζομένων στην Εσθονία προέρχονται από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τις ΗΠΑ και την Ινδία. Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος, θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας μέσα στις επόμενες 14 ημέρες. Αυτός έχει το δικαίωμα να τον απορρίψει σε περίπτωση που θεωρήσει πως αντιβαίνει το Σύνταγμα.
  «Εάν αυτό συμβεί, τότε τίθεται το ερώτημα τι κάνουν οι ξένοι χωρίς εργασία και εισόδημα στην Εσθονία, πώς τα βγάζουν πέρα, πώς προστατεύονται τα κοινωνικά δικαιώματα και οι ανάγκες τους», δήλωσε ο Γιαάνους Καριλάιντ, επικεφαλής της επιτροπής δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου.
  Ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Εσθονίας περιλαμβάνει και το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Εσθονίας (EKRE), του οποίου το πρόγραμμα του έδωσε διπλάσιο αριθμό ψήφων κατά τις εκλογές του Μαρτίου 2019.
  Η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, το Κόμμα Μεταρρύθμισης της αντιπολίτευσης, καταψήφισε το νόμο: «Είναι σαφές ότι πρόκειται για έναν ξενοφοβικό νόμο, όταν το σκεφθείτε. Αυτός ο νόμος δεν μπορεί να είναι το χαρακτηριστικό ενός πολιτισμένου και δημοκρατικού κράτους», δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Tόομας Κιβιμάγκι, του Κόμματος της Μεταρρύθμισης.
  Η βιομηχανία και οι εργοδοτικές οργανώσεις αντιτάχθηκαν έντονα στο σχέδιο, αλλά ο κυβερνητικός συνασπισμός επέμεινε στις δυνατότητες να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των θέσεων εργασίας για τους Εσθονούς.
  Η οικονομία της Εσθονίας, που κυρίως εξαρτάται από τις εξαγωγές, έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από τον κορωνοϊό, με την Κεντρική Τράπεζα να προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 14% για φέτος, σε περίπτωση που οι περιορισμοί στις μετακινήσεις συνεχισθούν έως τον Αύγουστο. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί 10-13% (από 4,5%) έως το τέλος του 2020.
  Στη χώρα του 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων έχουν καταγραφεί πάνω από 1.500 κρούσματα και 43 θάνατοι από κορωνοϊό έως σήμερα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Σουηδία είχε κατασκευάσει πυρηνικό όπλο. Η ΕΛΛΑΔΑ;
  Αν και η Σουηδία δεν συγκαταλέγεται στις χώρες που σκεφτόμαστε όταν μιλάμε για πυρηνικά οπλοστάσια, η αλήθεια είναι ότι κάποτε είχε επιχειρήσει όχι μόνο να αποκτήσει πυρηνική βόμβα, αλλά να δημιουργήσει και μια πλατφόρμα για να την ρίξει στους αντιπάλους της.
  Στη δεκαετία του 1960, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση της Στοκχόλμης αποφάσισε να αναπτύξει τα δικά της πυρηνικά όπλα, μέσα από ένα μυστικό πρόγραμμα, καθώς διέθετει την πρώτη ύλη για την βόμβα, το ουράνιο. Μάλιστα, σε κάποια φάση μπορούσε να φτιάξει πυρηνική βόμβα μέσα σε έξι μήνες.
  Ωστόσο, το να έχεις πυρηνικά όπλα δεν φθάνει, θα πρέπει να έχεις και την κατάλληλη πλατφόρμα για να τα ρίξεις στους αντιπάλους σου. Κάπου εδώ μπήκε στο παιχνίδι και η εταιρεία Saab η οποία πρότεινε την κατασκευή ενός υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού με την ονομασία Saab 36.
  Στα χαρτιά το αεροσκάφος φαινόταν ιδανικό για να χτυπήσει στόχους στη Βαλτική: δικινητήριο με ταχύτητα 2+ Mach, με μέγιστο ύψος τα 18.000 μέτρα και αεροδυναμικά άψογο, το Saab 36 εμφανιζόταν ως το κατάλληλο οπλικό σύστημα για τη Σουηδία. Και μετά άρχισαν τα προβλήματα.
  Αν η πυρηνική βόμβα μεταφερόταν εξωτερικά, υπήρχε κίνδυνος υπερθέρμανσης λόγω της μεγάλης ταχύτητας και αυτοανάφλεξής της. Οπότε έπρεπε να μεταφερθεί στο εσωτερικό της ατράκτου που, λόγω περιορισμένου χώρου, μπορούσε να μεταφέρει μόλις μία βόμβα 800 κιλών και ελευθέρας πτώσης.
  Τελικά, το αεροσκάφος "πέθανε" στην αεροσήραγγα, καθώς το σουηδικό κοινοβούλιο ούτως ή άλλως απέρριψε τον εξοπλισμό της χώρας με πυρηνικά όπλα, αν και το σχέδιό του γέννησε το περίφημο Saab 37.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΕΛΛΑΔΑ διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογική και επιστημονική υποδομή για να
   κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Από τη στιγμή, όμως, που έχει υπογράψει τη διεθνή
   σύμβαση του ΟΗΕ για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, την οποία έχει
   υπογράψει και η Τουρκία, οι συνέπειες στο διεθνές πολιτικό και διπλωματικό
   στερέωμα θα είναι αβάστακτες για τη χώρα μας.
   Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Θεοφίλου, φυσικό, ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας
   Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το κόστος παραγωγής των πρώτων πυρηνικών όπλων «είναι της τάξης των 300 δισεκατομμυρίων δραχμών, (το 1999 –περίπου 1 δις σήμερα), αν υπολογίσουμε την τεχνολογική υποδομή της Ελλάδας. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι δύσκολο να κατασκευαστούν πυρηνικές βόμβες. Όμως, το πολιτικό κόστος θα είναι αβάστακτο, μια και οποιαδήποτε κίνηση από τη χώρα μας θα γίνει αμέσως γνωστή στο εξωτερικό». Η υπογραφή της συνθήκης του ΟΗΕ από την Ελλάδα σημαίνει πως η χώρα είναι υποχρεωμένη να δέχεται τακτικούς ελέγχους από τη Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
   «Εξάλλου, η κατοχή πυρηνικών όπλων δεν συνεπάγεται και δυνατότητα αξιοποίησής
   τους για την επίλυση πολιτικών προβλημάτων, συμπληρώνει ο κ. Θεοφίλου,
   τονίζοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αποκτήσει η Ελλάδα
   πυρηνικά όπλα.
   Για την κατασκευή όπλων σχάσης (βόμβα ουρανίου, που έπεσε στη Χιροσίμα ή
   πλουτωνίου, στο Ναγκασάκι) ή όπλων σύντηξης (βόμβα υδρογόνου), απαιτείται η
   πρώτη ύλη ¬ το σχάσιμο υλικό ¬ το οποίο μπορεί να είναι εμπλουτισμένο ουράνιο.
   Όπως εξηγεί ο επιστήμονας του «Δημόκριτου», το φυσικό ουράνιο μπορεί να
   εμπλουτιστεί με τη μέθοδο της φυγοκέντρησης, κατά την οποία χρησιμοποιούνται
   ειδικές φυγοκεντρικές αντλίες. «Αν επιχειρήσει κάποιος να τις αγοράσει, θα
   γίνει αμέσως αντιληπτός από τη ΔΟΑΕ».
   Μία εναλλακτική μέθοδος είναι η χρήση πλουτωνίου που υπάρχει ως κατάλοιπο της
   καύσης ουρανίου στους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ένας «συνηθισμένος»
   αντιδραστήρας, ισχύος 1.000 Μεγαβάτ, παράγει 230-400 κιλά πλουτωνίου τον
   χρόνο, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή 50-100 βομβών
   τύπου Ναγκασάκι.
   Ο αντιδραστήρας που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου» είναι μόνο για
   πειραματικούς σκοπούς και έχει ισχύ 1.000 φορές μικρότερη από έναν
   «συνηθισμένο» αντιδραστήρα. Σύμφωνα με τον κ. Θεοφίλου, με τα σημερινά
   δεδομένα, για την κατασκευή μίας πυρηνικής βόμβας χρειάζονται τα κατάλοιπα 10
   χρόνων από τον αντιδραστήρα του «Δημόκριτου». «Τα κατάλοιπα αυτά, όμως,
   είμαστε υποχρεωμένοι να τα επιστρέφουμε στους Αμερικανούς, οι οποίοι μας
   προμηθεύουν την καύσιμη ύλη, δηλαδή το εμπλουτισμένο ουράνιο. Αν τα κρατήσουμε για οποιαδήποτε λόγο, θα δημιουργηθεί αμέσως πρόβλημα. Και μετά, κανείς δεν θα μας προμηθεύει με ουράνιο».
   Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με πυρηνικά εργοστάσια, από καθαρά οικονομικής άποψης, κρίνεται ασύμφορη, μια που είναι πολύ ακριβότερη από αυτήν που παράγεται από πετρέλαιο ή άνθρακα.
   Για αυτό η κίνηση της Τουρκίας με το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου, «είναι
   περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση».
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. Η ΕΛΛΑΔΑ διαθέτει ή μπορεί να βρει τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Διαθέτει και τους πυρηνικούς μηχανικούς, τους φυσικούς, και τους ραδιοχημικούς επιστήμονες. Πριν 20 χρόνια είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδες ακριβώς τα υλικά και το κόστος κατασκευής από την Ελλάδα μιας ή πολλών ατομικών βομβών. Το πρόβλημα πάλι είναι οι πολιτικοί. Πρέπει να εξασφαλιστεί απόλυτη μυστικότητα (σαν του Ισραήλ) και να βρεθεί ένας ισχυρός, αποφασισμένος και συγκροτημένος διευθυντής του προγράμματος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 7. ΕΥΓΕ ΖΗΝΩΝΑ ΠΑΠΑΖΑΧΕ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ
  ΓΙΑΤΙ Ο ΕΟΔΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ 48 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
  ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ
  ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ
  ΚΟΣΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
  ΤΙ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΟΡΔΑ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ;;; ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΜΠΙΛ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΖΑΧΕ ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΑΡΘΟ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ
  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. «Ορισμένοι αλλοδαποί έδειξαν τις ικανότητές τους στον ανταρτοπόλεμο».
  Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου με επιστολή της στον Πρωθυπουργό κάνει αναφορά στα επεισόδια στην Χίο, όπου οι παράνομοι μετανάστες άναψαν φωτιές
  Αναφέρουν μεταξύ άλλων πως 40.000 αλλοδαποί έδειξαν «τις ικανότητές τους στον ανταρτοπόλεμο και με καλά οργανωμένες καταδρομικές επιθέσεις έκαψαν το ΚΥΤ Χίου».
  Αναφέρει η Ένωση Αξιωματικών:
  ΠΡΟΣ
  Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
  Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Κύριοι Υπουργοί,
  Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία.
  Μάθατε ότι το βράδυ της Ανάστασης του Κυρίου κάηκε η ΒΙΑΛ στη Χίο;
  Αντιλαμβάνεστε τώρα πόσο αδιέξοδη είναι η πολιτική του εγκλωβισμού μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στα ακριτικά μας νησιά, που εφαρμόζεται από το 2016;
  Ήρθε επιτέλους η ώρα να λάβετε την απόφαση να μετακινηθούν άμεσα όλοι σε δομές στην ενδοχώρα, είτε σε ανοιχτές για όσους θεωρούνται πρόσφυγες είτε σε κλειστές για όσους ακόμα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου τους.
  Ακούστε επιτέλους τις φωνές όλων των φορέων του Βορείου Αιγαίου που ζητάμε να παραμείνει μόνο μια μικρή δομή καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας μικρού αριθμού αλλοδαπών, αναλογικά με τον πληθυσμό των νησιών, όπως ισχύει για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
  Αποτέλεσμα της υπερπλήρωσης των δομών είναι οι συνεχείς εντάσεις και η παγίωση μιας έκρυθμης κατάστασης που καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας. Κορύφωση αυτού ήταν τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, όταν ορισμένοι από τους 40.000 αλλοδαπούς που παραμένουν στο Βόρειο Αιγαίο, έδειξαν τις ικανότητές τους στον ανταρτοπόλεμο και με καλά οργανωμένες καταδρομικές επιθέσεις έκαψαν το ΚΥΤ Χίου. Χάρη στην ετοιμότητα, τον ηρωισμό και την υπερπροσπάθεια των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματίας.
  Η χώρα μας διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Τώρα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να αναγνωριστεί το έργο των Αστυνομικών του Βορείου Αιγαίου και να καθιερωθεί το επίδομα μεταναστευτικής κρίσης. Έχουν ήδη κατατεθεί από τις συνδικαλιστικές ενώσεις πλήρως αιτιολογημένες και κοστολογημένες προτάσεις επ’ αυτού. Εάν δεν τις έχουν θέσει υπόψη σας, ευχαρίστως να σας τις επανυποβάλλουμε.
  Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι έγραψε ο Τούρκος Ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ (Cem Gürdeniz) για την Ελλάδα
  «Όταν ιδρύθηκε ως χώρα το 1830 η Ελλάδα, αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας εξέγερσης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην συνέχεια ένας βασιλιάς που ονομάζονταν Όττο και ήταν Γερμανός ευγενής, τέθηκε επικεφαλής της.
  Η αιτία όλων αυτών ήταν το γεγονός ότι ο βρετανικός, γαλλικός και ρωσικός στόλος κατέστρεψαν τον οθωμανο-αιγυπτιακό στόλο στο Ναβαρίνο.
  Η εξέγερση που ξεκίνησε στο Πελοπόννησo εξαπλώθηκε στα βόρεια και πραγματοποιήθηκαν μαζικές σφαγές κατά των Τούρκων. Τα νησιά των Κυκλάδων στο Αιγαίο χάθηκαν και η απόλυτη τουρκική κυριαρχία που ξεκίνησε τον 15ο αιώνα εξαφανίστηκε, αφού δεν υπήρχε ικανό Οθωμανικό ναυτικό για να πάρει πίσω και να προστατεύσει τα νησιά.
  Σήμερα, υπάρχει ένα μεγάλο μνημείο στο πιο όμορφο τμήμα της πόλης της Πύλου, στο νότιο άκρο της ακτής του Ναβαρίνου. Υπάρχουν οι θυρεοί της Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας και στις τρεις πλευρές. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας Έλληνας ήρωας στο μνημείο και εν ολίγοις, η Ελλάδα ήταν αυτή που καθιέρωσε τον ιμπεριαλισμό του 19ου αιώνα (Κολοκοτρώνης, Καραισκάκης, Νικηταράς και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές δεν υπάρχουν για τον Τούρκο αξιωματικό).
  Η Ελλάδα ιδρύθηκε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά την εξέγερση (τον εθνικό απελευθερωτικό πόλεμο τον θεωρεί εξέγερση) που ξεκίνησε το 1821, εκδόθηκαν μετοχές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αφορούσαν χρέος περίπου 3 εκατομμυρίων λιρών που δόθηκε ως βοήθεια στην προσωρινή ελληνική κυβέρνηση.
  Αυτό το δάνειο κορυφώθηκε το 1830 και έδωσε νέα πλούτη για την Αγγλία. Έτσι η Ελλάδα ιδρύθηκε στο τραπέζι των τυχερών παιχνιδιών. Πώς αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε ότι οι δυτικοί δάνεισαν στην Ελλάδα το 120% του εθνικού της εισοδήματος εκείνη την εποχή;
  Ας προσθέσουμε επίσης ότι το δάνειο που δόθηκε χρησιμοποιήθηκε για την αγορά όλων των ειδών όπλων, πυρομαχικών και πλοίων από την Αγγλία. Η Ελλάδα χρησιμοποίησε αυτόν τον οικονομικό πόρο στο πλαίσιο της Μεγάλης Ιδέας που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο που διαμορφώθηκε από τον Πανελληνισμό, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την τουρκική εχθρότητα, υπηρετώντας τον δυτικό ιμπεριαλισμό ως πληρεξούσιο κράτος από το 1830 έως σήμερα.
  Δύο είναι τα κύρια προβλήματα τα οποία Θεωρώ ότι έχει η Ελλάδα διαχρονικά. Το πρώτο είναι ότι επιτρέπουν τη μοίρα τους να διαμορφώνεται αποκλειστικά από τη Δύση σε όλη την ιστορία της.
  Το δεύτερο είναι ότι έχουν μια κρατική πολιτική που δεν έχει γερά θεμέλια και δεν βασίζεται στην εθνική εξουσία, δεν είναι ρεαλιστική και βασίζεται σε χίμαιρες.
  Σήμερα οι Έλληνες συνεχίζουν να ζουν με τις επεκτάσεις και των δύο προβλημάτων. Η Ελλάδα δεν έχει μεγάλο πληθυσμό, η οικονομία της είναι μικρή και η γη δεν είναι παραγωγική, ενώ δεν υπάρχει καμία βιομηχανία. Ο τομέας των υπηρεσιών δεν έχει σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία εκτός από τον τουρισμό και τη ναυτιλία.
  Πιστεύουν ότι είναι οι κληρονόμοι της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέσω της βυζαντινής ιδέας που εισήχθη τον 19ο αιώνα. Εν ολίγοις, πιστεύουν ότι οπουδήποτε ομιλείται η ελληνική γλώσσα θεωρείται περιοχή τους.
  Η ίδια εμμονή υπάρχει για την Κύπρο και την πΓΔΜ. Υπάρχει επίσης πεποίθηση για την ύπαρξη Ελλήνων στον Πόντο.
  Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Έχουν μεγάλη πολιτιστική, ιδεολογική και θρησκευτική ενότητα πέρα και πάνω από κυβερνήσεις. Είναι πολύ καλύτερα από εμάς σε αυτόν τον τομέα.
  Από την άλλη μεριά οι Έλληνες έχουν μια ιδεολογική εχθρότητα προς τους Τούρκους. Όταν τα κοσμικά κόμματα είναι στην εξουσία στην Τουρκία, μας λένε Τούρκους εισβολείς, όταν κυβερνούν οι ισλαμιστές μιλούν για επεκτατική / νεο-οθωμανική τουρκική ρητορική. Επίσης πιστεύουν ότι σίγουρα θα υλοποιήσουν μια ορθόδοξη λειτουργία στο ΙΝ της Αγίας Σοφίας μια μέρα.
  Ο Ατατούρκ σταμάτησε την ελληνική επέκταση το 1922. Αυτή η επέκταση έληξε με τη Μικρασιατική Καταστροφή το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 1922. Ο Μουσταφά Κεμάλ προκάλεσε τεράστια ήττα στους Έλληνες εισβολείς. Βίωσαν τη δεύτερη ήττα στην Κύπρο το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Οι Έλληνες δεν έχουν αμυντική βιομηχανία. Εμείς οι Τούρκοι έχουμε τη δική μας εγχώρια αμυντική βιομηχανία, που ικανοποιεί τις περισσότερες από τις αμυντικές μας ανάγκες». Ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζεμ Γκιουρντενίζ (Cem Gürdeniz) που είναι και ο πατέρας του ονόματος «Γαλάζια Πατρίδα», κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Hürriyet Daily News.
   Η ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» καταδεικνύει ότι η Τουρκία έχει γίνει ναυτική δύναμη, αφού σε αυτή συμμετέχουν εγχώριας παραγωγής ναυτικές μονάδες..
   «Η δύναμη του ναυτικού δεν προέρχεται από τον αριθμό των πλοίων του αλλά από τη βιομηχανική υποστήριξη πίσω από αυτό», δήλωσε ο Τζεμ Γκιουρντενίζ και σχολίασε πως το κέντρο βάρους της άσκησης είναι η ανατολική Μεσόγειος, καθώς φιλοξενεί τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις.
   Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ σε σχέση με το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα» τόνισε πως είναι ένας όρος που χρησιμοποίησε ο ίδιος για πρώτη φορά το 2006.
   «Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο για να δηλώσω τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, ανακηρυγμένες και όχι», σχολίασε και πρόσθεσε: «Όταν ξεκίνησα να γράφω για την ημερήσια εφημερίδα ‘Aydınlık’ το 2013, ο τίτλος της στήλης μου ήταν "Blue Homeland" (Γαλάζια Πατρίδα). Είχα γράψει τότε ότι η ‘Γαλάζια Πατρίδα’ θα είναι πολύ πιο σημαντική για την Τουρκία στον 21ο αιώνα, καθώς περιλαμβάνει όχι μόνο τις περιοχές τη Μαύρη Θάλασσα, όπου έχουμε οριοθετήσει κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όπου δεν έχουμε (οριοθετήσει) και παραμένουν υπό αμφισβήτηση. Είχα προβλέψει ότι η ανατολική Μεσόγειος θα είναι μια σημαντική περιοχή σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας και άλλων χωρών».
   Ο ναύαρχος Ε.Α σημείωσε ακόμα πως «τα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Τουρκίας στον 21ο αιώνα είναι οι ενεργειακοί πόροι στον βυθό της θάλασσας, το μέλλον του λεγόμενου Κουρδιστάν και το μέλλον της Βόρειας Κύπρου».
   «Κανονικά, οι Έλληνες πίστευαν πως οι Τούρκοι είναι λαός της ξηράς, και θεωρούσαν ότι η θάλασσα τους ανήκει. Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, οι Τούρκοι λένε “είμαστε τώρα στη θάλασσα και έχουμε ισχυρό ναυτικό”».
   «Η Τουρκία ήταν ήδη ναυτική δύναμη, αλλά τώρα κατασκευάζει τα δικά της πολεμικά σκάφη. Έχουμε τη δική μας εγχώρια αμυντική βιομηχανία ικανοποιώντας τις περισσότερες αμυντικές μας ανάγκες. Η δύναμη του τουρκικού ναυτικού δεν προέρχεται από τον αριθμό των πλοίων, αλλά από τη βιομηχανική υποστήριξη πίσω από αυτό. Οι ανακοινώσεις υπογραμμίζουν το γεγονός ότι το ναυτικό κάνει ασκήσεις με εθνικά κατασκευασμένα πλοία».
   Δεν θέλουν η Τουρκία να ενταχθεί στη ‘ναυτική λέσχη’ του ανεπτυγμένου κόσμου. Αν κοιτάξετε τους θαλάσσιους πολιτισμούς, θα δείτε ότι όλα τα ηγεμονικά κράτη είναι ναυτικές δυνάμεις με αυτοκρατορική κληρονομιά. Πρόκειται για μία ‘κλειστή λέσχη’: Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία κ.ο.κ…».
   «Το τουρκικό ναυτικό έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να έχουν μόνο τα θαλάσσια κράτη και αυτός είναι ο κύριος λόγος πίσω από τη δράση της FETO (γκιουλενιστές) στις υποθέσεις ‘Εργκένεκον’ και ‘Βαριοπούλα’. Όπως ίσως να θυμάστε κύριος στόχος ήταν τότε το τουρκικό ναυτικό. Μετά το 2008, το τουρκικό ναυτικό άρχισε να επιχειρεί μόνιμα στον Ινδικό Ωκεανό».
   Ποιος είναι ο Τζεμ Γκιουρντενίζ
   Ο ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ αποφοίτησε από την Τουρκική Ναυτική Ακαδημία το 1979. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τουρκικό Ναυτικό Πολεμικό Κολλέγιο και στο Κολλέγιο των Ενόπλων Δυνάμεων το 1989 και το 2002 αντίστοιχα. Είναι διπλωματούχος από την αμερικανική Σχολή Ναυτικών Μεταπτυχιακών Σπουδών και από το Πανεπιστήμιο Libre Βρυξέλλες (ULB) στη διοίκηση προσωπικού και τη διεθνή πολιτική. Προήχθη στην τάξη του Ναυάρχου το 2004. Υπηρέτησε ως αρχηγός του Τμήματος Στρατηγικής και στη συνέχεια ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχεδίων και Πολιτικής στην έδρα των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.
   Αποσύρθηκε το 2012. Το 2015 ίδρυσε το Πανεπιστημιακό Ναυτιλιακό Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είναι διευθυντής. Είναι αρθρογράφος σε μια ημερήσια εφημερίδα για ναυτικά θέματα και έχει γράψει οκτώ βιβλία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Δήμαρχος Ερμιονίδας: «Εμείς τηρούσαμε τα μέτρα και ο Κούλης άφησε τους ΣΟΜΑΛΟΥΣ να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα».
  Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος καταγγέλλει ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στέλνοντας δύο επιστολές στους αρμόδιους φορείς ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους αλλοδαπούς καθώς αυτοί κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα περιορισμό.
  «Δυστυχώς οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Εμείς τηρούσαμε κανονικά τα μέτρα και εκείνοι πηγαινοερχόντουσαν δεξιά και αριστερά.
  Είχαμε καταγγείλει πολλές φορές στο δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό.
  Τώρα το πού βρήκαν και κόλλησαν τον ιό αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί ο ασθενής μηδέν για να ξέρουμε κι εμείς γιατί μπορεί να είναι ένας από εμάς» αναφέρει και προσθέτει:
  «Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο αυστηρά, αφού από το απόγευμα και μέχρι το πρωί στις οκτώ δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ψυχή, καθολική απαγόρευση μετακίνησης.
  Δεν ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν γιατί ο δήμαρχος με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς είχε ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατούσε. Η δομή αυτή έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια και ο κόσμος πάει κι έρχεται.
  Πρώτα φιλοξενούνταν Σύριοι, τώρα εδώ και ένα χρόνο έχει Σομαλούς. Η αλήθεια είναι πως από τότε που άνοιξε η δομή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί είναι σε απομονωμένο σημείο, κυκλοφορούσαν κανονικά ωστόσο τώρα κανένας δεν τους είχε ενημερώσει για την καραντίνα και τον περιορισμό των μετακινήσεών τους. Από την άλλη οι αστυνομικοί εδώ είναι αριθμητικά λίγοι με αποτέλεσμα ό,τι κι αν έκαναν ή έλεγαν να περνάει στο βρόντο…δυστυχώς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΧΩΡΑ –ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΚΟΝΓΚΟΛΕΖΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
   Σε... κατάληψη εγκαταστάσεων στη Μόρια προχώρησαν Κονγκολέζοι μετανάστες, δείχνοντας πως θα μπορούσαν να κινηθούν σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία μπλοκάροντας αρτηρίες και κρίσιμες δομές προτάσσοντας την «ιδιότητά» τους ως άοπλοι.
   «Είμαστε εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό» υποστηρίζουν εκατοντάδες Αφρικανοί που από νωρίς σήμερα το πρωί έχουν καταλάβει την είσοδο του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία,
   Οι διαδηλωτές διεκδικούν «δικαιοσύνη για όλους» και μετακίνηση τους από το νησί προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα όπως υποστηρίζουν των επιπτώσεων της διάδοσης του ιού στο χώρο του καταυλισμού κάτι που όπως αναφέρουν «ισοδυναμεί με θάνατο για όλους».
   Η διαδήλωση έρχεται σαν συνέχεια της γνωστοποίησης της μετακίνησης το ερχόμενο Σαββάτο 1500 ατόμων από τη Μόρια που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες, αριθμός που ισοδυναμεί με το 8% του πληθυσμού του καταυλισμού. Που σήμερα ισοδυναμεί με 18.500 περίπου ανθρώπους.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΣΟΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΓΚΟΛΕΖΟΙ με κορονοϊό στο Κρανίδι έκαναν πλιάτσικο - Επιτέθηκαν στους διανομείς του ΕΟΔΥ & άρπαξαν σακούλες.
   Στο Κρανίδι λαθρομετανάστες, σομαλοί και κονγκολέζοι, που βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της περιοχής ορμούν και αρπάζουν σακούλες με τρόφιμα από το κλιμάκιο που έχει σπεύσει στο σημείο.
   Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, παρά το συναγερμό που έχουν σημάνει οι Αρχές στην περιοχή μετά τα 151 ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού, δεκάδες μετανάστες τρέχουν προς τη ομάδα που έχει αναλάβει τη διανομή των γευμάτων και των ειδών πρώτης ανάγκης. Άντρες και γυναίκες ορμούν στα κουτιά και αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους.
   Λίγα λεπτά αργότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το κλιμάκιο αποχωρεί από το σημείο καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται οι αποστάσεις κι όλα τα μέτρα ασφαλείας αλλά η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Έρευνα: «Άνθρακας» η... χλωροκίνη - Προκαλεί περισσότερους θανάτους.
  Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες εβδομάδες, η χλωροκίνη, μια ουσία που περιέχεται σε σκεύασμα για ασθενείς με ελονοσία, παρουσιάστηκε ως η «σανίδα σωτηρίας» για την εξεύρεση ενός φαρμάκου το οποίο θα αντιμετωπίσει τα συμπτώματα που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
  Τα τελευταία 24ωρα, ο «μύθος» της χλωροκίνης, την οποία έσπευσε πρώτος απ' όλους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να «προτείνει» ως φάρμακο, όχι απλώς καταρρέει, αλλά σύμφωνα με τα δείγματα που έχουν συγκεντρωθεί, προκαλεί περισσότερους θανάτους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΣΙΟΔΡΑ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ο Robert Redfield - ΗΠΑ: «Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού ίσως να είναι πιο θανατηφόρο».
   Όπως είναι γνωστό, το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά την υφήλιο και την παράλυση της παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.
   Ο διευθυντής του αμερικανικού CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων), Δρ. Robert Redfield, ο οποίος κάνει λόγο για δεύτερο κύμα το επόμενο διάστημα και δη πιο θανατηφόρο από το πρώτο.
   «Υπάρχει πιθανότητα η επίθεση του ιού τον επόμενο χειμώνα να είναι πραγματικά ακόμη πιο δύσκολη από αυτήν που μόλις περάσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι πιθανότατα θα συμπέσει με την περίοδο αιχμής της γρίπης.
   «Και όταν το λέω σε άλλους, δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ», ή δεν το πιστεύουν, πρόσθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στη νυν και στην επερχόμενη πανδημία.
   «Δύο ταυτόχρονες εκδηλώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων θα καταστήσουν δραματική την κατάσταση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», είπε.
   Το πρώτο κύμα της COVID-19 έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 45.000 Αμερικανούς. Ο Ρέντφιλντ είπε ότι οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους επόμενους μήνες για να προετοιμαστούν για ένα χειρότερο σενάριο.
   «Καθώς δρομολογείται η άρση του περιορισμού διαμονής στο σπίτι, οι αξιωματούχοι πρέπει να τονίσουν τη σημασία της κοινωνικής απόστασης και του πλυσίματος των χεριών», είπε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε λίγα κρούσματα. Δεν οφείλεται αυτό στον Τσιόδρα, στον Κούλη ή στην καραντίνα.
   Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Στην Σερβία έχουν καταγράψει 122 νεκρούς, στη Βουλγαρία 43, στην Αλβανία 26, στα Σκόπια 54, στην Κροατία 47 και στη Βοσνία 49.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. ΤΡΑΓΚΑΣ: «ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΟΡΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΪ». Α.
  Μία ασιατική γρίπη, πολύ ελαφρότερη, με πολύ λιγότερα θύματα έκανε το γύρω του κόσμου. Όπως μάθαμε να ζούμε με το AIDS, τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες, θα μάθουμε να ζούμε και με τον κορονοϊό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις δουλειές μας. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τα συνταγματικά και ατομικά δικαιώματά μας. Η ζωή επιστρέφει σε όλο τον πλανήτη.
  Η Ευρώπη επιστρέφει στην κανονικότητα. Χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά της καραντίνας. Εδώ στην Ελλάδα, για άγνωστους λόγους, με μηδενικά κρούσματα, ο ελληνικός λαός παραμένει σε απομόνωση, η ελληνική τηλεόραση εξακολουθεί εντελώς δονκιχωτικά να μονομαχεί με τον κορονοϊό, αλέθοντας άπειρες ποσότητες υπερβολής και τα gossip περιοδικά, ασχολούνται με το διαζύγιο του Χαρδαλιά, τη 19χρονη καλλονή κόρη του και τις δηλώσεις διαφόρων κυριών του my style rocks και των τηλεοπτικών πλατό, που δηλώνουν ότι ο Τσιόδρας είναι ό,τι καλύτερο τους έχει συμβεί.
  Περιττό να σας πω, ότι ο Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μηνυμάτων του Αποστόλου Παύλου και της ενάρετης αναγέννησης του κράτους, είναι εξώφυλλο στο HELLO, μαζί με την κόρη του. Δεν πήρε το μάτι μου, πουθενά στα gossip περιοδικά –τουλάχιστον μέχρι στιγμής – τον κο Σύψα και τον κο Μόσιαλο.
  Η Γερμανία άνοιξε τα καταστήματά της. Η Ιταλία τα εργοστάσιά της. Η Ισπανία τις κατασκευές της και πολλά καταστήματα στη Μάλαγα και στη Μαρμπέγια. Ανοίγουν τα μαγαζιά στην Τσεχία. Επίσης, σταδιακά ανοίγουν οι δουλειές σε Δανία, Αυστρία και γενικά στη Σκανδιναβία και στην Ευρώπη στο σύνολό της.
  Πρέπει να είναι, ιδιαίτερα πειραγμένος κάποιος, για να μην αντιλαμβάνεται τις ψυχικές ασθένειες που φέρνει, αυτός ο καταναγκασμός.
  Και όχι μόνο τις ψυχικές ασθένειες αλλά και επιβαρύνσεις στον οργανισμό, που φέρνουν πλήθος ασθενειών, βαρύτερων του covid-19.
  Ο δόκτωρ Ντέιβιντ Κατς, Αμερικανός γιατρός, ιδρυτής του κέντρου πρόληψης του πανεπιστημίου του Γέιλ έγραψε : «είμαι βαθύτατα προβληματισμένος από το γεγονός ότι οι κοινωνικές, οικονομικές και δημόσιες συνέπειες αυτής της σχεδόν ολικής κατάρρευσης των σχολείων και των επιχειρήσεων και η απαγόρευση των συναναστροφών θα είναι μακρόχρονες και καταστροφικές. Ενδεχομένως σοβαρότερες από τις άμεσες επιπτώσεις του ίδιου του ιού. Η χρηματιστηριακή αγορά θα ορθοποδήσει αλλά πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανακάμψουν ποτέ. Η ανεργία, η φτώχεια και η απελπισία που θα προκύψουν θα αποτελέσουν πρώτης τάξεως δεινά για την δημόσια υγεία».
  Ο καθηγητής και διευθυντής του κέντρου έρευνας και πολιτικής λοιμωδών νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ο κος Μάικελ Όστερχομ εξετάζει τις συνέπειες της απονέκρωσης των γραφείων, σχολείων και εκδηλώσεων για ένα απροσδιόριστο διάστημα. Οι εργαζόμενοι θα εξαναγκαστούν να πάνε στο ταμείο ανεργίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΑΓΚΑΣ: «ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΟΡΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑΪ». Β.
   Ο κος Σόρος και μερικοί άλλοι με στενότατες διασυνδέσεις – εδώ στην Αθήνα – με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το συγκρότημα του ΣΚΑΙ και ορισμένους άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ο κος Σόρος και οι περίφημοι φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη και ορισμένων εκδοτικών συγκροτημάτων στην Αθήνα, επιθυμούν την παραχώρηση του πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που βρήκαν την ευκαιρία να το απαιτήσουν με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.
   Πρέπει κάποιοι να πουν προς την πλευρά του κου Μητσοτάκη αλλά και σε όλα τα φλεγόμενα και παραληρούντα μέσα ενημέρωσης, που αμείβονται αδρά, για να μείνουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο σπίτι, ότι σε αυτή τη φάση, η κρίση του κορονοϊού – όπως συνέβη και στο παρελθόν με άλλες επιδημίες – έληξε.
   Κάποια στιγμή, η ένωση πνευμονολόγων Ελλάδος, η ένωση Λοιμωξιολόγων, πρέπει να φωνάξουν προς την πλευρά της κυβέρνησης, ότι δεν χρειάζεται άλλο κάρβουνο στη ζωή μας. Κάθε μέρα που περνάει, η χώρα καταστρέφεται. Το χρέος μεγαλώνει. Χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Εκατοντάδες χιλιάδες λιμοκτονούντες θα στραφούν κατά του Μητσοτάκη και όλων αυτών που φέρνουν αυτή την οικονομική κρίση. Ο ιός υπάρχει, όπως υπάρχει και ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια, οι ενδονοσοκομειακές θανατηφόρες λοιμώξεις, το AIDS, η φυματίωση και όλες οι ασθένειες.
   Όλη η Ελλάδα κουβεντιάζει, πού θα το πάει ο Μητσοτάκης και πόσο θα κρατήσει αυτός ο ζόφος. Ήδη η τριπλέτα Τσιόδρα, Σύψα και Μόσιαλου, μιλώντας για το φάρμακο που θα έρθει σε μήνες και το εμβόλιο που θα έρθει σε δύο χρόνια, έχουν διασπείρει τέτοιο φόβο στην αγορά, που η φτωχή πατρίδα μας, θα οδηγηθεί σε αλλεπάλληλους δανεισμούς, σε καινούργια μνημόνια και σε επιδημία πείνας, που όμοιά της θα έχει να γνωρίσει η Ελλάδα, από την πρώτη μετακατοχική περίοδο.
   Τα μεγαλύτερα ξένα περιοδικά και οι εφημερίδες, γράφουν για την απελπισία των Ελλήνων ξενοδόχων, λόγω κορονοϊού. Όπως λέει το Spiegel, ο κορονοϊός διαλύει την τουριστική βιομηχανία μας και σηκώνει στα ύψη τους αριθμούς των ανέργων. Η Γερμανική οικονομική εφημερίδα handesblatt, προβλέπει ότι θα αυξήσουν υπέρμετρα το νέο δανεισμό, όπως γίνεται σε καιρό πολέμου. Η Handelsblatt, σε άρθρο της με τίτλο: «δραματική διόγκωση του χρέους διεθνώς», τονίζει ότι σύμφωνα με το ΔΝΤ, το χρέος της Ελλάδας το 2020, από 179% του ΑΕΠ, θα πάει 200%.
   Ο Μητσοτάκης, θα έπρεπε να τρέχει, για να ανοίξει τις δουλειές, για να μπορέσει ο κόσμος να φάει ψωμί. Πραγματικά είναι άρρωστος – και όχι από κορονοϊό – όποιος πιστεύει, ότι μπορεί με τον ιό της φοβίας και βάζοντας πότε το Μόσιαλο και πότε τον Τσιόδρα να σπέρνουν φόβο και πανικό, να κρατήσει εκατομμύρια πεινασμένων και ανέργων Ελλήνων. Αυτά που λένε, Μόσιαλος – Τσιόδρας και Σύψας, δεν αφορούν τον κορονοϊό αλλά το πώς θα παταχθεί η κοινωνική αντίδραση απέναντι στην πείνα που έφεραν τα δρακόντεια μέτρα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 13. Καθηγητής Κ. Συρίγος: «Δεδομένο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Ελπίζουμε να έχουμε κάποια φαρμακευτική λύση».
  Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας, Κωνσταντίνος Συρίγος, σε εκπομπή, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο.
  Αφού επισήμανε ότι τα δείγματα είναι γενικά ενθαρρυντικά, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας καλύτερης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόνισε ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι δεδομένο, προβλέποντας ότι θα το δούμε να συμβαίνει το ερχόμενο φθινόπωρο.
  Καλύτερη προετοιμασία και ξεκούραση του προσωπικού
  "Αυτό θα μας δώσει χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα για το δεύτερο κύμα, γιατί το δεύτερο κύμα θα έρθει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να ξεκουράσουμε το προσωπικό, ώστε να ξαναπέσει στη μάχη. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Η εμπειρία και οι προηγούμενες επιδημίες λένε ότι είναι δεδομένο" είπε ο καθηγητής.
  Το συμπέρασμά του προκύπτει από το γεγονός ότι όσο μικρότερη ανοσία υπάρχει στην κοινότητα, τόσο πιο δεδομένο είναι. "Η ελπίδα μας γι’ αυτό το κύμα, είναι μήπως καταφέρουμε και τότε έχουμε κάποια θεραπευτική προσέγγιση, ώστε να βοηθήσουμε τους αρρώστους και να το περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος, εκτιμώντας ότι τα εμβόλια για τον ιό θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ. Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι γιατροί, και μάλιστα πανεπιστημιακοί, μιλούν για φάρμακα για μία ίωση, ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουμε αποτελεσματικά φάρμακα για τους ιούς.
   Βρε αφιλότιμοι, ασχετίλα ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση;
   ΣΕ ΠΟΙΟΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;
   Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοιό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος;
   ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΡΑΝΙΑ;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ. Roche: «Κανένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2021».
   Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Roche, Σέβεριν Σβαν, πιθανότατα δεν θα υπάρχει κανένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό πριν από το τέλος του 2021.
   Ο ίδιος θεωρεί προσωπικά ότι ο χρονικός ορίζοντας των 12 έως 18 μηνών είναι φιλόδοξος, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Συνήθως χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο. Δυστυχώς, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2021, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέβεριν ο Σβαν.
   Ο επικεφαλής της ελβετικής εταιρείας έχει ασκήσει έντονη κριτική για τα τεστ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην αγορά για να αποδείξουν ανοσία στον κορωνοϊό. Υπάρχουν χιλιάδες κορωνοϊοί και η δυσκολία έγκειται στην αναγνώριση του σωστού. Αυτό απαιτεί εκτεταμένες σειρές δοκιμών και ελέγχων καταλληλότητας. «Είναι ηθικά πολύ αμφίβολο να τίθενται σε κυκλοφορία τέτοια σκευάσματα», δήλωσε ο Σβαν.
   Η Roche σχεδιάζει να θέσει στην κυκλοφορία έως τις αρχές Μαΐου ένα τεστ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού και από τον Ιούνιο να διαθέτει έναν οκταψήφιο αριθμό τέτοιων τεστ κάθε μήνα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 14. ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
  Σε αμερικανικό βιολογικό εργαστήριο υψίστης ασφαλείας επιστήμονες κατόρθωσαν να αναστήσουν τον περίφημο ιό της ισπανικής Γρίπης του 1918, που σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα χρόνο.
  Ο ιός εμφανίσθηκε κατά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εξαπλώθηκε σε τρία κύματα, (το πρώτο ήταν ήπιο, σαν το σημερινό του Κορωνοϊού και τα δύο επόμενα φονικότατα), και ήταν μία από τις αιτίες που σταμάτησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς τα στρατεύματα και των δύο αντιπάλων είχαν αποδεκατιστεί.
  Στελέχη του ιού βρέθηκαν σε κατεψυγμένα πτώματα στον Βόρειο Πόλο.
  Ο ιός αναστήθηκε, καλλιεργήθηκε και δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα. Είναι τόσο φονικός ώστε σε λίγες ώρες τα πειραματόζωα κατέληγαν. Η νεκροτομή των πειραματόζωων έδειχνε μαζική αιμορραγία στους πνεύμονες. Και οι δύο πνεύμονες μετατρέπονταν σε σάκοι γεμάτοι αίμα και πύον.
  ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
  Τα πυρηνικά όπλα ωχριούν μπροστά στα βιολογικά. Η χρήση τους θα φέρει την γενική καταστροφή. Με τα βιολογικά όπλα μπορεί να γίνει το εξής σενάριο: επί σειρά ετών μέσω των ΜΜΕ διαδίδεται στους ηλίθιους δημοσιογράφους και στον λαό, (όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα) ότι ο εμβολιασμός είναι κάτι κακό. Ο άσχετος λαός γίνεται επιφυλακτικός και αρνείται τον εμβολιασμό. Οι εξουσιαστές και ίσως μερικοί δούλοι τους δεν κινδυνεύουν Προχωρούν σε μαζικούς προφυλακτικούς εμβολιασμούς στους δικούς τους και μετά εξαπολύουν και διασπείρουν τον θανατηφόρο ιό στην γη.
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΑΠΟ ΤΑ 7,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενέργειας στην Ελλάδα από την πυρκαγιά στο Τσέρνομπιλ
  Η πυρκαγιά στο Τσέρνομπιλ ξυπνάει μνήμες 1986 στην Ευρώπη και στον κόσμο, καθώς όλοι φοβούνται μία κατάρρευση του αντιδραστήρα και νέα απελευθέρωση ραδιενέργειας.
  Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν από το δίκτυο των συνεργαζόμενων εργαστηρίων οι εργαστηριακές μετρήσεις για ραδιενέργεια. Οι μετρήσεις έγιναν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα μέσω της ατμοσφαιρικής διασποράς ίχνη του ραδιοϊσοτόπου καίσιου-137 (Cs-137) μετά την πρόσφατη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας.
  Οι μετρήσεις, οι οποίες έγιναν σε φίλτρα αέρα, με δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 4-20 Απριλίου με υψηλής ευαισθησίας μετρητικές τεχνικές, έδωσαν τιμές συγκεντρώσεων καισίου-137 κάτω ή στο επίπεδο του ορίου ανίχνευσης των 10 μBq/m3 (εκατομμυριοστών του Μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα).
  Σε μία περίπτωση μέτρησης, στη Θεσσαλονίκη στις 11-13 Απριλίου, ανιχνεύθηκε συγκέντρωση καισίου-137 της τάξης των 20 μBq/m3.
  «Η απειροελάχιστη αυτή ποσότητα ραδιενέργειας», σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, «δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον. Η ανίχνευσή της δεν έχει καμία ραδιολογική σημασία, παρά μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον».
  Καθώς πρόκειται για απειροελάχιστες ποσότητες ραδιενέργειας, όπως τονίζει η ΕΕΑΕ, δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στα επίπεδα ακτινοβολίας στη χώρα μας, όπως αυτά καταγράφονται από τους σταθμούς έγκαιρης ειδοποίησης του τηλεμετρικού δικτύου μέτρησης ακτινοβολίας.
  Συγκριτικά, η ΕΕΑΕ επισημαίνει ότι οι επίσης ραδιολογικά ασήμαντες συγκεντρώσεις καισίου-137, που είχαν εμφανιστεί στην ατμόσφαιρα της Ευρώπης και της Ελλάδας μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011, είχαν ανιχνευτεί στη χώρα μας σε επίπεδα έως και άνω των 150 μBq/m3.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ελληνική Λύση:
  «Η προσφιλής τακτική της κυβέρνησης να προχωρά σε συσκέψεις επί συσκέψεων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση στο τεράστιο πρόβλημα της χώρας.
  Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ώστε η χώρα να μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Για να "σπάσει" το lockdown (δηλαδή άρση μέτρων), πρέπει όλοι οι λαθρομετανάστες να ελεγχθούν, να κλειστούν σε δομές χωρίς να τους επιτρέπεται η έξοδος, να μεταφερθούν σε ακατοίκητα νησιά και να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους».
  «Οι λαθρομετανάστες, ως κινητές υγειονομικές βόμβες, και η άρση του lockdown, χωρίς σοβαρό σχέδιο και σοβαρά οικονομικά μέτρα, θα οδηγήσουν την χώρα στον όλεθρο».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Άλλα «Κρανίδια». Μεταφέρουν βιαστικά 2.000 μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα.
  Την ώρα που οι Έλληνες δεν μπορούν να περάσουν τα διόδια ή να κάνουν μία μάζωξη στο σπίτι τους, παράνομοι μετανάστες κάνουν «τουρ» σε όλη την Ελλάδα αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία (σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης για την επικινδυνότητα του ιού).
  Χθες ο κ.Χαρδαλιάς ήταν χωρίς μέτρα προστασίας και «συνωστισμένος» στο Κρανίδι και σήμερα ανακοινώθηκε από τον Νότη Μηταράκη, πως 2000 μετανάστες θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.
  Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στη δομή στο Κρανίδι μεταφέρθηκαν εν μέσω πανδημίας 50 παράνομοι μετανάστες, κάτι που πολύ πιθανόν να υπήρξε η αρχική πηγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας οι κάτοικοι του Κρανιδίου μπήκαν σε πλήρη καραντίνα.
  Δηλαδή τι θα γίνει αν παρουσιαστούν κι άλλα κρούσματα στις δομές που μεταφέρονται οι 2000 μετανάστες; Θα μπαίνουν όλες οι γύρω πόλεις και τα γύρω χωριά σε καραντίνα;
  Μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 παράνομοι μετανάστες που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» ανακοίνωσε επισήμως ο Νότης Μηταράκης μετά τη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Υγείας.
  Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία. «Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα» επισήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στο Κρανίδι η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς το ξενοδοχείο έγινε πριν από 14 μέρες.
  Οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν θα τεθούν σε καραντίνα (υγειονομικό περιορισμό). Αυτές οι δομές θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερυγκέντρωση.
  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει ως αναγκαία τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.
  Δηλαδή η μετακίνηση δεν μπορούσε να περιμένει 1-2 μήνες, ή μήπως τότε κάποιοι φοβούνται πως με τους κατοίκους έξω, οι αντιδράσεις θα είναι πιο... έντονες;
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Ερντογάν μας στέλνει λαθρομετανάστες και μας πουλάει οικίσκους για τους μετανάστες...
   Από τον δημοσιογράφο της Σάμου, Γιάννη Νέγρη.
   Στην περιοχή Ζερβού της Σάμου με πυρετώδεις ρυθμούς δημιουργείται νέος καταυλισμούς χωρητικότητα 7.000 ατόμων, και θα λειτουργούν 2 γήπεδα, μια παιδική χαρά, 2 χώροι λατρείας, σχολικές δομές, 1 κέντρο υγείας, και 10 καταστήματα για... πώληση πρώτων ειδών. Τα κοντέινερ τα έφεραν νύχτα από την Τουρκία, και αγοράστηκαν από την Τουρκία. Όλα έγιναν με εντολή του Μηταράκη,ο οποίος έλεγε στα 8 δημοτικά Συμβούλια για ένα αριθμό 1.000. Ηδη έχουν επιταχτεί 216 στρέμματα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να δημιουργήσουν μια τεράστια μουσουλμανική πόλη. Αλλά κλειδώνουν τους Έλληνες στα σπίτια τους.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Οι μετανάστες που εισέβαλαν στην Ελλάδα, θα είναι το άλλοθι και η δικαιολογία για την Τουρκία.
   Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.
   Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗ.ΚΟ.
   www.sivitanidis.com
   Το προσωπείο, έχει πλέον πέσει. Αυτό που γίνεται στα νησιά και στον Έβρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο έως εισβολή. Μπορεί οι εισβάλλοντες να μην πυροβολούν, τώρα, αλλά το κακό που θα προκαλέσουν στο μέλλον, θα είναι εξίσου θανατηφόρο.
   Ενώ η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορα , ακόμα και στους ίδιους τους πολίτες της, λόγο κορονοϊού, η Τουρκία εσκεμμένα και κακόβουλα σπρώχνει παράνομους, οικονομικούς μετανάστες, στην Ελλάδα, εισβάλει και διακορεύει την Κυπριακή ΑΟΖ, και το κατοχικό καθεστώς αντιδρά στην δωρεάν φαρμακευτική βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία, επιδιώκοντας αναγνώριση κράτους.
   Σκοπός της Τουρκίας δεν είναι φιλανθρωπικός, δεν κινείτε από ευσπλαχνία για την ευημερία των ανθρώπων αυτών, αλλά από λαγνεία να αναβιώσει την, πάλε ποτέ, Οθωμανική Αυτοκρατορία.
   Η Τουρκία που θέλει να παρουσιάζετε έως ηγέτιδα του Μουσουλμανικού κόσμου, και προστάτιδα των απανταχού της γης αδικημένων μουσουλμάνων, σιγά και σταθερά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια καινούργια εισβολή.
   Ο Νταβούτογλου μας είπε: «Και να μην υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος στο Νησί, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε». Γιατί άραγε; Για να μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει λόγο και ρόλο στην Κύπρο. Αυτό ακριβός γίνετε τώρα στην νησιώτικη Ελλάδα μας και Έβρο. Η Τουρκία ανακαλύπτει την δικαιολογία.
   Η Τουρκία, αμφισβητεί την συνθήκη της Λοζάνης και διεκδικεί το μισό Αιγαίο και όχι μόνο. Οι Τουρκικές βλέψεις στον Ελληνικό χώρο, φτάνουν μέχρι Θεσσαλονίκη και Νέστο ποταμό, τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρη την Κύπρο. Αυτά καθορίζει ο Τουρκικός Εθνικός Όρκος, της τελευταίας Οθωμανικής Βουλής.
   Στην Κύπρο, για χάριν μίας μειονότητας του 18%, υπέσκαψε και αμφισβήτησε την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1960. Διεκδίκησε για την ασφάλεια και ευημερία της το μισό νησί. Το 1974, με συνεργάτες την Χούντα, και την σιωπηλή ανέχεια της διεθνής κοινότητας, και Καραμανλικής μεταπολίτευσης, εισέβαλε, την κατέλυσε, και κατέχει έκτοτε το 43% του εδάφους της.
   Η Κύπρος ήταν μία προάσκηση.
   Οι ορδές των Μουσουλμάνων οι οποίες έχουν εισβάλει στα νησιά μας και στον Έβρο, είναι το άλλοθι της Τουρκίας. Σε βάθος χρόνου θα εισβάλει για να τους υπερασπιστεί. Η Ευρώπη θα γονατίσει, και θα την αφήσει, γιατί θα φοβάται για την δική της σταθερότητα και ασφάλεια, από τις ορδές των μουσουλμάνων, που τρέφει σαν φίδια στους κόρφους της. Μπορεί, εμείς σαν Ευρωπαίοι να είμαστε αλληλέγγυοι σε Ευρωπαίους και μη, αλλά δυστυχώς αυτοί στους οποίους δίνουμε καταφύγιο, αντί να ενστερνίζονται και να μαθαίνουν από τις δικές μας αξίες, θέλουν να επιβάλουν τις δικές τους. Αξίες οι οποίες έχουν αναθρέψει, στις χώρες τους, την τυραννία από την οποίαν έτρεξαν για να σωθούν στην Ευρώπη.
   Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους, και όποιος ζητά καταφύγιο σε αυτήν πρέπει να εξευρωπαϊστεί, και όχι το αντίθετο. Η Ευρώπη, εάν θέλει να παραμείνει δυνατή, ώστε να μπορεί να είναι αλληλέγγυα στα κράτη μέλη της, και σε αυτούς που αξίζουν πραγματικά την βοήθειά της, πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική της, ως προς τις διαδικασίες και κριτήρια με τα οποία δέχεται πολιτικούς, ή άλλος πως, πρόσφυγες. Πρέπει να κλείσει τα εξωτερικά της σύνορα, και να βοηθήσει οικονομικά και στρατιωτικά τις χώρες της πρώτης γραμμής.
   Επιβάλλεται, η Ελλάδα, εάν θέλει να παραμείνει ελεύθερη και Ελληνική, με συνοπτικές διαδικασίες, (της το επιτρέπει ο νόμος), ομαδικά να απελάσει όλους τους παράνομους μετανάστες και να κλείσει τα σύνορά της. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε και στην Κύπρο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 18. «Μικρή η πιθανότητα να βρεθεί εμβόλιο μέσα στο επόμενο έτος» λέει ο αρχίατρος της Βρετανίας.

  Η πιθανότητα να βρεθεί ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο ή κάποια θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό μέσα στο επόμενο έτος είναι «απίστευτα μικρή», υποστήριξε σήμερα ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.
  «Μακροπρόθεσμα, η έξοδος από (την κρίση) θα είναι ένα από αυτά τα δύο πράγματα, το ένα από τα οποία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο (…) και/ή πολύ αποτελεσματικά φάρμακα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
  «Μέχρι να τα έχουμε αυτά –και η πιθανότητα να συμβεί αυτό κάποια στιγμή εντός του επόμενου ημερολογιακού έτους είναι απίστευτα μικρή και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές– θα πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλα κοινωνικά μέτρα», πρόσθεσε.
  Ο Γουίτι χαρακτήρισε επίσης «μη ρεαλιστικό» να περιμένει κανείς ότι θα αρθούν αιφνιδίως όλοι οι περιορισμοί.
  «Αν ο κόσμος ελπίζει ότι ξαφνικά θα βρεθούμε από το σημείο όπου είμαστε σήμερα, σε καραντίνα, ξαφνικά στο να έχουν τελειώσει όλα, αυτό είναι μια εντελώς μη ρεαλιστική προσδοκία. Θα πρέπει να υπομείνουμε πολλά πράγματα για πραγματικά μεγάλη χρονική περίοδο», σημείωσε.
  Αναφερόμενος στις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού, ο Γουίτι είπε ότι «σε εθνικό επίπεδο» δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε τοπικό επίπεδο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΤΩΡΑ, ΠΟΥ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
  ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ;
  ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
  23 Απριλίου 2020
  Η αγροτική στήριξη έναντι της πανδημίας
  Του δρ. Κωνσταντίνου Ν. Μπαγινέτα
  Ο δρ. Κωνσταντίνος Ν. Μπαγινέτας είναι γεωπόνος – ειδικευμένος σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης και γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ.
  Πηγή: Ναυτεμπορική


  23 Απριλίου 2020
  «Ελληνική Παραγωγή»: Ανάκαμψη σε «στέρεες βάσεις» θα έρθει με σχέδιο για την παραγωγή
  Tι προτείνει η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη»
  Ναυτεμπορική
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
   Aιτήματα από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν εργατικά χέρια να μαζέψουν την αγροτική παραγωγή
   Βασίλης Σ. Κανέλλης
   Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ.
   Αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει στο μείζον αυτό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
   Τα αιτήματα πέφτουν βροχή και από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και αλλού.
   Η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλοι οι εργάτες θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κοροναϊό.
   Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.
   Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.
   Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν. Θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση προκειμένου χιλιάδες από τους μετανάστες να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην οικονομία και την κοινωνία. Ολοι οι εργάτες γης δουλεύουν νόμιμα, με ασφάλιση και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην οικονομία γενικότερα.
   in.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 20. ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ;
  Φήμες που κυκλοφόρησαν στις διπλωματικές υπηρεσίες στην Νότιο Κορέα αναφέρουν ότι ο βορειοκοεάτης ηγέτης κρύφτηκε από ντροπή όταν έμαθε ότι ο Κούλης εφάρμοσε στην Ελλάδα για τον Κορωνοϊό πιο αποτελεσματικά μέτρα από τον ίδιο. Ποτέ δεν μπόρεσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κλείσει όλους τους πολίτες του φυλακή στα σπίτια τους για δύο μήνες.
  Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε θερμά συγχαρητήρια στον Κούλη και ζήτησε ταπεινά την τεχνογνωσία για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων στην Βόρειο Κορέα. Ο Κούλης του είπε ότι δεν θα τα κατάφερνε, αν δεν είχε τα ΜΜΕ που βοήθησαν πολύ, κατατρομοκρατώντας τον κόσμο. Η αμοιβή τους γι αυτό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...