Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

ΝΕΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΥΠΡΟ; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ; Υπήρξε δέσμευση προς τους εβραίους στο πρόσφατο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη με το να σταλεί, την ίδια ημέρα που έχει ανακοινωθεί επίσημα ως ημέρα προσάρτησης των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, ένα μήνυμα υποστήριξης, ηθικής και πολιτικής, του ελληνικού Κοινοβουλίου προς το εβραϊκό κράτος.

 Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΖΟΥΚΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA ΜΕ  ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ «Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ», ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
«Δεν μπορείτε να κάνετε δημοσιεύσεις ή σχόλια για 24 ώρες
Αυτό συμβαίνει επειδή 2 από τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας δεν ακολουθούσαν τους Όρους της κοινότητας.
3 Ιουλίου  2020  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους
Σχετικά με το σχόλιό σας.  Σήμερα στις 6:40 π.μ.
Αυτόχθονες Έλληνες
Ο προδότης Τσίπρας και η συμμορία του γνωρίζουν καλά σε ποιο σημείο βρίσκεται η καρδιά της Ελλάδος. Γνωρίζουν πού πονάει ιδιαίτερα η πατρίδα. Έτσι χτύπησαν αριστοτεχνικά και θανατηφόρα στην καρδιά του Έθνους, στην Μακεδονία, στο σημείο εκείνο που πιστεύουν οι προδότες ότι, με ένα καίριο χτύπημα, θα σκοτώσουν την Ελλάδα, την χώρα, την ιδέα που μισούν περισσότερο από όλα στην άθλια ζωή τους. Οι κομμουνιστές του Τσίπρα παρέδωσαν τον Ιούνιο του 2018 το όνομα και την ψυχή της Μακεδονίας μας στους βουλγάρους και το έκαναν με χαιρεκακία και σαδιστική ικανοποίηση, ανάλογης εκείνης, όταν έσφαζαν με κονσερβοκούτια ανήμπορους Έλληνες. Αρκεί να πρόσεχε κανείς τα γυαλισμένα από μίσος και σαδισμό μάτια του Τσίπρα και του Κοτζιά, όταν υπέγραφαν την συμφωνία με τους βουλγάρους στις Πρέσπες. Κυριολεκτικά ήταν αφιονισμένοι, εισέπνεαν, ρουφούσαν, απολάμβαναν τον σαδισμό εναντίον της φτωχής πατρίδας μας. Όλη η βρωμερή μορφή τους, όλο το προσωπείο τους εξέπεμπε μίσος και κακία στο στυλ «βρωμοέλληνες, επιτέλους σας την φέραμε. Πετάξαμε την Μακεδονία σας στα σκυλιά».  Ζ.Π.
5 Ιουνίου  2020  Το σχόλιό σας δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις μίσους.
 Σχετικά με το σχόλιό σας    5 Ιουνίου στις 11:39 π.μ.
Αυτόχθονες Έλληνες
ΠΡΟΤΑΣΗ: «Να αφήσουμε περάσματα στον φράκτη στον Έβρο, για να περνούν περισσότεροι Αφγανοί και Πακιστανοί, όπως πρότεινε ο Σύριζα , γιατί είναι απάνθρωπο να περιμένουμε από έναν και μοναδικό Αφγανό , να βιάσει μόνος του, όλα τα Ελληνόπουλα.
Θα το μάθει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους «πρόσφυγες», και θα μας κατηγορήσει ότι βασανίζουμε τους βιαστές Πακιστανούς.
Μας παρηγορεί η ιδέα ότι το Υπουργείο Παιδείας της Κεραμέως θα συνεχίσει να διδάσκει τα Ελληνόπουλα (παιδιά του Δημοτικού) σεξουαλική επιμόρφωση για το ... πέος».  Ζ.Π.
ΕΚΤΑΚΤΗ  ΕΙΔΗΣΗ:  ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ  ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Ο Κούλης θέλει να δηλώσει με την ενέργεια αυτή ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ΟΛΑ  τα κράτη που προσαρτούν με κατακτητικό πόλεμο άλλα εδάφη. Ναι, άσχετα αν εμείς έχουμε την Κύπρο, κατεχόμενο κράτος από την Τουρκία!  Έλυσε τα δικά της προβλήματα η Ελλάδα και ο  Κούλης  θα στείλει Έλληνες στρατιώτες στο Ιράν για να σκοτωθούν για τους εβραίους.

Το Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενέταξε το Καστελόριζο ως προεξοχή της ηπειρωτικής τουρκικής χώρας. ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. «Οθωμανική Κρήτη»: Έτσι διαφήμιζε αυστραλιανό τουριστικό πρακτορείο τις διακοπές στην Κρήτη. Τσαβούσογλου: «Την Αγιά Σοφιά την κατακτήσαμε και μας ανήκει».ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΣΤΙΣ  ΗΠΑ  8/1/2020:  «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ  
ΕΘΝΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΤΩΝ...ΗΝΩΜΕΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ».ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Ο  μοναδικός  πρωθυπουργός  της  Ελλάδος  που  αγνόησε  πλήρως  την  Παλαιστινιακή  αρχή,  προφανώς για να δείξει στα αφεντικά του πως είναι ένας ταπεινός ΔΟΥΛΟΣ και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσωπεί, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν να τον στηρίζουν...   Όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος που επισκέπτονταν το Ισραήλ, περνούσαν κι από την Ραμάλα, για να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες. 
Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Την ημέρα που το Ισραήλ έχει ανακηρύξει προσάρτηση των κατεχομένων Παλαιστινιακών εδαφών ο Κούλης, σε συνεννόηση με τους εβραίους, έφερε προς ψήφιση μια σύμβαση Ελλάδας-Ισραήλ. Εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, το σχέδιο νόμου για όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την προμήθεια παρόμοιου αμυντικού εξοπλισμού από το Ισραήλ, το οποίο είχε υπογραφεί το 2016.
Η σύμβαση αυτή έχει μακρά ιστορία, αφού υπογράφηκε, ως συμφωνία, τον Οκτώβριο του 2013 και περιελάμβανε και διάφορες άλλες συμφωνίες. Η σημερινή συμφωνία υπογράφηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016. Η σημερινή συμφωνία εδράζεται στο μνημόνιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, τον Σεπτέμβριο του 2011 και κυρώθηκε με νόμο το 2013.
Υπήρξε δέσμευση προς τους εβραίους στο πρόσφατο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη με το να σταλεί, την ίδια ημέρα που έχει ανακοινωθεί επίσημα ως ημέρα προσάρτησης των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, ένα μήνυμα υποστήριξης, ηθικής και πολιτικής, του ελληνικού Κοινοβουλίου προς το εβραϊκό κράτος. 
Ο Κούλης θέλει να δηλώσει με την ενέργεια αυτή ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τα κράτη που προσαρτούν με κατακτητικό πόλεμο άλλα εδάφη. Ναι, άσχετα αν εμείς έχουμε την Κύπρο, κατεχόμενο κράτος από την Τουρκία!
Ο Κούλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη σοβαρότητας και πολιτική πιρουέτα, διότι «προτού γίνει κυβέρνηση, κατέβαινε στους δρόμους με τις παλαιστινιακές μαντήλες, δίπλα , δυστυχώς , σε συνθήματα, που όλα τα στελέχη του δεν ενστερνίζονται, όπως "death to Israel" έξω από την ισραηλινή πρεσβεία , ενώ αργότερα ήταν η κυβέρνηση μιας στρατηγικής προσέγγισης με το κράτος του Ισραήλ».
Επί Τσίπρα έγιναν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή των Γρεβενών, με Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα και με προσομοίωση επιθετικού πολέμου εναντίον του Ιράν, με συμμετοχή της Ελλάδος.
Έλυσε τα δικά της προβλήματα η Ελλάδα και θα στείλει Έλληνες στρατιώτες στο Ιράν για να σκοτωθούν για τους εβραίους.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Ο  μοναδικός  πρωθυπουργός  της  Ελλάδος  που  αγνόησε  πλήρως  την  Παλαιστινιακή  αρχή,  προφανώς για να δείξει στα αφεντικά του πως είναι ένας ταπεινός ΔΟΥΛΟΣ και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσωπεί, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν να τον στηρίζουν...   Όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος που επισκέπτονταν το Ισραήλ, περνούσαν κι από την Ραμάλα, για να κρατήσουν κάποιες ισορροπίες. 
 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΣΤΙΣ  ΗΠΑ  8/1/2020:  «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ  ΕΘΝΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΤΩΝ...ΗΝΩΜΕΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ».

Προσκεκλημένος από τον αμερικανικό μη κυβερνητικό φορέα γεωπολιτικών αναλύσεων Atlantic Council, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, δεδομένου, όπως το έθεσε η ερώτηση, των στενών σχέσεων της Αθήνας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και στεκόμαστε δίπλα στους συμμάχους στις δύσκολες στιγμές απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Αυτή η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα και στηρίζουμε αυτή την απόφαση». Αξίζει να σημειωθεί πως στο επίσημο δελτίο Τύπου από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν αναφερόταν η ξεκάθαρη υποστήριξη, αλλά η γενική τοποθέτηση πως πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση και πως η Ελλάδα έχει «στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο αλλά δεν ξεχνάει και ποιοι είναι οι σύμμαχοί της». 
Σε αντίθεση λοιπόν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες που προτίμησαν να κρατήσουν μια ουδέτερη στάση υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή και για κατευνασμό της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του:
«Πρώτον είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και στηρίζουμε αυτήν την απόφαση. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση, τώρα που οι ΗΠΑ έδωσαν ένα σαφές μήνυμα σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που είναι διατεθειμένες να χαράξουν προκειμένου να κινηθούν προς μια πρωτοβουλία που θα αποκλιμάκωνε την ένταση. Και ελπίζω αυτό το μήνυμα να το έλαβαν όλοι. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

PRONEWS
Βουλή: Εγκρίθηκε η συμφωνία με το Ισραήλ που έχει υπογραφεί από τον Νοέμβριο του 2016.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, το σχέδιο νόμου για όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την προμήθεια παρόμοιου αμυντικού εξοπλισμού από το Ισραήλ, το οποίο είχε υπογραφεί το 2016.
Και οι δύο πλευρές αναλαμβάνουν τη δέσμευση ότι θα εφαρμόσουν τις ίδιες διαδικασίες ελέγχου για όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την προμήθεια παρόμοιου αμυντικού εξοπλισμού, ως εάν η προμήθεια είχε γίνει για τις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις.
«Πρόκειται για μια συμφωνία καταφανώς επωφελή για την Ελλάδα, μια συμφωνία που θέτει σε συγκεκριμένη βάση τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Ισραήλ», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ζήτησε να μείνει εκτός του παλαιστινιακού ζητήματος αυτή η συζήτηση. Τόνισε επίσης, ότι αυτή η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για συνέργειες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Προηγουμένως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έθεσε το αίτημα της αναβολής, λέγοντας ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ανήκει στην κατηγορία των απλοποιημένης μορφής συμβάσεων οι οποίες ισχύουν από την υπογραφή τους και δεν έχουν ανάγκη κύρωσης. Επίσης επισήμανε , ότι το νομοσχέδιο συνοδεύεται από δύο εισηγητικές εκθέσεις και αυτό συνιστά "κατά την ηπιότερη έκφραση", κοινοβουλευτική παρατυπία που παραβιάζει και το πλαίσιο του επιτελικού κράτους.
Ως προς το πολιτικό σκέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα αναβολής , με το σκεπτικό ότι δεν είναι ανεκτό να συζητηθεί σήμερα το νομοσχέδιο, την ίδια ημέρα δηλαδή που έχει ανακοινωθεί η έναρξη προσάρτησης των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών , γιατί έτσι θα δινόταν το μήνυμα ότι η Βουλή των Ελλήνων ενισχύει και συναινεί με μια ενέργεια που είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, σε αντίθεση με την πάγια πολιτική της χώρας , να βασίζει τις ενέργειες της στη διεθνή νομιμότητα.
«Γιατί να έρθει αυτή η σύμβαση ενώ δεν χρειαζόταν; Προφανώς συνδέεται -και φαντάζομαι θα υπήρχε κάποια δέσμευση στο πρόσφατο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη - με το να σταλεί, την ίδια ημέρα που έχει ανακοινωθεί επίσημα ως ημέρα προσάρτησης των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, ένα μήνυμα υποστήριξης, ηθικής και πολιτικής, του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό είναι τελείως απαράδεκτο και εντελώς αντίθετο στη βάση της συμφωνίας που υπογράψαμε εμείς», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι η συμφωνία που υπεγράφη το 2016 εντασσόταν σε ένα πλαίσιο ενεργητικής και πολυδιάστατης διπλωματίας, που είχε στο επίκεντρό της την πολιτική σταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Η πολιτική προσάρτησης όμως υπονομεύει βάναυσα, όπως είπε, αυτή την πολιτική σταθεροποίηση και είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. "Είναι άλλο να προωθείς σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ και άλλο να αφίστασαι από πάγιες θέσεις της χώρας", είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής , Κώστας Γκιουλέκας , επισήμανε ότι η σύμβαση αυτή έχει μακρά ιστορία , αφού υπογράφηκε, ως συμφωνία, τον Οκτώβριο του 2013 και περιελάμβανε και διάφορες άλλες συμφωνίες. Η σημερινή συμφωνία υπογράφηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016. Η σημερινή συμφωνία εδράζεται στο μνημόνιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ , τον Σεπτέμβριο του 2011 και κυρώθηκε με νόμο το 2013.
«Δεν υπάρχει κάποια προσάρτηση εδαφών. Από το 2011 που υπεγράφη το μνημόνιο με το Ισραήλ έως σήμερα, έχουν γίνει αλλεπάλληλες ενέργειες στην περιοχή εκείνη, που υπό την έννοια αυτή θα έπρεπε πάντοτε, υπό την αίρεση όλων αυτών, να προχωρούμε και να κυρώνουμε ή όχι τέτοιες συμφωνίες. Εάν είχαμε κάποια προσάρτηση σήμερα, ναι. Αλλά εδώ ζητείται αναβολή επειδή το Ισραήλ είπε ότι θα προσαρτήσει. Εμείς να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει το Ισραήλ και μετά να υπογράψουμε τη σύμβαση;», είπε ο Κώστας Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής.
Ο εισηγητής της ΝΔ , Στέφανος Γκίκας , ζήτησε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία στην επιτροπή , σημειώνοντας ότι συζητάμε για μια συμφωνία που αποτελεί έναν οδηγό, ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα ακολουθήσουν όλες οι άλλες συμφωνίες με το Ισραήλ. «Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς εμπλέκεται το παλαιστινιακό με την συζήτηση αυτής της συμφωνίας, μιας συμφωνίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ , είναι ευρεία και είναι επωφελής για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη και σαφή θέση και ως προς την παλαιστινιακή κοινότητα-κράτος και ως προς το Ισραήλ και μάλιστα αυτές οι θέσεις αναγράφονται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ως προς το νομικό ζήτημα και το ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής , Ανδρέας Λοβέρδος , δήλωσε αιφνιαδιασμένος με την ύπαρξη δύο εισηγητικών εκθέσεων. «Δεν έχω δει, όσα χρόνια βρίσκομαι εδώ, ένα νομοσχέδιο να συνοδεύεται από δύο εισηγητικές εκθέσεις», είπε ο κ. Λοβέρδος και επισήμανε ότι η μια εισηγητική έκθεση προσθέτει ζητήματα πάνω στην προηγούμενη και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις διότι το θέμα είναι μείζον. Ως προς το πολιτικό θέμα, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε , ότι «με κινήσεις κοινοβουλευτικού εντυπωσιασμού, δεν κάνουμε καλό στην εξωτερική πολιτική». Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε υπερβολή την πολιτική πτυχή του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το θέμα δεν είναι αν θα αναβληθεί η σημερινή συζήτηση. Η υποκρισία έχει και όρια», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ , Θανάσης Παφίλης και αναρωτήθηκε: «Ποιος προετοίμασε αυτή τη συμφωνία; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την προετοίμασε με όλους τους υπόλοιπους;». Ο κ. Παφίλης επισήμανε ότι όλα τα κόμματα ψήφισαν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους , αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησαν. Αντιθέτως, όλα αυτά τα χρόνια, είπε, αναβαθμίστηκαν οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. «Δεν κοιτάμε ότι είναι μια συμφωνία με ένα κράτος δολοφόνο; Σήμερα κάνει προσαρτήσεις το Ισραήλ; Σήμερα ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ για πρωτεύουσα η Ιερουσαλήμ; Καταγγείλατε αυτή την απόφαση; Αντιθέτως όλοι σας αναβαθμίσατε τις σχέσεις. Έγιναν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή των Γρεβενών, με Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα και με προσομοίωση το Ιράν; Ναι ή όχι; Για να μην συνεχίσω με τα υπόλοιπα...», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Από την Ελληνική Λύση , ο Αντώνης Μυλωνάκης επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή υπογράφηκε το 2016 και "είναι το μόνο καλό που έχει κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ". Ο βουλευτής είπε επίσης: «Δεν είναι πρωτότυπο ότι είναι ημέρα προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών. Χρόνια γίνεται αυτό. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να αναβάλλουμε μια συμφωνία με ένα κράτος , η οποία ήδη παράγει αποτελέσματα". Χαρακτήρισε επίσης "βαριά" την κουβέντα του κ. Παφίλη για κράτος-δολοφόνο των λαών, γιατί το Ισραήλ είναι "ένα κράτος που έχει θέση στην περιοχή του, ανάλογη με την θέση της Ελλάδας, έχει γύρω -γύρω εχθρούς και προσπαθεί να κρατήσει την αυτονομία του».
Η Σοφία Σακοράφα , από το ΜέΡΑ25 , υπενθύμισε ότι σήμερα εισάγεται προς κύρωση , συμφωνία που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2016. "Οι σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με το Ισραήλ ήταν σε υψηλή ιεράρχηση και την πολιτική αυτή συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση", είπε η Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε: "Τη σημερινή ημέρα , η κυβέρνηση Νετανιάχου, του Μπίμπη για όσους δεν τον γνωρίζουν, την έχει θέσει ως ενακτήριο ορόσημο για την επέκταση της κυριαρχίας του Ισραήλ σε οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Τι θα πει "δεν είναι πρωτότυπο "; Είναι φυσιολογικό κύριε πρόεδρε να υπάρχει κατοχή κράτους; Διότι εμείς έχουμε την Κύπρο, κατεχόμενο κράτος από την Τουρκία! Ο παραλογισμός όμως έχει και όρια. Δεν είμαστε εμείς που κάναμε συμφωνία με το Ισραήλ".
«Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση, αποτελεί έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ , Ευριπίδης Στυλιανίδης , και τόνισε ότι η ελληνική θέση είναι ξεκάθαρη για το παλαιστινιακό, έχει αποτυπωθεί και διακηρυχθεί στα διεθνή φόρα. Είπε δε , ότι η σημερινή συμφωνία υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και πρέπει να ψηφιστεί για να στείλει στην άλλη πλευρά το σωστό μήνυμα. «Να μην βλάψουμε τη χώρα συνδέοντας την κύρωση με όσα συμβαίνουν εκεί», είπε ο κ. Στυλιανίδης.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος , ανέφερε ότι η παρούσα συμφωνία θέτει τη βάση για να υπάρξουν στη συνέχεια άλλες απλοποιημένες συμφωνίες. Ως προς το πολιτικό σκέλος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να μπλέκεται το παλαιστινιακό με το παρόν θέμα , διότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι διαυγείς και συντάσσονται πλήρως με τις θέσεις της ΕΕ επί του θέματος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Θοδωρής Δρίτσας , είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα που έχει ανακύψει για μια συμφωνία που έρχεται στη Βουλή χωρίς να χρειάζεται και για το γεγονός ότι συνοδεύεται από δύο αιτιολογικές εκθέσεις. "Αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία σήμερα ή γκάφα είναι ή αν είναι επιλογή, καθιστά μέρος του προβλήματος την Ελλάδα και όχι μέρος της λύσης", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής της ΝΔ , Κωνσταντίνος Μπογδάνος , που χαρακτήρισε σημαντική και εμβληματική τη σημερινή κύρωση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη σοβαρότητας και πολιτική πιρουέτα, διότι «προτού γίνει κυβέρνηση, κατέβαινε στους δρόμους με τις παλαιστινιακές μαντήλες, δίπλα , δυστυχώς , σε συνθήματα, που όλα τα στελέχη του δεν ενστερνίζονται, όπως "death to Israel" έξω από την ισραηλινή πρεσβεία , ενώ αργότερα ήταν η κυβέρνηση μιας στρατηγικής προσέγγισης με το κράτος του Ισραήλ».
«Κάνουμε σαν να μην καταλαβαίνουμε. Το Ισραήλ έχει πει ότι σήμερα θα προχωρήσει σε προσάρτηση των κατεχομένων", σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: "Σήμερα δεν τίθεται σε συζήτηση το ζήτημα των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων. Τίθεται το θέμα ότι η Ελλάδα σέβεται το διεθνές Δίκαιο, όλες τις σχέσεις της με όλες τις χώρες τις κάνει βάσει του διεθνούς Δικαίου. Δεν μπορεί την ημέρα που μια χώρα έχει ανακηρύξει προσάρτηση κατεχομένων, εμείς αυτή την ημέρα, χωρίς κανέναν λόγο, να φέρνουμε προς ψήφιση μια σύμβαση Ελλάδας-Ισραήλ".
 «Αυτές οι συμφωνίες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο», είπε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος , που ζήτησε να συνεχιστεί η συζήτηση της συμφωνίας στην επιτροπή. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου να αναλογιστούν τι θα γίνει αν αύριο έρθουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των ισραηλινών εταιρειών για να συνάψουν συμφωνίες συνεργασίας, συμπαραγωγής και συνέργειας στην αμυντική βιομηχανία, με ελληνικές εταιρείες. «Θα τους στέλνουμε πίσω, διότι μπορεί να έχει προκύψει η εκπεφρασμένη εξαγγελία του Ισραηλινού πρωθυπουργού να προσαρτήσει παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης; Αυτό θα εξυπηρετεί το ελληνικό συμφέρον; Ας μην αναμειχθούμε στο μεγάλο παλαιστινιακό πρόβλημα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι επίκεινται απτά αποτελέσματα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Ισραήλ, μεγάλο κομμάτι της οποίας είναι η αμυντική συνεργασία.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια :

 1. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ κατά ΡΟΖΑΚΗ: «Εκφράζει την τουρκική άποψη μόνο»…

  Εθνικά θέματα: ακατάλληλα για δημόσια ενασχόληση

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
  ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, με αφορμή την συνεχιζόμενη συζήτηση και ανακίνηση θεμάτων ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας, όπως η πρόσφατη αναφορά στο Καστελλόριζο από τον καθηγητή κ. Ροζάκη (προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, μέχρι 7.6.2020), εκφράζει την έντονη ανησυχία του, διότι έρχεται στην επικαιρότητα μια σύνθετη πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία:
  - Γίνεται χρήση των περιοχών όπου υφίστανται νομικές ατέλειες,
  κατά την τουρκική άποψή και μόνο, προκειμένου να υπερασπιστεί την ικανότητά τους να συνεχίσουν τη δρομολόγηση προκλήσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
  - Γίνεται προσπάθεια του εχθρού να αφομοιώσει τις συνεχείς και
  πολλαπλές απαιτήσεις του στον διεθνή παράγοντα στην προοπτική που να καθιστά δύσκολο για τις Ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, προκειμένου να αποτρέψουν τη δρομολόγηση και την καταπολέμηση των δυνατοτήτων τους
  - Γίνεται συνεχώς αυξανόμενη χρήση του υβριδικού πολέμου,
  προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ελευθερία της λειτουργίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον υψηλότερο δυνατό βαθμό με σκοπό να αποτρέψουν τις Τουρκικές διεκδικήσεις.

  Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας καλεί όλους να αναλογιστούν ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ενέργειες είναι σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν μια περιεκτική, διεπιστημονική απόκριση της ασφάλειας, και όχι άσκοπες συζητήσεις που οδηγούν σε αποδυνάμωση των εθνικών μας θέσεων.

  ΠΗΓΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 1 Ιουλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.7.2020.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο κοσμάκης αρχίζει να αγανακτεί σε όλη την επικράτεια. Οι γαλάζιοι πολιτικοί εργολάβοι της Πλανητικής Παν-εξουσίας είναι πολύ δύσκολο πια να κρύψουν, το τι περιμένει τους φουκαράδες τους γραικύλους, άπαξ και το χωριό τους, η πόλη τους, η γειτονιά τους, γιομίσει τριτοκοσμικό τυχοδιωκτισμό και ισλαμική Ε΄φάλαγγα.
  Και δειλά-δειλά βγαίνουν στους δρομους.

  Ωστόσο οι λιγοστοί ακόμα εξεγερμένοι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι με το "σεις και με το σας" και με τα κλαψουρίσματα του τύπου: "εμεις αγαπαμε τους καημένους τους πρόσφυγες [ποιους πρόσφυγες;]" δεν βγαίνει τίποτα.
  Η ωμη αληθεια είναι οτι η Ισλαμογρεκία κουμαντάρεται από πολιτικές συμμορίες, που έχουν υπογράψει συμβολαιο θανάτου κατά του Ελληνισμού, με τους Παγκόσμιου Νονούς. Και δεν πρόκειται να καμουν πισω ούτε κατά ένα χοτ σποτ. Ρημαδιό θα τον κάνουν τον τόπο μας, προκειμενου να παραμεινουν στην εξουσία. Διότι το να παραμεινουν στη εξουσια και να κονομανε τους περιδρομους απο τους "μεγαλους περιπατους" πρεπει απαραιτητως να εξοντωσουνε τον Ελληνισμο. Αλιως θα τους ξωπεταξουνε σαν στυμμένες λεμονοκουπες.
  Τοσο απλα...

  Και το ξαναλεω...
  Εχετε ενα οπλο στα χερια σας. Την ψηφο σας! Στειλτε τους απο κει που ηρθανε. Καψτε τις κομματικες σας ταυτοτητες. "Φτυστε" τους εντεταλμενους κομματαρχες σας. Δειξτε στο χωριο σας, στην πλατεια σας, στη γειτονια σας, οτι καθεστωτικη πολιτικη συμμορια δεν προκειται να ξαναδει την ψηφο σας...
  Και μποϋκοταρετε οσους/ες γλειφουν τους λαθροκαταχτητες μας.
  Αλλιως ξεχαστε την Ελλαδα που ξερατε....

  Για σημερα λοιπον δελτιο αντιδρασεων κατα λαθρεποικισμου απο Πολυκαστρο και στο Ε΄ διαμερισμα Θεσσαλονμικης, οπου πρωτοστατουν τα παλληκαρια οτυ Ιερου Λοχου 2012 [εκει θα τα βρουνε σκουρα οι μητσομυταρακηδες...]
  Λευτερης Πανουσης
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύκαστρο Παιονίας [Από Ειδήσεις.gr]
   Η ανησυχία και αγωνία των πολιτών για την τύχη του τόπου τους καθώς διαπιστώνουν ότι οι εκκλήσεις και τα διαβήματα δεν «πιάνουν τόπο» και οι πρόσφυγες-μετανάστες στη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας διαρκώς αυξάνονται έστειλαν το βράδυ της Τρίτης εκατοντάδες από αυτούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Παιονίας.

   Το είπαν ξεκάθαρα χωρίς κραυγές. Φοβούνται την ισλαμοποίηση της Παιονίας διότι διαπιστώνουν πως:

   Η δομή και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα κόσμο, έρχονται νέοι συνεχώς και όσοι παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν αφού δεν γίνονται δεκτοί από καμιά ευρωπαϊκή χώρα. Θα μείνουν εδώ, θα κατοικήσουν στα έρημα από κόσμο χωριά μας και σε λίγο καιρό θα αλλοιωθεί η πληθυσμιακή σύνθεση του πληθυσμού. Επικαλέστηκαν στοιχεία και αριθμούς από τους διαμένοντες στη δομή, από τον αριθμό των μαθητών…

   Ο κ. Τσερνικούδης ήταν ο κύριος ομιλητής ενώ χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης και ο πατέρας Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητρίου.

   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ήταν τεράστια για τα δεδομένα του Πολυκάστρου συγκέντρωση. Η μεγαλύτερη των τελευταίων πολλών ετών αν όχι στην ιστορία της πόλης.
   Δεν καταγράφηκαν ακραία* συνθήματα. Υπήρξε ενθουσιασμός, χειροκροτήματα αλλά τίποτα παραπάνω. Ο ομιλητής δεν αναφέρθηκε ονομαστικά ούτε καν σε όσους επιτέθηκαν εναντίον του κι εναντίον της πρωτοβουλίας για την οργάνωση διαμαρτυρίας.

   Είναι η δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον τελευταίο καιρό και σε αυτήν η είδηση είναι πως ανεξάρτητα με την νομική προσφυγή του δήμου, και η Κίνηση Πολιτών Παιονίας ετοιμάζει τη δική της.
   Λευτερης Πανουσης
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, τα δύο από τα οποία χωρίς αναστολή, για μια υπόθεση πλασματικής θέσης εργασίας, που είχε δηλητηριάσει την προεδρική εκστρατεία του το 2017.
  Το δικαστήριο του Παρισιού, που εξέδωσε την απόφαση, συνδύασε την καταδίκη αυτή με ένα πρόστιμο 375.000 ευρώ, ενώ ο Φιγιόν δε θα μπορεί να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για δέκα χρόνια.
  Η σύζυγός του, η Πενέλοπι Φιγιόν, η οποία κρίθηκε επίσης ένοχη από το δικαστήριο του Παρισιού, καταδικάστηκε από την πλευρά της σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή στην υπόθεση αυτήν.
  Της επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 375.000 ευρώ, ενώ δε θα μπορεί να εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα για δύο χρόνια.
  Το ζεύγος Φιγιόν και ο συγκατηγορούμενός του, ο Μαρκ Ζουλό, πρώην αναπληρωματικός του Φρανσουά Φιγιόν στην περιφέρεια Σαρτ, καταδικάστηκαν εξάλλου να επιστρέψουν στο γαλλικό κοινοβούλιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
  Ο συνήγορος των Φιγιόν, ο Αντονέν Λεβί, δήλωσε πως θα καταθέσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.
  Ο δικηγόρος υποστήριξε πως η καταδίκη είναι άδικη και πως υπήρξε μια συνωμοσία εναντίον του ζεύγους, ενώ υποσχέθηκε πως θα υπάρξει νέα δίκη.
  Η υποψηφιότητα του Φιγιόν για την προεδρία το 2017 είχε πληγεί από τις κατηγορίες ότι είχε καταβάλει στη γεννημένη στη Βρετανία σύζυγό του, την Πενέλοπι, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την εργασία της ως κοινοβουλευτικής βοηθού του.
  Ωστόσο, η κυρία Φιγιόν είχε εργαστεί ελάχιστα στη θέση αυτήν ή και καθόλου.
  «Αυτή η πληρωμή ήταν δυσανάλογη με τη δουλειά που έγινε» δήλωσε ο δικαστής διαβάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
  «Η κα Φιγιόν είχε προσληφθεί για μια θέση χωρίς χρησιμότητα».
  Πρωθυπουργός υπό τον Νικολά Σαρκοζί, ο Φιγιόν ήταν φαβορί στην εκλογική κούρσα όταν έγιναν γνωστές οι κατηγορίες σε βάρος του.
  Τότε είχε αρνηθεί πως είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα, είχε αντιδράσει στις πιέσεις του κόμματος να αποσύρει την υποψηφιότητά του και είχε χάσει στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.
  usay.gr (Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. H Γαλλική δικαιοσύνη: Μετά τον Ιουδαίο Σαρκοζύ στην φυλακή ο πρωθυπουργός Φιγιόν. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  Δεν έπεσε καθόλου «στα μαλακά» ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του που όπως φαίνεται είχαν βολέψει όλη την ευρύτερη οικογένεια σε δημόσιες θέσεις και απομυζούσαν το κράτος.
  Αργομισθία και στη σύζυγό του που σπάνια εμφανιζόταν στη δουλειά της και όπως είπε το δικαστήριο έπαιρνε πολλά λεφτά για τη θέση (που δεν πήγαινε).
  Ο ομοϊδεάτης του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω του δικηγόρου του μίλησε για σκευωρία… ή όπως είπε συνωμοσία…
  Αλλά αυτά δεν έπεισαν το Γαλλικό Δικαστήριο. Το αντίθετο μάλιστα!
  Πριν τέσσερα χρόνια πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στον Φρανσουα Φιγιόν: «Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα! Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και του νατιβισμού – αντισημιτισμού) (και ότι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
  Η Μολδαβία, η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, με ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόλις 3.000 ευρώ, καταφέρνει και έχει ολόκληρο εργοστάσιο κατασκευής ελικοπτέρων, έστω και παράνομο(!) την στιγμή που η Ελλάδα του "rooms to let" έχει εγκαταλείψει πλήρως την αμυντική της βιομηχανία.
  Ένα ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής αντιγράφων των ρωσικών ελικοπτέρων Ka-26 εντόπισαν στη Μολδαβία οι αστυνομικές αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνών τα αντίγραφα Ka-26 πωλούνταν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
  Τη στιγμή της εφόδου στο εργοστάσιο βρέθηκαν 10 ελικόπτερα σε διάφορα στάδια κατασκευής. Φυσικά τα ελικόπτερα που άφηναν τη γραμμή παραγωγής δεν περνούσαν από κανένα επίσημο έλεγχο ή διαδικασία πιστοποίησης.
  Εκτίμηση των αρχών είναι ότι το Ka-26 επιλέχθηκε λόγω της απλότητας στην κατασκευή του. Είναι άγνωστο ακόμα, και αυτό προσπαθούν να μάθουν οι αρχές, πόσο καιρό λειτουργούσε το εργοστάσιο, πόσα ελικόπτερα έχει κατασκευάσει και που τα έχει πωλήσει.
  Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δεν παράγει, όχι ελικόπτερα, αλλά ούτε παιδικά... drones, ενώ μέχρι και το καινούργιο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού θα το εισάγει από το Ισραήλ.
  Την ίδια στιγμή οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας στην ΕΕ όχι μόνο πωλούν αμυντικό υλικό στην Τουρκία, αλλά κυρίως στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ, οι οποίες δεν δίστασαν να «πριμοδοτήσουν» την Τουρκία με το πρόγραμμα των F-35 το οποίο πριν διακοπεί- θα απέφερε αρκετά δισεκατομμύρια στους Τούρκους αλλά και τεχνογνωσία stealth.
  Δυστυχώς, αυτή κατάντια, όχι μόνο της αμυντικής αλλά γενικά της ελληνικής βιομηχανίας έχει φτάσει την χώρα στο σημείο να παρακαλάει τους... τουρίστες από τη Σερβία και τη Βουλγαρία για να μην πεθάνουν οι Έλληνες από την πείνα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
  Η κυβέρνηση έχει την φαεινή ιδέα να θέλει να δημιουργήσει «δομή φιλοξενίας» αλλοδαπών στο Καστελόριζο μια ενέργεια η οποία αποτράπηκε τελευταία στιγμή!
  Σε ένα νησί το οποίο έχει 500 κατοίκους περίπου θέλει να δημιουργήσει μια δομή με αλλοδαπούς οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κάτοικους.
  Έτσι λοιπόν στις 15/4/2020 ο Δήμος Μεγίστης συγκάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε συνεδρίαση για τις 16/4/2020 με μορφή κατεπείγοντος και θέμα "κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής λογο πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες".
  Με λίγα λόγια και μέσα στο Πάσχα κάλεσαν ΔΣ για δημιουργία hot spot στο Καστελόριζο «κατόπιν πιέσεων».
  Η αντιπολίτευση και ένα μέλος τις συμπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ψήφισαν αρνητικά όποτε αρχικά η πρόταση δεν πέρασε.
  Μάλιστα όπως αναφέρει η αντιπολίτευση δεν παρουσιάστηκε κάποιο επίσημο έγγραφο στο οποίο να καταγράφονται «οι πιέσεις» ενώ έχει την εύλογη απορία ως προς το τι θα απογίνει ο τουρισμός του νησιού αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού.
  Ακολουθεί η αιτιολόγηση από την αντιπολίτευση:
  «Σύσσωμη η αντιπολίτευση Καστελλόριζο Mπροστά αντιτίθεται στην όποια ενέργεια εκείνων που θέλουν να καταστήσουν στο νησί μας hot spot. Λέγοντας ότι δέχεστε πιέσεις από αρμόδιες υπηρεσίες και χωρίς να επισυνάπτεται στην πρόσκληση το επίσημο έγγραφο, μας καλείτε να πάρουμε αποφάσεις και να υποδείξουμε χώρο για επικείμενη άφιξη προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.
  Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι την άμεση αποτροπή των μεταναστών να μην ξαναβγούν στο νησί ένεκα της πανδημίας του Κορονοϊου.
  Διότι το νησί μας δεν έχει υποδομές στέγασης αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτό εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του ιού covid 19.
  Ομόφωνα καταψηφίζουμε και καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές, κι αναφέρουμε παρακάτω τους λόγους:
  1)Δεν μας επισυνάπτεται το έγγραφο, με το οποίο σας ζητούν εσπευσμένα και πιεστικά να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Ποιος είναι τελικά ο εντολοδόχος; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;
  2)Πιέστε εσείς προς κάθε αρμόδια Αρχή και απαιτείστε να ενισχυθούν τα θαλάσσια σύνορα του νησιού μας. Αν αυτό επιτευχθεί είναι περιττό να συζητάμε για λήψη μέτρων σε περίπτωση που αποβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, νοσούμενοι από κορονοϊό.
  3)Έχετε φροντίσει σε συνεννόηση με το Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, ούτως ώστε σε περίπτωση (ου μη γέννητω) που νοσήσει κάποιος κάτοικος από κορονοϊό ή «εισβάλλουν αιφνιδιαστικά» παράτυποι μετανάστες θετικοί στον Ιό; Υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια και ο κατάλληλος εξοπλισμός ;
  Ειδικά για τις δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να οριστεί από τον συντονιστή πεδίου του ΕΟΔΥ κάποιος υπεύθυνος για τη διαχείριση λοίμωξης COVID-19 (Επαγγελματίας Υγείας), ο οποίος θα ειδοποιείται και θα παρευρίσκεται στα σημεία εισόδου νεοαφιχθέντων, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο για συμπτώματα της νόσου COVID-19.
  Γι αυτό ψηφίζουμε όχι».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολλά σύμφωνα συμβίωσης “Ελληνίδων” με Αφγανούς και Πακιστανούς.
  Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
  Οι συμβολαιογράφοι Αθήνας εκτός από τις συνήθεις εργασίες που έχουν στο τέλος του έτους ( λόγω αντικειμενικών άξιων, τώρα και με το κτηματολόγιο), έχουν την εποχή αυτή επί πλέον και πολλά
  σύμφωνα συμβίωσης “Ελληνίδων” με Αφγανούς και Πακιστανούς.
  Το χρήμα πέφτει πανταχόθεν σε αυτούς και αυτές, το συμφέρον επικρατεί στην καρκινογόνα κοινωνία και έρχονται απόγονοι επίσης συμφεροντολογικοί βασισμένοι στο κέρδος, που το βαφτίζουν συναίσθημα. Αν τις εκβιάζουν με τα παιδιά αργότερα, ότι θα τα πάρουν για τη χώρα τους, αν δεν τους δώσουν αυτές οικονομικά ανταλλάγματα μέσα στις σχέσεις συμφέροντος που εκμεταλλεύονται ακόμα και τα παιδιά τους.
  Ο σκοπός της κυβέρνησης που τους μεταφέρει νύχτες στα χωριά μας, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις επιτυγχάνεται; Πολύ το συμφέρον από όλα τα πεδία, για αυτό και η επιμονή τους και οι δικολαβικές δηλώσεις τους αντίθετες με τις πράξεις τους. Δημιουργούν μια σάπια ελληνική κοινωνία που γυρίζει αιώνες πίσω αντίθετα από τη θέληση του ελληνικού λαού.
  Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί γυρίζεις την ελληνική κοινωνία πίσω ηθικά, αξιακά, πολιτισμικά; Γιατί έλεγες άλλα περί αυτού, όταν ανέλαβες;
  Αλλά εμείς αντιστεκόμαστε στην οπισθοδρόμηση. Δεν πάμε πίσω.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται τον τερματισμό τού αμφιλεγόμενου προγράμματος των ψεκασμών.
  Βλέπουμε στην παρακάτω φωτό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιθεωρεί ένα αεροπλάνο Boeing 767 με εξοπλισμό chemtrail.  Του Μάικ Τες

  Ουάσινγκτον - Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από επιλεγμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, περιόδευσε σε ένα αεροπλάνο διασποράς chemtrail στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Andrews, σύμφωνα με έκθεση ειδήσεων του NBC.

  Ο Πρόεδρος εκπληρώνει την υπόσχεση να τερματίσει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα και να ανακατευθύνει την κυβερνητική χρηματοδότηση μακριά από επιχειρήσεις γεωμηχανικής και προς άλλα προγράμματα όπως δρόμους, γήρανση των ηλεκτρικών δικτύων και φυσικά τον προτεινόμενο φράγμα του μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού.

  «Σήμερα σηματοδοτείται μια μεγάλη μέρα για τη χώρα μας, όπου γυρίζουμε την πλάτη μας στη μυστική δηλητηρίαση των ουρανών μας και κοιτάζουμε ένα νέο μέλλον με καλύτερους δρόμους, ένα ασφαλές ηλεκτρικό δίκτυο και ένα μεγάλο τείχος για να μας προστατεύσει από το Μεξικό», δήλωσε ο Πρόεδρος Τραμπ μπροστά από ένα Boeing 767 που είχε τοποθετηθεί εκ νέου για ψεκασμό chemtrail. «Και να με ακούσετε, δεν πρόκειται να αφήσουμε τους επιστήμονες και άλλους ελίτ αυγουλοκέφαλους - eggheads να μας πουν πώς να ελέγξουμε το περιβάλλον. Είναι η Αμερική πρώτη, όχι πρώτα οι ουρανοί.» "Έπειτα έδειξε με τον δείκτη του στον αέρα σαν να ήταν ένας μικρός πύραυλος.


  Σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση από τον Λευκό Οίκο, ο Αντιπρόεδρος Πενς που έδειξε ενδιαφέρον να διαλύσει τη συνεργασία δημόσιου / ιδιωτικού chemtrail που περιλαμβάνει το Ίδρυμα Γκέιτς, την Monsanto, το EPA, διάφορα τμήματα του στρατού και έναν άνθρωπο γνωστό στο Πεντάγωνο ως «ο Συνταγματάρχης», θα αναλάβει τον έλεγχο του προγράμματος με μοναδικό στόχο την απενεργοποίησή του.

  «Θα είναι μια δύσκολη μάχη για τον Pence», σχολίασε η δημοσιογράφος του NBC News, Sharon McDonnell, ο οποίος κάλυπτε την εκδήλωση. «Το Βαθύ κράτος - Deep State έχει «γονατίσει», σύμφωνα με έναν insider, για να διατηρήσει το πρόγραμμα σε λειτουργία. Έτσι, ο Αντιπρόεδρος Pence θα πρέπει να αναιρέσει στρατηγικά τμήματα του προγράμματος έως ότου καταρρεύσει μόνο του. Η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνια.»

  Ακτιβιστές κατά των χημικών σε όλη τη χώρα γιόρτασαν την απόφαση. Ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένης της ακτιβίστριας κατά των χημικών για την περιοχή, η Saihra Ramun, πιστεύει ότι αυτός είναι ένας λόγος για να είμαστε αισιόδοξοι.

  «Είχα προειδοποιήσει τους ακτιβιστές ότι η διοίκηση του Τραμπ είχε μεγάλο ενθουσιασμό για έργα γεωμηχανικής», δήλωσε η κα Ραμούν μέσω τηλεφώνου . «Ωστόσο, με ενθαρρύνει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έχει αντιταχθεί σε αυτό. Θα τον παρακολουθώ για να βεβαιωθώ ότι θα το ακολουθήσει. Νομίζω ότι ο Πενς είναι η τέλεια επιλογή για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.»

  Ο Πρόεδρος δεν θα είναι σε θέση να ανακατευθύνει τη χρηματοδότηση σε άλλα έργα χωρίς τη συμμετοχή του Κογκρέσου. Αντιμετωπίζει μια βασική επιτυχία του σχεδίου του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά μια δύσκολη ανάβαση στη Γερουσία, όπου πολλοί γερουσιαστές προτιμούν τις μεγάλης κλίμακας προσπάθειες γεωμηχανικής και ελέγχου του πληθυσμού.

  Πηγή
  Το είδαμε ΕΔΩ
  Διαμόρφωση:Α.Τ.
  Αναρτήθηκε από Aνατροπή Τώρα
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...