Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΞΙ ΝΕΟΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΙ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ;


 Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΔEN  KATAΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ.  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ  ΟΠΛΟ.

Ερευνητές στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Υγείας του Smithsonian ανακάλυψαν έξι νέους κορωνοϊούς σε νυχτερίδες στην Μιανμάρ (Βιρμανία).


ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;

Αποκαλύψεις από τον Γάλλο νομπελίστα ιατρό Luc Montagnier: «Ο Covid-19 είναι προϊόν εργαστηρίου - Τελεία».
Ρ.Μακρή: «Ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο στην Γιουχάν».
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, δεν σχετίζεται στενά με αυτούς τους έξι νέους κορωνοϊούς.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, θα βοηθήσουν στην κατανόηση της ποικιλομορφίας των κορωνοϊών στις νυχτερίδες και θα προσθέσουν σημαντικές πληροφορίες στην παγκόσμια προσπάθεια για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την ανταπόκριση σε μολυσματικές ασθένειες που μπορεί να απειλήσουν τη δημόσια υγεία, ιδίως ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.
Κορωνοϊός: Η μελέτη της άγριας φύσης κλειδί για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών
“Οι ιογενείς πανδημίες μας υπενθυμίζουν πόσο στενά συνδέεται η ανθρώπινη υγεία με την υγεία της άγριας πανίδας και του περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Marc Valitutto, πρώην κτηνίατρος αγρίων ζώων στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Υγείας του Smithsonian και επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης. "Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την άγρια ​​φύση με αυξανόμενη συχνότητα, έτσι όσα περισσότερα μαθαίνουμε γι’ αυτούς τους ιούς στα ζώα (τι τους επιτρέπει να μεταλλάσσονται και πώς εξαπλώνονται σε άλλα είδη) τόσο καλύτερα μπορούμε να μειώσουμε το πανδημικό τους δυναμικό".
Οι ερευνητές εντόπισαν αυτούς τους νέους ιούς στο πλαίσιο βιο-παρακολούθησης ζώων και ανθρώπων για να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες μετάδοσης ασθενειών για το πρότζεκτ PREDICT. Το PREDICT, μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), υποστηρίζει την παγκόσμια ανακάλυψη και επιτήρηση παθογόνων που έχουν τη δυνατότητα να εξαπλωθούν από ζώα σε ανθρώπους. Η ομάδα PREDICT στη Μιανμάρ αποτελείται από επιστήμονες από το Smithsonian, από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, από το Υπουργείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Άρδευσης της Μιανμάρ, από το Υπουργείο Υγείας και Αθλητισμού της Μιανμάρ και από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Μιανμάρ.
Η ομάδα εστίασε την έρευνά της σε τοποθεσίες στη Μιανμάρ όπου οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έρθουν σε στενή επαφή με την τοπική άγρια ​​φύση, λόγω αλλαγών στη χρήση γης και την ανάπτυξη. Από τον Μάιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2018, συνέλεξαν περισσότερα από 750 δείγματα σιέλου και κοπράνων από νυχτερίδες σε αυτές τις περιοχές.  

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χιλιάδες κορωνοϊοί (πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί) υπάρχουν σε νυχτερίδες.
Οι ερευνητές εξέτασαν και συνέκριναν τα δείγματα με γνωστούς κορωνοϊούς και εντόπισαν για πρώτη φορά έξι νέους κορωνοϊούς.
Η ομάδα εντόπισε επίσης έναν κορωνοϊό που είχε βρεθεί αλλού στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά ποτέ πριν στην Μιανμάρ.
Οι κορωνοϊοί έχουν προκαλέσει επανειλημμένως επιδημίες στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των SARS CoV-1, MERS και πιο πρόσφατα την πανδημία COVID-19. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι έξι νέοι κορωνοϊοί δεν σχετίζονται στενά με τους SARS CoV-1, MERS ή SARS-CoV-2. Απαιτούνται μελλοντικές μελέτες για την αξιολόγηση της δυνατότητάς τους για μεταπήδηση σε άλλα είδη για την καλύτερη κατανόηση των κινδύνων για την ανθρώπινη υγεία.
Οι συγγραφείς λένε ότι αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της επιτήρησης για ζωονοσολογικές ασθένειες, όπως αυτές εμφανίζονται στην άγρια ​​φύση. Τα αποτελέσματα θα καθοδηγήσουν τη μελλοντική παρακολούθηση των πληθυσμών νυχτερίδων για την καλύτερη ανίχνευση πιθανών ιογενών απειλών για τη ανθρώπινη δημόσια υγεία.
"Πολλοί κορωνοϊοί μπορεί να μην αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους ανθρώπους, αλλά όταν εντοπίζουμε αυτές τις ασθένειες νωρίς σε ζώα, δηλαδή στην πηγή, έχουμε μια πολύτιμη ευκαιρία να διερευνήσουμε την πιθανή μελλοντική απειλή", δήλωσε η Suzan Murray, διευθύντρια του Παγκόσμιου Προγράμματος Υγείας του Smithsonian και συν-συγγραφέας της μελέτης. "Η επαγρύπνηση, η έρευνα και η εκπαίδευση είναι τα καλύτερα εργαλεία για να αποτρέψουμε τις πανδημίες πριν εμφανιστούν".


Η  ΑΦΡΙΚΗ 
Το καλό σενάριο για την Αφρική περιλαμβάνει 300.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού μέσα στο 2020. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία βασίζεται σε στατιστικά μοντέλα του Imperial College στο Λονδίνο.
Από την άλλη, το απεχθές σενάριο, υπό την προϋπόθεση ότι η Αφρικανική Ήπειρος δεν θα καταφέρει να αναχαιτίσει τον ιό, υπολογίζεται ότι είναι πιθανόν να στοιχίζει τη ζωή ακόμα και σε 3,3 εκατομμύρια άτομα.
Ακόμα, όμως, και με αυστηρή υιοθέτηση των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης, η αφρικανική ήπειρος θα μπορούσε να καταγράψει περισσότερα από 122 εκατομμύρια κρούσματα, αναφέρει η έκθεση. Όποιο από τα δύο σενάρια και αν υπερισχύσει, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συντρίψει τα ήδη ευάλωτα και υποχρηματοδοτούμενα συστήματα υγείας της Αφρικής.
​Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι η πανδημία δεν θα πλήξει τόσο σφοδρά τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό Ήπειρο, θα χρειαστούν 44 δισεκατομμύρια δολάρια για τεστ, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και θεραπεία, αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη εκτιμήσεις της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αφρική (UNECA). Για το χειρότερο σενάριο θα απαιτούνταν 446 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην Αφρική από την Παρασκευή έχουν σημειωθεί περισσότερα από 18.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλά σύμφωνα με τους επιδημιολόγους βρίσκεται εβδομάδες πίσω σε σχέση με την Ευρώπη και είναι ακόμα στα πολύ αρχικά στάδια της κρίσης. Ο μέχρι τώρα ρυθμός αύξησης παρουσιάζει κοινά στοιχεία με χώρες που επλήγησαν σφοδρά, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτό από μόνο του εγείρει ανησυχία.
Πρόκειται για την μέχρι τώρα πιο λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έκθεση για την Αφρική και την πανδημία, σε μία στιγμή που το ενδιαφέρον των ειδικών εστιάζεται πλέον εκεί.
​Μία ανάφλεξη του ιού θα μπορούσε να λυγίσει την Αφρική και να προκαλέσει ακόμα και δεύτερο κύμα στον υπόλοιπο πλανήτη. Η φτώχεια, η πολυκοσμία και τα ήδη υπάρχοντα και εκτεταμένα προβλήματα υγείας καθιστούν την Αφρική «ιδιαίτερα ευαίσθητη» στον ιό.
​«Από όλες τις ηπείρους, η Αφρική έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση υποκείμενων νοσημάτων, όπως η φυματίωση και το HIV/AIDS». Την Πέμπτη, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι βάση μιας προβολή για τους επόμενους έξι μήνες, θα καταγραφούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια σοβαρά κρούσματα του ιού.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια :

 1. ΕΥΛΟΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ:

  Μήπως η απότομη συμπίεση της επιδημιολογικής καμπύλης, οδηγεί σε πολλαπλάσια παράταση και επανάληψη της επιδημίας, με πολλαπλάσιες καταστρεπτικές συνέπειες και αμφίβολο αποτέλεσμα στον συνολικό αριθμό θανάτων;

  Διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο συνολικός αριθμός θανάτων, και όχι η πρόσκαιρη επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος για μικροκομματικούς σκοπούς.

  Το να επικεντρώνεται μονομερώς ο Τσιόδρας και το συμβούλιό του στην βραχυπρόθεσμη επιπέδωση της καμπύλης, μιλώντας θετικώς για την συγκεκριμένη επιλογή, δεν αποτελεί επιστημονική προσέγγιση.

  Εξ αρχής έπρεπε να τεθεί ανοικτά στην κοινωνία και η άλλη άποψη: οι συνέπειες της αποτόμου συμπιέσεως της επιδημιολογικής καμπύλης έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον, από τα υποτιθέμενα θετικά προσωρινά αποτελέσματα;

  Έπρεπε να ζυγιστούν και οι δύο επιλογές, αντί να πηγαίνουμε στα τυφλά, υπακούοντας στις αντιεπιστημονικές αυτοκτονικές οδηγίες του ΠΟΥ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η θνητότης του covid-19 δεν μπορεί να αποτελεί τον μοναδική δείκτη Υγείας ενός λαού. ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΑΜΥΡΑΣ
  Όσο στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον Ρανταπλάν της λοιμωξιολογίας, στο εξωτερικό εμφανίζονται μελέτες με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε τοπικές κοινωνίες, οι οποίες δείχνουν ότι έχουν μολυνθεί πολύ περισσότεροι άνθρωποι απ' ό,τι αρχικώς υπολογίζετο. Και οι μολυνθέντες είναι από 50 ως 80 φορές περισσότεροι. (Άλλο μολυνθέντες, άλλο νοσούντες).
  Κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι η θνητότητα του κορωνοϊού είναι πολύ χαμηλότερη απ' όσο αναφέρεται στα μμε. Και άρα τα μέτρα μαζικού εγκλεισμού είναι λανθασμένα.
  Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ακόμη και αν τα νούμερα που ανακοινώνει ο Ρανταπλάν της λοιμωξιολογίας ήταν πραγματικά, δεν θα άλλαζα γνώμη.
  Αν δηλαδή η θνητότητα του κορωνοϊού ήταν στο 5%-6%, αντί για 0.1%-0.2%, που όπως φαίνεται εκεί θα καταλήξει, πάλι την ίδια άποψη θα είχα. (Προσοχή, άλλο θνητότητα, άλλο θνησιμότητα).
  Διότι είναι αδιανόητο να λες σε μία κοινωνία ότι από εδώ και πέρα, ο μοναδικός δείκτης Υγείας που θα λαμβάνεται υπ' όψιν, και βάσει του οποίου θα γίνωνται οικονομικές, κοινωνικές, και πολιτικές επιλογές, θα είναι ο δείκτης θνησιμότητος του covid-19.
  Αυτό ξεπερνά τα όρια της ηλιθιότητος. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι επειδή αρκετοί άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή, όλες οι υγειονομικές, πολιτικές, οικονομικές, κλπ αποφάσεις μίας κοινωνίας θα βασίζωνται στον δείκτη θνησιμότητος από καρδιακά νοσήματα.
  Πρόκειται για μαζική παράκρουση, αλλά είναι δείγμα του πού οδηγεί η έλλειψη καταρτίσεως σε θέματα διαχειρίσεως κρίσεων, και προβλημάτων με πολλαπλές παραμέτρους.
  Η μονοδιάστατη προσέγγιση του οποιουδήποτε προβλήματος χαρακτηρίζει άτομα με σοβαρές νοητικές ελλείψεις. Κάθε κοινωνικό πρόβλημα οφείλουμε να το προσεγγίζουμε με ολιστικό τρόπο.
  https://www.rt.com/op-ed/486224-covid-flu-lockdown-strategy/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθηγητής παν. Stanford Γ.Ιωαννίδης: «Μόλις 0,1% το ποσοστό θνητότητας του κορωνοϊού - 200.000 κρούσματα στην Ελλάδα».
  Ο Έλληνας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, αποτελεί μία ψύχραιμη φωνή στην πανδημία του κοωνοϊού, η οποία μιλάει πάντα με δεδομένα.
  Μία νέα μελέτη του Έλληνα καθηγητή ήρθε να «ταράξει τα νερά» αφού αποκαλύπτει πως η θνητότητα του ιού είναι μόλις 0,1 με 0,2%, όσο δηλαδή και η θνητότητα της γρίπης!
  Ο έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννη Ιωαννίδη σε δείγμα 3.300 ατόμων, σταθμισμένο για να αντιπροσωπεύει τον γενικό πληθυσμό της επαρχίας Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι η εξάπλωση της νόσου Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στατιστικά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κάτι που εκτιμάται ότι συμβαίνει σε όλες τις χώρες.
  Η μελέτη, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν γρήγορα τεστ αντισωμάτων της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Premier Biotech, δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή τα πραγματικά κρούσματα είναι 50 έως 85 φορές περισσότερα. Εκτιμάται ότι 48.000 έως 82.000 άνθρωποι από τους περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους είχαν μολυνθεί με τον κορωνοϊό και όχι 1.000 που ήσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Σάντα Κλάρα στις αρχές Απριλίου.
  Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, «το κύριο μήνυμα είναι ότι η λοίμωξη φαίνεται να είναι 50 έως 85 φορές συχνότερη στην περιοχή από ό,τι δείχνουν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, άρα και η θνητότητα είναι 50-85 φορές μικρότερη από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι είναι τα καλύτερα δυνατά νέα και φαίνεται να συμφωνούν με προ-ανακοινώσεις άλλων μελετών επιπολασμού από Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία και μελέτες καθολικής διαλογής σε άστεγους στη Βοστώνη (36% θετικοί, όλοι ασυμπτωματικοί), καθώς και σε γυναίκες που πήγαν πριν τρεις εβδομάδες να γεννήσουν σε δυο νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη (15% θετικές, σχεδόν όλες ασυμπτωματικές).
  'Αρα η θνητότητα της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ κοντά στο 0,1% της γρίπης, αν και φυσικά μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη, όταν ένα σύστημα υγείας καταρρέει και δεν μπορεί να φροντίσει ασθενείς, όπως πχ στο Κουίνς ή στο Μπέργκαμο».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ίδιος ανέφερε ότι «μακάρι να υπάρξουν δεδομένα και από την Ελλάδα. Αν πρέπει να κάνω μια εικασία, ο πιθανός αριθμός ατόμων που έχουν μολυνθεί στην Ελλάδα, είναι κάπου 100.000-200.000, ίσως και μεγαλύτερος, με κάθε επιφύλαξη βέβαια, καθώς χρειαζόμαστε πραγματικά δεδομένα ειδικά από την Ελλάδα για να ξέρουμε με μεγαλύτερη σιγουριά».
   Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο μια γερμανική έρευνα τεστ αντισωμάτων σε 500 από τους 12.000 κατοίκους της μικρής πόλης Γκάνγκελτ, στην οποία είχε γίνει μια λαϊκή γιορτή τον Φεβρουάριο, βρίσκοντας ότι ο ένας στους επτά που ελέγχθηκαν (14%), είχε αντισώματα, ενώ ακόμη ένα 2% βρέθηκε θετικό σε μοριακά διαγνωστικά τεστ. Το τοπικό ποσοστό θνητότητας υπολογίστηκε μόλις στο 0,37%, έναντι 3% σε όλη τη Γερμανία με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
   Το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σκοπεύει να κάνει τεστ αντισωμάτων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 15.000 ατόμων του πληθυσμού της χώρας. Ήδη ξεκίνησε κατ' οίκον η μεγαλύτερη έως τώρα τυχαία δειγματοληψία σε 3.000 νοικοκυριά στο Μόναχο, ενώ και άλλες χώρες ενδιαφέρονται να μιμηθούν το γερμανικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
   Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο μια γερμανική έρευνα τεστ αντισωμάτων σε 500 από τους 12.000 κατοίκους της μικρής πόλης Γκάνγκελτ, στην οποία είχε γίνει μια λαϊκή γιορτή τον Φεβρουάριο, βρίσκοντας ότι ο ένας στους επτά που ελέγχθηκαν (14%), είχε αντισώματα, ενώ ακόμη ένα 2% βρέθηκε θετικό σε μοριακά διαγνωστικά τεστ. Το τοπικό ποσοστό θνητότητας υπολογίστηκε μόλις στο 0,37%, έναντι 3% σε όλη τη Γερμανία με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
   Το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σκοπεύει να κάνει τεστ αντισωμάτων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 15.000 ατόμων του πληθυσμού της χώρας. Ήδη ξεκίνησε κατ' οίκον η μεγαλύτερη έως τώρα τυχαία δειγματοληψία σε 3.000 νοικοκυριά στο Μόναχο, ενώ και άλλες χώρες ενδιαφέρονται να μιμηθούν το γερμανικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Γάλλοι ερευνητές: Μην περιμένετε το καλοκαίρι - Ο COVID-19 δεν επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.
  Γάλλοι ερευνητές για τον κορωνοϊό δήλωσαν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν τον κορωνοϊό, εννοώντας πως οι ελπίδες για υποχώρηση της πανδημίας τους καλοκαιρινούς μήνες ίσως να μην επαληθευτούν!
  Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Aix-Marseille με επικεφαλής τους Remi Charrel και Boris Pastorino ανακάλυψαν ότι ο ιός μπόρεσε να επιβιώσει σε θερμοκρασίες έως και 60 βαθμών Κελσίου (140 Fahrenheit)!
  Μάλιστα όπως αναφέρεται χρειάστηκαν 15 λεπτά έκθεσης του ιού στους 92 βαθμούς Κελσίου (197.6 Fahrenheit) για να εξοντωθεί ο ιός!
  Αν και οι ερευνητές είπαν ότι ο ιός μπορεί να «απενεργοποιηθεί» και με χαμηλότερες θερμοκρασίες σε δείγματα με χαμηλότερη περιεκτικότητα, αλλά οι υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν απαραίτητες για δείγματα με υψηλότερη περιεκτικότητα του COVID-19.
  Επ΄ αυτού πάντως η Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS) των ΗΠΑ είχε σημειώσει στις αρχές Απριλίου γύρω από τη σχέση μετάδοσης του ιού και της θερμοκρασίας, ότι οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την μετάδοσή του:
  «Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία υποστηρίζουν ότι ο ιός COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί δυσκολότερα σε περιβάλλοντα με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.
  Δεδομένης όμως της έλλειψης ανοσίας στην κοινότητα αυτή η μείωση μετάδοσης ίσως να μην οδηγήσει στην επιθυμητή μείωσης της παγκόσμιας διασποράς του ιού».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. Συναγερμός στο Παρίσι: Βρέθηκαν ίχνη του κορωνοϊού σε δεξαμενές μη πόσιμου νερού.
  Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανής ανακάλυψη ήρθαν αρχές του Παρισιού, καθώς βρήκαν ίχνη του κορωνοϊού σε μια δεξαμενή μη πόσιμου νερού. Με το ερώτημα του αν τελικά μεταδίδεται ο ιός μέσω του νερού να γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.
  Το νερό αυτό που συγκεντρώνεται από τον Δήμο της γαλλικής πρωτεύουσας χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την καθαριότητα των δρόμων, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει «κανένας κίνδυνος (μετάδοσης του κορωνοϊού) για το πόσιμο νερό».
  Εργαστήριο του Παρισιού, το οποίο πραγματοποιεί ελέγχους στο νερό εντόπισε «το τελευταίο 24ωρο» την παρουσία ασήμαντης ποσότητας από ίχνη του Covid-19 σε 4 από τα 27 σημεία της πόλης, από όπου ελήφθη δείγμα. Το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε τον Δήμο της γαλλική πρωτεύουσας σε άμεση αναστολή της χρήσης από σημεία συγκέντρωσης μη πόσιμου νερού, στα πλαίσια πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό.
  Το πόσιμο νερό, το οποίο και διανέμεται μέσω εντελώς ανεξάρτητου δικτύου στην πόλη, δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος του κορωνοϊού και μπορεί να καταναλώνεται χωρίς κανέναν κίνδυνο. Αυτό διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο Δήμος του Παρισιού την Κυριακή του Πάσχα.
  Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω του νερού;
  Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Κέντρου αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ, CDC, κανένα ίχνος του κορωνοϊού δεν έχει βρεθεί ως σήμερα σε πόσιμο νερό. Όπως σημειώνεται, οι συμβατικοί τρόποι διαχείρισης του νερού, με τη χρήση φίλτρων και την χλωρίωση, μπορούν να απομακρύνουν ή και να «απενεργοποιήσουν» τον κορωνοϊό.
  Ταυτόχρονα, φαίνεται πως ούτε η χρήση μιας πισίνας ή ενός τζακούζι θα μπορούσε να αποτελεί εστία μόλυνσης για τον νέο κορωνοϊό. Και στην περίπτωση αυτή – παρότι χώροι όπως κολυμβητήρια και πισίνες παραμένουν κλειστοί – η διαχείριση του νερού και η χλωρίωση αντιμετωπίζει ενδεχόμενα ίχνη του Covid-19.
  Αντίστοιχα, το CDC εξηγεί ο κορωνοϊός, αν και μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αποχετευτικού συστήματος, δεν έχει υπάρξει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί ως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ωστόσο πως εργαζόμενοι στην επεξεργασία λημμάτων (και άλλα πόστα διαχείρισης υγρών αποβλήτων) θα πρέπει να ακολουθούν τις βασικές πρακτικές υγιεινής (καλό πλύσιμο των χεριών), αλλά και να φορούν προστατευτικά, όπως προβλέπεται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...