Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΕΙΔΗΣΗ

Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΟΥΚΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΜΕ  ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ», ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
«Δεν μπορείτε να κάνετε δημοσιεύσεις ή σχόλια για 24 ώρες  στο  Facebook
Αυτό συμβαίνει επειδή 2 από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας δεν ακολουθούσαν τους Όρους της κοινότητας.
3 Ιουλίου  2020  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους
Σχετικά με το σχόλιό σας.  Σήμερα στις 6:40 π.μ.
Αυτόχθονες Έλληνες
Ο προδότης Τσίπρας και η συμμορία του γνωρίζουν καλά σε ποιο σημείο βρίσκεται η καρδιά της Ελλάδος. Γνωρίζουν πού πονάει ιδιαίτερα η πατρίδα. Έτσι χτύπησαν αριστοτεχνικά και θανατηφόρα στην καρδιά του Έθνους, στην Μακεδονία, στο σημείο εκείνο που πιστεύουν οι προδότες ότι, με ένα καίριο χτύπημα, θα σκοτώσουν την Ελλάδα, την χώρα, την ιδέα που μισούν περισσότερο από όλα στην άθλια ζωή τους. Οι κομμουνιστές του Τσίπρα παρέδωσαν τον Ιούνιο του 2018 το όνομα και την ψυχή της Μακεδονίας μας στους βουλγάρους και το έκαναν με χαιρεκακία και σαδιστική ικανοποίηση, ανάλογης εκείνης, όταν έσφαζαν με κονσερβοκούτια ανήμπορους Έλληνες. Αρκεί να πρόσεχε κανείς τα γυαλισμένα από μίσος και σαδισμό μάτια του Τσίπρα και του Κοτζιά, όταν υπέγραφαν την συμφωνία με τους βουλγάρους στις Πρέσπες. Κυριολεκτικά ήταν αφιονισμένοι, εισέπνεαν, ρουφούσαν, απολάμβαναν τον σαδισμό εναντίον της φτωχής πατρίδας μας. Όλη η βρωμερή μορφή τους, όλο το προσωπείο τους εξέπεμπε μίσος και κακία στο στυλ «βρωμοέλληνες, επιτέλους σας την φέραμε. Πετάξαμε την Μακεδονία σας στα σκυλιά».  Ζ.Π.
5 Ιουνίου  2020  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους.
 Σχετικά με το σχόλιό σας    5 Ιουνίου στις 11:39 π.μ.
Αυτόχθονες Έλληνες
ΠΡΟΤΑΣΗ: «Να αφήσουμε περάσματα στον φράκτη στον Έβρο, για να περνούν περισσότεροι Αφγανοί και Πακιστανοί, όπως πρότεινε ο Σύριζα , γιατί είναι απάνθρωπο να περιμένουμε από έναν και μοναδικό Αφγανό , να βιάσει μόνος του, όλα τα Ελληνόπουλα.
Θα το μάθει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους «πρόσφυγες», και θα μας κατηγορήσει ότι βασανίζουμε τους βιαστές Πακιστανούς.
Μας παρηγορεί η ιδέα ότι το Υπουργείο Παιδείας της Κεραμέως θα συνεχίσει να διδάσκει τα Ελληνόπουλα (παιδιά του Δημοτικού) σεξουαλική επιμόρφωση για το ... πέος».  Ζ.Π.

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΕΙΝΑΣ...Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης  Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με την εφετινή εσοδεία του σιταριού στην Ελλάδα.

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020


Η Ρωσία περιορίζει σημαντικά τις εξαγωγές σιτηρών.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Οι πρώτες αναταράξεις λόγω κορωνοϊού στην παγκόσμια διατροφική αλυσίδα αρχίζουν να διαφαίνονται αφού η Ρωσία ήδη ξεκίνησε τους περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών.
Η ρωσική κυβέρνηση έχει εισαγάγει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών. Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναφέρονται στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας ενώ τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.
Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται ότι αυτό θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.
Στο νέο νόμο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι σημαντικά για την εθνική αγορά και επομένως, σε μια επιδημία όπως αυτή, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τις προμήθειες τους και να αποφύγουν τις αυξανόμενες τιμές, όπως σημειώνεται.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Ρωσία εξάγει 43,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, από τα οποία τα 35 εκατομμύρια τόνοι είναι σιτάρι. Τώρα αυτή η ποσότητα θα μειωθεί σημαντικά.
Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εμπόριο με τις χώρες Καζακστάν και Λευκορωσία, με τις οποίες η Ρωσία έχει τελωνειακή ένωση αναφέρει το echedoros
Ζ.Π.


 

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020


Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΕΙΝΑΣ...

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης
Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με την εφετινή εσοδεία του σιταριού στην Ελλάδα.
Κάτι το οποίο αν μελετηθεί προσεκτικά θα βγει το συμπέρασμα ότι.... κάποιοι οδηγούν την Ελλάδα στην πείνα, ή προτού αρχίσει η Ελλάς να πεινά, θα προηγηθούν απίστευτες για την ώρα αυξήσεις των τιμών των τροφίμων έως του να εξαφανισθούν τα τρόφιμα από τα ράφια των υπεραγορών (σούπερ-μάρκετ), κατάσταση που οδηγεί στο πλιάτσικο. Αλλά είναι και το άλλο, το πιο σατανικό. Θα υπάρχουν προϊόντα, αλλά θα μπορούν να τα αγοράσουν λίγοι. Τι να το κάνεις να υπάρχουν προϊόντα στα ράφια όταν οι πλείστοι δεν θα μπορούν να τα αγοράσουν; Κάποιοι «μεγάλοι» κάτι γνωρίζουν και μας το κρύβουν.

Ας δούμε τι συνέβη ή και συμβαίνει τώρα, σχετικά με το σιτάρι.
Κάθε χρόνο οι τιμές του σιταριού που επωλείτο από τον παραγωγό απ’ ευθείας από το χωράφι του στους εμπόρους ήταν περίπου σταθερές κατά τα τελευταία χρόνια. Το σιτάρι επωλείτο 17-18 λεπτά το κιλό. Αν και οι αρχικές τιμές δεν ήταν και τόσο ελκυστικές για τους παραγωγούς, πολλοί αναγκαζόντουσαν να το πουλήσουν λόγω χρεών, ανάγκης χρημάτων ή ελλείψει αποθηκευτικών χώρων. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, το αποθήκευαν για το πουλήσουν κατά το τέλους του χρόνου όταν η τιμή μπορούσε να αγγίξει την μεγαλύτερη τιμή, τα 25 λεπτά το κιλό, αν και αυτό συνέβαινε σπανίως, με την ανώτερη τιμή να κυμαίνεται συνήθως στα 22 λεπτά το κιλό.
Εφέτος συνέβη κάτι παράδοξο το οποίο έχει και περίεργα σημεία. Οι έμποροι αγόραζαν το σιτάρι από το χωράφι με 25 λεπτά το κιλό, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασε και τα 27 λεπτά το κιλό! Δηλαδή οι έμποροι αγόραζαν κατά 40% – 50% περίπου, πιο ακριβό εφέτος το σιτάρι από τον παραγωγό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Επίσης, μεγάλες ποσότητες από το συλλεγόμενο εφέτος σιτάρι επρόκειτο να εξαχθεί στην Ευρώπη και κυρίως στην Ιταλία. Όπως με πληροφόρησε ο γεωπόνος Κ.Σ. που δραστηριοποιείται στον σιτοβολώνα στης Ελλάδος, στην Θεσσαλική πεδιάδα, μεγάλες ποσότητες σιτηρών επρόκειτο να εξαχθούν άμεσα στην Ιταλία. Λες και εμάς μας περισσεύει! Κάτι πάει επικίνδυνα στραβά στην χώρα μας.
Η εφετινή παραδοξότητα της εμπορίας του σίτου είναι πολύ ύποπτη. Και υπάρχει παραδοξότητα δια τους εξής λόγους:
1. Πως είναι δυνατόν οι έμποροι σιτηρών να πληρώνουν ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, χωρίς κανείς να τους πιέσει, 40-50% πιο ακριβά το σιτάρι στους τελείως ανοργάνωτους και αδύναμους παραγωγούς από την στιγμή που γνωρίζουν ότι οι γεωργοί έχουν ανάγκη χρημάτων, τα χρέη τρέχουν και οι υποχρεώσεις τους δυσκόλως καλύπτονται, και θα μπορούσαν να τους εκμεταλλευθούν; Θα μπορούσαν άνετα, στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας σε μία δημοκρατική χώρα κλπ, κλπ, να δώσουν, στην καλύτερη περίπτωση, τις ίδιες τιμές με τις περυσινές διότι, γνωρίζουν πολύ καλά, μέσα από πληροφορίες μέσω των Τραπεζών, ότι οι αγρότες είναι αδύναμοι οικονομικώς και ουδεμία δύναμη διαπραγμάτευσης έχουν.
2. Όταν πληρώνεις από μόνος σου, ως έμπορος, τόσο καλά δεν σημαίνει ότι έγινες φιλάνθρωπος, αλλά σημαίνει ότι ΕΣΥ «καίγεσαι» για το προϊόν διότι προσδοκείς στο μέλλον ν’ αυξήσεις τα κέρδη σου με την λογική ότι όσο περισσότερο προϊόν έχεις, τόσο πιο πολλά θα κερδίσεις σε μια αγορά που εκτιμάς ότι θα έχει πολύ μεγάλη άνοδο των τιμών.
3. Ποιός είναι ο σκοπός των μεγαλεμπόρων, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, που προσέφεραν τόσο δελεαστικές τιμές εφέτος; Τι εκ των προτέρων γνωρίζουν; Ή, τι μας ετοιμάζουν; Και εν πάση περιπτώσει όταν η τιμή στην αρχή της περιόδου είναι ανώτερη από την κατά σειρά ετών ανώτατη, πόσο θα διαμορφωθεί η τιμή του σίτου τον χειμώνα; Κάτι συμβαίνει!
4. Τι οδηγίες έδωσαν οι παγκοσμιοποιητές, που συντονίζουν το κάθε τι στον πλανήτη, στις πολυεθνικές τροφίμων για την Ελλάδα, την οποία οδηγούν στον όλεθρο; Διότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.
Απ’ όλα τα’ ανωτέρω το πλέον σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την αύξηση των τιμών του σίτου, είναι ότι έπρεπε οι γεωργοί να ΜΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ εφέτος σιτάρι για τον χειμώνα. Θέλουν όλο το σιτάρι της Ελλάδος, τώρα. Θέλουν να το πάρουν όλο τώρα, ώστε ακόμη και η ελληνική επαρχία, στερούμενη αποθεμάτων, να πεινάσει, αλλά και να μην μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις. Θέλουν όλοι οι Έλληνες να είμαστε εξαρτώμενοι χωρίς εναλλακτικές λύσεις.
Μετά απ’ αυτά είναι βεβαία η μεγάλη αύξηση των τιμών των τροφίμων που θ’ αρχίσει από το φθινόπωρο και θα γίνει ανεξέλεγκτη όταν θα χαθεί, φυσικά ή τεχνητά, κάθε απόθεμα. Προμηνύεται γενναία αύξηση της τιμής των προϊόντων σίτου άρα και όλων των τροφίμων. Ήδη άρχισαν οι τιμές των τροφίμων ν’ αυξάνονται καίτοι υπάρχει αυτή την περίοδο πληθώρα προϊόντων αλλά λίγοι πελάτες, λιγότεροι από κάθε άλλη φορά λόγω ελλείψεως τουριστών, κάτι που δεν συνάδει με τον νόμο της «προσφοράς και ζήτησης»!
Πρέπει οι αρμόδιοι της Κυβερνήσεως να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να προληφθεί η πείνα στην χώρα. Μια πείνα η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την πείνα που προέκυψε την δεκαετία του 1940 κατά την κατοχή από τους Γερμανούς και εξ αιτίας των ξενοκίνητων κομμουνιστών αργότερα. Τότε, 5-6 εκατομμύρια που ζούσαν στην επαρχία, έπρεπε να ταΐσουν τους εαυτούς τους και άλλα 3 εκατομμύρια που ήταν στις πόλεις. Τώρα, 1-2 εκατομμύρια πρέπει να ταΐσουν τους εαυτούς τους, που αμφιβάλλω ότι μπορούν να το κάνουν διότι δεν κρατάνε αποθέματα όπως παλιά, και καμιά 10αριά εκατομμύρια που ζουν στις πόλεις, συν τους εισβολείς, μετανάστες, «επενδυτές», κλπ.
Πρέπει να πουν την αλήθεια για την επάρκεια του σιταριού στην Ελλάδα, που να μην στηρίζεται βεβαίως σε προσδοκίες εισαγωγών. Αλλιώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα! Η Ελλάς είναι αντιμέτωπη με έλλειψη σιταριού διότι κατά τα τελευταία χρόνια μειώνονται ραγδαία οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραγωγής σιτηρών.
Τρεις είναι οι αιτίες μειώσεως των εκτάσεων αυτών.
1. Η αγρανάπαυση. Η Ε.Ε. επιδοτεί τους γεωργούς να μην παράγουν και τα χωράφια τους ν’ αναπαύονται. Τα χωράφια αναπαύονται και η Ελλάς εξαρτάται από τις εισαγωγές τροφίμων. Και όμως, παλαιότερα η Ελλάς είχε αυτάρκεια!
2. Οι δενδροκαλλιέργειες. Σε πολλά χωράφια έχουν φυτευθεί δένδρα. Αυτό γίνεται λόγω του ότι προσπαθούν οι γεωργοί ν’ αυξήσουν τα έσοδά τους. Αλλά τα δένδρα δεν μας δίνουν τροφή πρώτης ανάγκης.
3. Τα φωτοβολταϊκά. Η μάστιγα των φωτοβολταϊκών πάρκων που αναπτύσσονται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις!!! Αυτές οι εκτάσεις σε λίγα χρόνια θ’ αχρηστευθούν προς καλλιέργεια απ’ ότι ισχυρίζονται κάποιοι γνώστες, λόγω του τρόπου λειτουργίας του πυριτίου στα πάνελ. Ενώ η Ελλάς, ως ορεινή χώρα, έχει ανάγκη τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εν τούτοις αντί να τοποθετούν τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε βουνά στα οποία δεν φυτρώνει τίποτα, τα τοποθετούν σε εκτάσεις παραγωγής βασικών τροφίμων! Εγκληματικά απαράδεκτο!
Το σιτάρι και τα παράγωγά του, ως βασικά προϊόντα διατροφής θα συμπαρασύρουν σε αυξήσεις και πολλά άλλα είδη διατροφής εθνικώς και διεθνώς από τώρα, ώστε παραμονεύει ο κίνδυνος να μην βρίσκει η Ελλάς σιτάρι για εισαγωγή ώστε να μπορέσουν να τραφούν οι αυτόχθονες και οι απρόσκλητοι ετερόχθονες. Η Ελλάς κινδυνεύει να πεινάσει διότι εξάγει το σιτάρι της ενώ κάποιες άλλες χώρες έχουν ήδη αρχίσει τις συζητήσεις περί του να απαγορεύσουν τις εξαγωγές σιτηρών (Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία). Αρκετές χώρες έχουν αρχίσει ήδη την απαγόρευση εξαγωγών διαφόρων αγροτικών προϊόντων, π.χ. ρύζι το Βιετνάμ, ηλιέλαιο η Σερβία, κλπ.
Στην μακαρία Ελλάδα της μεταπολιτεύσεως ουδείς ανησυχεί. Στα δύσκολα που έρχονται θα βάλουν το πολύ-πολύ τον Άδων(α)ι να «πετάξει» καμία δήλωση κρότου-λάμψης του στυλ «έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία» η οποία θ’ αναλύεται επί ημέρες από την τηλεόραση και θα νομίζει ο πολιτικός κόσμος ότι έπεισε τους Έλληνες ότι είναι ανεύθυνος. Αλλά η πείνα είναι κακός σύμβουλος και τότε…
Πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα πρόληψης πείνας. Εδώ επικρατεί άκρα του τάφου αδράνεια, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει με τα βασικά τρόφιμα.
Χρήστος Μαντζιάρης πηγή
 
Παρασκευή 10 Απριλίου 2020,

Απειλείται η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών; LIBERAL

Γιάννης Μαντζίκος
 Η είδηση ότι η Ρουμανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στην ΕΕ διέκοψε τις εξαγωγές σιτηρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ήρθε να προστεθεί στις ανησυχίες για ανεπάρκεια σε βασικά αγαθά, πρόβλημα στην διατροφική αλυσίδα και πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων.
Παρότι, οι ειδικοί χαρακτήρισαν την κίνηση της Ρουμανίας «συμβολική», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας για την Ευρώπη, οι φόβοι παραμένουν.
Oι καραντίνες, το κλείσιμο των συνόρων και οι «αγορές πανικού» στις οποίες επιδίδονται μεμονωμένα κράτη ή μεγάλες επιχειρήσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων επιδεινώνουν την κατάσταση.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, oι παγκόσμιοι διακινητές σιτηρών αντιμετωπίζουν επίσης εμπόδια στον τομέα της μετακίνησης και αφετέρου υπάρχουν χώρες που εφαρμόζουν εξαγωγικούς περιορισμούς. Ανάμεσα σε αυτές είναι το Βιετνάμ, το οποίο έχει περιορίσει τις εξαγωγές ρυζιού και η Ρωσία, η οποία έχει σταματήσει τις εξαγωγές μεταποιημένων σιτηρών. Το Καζακστάν έχει επίσης αναστείλει τις εξαγωγές αλεύρου σίτου, φαγόπυρου, ζάχαρης, ηλιελαίου και ορισμένων λαχανικών. Επιπρόσθετα, Κίνα και Ινδία προχώρησαν σε μαζικές αγορές, σε μια προσπάθεια να φτιάξουν απόθεμα, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για χώρες που δεν συνηθίζουν να προμηθεύουν άλλες με σιτηρά.
Παρόλα αυτά, η επάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι και το στάρι, μοιάζει, βάσει των παγκόσμιων αποθεμάτων, εξασφαλισμένη.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC) το οποίο βέβαια επιφυλάσσεται για τη συνέχεια, εξηγώντας πως οι εκτιμήσεις ενδέχεται να αλλάξουν μετά το πέρας της κρίσης. Έτσι, το IGC άφησε αμετάβλητη την εκτίμησή του του για τα αποθέματα σιταριού αυτής της περιόδου, παρά την αύξηση της ζήτησης των καταναλωτών.«Επειδή οι αγρότες θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις φυτεύσεις όπως είχε προγραμματιστεί, η επερχόμενη συγκομιδή θα αυξήσει μάλιστα τα αποθέματα κατά περίπου 3% σε ρεκόρ 283 εκατ. τόνων την επόμενη σεζόν» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.
«Ορισμένα εμπορεύματα είδαν μια απότομη ανάκαμψη στη ζήτηση, ειδικά για το ρύζι και τα τρόφιμα με βάση το σιτάρι», δήλωσε το συμβούλιο στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Αλλά «οι ασθενείς οικονομικές συνθήκες θα μπορούσαν να περιορίσουν τη χρήση μακροπρόθεσμα, ειδικά για τα βιομηχανικά προϊόντα», υπογράμμισε.
Την παραπάνω εκτίμηση επιβεβαιώνει και ο Αμπντελρεζά Αμπασιάν εκ των κορυφαίων αναλυτών και οικονομολόγων του αρμόδιου οργανισμού του ΟΗΕ καλώντας τους ηγέτες, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα να επιδείξουν σύνεση και μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της κατάστασης.
Τέλος, ο Οργανισμός αναφέρει ότι οι παγκόσμιες αγορές τροφίμων παρουσιάζονται για την ώρα ισορροπημένες, ωστόσο σημειώνει την αναταραχή που έχει προκληθεί «στην περίπτωση των logistics, στη διακίνηση, καθώς και τις επιπτώσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας», συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ως αποτέλεσμα των παραπάνω αναμένεται να ενταθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο.
«Δεδομένης την πολυπλοκότητας της αλυσίδας αξίας των τροφίμων και της σημασίας του εμπορίου και των μεταφορών, ο κλάδος μπορεί, τελικά, να καταστεί εξαιρετικά ευάλωτος» προειδοποιεί ο Οργανισμός.

 

10 04 2020   AGRO 24.
Η Ρουμανία απαγορεύει εξαγωγές σιτηρών και άλλων αγροτικών προϊόντων

Η Ρουμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιτηρών, αλεύρων, ζάχαρης και άλλων αγροτικών προϊόντων διατροφής εν μέσω κορωνοϊού και κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19.
Το σιτάρι, το κριθάρι, η βρώμη, το καλαμπόκι, το ρύζι, το αλεύρι σίτου, η σόγια, το ηλιέλαιο, το σπορέλαιο, η ζάχαρη και ορισμένα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής υπόκεινται σε αυτό το μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από την ρουμανική κυβέρνηση.
Οι διαδικασίες εξαγωγής αυτών των γεωργικών προϊόντων διατροφής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου στρατιωτικού διατάγματος, αναστέλλονται κατά την περίοδο έκτακτης ανάγκης.
Οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις των εισηγμένων γεωργικών προϊόντων διατροφής μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν το κράτος μέλος αποδείξει ότι τα αγορασθέντα προϊόντα προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση ή για κοινοτική κατανάλωση και όχι για εξαγωγή, σύμφωνα με το ίδιο διάταγμα.
Εν τω μεταξύ, οι (λαϊκές) αγορές των αγροτών στη Ρουμανία θα παραμείνουν ανοικτές κατά την περίοδο αυτή. Ωστόσο, οι αγρότες χρειάζονται πιστοποιητικά γεωργικών παραγωγών, για να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε αυτές τις αγορές και πρέπει να σέβονται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19.
Η Ρωσία μειώνει δραστικά τις εξαγωγές σιτηρών – Φόβοι για την παγκόσμια αγορά τροφίμων
Δραστικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών επιβάλει η Ρωσία καθώς επιδιώκει εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού να διαφυλάξει τα αποθέματά της.
Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, η κυβέρνηση Πούτιν έχει επιβάλει ποσόστωση στις εξαγωγές σίτου, καλαμποκιού, κριθαριού και σίκαλης.
Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας και τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.
Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται πως αυτή η ενέργεια θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.
Η Ρουμανία διέκοψε τις εξαγωγές σιτηρών λόγω του κορονοϊού
10/04/2020   ΑγροΤύπος
Με προοπτικές ανόδου οι τιμές στα ντόπια σιτηρά πριν τα αλώνια στην Ελλάδα, αρκεί να μαζευτεί και η σοδειά.
Με προοπτικές ανόδου οι τιμές στα ντόπια σιτηρά πριν τα αλώνια στην Ελλάδα, αρκεί να μαζευτεί και η σοδειά.
Όπως μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ρουμανία στις 10 Απριλίου διέκοψε τις εξαγωγές σιτηρών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με διάταγμα της κυβέρνησης. Ωστόσο η απαγόρευση φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να ισχύει μόνο για χώρες εκτός ΕΕ και έως ότου διαρκέσει η κρίση με τον κορονοϊό.
Σημειωτέον ότι άνω των 2,2 δις ευρώ ήταν η αξία των σιτηρών (περισσότερους από 12 εκατομμύρια τόνους) που εξήγαγε η Ρουμανία στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες το 2018. Ως αποτέλεσμα, οι εξαγωγές σιτηρών το 2018 ήταν αυξημένες κατά περίπου ένα τόνο έναντι του 2017, ενώ οι κυριότεροι εξαγωγικοί προορισμοί για το περασμένο έτος ήταν η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Γερμανία και η Λιβύη. Το 2018, οι εισαγωγές σιτηρών διαμορφώθηκαν σε 1,4 εκατομμύρια τόνους, αξίας 320 εκατομμυρίων ευρώ. Βασικές χώρες που τροφοδότησαν τις εισαγωγές ήταν η Βουλγαρία και η Ουγγαρία.
Προσδοκίες για καλές τιμές στα αλώνια γεννούν στους παραγωγούς οι εξελίξεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και από την Στατιστική Υπηρεσία της Ρουμανίας, η αχανής αυτής χώρα που εξάγει προϊόντα και στην Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση, στο σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ, στην παραγωγή σιτηρών το 2018.
Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, ο κ. Αντώνης Ρεντζιάς, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας Λάρισας δήλωσε στον ΑγροΤύπο, ότι τέτοιες απαγορεύσεις είναι θετικές για τους Έλληνες παραγωγούς, από την άποψη ότι μπορεί να πάνε πάνω οι τιμές. Ωστόσο υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι το αλώνισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτα θα πρέπει να μαζευτεί η σοδειά και μετά θα γίνει ταμείο. Βέβαια, όπως καταλήγει, οι προοπτικές φέτος είναι θετικές για τον Έλληνα παραγωγό.
Μπίκας ΑλέξανδροςΚοροναϊός : Η Ρωσία μειώνει δραστικά τις εξαγωγές σιτηρών – Φόβοι για την παγκόσμια αγορά τροφίμων

Δραστικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών επιβάλει η Ρωσία καθώς επιδιώκει εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού να διαφυλάξει τις προμήθειές της.

TANEA  
Δραστικούς περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών επιβάλει η Ρωσία καθώς επιδιώκει εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού να διαφυλάξει τις προμήθειές της.

Ποσοστώσεις

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, η κυβέρνηση Πούτιν έχει επιβάλει ποσόστωση στις εξαγωγές σιτηρών.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναφέρονται στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας και τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.
Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται πως αυτή η ενέργεια θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Σημαντική μείωση

Στον νέο νόμο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι σημαντικά για την εθνική αγορά και επομένως, σε μια επιδημία όπως αυτή, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τις προμήθειές τους και να αποφύγουν τις αυξανόμενες τιμές.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Ρωσία εξάγει 43,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, από τα οποία τα 35 εκατομμύρια τόνοι είναι σιτάρι. Τώρα αυτή η ποσότητα θα μειωθεί σημαντικά.
Οι περιορισμοί στο εμπόριο δεν περιλαμβάνουν το Καζακστάν και τη Λευκορωσία, χώρες με τις οποίες η Ρωσία έχει τελωνειακή ένωση.
Πηγή: echedoros-a.gr

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

29 σχόλια :

 1. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΟΥΚΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ», ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
  «Δεν μπορείτε να κάνετε δημοσιεύσεις ή σχόλια για 24 ώρες
  Αυτό συμβαίνει επειδή 2 από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας δεν ακολουθούσαν τους Όρους της κοινότητας.
  3 Ιουλ
  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους
  5 Ιουν
  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους».
  Α.

  Σχετικά με το σχόλιό σας
  5 Ιουνίου στις 11:39 π.μ.
  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους

  Αυτόχθονες Έλληνες
  ΠΡΟΤΑΣΗ: «Να αφήσουμε περάσματα στον φράκτη στον Έβρο, για να περνούν περισσότεροι Αφγανοί και Πακιστανοί, όπως πρότεινε ο Σύριζα , γιατί είναι απάνθρωπο να περιμένουμε από έναν και μοναδικό Αφγανό , να βιάσει μόνος του, όλα τα Ελληνόπουλα.
  Θα το μάθει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους «πρόσφυγες», και θα μας κατηγορήσει ότι βασανίζουμε τους βιαστές Πακιστανούς.
  Μας παρηγορεί η ιδέα ότι το Υπουργείο Παιδείας της Κεραμέως θα συνεχίσει να διδάσκει τα Ελληνόπουλα (παιδιά του Δημοτικού) σεξουαλική επιμόρφωση για το ... πέος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΟΥΚΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ».
   «Δεν μπορείτε να κάνετε δημοσιεύσεις ή σχόλια για 24 ώρες
   Αυτό συμβαίνει επειδή 2 από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας δεν ακολουθούσαν τους Όρους της κοινότητας.
   3 Ιουλ
   Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους
   5 Ιουν
   Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους».

   Β.
   Σχετικά με το σχόλιό σας
   Σήμερα στις 6:40 π.μ.
   Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους

   Αυτόχθονες Έλληνες
   Ο προδότης Τσίπρας και η συμμορία του γνωρίζουν καλά σε ποιο σημείο βρίσκεται η καρδιά της Ελλάδος. Γνωρίζουν πού πονάει ιδιαίτερα η πατρίδα. Έτσι χτύπησαν αριστοτεχνικά και θανατηφόρα στην καρδιά του Έθνους, στην Μακεδονία, στο σημείο εκείνο που πιστεύουν οι προδότες ότι, με ένα καίριο χτύπημα, θα σκοτώσουν την Ελλάδα, την χώρα, την ιδέα που μισούν περισσότερο από όλα στην άθλια ζωή τους. Οι κομμουνιστές του Τσίπρα παρέδωσαν τον Ιούνιο του 2018 το όνομα και την ψυχή της Μακεδονίας μας στους βουλγάρους και το έκαναν με χαιρεκακία και σαδιστική ικανοποίηση, ανάλογης εκείνης, όταν έσφαζαν με κονσερβοκούτια ανήμπορους Έλληνες. Αρκεί να πρόσεχε κανείς τα γυαλισμένα από μίσος και σαδισμό μάτια του Τσίπρα και του Κοτζιά, όταν υπέγραφαν την συμφωνία με τους βουλγάρους στις Πρέσπες. Κυριολεκτικά ήταν αφιονισμένοι, εισέπνεαν, ρουφούσαν, απολάμβαναν τον σαδισμό εναντίον της φτωχής πατρίδας μας. Όλη η βρωμερή μορφή τους, όλο το προσωπείο τους εξέπεμπε μίσος και κακία στο στυλ «βρωμοέλληνες, επιτέλους σας την φέραμε. Πετάξαμε την Μακεδονία σας στα σκυλιά».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ξεκινάει η παραγωγή του τουφεκιού ΑΚ-103 Kalashnikov στην Αρμενία. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟΥΦΕΚΙ.
  Η Αρμενία από τον Ιούλιο αρχίζει την παραγωγή των αυτομάτων όπλων «Καλάσνικοφ» τύπου ΑΚ-103, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας.
  Η συμφωνία υπεγράφη στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους και η άδεια παραγωγής ισχύει για 10 χρόνια για την παραγωγή 50.000 αυτομάτων όπλων.
  Η παραγωγή των αυτομάτων προγραμματίζεται να αρχίσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ενώ η συναρμολόγηση θα πραγματοποιείται με εξαρτήματα τα οποία θα στέλνονται από τη Ρωσία.
  Στη Ρωσία τα αυτόματα Καλάσνικοφ κατασκευάζονται από τον όμιλο Καλάσνικοφ, ο εκπρόσωπος του οποίου απέφυγε να σχολιάσει την είδηση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η σβάστικα και η σχέση της με τη Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία: Υπάρχει ακόμα ως έμβλημά της.
  Όταν οι επισκέπτες, ιδιαίτερα οι ξένοι, μπαίνουν στο υπόστεγο του μουσείου της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας και βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αεροσκάφος στολισμένο με σβάστικες συχνά εκπλήσσονται.
  Αν και το έμβλημα αφαιρέθηκε από τα αεροσκάφη το 2017, είναι αρκετά εύκολο να βρεις σβάστικες σε αντικείμενα που σχετίζονται με τη Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία. Εξάλλου, η μπλε εκδοχή του γεωμετρικού σχήματος χιλιάδων ετών, πριν χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, «συντροφεύει» τη Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία ήδη από το 1918.
  Ήταν τότε που ο Σουηδός Κόμης Έρικ Φον Ρόζεν το χρησιμοποίησε σε ένα αεροπλάνο που δωρήθηκε στη Φιλανδική Πολεμική Αεροπορία, η οποία ήταν ακόμα στα σπάργανα. Παρέμεινε, μάλιστα, στα στρατιωτικά αεροσκάφη της χώρας μέχρι το 1945, οπότε και αποσύρθηκε και πλέον εκτίθεται στο μουσείο.
  «Έχοντας γίνει το σύμβολο του Φον Ρόζεν και το πρώτο εθνικό διακριτικό των φινλανδικών στρατιωτικών αεροσκαφών η σβάστικα παραμένει μέρος των σημάτων και των εμβλημάτων της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και σε μερικές διακοσμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας», παραδέχθηκε εκπρόσωπος της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας.
  Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε το εν λόγω σύμβολο δεν συνοδεύει πλέον τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται, καθώς: «Θεωρήθηκε ανέφικτο να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το παλιό έμβλημα της μονάδας Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας, δηλαδή μια σβάστικα με ένα ζευγάρι φτερά, καθώς προκάλεσε παρεξηγήσεις από καιρό σε καιρό, ειδικά στο εξωτερικό».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυστρία: Ζητούν ενίσχυση των νοσοκομείων για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο.
  Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αυστρίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του κορωνoϊού στη χώρα και το Ιατρικό Επιμελητήριο της Βιέννης κάλεσε σήμερα τους αρμόδιους της πόλης και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να θωρακίσουν τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος μολύνσεων το φθινόπωρο.
  Αυτή την στιγμή οι Βιεννέζοι παίρνουν ανάλαφρα την υπόθεση του κορωνοϊού, και κυρίως η στάση τους απέναντι στην χρήση προστατευτικής μάσκας είναι σαφώς ιδιαίτερα χαλαρή, επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου Βιέννης Βόλφγκανγκ Βάισμιουλερ.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά που σήμερα έχουν περιορισμένες επιδράσεις θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις το φθινόπωρο, όταν οι άνθρωποι θα βρίσκονται περισσότερο σε κλειστούς χώρους. “Και ως εκ τούτου θα πρέπει ήδη από τώρα να αρχίσουμε να εξοπλίζουμε επαρκώς τα νοσοκομεία”, και πέρα από αυτή την φροντίδα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη δράση και από πλευράς πόλης και Ένωσης Υγείας της Βιέννης, τόνισε.
  Κατά την άποψη του, ο πρώτος γύρος της πανδημίας αντιμετωπίστηκε μεν καλά στη Βιέννη, αλλά ο δεύτερος γύρος θα μπορούσε να είναι σημαντικά πιο δύσκολος, συμπίπτοντας με το ετήσιο κύμα γρίπης, ενώ ο ίδιος υπενθύμισε ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις για περισσότερο προσωπικό.
  “Θα χρειαστούμε επειγόντως το φθινόπωρο τις 250 επιπλέον θέσεις στα βιεννέζικα νοσοκομεία για τις οποίες υπήρξαν υποσχέσεις στις αρχές του χρόνου, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για επάρκεια φαρμάκων και προστατευτικού εξοπλισμού” ανέφερε χαρακτηριστικά.
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΛΛΗΝΑΣ στην Γερμανία ανέπτυξε ένα νέο πανίσχυρο μικροσκόπιο Ακραίας Φωτονικής.
  Χάρη σε ένα νέο πολύ ισχυρό μικροσκόπιο οι επιστήμονες πέτυχαν την πρώτη πραγματική φωτογράφιση των ηλεκτρονίων μέσα σε στερεά σώματα.
  Η τεχνική, που είναι εντελώς νέα και χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ, επιτρέπει για πρώτη φορά να δούμε τα ηλεκτρόνια σε φωτογραφίες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ελευθέριο Γουλιελμάκη του Εργαστηρίου Ακραίας Φωτονικής του Πανεπιστημίου του Ρόστοκ και του Ινστιτούτου Κβαντικής Οπτικής Μαξ Πλανκ στο Γκάρτσινγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature».
  Το επίτευγμα αναμένεται σταδιακά να επηρεάσει διάφορους τομείς, όπως οι επιστήμες των υλικών, της χημείας, των υπολογιστών, των ηλεκτρονικών κ.ά.
  Τα μικροσκόπια του ορατού φωτός μάς επιτρέπουν να δούμε μικροσκοπικά αντικείμενα, όπως τα ζωντανά κύτταρα και το εσωτερικό τους. Όμως, δεν μπορούν να διακρίνουν τα ηλεκτρόνια μέσα στα άτομα της στερεής ύλης.
  Η αιτία είναι ότι το ορατό φως μπορεί να διακρίνει μόνο αντικείμενα ανάλογα σε μέγεθος με το δικό του μήκος κύματος, το οποίο είναι λίγες εκατοντάδες νανόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου). Όμως, για να γίνουν ορατά τα ηλεκτρόνια, τα μικροσκόπια πρέπει να έχουν δύναμη μεγέθυνσης μεγαλύτερη κατά μερικές χιλιάδες φορές.
  Η ερευνητική ομάδα του δρος Γουλιελμάκη, σε συνεργασία με επιστήμονες του Ινστιτούτου Φυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, ανέπτυξαν έναν νέο τύπο μικροσκοπίου, το Πικοσκόπιο Φωτός (Light Picoscope), το οποίο ξεπερνά τους έως τώρα περιορισμούς. Το μικροσκόπιο χρησιμοποιεί ισχυρούς παλμούς λέιζερ για να ακτινοβολήσει λεπτά φιλμ κρυσταλλικών υλικών. Οι παλμοί λέιζερ εξαναγκάζουν μερικά ηλεκτρόνια να επιταχύνουν την κίνησή τους και να συγκρούονται με τα υπόλοιπα, εκπέμποντας έτσι αόρατη ακτινοβολία στο υπεριώδες μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, η οποία καταγράφηκε με ειδικούς ανιχνευτές.
  Αναλύοντας τις ιδιότητες αυτής της ακτινοβολίας, οι ερευνητές κατάφεραν να συνθέσουν εικόνες των ηλεκτρονίων, οι οποίες απεικονίζουν τον τρόπο που αυτά κατανέμονται μέσα στα άτομα. «Αυτή η διακριτική ικανότητα αρκεί για να φωτογραφίσουμε τα ηλεκτρόνια με υψηλή ανάλυση», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γουλιελμάκης.
  Ουσιαστικά, οι ισχυροί παλμοί λέιζερ υποχρεώνουν τα ηλεκτρόνια να γίνουν οι φωτογράφοι του χώρου γύρω τους. Οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν ανάλυση λίγων δεκάδων πικομέτρων (περίπου 26), δηλαδή μερικών δισεκατομμυριοστών του χιλιοστού. Τα πειράματα της ομάδας ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη μίας νέας κατηγορίας μικροσκοπίων που βασίζονται στα λέιζερ.
  «Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους επιστήμονές της χημείας και των υλικών με ένα νέο εργαλείο, που θα τους επιτρέπει να παρατηρούν τον μικρόκοσμο με πρωτοφανή ακρίβεια και έτσι να κατανοήσουν βαθιά τις χημικές και τις ηλεκτρονικές ιδιότητες των υλικών», ανέφερε ο δρ Γουλιελμάκης. «Η λεπτομερή κατανόηση των υλικών αποτελεί θεμέλιο λίθο για την πρόοδο της ηλεκτρονικής επιστήμης, της επιστήμης των υπολογιστών και των επιστημών υγείας. Αυτή η βαθιά κατανόηση, με τη σειρά της, θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων υλικών που θα υπηρετούν τον άνθρωπο και που θα σέβονται το περιβάλλον», πρόσθεσε.
  Ήδη, οι ερευνητές εργάζονται για τη βελτίωση της τεχνολογίας τους, καθώς σχεδιάζουν να μελετήσουν τα ηλεκτρόνια σε τρεις διαστάσεις και σε μία ευρεία γκάμα υλικών. Επίσης, η ομάδα στοχεύει τώρα να επεκτείνει την τεχνική, ώστε να επιτρέψει την καταγραφή βίντεο που θα απεικονίζει την κίνηση ηλεκτρονίων στα υλικά. «Πρόκειται για έναν πολυπόθητο στόχο της μοντέρνας επιστήμης», καταλήγει ο κ. Γουλιελμάκης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άκρως ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των Ανθυποσμηναγών που ορκίζονται κάθε χρόνο στην ΠΑ.
  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η επίδοση των ξιφών στους νέους Ανθυποσμηναγούς οι οποίοι όμως δεν ξεπέρασαν ούτε τους 50, καθώς ήταν για φέτος μόλις 49!
  Πόσοι από τους 49 θα πάνε στα μαχητικά αεροσκάφη; Ίσως και λιγότεροι από είκοσι!
  Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω οι αριθμοί από το 2008 βαίνουν συνεχώς μειούμενοι και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσουν.
  Κανονικά οι σειρές κυμαίνονταν γύρω στους 100 νέους πιλότους για την ΠΑ, αλλά η πρώτη μεγάλη μείωση παρατηρείται το 2016, όταν από τους 104 νέους Ανθυποσμηναγούς ο αριθμός έπεσε ξαφνικά στους 68, για να ακολουθήσει μια καθοδική πορεία και μάλιστα το 2019 να φτάσει στους 45.
  Και το ερώτημα φυσικά είναι ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση; Είναι θέμα υπογεννητικότητας; Είναι θέμα έλλειψης ενδιαφέροντος από τους νέους; Είναι θέμα έλλειψης ενδιαφέροντος από την ίδια την ΠΑ:
  Τελικά τι Αεροπορία θέλουμε; Με ποια Αεροπορία θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δίκαια;
  Αποφοιτήσαντες Ανθυποσμηναγοί 2008-2020

  2008 115

  2009 97

  2010 119

  2011 117

  2012 102

  2013 128

  2014 107

  2015 104

  2016 68

  2017 47

  2018 50

  2019 45

  2020 49
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία για το σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης.
  Στον απόηχο της υπόθεσης Παππά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τις παρεμβάσεις Νετανιάχου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ.ο.κ., κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πιθανή προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.
  Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, η Αννέτα Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου από τους «53» που φορούσε την παραδοσιακή μαντήλα και άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία.
  Η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στην ισραηλινή Πρεσβεία, έγινε ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΟΥΛΗ.
  Τον περασμένο Απρίλιο 2020, σε κάποια συγκεκριμένη ημέρα
  η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ έπεσε στο επίπεδο -2 δολάρια το βαρέλι,
  δηλαδή για κάθε βαρέλι πετρέλαιο που αγόραζε κάποιος εκείνη την ημέρα,
  τον πλήρωνε με 2 δολάρια ανά βαρέλι το κράτος των ΗΠΑ,
  η αγορά εκείνη την ημέρα ήταν ανοικτή μόνο για το Ισραήλ
  που "αγόρασε" Στρατηγικά αποθεματικά για τα επόμενα 50 χρόνια
  αποκτώντας δωρεάν από τις ΗΠΑ, όχι μόνο το πετρέλαιο που χρειάζεται, αλλά και πολύ περισσότερο για να πουλάει σε τιμή κέρδους βέβαια,
  αφού οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ δεν πλήρωσαν μόνο το πετρέλαιο,
  αλλά και τα μεταφορικά για να πάει το πετρέλαιο μέχρι το Ισραήλ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ": "Ο Κούλης έχει καλές προθέσεις". Το βασικό λάθος που κάνουν οι αναλυτές (κοινό λάθος σε πάρα πολλούς έξυπνους, κατά βάση, Έλληνες), είναι η παραδοχή, ότι οι "έλληνες πολιτικοί" δεν "ξέρουν" ορισμένα πράγματα, είναι βασικά καλοπροαίρετοι και πρέπει εμείς οι γνώστες, να σπεύσουμε να τους ενημερώσουμε. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οι αναλυτές δημοσιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες δεν έχουν τις καταλυτικές γνώσεις της Ψυχιατρικής επιστήμης. Τους συμβουλεύω: ρωτήστε ένα καλό Ψυχίατρο.
   ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» χαρακτηρίζονται από προσωπική ανεπάρκεια, έλλειψη γνώσεων, ιδεοληψίες και αδιαφορία, σε συνδυασμό με πρακτοριλίκι, εξαρτήσεις και ψοφοδεείς συμπεριφορές. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο κακία και προδοσία κρύβουν μέσα τους αυτά τα καθάρματα, όταν σκέφτονται ακόμη και τα ονόματα: Ελλάδα, Έθνος, Μακεδονία.
   Οι έλληνες πολιτικοί χαίρονται όταν υποφέρουν οι Έλληνες. Η ψυχή τους ρουφάει με απίστευτη, ηδονική θάλεγα, χαρά, τα όσα μαρτύρια τραβούν οι Έλληνες. Αν μπορούσαν οι ίδιοι θα μας έκοβαν το κεφάλι.
   Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τι δολοφονικό μίσος και απέχθεια, που φθάνει στα όρια της ψυχοπαθολογίας, έχουν αυτοί οι «άνθρωποι» για την ελληνική καταγωγή τους, για το γένος που ανήκουν και τελικά για τους γονείς τους και τους προγόνους τους.
   Η Ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά.
   Συστηματικά μεταφέρουν από κάθε απίθανη χώρα, λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της πατρίδας μας, με απώτερο δηλωμένο σκοπό να τους «ελληνοποιήσουν» και να καταστρέψουν έτσι ολοσχερώς το Ελληνικό Γένος;
   Νομίζει κάποιος ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ζωή και την υγεία αυτών καθ’ εαυτών των λαθρομεταναστών; Καρφί δεν τους καίγεται γι αυτούς. Αλλιώς θα τους έπαιρναν σπίτι τους. Όχι. Δεν θέλουν τους λαθρομετανάστες από καλοσύνη. Τους θέλουν για να καταστρέψουν αυτό που μισούν περισσότερο, τον Ελληνικό λαό. Μίσος βαθύ, μίσος απροσμέτρητο.
   Θα μεταφέρουν λαθρομετανάστες συνεχώς. Θα τους κουβαλούν οργανωμένα και ανοργάνωτα, από θάλασσες και στεριές, από βουνά και λαγκάδια, με όλα τα μέσα, μέχρι να πνίξουν όλους του Έλληνες. Ακόμη και ο Σόρος να πάψει να τους χρηματοδοτεί, αυτοί θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Μέχρι να πνιγούν και αυτοί. Έχουν τόσο μίσος για τον Ελληνικό λαό που φθάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής και των ίδιων.
   Καθαρά ψυχιατρική κατάσταση.
   Έτσι γεννιέται το ερώτημα: Πως απαντάει μία οργανωμένη κοινωνία στους ψυχοπαθείς, που επιδιώκουν – και έχουν τα μέσα γι αυτό - να την καταστρέψουν; Τι πρέπει να κάνουμε;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ". Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΡΑΦΕΙ ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη».
   «Που πήγαν τα παιδιά» αναρωτιέται η αμερικανική εφημερίδα
   Αλλη μια σχολική χρονιά άρχισε, έφτασαν τα πρωτάκια και μια μητέρα, αφήνοντας τον γιο της αναρωτήθηκε: Πού πήγαν όλα τα παιδιά;
   Η Washington Post, περιγράφοντας αυτή τη σκηνή, σε δημοτικό σχολείο στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αναλύει πώς μετά την οικονομική κρίση έρχεται η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.
   Η κατάσταση στο Καλπάκι αντικατοπτρίζει το εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο δημοτικό, το 2018, πήγαν 13 πρωτάκια. Τα μισά σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει. Ολο και περισσότεροι πιθανοί γονείς φεύγουν ή δεν κάνουν παιδιά, επειδή είναι άνεργοι ή βγάζουν μετά βίας τα προς το ζην, αναφέρει η εφημερίδα.
   «Η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται πλέον από τα προγράμματα ούτε θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ. Ομως, η χώρα μόλις τώρα ξεκινά να αντιμετωπίζει την επόμενη φάση της απειλής. Μία μείωση των γεννήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας συρρικνωμένης, αποδυναμωμένης Ελλάδας τα χρόνια που θα έρθουν», σημειώνει το δημοσίευμα.
   Η μικρότερη μεταπολεμική γενιά
   Κατά τη διάρκεια της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης, τα ήδη χαμηλά ποσοστά γεννήσεων έπεσαν ακόμη περισσότερο, όπως έγινε και σε άλλες προβληματικές οικονομίες της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν ακόμη παράγοντα, καθώς μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, πολλοί από αυτούς νέοι, πιθανοί μελλοντικοί γονείς.
   «Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ύφεση της χώρας δημιούργησε τη μικρότερη γενιά της Ελλάδας μεταπολεμικά, παιδιά που φτάνουν τώρα σε ηλικία δημοτικού. Κάποια από αυτά πηγαίνουν στα σχολεία με παπούτσια και τσάντες από δεύτερο χέρι και είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο κατανόησης της τρομακτικής εποχής στην οποία έχουν γεννηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Washington Post.
   Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ελλάδα, περίπου 1,35 γεννήσεις ανά γυναίκα, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και αρκετά κάτω από τον στόχο του 2,1 που απαιτείται για έναν σταθερό πληθυσμό, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση. Το ποσοστό γεννητικότητας ήταν σε ανάκαμψη πριν από την κρίση, φτάνοντας της 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα το 2008. Πρόοδος που όμως έχει εξανεμιστεί πλέον, καθώς το ποσοστό έπεσε ξανά στα χαμηλά των τελών της δεκαετίας του ‘90 και των αρχών του 2000, σημειώνει το δημοσίευμα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ". Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΡΑΦΕΙ ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη».
   Δραματική μείωση γεννήσεων
   Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Εξαιτίας της «εξόδου» των νέων, που πιθανόν στο μέλλον να γίνονταν γονείς, ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έχει πέσει ακόμη πιο δραματικά από ότι το ποσοστό γεννητικότητας, φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά. Το 2009, πριν από τις πιο σφοδρές περιόδους της κρίσης, έγιναν 118.000 γεννήσεις στην Ελλάδα. Από τότε, ο αριθμός πέφτει σταθερά, και έχει επισκιαστεί για τα καλά από τον αριθμό των θανάτων. Το 2017, ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων ήταν 88.500, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί.
   Σε κάποιες χώρες, το ποσοστό γεννητικότητας ανέκαμψε γρήγορα μετά την οικονομική κρίση. Ομως, αυτό είναι απίθανο να συμβεί στην Ελλάδα, δηλώνει στην Washington Post ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, καθώς ακόμη και πριν την κρίση η μέση Ελληνίδα δεν έκανε παιδιά πριν από τα 31. Κάποιες γυναίκες που ανέβαλαν την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ύφεσης έχασαν εντελώς την ευκαιρία να γίνουν μητέρες. Το αποτέλεσμα είναι η ύφεση να έχει μειώσει μόνιμα το μέγεθος της νεότερης ελληνικής γενιάς, αλλά και τη «δεξαμενή» των γονιών για τα χρόνια που θα έρθουν. «Θα έχουμε όλο και λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες», τονίζει ο καθηγητής.
   Ο αντίκτυπος στην οικονομία
   Οι δημογραφικές αλλαγές πλήττουν και τις προοπτικές της Ελλάδας για μία ανάκαμψη όπως εκείνη στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη ύφεση, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Η ελληνική οικονομία παραμένει κατά 25% μικρότερη σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία και τις επόμενες έξι δεκαετίες η Εurostat εκτιμά ότι ο ελληνικός πληθυσμός των 10,7 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά 32%. Ποσοστό που το ξεπερνούν μόνο μερικές χαμηλοεισοδηματικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν δει επίσης τη φυγή εργαζομένων προς πλουσιότερα κράτη.
   Αλλάζει και η ανθρωπογεωγραφία
   ‘Όταν όμως τα στοιχεία συνδυαστούν με τις εισόδους αλλοδαπών στη χώρα, αλλοδαπών που οι Αρχές κάνουν ότι μπορούν για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απογοητευτικά.
   Έτσι το 2017 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553 ενώ στη χώρα μπήκαν παράνομα 68.112 άτομα!
   Το 2016 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 92.898 ενώ οι παράνομοι είσοδοι αλλοδαπών κυμάνθηκαν στις 204.000.
   Και τα στοιχεία για το 2018 αναμένονται ακόμη πιο δραματικά.
   Αντιληπτό γίνεται εύκολα πως η ανθρωπογεωγραφία της χώρας έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.
   Μιλάμε πλέον για ένα άλλο λαό.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2020:
  Ο Joe Biden, (Τζο Μπάιντεν) ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών του Ομπάμα, μιλώντας το 2013 σε εκδήλωση για τον "Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς" (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα.
  Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  Απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. "Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος."
  "Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε - σε όλους μας, σε μας, σε μένα - όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε ο Μπάιντεν.
  Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας."
  Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τραμπ: "Τα παιδιά μας, διδάσκονται στο σχολείο να μισούν τη χώρα τους".
   Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πριν από το Όρος Ράσμορ, το βράδυ της Παρασκευής, ότι τα σχολεία της Αμερικής συνεχίζουν να κάνουν προπαγάνδα και τα παιδιά της Αμερικής διδάσκονται να «μισούν τη χώρα τους».
   Όπως είπε ο Τραμπ, η Αριστερά, έχει γίνει όλο και πιο ριζοσπαστική και ασκεί μεγάλη επιρροή σε πολλές πτυχές της Αμερικανικής κοινωνίας, ενώ τόνισε, ότι θα «εκθέσει» τον επικίνδυνο ριζοσπαστισμό της Αριστεράς και την «πολιτιστική επανάσταση».
   «Στα σχολεία μας, στις ειδησεογραφικές μας αίθουσες, ακόμα και στις εταιρικές μας αίθουσες συνεδριάσεων, υπάρχει ένας νέος ακροαριστερός φασισμός, που απαιτεί απόλυτη υποταγή», ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ.
   Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε, ότι μεγάλο μέρος των ταραχών που προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες, προήλθε από τη διείσδυση της Αριστεράς στο σχολικό σύστημα της χώρας. Είπε ότι τα σχολεία και τα Μέσα Ενημέρωσης, συνεχίζουν να στρεβλώνουν την αλήθεια για την Αμερικανική ιστορία και κάνουν τα παιδιά να μισούν τη χώρα τους.
   Ντόναλντ Τραμπ:
   «Το χάος και η βία που έχουμε δει στους δρόμους και τις πόλεις – που διοικούνται από φιλελεύθερους δημοκράτες σε κάθε περίπτωση – είναι το προβλέψιμο αποτέλεσμα της ακραίας κατήχησης και μεροληψίας ετών, στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα. Ενάντια σε κάθε νόμο της κοινωνίας και της φύσης, τα παιδιά μας, διδάσκονται στο σχολείο να μισούν τη χώρα τους και να πιστεύουν, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που την έχτισαν, δεν ήταν ήρωες αλλά κακοποιοί.
   Η ριζοσπαστική άποψη της Αμερικανικής ιστορίας, είναι ένας ιστός ψεμάτων. Κάθε προοπτική, έχει αφαιρεθεί. Κάθε αρετή, είναι κρυμμένη. Κάθε κίνητρο, είναι διεστραμμένο. Κάθε γεγονός, παραμορφώνεται και το ελάττωμα γιγαντώνεται, μέχρι η ιστορία να εξαλειφθεί για πάντα και όλες οι καταγραφές να παραμορφωθούν, ώστε να μην μπορούν πλέον να αναγνωρίζονται. Αυτό το κίνημα, επιτίθεται ανοιχτά στις κληρονομιές κάθε ανθρώπου στο Όρος Ράσμορ. Μολύνουν τη μνήμη του Ουάσινγκτον, του Τζέφερσον, του Λίνκολν και του Ρούσβελτ.
   Σήμερα, θα θέσουμε την ιστορία και όλες τις καταγραφές της στη σωστή της βάση», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
   Πηγή: Breitbart
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ξεκίνησε τις διακοπές του από την Τήνο ο Κ. Μητσοτάκης - Η συνάντηση εν πλω με τον Γ.Λιάγκα.
   Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, συναντήθηκαν σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου, τυχαία σε πλοίο της γραμμής για τις Κυκλάδες.
   Προορισμός και των δύο η Τήνος, στην οποία όπως είναι γνωστό έχουν εξοχικά. Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί μια μίνι απόδραση για το διήμερο, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας έχοντας ολοκληρώσει τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, πηγαίνει στο κυκλαδίτικο νησί για ξεκούραση.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Θα δίνουν πανελλήνιες οι αλλοδαποί "που θέλουν να γίνουν Έλληνες" για να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια! - Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
   Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αποτελούν το τελικό κριτήριο για την απονομή ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς όπως δήλωσε ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος.
   Βέβαια κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί με απονομή ιθαγένειας; Ελληνική υπηκοότητα εννοεί; Ιθαγένεια σημαίνει ότι θα έχουν το ίδιο γένος με τους γηγενείς Έλληνες, πράγμα αδύνατον για αλλοδαπούς.
   «Μπαίνει τάξη στο ζήτημα της απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς αλλογενείς. Δεν γίνεται το σύστημα να έχει υποκειμενισμούς και να υπόκειται σε κινδύνους διαφθοράς. Οι πολίτες που θέλουν να γίνουν Έλληνες θα έχουν την δυνατότητα δύο φορές να συμμετέχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις διασφαλισμένες για το αδιάβλητό τους όπου αν αποδεικνύουν καλή γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και των θεσμών θα μπορούν να γίνονται Έλληνες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
   «Το σύστημα θα γίνει δίκαιο, γρήγορο και απολύτως διαφανές. Δεν αλλάζουμε τις προϋποθέσεις που μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας αλλά στη συνέχεια όλοι αυτοί περνούσαν από εξετάσεις σε επιτροπές που έχουν πολύ μεγάλη καθυστέρηση» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι «εκκρεμμούν αιτήσεις από το 2011».
   Με αφορμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε, επίσης, ότι «στόχος μας είναι να υπάρξει πλήρης αντισεισμική προστασία όλων των σχολείων και των δημόσιων κτηρίων, να ελεγχθούν όλα τα κτήρια και να γίνουν αναβαθμίσεις όπου χρειάζεται».
   «Αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, οφείλει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Θα βγουν οι προσκλήσεις το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου και έχουμε λάβει πρόνοια να συμμετέχει και ο τελευταίος δήμος» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.Εξήγησε, ακόμα, ότι τα έργα στο «Αντώνης Τρίτσης» έχουν περιβαλλοντικό χαρακτήρα ενώ ειδικά στις πόλεις «μιλάμε για έργα αστικής αναζωογόνησης που δίνουν άλλη πνοή με αναπλάσεις, χώρους στάθμευσης ενώ υπάρχει και ισχυρός κοινωνικός χαρακτήρας». Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «το επόμενο 6μηνο θα τακτοποιήσουμε το εκλογικό σύστημα της αυτοδιοίκησης γιατί η απλή αναλογική στην ιδεοληπτική της εφαρμογή δημιούργησε προβλήματα» προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ θετικά τα στοιχεία του προηγούμενου σύστηματος αλλά θα το συζητήουμε με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Επικίνδυνα παιχνίδια Κύτελη με τα εθνικά θέματα.
   Αναγνωρίζει έγγραφα την ύπαρξη οργανωμένης θρησκευτικής μειονότητας στη Λέσβο με ιμάμη και μουσουλμανικό νεκροταφείο!
   Παίζει με τη φωτιά ασχολούμενος με θέματα που αγνοεί και τα οποία μπορούν να έχουν απίστευτες επιπτώσεις στα εθνικά θέματα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. Με έγγραφο του σε επίσημο έντυπο του Δήμου Μυτιλήνης με την υπογραφή του και τη σφραγίδα του Δήμου, αναγνωρίζει σαφώς και άμεσα την ύπαρξη επίσημης μουσουλμανικής μειονότητας στο νησί η οποία διαθέτει ιμάμη δηλαδή θρησκευτικό ηγέτη αλλά και κοινοτικό μουσουλμανικό νεκροταφείο!
   Συγκεκριμένα σε έγγραφο του Δήμου Μυτιλήνης – Γραφείο Δημάρχου, πριν μια εβδομάδα στις 20 Ιανουαρίου, το οποίο και υπογράφει και σφραγίζει ο κ. Κύτελης και σήμερα αποκαλύπτει το «Ν», αναφέρονται τα παρακάτω:
   «Με το παρόν ενημερώνουμε ότι παραχωρούμε άδεια στον Ιμάμη του νησιού της Λέσβου κ. Μουσταφά Νταόυι να αναλαμβάνει τις κηδείες και την ταφή μεταναστών και προσφύγων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Κάτω Τρίτους».
   Με το έγγραφο αυτό ο κ. Κύτελης ο οποίος εκλέχθηκε πριν λίγους μήνες με «υπερπατριωτικές κορώνες», επικαλούμενος εθνικούς κινδύνους και κατηγορώντας μαζί με πολλά στελέχη του ψηφοδελτίου του ως μειοδότες και θιασώτες της «ισλαμοποίησης» του νησιού όσους είχαν διαφορετική από εκείνον άποψη στα θέματα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος, προβαίνει σε σειρά ατοπημάτων.
   1. Αποδεχόμενος εγγράφως την ύπαρξη ιμάμη και μάλιστα όλου του νησιού αποδέχεται την ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας στο νησί. Για την ιστορία και μόνο και σύμφωνα με το νόμο τον οποίον ο κ. Κύτελης σαφώς παραβαίνει, επί θρησκευτικών ζητημάτων όπως το δικαίωμα ταφής ή η κηδεία, σύμφωνα επαναλαμβάνουμε με τους νόμους του Ελληνικού κράτους μόνο η αρμόδια Μουφτεία (θρησκευτική μουσουλμανική αρχή) της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης έχει άποψη αυτή δε και εκδίδει τη σχετική «ρήτρα». Πέραν αυτής ουδείς άλλος και προπάντων ο Δήμαρχος μιας πόλης άλλου μάλιστα θρησκεύματος στην οποία δεν υπάρχει αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα, δικαιούται να δίνει και μάλιστα με έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας θρησκευτικά δικαιώματα.
   2. Αποδεχόμενος την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας με τοπικό θρησκευτικό ηγέτη ο κ. Κύτελης αναγνωρίζει και το δικαίωμα αυτής της μειονότητας να πραγματοποιεί θρησκευτικές τελετές και να διεκδικεί χώρο θρησκευτικής λατρείας δηλαδή τη λειτουργία τζαμιού για τις πέντε φορές τη μέρα προσευχές.
   3. Η αναφορά σε «μουσουλμανικό νεκροταφείο» σημαίνει την ύπαρξη οργανωμένης θρησκευτικής κοινότητας μουσουλμάνων στη Λέσβο οι οποίοι έχουν πετύχει τη δημιουργία δικού τους νεκροταφείου δίνει το δικαίωμα στο μέλλον και άλλων δομών.
   Να σημειώσουμε εδώ ότι ο «ιμάμης» τον οποίον ο κ. Κύτελης αναγνωρίζει ως τέτοιον είναι ένας θρησκευόμενος νέος Αιγυπτιακής καταγωγής που σπούδασε στην Κομοτηνή στα πλαίσια Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Και ο οποίος εργάζεται στη Λέσβο περιστασιακά, ως μεταφραστής.
   Ως μουσουλμανικό νεκροταφείο Κάτω Τρίτους δε ο κ. Κύτελης ονομάζει και χαρακτηρίζει χωρίς προφανώς να το έχει επισκεφθεί καν ένα ελαιόκτημα ιδιοκτησίας του Δήμου Μυτιλήνης στα Πηγαδάκια το οποίο και χρησιμοποιήθηκε ως λύση ανάγκης αλλά ταυτόχρονα και παράτυπα ως νεκροταφείο, τις μέρες της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης. Προκειμένου να θάβονται θύματα ναυαγίων μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να θάβονται στην άκρη του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα της Μυτιλήνης το οποίο και είχε γεμίσει.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Ο Κούλης διορίζει έμμισθο ιμάμη στην Μυτιλήνη.
  Η ισλαμοποίηση των νησιών του Αν.Αιγαίου φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει καθώς μετά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας η χώρα και η εθνικής της ασφάλειας μπαίνουν σε νέο στάδιο με απρόβλεπτες εξελίξεις.
  Τη δημιουργία ισλαμικών μειονοτήτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέσω επικίνδυνων παιχνιδιών που παίζονται διά της πλαγίας οδού καταγγέλλει η Ελληνική Λύση.
  Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του κόμματος γίνεται αναφορά σε δημόσια έγγραφα με τα οποία αναγνωρίζεται «θρησκευτική μειονότητα» στη Λέσβο, καθώς παραχωρείται σχετική άδεια για ιμάμη και μουσουλμανικό νεκροταφείο. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν.
  Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η Ελληνική Λύση τον καλεί να αντιληφθεί το μέγεθος του εθνικού κινδύνου που κρύβει η εν λόγω κίνηση και να λάβει άμεσα μέτρα.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου της 1ης Ιουλίου, στους καταυλισμούς μέσα και γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας διαμένουν 15.320 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ συνολικά ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο νησί ανέρχεται στους 17.375.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Με γοργούς ρυθμούς προωθείται η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας. Πάνω από 2 εκατομμύρια οι Μουσουλμάνοι μόνιμοι κάτοικοι;
  Οι Μουσουλμάνοι που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα σήμερα, ξεπερνούν τα 2 εκ. σε σύνολο 11 εκ.κατοίκων, όπως προκύπτει από διάφορες πηγές και ειδικότερα από τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα...
  Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο σύνολο των ασφαλισμένων στη χώρα μας, το 90,32% έχουν ελληνική υπηκοότητα, το 1,48% άλλης χώρας της ΕΕ και το 8,2% χώρας εκτός ΕΕ.
  Με δεδομένο ότι, ελληνική υπηκοότητα έχουν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, καθώς και πολλές δεκάδες χιλιάδες που την απέκτησαν τελευταία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ένα μεγάλο αν όχι το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών εργαζόμενων απασχολείται με μαύρη εργασία, δηλ. εκτός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τότε αβίαστα προκύπτει ότι πάνω από το 20%, δηλ. του συνολικού εργατικού δυναμικού είναι αλλοδαποί και σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνοι.
  Με μία αναλογική προβολή αυτών των δεδομένων, συμπεραίνουμε ότι, στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας, το σύνολο των μουσουλμάνων, με ή χωρίς ελληνική υπηκοότητα, ξεπερνά σήμερα το 20% του συνολικού πληθυσμού των 11 εκ. κατοίκων, δηλ. ανέρχονται σε πάνω από 2 εκ., κατά κύριο λόγο νεαρά άτομα και μέσο όρο γεννητικότητας 5 παιδιά ανά γυναίκα.
  Από τα στοιχεία αυτά και όχι μόνο, αναδεικνύεται το γεγονός ότι, η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας, δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ορατή πραγματικότητα και όσοι δεν τη βλέπουν,αδιαφορούν ή και επιδιώκουν τον αφελληνισμό της πατρίδας μας ύστερα από 3.000 χρόνια που υπάρχει σε αυτή την όμορφη γωνιά της γης.
  Πηγή Οδός Δραχμής
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ Bill Gates.
   Τον περασμένο χειμώνα, η μεγαλύτερη κόρη του Bill Gates, Jennifer Gates, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram τους αρραβώνες της με τον Αιγύπτιο εκατομμυριούχος Νayel Νassar.
   Αιγύπτιος, εκατομμυριούχος και λάτρης των σπορ
   Μάλιστα, είχε δημοσιεύσει εντυπωσιακές φωτογραφίες στο χιονισμένο τοπίο, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το… μονόπετρο που βγάζει μάτι.
   «Ανυπομονώ να μοιραστώ το υπόλοιπο της ζωής μας μαθαίνοντας, ωριμάζοντας, γελώντας και αγαπώντας μαζί σου. Ναι, ένα εκατομμύριο φορές» είχε γράψει η Jennifer στο post της στο Instagram
   «Νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος σε όλο τον κόσμο τώρα. Jenn, είσαι όλα όσα θα μπορούσα να φανταστώ και πολύ περισσότερα. Ανυπομονώ να μεγαλώσουμε μαζί μέσα από αυτό το ταξίδι της ζωής και απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη δική μου χωρίς εσένα πια. Σ’ αγαπώ πιο πολύ από όσο μπορείς να φανταστείς και σε ευχαριστώ που κάνεις κάθε μέρα μου να μοιάζει με όνειρο» είχε γράψει ο 28χρονος στη δική του δημοσίευση.
   Ο Nayel Nassar είναι επαγγελματίας τζόκει, και μάλιστα μετρά διεθνείς διακρίσεις, ενώ προέρχεται από εύπορη αιγυπτιακή οικογένεια.
   Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Stanford όπου και σπούδαζαν, και η σχέση τους μετρά ήδη τέσσερα χρόνια, ενώ ο γάμος τους προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 13. Εβραιοαριστεροί εξτρεμιστές γκρέμισαν στις ΗΠΑ το άγαλμα του Έλληνα Κολόμβου - Επικροτούν οι Δημοκρατικοί. https://youtu.be/RhtBy5l6H6A(βίντεο)
  Εβραιοαριστεροί εξτρεμιστές γκρέμισαν χθες βράδυ, ανήμερα της 4ης Ιουλίου, άγαλμα του εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου στη Βαλτιμόρη, το έσυραν στο λιμάνι της πόλης και το πέταξαν στο νερό.
  Μάλιστα ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπέρναρντ Γιανγκ επικρότησε (!!!) αυτή την εγκληματική ενέργεια λέγοντας μέσω εκπροσώπου του πως «Το άγαλμα του Κολόμβου εντασσόταν στην επαναξιολόγηση που γίνεται πανεθνικά και παγκόσμια για κάποια από αυτά τα μνημεία και τα αγάλματα, που ίσως αντιπροσωπεύουν διαφορετικά πράγματα για κάθε άνθρωπο»,
  Ο Ελληνικής καταγωγής Κολόμβος είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Νέο Κόσμο. Αν και οι Βίκινγκς αποδεδειγμένα είχαν προηγηθεί κατά 500 χρόνια, τουλάχιστον στα νεώτερα χρόνια, ως οι πρώτοι Ευρωπαίοι κάτοικοι της ευρωπαϊκής ηπείρου, εν τούτοις δεν κατάφεραν να επιβιώσει η αποικία τους και εξοντώθηκαν από τους ιθαγενείς μετά από κάποια χρόνια παραμονής τους.
  Αλλά ο Χριστόφορος Κολόμβος, ήταν αυτός που το 1492 άνοιξε την πόρτα της νέας ηπείρου για τους Ευρωπαίους αποίκους. Ωστόσο, για τους ακροαριστερούς ήταν «ρατσιστής».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Παναγιώτης Κονδύλης, « ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι παρά η μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τρομακτική φάλαγγα λαθρομεταναστών σε «στρατιωτικό σχηματισμό» και με βήμα προελαύνει μέσα στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Στρατός των τούρκων έτοιμος.
  https://www.facebook.com/chris.chamouroudis/videos/10217798390535072/?t=0
  Δούρειος ίππος. Ήρθαν ντυμένοι πρόσφυγες, μας έχουν χαρτογραφήσει, μας έχουν ψυχολογήσει, είναι έτοιμοι για εξέγερση.
  Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια των κατοίκων του Δήμιου Παιονίας στο Κιλκίς που είδαν αυτό το τρομακτικό πραγματικά βίντεο… Στην σειρά, με βήμα ταχύ και συγχρονισμένο… Στρατός κανονικός…
  Οι τούρκοι απόστρατοι και μισθοφόροι του σουλτάνου πάτησαν ελληνική γη.
  Το ΤΡΑΓΙΚΟ είναι ότι οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, παρακολουθούν εξ αποστάσεως και μετά ψυχραιμίας την “προέλασή”. Χιλιάδες αλλοεθνείς, κυκλοφορούν μέσα σ΄αυτήν ανεξέλεγκτα, διαπράττουν εγκλήματα (κλοπές, ληστείες, βιασμούς, δολοφονίες) και οι Αρχές, οι οποίες είναι ορκισμένες για την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και την προστασία του γηγενούς πληθυσμού, “παρακολουθούν διακριτικά”, μην τυχόν κι μας χαρακτηρίσουν οι λαθροεισβολείς, ως ρατσιστές & φασίστες.

  Παναγιώτης Κονδύλης, « ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι παρά η μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 16. Ένα «βήμα» πριν την χρεοκοπία η αεροπορική εταιρία του Ισραήλ El Al.
  Η αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, El Al, βρίσκεται ένα «βήμα» πριν από την χρεοκοπία. Μάλιστα, έχει ήδη θέσει σε άδεια άνευ αποδοχών το μεγαλύτερο μέρος από τους συνολικά 6.500 υπαλλήλους της, ενώ έχει αναστείλει και τα δρομολόγια των αεροσκαφών της.
  Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Reuters ότι πλέον θεωρείται πιθανή η περικοπή τουλάχιστον 2.000 θέσεων εργασίας, καθώς επίσης και οι μειώσεις μισθών στους πιλότους.
  «Χωρίς την κρατική βοήθεια, η El Al θα χρεοκοπήσει», δήλωσε ο Άβι Έντρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού συνδικάτου εργαζομένων στις μεταφορές.
  «Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να απολύσουμε εργαζόμενους», πρόσθεσε.
  Η El Al υπέγραψε συμφωνία με τους συνοδούς αέρος και πλέον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους μηχανικούς και τους πιλότους.
  Οι δύο προτάσεις για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας
  Σύμφωνα με το Reuters, μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο διαφορετικές προτάσεις στο τραπέζι για της διάσωση της El Al.
  Η πρώτη περιλαμβάνει ποσό 400 εκατ. δολαρίων σε τραπεζικά δάνεια, με το ισραηλινό κράτος να εγγυάται το 82,5% του ποσού αυτού και την El Al να προχωρά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 43 εκατ. δολάρια, γεγονός που συνεπάγεται την ύπαρξη κεφαλαίου από τους μετόχους που κατέχουν την πλειοψηφία.
  Μια δεύτερη πρόταση αφορά ποσό ύψους 250 εκατ. δολαρίων υπό μορφή δανεισμού, ο οποίος θα καλυφθεί κατά 75% από το κράτος συν μια προσφορά μετοχών ύψους 150 εκατ. δολαρίων, για την οποία η κυβέρνηση δεσμεύεται να αγοράσει όσες μετοχές δεν αγοραστούν από το κοινό.
  Σε κάθε περίπτωση, όποια πρόταση κι αν υιοθετηθεί, οι αλλαγές στην El Al θα είναι δραματικές, καθώς και στις δύο προτάσεις υπάρχει ο απαράβατος όρος της περικοπής των δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
  Η El Al θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει, μάλιστα, μέρους του στόλου της και να σταματήσει τα μη κερδοφόρα δρομολόγια.
  Σημειώνεται πως με το ξέσπασμα του κορωνοϊού και μετά το κλείσιμο των ισραηλινών συνόρων, η εταιρεία χρωστούσε περίπου 350 εκατ. δολάρια σε επιστροφές χρημάτων, λόγω των πτήσεων που ακυρώθηκαν, με τις ζημίες της το πρώτο τετράμηνο του 2020 να φτάνουν τα 140 εκατ. δολάρια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ενώ ο καθένας κυνηγάει με τις κλωτσιές τον σκιτζή γιατρό, τον χασοδίκη δικηγόρο, τον άσχετο υδραυλικό ή τον σαπιοχασάπη, κ.ο.κ, αντιθέτως ανεβάζει κάθε 3 ή 4 χρόνια, με επευφημίες, στους επτά ουρανούς, τον οποιοδήποτε γελοίο, απατεώνα ή βαλτό, που, ενώ απέτυχε παταγωδώς στη ζωή ή στην πολιτική, έχει το θράσος να ζητάει ξανά και ξανά την ψήφο του. Τον κάθε εκ πεποιθήσεως άεργο, για να "σιάξει", λέει, την εργασία στη χώρα.!!
  https://dimitriskazakis.blo...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Νέα έρευνα: Τρεις έως έξι φορές πιο μολυσματικό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού.
  Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cell, διαπιστώθηκε πως το στέλεχος του νέου κορωνοϊού που προκαλεί αυτή την περίοδο τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, είναι πολύ πιο μολυσματικό από εκείνο που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα.
  Τα αποτελέσματα της έρευνας που βασίστηκε σε εργαστηριακές αναλύσεις, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, υποδεικνύουν ότι η τρέχουσα μετάλλαξη του κορωνοϊού με τα πάνω από 11 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων σε σχέση με το προηγούμενο στέλεχος του SARS-CoV-2.
  «Πιστεύω ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μία μετάλλαξη που βοηθά τον ιό να αναπαράγεται καλύτερα και ίσως να έχει υψηλό ιικό φορτίο», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι στο Journal of the American Medical Association σχετικά με τη νέα μελέτη.
  ​«Δεν έχουμε κάποια σύνδεση αναφορικά με το αν ένα άτομο τα πάει χειρότερα μ’ αυτό. Φαίνεται απλώς ότι ο κορωνοϊός αναπαράγεται καλύτερα και ίσως είναι πιο μολυσματικός, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της προσπάθειας επιβεβαίωσης», τόνισε.
  Τρεις έως έξι φορές πιο μολυσματικό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού.
  Στην έρευνα συνεργάστηκαν ειδικοί από το Los Alamos National Laboratory στο Νέο Μεξικό, από το Πανεπιστήμιο Ντιουκ στη Βόρεια Καρολίνο καθώς και με ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου Σέφιλντ.
  ​Κι όπως ανακάλυψαν η τρέχουσα παραλλαγή του κορωνοϊού, η D614G, κάνει μια μικρή, αλλά σημαντική αλλαγή, στην πρωτεΐνη που εξέχει από την επιφάνειά του και την οποία χρησιμοποιεί για να εισβάλλει και να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα.
  Μετά από επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το αρχικό πόρισμα της έρευνας τον Απρίλιο, η ομάδα των ερευνητών προχώρησε σε πρόσθετα πειράματα αναλύοντας δεδομένα 999 Βρετανών ασθενών, που νοσηλεύονταν με Covid-19 και παρατήρησαν ότι όσοι είχαν μολυνθεί από το νέο στέλεχος είχαν περισσότερα σωματίδια του ιού στους οργανισμούς τους, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τη σοβαρότητα της νόσου. Εργαστηριακά πειράματα, στο μεταξύ, έδειξαν ότι η μετάλλαξη αυτή είναι τρεις έως και έξι φορές ικανότερη στο να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Η κατάρρευση της οικονομίας σε αριθμούς - Ο ΕΦΚΑ ρευστοποιεί περιουσιακά του στοιχεία για να πληρώσει τις συντάξεις!
  Το lockdown και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης «σκότωσαν» τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ούτως η άλλως βρίσκονταν «στα όρια» και πλέον ρευστοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία(!) για να μπορέσουν να πληρώσουν τις συντάξεις!
  Την ίδια ώρα κάποιοι «βλέπουν» σχέδιο φτωχοποίησης των πολιτών «πίσω» από την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να μην ρίξει απευθείας χρήματα στην ελληνική οικονομία.
  Τα ληξιπρόθεσμα και ανείσπρακτα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία ξεπέρασαν στο πρώτο τρίμηνο τα 36 δις ευρώ και αυξήθηκαν κατά 932 εκατομμύρια ευρώ – κοινώς, τα νέα «φέσια προς τον ΕΦΚΑ από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, και πριν από τον κορωνοϊό άγγιξαν το 1 δις.
  Η εικόνα αυτή θα μπορούσε να είναι και αναστρέψιμη ή έστω διαχειρίσιμη εάν η κυβέρνηση δεν επέβαλε ολικές απαγορεύσεις και lockdown οι οποίες οδήγησαν σε απόλυτη φτωχοποίηση των πολιτών και σε αναστολές πληρωμών.
  Ο ΕΦΚΑ όμως ήδη ρευστοποιεί καταθέσεις και επενδύσεις γα να καλύψει πληρωμές συντάξεων και έκτακτες υποχρεώσεις, και το πλεόνασμά του μετατρέπεται σε έλλειμμα, παρ’ ότι το υπουργείο Εργασίας, για να συγκρατήσει περαιτέρω αυξήσεις σε δαπάνες και ελλείμματα έχει παγώσει τις εκδόσεις νέων συντάξεων.
  Στο μέτωπο των φορολογικών εισπράξεων επίσης, τα δημόσια έσοδα τον Ιούνιο κυριολεκτικά γκρεμίστηκαν με βουτιά 40%, μετά από πτώση 33,5% και τον Απρίλιο. Η εικόνα τον Ιούλιο αναμένεται ανάλογη, εάν όχι χειρότερη, προδιαγράφοντας εκτροχιασμό του ελλείμματος ακόμη πιο πάνω από το 3% στο οποίο εκτιμάται ότι βρισκόταν στο τέλος Ιουνίου.
  Την ίδια ώρα, λόγω του «μπαχάλου» στο άνοιγμα του τουρισμού, τουλάχιστον μία στις τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν κλειστές, ανάλογη εικόνα υπάρχει και στην εστίαση, και 750.000 εργαζόμενοι του ευρύτερου κλάδου βρίσκονται στον αέρα μετά την παταγώδη αποτυχία του προγράμματος «Συν-Εργασία».
  Πολύ απλά, οι επιχειρήσεις προτιμούν να μείνουν κλειστές παρά τις διαρκείς εκκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη να «αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους», και οι εργοδότες προτιμούν να κάνουν απολύσεις παρά να κάνουν χρήση του μοντέλου Βρούτση για «μισή δουλειά – μισούς μισθούς», αφού βλεπουν πως το σχέδιο για το άνοιγμα του Τουρισμού είναι ανύπαρκτο.
  Απέναντι σ’ αυτήν την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα ακόμη πακέτο μέτρων 3,5 δις, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους κλάδους του τουρισμού και των εποχικών επιχειρήσεων – ένα πακέτο όμως, που δείχνει επίσης καταδικασμένο να πέσει στο κενό.
  Και τούτο διότι, πέραν της μείωσης ή του μηδενισμού της προκαταβολής φόρου (κι αυτή μόνον για το 2020), στον κύριο όγκο του βασίζεται και πάλι είτε σε αναστολές πληρωμών, είτε σε δάνεια. Πολύ περισσότερο μάλιστα, δεν συμπεριλαμβάνει ούτε αυτή τη φορά καμία απ’ ευθείας ενίσχυση και στήριξη της απασχόλησης.
  Εν ολίγοις, η συνταγή της κυβέρνησης παραμένει εκείνη της μετάθεσης των αδιεξόδων, καθώς από την πολιτική της απουσιάζουν οι δύο βασικοί – και μοναδικοί πυλώνες – που μπορούν να στηρίξουν οικονομία και κοινωνία εν μέσω ιστορικής ύφεσης: Απουσιάζει το ζεστό και ρευστό χρήμα από την αγορά, όπως απουσιάζουν και τα στοιχειώδη μέτρα στήριξης της εργασίας.
  Πάντως άνθρωποι της αγοράς, εκτιμούν πως πίσω από την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να συνδράμει με «ζεστό» χρήμα στην αγορά υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, που έχει ως άξονα την αναμενόμενη ροή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και την κατανομή τους σε projects που θα καρπωθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  Αυτοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν ρευστότητα μέσω των ευρωπαϊκών δισεκατομμυρίων και μια απέραντη δεξαμενή φτωχοποιημένου φθηνού εργατικού δυναμικού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο κορωνα'ι'ός covid-19,"επηρεάζετε" και "τροποποιήται" μέσω τής νέας τεχνολογίας 5G.
  Οί νεοταξίτες θά τόν χρησιμοποιήσουν
  ΕΙΔΙΚΑ κατα τής ελλάδος σάν τό πειραματόζωο τής ευρώπης πού είμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...