Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
Tο διάγραμμα της ισπανικής γρίπης 1918-19.

H κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος (Φθινόπωρο 1918)  ήταν κατά πολύ υψηλότερη της κορυφής του πρώτου κύματος  (Άνοιξη  1918). Ενώ η τρίτη κορυφή (Άνοιξη  1919)  ήταν υψηλότερη του πρώτου και χαμηλότερη του δεύτερου κύματος.
Ο ιός εμφανίσθηκε κατά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εξαπλώθηκε σε τρία κύματα, (το πρώτο ήταν ήπιο, σαν το σημερινό του Κορωνοϊού και τα δύο επόμενα φονικότατα), και ήταν μία από τις αιτίες που σταμάτησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς τα στρατεύματα και των δύο αντιπάλων είχαν αποδεκατιστεί. 


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ  Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
Αναφέρεται  ότι πρωτοεμφανίστηκε σε μία φάρμα χοίρων στο Κάνσας των ΗΠΑ,  γι  αυτό  και  ονομάστηκε  και γρίπη των χοίρων.  Έφτασε  στην  Ευρώπη  μέσω των  αμερικανικών στρατευμάτων.  Ωστόσο, η εμπόλεμη κατάσταση της εποχής και η πολεμική λογοκρισία ήταν οι κύριοι λόγοι που δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας σχετικές πληροφορίες. Σχεδόν μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η Ισπανία, της οποίας οι εφημερίδες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα έδιναν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, αφού η χώρα αυτή δεν συμμετείχε στον πόλεμο. Έτσι  πήρε  το  όνομα  Ισπανική  Γρίπη.  

Στελέχη του ιού της  Ισπανικής  Γρίπης  του  1918  βρέθηκαν σε κατεψυγμένα πτώματα στον Βόρειο Πόλο.
Ο ιός αναστήθηκε, καλλιεργήθηκε και δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα. Είναι τόσο φονικός ώστε σε λίγες ώρες τα πειραματόζωα κατέληγαν. Η νεκροτομή των πειραματόζωων έδειχνε μαζική αιμορραγία στους πνεύμονες. Και οι δύο πνεύμονες μετατρέπονταν σε σάκοι γεμάτοι αίμα και πύον.
ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Τα πυρηνικά όπλα ωχριούν μπροστά στα βιολογικά. Η χρήση τους θα φέρει την γενική καταστροφή. Με τα βιολογικά όπλα μπορεί να γίνει το εξής σενάριο: επί σειρά ετών μέσω των ΜΜΕ διαδίδεται στους ηλίθιους δημοσιογράφους και στον λαό, (όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα) ότι ο εμβολιασμός είναι κάτι κακό. Ο άσχετος λαός γίνεται επιφυλακτικός και αρνείται τον εμβολιασμό. Οι εξουσιαστές και ίσως μερικοί δούλοι τους δεν κινδυνεύουν Προχωρούν σε μαζικούς προφυλακτικούς εμβολιασμούς στους δικούς τους και μετά εξαπολύουν και διασπείρουν τον θανατηφόρο ιό στην γη. 


ΓΙΑ ΜΕΝΑ (Ζ.Π.)  (ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. 

ΑΠΟ ΤΑ 7,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ. ΕΤΟΙΜΟΙ  ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ


ΤΟ  39%  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ  ΝΕΩΝ  ΑΠΟ  25  ΜΕΧΡΙ  34  ΕΤΩΝ  ΔΕΝ  ΘΕΛΕΙ  ΕΜΒΟΛΙΑ.  ΜΕ  ΛΙΓΟ   ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  ΤΟ  ΠΟΣΟΣΤΟ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  100%  ΚΑΙ  ΤΑ  «ΕΞΥΠΝΑ»  ΠΡΟΒΑΤΑ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΤΟΙΜΑ  ΓΙΑ  ΣΦΑΓΗ.

Πιο σκεπτικοί απέναντι στα εμβόλια  είναι οι νέοι Ευρωπαίοι σε σύγκριση με τις παλιότερες γενιές, με αποτέλεσμα ο δείκτης εμπιστοσύνης στα εμβόλια να είναι χαμηλός, όπως και η εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό έδειξε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Oι συστάσεις των απανταχού ειδικών για εμβολιασμό απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.  Οι λανθασμένες αντιλήψεις ότι ασθένειες, όπως  π.χ.  η γρίπη, δεν αποτελούν σοβαρή απειλή, καθώς και η ταχεία εξάπλωση των μύθων για την υγεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευθύνονται για τον εφησυχασμό και για τον έντονο σκεπτικισμό που παρατηρούνται. Τα άτομα ηλικίας από 18 έως 24 ετών ήταν 28% λιγότερο πιθανό, σε σύγκριση με τα άτομα άνω των 65 ετών, να συμφωνήσουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Οι ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών το θεωρούσαν 39% λιγότερο πιθανό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από το Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης για το Εμβόλιο (Vaccine Confidence Project) της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικών Νοσημάτων του Λονδίνου (London School of Hydiene and Tropical Medicine, LSHTM), διαπίστωσε ότι η χαμηλή εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό είναι υπεύθυνη για την αύξηση των επιδημιών της ιλαράς στην Ευρώπη. Επιπλέον παρατήρησε σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της γρίπης, παρόλο που κάθε χρόνο μετράμε 50 εκατομμύρια κρούσματα εποχικής γρίπης στην ΕΕ και 17.000 θανάτους.
Οι ειδικοί υπογράμμισαν ότι επτά από τις δέκα χώρες στον κόσμο, με τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό, βρίσκονται στην Ευρώπη (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Σλοβενία).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


   Διαβάστε  και  το  άρθρο:Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΟΓΚΩΝ;

10 σχόλια :

 1. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ: Dr Knut M. Wittkowski:

  "Με όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις, το μόνο που σταματά την αρρώστια είναι η ανοσία της αγέλης.
  Περίπου το 80% των ανθρώπων πρέπει να έχουν επαφή με τον ιό, και η πλειοψηφία εξ αυτών δεν θα καταλάβει ότι μολύνθηκαν, ή θα έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα, ειδικώς τα παιδιά.

  Οπότε είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά και τα παιδιά να συγχρωτίζονται για να μεταδοθεί ο ιός και να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και ύστερα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, πρέπει να διαχωριστούν, και τα γηροκομεία πρέπει να αποκλειστούν σε αυτή την περίοδο, ώστε μετά να επιστρέψουν και να μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ύστερα από περίπου 4 εβδομάδες όταν ο ιός θα έχει εξαλειφθεί."

  https://www.aier.org/article/stand-up-for-your-rights-says-bio-statistican-knut-m-wittkowski/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΧΘΕΣ:
   "Θέλει πολλή προσοχή ώστε να πεις ότι μηδένισα την επιδημία. Όσο μάλιστα θα χαλαρώνουν τα μέτρα, θα υπάρξουν ευκαιρίες διασποράς από όσους μπορεί να είχαν συμπτώματα και δεν τα πρόσεξαν ή από τους ασυμπτωματικούς.

   Είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε στον ιό, πάρα πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να απομονωθούμε και να μην έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο, και αυτό δεν γίνεται.

   Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό, αυτό που αποφύγαμε είναι να εκτεθούμε όλοι μαζί. Είναι αδύνατο να μείνεις κλεισμένος περιμένοντας πότε θα φτιαχθεί ένα εμβόλιο που μπορεί τελικά να μην είναι αποτελεσματικό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας την επιστήμη και την υγεία. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα πορευτούμε».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Έρευνα: «Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με κορωνοϊό είναι πλήρως ασυμπτωματικό».
   Νέα επιστημονική έρευνα στην Ιταλία αποκαλύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με κορωνοϊό είναι πλήρως ασυμπτωματικοί.
   Κάτι που πολύ πρόσφατα φάνηκε και στην Ελλάδα, όταν στο ξενοδοχείο αλλοδαπών στο Κρανίδι βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, αλλά κανένας δεν είχε συμπτώματα.
   Ιταλική έρευνα για ασυπτωματικούς στον κορωνοϊό
   Στις 21 Φεβρουαρίου η μικρή ιταλική πόλη Βο κοντά στην Πάντοβα ανέφερε τον πρώτο θάνατο από Covid-19 στη γειτονική χώρα, κάτι που οδήγησε τις αρχές να βάλουν σε καραντίνα την περιοχή για δύο εβδομάδες. Ο ιταλικής καταγωγής καθηγητής Αντρέα Κριζάντι του Imperial College του Λονδίνου και οι συνεργάτες του πήραν δείγματα από σχεδόν όλους τους κατοίκους του Βο τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της καραντίνας. Οι κάτοικοι βρέθηκαν σε ποσοστά 2,6% και 1,2% αντίστοιχα να είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
   Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στον ιατρικό ιστότοπο medRxiv (δεν έχει γίνει ακόμη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το «Nature», ανέφεραν ότι βρήκαν πως περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα κάτοικοι (το 43%) που είχαν μολυνθεί με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, δεν είχαν ούτε πυρετό, ούτε κάποιο άλλο σύμπτωμα. Επίσης οι επιστήμονες δεν παρατήρησαν κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στην πιθανή μεταδοτικότητα ανάμεσα σε όσους ανέφεραν συμπτώματα και όσους ήσαν ασυμπτωματικοί. Το συμπέρασμά τους είναι ότι οι ασυμπτωματικοί (που δεν θα εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα), όσο και οι προσυμπτωματικοί (θα τα εμφανίσουν αργότερα) παίζουν ρόλο-κλειδί στην μετάδοση της νόσου Covid-19, πράγμα που καθιστά δύσκολο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού χωρίς αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Έρευνα σε λύκειο της Γαλλίας που επλήγη από τον κορωνοϊό - Μόλις το 25% ανέπτυξε αντισώματα.
   Επιδημιολογική έρευνα που έγινε σε λύκειο στο Κρεπί-αν-Βαλουά στην Ουάζ, βόρεια του Παρισιού, η οποία βρέθηκε στο κέντρο της επιδημίας της Covid-19 στη Γαλλία, αποκάλυψε ότι ποσοστό μόλις των 26% των καθηγητών, μαθητών και των μελών των οικογενειών τους προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και ανέπτυξαν αντισώματα κατά του ιού.
   Πιο συγκεκριμένα το 41% των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων σε αυτό το λύκειο προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στη διάρκεια της επιδημίας τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και έγινε με τη βοήθεια τεστ εντοπισμού αντισωμάτων.
   Ωστόσο μόνον το 11% των συγγενών των μαθητών (γονείς και αδέλφια) ανέπτυξε αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού.
   Αυτό απέχει πολύ από το ποσοστό 60% ως 70% του γενικού πληθυσμού που είναι το επιθυμητό για να θεωρηθεί ότι υπάρχει μια επαρκής συλλογική ανοσία για να σταματήσει η επιδημία, υπό την προϋπόθεση ότι τα αντισώματα προστατεύουν πράγματι κατά του κορωνοϊού και ότι η ανοσία αυτή διαρκεί τουλάχιστον μερικούς μήνες.
   Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής υποδεικνύουν συνεπώς ότι συλλογική ανοσία δεν θα υπάρξει γρήγορα, τουλάχιστον με τα αυστηρά μέτρα περιορισμού.
   Η έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο MedRxiv, διενεργήθηκε από τις 30 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου στο λύκειο αυτό το οποίο συνδέεται με μια από τις πρώτες εστίες κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στη Γαλλία.
   Αυτή επέτρεψε να εξεταστούν 661 άνθρωποι --μαθητές, καθηγητές, προσωπικό που εργάζεται στο σχολείο, όπως και γονείς και αδέλφια των μαθητών. Συνολικά 171 άνθρωποι (ποσοστό 25,9%) βρέθηκαν θετικοί σε ορολογική εξέταση αίματος στην οποία υποβλήθηκαν.
   Το 5,3% των προσβληθέντων νοσηλεύτηκαν (αυτοί ήταν κατά μέσον όρο ηλικίας 49 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας όσων δεν νοσηλεύτηκαν ήταν τα 18 έτη) και δεν υπήρξε κανένας θάνατος.
   Μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσίασαν, η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει ότι η λοίμωξη από SARS-CoV-2 εντοπίστηκε στο 84,7% και στο 88,1% των ανθρώπων που έχασαν την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης.
   Επίσης τουλάχιστον το 17% των προσβληθέντων δεν παρουσίασαν συμπτώματα.
   Από τον SARS-CoV-2 είχαν προσβληθεί λιγότεροι καπνιστές (7,2%) από ό,τι μη καπνιστές (28%) στην έρευνα αυτή, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει προηγούμενες παρατηρήσεις για ένα πολύ μικρό ποσοστό καπνιστών μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται για Covid-19. Ωστόσο "οι καπνιστές, στην περίπτωση που προσβληθούν, κινδυνεύουν να παρουσιάσουν περισσότερες επιπλοκές απ' αυτές της νόσου Covid-19", προειδοποίησε ο καθηγητής Φοντανέ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
  Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μικρή μελέτη για να εξετάσουν την ταχύτητα αποβολής του κορωνοϊού από τον οργανισμού. Από την μια η μελέτη έδειξε ότι ο κορωνοϊός είναι πιο επίμονος στους άνδρες. Από την άλλη, οδήγησε σε μια εξήγηση για την διαφορά μεταξύ των δύο φύλων που έχει παρατηρηθεί από τις αρχές κιόλας της πανδημίας.
  Η θεωρία αυτή επικεντρώνεται στους όρχεις και στα κύτταρα στα οποία προσκολλάται ο κορωνοϊός. Τα κύτταρα αυτά είναι όσα εκφράζουν μία πρωτεΐνη που λέγεται μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2). Η ACE2 φυσιολογικά συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Βρίσκεται προσκολλημένη στην εξωτερική επιφάνεια (κυτταρική μεμβράνη) ορισμένων κυττάρων του σώματος και ειδικότερα στα επιθηλιακά κύτταρα: Των πνευμόνων, Του λεπτού εντέρου, Των νεφρών, Της καρδιάς, Των αιμοφόρων αγγείων.
  Τα όργανα αυτά είναι εκείνα που πλήττει περισσότερο ο κορωνοϊός. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα επιθηλιακά κύτταρά τους λειτουργούν ως «πόρτα» για την είσοδο του ιού στον οργανισμό, αφού ο κορωνοϊός ενώνεται με την ACE2 και εισβάλλει στο εσωτερικό τους.
  Οι όρχεις και η ACE2
  Οι όρχεις διαθέτουν υψηλά επίπεδα της ACE2, ενώ αντιθέτως οι ωοθήκες όχι. Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη εξέφρασαν τη θεωρία ότι οι όρχεις αποτελούν πρόσθετη «πύλη εισόδου» για τον κορωνοϊό. Και επειδή είναι εγγενώς προστατευμένοι από τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού, αποτελούν το τέλειο «καταφύγιο» γι’ αυτόν.
  Έτσι, ο κορωνοϊός «κρύβεται» σε αυτούς και γι’ αυτό είναι πιο επίμονος και πιο επιθετικός στους άνδρες, λένε.
  Την θεωρία αυτή εκφράζουν σε προκαταρκτική ανάρτησή στους στον σέρβερ επιστημών Υγείας MedRxiv και αυτή αναπαράγεται από πολλά ξένα ΜΜΕ.
  Στην ιστοσελίδα αυτή οι ερευνητές αναρτούν τις αδημοσίευτες μελέτες τους. Σε αντίθεση με τις μελέτες που δημοσιεύονται στις ιατρικές επιθεωρήσεις, οι εργασίες σε αυτόν τον σέρβερ δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα από ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ.
   «Γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 ανιχνεύτηκε σε οφθαλμικά επιχρίσματα αρκετές ημέρες μετά την ανίχνευσή του σε ρινικά επιχρίσματα», υποστηρίζουν οι συντάκτες της μελέτες
   Τα μάτια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μετάδοση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σε ιατρική επιθεώρηση.

   Επιστήμονες εντόπισαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του COVID-19, μία γυναίκα από την Ιταλία, με ανιχνεύσιμα επίπεδα μολυσματικών ιογενών σωματιδίων στους οφθαλμούς της, παρά το γεγονός ότι η ρινική της κοιλότητα ήταν «καθαρή» από τον ιό.
   Στις 23 Ιανουαρίου, η 65χρονη γυναίκα ταξίδεψε αεροπορικώς από την κινεζική πόλη Ουχάν της Κίνας - απ΄όπου ξεκίνησε για πρώτη φορά η εξάπλωση του κορωνοϊού - στην Ιταλία.

   Έπειτα από πέντε ημέρες, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα COVID-19 και εισήχθη στο νοσοκομείο. Τα πρώτα της συμπτώματα περιελάμβαναν ξηρό βήχα, πονόλαιμο, φλεγμονή των βλεννογόνων στη μύτη, επιπεφυκίτιδα ή ροζ μάτια. Η γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοιό και λίγες μέρες αργότερα, παρουσίασε πυρετό και ναυτία.
   Την τρίτη ημέρα της νοσηλείας της, οι γιατροί εντόπισαν ότι είχε ή γενετικό υλικό του κορωνοϊού στα μάτια της και συνέχισαν να παίρνουν επίχρισμα από την περιοχή των οφθαλμών της σε καθημερινή βάση.

   Αν και το μάτια της γυναίκας σταμάτησαν να είναι ερεθισμένα την 20η ημέρα- να είναι δηλαδή ροζ - οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ιός ήταν ανιχνεύσιμος μέχρι την 21η ημέρα, σύμφωνα με την μελέτη.

   Για τις επόμενες δύο μέρες, ο ιός δεν ήταν ανιχνεύσιμος ούτε στη ρινική κοιλότητα αλλά και ούτε στα μάτια. Ωστόσο, την 27η ημέρα, εντόπισαν τον ιό για άλλη μια φορά στα μάτια της.

   «Γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 ανιχνεύτηκε σε οφθαλμικά επιχρίσματα αρκετές ημέρες μετά την ανίχνευσή του σε ρινικά επιχρίσματα», υποστηρίζουν οι συντάκτες της μελέτες.

   Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, τα οφθαλμικά υγρά από ασθενείς με Covid- 19 μπορεί να εμπεριέχουν τον ιό, και ως εκ τούτου, μπορεί να είναι μια πιθανή πηγή μόλυνσης.

   «Τα ευρήματα της μελέτης υπογραμμίζουν την σπουδαιότητα των μέτρων προστασίας, όπως η αποφυγή του αγγίγματος της μύτης, του στόματος και των ματιών αλλά και η συχνή πλύση των χεριών», όπως υποστηρίζουν.
   Επιπλέον, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι οι οφθαλμίατροι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια κλινικών εξετάσεων, καθώς τα μάτια θα μπορούσαν να αποτελέσουν την «είσοδο» του Covid- 19 στον οργανισμού και κατά συνέπεια την πηγή εξάπλωσής του.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα ερεθισμένα μάτια (σαν να είναι ροζ) είχαν αναφερθεί από τους Κινέζους επιστήμονες ως πιθανό σύμπτωμα του COVID-19.

   Υπήρξαν επίσης αναφορές από την Κίνα ότι τα μάτια θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης του κορωνοϊού έτσι ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί, σύμφωνα με την μελέτη.

   Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο μολυσματικά είναι αυτά τα οφθαλμικά δείγματα του κορωνοϊού.

   Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στις 17 Απριλίου στην ιατρική επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Η ΖΩΪΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
  Ο Michael Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης υγείας του ΠΟΥ, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τη ζωική προέλευση αυτής της ασθένειας. Είναι σαφές ότι εάν ένα ζωικό-ανθρώπινο φράγμα έχει παραβιαστεί μία φορά, μπορεί να παραβιαστεί ξανά. Πρέπει να καταλάβουμε από πού προήλθε, ποιοι είναι οι παράγοντες που το οδήγησαν σε αυτό και πώς μπορούν να προληφθούν στο μέλλον».
  «Προσφέραμε σίγουρα αυτή τη βοήθεια στην κυβέρνηση της Κίνας, αλλά συνεργαζόμαστε επίσης πολύ στενά με τους συναδέλφους μας στο FAO [Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας] και στο OIE [Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων]»..
  «Έχουμε μια ομάδα που εργάζεται ειδικά σε αυτά τα ζητήματα πολύ στενά με το OIE και το FAO, και θα χαρούμε να συνεργαστούμε με διεθνείς εταίρους, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια πολύ χρήσιμη έρευνα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού από ζώα, καθώς και να κατανοήσουμε πραγματικά όλα τους παράγοντες που σχετίζονται με αυτό».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κορωνοϊός: Αμερικανοι γιατροί αναρωτιούνται «Μήπως οι αναπνευστήρες είναι μια παγίδα θανάτου;»
  Εν μέσω κορωνοϊού δεν είναι λίγοι οι γιατροί στις ΗΠΑ που αναρωτιούνται εάν οι αναπνευστήρες όταν κάποιος μάινει στην εντατική, βοηθούν την κατάσταση ή εάν μετατρέπονται σε «παγίδες θανάτου» για τους ασθενείς.
  Όπως αναφέρει η Daily Mail, στη Νέα Υόρκη 8 στους 10 ασθενείς από κορωνοϊό που μπήκαν στον αναπνευστήρα δεν κατάφεραν να ανακάμψουν και αυτό κάνει τους γιατρούς εκεί να έχουν μια επιφύλαξη πλέον.
  Μάλιστα ο γιατρός που μίλησε στην εφημερίδα και ονομάζεται Cameron Kyle-Sidell και είναι στις εντατικές είπε πως πολλοί από τους ασθενείς πεθαίνουν από την ίδια τη θεραπεία που προορίζεται για να τους σώσει:
  «Φοβάμαι ότι αυτός είναι λάθος τρόπος μεταχείρισης που θα οδηγήσει σε τεράστια ζημιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το Covid-19 δεν είναι πνευμονία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι »
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι γέροι που διασωληνώνονται λόγω κορωνοϊού: 9 στους 10 πεθαίνουν - Τι αποκαλύπτει η έρευνα.
   Πολύ αρνητικά είναι τα πσοστά επιβίωσης όσων διασωληνώθηκαν λόγω του κορωνοϊού αφού σχεδόν οι εννέα στους δέκα ασθενείς (το 88%) με Covid-19 τελικά πεθαίνουν.
   Και δεν συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα αλλά σε θεωρητικά πολύ προηγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ.
   Αυτό δείχνει έρευνα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και του Λονγκ Άϊλαντ. Μόνο το 3% των διασωληνωμένων ασθενών άνω των 65 ετών επιβίωσαν, έναντι 24% (ο ένας στους τέσσερις περίπου) στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 65 ετών.
   Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), αφορούσε 5.700 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία μεταξύ 1 Μαρτίου - 4 Απριλίου. Από αυτούς ήταν γνωστή η έκβαση (εξιτήριο ή θάνατος) για 2.634 άτομα, εκ των οποίων το 14% εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και το 12% χρειάστηκαν διασωλήνωση. Το ποσοστό θανάτου ήταν 21% μεταξύ των 2.634 ασθενών, αλλά αυξανόταν στο 88% για όσους είχαν διασωληνωθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του συστήματος υγείας Northwell Health, του μεγαλύτερου στη Νέα Υόρκη, και του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Feinstein.
   Στη διασωλήνωση ο ασθενής ναρκώνεται και συνδέεται με μηχανικό αναπνευστήρα, ο οποίος ωθεί αέρα στους πνεύμονες του, όταν ο άρρωστος δεν μπορεί μόνος του να αναπνεύσει. Λόγω των πιθανών επιπλοκών, ορισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν αρχίσει να καθυστερούν όσο μπορούν τη διασωλήνωση των ασθενών με Covid-19, δήλωσε ο πνευμονολόγος δρ Ουντίτ Τσάντα του Νοσοκομείου του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη.
   Όπως είπε, «υπήρχε στην αρχή της κρίσης μια τάση να διασωληνώνονται νωρίς οι ασθενείς, επειδή η κατάσταση τους επιδεινωνόταν πολύ γρήγορα. Όμως αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε πια να κάνουμε. Αφήνουμε τους ασθενείς να υπομείνουν λίγη παραπάνω υποξία (έλλειψη οξυγόνου). Τους δίνουμε μετά περισσότερο οξυγόνο. Δεν τους διασωληνώνουμε έως ότου έχουν πραγματικά αναπνευστική δυσχέρεια, όταν πια αυτό είναι η μοναδική επιλογή».
   Σύμφωνα με τους ειδικούς, άσχετα με την ασθένεια, περίπου το 40% έως 50% των διασωληνωμένων ασθενών τελικά πεθαίνουν. Μεταξύ άλλων, η διασωλήνωση εξασθενεί το διάφραγμα και τους μυς που επιτρέπουν στον ίδιο τον ασθενή να αναπνεύσει, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονες αν π..χ. το μηχάνημα διοχετεύει παραπάνω αέρα από όσο μπορούν να αντέξουν οι πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσει δευτερογενή μικροβιακή λοίμωξη ή να έχει ψυχολογικές επιπλοκές (διαταραχή μετατραυματικού στρες, κατάθλιψη κ.α.). Όσο περισσότερο μένει διασωληνωμένος ένας ασθενής, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος παρενεργειών.
   Η μελέτη βρήκε επίσης ότι η υπέρταση (57%), η παχυσαρκία (41%) και ο διαβήτης (34%) ήσαν τα πιο συνηθισμένα χρόνια προβλήματα υγείας στους διασωληνωμένους ασθενείς Covid-19, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 63 ετών, με τη θνητότητα να είναι μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών ασθενών από ό,τι των γυναικών. Οι διαβητικοί ήταν αυτοί με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν μηχανική υποστήριξη αναπνοής και θεραπεία σε ΜΕΘ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Στο 50% των περιπτώσεων οι ασθενείς με Κορωνοϊό και υπερβολικά επίπεδα φερριτίνης πεθαίνουν.
  Τα υψηλά επίπεδα φερριτίνης ενδεχομένως να είναι ένδειξη σοβαρότερης νόσησης στην περίπτωση που ο ασθενής έχει προσβληθεί από τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2.
  Μελέτη δείχνει πως η υπερβολική ποσότητα φερριτίνης προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση στον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα τελικά υπεραντιδρά και κάνει κακό στον ασθενή. Και πως πιθανά αντισώματα μπορούν να μειώσουν τα κυκλοφορούντα επίπεδα της φερριτίνης στο αίμα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
  Ο παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος Ισραηλινός ερευνητής σε θέματα θεραπείας και πρόληψης αυτοάνοσων παθήσεων Yehuda Shoenfeld, αναφέρει σε σχετικό άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό Autoimmunity Reviews ότι η υπερφερριτιναιμία έχει μελετηθεί ήδη επισταμένως και έχει διαπιστωθεί ότι «στο 50% των περιπτώσεων οι ασθενείς με υπερβολικά επίπεδα φερριτίνης πεθαίνουν. Στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή με τη νέα λοίμωξη από τον κορωνοϊό θυμίζει την κατάσταση με το σύνδρομο υπερφερριτιναιμίας», γράφει.
  Τι είναι η φερριτίνη
  Η φερριτίνη είναι μια σημαντική ενδοκυτταρική πρωτεΐνη που αποθηκεύει τον σίδηρο σε όλους τους οργανισμούς. Συνδέει ελεύθερα ιόντα του ιχνοστοιχείου, εξουδετερώνοντας τις τοξικές του ιδιότητες και αυξάνοντας τη διαλυτότητά του. Στη διαλυτή μορφή, το σώμα είναι σε θέση να καταναλώνει σίδηρο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του, ιδίως για τη ρύθμιση του κυτταρικού μεταβολισμού του οξυγόνου. Τα χαμηλά επίπεδα φερριτίνης οδηγούν σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις σιδήρου στον οργανισμό και στην εκδήλωση αναιμίας.
  Τα αυξημένα επίπεδα φερριτίνης ή υπερφερριτιναιμία υποδηλώνουν την παρουσία ιών και βακτηρίων στο σώμα. Η υπερφεριτριναιμία μπορεί επίσης να προκληθεί από γενετική μετάλλαξη. Σε αυτήν την περίπτωση, οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και προβλήματα όρασης.
  Ο ρόλος της φερριτίνης στο ανοσοποιητικό σύστημα
  Πρόσφατες μελέτες Ιταλών ειδικών έδειξαν ότι η φερριτίνη μπορεί να ενεργοποιήσει τα μακροφάγα, είδος λευκών αιμοσφαιρίων του ανοσοποιητικού συστήματος που παίζουν καίριο ρόλο στην ενδογενή ανοσία. Αποτελούν ουσιαστικά την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού.
  Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται από την υπερφερριτιναιμία σε ασθενείς με σηπτικό σοκ, αντιφωσφολιπιδαιμικό σύνδρομο και άλλες ιατρικές παθήσεις που χαρακτηρίζονται από τη δράση των μακροφάγων.
  «Όταν ενεργοποιηθούν τα μακροφάγα αρχίζουν να εκκρίνουν κυτταροκίνες, ειδικά σηματοδοτικά μόρια που διαμεσολαβούν και ρυθμίζουν την ανοσία. Σε χαμηλές συγκεντρώσεις, βοηθούν τον οργανισμό να προστατευθεί από ιούς και βακτήρια. Σε υψηλά επίπεδα, την λεγόμενη "καταιγίδα κυτταροκινών", μπορεί να είναι θανατηφόρα για το 50% των ασθενών και ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένους. Άρα η υπερφερριτιναιμία σωστά έχει σχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για μεγαλύτερη νοσηρότητα και ανεπιθύμητο τελικό αποτέλεσμα. Κι αυτό αφορά και στη νόσο COVID-19. Ο στόχος τώρα είναι να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», εξηγεί ο Δρ. Shoenfeld.
  Ο ερευνητής έχει ήδη βρει έναν σημαντικό δείκτη ενεργοποίησης των μακροφάγων, τον CD163, που μπορεί να δείχνει και την υψηλή πιθανότητα εκδήλωσης επιπλοκών. Στο εργαστήριο Αυτοανοσίας του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, ήδη οι συνεργάτες του αναζητούν τρόπο να μειώσουν τα κυκλοφορούντα επίπεδα της φερριτίνης στο αίμα. Επίσης, μελετούν πιθανές μεθόδους αναστολής της σύνθεσης του CD163 και άλλων σηματοδοτικών μορίων των μακροφάγων, με τη βοήθεια αντισωμάτων. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και από άλλες ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο.
  Τέλος, ο Δρ. Yehuda Shoenfeld και οι συνεργάτες του αναπτύσσουν και εμβόλιο για τη νόσο COVID-19. Το υποψήφιο εμβόλιο βασίζεται σε τμήματα του κορωνοϊού με κύριο συστατικό τις πρωτεΐνες επιφανείας του SARS-CoV-2.Κι επειδή τα τμήματα αυτά του κορωνοϊού δεν ανευρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, δεν μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητη αντίδραση του ανοσοποιητιοκού συστήματος, άρα θεωρούνται πολλά υποσχόμενα για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...