Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Για να μην ξεθωριάσει η σημαία, τα παλικάρια χύνουν αίμα. Επιθυμώ να αναβιώσω την ιστορία, ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν. Ζήτω ο σουλτάνος Αλπ Αρσλάν, που νίκησε τους Έλληνες στο Ματζικέρτ το 1071 μ.Χ.».


 
Νέο προπαγανδιστικό βίντεο για τον [Σελτζούκο] σουλτάνο Αλπ Αρσλάν, νικητή της μάχης στο Ματζικέρτ επί των Βυζαντινών το 1071 μ.Χ, ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στο Twitter, φαντάζοντας τον εαυτό του συνεχιστή του Αλπ Αρσλάν, που με την επικράτησή (26/8/1071) του επί των στρατευμάτων του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη, έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Aνατολία.
Το ενός λεπτού βίντεο εμφανίζει σκηνές εποχής που παραπέμπουν στη «Μάχη του Ματζικερτ» καταλήγοντας με τον Ερντογάν να χαιρετά το ερευνητικό πλοίο Fatih.
Το βίντεο καταλήγει με τον Ταγίπ Ερnτογάν και κάρτα να αναγράφει δήλωση του: «Εξ ονόματος του Έθνους, μου τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους όσοι ήταν μαζί του σε αυτή τη σκηνή».

Σχόλιο του Τούρκου προέδρου, αναρτώντας το προκλητικό βίντεο, αναφέρει: «Για να μην ξεθωριάσει η σημαία, τα παλικάρια χύνουν αίμα. Η ανατολία αρχίζει να γίνεται πατρίδα. Προς τη μεγάλη τουρκική ιδέα. Τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους τους ήρωές μας σ’ αυτόν τον αγώνα».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ σήμερα, Τρίτη, παραμονές της 949ης επετείου της Μάχης στο Ματζικέρτ, ο Ταγίπ Ερντογάν θα … κατασκηνώσει στο ίδιο σημείο, διανυκτερεύοντας σε σκηνή εποχής.

Πριν από μερικές ημέρες σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει πως: «επιθυμεί να αναβιώσει την ιστορία ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν».

Προηγήθηκε το πρωί η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ενός επίσης προπαγανδιστικού της τουρκικής κυβέρνησης, που μαρτυρά τους νέο-οθωμανικούς πόθους του Ταγίπ Ερντογάν, με το ναό της Αγίας Σοφίας χρησιμοποιείται για μία ακόμη φορά από την τουρκική προπαγάνδα και εμφανή την προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να συνδεθεί με τους «ένδοξους» Σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τονίζοντας -έμμεσα- πως η Τουρκία αποτελεί την προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων, όπως είναι και ο ευσεβής πόθος του Τούρκου προέδρου.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...