Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΛΗ – ΤΣΙΟΔΡΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ; Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ»; ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ 60% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ;


Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 17:23

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.
 ΕΛΛΑΔΑ, συνολικά κρούσματα 2517, θάνατοι 134
ΣΕΡΒΙΑ, συνολικά κρούσματα 9042, θάνατοι 156
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, συνολικά κρούσματα 1300, θάνατοι 56
ΣΚΟΠΙΑ, συνολικά κρούσματα 1386, θάνατοι 61
ΡΟΥΜΑΝΙΑ, συνολικά κρούσματα 11306, θάνατοι 606
ΑΛΒΑΝΙΑ, συνολικά κρούσματα 726, θάνατοι 28
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, συνολικά κρούσματα 1516, θάνατοι 59
ΚΡΟΑΤΙΑ, συνολικά κρούσματα 2030 θάνατοι 55
ΣΛΟΒΕΝΙΑ, συνολικά κρούσματα 1396, θάνατοι 82
ΣΛΟΒΑΚΙΑ, συνολικά κρούσματα 1379, θάνατοι 18
ΟΥΓΓΑΡΙΑ, συνολικά κρούσματα 2500, θάνατοι 272
Στο παραπάνω γράφημα εμφανίζεται  το  σχέδιο  Τσιόδρα:   «Θα  συμπιέσουμε  την  εμφάνιση  κρουσμάτων  (κόκκινη  καμπύλη),  με  υποχρεωτική  καραντίνα  όλων  των  υγιών  ατόμων».  ΜΠΛΕ  ΚΑΜΠΥΛΗ.


Όμως ξεχνούν ότι το εμβαδόν κάτω από την γραμμή της καμπύλης δεν συρρικνώνεται λόγω καραντίνας. Επιμηκύνεται, αλλά παραμένει το ίδιο.  Η  επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης ισοδυναμεί με επιμήκυνση της επιδημιολογικής καμπύλης.Στο  δεύτερο διάγραμμα  του  Χειμώνα  2020 – 21,  η  κόκκινη  καμπύλη,  δείχνει  τι  θα  ακολουθήσει.  Λόγω  ελλείψεως συλλογικής ανοσίας, η κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερη από του πρώτου. Και αν συμπέσει με την χειμερινή εποχική γρίπη, μπορεί να επιφέρει τεράστια προβλήματα. Η κοινωνία δεν θα μπορέσει να αντέξει πολλαπλά και κυλιόμενα lockdowns.Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 17:23

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.


 ΕΛΛΑΔΑ, συνολικά κρούσματα 2517, θάνατοι 134
ΣΕΡΒΙΑ, συνολικά κρούσματα 9042, θάνατοι 156
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, συνολικά κρούσματα 1300, θάνατοι 56
ΣΚΟΠΙΑ, συνολικά κρούσματα 1386, θάνατοι 61
ΡΟΥΜΑΝΙΑ, συνολικά κρούσματα 11306, θάνατοι 606
ΑΛΒΑΝΙΑ, συνολικά κρούσματα 726, θάνατοι 28
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, συνολικά κρούσματα 1516, θάνατοι 59
ΚΡΟΑΤΙΑ, συνολικά κρούσματα 2030 θάνατοι 55
ΣΛΟΒΕΝΙΑ, συνολικά κρούσματα 1396, θάνατοι 82
ΣΛΟΒΑΚΙΑ, συνολικά κρούσματα 1379, θάνατοι 18
ΟΥΓΓΑΡΙΑ, συνολικά κρούσματα 2500, θάνατοι 272Στις περισσότερες απ’ αυτές τις χώρες η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας έγινε πολύ μεταγενέστερα από μας και σε ορισμένες, όπως η Σερβία, δεν υπάρχει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από ορισμένα Σαββατοκύριακα.
Αναλογικά και σε συσχέτιση με το σύνολο κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είμαστε στην ίδια περίπου θέση με την Βουλγαρία, (139 προς 187), αν και πήραμε τα πιο σκληρά και πρόωρα μέτρα. 


ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΟΔΡΑ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΧΩΡΕΣ;(Σημείωση:  η   διπλανή  μας  ισλαμική  Τουρκία  είναι  ειδική  περίπτωση  και  η  Ιταλία  μάλλον  πληρώνει  τα  σφάλματα  των  συριζαίων  δημάρχων  της:  όπως  κατήγγειλαν  και  Έλληνες  που  μένουν  στην  Λομβαρδία,  οι  κομμουνιστές  δήμαρχοι,  όταν  η  φωτιά  είχε  ανάψει για  τα  καλά  στην  Κίνα,  καλούσαν  τους  Ιταλούς  να  φιλοξενήσουν  και  να  φιλούν  τους  φίλους  Κινέζους  που  βρίσκονται  εκεί.  Ακριβώς  αυτό).

Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ»; 

 ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ  ΜΑΓΟΙ  ΘΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ 60% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ;
 
TheSecretRealTruth  Α.Υ.Α.

Όποιος άκουσε στην καθιερωμένη συνέντευξη χθες 25 Απρ. 2020 τον καθηγητή κ Τσιόδρα και κατάλαβε τι είπε, θα ένιωσε μια γροθιά στο στομάχι.
«Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στο σπίτι … δεν μπορεί να μείνει η χώρα σε lockdown για 18 μήνες .. είναι αδύνατο να συνεχίσει ένα lockdown έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο που δεν θα γνωρίζουμε αν είναι και αποτελεσματικό» …το εάν η σταδιακή ανοσία θα οδηγούσε σε σταδιακή εξασφάλιση των πολιτών έναντι της νόσου, δεν είναι γνωστό. Δεν υπάρχουν ακόμη όλα τα επιστημονικά δεδομένα … εκτιμώ πως μια ηλικιακή ομάδα, όπως τα μικρά παιδιά που έχουν χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας, θα μπορούσαν να εκτεθούν πιο σύντομα, αλλά αυτό μένει να δούμε εάν θα εφαρμοστεί».
Τα  ανωτέρω δείχνουν μια εφιαλτική πραγματικότητα.
ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ σε ένα σπιράλ θανάτου, ζούμε σε μια ψευδαίσθηση και σε μια προσωρινή κατάσταση προστασίας, μα το χειρότερο: φοβούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε.

Το σχέδιο ΑΥΤΟ στηρίζεται – στη συνέχεια -στο να ισχύσουν άλλοι κανόνες στην Αττική και άλλοι κανόνες σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.
 Έτσι προτείνεται η πλήρη επαναφορά στην πρότερη κατάσταση (σε σχολεία , καταστήματα, καφετέριες , κτλ ) στους νομούς με μηδενικά έως τώρα κρούσματα, ήτοι στους νομούς:

Δράμας, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας , Φωκίδας, Χίου, Άγιο Όρος και Κορινθίας.

Το αυτό προτείνεται και για την Κρήτη – ως περιφέρεια με την καλύτερη έως τώρα αναχαίτιση σ όλη την Ευρώπη – με προϋπόθεση όμως, την εφαρμογή των πλέον αυστηρών ελέγχων στις Πύλες Εισόδου της Μεγαλονήσου.ΤΕΛΙΚΑ  ΤΙ  ΘΑ  ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ  ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ  ΜΑΓΟΙ;


 ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ  ΑΜΥΡΑΣ


Όσοι διάβασαν την μελέτη του Imperial College, που οδήγησε στο γενικό lockdown, και την οποία αντέγραψαν βλακωδώς τα περισσότερα κράτη στην Δύση, αξίζει να υπογραμμιστεί η κάτωθι παράγραφος. 

Την  μελέτη  αυτή  την  αντέγραψε κατά γράμμα ο Τσιόδρας.
"Μόλις οι περιορισμοί χαλαρώσουν, οι μολυνθέντες θα αρχίσουν να αυξάνουν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα μία προβλεπόμενη κορύφωση της επιδημίας προς το τέλος του έτους. Όσο πιό επιτυχής είναι η στρατηγική στην προσωρινή καταστολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδημία αργότερα, εν απουσία εμβολίου, εξ αιτίας της απουσίας ανοσίας της αγέλης."
Ξέρουμε  ότι  η κοινωνική απομόνωση αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, διότι σύμφωνα με την ανοσολογία πρέπει να έρχεσαι σε επαφή με μικρόβια μέσω συγχρωτισμού με ανθρώπους για να ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Και όταν παύσει η καραντίνα, πολύς κόσμος θα αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας λόγω της υποβαθμίσεως του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Ξέρουμε  ότι  ο κορωνοϊός επιβιώνει πάνω στα πλαστικά επί 3 μέρες, και όποιος παίρνει πλαστικά είδη από τα σουπερμάρκετ ή άλλα καταστήματα θα έρθει σε επαφή με τον ιό στο σπίτι του, άρα δεν έχει νόημα ο εγκλεισμός.

Ξέρουμε  ότι στις αυτοψίες καταγράφονται συννοσηρότητες, ενώ τώρα επιδιώκεται να καταγραφεί ο κορωνοϊός ως μοναδική αιτία θανάτου. Οι ιατροί πιέζονται να γράφουν στα πιστοποιητικά θανάτου ότι κάποιος πέθανε από κορωνοϊό για να φουσκωθούν οι στατιστικές.

O μαζικός εγκλεισμός υγιών ανθρώπων έρχεται σε αντίθεση με ό,τι διδάσκει  η  ιατρική στα μαθήματα μικροβιολογίας και ανοσολογίας. 
Ξέρουμε  ότι καραντίνα είναι για τους ασθενείς, όχι για τους υγιείς.

Ξέρουμε  ότι  οι μάσκες και τα γάντια δεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό τους απλούς πολίτες. Οι μάσκες χρειάζονται μόνο για το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται σε άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον.ΟΙ  ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΕΣ  ΤΟΥ  ΚΟΥΛΗ

Η προγνωστική μοντελοποίηση (predictive modelling) ουσιαστικώς έχει αντικαταστήσει τις μεσαιωνικές εσχατολογικές προφητείες των διαφόρων θανατολάγνων παραληρούντων, οι οποίοι έκαναν συνεχώς προφητείες για την επερχόμενη συντέλεια του Κόσμου, προκειμένου να καθυποτάσσουν ανθρώπινες ψυχές.

Οι διάφορες θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής βάσει των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του πλανήτου, στηρίζονται σε προγνωστικά μοντέλα των οποίων τα αποτελέσματα δεν ευσταθούν.

Προγνωστικά μοντέλα χρησιμοποιούνται από τους επιδημιολόγους. Έτσι σφαγιάστηκαν εκατομμύρια υγιών ζώων, επειδή κάποιοι "ειδικοί" προέβλεψαν ότι θα υπάρξουν πανδημίες από την νόσο των τρελών αγελάδων, από την γρίπη των πτηνών, από την γρίπη των χοίρων, κ.α.

Προγνωστικά μοντέλα χρησιμοποιούνται στα χρηματιστήρια για να κάνουν προβλέψεις, με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα για τους ευκολόπιστους επενδυτές που πληρώνουν συνδρομές για να ενημερώνονται από συγκεκριμένους "ειδικούς" που σχεδιάζουν προγνωστικά μοντέλα της οικονομίας.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες για ανακάλυψη χιλιάδων νέων κορωνοϊών στο σώμα των νυχτερίδων, δεν αποκλείεται να απαιτηθεί η μαζική εξόντωση των συγκεκριμένων θηλαστικών, προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα από πανδημίες κορωνοϊών.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η προγνωστική μοντελοποίηση διαφέρει από την αιτιώδη μοντελοποίηση (causal modelling), όπου οι ερευνητές ψάχνουν και καταγράφουν σχέσεις αιτίου και αποτελέσματος (cause-and-effect relationships).

Τα μοντέλα αιτιότητος έχουν κάποια πρακτική αξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αξιόπιστα ή ότι αποκαλύπτουν όλο το φάσμα σχέσεων αιτίου και αιτιατού ενός σύνθετου προβλήματος.

Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε ότι η προσομοίωση επικίνδυνων καταστάσεων, όπως π.χ. κάνουν οι πιλότοι όταν ασκούνται στους προσομοιωτές, έχει όντως πολύ μεγάλη και πραγματική αξία.

Αλλά η προγνωστική μοντελοποίηση χρησιμοποιείται για την πρόκληση πανικών, με σκοπό οι εισηγητές να προτείνουν μοναδικές λύσεις που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, ήτοι μονόδρομους, τα γνωστά ΤΙΝΑ(=there is no alternative).Ουδέποτε οι "ειδικοί" τύπου Τσιόδρα έκανε μία δημόσια διαβούλευση ώστε να αντιπαρατεθεί με λοιμωξιολόγους (π.χ.  Ιωαννίδη)  που έχουν διαφορετική προσέγγιση.

Ουδέποτε επετράπη να ακουστεί διαφορετική επιστημονική άποψη.

Ουδέποτε έδωσαν στην δημοσιότητα την μαθηματική υποδομή, τις βασικές παραδοχές, και τα ακατέργαστα δεδομένα (raw data) των θεωρητικών τους μοντέλων, ώστε να επαληθευθούν από άλλους επιστήμονες (peer-reviewed). Το να δημοσιεύει κάποιος τα δικά του συμπεράσματα από την δική του μελέτη, δεν λέει απολύτως τίποτε.

Ουδέποτε δέχθηκαν να αντιπαρατεθούν με την κοινωνία, και να δεχθoύν ερωτήσεις από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, που θα εξέφραζαν διαφορετικές οπτικές γωνίες, π.χ. κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων     εγκλεισμού.

Δέχονται ερωτήσεις μόνον από εγκάθετους εξωνημένους δημοσιογράφους, που υπάρχουν μόνον για να τους φτιάχνουν την αγιογραφία.

Από την στιγμή που οι αποφάσεις των "ειδικών" θα είχαν επιπτώσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ήταν υποχρεωμένοι να ρωτήσουν τον λαό αν συμφωνεί με το γενικό lockdown.

Ουδέποτε οι  "ειδικοί" έθεσαν σε διαβούλευση την βασική παραδοχή της, ότι αν δεν μας θέσουν σε επ' αόριστον κατ' οίκον περιορισμό, θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Ουδέποτε οι "ειδικοί" τύπου Τσιόδρα καταδέχθηκαν να εξηγήσουν στον Λαό με ποιά λογική η ζωή ενός κλάσματος της κοινωνίας αξίζει περισσότερο από την ζωή όλης της κοινωνίας.

Και γιατί δεν επέτρεψαν στην κοινωνία να αποφασίσει αυτή για το συγκεκριμένο δίλημμα; Αποφασίζουν για τις ζωές όλων μας χωρίς να μας ρωτήσουν, επειδή ένα σωρό ηλίθιοι και ραγιάδες πιστεύουν τα ψεύδη και τις αλλοπρόσαλλες προφητείες του.

Από την στιγμή που οι  «ειδικοί» δεν έχουν δεχθεί να αντιπαρατεθούν δημοσίως με επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη, ούτε δέχονται ερωτήσεις από την κοινωνία στο όνομα της οποίας λαμβάνει αποφάσεις ζωής ή θανάτου, είναι αντίπαλοι του Λαού. 

Knut M. Wittkowski:

"Με όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις, το μόνο που σταματά την αρρώστια είναι η ανοσία της αγέλης. Περίπου το 80% των ανθρώπων πρέπει να έχουν επαφή με τον ιό, και η πλειοψηφία εξ αυτών δεν θα καταλάβει ότι μολύνθηκαν, ή θα έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα, ειδικώς τα παιδιά.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά και τα παιδιά να συγχρωτίζωνται για να μεταδοθεί ο ιός και να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και ύστερα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, πρέπει να διαχωριστούν, και τα γηροκομεία πρέπει να αποκλειστούν σε αυτή την περίοδο, ώστε μετά να επιστρέψουν και να μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ύστερα από περίπου 4 εβδομάδες όταν ο ιός θα έχει εξαλειφθεί."ΠΩΣ  ΠΕΘΑΝΕ  Ο  ΠΡΩΤΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΩΝ  ΗΠΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ.

Ανέπτυξε ένα οίδημα στον λαιμό. Εξ αιτίας της φλεγμονής άρχισε να συμπιέζεται η αναπνευστική οδός και δεν μπορούσε να αναπνεύσει σωστά. Όσο περνούσε η ώρα ο λαιμός του πρηζόταν περισσότερο.

Κάλεσε τους ανθρώπους του και η πρώτη ιατρική πράξη, με εντολή του ιδίου, ήταν αφαίμαξη. Μιλάμε για το 1799, υποτίθεται ότι η ανθρωπότητα είχε βγει από τον μεσαίωνα.

Μετά ήρθαν δύο ιατροί. Και οι δύο συνέχισαν την αφαίμαξη. Δεν ήξεραν τί άλλο να κάνουν. Μόνον ένας τρίτος ιατρός είπε ότι η μόνη λύση είναι η τραχειοτομή. Η διαδικασία ήταν ήδη γνωστή, αλλά όχι στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Ο ιατρός Elisha Cullen Dick που πρότεινε την τραχειοτομή, επέμενε να αναλάβει αυτός την ευθύνη και να προχωρήσει στην επέμβαση για να σώσει τον ασθενή. Οι άλλοι δύο ήταν αμφιταλαντευόμενοι έως αρνητικοί.

Συνέχισαν με την αφαίμαξη ως "θεραπεία".

Φυσικά ο θάνατος του ασθενούς επήλθε γρήγορα.

Μιλάμε για τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ, όχι για κάποιο τυχαίο πρόσωπο, για το 1799, και την χώρα η οποία επαναστάτησε κατά της Αγγλικής αποικιοκρατίας με σύνθημα την ελευθερία.ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΑΛΛΑΞΕ  ΓΡΑΜΜΗ  ΚΑΙ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ  Ο  ΤΣΙΟΔΡΑΣ;         


Ο Ισραηλινός υπουργός αμύνης Naftali Bennett, μιλά για την στρατηγική που θα ακολουθήσει το Ισραήλ για να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, και είναι ξεκάθαρος: ανοσία της αγέλης.

Στην Ελλάδα, η στρατηγική είναι επίσης ξεκάθαρη: ανοησία της αγέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα λεγόμενά του, ο Ισραηλινός υπουργός αναφέρεται σε φυσική ανοσία της αγέλης, και όχι σε τεχνητή μέσω εμβολίου.


Πιο γρήγορη άρση του lockdown – Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από 11 Μαΐου;

newsit.gr.  27.04.2020

Αλλαγή στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ προκρίνεται πιο γρήγορη άρση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 11 Μαΐου θα επανέλθουν όχι μόνο οι μαθητές της Γ Λυκείου αλλά όλες οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου και 15 ημέρες μετά και τα δημοτικά σχολεία. Επίσης έχει προταθεί από τους επιστήμονες η Γ Λυκείου να επαναλειτουργήσει από τις 4 Μαΐου.
Οι επιστήμονες με πρώτο τον Σωτήρη Τσιόδρα επιμένουν σε μια λελογισμένη αλλά γρήγορη απελευθέρωση γιατί θέλουν να δημιουργηθεί γρήγορα ένα μέρος αυτού που λέμε «ανοσία της αγέλης» φοβούμενοι τις επιπτώσεις ενός δεύτερου κύματος από το Φθινόπωρο.
Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι κλείδωσε η οριστική κατάργηση του sms από την Δευτέρα 4 Μαΐου.
Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό τοποθετείται σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση στις 18.30 το απόγευμα της Τρίτης 28/04 και αμέσως μετά η επιστημονική επιτροπή θα εξειδικεύσει τα μέτρα.

ΤΙ  ΚΑΝΕΙ  ΒΡΕ  ΠΑΙΔΑΚΙ  ΜΟΥ  ΑΝ,  ΛΕΜΕ  ΑΝ,  ΑΝΟΙΞΕΙ  ΤΟ  ΣΤΟΜΑ  ΕΝΑΣ  ΕΒΡΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ...

Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΤΡΕΧΕΙ  ΣΑΝ  ΛΑΓΟΣ  ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ…  

ΜΟΝΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΔΕΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΑΛΛΑ  ΤΟΝ  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΜΟΝΟ  ΤΟΝ  ΣΟΡΟΣ.
ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ  ΕΝΟΣ  ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΥ  ΣΤΗΝ  ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΣΙΟΔΡΑ  ΝΑ  ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ  ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ  ΤΟΥ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΝΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ  ΑΝΟΣΙΑ  ΑΓΕΛΗΣ.


Tην διαφωνία του με την άποψη ότι μπορούμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, στην Ελλάδα, εκφράζει σε ανάρτησή του στο facebook, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι εφικτή η ανοσία της αγέλης στην χώρα μας παραθέτει ανησυχητικά στοιχεία, που αφορούν και στη μη επάρκεια σε ΜΕΘ.
Η ανάρτηση
Αναλυτικά ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρει:
«Κάποιοι πρόχειροι υπολογισμοί για την περίφημη «ανοσία της αγέλης» (αν έχω κάνει λάθος γιατί τα κάνω στο πόδι, διορθώστε με παρακαλώ):
1) Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό και την διάρκεια της ανοσίας στον Covid-19. Για αυτό και ο ΠΟΥ είπε να μην βασιζόμαστε πολύ στα αντισώματα για διαβατήριο ανοσίας.
2) Η ανοσία για να έχει αποτέλεσμα στην επιδημία πρέπει να φτάσει το 70% ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ για τον Covid-19. Δεν μπορείς να ανοσοποιήσεις τους νέους (π.χ. και καλά να κυκλοφορήσει στα σχολεία) και να νομίζεις ότι έχει προστατέψει τους μεγάλους με «τοίχο προστασίας».
3) Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 80.000 γεννήσεις και 80.000 θανάτους ανά έτος. Αυτό το ποσοστό μειώνει δυναμικά την ανοσία που έχει επιτευχθεί ανά έτος (γύρω στο 1-2%).
4) Για να επιτύχουμε το θεωρητικό 12% της ανοσίας που έχει το Βέλγιο με παρόμοιο πληθυσμό θα πρέπει να δεχτούμε περίπου 7000 θανάτους, άρα συνολικά 35000 θανάτους για το 60% με το οποίο θα αρχίσουμε να βλέπουμε επιβράδυνση της επιδημίας.
5) Για κάθε θάνατο από τους παραπάνω θα χρειαστούμε 2 κρεβάτια στις ΜΕΘ δηλαδή 70.000 κρεβάτια. Αν υποθέσουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να μείνει περίπου 20 ημέρες στην εντατική θα χρειαστούμε 1.400.000 ημέρες ΜΕΘ. Με δεδομένο ότι μπορούμε να έχουμε περίπου 500 κρεβάτια σε Covid-19 (που μάλλον δεν μπορούμε) θα χρειαστούν περίπου 7.6 χρόνια με 100% πληρότητα και 13 θανάτους ανά ημέρα από COVID-19 ασταμάτητα. Αυτό χωρίς να έχω λάβει υπόψιν την ανανέωση του πληθυσμού στο (3) και την ελλειπή ή απώλεια της ανοσίας (1).
Για όλους τους παραπάνω λόγους διαφωνώ κάθετα με απόψεις που κυκλοφορούν ότι μπορούμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, ότι και καλά «θέλουμε» να κυκλοφορήσει ο ιός».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. 


 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΡΜΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ. Ο Ερντογάν μας στέλνει λαθρομετανάστες και πουλάει στον Κούλη οικίσκους για τους λαθρομετανάστες... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος;   
ΤΡΑΓΚΑΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΦΥΤΕΨΟΥΝ" ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". 


 Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ = ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ. 


 Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.

17 σχόλια :

 1. Κορωνοϊός: «Βούλιαξε» η ελπίδα για το υπό δόκιμη φάρμακο σαριλουμάμπη. Τ’ ΑΓΡΑΦΑΝ ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»…
  Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα σαριλουμάμπη (εμπορική ονομασία Kevzara), το οποίο δοκιμάστηκε κατά του νέου κορωνοϊού, δεν έδειξε να ωφελεί τους ασθενείς με κορωνοϊό.
  Η κλινική μελέτη, πάντως, θα συνεχιστεί σε διασωληνωμένους ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
  Η σαριλουμάμπη, ένας αναστολέας της ιντερλευκίνης-6, που παράγεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες Regeneron και Sanofi, καταστέλλει τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε ασθενείς με αρθρίτιδα.
  Δοκιμάζεται με την ελπίδα να φανεί χρήσιμο σε ασθενείς με Covid-19, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα υπεραντιδρά, επιδεινώνοντας έτσι την κατάστασή τους μέσω της λεγόμενης «καταιγίδας κυτοκινών».
  Η χρήση τέτοιων φαρμάκων σε 21 ασθενείς με Covid-19 ξεκίνησε στην Κίνα τον Φεβρουάριο, αν και τότε είχε χρησιμοποιηθεί ένα άλλο παρεμφερές φάρμακο, η τοσιλιζουμάμπη.
  Οι Κινέζοι γιατροί είχαν αναφέρει ταχύτερη υποχώρηση του πυρετού των ασθενών και αξιοσημείωτη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.
  Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Γιανκόπουλος, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της Regeneron, αποφάσισε η εταιρεία του να αρχίσει κλινική δοκιμή του δικού της φαρμάκου σε ασθενείς με Covid-19. Δεν ήταν, πάντως, εξαρχής ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι «ο αναπροσανατολισμός υφιστάμενων φαρμάκων δεν έχει ιστορικό επιτυχιών στη φαρμακοβιομηχανία».
  Οι Regeneron και Sanofi προχώρησαν σε δοκιμή του sarilumab σε 457 τυχαία επιλεγμένους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19, οι οποίοι πήραν είτε το φάρμακο (σε δόσεις των 200 ή 400 μιλιγκράμ) είτε εικονικό φάρμακο (πλασίμπο).
  Οι ασθενείς ανήκαν σε δύο ομάδες, αυτοί που ήταν σε σοβαρή κατάσταση (χρειάζονταν οξυγόνο αλλά χωρίς διασωλήνωση) και αυτοί που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση (διασωληνωμένοι και εισηγμένοι σε ΜΕΘ).
  Οι εταιρείες ανέφεραν ότι αν και το φάρμακο μείωσε τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (που αυξάνεται στη σοβαρή φλεγμονή), δεν βοήθησε τους σοβαρά άρρωστους, πολλοί από τους οποίους ανάρρωσαν μόνοι τους.
  Σε ποσοστό 80% πήραν εξιτήριο, είτε είχαν πάρει σαριλουμάμπη είτε όχι, 10% συνέχισαν να νοσηλεύονται και 10% πέθαναν.
  Τα αποτελέσματα για τους ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση δεν είναι ακόμη σαφή, αλλά καθώς υπάρχουν ενδείξεις κάποιας βελτίωσης λόγω του φαρμάκου, η κλινική δοκιμή θα συνεχιστεί ειδικά γι' αυτούς (σε περισσότερους από 600 ασθενείς). Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές Ιουνίου.
  Οι δύο εταιρείες, παράλληλα, πραγματοποιούν μία δεύτερη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή του φαρμάκου σε 400 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση εκτός ΗΠΑ. Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στο τρίτο τρίμηνο του έτους.
  Η Regeneron αναπτύσσει, επίσης, φαρμακευτικά μονοκλωνικά αντισώματα που στοχεύουν ειδικά στον νέο κορωνοϊό, με τον ίδιο τρόπο που ανέπτυξε το μοναδικό υπάρχον αποτελεσματικό φάρμακο κατά του ιού Έμπολα. Οι κλινικές δοκιμές αυτού του νέου φαρμάκου σε ασθενείς θα αρχίσουν τον Ιούνιο.
  Από την άλλη πλευρά, Γάλλοι ερευνητές έκαναν γνωστό ότι το φάρμακο Actemra, ένας άλλος αναστολέας της ιντερλευκίνης-6 από την εταιρεία Roche, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου και τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονταν διασωλήνωση.
  Όμως, τα αναλυτικά στοιχεία για την εν λόγω κλινική δοκιμή σε 129 ασθενείς Covid-19 ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θετικά αποτελέσματα σε δοκιμές με μονοκλωνικό αντίσωμα - Μπλοκάρει τον κορωνοϊό.
   Σε δοκιμές που έγιναν στην Γαλλία με μονοκλωνικό αντίσωμα, υπήρξαν θετικά αποτελέσματα, καθώς φέρεται να μπλοκάρουν τον κορωνοϊό και να βελτιώνουν τα κλινικά αποτελέσματα των ασθενών με πνευμονία.
   Mία είδηση που ανακοινώθηκε στη Γαλλία πριν από λίγες ώρες και αφορά σε μία πολυκεντρική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή του tocilizumab.
   Ενός μονοκλωνικού αντισώματος που μπλοκάρει τον υποδοχέα της κυτταροκίνης ιντερλευκίνη-6.
   «Καταιγίδα κυτταροκινών» σε ασθενείς με κορωνοϊό
   Σε ασθενείς με πνευμονία από COVID-19 υπάρχουν ισχυρά δεδομένα ότι μία «καταιγίδα κυτταροκινών», που προκαλείται ως αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς στη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2, οδηγεί σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και μερικές φορές σε θάνατο. Κυρίαρχο ρόλο ανάμεσα σε διάφορες κυτταροκίνες φαίνεται ότι παίζει η ιντερλευκίνη-6 (IL-6).
   Η ιντερλευκίνη-6 συνδέεται με τον υποδοχέα της (IL-6R) και συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της φλεγμονής, με παραγωγή και άλλων κυτταροκινών και στην κινητοποίηση διαφόρων κυττάρων, όπως μακροφάγων, ουδετερόφιλων πολυμορφοπύρηνων και κυτταροτοξικών λεμφοκυττάρων, τα οποία προκαλούν έντονη φλεγμονή στους πνεύμονες των ασθενών με COVID-19.
   Κορωνοϊός και αναπνευστική ανεπάρκεια
   Έχει διαπιστωθεί ότι αυξημένα επίπεδα IL-6 στον ορό ασθενών με COVID-19 συσχετίζονται με αναπνευστική ανεπάρκεια, καθώς και με το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).
   Πρόσφατα διαπιστώθηκε σε μελέτες φάσης ΙΙ (δηλαδή χωρίς ομάδα ελέγχου) ότι η χορήγηση του μονοκλωνικού αντισώματος tocilizumab, το οποίο μπλοκάρει τον υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6, μπορεί να ελαττώσει τους δείκτες φλεγμονής σε ασθενείς με COVID-19 και πιθανόν να επιταχύνει την κλινική βελτίωση.
   Προκειμένου, όμως, να αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, η αποτελεσματικότητα μίας θεραπευτικής αγωγής, απαιτείται να πραγματοποιηθεί προοπτική τυχαιοποιημένη συγκριτική μελέτη, η οποία να συγκρίνει τη θεραπευτική αγωγή με την καθιερωμένη θεραπευτική αγωγή (ομάδα ελέγχου).
   Πλατφόρμα κλινικών μελετών για covid-19
   Η πλατφόρμα κλινικών μελετών CORIMUNO-19 σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ταχύτατα, όπως αναφέρουν οι δύο καθηγητές, ώστε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια διαφόρων ρυθμιστών του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και άλλων θεραπειών σε ενήλικες ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη COVID-19.
   Στο πλαίσιο αυτής της πλατφόρμας, στις 27 Μαρτίου 2020 ξεκίνησε στη Γαλλία μία σειρά πολυκεντρικών τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών. Για τη συγκεκριμένη μελέτη επιλέχθηκαν ασθενείς που νοσηλεύονταν με μέτρια ή σοβαρή πνευμονία COVID-19, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το κύριο σύνθετο καταληκτικό σημείο της μελέτης ήταν είτε η ανάγκη μηχανικού αερισμού (με ή χωρίς διασωλήνωση του ασθενούς) είτε ο θάνατος μέχρι τη 14η ημέρα από την εισαγωγή στην μελέτη.
   Συνολικά, τυχαιοποιήθηκαν 129 ασθενείς, 65 έλαβαν την καθιερωμένη αγωγή μαζί με tocilizumab και 64 έλαβαν μόνο την καθιερωμένη αγωγή.
   «Χθες το βράδυ εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρθηκε ότι το σκέλος της μελέτης όπου οι ασθενείς έλαβαν tocilizumab παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το σκέλος της μελέτης όπου οι ασθενείς δεν έλαβαν tocilizumab. Λόγω της σοβαρότητας της πνευμονίας που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2, οι ερευνητές και ο χορηγός ένιωσαν υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν αυτές τις πληροφορίες, εν αναμονή της αξιολόγησης της εργασίας από ανεξάρτητους κριτές και ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση των δεδομένων της μελέτης», ανακοίνωσαν οι δύο καθηγητές.
   Ζ.Π


   Διαγραφή
 2. ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΙ' ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Ο μίστερ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ :

  ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, Μ Π Α Ζ Ω Ν Ο Υ Ν ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΔΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ " ΚΙΧ" .

  ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΛΑΣΙΟ ΤΟΠΙΟ ΜΑΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ !!

  Η COSCO ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

  ΜΟΛΙΣ ΛΗΞΕΙ Η ΣΚΟΠΙΜΗ -ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ
  ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΜΕ .

  ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ !

  ΜΗΝ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ' ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

  Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ, Ο ΓΛΕΖΟΣ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ
  ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΆΝΩ, ΕΊΧΑΝ ΟΧΥΡΩΘΕΙ ΟΙ ΄ΑΓΓΛΟΙ.

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΟΩΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΔΕΡΝΕ, ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ " ΜΠΑΤΡΙΩΤΗ" μίστερ ΓΛΕΖΟ.

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟ, ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ
  ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΤΕ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : " Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ " ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΘΗΛΥΚΕΣ ΟΡΜΟΝΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. Σ’ ΑΥΤΟ ΑΠΕΒΛΕΠΑΝ; ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ.
  Κορωνοϊός - Νέο «πείραμα»: Γιατροί χορηγούν οιστρογόνα σε άνδρες για να διαπιστώσουν αν τους προστατεύουν.
  ΘΑ ΑΦΗΝΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ;

  Από την πρώτη στιγμή που εισέβαλε στις ζωές μας ο κορωνοϊός, οι επιστήμονες προχωρούν σε αρκετές μελέτες προκειμένου να εντοπίσουν το φάρμακο που θα βάλει «φρένο» στον φονικό ιό. Έτσι, έπειτα από πολλές έρευνες, οι ερευνητές στράφηκαν στη χορήγηση γυναικείων ορμονών (οιστρογόνων), στους άνδρες.
  Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά από τον νέο κορωνοϊό και να πεθάνουν από επιπλοκές του.
  Δημοσίευμα των «New York Times» αναφέρει ότι, οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν οι ορμόνες που παράγει ο γυναικείος οργανισμός μπορεί να έχουν προστατευτική δράση έναντι του φονικού ιού.
  Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να χορηγήσουν σε άνδρες δύο γυναικείες ορμόνες, σε μία προσπάθεια να τους προστατεύσουν από την πανδημία.
  Δύο νοσοκομεία στις ΗΠΑ, το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στο Λος Άντζελες, εφαρμόζουν στην πράξη αυτή τη θεωρία χορηγώντας σε άνδρες οιστρογόνα ή προγεστερόνη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να δουν αν αυτά θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τος σύστημα, θα μειώσουν την φλεγμονή αλλά και την ανθεκτικότητα του ιού στον ανδρικό οργανισμό.
  Από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, το ποσοστό θνητότητας ανάμεσα σε στα δύο φύλα είχε μεγάλη διαφορά.
  Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι, πάνω από το 70% των θανάτων στη χώρα τους αφορούσε άνδρες.
  Στην Κίνα, το Κέντρο για τις Λοιμώξεις και την Πρόληψη ανακοίνωσε ότι το ποσοστό θνητότητας για τους άνδρες ήταν 65% μεγαλύτερο στον ανδρικό πληθυσμό.
  Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times, η Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο «Stony Brook» στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης θα ερευνήσει τα οιστρογόνα που βοηθούν να αναπτύσσεται και να ρυθμίζεται το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.
  Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα με τη συμμετοχή 110 εθελοντών, ασθενών που επισκέφθηκαν τα επείγοντα με συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πυρετός και αναπνευστικά προβλήματα.
  Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας δρ Σάρον Νάχμαν ανέφερε ότι την αρχική ιδέα για την κλινική δοκιμή την είχε ένας ελληνικής καταγωγής συνάδελφός της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stony Brook, ο καθηγητής χειρουργικής Αντώνης Γάσπαρης.
  Στο μεταξύ, σε μία εβδομάδα, ερευνητές στο Λος Άντζελες θα αρχίσουν τις δοκιμές σε άρρενες εθελοντές μιας άλλης γυναικείας ορμόνης, της προγεστερόνης.
  Η ορμόνη αυτή έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και εμποδίζει την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε εξωτερικούς παθογόνους οργανισμούς.
  «Υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του αριθμού των ανδρών και των γυναικών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι άνδρες σαφώς χειροτερεύουν», επισημαίνει η καθηγήτρια Σάρα Γκαντεχάρι, πνευμονολόγος και γιατρός σε ΜΕΘ στο Ιατρικό Κέντρο «Cedars-Sinai», στους New York Times.
  Η ίδια δήλωσε ότι, το 75% των ασθενών στις ΜΕΘ που διασωληνώνονται είναι άνδρες.
  Σε ό,τι αφορά την έρευνα τόνισε ότι θα συμμετέχουν περίπου 40 ασθενείς του κορωνοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.
  Η διεύθυνση και των νοσοκομείων, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υποστήριξε ότι όλοι οι άνδρες που θα συμμετέχουν στις δοκιμές, θα ενημερωθούν για πιθανές παρενέργειες όπως εξάψεις και ευαισθησία στο στήθος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κορωνοϊός: «Πλάνη ότι από Σεπτέμβριο επιστρέφουμε στην κανονικότητα - Να μην προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο».
  Να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής στη κανονικότητα από τον Σεπτέμβριο, αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Τάκης Παναγιωτόπουλος.
  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε αρχικά ότι η Επιτροπή αποφάσισε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής και του κανόνα της απόστασης είναι δυνατόν να ανοίξουν τα σχολεία.
  «Κάθε βήμα θα εκτιμάται και θα αποφασίζεται κάθε καινούργιο. Το τέλος του δρόμου δεν είναι δεδομένο, εκεί πορευόμαστε, αλλά θα είναι υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και από τη δυνατότητα εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας», συμπλήρωσε ο καθηγητής της ΕΣΔΥ.
  Τι θα γίνει με παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  Σχετικά με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχει γίνει ειδική συζήτηση και το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις. Οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, ανέφερε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού.
  «Οταν ένας καθηγητής έχει κάποια συμπτώματα θα συμβαίνει ότι με τον γενικό πληθυσμό και θα χρειαστεί έλεγχος, για το αν θα κλείσει το σχολείο θα επανεξετάζεται κατά περίπτωση όπως θα συμβαίνει και σε ένα κατάστημα με πιο μετρημένη πλέον διακοπή λειτουργίας αφού ιχνηλατούνται οι επαφές. Αλλά το έργο του κλεισίματος θα γίνεται διαφορετικά», είπε.
  Νέα δεδομένα για τις εκκλησίες
  Σε ότι αφορά τις εκκλησίες, ο καθηγητής είπε ότι η επιτροπή κατέληξε σε ένα κείμενο που δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η επιτροπή δεν έχει γνωματεύσει ούτε μπορεί να αποφασίσει για το άνοιγμα των εκκλησιών, καθώς αυτή είναι μια πολιτική απόφαση. «Μπορεί κανείς να φανταστεί πολλά σενάρια της άρσης των μέτρων, η επιτροπή έχει πει τη γνώμη της αλλά ποια είναι η διαδοχή των μέτρων δεν μπορούν να γνωρίζουν οι επιστήμονες. Είμαστε στη φάση που μπορούμε με ασφάλεια να αίρουμε μέτρα. Ποιος χώρος θα ανοίξει πρώτος ή δεύτερος θα γίνει με συνεκτίμηση των παραγόντων που είναι και οικονομικοί και κοινωνικοί».
  «Πλάνη ότι από Σεπτέμβριο επιστρέφουμε στην κανονικότητα»
  «Το πιο ανησυχητικό που έχω δει είναι από τον Σεπτέμβριο πάμε στα κανονικά. Είναι πλάνη, δεν είναι σωστό, δεν είναι ακριβές και δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο. Τα μέτρα που εφαρμόσαμε δεν είναι βιώσιμα για πολύ καιρό. Τώρα μπαίνουμε σε φάση να δούμε την εφαρμογή τους», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής του ΕΣΔΥ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βρετανία: Παιδιά πεθαίνουν από νόσο που ίσως να συνδέεται με τον κορωνοϊό.
  Έντονη ανησυχία, επικρατεί στην Βρετανία, καθώς εμφανίσθηκε μια νέα νόσος που ίσως να συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό, και η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε αρκετά σε παιδιά.
  Συγκεκριμένα, μερικά παιδιά χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
  Ιταλοί και Βρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορωνοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.
  Προβλήματα και στην Ιταλία
  Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Βρετανία. Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.
  «Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.
  «Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊό δεν είμαστε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».
  «Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη πάνω από 100 προγράμματα για εμβόλιο - Πόσα βρίσκονται πιο κοντά;
  Περίπου 120 προγράμματα εμβολίου για τον κορωνοϊό βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με τα 8 από αυτά να βρίσκονται σε στάδιο κλινική δοκιμής.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της εμβληματικής βρετανικής ιατρικής σχολής, υπάρχουν περί τα 120 προγράμματα εμβολίων κατά της ασθένειας που προκαλεί ο ιός SARS-Cov-2, από τα οποία τα 110 βρίσκονται σε προκλινικό στάδιο ανάπτυξης.
  Οι φάσεις των δοκιμών εμβολίου για τον κορωνοϊό
  Οκτώ προγράμματα έχουν φθάσει στην Φάση Ι των κλινικών δοκιμών επί ανθρώπων. Ανάμεσά τους, ένα κινεζικό πρόγραμμα του φαρμακευτικού κολοσσού CanSino (εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ) βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, με κλινικές δοκιμές της Φάσης Ι και ΙΙ.
  Βασικός στόχος των δοκιμών της Φάσης Ι είναι να δοκιμασθεί η ασφάλεια και σε μικρότερο βαθμό η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
  Οι δοκιμές της Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ πραγματοποιούνται σε μεγαλύτερη κλίμακα και έχουν ως στόχο την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του σκευάσματος πριν λάβει άδεια κυκλοφορίας από τις υγειονομικές αρχές.
  Τρία ακόμη κινεζικά προγράμματα εμβολίων βρίσκονται στην Φάση Ι των δοκιμών: το ένα ανήκει στην φαρμακευτική εταιρεία Sinovac (εισηγμένη στον Nasdaq) και οι υπόλοιπες δύο ανήκουν στο Ιατρικό Ινστιτούτο του Σεντζέν, σύμφωνα με τα στοιχεία του London School of Hygiene & Tropical Medicine.
  Μεταξύ των προγραμμάτων περιλαμβάνεται ένα βρετανικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ένα γερμανικό του εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BioNTech. Και τα δύο βρίσκονται στην Φάση Ι των δοκιμών.
  Ερευνες για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ
  Στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούνται δύο προγράμματα εμβολίων που βρίσκονται στην Φάση Ι των δοκιμών: το ένα ανήκει στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH) και το άλλο στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Inovio Pharmaceuticals.
  Η ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων είναι το κλειδί στην μάχη κατά της πανδημίας Covid-19.
  Ελλείψει θεραπείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών μορφών της νόσου, μόνο ο εμβολιασμός σε μεγάλη κλίμακα θα επιτρέψει την διακοπή της αλυσίδας της μετάδοσης του ιού.
  Τα προβλήματα στην ανάπτυξη των εμβολίων είναι η σχετική βραδύτητα της διαδικασίας, η ευρείας κλίμακας παραγωγή και η πραγματοποίηση μαζικής εκστρατείας εμβολιασμού.
  Ο χρόνος των 12 έως 18 μηνών που κατ΄ ελάχιστον που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου επιβεβαιώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα μεγάλα φαρμακευτικά εργαστήρια.
  Ορισμένοι ωστόσο επιστήμονες, όπως η βρετανίδα ειδική στα εμβόλια Sarah Gilbert, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και συνεργαζόμενη με την εταιρεία Vaccitech του ιδίου πανεπιστημίου και ο Frédéric Tangy, ειδικός επί των εμβολίων του Ινστιτούτου Παστέρ (που εργάζεται επί τριών διαφορετικών προγραμμάτων εμβολίων), θεωρούν πιθανό να υπάρξει εμβόλιο μέχρι το τέλος του 2020.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 24 δισ. ευρώ κόστισε ο κορωνοϊός αλλά «δεν θα μπούμε σε μνημόνια» λέει ο Χ.Σταϊκούρας.
  24 δισ. ευρώ μας έχει κοστίσει ο κορωνοϊός αλλά κατά τον Χρήστο Σταϊκούρα δεν θα ξαναμπούμε σε μνημόνια...
  Η έκταση του οικονομικού προβλήματος στην οικονομία, λόγω της πανδημίας, θα είναι μεγάλη, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
  Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η χώρα θα επιστρέψει σε ύφεση ξεκαθαρίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στα Μνημόνια.
  «Δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας γιατί έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς για το 2020» είπε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν στόχο τη στήριξη των πολιτών αλλά και να «μείνουν καύσιμα για την επόμενη ημέρα». «Δίνουμε πόρους γιατί θέλουμε η επιχειρηματικότητα να κρατήσει τις θέσεις εργασίας» σημείωσε, ο κ. Σταϊκούρας.

  Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη, 150 χιλιάδες επιστήμονες θα δουν στους λογαριασμούς τους τα 600 ευρώ ενώ πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για όσους επιστήμονες δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση.
  Άλλοι 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν στους λογαριασμούς τους 800 ευρώ, ενώ πάνω από 90.000 επιχειρήσεις θα βοηθηθούν. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το συνολικό πακέτο μέτρων θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ, χρήματα, που όπως, είπε εξασφαλίζονται από τα ταμειακά διαθέσιμα, τους ευρωπαϊκούς πόρους και την έξοδο της χώρας στις αγορές, σημειώνοντας, πάντως ότι δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμα οι πόροι από την Ευρώπη.
  Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις μετά τις 4 Μαΐου, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι για το χρονικό διάστημα που ο πολίτης δεν εργάζεται και μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά του, η επιχείρηση θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόβλεψη και για όσο διάστημα ο εργαζόμενος μείνει σε αναστολή σύμβασης.Τέλος, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει ώθηση στον τομέα αυτό που πλήττεται από τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Επιδοτούμενοι εργαζόμενοι»: Το ελληνικό κράτος θα παίρνει δάνεια από εβραίους τοκογλύφους για να πληρώνει μέρος του μισθού τους.
   Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κάλυψη με κρατική επιδότηση του μισθού των εργαζομένων οι οποίοι με το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων θα κληθούν να δουλέψουν σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον με ευέλικτα και μειωμένα ωράρια.
   Αυτό είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επόμενης φάσης των μέτρων οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και φυσικά θα προέρχεται από την Γερμανία.
   Η λογική είναι ότι οι επιχειρήσεις θα υπολειτουργούν για πολλούς μήνες και συνεπώς θα πρέπει να πληρώνουν υπαλλήλους που δεν θα ανταποκρίνονται στην ζήτηση και στην πελατεία.
   Άλλωστε σε μια χώρα όπου όλοι θα φορούν μάσκες υποχρεωτικά σαν τον «Ζορό» πόσο θα υπάρχει διάθεση για αγορές;
   Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το κυβερνητικό σχέδιο που αποσκοπεί στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και «πατάει» στο γερμανικό μοντέλο του «Kurzarbeit», το κρατικό πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων στο οποίο βασίζονται οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
   Το «Kurzarbeit» είναι το πρόγραμμα που εγκαινίασε για πρώτη φορά η Γερμανία κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009 και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τα ωράρια των εργαζομένων τους χωρίς οι ίδιοι να έχουν μεγάλες απώλειες στους μισθούς τους, αφού το κράτος αναλαμβάνει να καταβάλλει ένα μεγάλο τμήμα των αποδοχών τους.
   Την επιδότηση των μισθών των εργαζομένων οι οποίοι θα εργαστούν με μειωμένο ωράριο προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δήλωσε (στον RealFM) ότι αν ένας εργαζόμενος απασχολείται λιγότερες ώρες, το κράτος με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE θα έρθει να καλύψει τη διαφορά.
   Δηλαδή, το κράτος θα έρχεται να συμπληρώνει τον μισθό των εργαζομένων οι οποίοι θα μπαίνουν σε ευέλικτα σχήματα απασχόλησης, όπως η μερική ή εκ περιτροπής εργασία ώστε να περιορίζεται η απώλεια των μισθολογικών τους απολαβών.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρατική επιδότηση θα μπορούσε να καλύπτει το 40% - 60% των απωλειών από τη μείωση του μισθού λόγω της αντίστοιχης μείωσης του ωραρίου απασχόλησης. Με αντίστοιχη επιδότηση θα μπορούσε να καλυφθεί και μέρος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
   Για εκ περιτροπής εργασίας
   Σε πρώτη φάση η κρατική επιδότηση για την κάλυψη της απώλειας μισθού των εργαζομένων εξετάζεται να ενεργοποιηθεί στο μέτρο της νέας εκ περιτροπής εργασίας, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή και επιτρέπει την εργασία 2 εβδομάδων τον μήνα με τον μισό μισθό.
   Το μέτρο δεν αποκλείεται να τρέξει ως τα τέλη του 2020, σε συνάρτηση πάντα με την εξέλιξη της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν και από το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο.
   Επίδομα
   Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε χθες ότι το επίδομα των 800 ευρώ που δίνεται στους εργαζομένους που βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της σύμβασης εργασίας θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομία. «Οταν ένας επιχειρηματίας ζητήσει πίσω τους εργαζόμενούς του, τότε αυτοί θα πληρώνονται από την επιχείρηση» είπε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι «για όσες επιχειρήσεις δεν ανοίξουν ή για τους εργαζομένους για τους οποίους δεν θα γίνει άρση αναστολής εργασίας, το κράτος θα είναι εκεί για να βοηθήσει».
   Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί όχι για 45 ημέρες, αλλά για όσο διάστημα η επιχείρηση παραμείνει κλειστή, καθώς βάσει του σχεδιασμού, θα ξεπαγώνουν σταδιακά συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας. Βάσει των σεναρίων που επεξεργάζονται, η δυνατότητα νέας αναστολής των συμβάσεων θα έχει διάρκεια όχι 45 αλλά 30 ημέρες και κατά συνέπεια, θα περιοριστεί από τα 800 στα 534 ευρώ, καθώς τα 800 ευρώ καλύπτουν διάστημα 45 ημερών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Ήρωας για τους Σουηδούς ο άνθρωπος που διέσωσε την οικονομία τους πολεμώντας τον κορωνοϊό με την «ανοσία της αγέλης».
  Ήρωας για τους Σουηδούς ο άνθρωπος που διέσωσε την οικονομία τους πολεμώντας τον κορωνοϊό με την «ανοσία της αγέλης» με τον κόσμο να δείχνει συνεχώς δείγματα εκτίμησης προς το πρόσωπό του.
  Ο επιδημιολόγος Άντερς Τεγκνέλ ήταν μέχρι πρότινος, μέχρι την αρχή της κρίσης, ένας άγνωστος σε όλους δημόσιος υπάλληλος στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.
  Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο άνθρωπος που έπεισε την κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει γίνει πασίγνωστος και ιδιαίτερα αγαπητός. Τόσο, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τατουάζ με το πρόσωπό του 64χρονου «Κυρίου Κορόνα».
  Ο 32χρονος που έκανε τατουάζ το πρόσωπο του επιδημιολόγου
  Ο Γκούσταφ Λόιντ Άγερμπλαντ, 32 ετών, ήταν ο πρώτος που το τόλμησε. Αφού πέρασε αρκετές ώρες… οδύνης σε ένα στούντιο τατουάζ στη συνοικία Σέντερμαλμ, στην καρδιά της Στοχκόλμης, επιδεικνύει τώρα με υπερηφάνεια το πρόσωπο του Σουηδού «Σωτήρη Τσιόδρα», του δρ. Τεγκνέλ στο αριστερό μπράτσο του.
  «Μου αρέσει να έχω τατουάζ που σημαίνουν κάτι για μένα και αυτή η Covid-19 θα είναι μέρος της ζωής μου για πάντα», εξήγησε. «Ήθελα να έχω στο χέρι μου το σουηδικό πρόσωπο της κρίσης», είπε.
  Ο Γκούσταφ είπε ότι εμπνεύστηκε από ένα μήνυμα που είχε αναρτήσει στο Instagram ο καλλιτέχνης τατουάζ Ζασάι Τάστας, όπου έδειχνε το πορτρέτο του επιδημιολόγου. «Σχεδίαζα ανθρώπους των οποίων το προφίλ μου άρεσε και (ο Άντερς Τεγκνέλ) ήταν μεταξύ αυτών, το έκανα αυθόρμητα», είπε ο Ζασάι στο Γαλλικό Πρακτορείο, αφού ολοκλήρωσε τις τελευταίες λεπτομέρειες του πορτρέτου.
  Ενδιαφέρον του Τύπου για το... νέο τρεντ στα τατουάζ
  Ο Γκούσταφ και ο Ζασάι είπαν ότι αιφνιδιάστηκαν από το ενδιαφέρον που έδειξε όχι μόνο ο τοπικός αλλά και ο διεθνής Τύπος – κάποιοι πήγαν σήμερα να τραβήξουν σε βίντεο τις τελευταίες «πινελιές» του πορτρέτου.
  Στη Σουηδία, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουν επιβληθεί μέτρα καραντίνας, ούτε απαγορεύσεις για να αναχαιτιστεί η πανδημία. Η κυβέρνηση καλεί απλώς τους πολίτες να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να τηρούν τις συστάσεις της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας.
  Ο Άντερς Τεγκνέλ έχει αναλάβει να ενημερώνει καθημερινά από τον Μάρτιο και σήμερα τον Τύπο, που τον αντιμετωπίζει πλέον σαν το «πρόσωπο» της σουηδικής προσέγγισης.
  Μιλώντας με σταθερό, ήρεμο και καθησυχαστικό τόνο, συχνά εμφανίζεται ατάραχος απέναντι στην κριτική που μπορεί να του ασκείται από άλλες χώρες που έκλεισαν τα πάντα.
  Μπλουζάκια με το πρόσωπο του επιδημιολόγου στη Σουηδία
  Κάποιοι, αντί για τατουάζ, φορούν μπλουζάκια με το πρόσωπό του και η δημοτικότητά του αυξάνεται διαρκώς: μια ομάδα στο Facebook που αποκαλείται «Στηρίζουμε τον Άντερς Τεγκνέλ & Σία» (σ.σ. αναφέρεται στη δημόσια υπηρεσία υγείας) έχει σήμερα 85.000 μέλη. Το «φαν κλαμπ» του επιδημιολόγου έχει ήδη περισσότερα από 29.000 μέλη.
  Άλλωστε, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται με πολλούς επιστήμονες που βγήκαν μπροστά εν όψει κορωνοϊού. Στην περίπτωση της Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αποτελεί τον πιο δημοφιλή Έλληνα, ενώ για εκείνον γράφουν διθυραμβικά σχόλια μέσα του εξωτερικού.
  Όταν ρωτήθηκε πάντως από την εφημερίδα Goteborgs-Posten για το τατουάζ, ο Σουδηός επιδημιολόγος αστειεύτηκε, απαντώντας ότι ο Γκόυσταφ Λόιντ Άγκερμπλαντ «θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη» των πράξεών του.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΒΡΑIΪΚΑ DRONE.
  Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προς αγορά UAV από to Ισραήλ.
  Πληροφορίες αναφέρουν την πιθανότητα ενοικίασης δύο συστημάτων επιτήρησης UAV Heron από την Ελλάδα, προς ενίσχυση των δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών.
  Πέρα από τα ισραηλινά μη επανδρωμένα οχήματα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν και άλλες λύσεις όπως το General Atomics (GA) MQ-9 Sky Guardian στην αεροπορική βάση της Λάρισας.
  Το MQ-9 Guardian Remotely Piloted Aircraft (RPA) πρόκειται πιο συγκεκριμένα να αποδείξει δυνατότητες θαλάσσιας επιτήρησης όπως και τις δυνατότητες του συστήματος Detect and Avoid (DAA).
  Το τελευταίο επιτρέπει στο εναέριο όχημα να πετάει ασφαλές στον πολιτικό εναέριο χώρο ταυτόχρονα με άλλα συμβατικά αεροσκάφη.
  Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019
  ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ (DRONE, UAV). ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/drone-uav.html

  Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020
  ΕΛΛΗΝΙΚΑ UAV: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΑΣΚΟΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
  https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/uav-30.html

  Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
  OI «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΝΤΡΟΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ «ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/02/oi.html

  Σάββατο, 11 Απριλίου 2020
  ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ. ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ. Η ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EODH ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/eodh.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο ιουδαίος Ντομινίκ Στρος Καν χαίρεται: «Γιατί θα καταστραφούν οικονομικά από την πανδημία χώρες που εξάγουν πρώτες ύλες και εξαρτώνται από τον τουρισμό».
  Σ’ ένα εμβριθές, εκτενέστατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Politique Internationale ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σημειώνει ότι η κρίση που βιώνουμε τώρα είναι πολύ διαφορετική από προηγούμενες πανδημίες, όπως εκείνη της Μαύρης Πανώλης του 1348 μ.Χ. ή της λεγόμενης Ισπανικής Γρίπης του 1918-1919 λόγω της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και της ευχέρειας των μετακινήσεων. Κι είναι μεταξύ άλλων διαφορετική και λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε τεράστιες περιοχές του πλανήτη λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του κορωνοϊού καθώς «η “αξία” της ανθρώπινης ζωής έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα στο συλλογικό υποσυνείδητο των πλουσιότερων χωρών».
  Η κατάρρευση στις εξαρτώμενες από τις πρώτες ύλες και τον τουρισμό οικονομίες
  Ο Ντομινίκ Στρος Καν κρίνει ότι η πρώτη συνέπεια της κρίσης του φονικού κορωνοϊού θα είναι μια οικονομική κατάρρευση των χωρών που εξαρτώνται οικονομικά από τις εξαγωγές πρώτων υλών ή την τουριστική βιομηχανία: «Ένας ορισμένος αριθμός εξαγωγέων πρώτων υλών και σε πρώτο πλάνο των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών εισέρχονται στην κρίση με ανεπαρκή επίπεδα αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος. Η τιμή του βαρελιού έχει πέσει κι εκείνες του χαλκού, του κακάο και του φοινικέλαιου κατέρρευσαν από την αρχή της χρονιάς. Για τις χώρες που επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από εμβάσματα από το εξωτερικό, το 2020 μπορεί να φέρει σημαντική συρρίκνωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Όσο για τους τουριστικούς προορισμούς, θα πρέπει να επιβιώσουν μια σχεδόν ολική παύση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο μέρος του έτους.
  Αυτή η οικονομική κάμψη απειλεί να ξαναβυθίσει εκατομμύρια άτομα της “αναδυόμενης μεσαίας τάξης” στην ακραία φτώχεια. Περισσότερη φτώχεια, ωστόσο, σημαίνει και περισσότερους θανάτους. Οι πληθυσμοί στις αφρικανικές χώρες είναι νεότεροι, αλλά και πιο εύθραυστοι με τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά υποσιτισμού, μολύνσεων από HIV ή ακόμη και φυματίωσης, κάτι που μπορεί να καταστήσει ακόμη φονικότερο τον κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, εκεί που τα ανεπτυγμένα κράτη μπορούν να υιοθετήσουν δραστικά περιοριστικά μέτρα, συχνά αυτό είναι αδύνατο σε πυκνοκατοικημένες αστικές παραγκουπόλεις, όπου είναι δυσχερής η πρόσβαση σε πόσιμο νερό και όπου δεν οι κάτοικοι δεν έχουν την πολυτέλεια να σταματήσουν να εργάζονται ή να πηγαίνουν στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα. Η εμπειρία από τον Ebola έχει δείξει ότι το κλείσιμο των σχολείων – στο οποίο προχώρησαν 180 χώρες του πλανήτη – συχνά καταλήγει σε οριστική εγκατάλειψή τους από μαθητές, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και την εκπαίδευση χαμένη για μια γενιά μαθητών».
  Θα πυροδοτήσει νέα μεταναστευτική κρίση η πανδημία της Covid-19;
  Γι’ αυτούς τους λόγους ο Στρος Καν αναμένει μια νέα, μεγάλη μεταναστευτική κρίση ως συνέπεια της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού. «Πριν την τρέχουσα κρίση», γράφει, «η Ευρώπη ήδη αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη δυσκολία στη διαχείριση της ροής ορισμένων εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που συνωστίζονταν στις πύλες της. Τι θα γίνει όταν, ωθούμενοι από την κατάρρευση των οικονομιών στις πατρίδες τους, υπάρξουν εκατομμύρια που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν διά της βίας;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού…
  Eνώ ο γάμος και η απόκτηση παιδιών μπορούν να είναι μια υπέροχη και ικανοποιητική εμπειρία, ο καθένας προφανώς βάζει τους δικούς του κανόνες στη ζωή του. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν ειδικό, οι άγαμες και άτεκνες γυναίκες είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα στον πληθυσμό.
  Μιλώντας στο The Guardian, ο Paul Dolan, καθηγητής της επιστήμης της συμπεριφοράς στο London School of Economics, ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε υποδηλώνουν ότι οι παραδοσιακοί δείκτες επιτυχίας δεν σχετίζονται στην πραγματικότητα με την ευτυχία, ιδίως όταν πρόκειται για γάμο και ανατροφή παιδιών.
  Εξήγησε ότι ενώ ο γάμος μπορεί να ωφελήσει τους άνδρες, δεν ωφελεί απαραίτητα τις γυναίκες.
  «Έχουμε κάποια καλά διαχρονικά δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου, που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως “αν είσαι άντρας, πιθανότατα θα πρέπει να παντρευτείς. Αν είσαι γυναίκα, μην το επιχειρήσεις, αν δεν θέλεις πραγματικά. ”
  Ο Paul Dolan εξήγησε ότι οι άνδρες επωφελούνται από το γάμο επειδή “τους ηρεμεί”. «Αντιμετωπίζετε λιγότερους κινδύνους, κερδίζετε περισσότερα χρήματα στη δουλειά και ζείτε λίγο περισσότερο. Η πιο υγιής και πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού είναι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ ή δεν είχαν παιδιά », πρόσθεσε.
  Ο Dolan ισχυρίζεται στο τελευταίο του βιβλίο, Happy Ever After, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία της American Time Use Survey (ATUS), τα οποία συνέκριναν τα επίπεδα ευχαρίστησης και δυστυχίας σε άγαμα, παντρεμένα, διαζευγμένα, χωρισμένα και χήρα άτομα.
  Ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες επωφελούνται από το γάμο, ο Dolan πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στα υψηλότερα εισοδήματα και τη συναισθηματική υποστήριξη, η οποία επιτρέπει στους παντρεμένους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους.
  “Βλέπεις μια ανύπαντρη 40 ετών, που δεν είχε ποτέ παιδιά – Κρίμα, έτσι δεν είναι; Ίσως μια μέρα θα συναντήσει τον σωστό άντρα και αυτό θα αλλάξει”, σκέφτεσαι. “Όχι, ίσως θα συναντήσει τον λάθος άντρα και αυτό θα αλλάξει. Ίσως θα συναντήσει έναν άντρα που την κάνει λιγότερο ευτυχισμένη και υγιή και θα πεθάνει νωρίτερα. Αυτή είναι η σωστή σκέψη.”
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κινέζοι επιστήμονες: «Δεν σταματάει τον κορωνοϊό το lockdown - Πρέπει να επιτραπεί μια ελεγχόμενη εξάπλωση».
  Ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη και τα μέτρα καραντίνας δεν πρόκειται να τον εξαφανίσουν. Όπως τονίζουν Κινέζοι ειδικοί ο ιός θα επιστρέφει κάθε χρόνο, υποστηρίζοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να επιτρέψουν μια ελεγχόμενη εξάπλωση του στον νεότερο πληθυσμό.
  Συμφωνώντας με την άποψη συναδέλφων τους ανά την υφήλιο ότι ο κορωνοϊός θα εξελιχθεί πιθανότατα σαν την εποχική γρίπη η ομάδα των Κινέζων ιολόγων και ερευνητών υποστηρίζει, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου χθες Δευτέρα στο Πεκίνο, ότι είναι απίθανο ο SARS-CoV-2 να εξαφανιστεί όπως έκανε πριν από 17 χρόνια ο συγγενικός ιός του SARS, αφού είναι ύπουλος και μολύνει ορισμένους ανθρώπους χωρίς να τους προκαλεί ορατά συμπτώματα, όπως ο πυρετός. Αυτή η ομάδα των λεγόμενων ασυμπτωματικών φορέα καθιστά δύσκολη την πλήρη αναχαίτιση της διασποράς, αφού μεταδίδει την Covid-19 εν αγνοία της.
  Στην περίπτωση του SARS όσοι μολύνθηκαν νόσησαν βαριά και από τη στιγμή που τέθηκαν σε καραντίνα ο ιός σταμάτησε να εξαπλώνεται. Στην περίπτωση του SARS-CoV-2, ωστόσο, στην Κίνα εντοπίζονται καθημερινά δεκάδες ασυμπτωματικά κρούσματα του κορωνοϊού, μολονότι η επιδημία έχει τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο χάρις στα περιοριστικά και εν πολλοίς πρωτοφανή μέτρα που λαμβάνουν εκεί οι Αρχές. «Πιθανότατα θα είναι μια επιδημία που θα συνυπάρχει για πολύ διάστημα με τους ανθρώπους, θα γίνει εποχική και θα διατηρείται στους ανθρώπινους οργανισμούς», είπε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας Παθογόνων της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, Ζιν Κι.
  Κινέζοι ειδικοί: Μικρές πιθανότητες να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα το καλοκαίρι
  Ολοένα και περισσότεροι ερευνητές και κυβερνήσεις ανά την υφήλιο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο νέος κορωνοϊός είναι απίθανο να εκριζωθεί παρά τα lockdown, που γονάτισαν την παγκόσμια οικονομία. Ορισμένοι ειδικοί στη δημόσια υγεία θεωρούν ότι θα πρέπει να επιτραπεί μια ελεγχόμενη εξάπλωση του ιού σε νεότερους πληθυσμούς, όπως εκείνος της Ινδίας, ενώ κάποιες χώρες, όπως η Σουηδία, απέφυγαν να υιοθετήσουν σκληρά περιοριστικά μέτρα.
  O Άντονι Φάουτσι, ο επιφανής λοιμωξιολόγος που έχει αναλάβει να διαχειριστεί στις ΗΠΑ τον κορωνοϊό, είπε τον περασμένο μήνα ότι η Covid-19 μπορεί να εξελιχθεί σε εποχική νόσο, επικαλούμενος κρούσματα που καταγράφονται τώρα σε χώρες του νότιου ημισφαιρίου καθώς μπαίνουν στον χειμώνα. Πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πάνω από 210.000 έχουν χάσει τη μάχη λόγω της πανδημίας.
  Κι ενώ ορισμένοι, έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι η ζέστη το καλοκαίρι θα φρενάρει τον κορωνοϊό, οι Κινέζοι ειδικοί είπαν χθες ότι δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής αποδείξεις για κάτι τέτοιο. «Ο κορωνοϊός είναι ευαίσθητος στη ζέστη, αλλά όταν εκτίθεται στους 56 βαθμούς Κελσίου επί μισή ώρα και δεν πρόκειται να ζεστάνει τόσο πολύ ο καιρός», επεσήμανε ο επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νοσημάτων της Πανεπιστημιακής Πρώτης Κλινικής του Πεκίνου, Γουάνγκ Κικιάνγκ. «Άρα, ακόμη και το καλοκαίρι, είναι μικρές οι πιθανότητες να μειωθούν παγκοσμίως σε σημαντικό βαθμό τα κρούσματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το εργαστήριο της Ουχάν: «Δεν είχαμε ούτε την πρόθεση ούτε την ικανότητα να φτιάξουμε τον κορωνοϊό»

  Την κατηγορηματική του άρνηση για τα όσα επιρρίπτονται στο εργαστήριο της Ουχάν, τόνισε ο διευθυντής του εργαστηρίου.
  Οι ισχυρισμοί ότι η πανδημία του κορωνοϊού προήλθε από εργαστήριο στην κινεζική επαρχιακή πρωτεύουσα Ουχάν είναι «κακόβουλοι» και «αβάσιμοι» και έρχονται σε αντίθεση με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν και διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Βιολογικής Ασφάλειας Γιουάν Ζιμίνγκ.
  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 15 Απριλίου ότι η κυβέρνησή του ερευνά αν ο κορωνοϊός προήλθε από το εργαστήριο της Ουχάν.
  «Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν (WIV) δεν έχει την πρόθεση ούτε την ικανότητα να σχεδιάσει και να δημιουργήσει έναν νέο κορωνοϊό», απάντησε ο Κινέζος καθηγητής στις σχετικές γραπτές ερωτήσεις τις οποίες του απηύθυνε το Reuters. «Επιπλέον, δεν υπάρχουν πληροφορίες στο γονιδίωμα του Sars CoV-2 που να δείχνουν ότι δημιουργήθηκε από ανθρώπους».
  Οι περισσότεροι επιστήμονες λένεότι ο νέος ιός προήλθε από άγρια ζώα. Οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι θεωρούνται πιθανοί ξενιστές.
  Περισσότερες από το 70% των εμφανιζομένων μολυσματικών ασθενειών προέρχονται από ζώα, ιδίως από τα άγρια ζώα», απάντησε στο σχετικό ερώτημα του reuters ο καθηγητής Γιουάν. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν αυξανόμενοι κίνδυνοι από τη στενή επαφή μεταξύ ανθρώπων και άγριων ζώων, από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή και τη συνεχιζόμενη επέκταση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων», όπως είπε.
  Και οι επτά γνωστοί κορωνοϊοί που προσβάλλουν τον άνθρωπο προέρχονται από νυχτερίδες, ποντίκια ή κατοικίδια ζώα, λένε οι επιστήμονες.
  Ο καθηγητής Γιουάν απέρριψε επίσης τις θεωρίες ότι το εργαστήριο απελευθέρωσε κατά λάθος έναν κορωνοϊό τον οποίο εξήγαγε από νυχτερίδες για έρευνα, διότι οι διαδικασίες εργαστηριακής βιοασφάλειας εφαρμόζονται αυστηρά. «Εργαστήρια βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου διαθέτουν εξελιγμένες εγκαταστάσεις προστασίας και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας του εργαστηρίου και την προστασία του περιβάλλοντος από τον κίνδυνο επιμόλυνσης», τόνισε ο Γιουάν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. «ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».
  Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ δήλωσε:
  «Η πολιτεία δεν θα πρέπει να βασίζεται τόσο στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, όπως είπε, αλλάζουν γνώμη κάθε δυο μέρες, προκαλώντας ανασφάλεια στους πολίτες».
  Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας επισήμανε ακόμη ότι στο κρατίδιό του το 40% των κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ελεύθερο, τονίζοντας την ανάγκη να μην αγνοείται και το κόστος που αναλαμβάνει το σύστημα υγείας.
  «Πρέπει ακόμη να γνωρίζουμε ότι, εάν οι άνθρωποι υποφέρουν τώρα από κατάθλιψη, εάν αυξηθούν οι αυτοκτονίες, εάν το σύστημα υγείας μετά δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτηθεί επειδή το κράτος υπερφορτώνεται, τότε και αυτό θα θέσει σε κίνδυνο ζωές».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...