Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ο ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. (Ε, ΒΕΒΑΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΑ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ - ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ. ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ).Ολόκληρη η υφήλιος έχει παγώσει και οι μόνες ενέργειες που γίνονται έχουν απόλυτη σχέση με την αναχαίτιση της εξάπλωση του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που προκαλεί στα συστήματα υγείας και την οικονομία
 
Μαρίνα Χατζηκώστα,  Σημερινή

Μπορεί οι ειδήσεις ανά την υφήλιο να έχουν περιοριστεί σε ζητήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, ωστόσο η ισλαμική πτέρυγα της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται τα δεδομένα και κορυφώνει το επικοινωνιακό της πρόγραμμα για διάσωση των τουρκικών τζαμιών. Με οδηγίες από τη θρησκευτική ηγεσία της Τουρκίας και με χρήματα από το Υπουργείο Θρησκειών άρχισε μια καμπάνια στη Γερμανία με σύνθημα «Τώρα είναι καιρός να υποστηρίξουμε τα τζαμιά μας». Την εκστρατεία έχει αναλάβει το Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği, που ιδρύθηκε στην Κολωνία το 1984 και είναι το παράρτημα της τουρκικής θρησκευτικής Αρχής της Τουρκίας. Στόχος της καμπάνιας είναι να σώσει τα περίπου 900 τζαμιά στη γερμανική επικράτεια που έχει υπό τον έλεγχό της η DITIB, τα οποία είτε είναι υπό κατασκευήν είτε έχουν χρέη. «Υπάρχουν περισσότερα από 50 τζαμιά στη Γερμανία, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή σε μεσαία και μεγάλη κλίμακα και δύο ή τρεις φορές περισσότερα από αυτά, με μεγάλο χρέος», αναφέρει ο πρόεδρος του παραρτήματος στη Γερμανία, Καζίμ Τουρκμέν, προσθέτοντας πως «δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της κατασκευής τζαμιών και η πληρωμή των χρεών υπό αυτές τις συνθήκες», καθώς «οι ναοί συνεχίζουν την ύπαρξή τους υπό την αιγίδα και ευθύνη των πιστών σε όλον τον κόσμο». Γι’ αυτό, όπως εξηγεί, είναι «σκόπιμο να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για να υποστηρίξουμε τα τζαμιά μας και να τα προστατέψουμε».

Τι είναι η DITIB

Πρόκειται για την τουρκοϊσλαμική ένωση για θρησκευτικές υποθέσεις και είναι η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση της Γερμανίας, χώρα η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη τουρκική ομογένεια, ενώ από τα 4.5 εκατομμύρια των μουσουλμάνων της χώρας, τα 2/3 είναι τουρκικής καταγωγής. Ιδρύθηκε το 1984 στην Κολωνία, ως υποκατάστημα του Diyanetö, ώστε να προστατεύσει τους μετανάστες Τούρκους πολίτες στην Ευρώπη, ενάντια σε “καταστρεπτικά και διχαστικά” κινήματα. Το οξύμωρο είναι πως την ίδρυση του παραρτήματος ανέλαβε ένας μηχανισμός ψυχολογικού πολέμου, που συνδέεται με το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και μέχρι σήμερα αποτελεί τομέα του παραρτήματος, υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Υβριδικός πόλεμος άνευ ορίων;

Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει η ξαφνική απομάκρυνση των μεταναστών και προσφύγων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και βουλευτή της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας, Άγγελο Συρίγο, πρέπει να «προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα όσα διαδραματίστηκαν στον Έβρο απέδειξαν την αποτυχία της Τουρκίας, που με κάθε ευκαιρία απειλούσε πως θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Αυτό, ερμηνεύει, δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να επιχειρήσει την πρόκληση νέου θερμού επεισοδίου, που όμως δεν θα γίνει με τη μορφή που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Ο Άγγελος Συρίγος εξήγησε πως η Ελλάδα ανησυχεί «μην τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρουν τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά. Ενώ εκτίμησε πως, με το τέλος της πανδημίας, η πρώτη προκλητική πράξη της Τουρκίας θα αφορά σε πλοία της Τουρκίας «στην Ανατολική Μεσόγειο για να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας».


Το δημογραφικό, το μόνο εμπόδιο στο εσωτερικό

Είναι καλά γνωστό πως η ερντογανική Τουρκία επιχειρεί να βάλει σε παρένθεση την κοσμικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ και να μετατρέψει σε άκρως ισλαμική την κοινωνία της Τουρκίας. Με το θέμα ασχολείται ακροθιγώς και το βρετανικό περιοδικό Economist, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν κρύβει την επιθυμία του να διαμορφώσει μια «ευλαβή γενιά», ωστόσο ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στο πολιτικό Ισλάμ για αναδιαμόρφωση της τουρκικής κοινωνίας είναι το δημογραφικό. Από το 2002 μέχρι σήμερα, τα 16 χρόνια διακυβέρνησης Ερντογάν, η εξύψωση του δημόσιου ρόλου του Ισλάμ σε αυτήν τη συνταγματικά κοσμική δημοκρατία ήταν ψηλά στην ατζέντα. Ο Ερντογάν προώθησε την κατασκευή χιλιάδων νέων τζαμιών και ισλαμικών επαγγελματικών σχολείων γνωστών ως imam hatips.

Το 2017 ο νεοσουλτάνος επιχείρησε ακόμη ένα χτύπημα στις όποιες κοσμικές αξίες με την απόφαση να διακοπεί, όπερ και εγένετο, η διδασκαλία της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ως δυσνόητη και αμφιλεγόμενη. Αντ’ αυτού, στα σχολεία εντάχθηκε το μάθημα της Τζιχάντ, ως υψίστης σημασίας. Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας των κεφαλαίων περί Κεμάλ Ατατούρκ.

Παράλληλα, η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν έχει νομιμοποιήσει την παιδεραστία και διδάσκει στα κορίτσια από 11 ετών να γίνονται «καλές νύφες». Υπενθυμίζουμε πως το μάθημα εντάχθηκε τη φετινή σχολική χρονιά από την πέμπτη τάξη του πρώτου σχολείου και διαρκεί για πέντε χρόνια.
Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν εξακολουθεί να συναντά αντιστάσεις. Ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στις πολιτικές προσπάθειες της ολοκληρωτικής ισλαμοποίησης της Τουρκίας είναι ο δημογραφικός. Όπως αναφέρει το Economist, «ο ρυθμός της μετανάστευσης από την περιφέρεια στις πόλεις ήταν εξαιρετικά υψηλός. Μέχρις ενός βαθμού αυτό προσέδωσε στις αστικές περιοχές της Τουρκίας έναν πιο θρησκευτικό και συντηρητικό χαρακτήρα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου πολλοί κάτοικοι της πόλης τείνουν να αναπτύσσουν μια πιο à la carte προσέγγιση προς τη θρησκεία.
Για τουλάχιστον ένα μέρος της ισλαμικής αστικής τάξης, η γραμμή που χωρίζει τον συντηρητικό και τον κοσμικό τρόπο ζωής γίνεται ολοένα και πιο θολή».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

26 σχόλια :

 1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «Εμείς οι Έλληνες είμαστε πνευματικοί ισραηλίτες. Πραγματική πατρίδα μας είναι η ουράνια Ιερουσαλήμ. Η τωρινή πατρίδα μας είναι προσωρινή. Πρόγονοί μας είναι ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, στις αγκάλες των οπαίων θα επιστρέψουμε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οκτώ στους δέκα ηλιθίους τηλεθεατές εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς .
  Το ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΛΗ που αποσυμφορίζεις τα νησιά μας.
  10.687 μουσουλμάνοι ΛΑΘΡΟμετανάστες, μεταφέρθηκαν και "μπολιάστηκαν στην ενδοχώρα", μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθηγητής Ιωαννίδης:

  -Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή.

  -Η θνητότητα του κορωνοϊού είναι περίπου ίδια με της εποχικής γρίπης.

  -Δεν υπάρχει καμμία βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό.

  -Τους κορωνοϊούς τους γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αναπτυχθούν εμβόλια στο παρελθόν, απέτυχαν.

  -Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω είναι τραγικό λάθος.

  - Η "σφαγή" στην Ιταλία και στην Νέα Υόρκη έγινε επειδή πανικόβλητα άτομα χωρίς κορωνοϊό, συνωστίζοντο στα νοσοκομεία για να εξεταστούν, με αποτέλεσμα οι υγιείς να κολλάνε εκεί λόγω διασποράς.

  .........................................................................................................

  Κληθείς να σχολιάσει για τη δήλωση του ΠΟΥ ότι ο κορωνοϊός είναι 10 φορές πιο θανατηφόρος από την πανδημία της γρίπης του 2009, επεσήμανε ότι η πανδημία τότε είχε παρουσιαστεί ως το τέλος του κόσμου και τελικά στοίχισε έναν πολύ μικρότερο αριθμό θανάτων από αυτόν που είχε προβλεφθεί, σχολιάζοντας ότι όπως φαίνεται οι καμπύλες έχουν επιπεδωθεί ακόμα και εκεί που είναι σε έξαρση.

  "Πλησιάζουμε σε μια κατάσταση κοντά στη λύση, που αν υπολογίσετε έναν αντίστοιχο αριθμό θανάτων από εδώ και πέρα, μιλάμε για συνολικό αριθμό της τάξης των 200,000 θανάτων που είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό θανάτων από την εποχική γρίπη που μιλάμε για 400,000-500,000."

  "Πλέον ξέρουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε πως να τον αντιμετωπίσουμε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το φθινόπωρο ή τα επόμενα χρόνια. Όλοι μας μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε πιθανότητα να πεθάνουμε από κάτι, αλλά η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή."

  "Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, τους κορωνοϊούς τους γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αναπτυχθούν εμβόλια στο παρελθόν, απέτυχαν.

  Ο λόγος που πεθαίνεις από τον κορωνοϊό, δεν είναι αναγκαστικά ο ιός, μπορεί να είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό. Το εμβόλιο τονώνει την ανοσοποιητική απάντηση και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω είναι τραγικό λάθος."

  Μίλησε για "σφαγή νοσοκομειακών λοιμώξεων" στην Ισπανία και Νέα Υόρκη, εξηγώντας ότι άτομα χωρίς τον ιό επισκέπτονταν τα νοσοκομεία και μολύνονταν εκεί, λόγω σφάλματος στη διαχείριση στα νοσοκομεία.

  https://www.alphanews.live/cyprus/dr-ioannidis-i-pithanotita-na-pethanoyme-apo-koronoio-einai-apelpistika-mikri
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ;
   Ο Ισραηλινός υπουργός αμύνης Naftali Bennett, μιλά για την στρατηγική που θα ακολουθήσει το Ισραήλ για να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, και είναι ξεκάθαρος: ανοσία της αγέλης.

   Στην Ελλάδα, η στρατηγική είναι επίσης ξεκάθαρη: ανοησία της αγέλης.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα λεγόμενά του, ο Ισραηλινός υπουργός αναφέρεται σε φυσική ανοσία της αγέλης, και όχι σε τεχνητή μέσω εμβολίου.

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. H Bosch ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ. Η γερμανική εταιρεία Bosch αποφάσισε να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην τουρκική βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας.
  Η υπάρχουσα επένδυση της Bosch στην Τουρκία ύψους 1,24 δις. τουρκικών λιρών (180 εκατομμύρια δολάρια) στην Προύσα θα αυξηθεί σε 1,74 δισεκατομμύρια λίρες (255 εκατομμύρια δολάρια) με τον αριθμό των υπαλλήλων να φτάνουν τους 606 από 314.
  Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 900.000 αντλίες υψηλής πίεσης επόμενης γενιάς ανά έτος και να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 85 δισεκατομμύρια δολάρια.
  Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, ανακοίνωσε σε απάντησή του σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο ύψους 4,3 εκατ. Ευρώ κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου, ενδεικτικό της γερμανικής πολιτικής προς την Τουρκία.
  Επίσης πάλι τον Φεβρουάριο η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανίας αποφάσισε την εκταμίευση 32 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, για την αποτροπή των διακινητών προσφύγων. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ΕΕ.
  Τα χρήματα αυτά αφορούν την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της ακτοφυλακής της, η οποία έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να εμβολίσει πλοία του Λιμενικού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟΜΣΕΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΚΛΗΡΑ».
   Απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία έκανε ο «σκληρός» του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
   «Ακριβά θα στοιχίσει στην Ελλάδα η εξάρτησή της από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις μεταφορές καθώς θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά από την ύφεση», ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.
   Πρόσθεσε ότι ένας ακόμα παράγοντας που θα δυσκολέψει την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι έχει μεγάλο αριθμό μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.
   Σύμφωνα με τον Τομσεν, η Ελλάδα έχει περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, ενώ υπάρχει και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Έτσι, οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να στηρίξουν την ανάκαμψη. Για το χρέος της χώρας μας, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 5. Η πιθανότητα νέων εξάρσεων της πανδημίας Covid-19 είναι πιθανό να καταστήσει κατά περιόδους αναγκαία την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης έως το 2022, ιδίως αν στο μεταξύ δεν έχουν βρεθεί αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, των ΗΠΑ.
  Οι ερευνητές των Τμημάτων Ανοσολογίας και Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Λίπσιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», εξέτασαν μέσω μοντέλων διάφορα πιθανά μελλοντικά «σενάρια» μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2.
  Οι ερευνητές τονίζουν ότι ενώ τα σημερινά περιοριστικά μέτρα βοηθάνε στη μείωση της εξάπλωσης του ιού και αποφορτίζουν τις ΜΕΘ υπό υπερβολική πίεση, η λοίμωξη μπορεί να αναζωπυρωθεί μόλις αρθούν τα μέτρα, κατακλύζοντας τα νοσοκομεία ξανά.
  Θεωρούν, έτσι, πιθανές μέσα στους επόμενους χειμώνες νέες εξάρσεις της πανδημίας, οι οποίες θα ακολουθήσουν το τωρινό πιο σοβαρό πρώτο επιδημικό κύμα.
  Για να αποφευχθεί μια μεγάλη πίεση του συστήματος υγείας, ιδίως των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), δεν αποκλείουν ότι θα χρειαστεί η επιβολή ξανά περιοριστικών μέτρων, παρατεταμένων ή διακοπτόμενων, έως το 2022.
  Γι’ αυτό, θεωρούν σημαντικό να επεκταθεί η δυνατότητα των νοσοκομείων σε κλίνες ΜΕΘ για κάθε μελλοντικό ενδεχόμενο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στις 16 Ιανουαρίου του 2020, ο Τσιόδρας – επίκουρος καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ανησυχία στην Ελλάδα για το νέο κορονοϊό που έχει εντοπιστεί στην πόλη Γιουχάν της Κίνας», γιατί όπως είπε ο έγκριτος καθηγητής: «είναι περιορισμένη η πιθανότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι χαμηλός!».
  Ο Τσιόδρας, (μπορείτε να βρείτε τη δήλωσή του στο ΑΠΕ, 16 Ιανουαρίου), δήλωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση, συντασσόμενες με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και μάλιστα υπογράμμισε ότι ως σήμερα δεν υπάρχουν αναφορές για μετάδοση από άτομο σε άτομο ή σε επαγγελματίες υγείας. Επίσης είπε, ότι ο ΠΟΥ στον οποίο προεδρεύει ο κος Τέντρος Γκεμπρεγέσους δεν συστήνει προς το παρόν περιορισμό των ταξιδιών.
  Στις 22 Ιανουαρίου ο Τσιόδρας είπε στην Καθημερινή, ότι ο COVID 19 αν και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο φαίνεται να έχει περιορισμένη μεταδοτικότητα και χαμηλή θνητότητα σε σχέση με τον MERS.
  Επίσης είπε, ότι ο ΕΟΔΥ ειδικά στους ταξιδιώτες συνιστά, εάν ταξιδεύουν προς την πόλη Γιουχάν, να αποφεύγουν την επαφή με ζώα ζωντανά ή νεκρά, τις αγορές ζώων και την επαφή με ασθενείς και να πλένουν τα χέρια τους καλά με σαπούνι και νερό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τσιόδρας: «Είμαστε σε επιπέδωση της καμπύλης».

   Εάν φυλακίσουμε όλη την κοινωνία επιτυγχάνουμε επιπέδωση της καμπύλης της εγκληματικότητος, της καμπύλης πληθωρισμού, της καμπύλης μολύνσεως του περιβάλλοντος, της καμπύλης των τροχαίων δυστυχημάτων, κ.λ.π.

   Γιατί να μην μονιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο μέτρο; Φαίνεται έξυπνο και αποδοτικό...

   Τόσες ζωές θα σώσουμε από τροχαία δυστυχήματα, γιατί να μην απαγορεύσουμε συνολικώς και μονίμως την διέλευση αυτοκινήτων σε όλη την χώρα; Να επιστρέψουμε στην κυκλοφορία με γαϊδούρια.
   ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ» ΗΛΙΘΙΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Τί θα γίνει όταν ξαναρχίσει, κάποτε, η κυκλοφορία στους δρόμους κ. Τσιόδρα;

   Η τακτική της μαζικής απομονώσεως ως άμυνα κατά της μεταδόσεως του κορωνοϊού, εκτός από αυτοκαταστροφική, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα:
   Και τί θα γίνει όταν ξαναρχίσει, κάποτε, η κυκλοφορία στους δρόμους; Προφανώς θα αρχίσει πάλι η μετάδοση του ιού, εφ' όσον θα ξαναρχίσει η στενή επαφή μεταξύ ανθρώπων. Οπότε ποιό το όφελος;
   Σύμφωνα με τις πιό αισιόδοξες εκτιμήσεις, πριν περάσουν 12 μήνες τουλάχιστον αποκλείεται να βρεθεί κάποιο εμβόλιο επαρκώς δοκιμασμένο. Κάποιοι επιστήμονες μιλούν για 18 μήνες αναμονή και πλέον.
   Σκέφθηκαν οι πανηλίθιοι ειδικοί που απαιτούν μαζική απομόνωση ότι ουδείς λαός θα παραμείνει έγκλειστος για 12 μήνες; Προφανώς όχι.
   Ό,τι κάνουν τώρα οι πολιτικοί διεθνώς, το κάνουν όχι διότι ξέρουν τί κάνουν, αλλά για να δείξουν στην κοινή γνώμη ότι λαμβάνουν μέτρα για την δημόσια υγεία, ασχέτως αν διαπράττουν έγκλημα εις βάρος των λαών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ;
   Είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να παρασκευάσουν ποτέ αρκετά αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
   Το αντιγριπικό εμβόλιο, επί του οποίου υπάρχουν έρευνες και τεχνογνωσία δεκαετιών, έχει αποτελεσματικότητα περί το 50%, δηλαδή ένας στους δύο που το κάνουν είναι σαν να μην το έκανε.
   Εντούτοις είναι άσχετη η παρασκευή εμβολίου από την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ούτε αν αύριο είχαμε το εμβόλιο, σε δύο εβδομάδες θα επανερχόταν η ζωή μας στην πρότερη κατάσταση, ούτε αν πάρει δύο χρόνια το εμβόλιο θα συνεχίσει ο περιορισμός του κόσμου για τόσον καιρό.
   Ο βασικός λόγος για αυτό είναι ότι τα κριτήρια που επέβαλαν τον περιορισμό, κατά κύριο λόγο ΔΕΝ ήταν υγειονομικά, αλλά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά.
   Από ιατρικής απόψεως η πανδημία θα μπορούσε με συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα να χειραγωγηθεί, λαμβάνοντας πολύ λιγότερα περιοριστικά μέτρα και αφήνοντας μεγάλο μέρος της ζωής και οικονομίας να ρέει. Αλλά εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας πολιτικό κόστος: η ανάγκη των ψήφων και της δημοτικότητας κάνει τους έχοντες την εξουσία δειλούς απέναντι στη λήψη των σωστών αποφάσεων. Ο περιορισμός της ΑΣΚΟΠΗΣ και μόνο εξόδου και μετακινήσεων (τουρισμός, διασκέδαση, αναψυχή), καθώς και της κυκλοφορίας των ατόμων άνω των 65 θα ήταν υπεραρκετά μέτρα, όπως κορυφαίοι επιστήμονες έχουν αποφανθεί.

   Το σύστημα υγείας δεν θα επιβαρυνθεί με την ταυτόχρονη νόσηση μεγάλου αριθμού ασθενών, αλλά ακόμα και οι θιασώτες αυτής της μεθόδου δεν μπορούν να κρύψουν μια βασική αλήθεια, πως όσοι είναι να νοσήσουν σοβαρά, νωρίτερα ή αργότερα θα το κάνουν, άρα ο αριθμός είναι δεδομένος και η κατανομή μόνο αλλάζει. Το ΕΣΥ δεν θα υποστεί "επιδρομή" για ένα τρίμηνο, όμως αντ' αυτού θα βρίσκεται στα όριά του για 9-12 μήνες. Το μέλλον θα δείξει τι από τα δύο θα είναι χειρότερο για τις αντοχές του και με το προσωπικό ήδη στα όριά του (και ακραιφνώς κακοπληρωμένο) - και μιλάμε για νοσοκομεία που δεν είχαν μέχρι χθες ούτε τα στοιχειώδη αναλώσιμα υλικά, που εδώ στη Γερμανία έχει και το τελευταίο επαρχιακό ιατρείο. Δεν φτάνει που σας έκλεισαν αλόγιστα μέσα, σας εμπαίζουν κιόλας κάποιοι... και σας έχουν πείσει πως νοιάζονται για σας και πως είναι για το καλό σας. Τα "καλύτερα" έρχονται...
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Το σχήμα: «θανατηφόρος ιός----μαζική καραντίνα-----αναμονή για εμβόλιο», επικρατεί από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

   Ως αποτέλεσμα επιβάλλεται μαζική φυλάκιση στην ανθρωπότητα, διότι οι "ειδικοί" θεωρούν ότι ο ιός είναι θανατηφόρος,

   Στον πλανήτη μας υπάρχουν εκατομμύρια μικρόβια, άγνωστα σε μας, και με τα οποία συμβιώνουμε για δισεκατομμύρια χρόνια.

   Κάθε φορά που κάποιο εργαστήριο ανακαλύπτει ένα μικρόβιο, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για νέο παθογόνο μικροοργανισμό, αλλά απλούστατα ότι πριν λίγο το συγκεκριμένο εργαστήριο τον ανακάλυψε. Μπορεί να προϋπήρχε για μερικά εκατομμύρια χρόνια ο συγκεκριμένος παθογόνος οργανισμός.

   Αν λοιπόν κάθε φορά που θα ανακαλύπτεται ένα μικρόβιο ο πλανήτης κηρύσσεται σε μαζική καραντίνα, τότε δεν φταίνε τα μικρόβια που έτσι και αλλιώς προϋπάρχουν, αλλά η βλακεία των "ειδικών".
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Νέο τύπο κορωνοϊού σε δύο είδη νυχτερίδας εντόπισε ομάδα Ινδών επιστημόνων.
   Ομάδα Ινδών επιστημόνων ανακάλυψε νέο τύπο κορωνοϊού σε είδη νυχτερίδας που ζουν στην Ινδία, αν και υποστηρίζουν πως δεν έχει σχέση με τον COVID-19.
   Ενώ ολόκληρη η ανθρωπότητα πολεμά με τον αόρατο εχθρό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, COVID-19, τα ευρήματα μίας ομάδας επιστημόνων έρχονται να προκαλέσουν νέες ανησυχίες, αφού σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν έναν ακόμα τύπο κορωνοϊού, σε νυχτερίδες που ζουν στην Ινδία.
   Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται έρευνα του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών, περίπου 25 νυχτερίδες βρέθηκαν θετικές σε έναν νέο τύπο κορονοϊού, ο οποίος ονομάστηκε BtCoV.
   Τα υπό εξέταση ζώα, ανήκουν στα είδη Rousettus και Pteropus και η κοινή τους ονομασία είναι φρουτονυχτερίδες. Εντοπίστηκαν στις νότιες πολιτείες της Ινδίας, καθώς και σε πολιτεία στα δυτικά Ιμαλάϊα.
   «Αυτοί οι κορωνοϊοί των νυχτερίδων δεν έχουν σχέση με τον SARS-CoV2, που ευθύνεται για την πανδημία του COVID-19» δήλωσε η Πράγκια Γιαντάβ, ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιολογίας και μία από τους επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα.
   Η Γιαντάβ εξήγησε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ακόμα, πως ο νεοανακαλυφθείς κορωνοϊός των νυχτερίδων μπορεί να προκαλέσει ασθένεια στους ανθρώπους.
   Το είδος νυχτερίδας Pteropus ωστόσο, είχε βρεθεί στο παρελθόν θετικό στον ιό Nipah, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους στην περιοχή Κεράλα της Ινδίας το 2018. Ο COVID-19 έχει επίσης συνδεθεί με τις νυχτερίδες, εξαιτίας της ομοιότητας που έχει με ιούς που εντοπίζονται στα συγκεκριμένα ζώα.
   «Οι νυχτερίδες θεωρούνται ως φυσικές δεξαμενές για πολλούς ιούς, εκ των οποίων κάποιοι είναι πιθανοί παθογόνοι για τον άνθρωπο» δήλωσε η Γιάβαντ, προσθέτοντας πως «συνεχής και ενεργή παρακολούθηση» απαιτείται για να εντοπιστούν οι αναδυόμενοι νέοι ιοί που μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν επιδημίες.
   Πηγή: Σπούτνικ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 7. ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. Όλα αλλάζουν στον τουρισμό και στα ταξίδια: Ευάλωτη η Ελλάδα που εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν.
  Όλα θα αλλάξουν σε ότι αφορά τα ταξίδια και τον τουρισμό, ενώ πλέον θα πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο δεν θα είναι τόσο προσοδοφόρο όσο ήταν κάποτε, κάτι που σαφώς επηρεάζει άσχημα την Ελλάδα που ανακαλύπτει έτσι ξαφνικά, πόσο άσχημο είναι να μην παράγεις τίποτε.
  Μια πρώτη εκτίμηση προσπαθούν να δώσουν οι ειδικοί, μέσω του CNN και καταλήγουν σε 8 πράγματα που εκτιμούν ότι θα αλλάξουν στην μετά τον κορωνοϊό εποχή.
  «Ο κόσμος δεν έχει αλλάξει από την έννοια ότι ακόμα θα θέλει να πηγαίνει σε διάφορα μέρη. Αλλά αναγκαστικά θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικός για το τι θα κάνουν», λέει ο Άνταμ Μπλέικ, καθηγητής οικονομικών και επικεφαλής έρευνας στο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Bournemouth της Βρετανίας.
  «Και δεν θα χρειαστεί απλά να τους πείσουν ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουν, αλλά θα πρέπει να δουν πραγματικές αλλαγές που γίνονται ώστε να είναι ασφαλέστερα τα ταξίδια».
  Ακολουθούν οι 8 αλλαγές που αναμένονται.
  Οι κρουαζιέρες θα είναι πιο φθηνές – Αλλά δύσκολα θα επιλέγονται
  Οι τιμές στις κρουαζιέρες θα πέσουν εκτιμά ο Κρίστοφερ Άντερσον, καθηγητής στα τουριστικά του Cornell.
  Η πρόκληση θα είναι η προσέλκυση νέων πελατών «που θα είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή τους», μετά τα παγκόσμια πρωτοσέλιδα για τα κρούσματα κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια. Ο Άντερσον πρότεινε την αναδιάρθρωση ορισμένων από τα νέα πλοία που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή, με μεγαλύτερες καμπίνες και λιγότερους επιβάτες.
  Καθαριότητα
  «Όλοι, είτε πρόκειται για κρουαζιερόπλοια ή ξενοδοχεία, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουν το περιβάλλον με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πελάτες», λέει ο Άντερσον.
  Και αυτή η καθαριότητα θα πρέπει να είναι ορατή, λέει ο Γιαν Φράιταγκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας τουριστικών αναλύσεων Lodging Insights. Αντισηπτικά χεριών παντού, απολυμάνσεις επιφανειών που να βλέπουν οι πελάτες για να αισθάνονται ασφαλείς.
  Οι τιμές των ξενοδοχείων θα πέσουν
  Ιστορικά, σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας, όπως το 2001 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ή μετά το τέλος της ύφεσης το 2009, χρειάστηκε χρόνος για να ανακάμψουν οι τιμές δωματίων, λέει ο Φράιταγκ.
  Προτίμηση στα ξενοδοχεία από τη βραχυχρόνια μίσθωση
  Ο Αντερσον εκτιμά επίσης ότι οι τουρίστες θα αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στα ξενοδοχεία παρά στη βραχυχρόνια μίσθωση, τύπου Airbnb.
  «Θα επιζητούν την ασφάλεια των πρωτοκόλλων καθαρισμού που προσφέρουν τα ξενοδοχεία», λέει ο Άντερσον.
  Φθηνότερα αεροπορικά και πιο άδειες πτήσεις
  Επίσης εκτιμάται ότι ο κόσμος θα αισθάνεται πιο άνετα να ταξιδεύει αεροπορικώς, εάν τα αεροπλάνα είναι πιο άδεια. «Αν θέλουμε να αλλάξει (σ.σ το αρνητικό κλίμα) οι αεροπορικές θα πρέπει να πετάνε με άδεια τη μεσαία θέση και πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι», λέει ο Άντερσον.
  Τα επαγγελματικά ταξίδια είναι αυτά που θα δώσουν ώθηση στις ανάκαμψη των αεροπορικών
  Παρόλο που πολλές εταιρείες θα προτιμούν να κάνουν τις συσκέψεις τους online, η ανάγκη για εκ του σύνεγγυς συναντήσεις θα παραμείνει, οπότε και τα επαγγελματικά ταξίδια θα είναι μια ανάσα για τις αεροπορικές.
  Οι αεροπορικές μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στις κρατήσεις -για λίγο
  Ο Άντερσον εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες – που ήδη εφάρμοσαν μέτρων όπως ευελιξία- θα συνεχίζουν να είναι λιγότερο αυστηρές με τις ακυρώσεις και τις αλλαγές των εισιτηρίων – για κάποιο διάστημα τουλάχιστον. «Το 2021, θα επιστρέψουμε στον παλιό τρόπο, εκτιμώ».
  Βιωσιμότητα
  Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την κρίση; Η ευκαιρία να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που ήταν σημαντικά ακόμη και πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός, λέει ο Πίτερ Γκρίνμπεργκ, ταξιδιωτικός παραγωγός.
  Ο υπερτουρισμός, και το θέμα των επιπτώσεων στο περιβάλλον ήταν από τα πιο σημαντικά θέματα πριν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. «Μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό με πολύ πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο όταν η κρίση τελειώσει», λέει ο Γκρίνμπεργκ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Λαθρομετανάστης από το Καμερούν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Καρδίτσα.
  Ενώ όλοι φυλαγόμαστε και είμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, ένας λαθρομετανάστης που φιλοξενείται σε δομή του Δήμου Καρδίτσας (Αν. Κα.) ταξίδεψε ανενόχλητος στην Αθήνα, έμεινε εκεί 3 εβδομάδες και την προηγούμενη Παρασκευή γύρισε στην Καρδίτσα με το ΚΤΕΛ.
  Τελικά ο άνθρωπος αυτός είχε κορωνοϊό και αφού ταξίδεψε με λεωφορείο με άλλους 30 επιβάτες, νόσησε με πνευμονία, πήγε στο νοσοκομείο Καρδίτσας μόνος του, ήρθε σε επαφή με νοσηλευτικό προσωπικό και τώρα οι αρχές τις Καρδίτσας τρέχουν και δε φτάνουν να βρουν με ποιους ανθρώπους ήρθε σε επαφή ο μετανάστης από το Καμερούν.
  Πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα και να αναζητηθούν σοβαρές ευθύνες γιατί ο μετανάστης γυρνούσε την Ελλάδα ανενόχλητος και διέσπειρε τον κορωνοϊό. Επίσης, αυτοί που έχουν την ευθύνη για τους φιλοξενούμενους μετανάστες στην Καρδίτσα έχουν πολύ σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη αυτή.
  Μέχρι να συμβεί αυτό το περιστατικό, η Καρδίτσα δεν είχε κρούσματα κορωνοϊού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Βουλής κατέβασε την σημαία της καταραμένης ΕΕ των ισλαμιστών του Σόρος.
  Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Φάμπιο Ραμπέλι, για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του ενάντια στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν στέκεται στο πλευρό των χωρών που πλήττονται από τον κορωνοϊό, αλλά και κατά της Γερμανίας για το πείσμα της κατά του ευρωομολόγου κατέβασε την σημαία της ΕΕ από την Βουλή!
  Ο Ραμπέλι, εκλεγμένος με το κόμμα των Πέντε Αστέρων, σε ανάρτησή του δείχνει βίντεο όπου ο ίδιος κατεβάζει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το γραφείο του. Φορώντας ιατρική μάσκα και γάντια, δείχνει φροντίδα στο να κατεβάσει την ευρωπαϊκή σημαία και να τοποθετήσει την ιταλική.
  «Ίσως σας δω αργότερα. Ίσως», λέει με νόημα ο Ραμπέλι, με την εφημερίδα ilgiornale.it να σχολιάζει: «Ποιος ξέρει, ίσως αυτό το αστέρι στη σημαία εξαφανίζεται για πάντα».
  Λίγες ώρες αργότερα, ο Ιταλός πολιτικός απευθυνόμενος στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε:
  «Η Ευρώπη εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες του Ιταλικού πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η Ιταλία όμως σήμερα δεν θέλει να είναι ο σερβιτόρος, τη στιγμή που άλλοι, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τρώνε αστακούς.
  Αν σκοπεύετε να εκμεταλλευθείτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ξεσκίσετε τις σάρκες χωρών όπως η Ιταλία και άλλες με πιο εύθραυστες οικονομίες, η Ευρώπη δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ». Σε ένα κλίμα που θυμίζει πολύ 2010, τα συστημικά ΜΜΕ υβρίζουν και στρέφουν την κοινωνία εναντίον όποιου «τολμήσει» να εκφέρει αντίθετη άποψη σχετικά με την κυβερνητική πολιτική των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό που θα φέρουν (ή μάλλον έχουν ήδη φέρει) οικονομική καταστροφή στην χώρα και 5ο μνημόνιο.
  Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αυτός που εκφέρει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζεται ως «παράνομος»!
  Με λίγα λόγια η αντίθετη άποψη ακόμα κι όταν στηρίζεται με επιχειρήματα ποινικοποιήθηκε και έγινε καταδικαστέα, όποιος την εκφέρει είναι εχθρός του κοινωνικού συνόλου, όπως ήταν κάποτε οι «δραχμιστές» και το «αντιμνημόνιο»
  Επιπλέον τα ΜΜΕ κατηγορούν συνεχώς τους πολίτες, τότε ως «τεμπέληδες», τώρα ως «ανεύθυνους» επειδή δήθεν σπάνε τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση του Γιώργου Παπαδάκη σε τηλεθεατή, ο οποίος «τόλμησε» να κάνει κριτική στα κλειστά διόδια, μάλιστα ο γνωστός παρουσιαστής έφτασε σε σημείο να πει στον τηλεθεατή πως διαπράττει αδίκημα!
  Ο Γιώργος Παπαδάκης, κοιτώντας την κάμερά του, είπε απευθυνόμενος στον τηλεθεατή:
  «Να πούμε με όλη την καλή διάθεση κάτι στον φίλο μας τον Νίκο. Δε μπορώ να πω και το επώνυμό του. Κακώς, γιατί εκείνος με το ονοματεπώνυμό του μας τα ρίχνει, ότι παίζουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης και είπαμε με χαρά ότι δεν περνάει κουνούπι από τα διόδια.
  Άκουσε να δεις βρε Νίκο, αν εσύ θέλεις να κάνεις αντίσταση, πήγαινε πέρασε. Εγώ επειδή αγαπάω τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, επειδή αγαπάω μέχρι και εσένα, ο οποίος δεν έχεις μυαλό, από μυαλό πατάτα. Ξέρεις πώς θα σε χαρακτήριζα; Μυαλοφυγόδικο! Ακόμη και εσένα που είσαι μυαλοφυγόδικος σε αγαπάω και σε προστατεύω και μένω στο σπίτι. Αυτή η δική σου η μαγκιά, ότι είναι προπαγάνδα να μείνουμε όλοι σπίτι, σε τι σενάριο συνωμοσίας βασίζεται;
  Και ξέρεις κάτι, όταν διακινείς μέσω διαδικτύου τέτοια πράγματα και αυτά γίνονται από ορισμένους πιστευτά, αυτό είναι αδίκημα. Και δεν με ενδιαφέρει εμένα αν έχεις λίγο μυαλό, με ενδιαφέρει να μην παρασύρεις ανθρώπους με τις απόψεις τις δικές σου. Και εγώ λίγο μυαλό έχω, αλλά δεν παρασύρω τους ανθρώπους με τις απόψεις τις δικές μου. Με τις απόψεις των επιστημόνων», κατέληξε ο Γιώργος Παπαδάκης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Άρτα: Αφγανός μίσθωνε αγρόκτημα και το νοίκιαζε σε αλλοδαπούς.
  Συνελήφθη ένα Αφγανός στην Άρτα, ο οποίος για να βγάλει χρήματα μίσθωνε ένα αγρόκτημα και στη συνέχεια το νοίκιαζε - εν αγνοία του ιδιοκτήτη - σε 12 παράνομους μετανάστες, ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως τόπο διαμονής και να παραμείνουν στην Ελλάδα.
  Στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας καταγγελίας που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις αποθήκες και τα παραπήγματα που βρίσκονται μέσα στο αγρόκτημα και διαπίστωσαν ότι διέμεναν παράνομα 12 μη νόμιμοι αλλοδαποί από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι πλήρωναν νοίκι στον Αφγανό. Όλοι συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία για την διοικητική τους απέλαση.
  Μαζί τους, συνελήφθη και ο Αφγανός που κατηγορείται για διευκόλυνση της παράνομης παραμονής στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών και οδηγήθηκαν όλοι μαζί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. Στην δικογραφία που τους συνόδευσε, περιλαμβάνεται και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του αγροκτήματος που κατηγορείται για εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Αιγάλεω: Χειροπέδες σε αλλοδαπό για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.
   Αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, συνέλαβαν χθες Μ.Τετάρτη κατά τις απογευματινές ώρες, έναν 33χρονο αλλοδαπό για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
   Συγκεκριμένα ο 33χρονος εντοπίστηκε να εξέρχεται από εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην περιοχή του Αιγάλεω και κατόπιν αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν οχτώ πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.
   Από την περαιτέρω έρευνα στον χώρο, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 1.566 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 80 πακέτα λαθραίου καπνού.
   Ο 33χρονος με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Εν μέσω καραντίνας μεταφέρουν 2380 αλλοδαπούς στην ενδοχώρα- Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό ως δικαιολογία.
   Η κυβέρνηση μεταφέρει 2.380 επιπλέον αλλοδαπούς στην ηπειρωτική χώρα για μόνιμη εγκατάσταση, παρόλο που οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρής καραντίνας.
   Μάλιστα χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό ως δικαιολογία γι'αυτή την μετακίνηση!
   Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η σταδιακή μετακίνηση «ενός συνολικού πληθυσμού 2.380 ευάλωτων ατόμων αιτούντων άσυλο, συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών τους».
   Η επιχείρηση αφορά μετακίνηση των 2.380 παράνομων μεταναστών από Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Λέρο σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, υποτίθεται με στόχο την περαιτέρω μείωση του κινδύνου από την ενδεχόμενη εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στα ΚΥΤ.
   Δηλαδή όταν τελειώσει η πανδημία θα μεταφερθούν πίσω; δεν νομίζουμε.
   Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο χρόνος μεταφοράς των 2.380 αιτούντων άσυλο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων και είναι σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη των γενικών μέτρων προστασίας από τον Covid 19 που αφορούν στους γενικούς περιορισμούς μετακίνησης».
   Από τους 2.380 ανθρώπους οι 200 είναι ηλικίας άνω των 60 ετών (μαζί με τις οικογένειές τους πρόκειται για έναν αριθμό 650 ατόμων) και οι υπόλοιποι 1730 είναι άτομα κάθε ηλικίας τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.
   «Η επιλογή των ευάλωτων ατόμων που πρόκειται να μετακινηθούν, έγινε μετά από αξιολόγηση του ιατρικού τους ιστορικού, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον ΕΟΔΥ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Η διαδικασία της μετακίνησης τους στην ενδοχώρα και η εγκατάσταση τους στις δομές φιλοξενίας, θα γίνει σε συνεργασία όλων των ανωτέρω φορέων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ« συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
   Οι 2.380 παράνομοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές φιλοξενίας, σε διαμερίσματα και σε ξενοδοχεία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. 16 Απριλίου 1934. Στη Ρόδο, σε συγκρούσεις με τους Ιταλούς κατακτητές έχασαν τη ζωή τους δέκα Έλληνες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 16 Απριλίου 1947. Ο (ιουδαίος) τραπεζίτης και οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ρούζβελτ, Μπέρναρντ Μπαρούχ, ανέφερε για πρώτη φορά τον όρο «Ψυχρός Πόλεμος» για να περιγράψει τις σχέσεις Σοβιετικής Ενώσεως και ΗΠΑ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. 16 Απριλίου 1948. 300 συμμορίτες ενεδρεύοντες παρά το 16ον χιλιόμετρο της οδού από την Σπάρτη προς την Τρίπολη επιτέθηκαν εναντίον φάλαγγας της χωροφυλακής. 2 τεθωρακισμένα αχρηστεύτηκαν Οι άνδρες του Μηχανοκινήτου Λόχου Χωροφυλακής Σπάρτης κατεδίωξαν τους συμμορίτες, εξ ων βρέθηκαν τα πτώματα 15. Έκ των ανδρών του Λόχου σκοτώθηκαν 6. Στις 9 το πρωί το συγκρότημα των συμμοριτών στον Πάρνωνα επιτέθηκε κατά Φάλαγγος που πήγαινε προς την Τρίπολη.. Κατά την συμπλοκή φονεύθηκαν 7 Χωροφύλακες, ένας στρατιώτης και ένας οπλίτης Μ.Α.Υ., Αγνοούμενοι ένας Χωροφύλακας και 2 στρατιωτες. Ππυρπολήθησαν 2 τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. 'Απώλειες συμμοριτών νεκροί εγκαταληφθέντες επί τόπου 23. Αιχμάλωτος ένας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.
  Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία αποτελεί έναν πανίσχυρο κλάδο, που καλύπτει το 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 10% της παγκόσμιας απασχόλησης. Η Κίνα αποτελεί τη σημαντικότερη κινητήριο δύναμη για τον παγκόσμιο τουρισμό, κατέχοντας τα σκήπτρα σε αριθμό τουριστών και τουριστικών δαπανών.
  Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, καθώς η Ευρώπη αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι παράλληλα φημίζονται και για τις αυξημένες δαπάνες για αγορές πολυτελών ειδών στη διάρκεια των διακοπών τους. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, ο Κινέζος τουρίστας δαπανά κατά μέσο όρο τρεις φορές περισσότερα από ό,τι ο μέσος τουρίστας, σύμφωνα με στοιχεία του κρατικού οργανισμού VisitBritain.
  Toν Μάρτιο και Απρίλιο του 2019, σχεδόν το ένα-τέταρτο των Κινέζων που ταξίδεψαν αεροπορικώς είχαν ως προορισμό την Ευρώπη, καθιστώντας τη Γηραιά Ήπειρο τον πιο δημοφιλή προορισμό εκτός Ασίας-Ειρηνικού, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας καταγραφής διεθνών πτήσεων ForwardKeys.
  Η Κίνα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή διεθνών τουριστών ανά τον κόσμο, τόσο βάσει αριθμού τουριστών όσο και βάσει εσόδων. Οι Κινέζοι πραγματοποίησαν το 2018 περίπου 150 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό κα ξόδεψαν περισσότερα από 277 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού(UNWTO). Το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δαπάνες των Αμερικανών τουριστών. Η δύναμη του Κινέζου τουρίστα έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη χρονιά της χιλιετίας, τα ταξίδια από τους Κινέζους τουρίστες ήταν μόλις 10,5 εκατομμύρια, ενώ το 2019 ο συγκεκριμένος αριθμός έφθασε τα 149,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 1.326%. Μέσα σε διάστημα μικρότερο της 20ετίας, η Κίνα αναδείχθηκε στην πιο ισχυρή αγορά «εξαγωγής» τουριστών, υποσκελίζοντας τις ΗΠΑ. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι δαπάνες των Κινέζων τουριστών ανήλθαν στα 277,3 δισ. δολάρια το 2018, από μόλις 10 δισ. δολάρια το 2000. Αντιστοίχως, οι Αμερικανοί τουρίστες δαπάνησαν 144,2 δισ. δολάρια, πάντα με βάση τα στοιχεία του UNWTO.
  Διεθνή τουριστικά έσοδα ανά χώρα
  Συνολικές δαπάνες από τουρίστες(2018, σε δισ. δολάρια)
  1. Κίνα 277.3 δισ. δολάρια
  2. ΗΠΑ 144.2
  3. Γερμανία 94.2
  4. Βρετανία 75.8
  5. Aυστραλία 36.8
  6. Καναδάς 33.3
  7. Νότια Κορέα 32
  8. Iταλία 30.1
  Πηγή: UNWTO
  Στη Γαλλία, οι Κινέζοι τουρίστες συνεισέφεραν περίπου το 7% των συνολικών τουριστικών εσόδων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ του 2018, «πλημμυρίζοντας» όχι μόνο τα μουσεία και αξιοθέατα του Παρισιού αλλά και τα πολυκαταστήματα της γαλλικής πρωτεύουσας. η Γαλλία προσελκύει περίπου 2,7 εκατ. Κινέζους τουρίστες κάθε χρόνο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
   Ο τουρισμός αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την εθνική οικονομία. Αντιπροσωπεύει ήδη το 30,9% του ελληνικού ΑΕΠ και το 25,9% του συνόλου των απασχολούμενων το 2018, με τα ανάλογα στοιχεία του 2012 να βρίσκονται αντίστοιχα, μόνον στο 16,4% του ΑΕΠ και στο 18,3% της απασχόλησης.
   Ο αριθμός των επισκεπτών από την Κίνα είναι αρκετά μικρός- αλλά ταχύτατα αυξανόμενος. Το 2018 κατέγραψε αύξηση 27% στους 134.570. Το 2017 είχε κάνει άλμα 32% σε σχέση με το 2016.
   Περίπου 200.000 τουρίστες επισκέφθηκαν το 2019 την Ελλάδα και για φέτος ο συγκεκριμένος αριθμός αναμενόταν να φθάσει τις 250.000. Εκ των Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, περίπου το 90% επιλέγουν ως προορισμό τη Σαντορίνη.
   Ο επίσημος στόχος ήταν ο αριθμός των Κινέζων τουριστών να φτάσει τους 500.000 το 2021.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 16. Μουσουλμάνοι προσεύχονται μαζικά σε ταράτσες στην Αθήνα.
  ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ.
  Την ώρα που η αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους σε εκκλησίες όπου πιστοί αναμένουν να προσκυνήσουν τον επιτάφιο και προσαγάγει ιερείς , οι μουσουλμάνοι προσεύχονται ανενόχλητοι σε ταράτσες στη Βαρβάκειο Αγορά δεν τους ενοχλεί κανείς.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...