Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ: "Εγώ, επειδή είμαι φιλελεύθερος, θέλω να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Και το νερό". ΠΡΟΤΑΣΗ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ": ΑΦΟΥ ΛΟΒΕΡΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ. ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ 200 ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".Μεγάλη η μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ κατέρρευσε με ρυθμό 32,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωσή του από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία το 1947, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.


Η μείωση του ΑΕΠ είναι υπερτριπλάσια της προηγούμενης μείωσης-ρεκόρ του 10% το δεύτερο τρίμηνο του 1958. Η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 5,0% το πρώτο τρίμηνο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ιστορικής «βουτιάς» του ΑΕΠ αφορά τον Απρίλιο, όταν η οικονομική δραστηριότητα τράβηξε σχεδόν χειρόφρενο, αφού εστιατόρια, μπαρ και εργοστάσια, μεταξύ άλλων, κατέβασαν ρολά στα μέσα Μαρτίου για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Αν και η οικονομία των ΗΠΑ άρχισε και πάλι να κινείται το Μάιο, η τάση αυτή παρουσιάζει επιβράδυνση λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων και των νέων περιοριστικών μέτρων. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)


ΙΣΧΥΡΗ  ΠΤΩΣΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ  Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΔΕΙΚΤΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΕΞΑΓΩΓΕΣ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΕΞΑΜΗΝΟ  ΤΟΥ  2020.

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η ελληνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς μείωση 4,4% παρουσίασε ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό, ενώ το ίδιο συνέβη σε ποσοστό 12% στις ελληνικές εξαγωγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιουνίου 2020 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουνίου 2019, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην εξόρυξη άνθρακα και λιγνίτη, άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου και στις υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 4,9% τον μήνα Ιούνιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, προήλθε από τη μείωση κατά 17,6% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων, κατά 1,0% του Δείκτη Μεταποίησης, κατά 18,2% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος και κατά 0,2% του Δείκτη Παροχής Νερού. Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών μέσου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 κατά 4,4%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, προήλθε από τη μείωση κατά 6,2% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων, κατά 3,0% του Δείκτη Μεταποίησης και κατά 10,3% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 ανήλθε στο ποσό των 14,80 δισ. ευρώ, έναντι 16,84 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2019, παρουσιάζοντας μείωση 12,1%.
Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 ανήλθε στο ποσό των 23,61 δισ. ευρώ, έναντι 27,90 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2019, παρουσιάζοντας κάμψη 15,4%.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...