Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ Ο «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΟΥΛΗΣ ΟΥΤΕ Η «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ, ΛΕΝΕ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ.



Ιερά οστά και κρανία σφαγιασθέντων Χίων, από τους Τούρκους,
κατά την Γενοκτονία του 1822...
Φυλάσσονται ευλαβικά στον Άγιο Μηνά και στην Νέα Μονή Χίου.


Δανία: Βρισίδια λαθρομετανάστη μουσουλμάνου εναντίον Δανού στην  Δανία - «Είστε σαν ζώα και θα εξοντωθείτε - Κάνουμε περισσότερα παιδιά». 

 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ;



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…
τιμάται η Γενοκτονία της Χίου! Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες
από τα «Απομνημονεύματα»
του Βαχίτ-πασά

Να ανακηρυχτεί Εθνική Εορτή

Με το π.δ. 105/2010 (ΦΕΚ Α’ 183/22.20.2010), καθιερώθηκε  η δεύτερη, μετά την Λαμπρή, Κυριακή ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον νομό Χίου, προς τιμήν των θυμάτων των σφαγών της Χίου το 1822. Οι εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες θα γίνονται στον Νομό Χίου, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό σε όλον τον Νομό από την 8η πρωινή μέχρι την δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση των δημόσιων κτηρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. Οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις θα τελούνται κατ’ έτος, εκ περιτροπής, σε έναν από τους τρεις τόπους όπου έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες σφαγές, δηλαδή στην Μονή του Αγίου Μηνά του Δήμου Αγίου Μηνά, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αναβάτου του Δήμου Ομηρούπολης και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μελανιούς του Δήμου Αμανής (άρθρα 1 και 2).
Στις  2 Απριλίου 1822 η επανάσταση που είχε αρχίσει στη Χίο πνίγεται στο αίμα, και η Χίος καταστρέφεται. Μετά την Γενοκτονία των Χίων, από τους 117.000 κατοίκους τότε της Χίου, επέζησαν επάνω στο Ιερό Νησί μόλις 1800. 21.000 διέφυγαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, 52.000 γυναικόπαιδα οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής και τουλάχιστον 42.000 Χιώτες σφαγιάστηκαν.
Οι σφαγές της Χίου συγκλόνισαν την Ευρώπη και ενίσχυσαν το ανερχόμενο φιλελληνικό κίνημα που βοήθησε στην τελικής απελευθέρωση της Ελλάδος. Η αιματοβαμμένη  Χίος κατάφερε να απελευθερωθεί μετά από 90 ολόκληρα χρόνια, το 1912.
Για την Γενοκτονία, και όχι Σφαγή, της Χίου, δεν έχει ακόμη σταθεί δυνατόν να δοθεί ολοκληρωτική αναπαράσταση. Ο διάσημος πίνακας του Ντελακρουά, που τόσο συγκίνησε την Ευρώπη, δεν αρκεί για να αποδοθεί η φρίκη.

Σε μια πρώτη απόπειρα αφύπνισης και ανάκτησης της συλλογικής μνήμης παραθέτουμε, σήμερα, 3.5.2020, 2η Κυριακή μετά την Λαμπρή, με αφορμή την καθιερωμένη επέτειο μνήμης, απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του ίδιου του Βαχήτ Πασά, τότε διοικητή της Χίου και υπεύθυνου για την Γενοκτονία, φρονώντας ότι είναι ώρα να δούμε επί τέλους την κοσμοθεωρία των γειτόνων μας:

«… Και για τούτο μόνο χαίρεται η ψυχή μου, εν μέρει, επειδή εξ αιτίας αυτών των περιστάσεων, πολλοί νέοι και νέες χριστιανικού αίματος, αφού έκαμαν περιτομή και ακολούθησαν τη λυτρωτική πίστη του Ισλάμ, πέτυχαν παντοτεινή συγχώρεση των αμαρτιών τους και ελευθερώθηκαν οι ψυχές τους από την αιώνια κόλαση που σίγουρα τους περίμενε, και όσο για τη συνείδησή μου , σχετικά με τις αμφιβολίες μου για τη συμμετοχή ή όχι των κατοίκων της Χίου στις επαναστατικές κινήσεις των Ελλήνων που ήλθαν απέξω, είμαι ήρεμος και δεν με τύπτει καθόλου, γιατί πολλές φορές είδα, μέσα στο ιερό βιβλίο του ιμάμη Σερχουσνή το σχετικό με τους κανόνες του δικαίου, ότι το κόψιμο ξύλου από το κόψιμο ανθρώπινου λάρυγγα διαφέρει, αλλά όχι στην περίπτωση χριστιανικού λάρυγγα, και παρακάτω στο ίδιο ιερό εδάφιο, ο σοφός νομομαθής ερμηνεύει ότι η εξολόθρευση ενός ανέντιμου χριστιανού αποστάτη ισοδυναμεί, για τον πιστό του Ισλάμ, με την πλήρη καταστροφή δέντρου ή χόρτου.
Εκτός αυτού, οι ιερές παραδόσεις μας αναφέρουν ότι πολλές φορές ο μεγάλος Προφήτης ήταν αποκλεισμένος από απίστους και έδινε εντολή, στο όνομα του Θεού, να πράττουν οι αφοσιωμένοι αρχηγοί, που βρίσκονταν κοντά του, αμέτρητα κακά εναντίον τους, και το γνωρίζουν αυτό όλοι οι νομομαθείς του Ισλάμ.
Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο ο αρχάγγελος Γαβριήλ κατέβασε από τον ουρανό το ιερό εδάφιο Πεν Νεσαρά, του Κορανίου, εκεί όπου ολοφάνερα ορίζεται στους πιστούς, αυτούς που εκτελούν τις εντολές του Θεού να καταστρέψουν τους Χριστιανούς που σηκώνουν όπλα και ότι η πράξη αυτή είναι και θεωρείται από το θεό, ως γκρέμισμα σπιτιού, που θα εγκυμονούσε κατόπιν κινδύνους, όταν θα γκρεμιζόταν πάνω στα κεφάλια των πιστών και πως η πράξη αυτή είναι τελικά πράξη αγαθή (Αμάλι Σαλιχά). Και η ανταμοιβή από τον ουρανό είναι ο κήπος του παραδείσου, που από κάτω τρέχουν γλυκά ρυάκια ποταμών από γάλα, εκεί όπου οι αφοσιωμένοι στο Θεό χριστιανομάχοι πρόκειται να δεχτούν την αιώνια αγαλλίαση (Χαλιδίνα φίχα).
Όλ’ αυτά και μερικά άλλα παρόμοια εδάφια , που οδηγούν στη σωτηρία, ευτυχώς τα είχα διαβάσει και τα φύλαγα στη μνήμη μου ως αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης. Και παρατηρώντας τη συμπεριφορά των κατοίκων της Χίου να μη διαφέρει καθόλου από τη συμπεριφορά εκείνων που πολιορκούσαν σε άλλους καιρούς το μεγάλο Προφήτη, γιατί και τούτοι εδώ δεν άφησαν άλλο καταφύγιο στους Οθωμανούς της Χίου, παρά μόνον το Κάστρο μέσα στο οποίο ζούμε τόσον καιρό περικυκλωμένοι από παντού, τι άλλο ήταν λοιπόν η συμπεριφορά τούτη παρά όμοια με τη συμπεριφορά των ομόθρησκων ξένων, σίγουρα όμως επαναστατών, που σχεδίαζαν να εξοντώσουν στον ίδιο τόπο τη δοθείσα από το Θεό ισλαμική κοινότητα; Δεν εδίστασα εξ αιτίας όλων αυτών, να διατάξω με τη δύναμη του μεγάλου Προφήτη, την εκτέλεση των αποτελεσματικών εκείνων μέτρων και να εφαρμόσω έτσι τις ιερές προσταγές και τους απαρασάλευτους «εις τους αιώνας των αιώνων» κανόνες των σοφών νομομαθών μας. Και είμαι ευτυχής αν μπόρεσα να εκτελέσω επακριβώς τις οδηγίες του Σερ ή Σερίφ της ιερής πίστης μας.
Τα αυτοκρατορικά στρατεύματα, όπως και τα διάφορα άλλα σώματα που έφτασαν από την Ανατολή με εθελοντές και γενίτσαρους μέχρι 7000, πλούτισαν με τη βοήθεια του Θεού από τη νόμιμη λαφυραγωγία της αφθονίας και του πλούτου των Χριστιανών, αρπάζοντας αμέτρητα λάφυρα κινητής περιουσίας, καθώς και σκλάβους και όμορφες σκλάβες, για να στολίσουν τα χαρέμια τους…» .

ΠΗΓΗ: «Απομνημονεύματα Πολιτικά του Βαχίτ Πασά», πρέσβεως εν Παρισίοις τω 1802, Ρεϊζ Εφέντη τω 1808 και Τοποτηρητού της Χίου τω 1822 εξ ανεκδότου τουρκικού ιδιοχειρογράφου, ελευθέρως μεταφρασθέντα και Σημειώσεσι Συνοδευθέντα υπό Δ.Ε.Δ., εν Ερμουπόλει Σύρου, τύποις Γ. Μελισταγούς Μακεδόνος, 1861.
Επανέκδοση: «Τα συμβάντα στη Χίο το 1822 από το χέρι του Βαχίτ Πασά, μεταφρασθέντα υπό Δ.Ε.Δ [ανιήλογλου]», επιμέλεια και απόδοση στη Νεοελληνική Νίκος Μήτσης, εκδ. άλφα πι, Χίος 2007, σσ 86-88.    

Συνειδητά χρησιμοποιούμε τον όρο Γενοκτονία, ο οποίος μόνος είναι ικανός να αποδώσει την πλήρη και καθολική εξαφάνιση του Χιακού Λαού και την απόλυτη ερήμωση της Νήσου. Χαρακτηριστικό είναι ότι πήρε δεκαετίες στους επιζήσαντες Χίους να ξανακατοικήσουν το νησί!!! Ο Κοραής στις 12.10.1822 καλεί τους συμπατριώτες του: «Ανακτήσετε, και καταστήσετε λαμπροτέραν την πατρικήν γην».  (Α. Κοραή, ΑΠΑΝΤΑ, «Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ).

Το 2010, μετά παρέλευση 188 ετών, καθιερώθηκε επί τέλους από την ελεύθερη Ελλάδα εορτή προς τιμήν των θυμάτων της Χιακής Γενοκτονίας. ΧΡΕΟΣ και ΚΑΘΗΚΟΝ έχει η Πατρίδα να καταστήσει την εορτή αυτή ΕΘΝΙΚΗ και όχι τοπική!!! Πεδίον δόξης λαμπρόν καταλείπεται στην Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει, ως οφείλει, εν όψει των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση!!! 



ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.5.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΧΙΟ, ΕΔΩ.





Στην Μυτιλήνη βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο Νότης Μηταράκης μαζί με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και άλλα στελέχη βρέθηκαν το πρωί στην Μόρια όπου είδαν από κοντά τους χώρους στους οποίους γίνεται η ιχνηλάτηση υπόπτων κρουσμάτων κορονοιου μεταξύ των μεταναστών.
Αμέσως μετά ο υπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του χώρου πρώτης ιατρικής αξιολόγησης που δημιουργήθηκε στην περίμετρο του εν λόγω κέντρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Μηταράκης πραγματοποιήσε σύσκεψη με τον Διοικητή του ΚΥΤ και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου του νησιού.

Πολίτες του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διασταύρωση της Μόριας με την Παναγιούδα.
Αντιπροσωπεία από τους πολίτες ζήτησε να μιλήσει στον υπουργό κάτι πού δεν τους επιτράπηκε και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές αλλά και σέ πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, καθώς οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία λήγουν αύριο το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι πολίτες που ήταν στη διασταύρωση Μόριας-Παναγιούδας προχώρησαν σε κατάληψη του παλιού Δημαρχείου Μυτιλήνης που βρίσκεται δίπλα στο χώρο της σύσκεψης απαιτώντας να δει τον υπουργό. Δύο εξ αυτών πήγαν στη σύσκεψη κι εκεί ο ένας εξ αυτών ήρθε σε ρήξη με τον διοικητή της Ασφάλειας και συνελήφθη για απείθεια!!!!
Οι πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι στο παλαιό δημαρχείο και απαιτούν την απελευθέρωσή του…





Δανία: Βρισίδια  λαθρομετανάστη μουσουλμάνου εναντίον Δανού στην  Δανία - «Είστε σαν ζώα και θα εξοντωθείτε - Κάνουμε περισσότερα παιδιά».
 
Μετανάστης στη Δανία υβρίζει πολύ άσχημα έναν ντόπιο, αποκαλύπτοντας ότι δεν επιθυμεί να ενσωματωθεί, αλλά να «εξοντώσει» τον γηγενή πληθυσμό.
Ο Rasmus Paludan, ένας Δανός πολιτικός, πήγε πρόσφατα σε μια διαδήλωση με μέλη του κόμματός του Stram Kurs (Hard Line) σε σχολείο στο Århus, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του κόμματος ηχογράφησαν βίντεο για το είδος της υποδοχής που έλαβαν από τους ντόπιους. Ένα βίντεο που ανεβάστηκε στο κανάλι του Rasmus Paludan στο YouTube δείχνει έναν γενειοφόρο, επιθετικό μετανάστη που φωνάζει σε έναν νεαρό Δανό άνδρα. Αν και είναι δύσκολο να διατυπωθούν όλες οι λέξεις, ο Kim Møller, αρθρογράφος στο πολιτικό blog Uriasposten, έχει μεταγράψει αυτό που ακούγεται στο βίντεο.
Ο αλλοδαπός λέει: «Έχουμε περισσότερα παιδιά. Εσείς κάνετε ένα ή δύο. Σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια θα υπάρχουν περισσότεροι μουσουλμάνοι από τους Δανούς σε αυτήν τη χώρα. … Οι Δανοί είναι πέντε εκατομμύρια, είσαι σχεδόν εξαφανισμένος . … Γ... τα ζώα, γι 'αυτό δεν κάνεις παιδιά…
Εσείς οι Δανοί θα εξοντωθείτε.. Είστε σαν ζώα… Δεν θα είμαι ποτέ Δανός, θέλω τη νοοτροπία μου και την παράδοσή μου, αλλά θα κολλήσω το δανικό διαβατήριό μου και το Δανικό Λαϊκό Κόμμα στον κ@@ μου, θα κάψω το δανικό διαβατήριό μου… Δεν θα ενσωματωθούμε, θα συνεχίσουμε να γ..... την κοινωνία σας ... Ρ@@ το...."
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες την Κυριακή του Πάσχα, την πιο ιερή ημέρα για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, μια δανική εκκλησία παραμορφώθηκε με αραβικά γκράφιτι που έγραφαν: «Κατακτούμε τη Δανία. Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ».
Τέτοια φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα, τόσο με βεβηλώσεις εκκλησιών κοντά σε κέντρα αλλοδαπών, όσο και με επιθετικές και εγκληματικές συμπεριφορές από αλλοδαπούς απέναντι στους Έλληνες πολίτες.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

  1. Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Χίο. ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ; Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΓΛΑΡΑ ΜΑΤΙΑ.
    Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν πριν από λίγο υπερπτήσεις πάνω από τη Χίο και τις Οινούσσες, συνεχίζοντας την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.
    ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΜΑΪΟΥ 2020, ΣΤΙΣ 14:57, ΖΕΥΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΑ 27.000 ΠΟΔΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14:58, ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΑΝΩΘΕΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΚΡΟΥ Ν.ΧΙΟΥ ΣΤΑ 24.000 ΠΟΔΙΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...