Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ


Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ξεκίνησε τη θητεία της με άριστους οιωνούς. Παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, μετέβη στο Πεντάγωνο, μίλησε με αξιωματικούς φρουρούς των συνόρων μας, τους εμψύχωσε, έκανε λόγο για ένα νέο πατριωτισμό. Με το διάγγελμά της προχθές το βράδυ, για την εθνική επέτειο, φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις. Με λόγο κοφτό, ύφος συνεσταλμένο, πρόσωπο αποφασιστικό, απέσπασε κατ’ αρχάς θετικά σχόλια από τους πολίτες. Άρεσε και σε μας. Ωστόσο, τα φαινόμενα απατούν.

Μελετώντας εκ των υστέρων το γραπτό κείμενο των μηνυμάτων που απηύθυνε, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, προς τους Απόδημους Έλληνες (23/3/2020) και προς τον ελληνικό λαό (24/3/2020) διαπιστώσαμε με οδυνηρή έκπληξη ότι η κυρία Σακελλαροπούλου προέβη σε παραλείψεις ασυγχώρητες για το αξίωμά της. Πλέον αυτών, απετάθη με άλλη γλώσσα στους Απόδημους Έλληνες και άλλη γλώσσα στους γηγενείς κατοίκους της Ελλάδος. Πρωτοφανές να χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να νομίζει πως δεν θα γίνει αντιληπτή!


Κωδικοποιούμε:

1. Και από τα δύο μηνύματα-διαγγέλματα λείπει παντελώς η λέξη «Έθνος». Στο μήνυμά της προς τους Απόδημους έχει χρησιμοποιήσει μερικά παράγωγά του («εθνική επέτειος», «εθνική κυριαρχία», «εθνικοί ευεργέτες»), στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό τα έχει διαγράψει, πλην εξαιρέσεως. Όπως θα διαπιστώσετε από την αντιπαραβολή των κειμένων, η λέξη «επέτειος» στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό δεν συνοδεύεται από το επίθετο «εθνικός». Η δε μνήμη αντί εθνική καλείται «συλλογική». Και βεβαίως δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «Έθνος». Λυπούμεθα για το σχόλιο αλλά κουτοπονηριές… χαμηλοβλεπούσης.

2. Στο κείμενο προς τους Απόδημους η κ.Σακελλαροπούλου αναφέρεται στον «οθωμανικό ζυγό». Στο κείμενο προς τον ελληνικό λαό διαγράφει τη λέξη «ζυγός» και την αντικαθιστά με την ηπιότερη λέξη «δεσποτισμός» που απηχεί το ρεύμα εκείνο των αναθεωρητών της Ιστορίας που προπαγανδίζουν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεκτική και φιλική προς τους υπόδουλους Έλληνες.

3. Στο μήνυμά της προς τους Απόδημους κάνει αόριστη αναφορά στην «επιθετική συμπεριφορά γειτονικών κρατών» χωρίς να τολμά να κατονομάσει την Τουρκία. Στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό κάνει μνεία στην «επιθετικότητα της Τουρκίας», λέξη απολύτως χλιαρή για να περιγράψει αυτό που έκαναν οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο χθες.

4. Τόσο στο μήνυμά της προς τους Απόδημους, όσο και στο διάγγελμά της προς τον ελληνικό λαό, η ΠτΔ απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στα εθνικά θέματα σπάζοντας την παράδοση των προκατόχων της Κωνσταντίνου Καραμανλή, Χρήστου Σαρτζετάκη, Κωστή Στεφανόπουλου, Καρόλου Παπούλια και Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κορονοϊός δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραλείπει κανείς αναλυτικές αναφορές τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά (Αιγαίο, Κύπρος). Για να μην πούμε και στις προϋποθέσεις παροχής στήριξης στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ (ελληνική μειονότης Βορείου Ηπείρου, περιουσίες, Τσάμηδες).
Η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου σαν  δικαστής  έχει ψηφίσει:

υπέρ των περικοπών του 1ου Μνημονίου (απόφαση 668/2012 ΟλομΣτΕ),
υπέρ των περικοπών του 2ου Μνημονίου και του «νόμου Βρούτση» (ως μειοψηφία στην απόφαση 2287/2015 της Ολομέλεια του ΣτΕ, που δικαίωσε τους συνταξιούχους),
υπέρ της συνταγματικότητας του PSI («κούρεμα») που «ρήμαξε» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (απόφαση 1116/2014 της Ολομέλειας του ΣτΕ)
υπέρ της κατάργησης των δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους (απόφαση 1307/2019 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Το 2001 είχε ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, περιφρονώντας την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιδρούσε.
Τον Ιανουάριο του 2012, απέρριψε τους ισχυρισμούς των δήμων σχετικά με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό.
Τον Ιούλιο του 2012, απέρριψε το αίτημα ακύρωσης της απόφασης για παραχώρηση 4.000 στρεμμάτων σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο στην μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και για την διακοπή της υλοτόμησης.
Το 2014 είχε ταχθεί υπέρ της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, παρόλο που το δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.
Τον Φεβρουάριο του 2015 εισηγήθηκε υπέρ των Μεταλλείων Χαλκιδικής απορρίπτοντας ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων της περιοχής και διατάσσοντας τη συνέχιση των έργων των μεταλλείων.
Τον Μάρτιο του 2015 είχε προτείνει την αθώωση του πρώην υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου του κλεφτοΠΑΣΟΚ, στην δίκη για την περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ.
Η Σακελλαροπούλου συμμετείχε στο Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπου ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της νόθευσης δημόσιου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.
Να θυμίσουμε ότι ο Παπακωνσταντίνου, όταν ήταν υπουργός οικονομικών, αφαίρεσε τρία ονόματα εξαδέλφων του από την λίστα Λαγκάρντ η οποία περιείχε 2.062 ονόματα καταθετών στην Ελβετία. Η λίστα είχε σταλεί από τη ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, χέρι με χέρι, στο γραφείο του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα σκευωρίας από κάποιους που είχαν πρόσβαση στους υπολογιστές του γραφείου του και οι οποίοι διέγραψαν τα ονόματα των συγγενών του για να τον ενοχοποιήσουν!
Ακόμη, ο Παπακωνσταντίνου και οι συνήγοροί του υπέδειξαν ως δράστες της λαθροχειρίας τον πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον διάδοχο του Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η πρόταση της Σακελλαροπούλου στη δίκη ήταν να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ο πρώην υπουργός του κλεφτοΠΑΣΟΚ (SIC!). Τελικά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημόσιου εγγράφου, ενώ κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας. Ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα και ο Παπακωνσταντίνου κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος, όπως εκατοντάδες άλλα λαμόγια του κόμματος των κλεφτών και απατεώνων.
Επίσης, το 2015, παρόλο που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων, εκείνη είχε μειοψηφήσει, εκφράζοντας διαφορετική άποψη.
Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Αντιπροέδρου του ΣτΕ.
Τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετείται στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.
Τον Δεκέμβριο του 2018 απέρριψε τις προσφυγές εθνικών συλλόγων κατά της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών που υπερασπίζονταν τη Μακεδονία. Η Σακελλαροπούλου, ως πρόεδρος του ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το επιχείρημα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικάζει θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, όπως σημειώνουν πολλοί από τους συμμετέχοντες στη δίκη, ουδόλως έδειξε να ενοχλεί την Σακελλαροπούλου, ενώ παράλληλα κατηγορήθηκε και για κακοδικία. Κατά τη διάρκεια της δίκης η ίδια έδωσε περιορισμένο χρόνο αγόρευσης στους δικηγόρους της ένωσης, φροντίζοντας να τους διακόπτει συνεχώς με αντιδικονομικό τρόπο.
Επίσης, έχει σχολιασθεί έντονα το γεγονός ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά του ΣτΕ και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα βγήκε απόφαση σε 22 ώρες!».
Μέσα από τον star fm 97,1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, Γρηγόρης Τάτσιος, περιέγραψε ως εχθρική την στάση της, όταν απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι προσφυγές συλλόγων και ενώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την Σακελλαροπούλου ως την Δικαστικό που «δίκασε» τη Μακεδονία.
Τον Ιούλιο του 2019 αποφασίζει το οριστικό τέλος στον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Παρόλο που η περικοπή του δώρου για τους δημοσίους υπαλλήλους είχε κριθεί ως αντισυνταγματική, τελικά σε επίπεδο Ολομέλειας κρίθηκε ότι η απόφαση είναι συνταγματική. Ως πρόεδρος του ΣτΕ, η Σακελλαροπούλου αποφάνθηκε πως η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης»
Τον Δεκέμβριο του 2019 κατηγορήθηκε για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ (Mr. Bitcoin). Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρώην συριζαία βουλεύτρια και πρόεδρος της κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η κυρία Σακελλαροπούλου επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας. Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις...»


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια :

 1. 13 Απριλίου 1204. Ολοκληρώθηκε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, με σφαγές και λεηλασίες. Μόνο την πρώτη μέρα, φονεύθηκαν 7.000 Έλληνες κάτοικοι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 13 Απριλίου 1822 . Άρχισε την πολιορκία της Νάουσας, ο τούρκος διοικητής της Θεσσαλονίκης Mεχμέτ Eμίν πασάς, ο επονομαζόμενος Αμπού Λουμπούτ (ο ροπαλοφόρος), με 15.000 στρατιώτες και 12 κανόνια. Τους Τούρκους ακολουθούσαν και 600 Εβραίοι, οι οποίοι είχαν πληρώσει στον Mεχμέτ Eμίν πασά, τα δικαιωμάτα πάνω στους εν δυνάμει σκλάβους και την πώλησή τους στα σκλαβοπάζαρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 13 Απριλίου 1943. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου ανακοίνωσε την ανακάλυψη μαζικών ταφών Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου που εκτελέστηκαν από τις σοβιετικές δυνάμεις στο Κατύν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 13 Απριλίου 1943. Το 1990 στην Επέτειο της Αποκάλυψης της Σφαγής του Κατύν, ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανταποκρινόμενος στο αίτημα της φιλοκυβερνητικής Πολωνικής Επιτροπής διερεύνησης της σφαγής των Πολωνών αιχμαλώτων στο Κατύν, που του είχε επιδοθεί στις 31 Μαρτίου 1990, παρέδωσε στις 13 Απριλίου 1990, στον Πρόεδρο της Πολωνίας Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι, το φάκελο της ΝιΚαΒεΝτέ.

   Το πρακτορείο ειδήσεων TASS επισήμανε την ευθύνη του Λαβρέντι Μπέρια και του αναπληρωτή του Βσέβολοντ Μέρκουλοφ. Η επιστολή της Πολωνικής Επιτροπής ανέφερε:
   «Κύριε Πρόεδρε, σε λίγο συμπληρώνονται 50 χρόνια από το έγκλημα που διαπράξαν το 1940 από τα όργανα των σοβιετικών αρχών και τη NKVD, δολοφονώντας περισσότερους από 15.000 ανυπεράσπιστος πολωνούς αιχμάλωτους πολέμου που κρατούνταν στα στρατόπεδα του Kozelsk, του Ostashkov και του Starobelsk. Αυτή η δολοφονία είχε σχεδιαστεί από τις τότε σοβιετικές αρχές για να δοθεί ένα αποφασιστικό πλήγμα στο έθνος μας, επειδή τα θύματα εκπροσωπούσαν την πνευματική και πολιτική ελίτ της Πολωνίας. Αυτό το έγκλημα παραβίασε κατάφορα κάθε ηθικό και νομικό κανόνα των πολιτισμένων κοινωνιών. Τώρα, σε αυτή την ιστορική καμπή για την Ευρώπη, κάνουμε έκκληση σε εσάς, κύριε Πρόεδρε, για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας της τραγωδίας του Κατύν». Ωστόσο, το Κατύν είναι μόλις το ένα τρίτο. Μας προβληματίζει ακόμα τύχη των αγνοούμενων αιχμαλώτων πολέμου από τα στρατόπεδα Ostashkov και Starobelsk. Στο όνομα της ιστορικής αλήθειας, που οφείλουμε στα θύματα από το Ostashkov και το Starobelsk σας ζητάμε και πάλι Κύριε Πρόεδρε, να αποκαλύψετε την αλήθεια, για να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι του εγκλήματος του Κατύν».
   Το γράμμα της Επιτροπής και το ραντεβού Γκορμπατσόφ-Γιαρουζέλσκι έγιναν για να βοηθηθεί το ΚΚ Πολωνίας (που βρισκόταν πια στην αντιπολίτευση), στην εκλογική μάχη με τον Βαλέσα, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου 1990.
   Ακολούθησαν οι εκταφές από μαζικούς τάφους χιλιάδων σορών στο Χάρκοβο
   ( 25/07/1991 – 09/08/1991) και στο Μέντνογιε (15-29 Αυγούστου 1991).
   Το ρωσικό πόρισμα εκδόθηκε στις 2 Αυγούστου 1993 και ανέφερε:
   «Η δολοφονία στο διάστημα Απρίλιος-Μάιος 1940 14.522 Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου από τα στρατόπεδα Kozelsk, Starobelsk και Ostashkov που βρισκόντουσαν υπό τον έλεγχο της NKVD του Σμολένσκ, του Καλίνιν και του Χάρκοβο και άλλων 7305 κρατούμενων , σε στρατόπεδα της NKVD στη Δυτική Λευκορωσία και τη Δυτική Ουκρανία, και η μαζική απέλαση των οικογενειών τους στη Σιβηρία ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
   Ήταν ένα έγκλημα πολέμου για το οποίο η ευθύνη θα πρέπει να βαρύνει τον Στάλιν και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε ΚΚΣΕ .
   Η ευθύνη βαρύνει επίσης τους εκτελεστές του εγκλήματος από την ηγεσία της NKVD, (Merkulov, Kobulov, Bashtakov, και Suprunenko), καθώς και τους επικεφαλής της ουκρανικής ΜΤΑ και της NKVD της Λευκορωσίας που πήραν μέρος στην προετοιμασία και την υλοποίηση της εν λόγω εγκληματικής απόφασης σε διάφορα επίπεδα....»
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΤΥΝ. Η εντολή για τις εκτελέσεις εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 1940 και φέρει τις υπογραφές των Βοροσίλοφ, Μολότοφ, Μικογιάν, Καλίνιν και Καγκάνοβιτς και κάτω την υπογραφή του Στάλιν.
   Στην απόφαση αναφέρεται.
   «Στα στρατόπεδα του NKVD βρίσκεται υπό κράτηση μεγάλος αριθμός πρώην αξιωματικών του πολωνικού στρατού, πρώην αστυνομικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς και Πολωνοί εθνικιστικές και μέλη των αντεπαναστατικών κομμάτων και οργανώσεων. Όλοι είναι γεμάτοι μίσος κατά της σοβιετικής εξουσίας, και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί της με την εσχάτη των ποινών. Δια τυφεκισμού».
   Ο πρώτος μαζικός τάφος στο δάσος του Κατύν με 200 πτώματα βρέθηκε τυχαία το Μάρτιο του 1942,από Πολωνούς εργάτες που εργάζονταν για το στρώσιμο σιδηροδρομικής Γραμμής για λογαριασμό της Βερμαχτ.
   Την 1η Απριλίου του 1943, μετά από υπόδειξη ενός αγρότη, συνεργείο της Βερμαχτ, υπό τον Ρούντολφ Κρίστοφ Φράιερ φον Γκέρσντοφ άρχισε τις εκταφές και αποκάλυψε σε ένα λόφο, τις σωρούς 4.243 Πολωνών εφέδρων αξιωματικών . Στις 13 Απριλίου 1943, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου μετέδωσε την είδηση της ανακάλυψης ενός μαζικού τάφου διαστάσεων «28 Χ 16 μ. με τα πτώματα 3000 Πολωνών αξιωματικών σε 12 «στρώματα», και μίλησε για «κτηνώδη εγκλήματα των μπολσεβίκων» και απέδωσε την ευθύνη «στους Εβραίους της NKVD». (Και είχε εν μέρει δίκιο ο Γκέμπελς. Ο Μολότοφ και Βοροσίλοφ είχαν εβραίες συζύγους και ο Καγκάνοβιτς ήταν Εβραίος).
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...