Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΘΕΣ (26/08/2020) ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: «ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ».

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. αλλά μόνο στο Ιόνιο και μόνο προς τα δυτικά». Μία γελοία, προπαγανδιστική και άχρηστη «διευκρίνιση» η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο προς τα ...δυτικά, δηλαδή μόνο στις ακτές που βρίσκονται απέναντι από την Ιταλία. Ο πρωθυπουργός, θέλει να μεγαλώσει την χώρα, από τα δυτικά, για να την μικρύνει ενδεχομένως από τα ανατολικά. ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ».

 


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΣΤΗΝ  ΒΟΥΛΗ:  "Ήταν πολύ σημαντικές κινήσεις ως κυβέρνηση για να διορθώσουμε το μαύρο χάλι στο οποίο δυστυχώς είχαν βρεθεί οι αμυντικές μας βιομηχανίες".

"ΜΑΥΡΟ  ΧΑΛΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ".  "ΤΑ  ΠΟΛΕΜΙΚΑ  ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ  ΠΕΤΑΝΕ  ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ  ΜΕ  ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ".  ΕΠΙΣΗΜΗ  ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΤΟΥ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΣΤΗΝ  ΒΟΥΛΗ.  

Και προχωράμε με γρήγορες κινήσεις και με συμπράξεις και με ιδιωτικοποιήσεις εκεί που χρειάζεται για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε συνολικά και την εγχώρια αμυντική μας βιομηχανία και ναι όπου χρειάζεται να κάνουμε τις στοχευμένες εκείνες επενδύσεις που δυστυχώς η γεωπολιτική μας θέση επιβάλλει
Και αν αυτό σημαίνει κάποιες μικρές παραπάνω θυσίες από τον ελληνικό λαό να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι τις θυσίες αυτές πρέπει να τις αναλάβουμε για να μπορέσουμε επιτέλους να θωρακίσουμε τις ΕΔ.
Να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό να μπορέσουμε, να έχουμε τη δυνατότητα στους πιλότους μας να υποστηρίζονται να αεροπλάνα τα οποία πετάνε αυτή τη στιγμή με τεράστια προσπάθεια και δυστυχώς πολύ συχνά σε μια κατάσταση που δεν είχανε υπογραφεί όλες οι συμφωνίες για τη μελλοντική τους υποστήριξη».Η εξοπλιστική φλυαρία των «ελλήνων πολιτικών» απλώς συνεχίζεται με την κυβέρνηση να δείχνει να μην θέλει καμία ενίσχυση των ΕΔ, πέρα των συντηρήσεων.
Εκεί που ο ελληνικός λαός νόμιζε ότι οι ΕΔ είναι θωρακισμένες σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών και ανώτατων στρατιωτικών ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει.


Τουρκική φρενίτιδα σήμερα πάνω από το Αιγαίο. Τουλάχιστον 26 τουρκικά αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα πραγματοποίησαν δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου Χώρου όπως και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, την ίδια ακριβώς ώρα που ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μιλούσε στην ελληνική Βουλή για προβλήματα στην υποστήριξη των μαχητικών της ΠΑ. 

Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η κατακόρυφη αύξηση στις εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών η οποία έφτασε στις 14 δείγμα ότι η τουρκική Αεροπορία επιζητά ένα «ατύχημα» στον αέρα.
Πιο συγκεκριμένα 23 τουρκικά F-16 μοιρασμένα σε 11 σχηματισμούς, τρία CN-235 και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησα συνολικά 47 παραβιάσεις του ΕΕΧ, με τις τέσσερις εξ αυτών να ήταν υπερπτήσεις πάνω τις νήσους Ανθρωποφάγοι, Οινούσες και Παναγιά.
Δύο ακόμη αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά των τουρκικών παραβιάσεων  είναι ότι από τα 23 τουρκικά μαχητικά τα 18(!) έφεραν οπλισμό, ενώ από τις 47 παραβιάσεις τις 43 τις έκαναν τα F-16.
Παράλληλα σημειώθηκαν και 33 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Η περιοχή στην οποία εξελίχθηκε η τουρκική δραστηριότητα ήταν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Όπως αναφέρθηκε τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά ζεύγη F-16..
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εξ ου και ο μεγάλος αριθμός εμπλοκών.
Από  παλιότερο  άρθρο  του  2018: 

Άφησαν να «λήξουν» εκατοντάδες πυραυλικά συστήματα στην ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - «Δεν είχαν λεφτά» - Τώρα δεν έχουν όπλα...
Εληξε το χρονικό όριο επιχειρησιακής ζωής δεκάδων βλημάτων γαλλικής προέλευσης AM-39 EXOCET Block 2, πυραύλων αέρος-αέρος μικρής ακτίνας δράσης R 550 Magic 2 και από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεκάδων πυραύλων cruise SCALP EG, όπως και βλημάτων αέρος-αέρος μικρού και μέσου βεληνεκούς MICA IR/RF, αλλά ουδείς συγκινείται σε μία χώρα που ασχολείται με απίθανους τύπους στιλ «Πετσίτη», ενώ η «χιονοστιβάδα» εξ Ανατολών έχει ξεκινήσει!

Μόλις στις 12 Δεκεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε συζητήσεις με τους κατασκευαστές τους και τους καλεί «εντός ενός μηνός να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για να καταθέσουν προσφορές τεχνικής υποστήριξης»!


Γιατί έληξαν τα βλήματα; Γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για την συντήρησή τους!
Πότε θα είναι πάλι αξιόμαχα; Ενας Θεός ξέρει. Κάποτε μπορεί να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να αρχίσει η διαδικασία επάκτασης του ορίου ζωής τους, που και αυτή θα διαρκέσει ως διαδικασία 1-2 χρόνια!

Γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για την συντήρησή τους; Γιατί οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ το 2010 (Γ.Παπανδρέου) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2012 (Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος) και του ΣΥΡΙΖΑ (Α.Τσίπρας) από το 2015 μέχρι σήμερα, δεν εξαίρεσαν τις δαπάνες ασφαλείας της χώρας από τις μειώσεις κρατικών που ζητούσαν οι δανειστές
Η Τουρκία το 1999 και η Αίγυπτος το 2016 όταν έλαβαν δάνεια από το ΔΝΤ, τις είχαν εξαιρέσει.

Τι σημαίνει «λήξη επιχειρησιακού ορίου ζωής». Είναι σαν τα τρόφιμα, ας πούμε σαν το γάλα που ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ: Αν λήξει, το καταναλώνεις με δική σου ευθύνη. Μπορεί να δηλητηριαστείς, μπορεί και όχι.

Ετσι και αυτά τα δεκάδες πυραυλικά συστήματα (πάνω από 200 μονάδες συνολικά, αφού αν και τα παραπάνω βλήματα είναι πάνω από 600, παραλήφθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αναφέρουν έγκυρες πηγές της ΠΑ ), αν εκτοξευτούν, μπορεί να πετάξουν, μπορεί και όχι.

Μπορεί να σκάσουν επί του στόχου, μπορεί και όχι. Μπορεί να σκάσουν επάνω στο αεροσκάφος που τα μεταφέρει, μπορεί και όχι.
Μπορεί να εκραγούν επί του στόχου, μπορεί και όχι.
Μπορεί να χάσουμε τον πόλεμο εξ αυτού, μπορεί και όχι.
Μπορεί να υπάρχει αύριο Ελλάδα, μπορεί και όχι...Η  ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ  49  ΠΙΛΟΤΩΝ  ΤΗΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ  ΦΕΤΟΣ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΣΤΗΝ  "ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"  ΚΑΙ  ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ  Κ.Κ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ   ΚΑΤΙΝΑ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.  

ΑΝΤΕ  ΝΑ  ΠΕΤΑΞΕΙΣ  ΜΕΤΑ...  
ΜΕ  ΤΙ  ΣΘΕΝΟΣ;  Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 59  νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί. Εξ αυτών 49 ήταν Έλληνες (44 άνδρες, 5 γυναίκες), 6 ήταν από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία, 1 από το Μαυροβούνιο και μία (μηχανικός) από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Κατά τη διάρκεια της τελετής τριάδα αεροσκαφών F-4 πραγματοποίησε τιμητικές διελεύσεις.


ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ  ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ  ΠΙΛΟΤΩΝ  ΜΕ  150  ΠΙΛΟΤΟΥΣ
Οι νέοι πιλότοι μας που  ορκίστηκαν  φέτος  είναι μόνο 49. Πόσοι από τους 49 θα πάνε στα μαχητικά αεροσκάφη; Ίσως και λιγότεροι από είκοσι.

ΟΙ  ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΜΑΣ  ΕΠΕΒΑΛΑΝ  ΜΕ  ΤΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΤΗΝ  ΜΕΙΩΣΗ  ΤΩΝ  ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΙΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ  ΣΧΟΛΕΣ  ΤΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΠΟΙΟΣ  ΘΑ  ΦΥΛΑΞΕΙ  ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;

Άκρως ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των Ανθυποσμηναγών που ορκίζονται κάθε χρόνο στην ΠΑ.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η επίδοση των ξιφών στους νέους Ανθυποσμηναγούς οι οποίοι όμως δεν ξεπέρασαν ούτε τους 50, καθώς ήταν για φέτος μόλις 49!
Πόσοι από τους 49 θα πάνε στα μαχητικά αεροσκάφη; Ίσως και λιγότεροι από είκοσι!
Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω οι αριθμοί από το 2008 βαίνουν συνεχώς μειούμενοι και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσουν.
Κανονικά οι σειρές κυμαίνονταν γύρω στους 100 νέους πιλότους για την ΠΑ, αλλά η πρώτη μεγάλη μείωση παρατηρείται το 2016, όταν από τους 104 νέους Ανθυποσμηναγούς ο αριθμός έπεσε ξαφνικά στους 68, για να ακολουθήσει μια καθοδική πορεία και μάλιστα το 2019 να φτάσει στους 45.

Και το ερώτημα φυσικά είναι ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση;
Είναι θέμα υπογεννητικότητας;
Είναι θέμα έλλειψης ενδιαφέροντος από τους νέους;
Είναι θέμα έλλειψης ενδιαφέροντος από την ίδια την ΠΑ:
Τελικά τι Αεροπορία θέλουμε;

Με ποια Αεροπορία θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δίκαια;

Αποφοιτήσαντες Ανθυποσμηναγοί 2008-2020
2008 115

2009 97

2010 119

2011 117

2012 102

2013 128

2014 107

2015 104

2016 68

2017 47

2018 50

2019 45

2020 49ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΙΛΟΤΟΙ  ΚΑΙ  ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ  ΣΕ  ΑΡΑΒΙΚΕΣ  ΧΩΡΕΣ.

ΕΙΝΑΙ  ΣΑΝ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΕΧΕΙ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  Η  ΣΧΟΛΗ  ΙΚΑΡΩΝ  ΓΙΑ  ΔΥΟ  ΧΡΟΝΙΑ.


Όπως είναι γνωστό, η παραίτηση του διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Σχεδόν 100 από τα ικανότερα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν παραιτηθεί τα τελευταία χρόνια με πολλούς από αυτούς να έχουν πληρώσει και το κόστος που αναλογεί σε όσους φεύγουν πρόωρα, δηλαδή πριν συμπληρώσουν την υποχρεωτική παραμονή στην ΠΑ.
Οι περισσότερες παραιτήσεις έγιναν λόγω της μείωσης των πτήσεων των αεροσκαφών κι άρα καθήλωσης και των πιλότων στο έδαφος πολλές ημέρες, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνουν τις απαραίτητες ώρες που θα ήθελαν.
Όπως διαβάσαμε στην REAL "είναι σαν να μην έχει λειτουργήσει η Σχολή Ικάρων για δυο χρόνια".

Πολλοί από τους παραιτηθέντες, λόγω της άριστης εκπαίδευσης τους, από τους καλύτερους και πιο μπαρουτοκαπνισμένους στο ΝΑΤΟ, γίνονται δυσεύρετοι στην πολιτική αεροπορία, αλλά και σε ξένες πολεμικές αεροπορίες, όπως σε πλούσιες χώρες της Αραβικής χερσονήσου ως εκπαιδευτές.


Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ. Η ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ. ΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.ΖΗΝΩΝ 19 Δεκεμβρίου 2018 
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΑΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός στην Πολεμική Αεροπορία για την έκταση της απειλής που θα αντιμετωπίσει το επόμενο 12μηνο στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο από τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Αν δεν αλλάξει κάτι, μέχρι τον Σεπτέμβριο, παραδίδονται τα δύο πρώτα (κατ'άλλες πηγές τα τέσσερα πρώτα) F-35 και τα πρώτα τουρκικά S-400, ενώ η μαζική παράδοση των τουρκικών βαλλιστικών συστημάτων ακτίνας δράσης 250 χλμ. απειλεί τα προωθημένα αεροδρόμια και τις Σμηναρχίες της Λήμνου και της Σκύρου.
Αντίθετα θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την ελληνική απάντηση με τα νυν όπλα. Μόνο η προμήθεια αμερικανικών JSOW (διαβάστε σχετικά την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα) θα μπορούσε να αυξήσει την δυνατότητα καταστροφής των S-400 πριν αυτά γίνουν απόλυτα φονικοί για τα F-16 της ΠΑ
Το άμεσο πρόβλημα είναι ότι το F-35 αποδεικνύεται άμεσα χρησιμοποιήσιμο και ως απλή μονάδα, η οποία λειτουργεί ως "κέντρο μάχης" σε αποστολές COMAO για μαχητικά της προηγούμενης γενιάς, όπως είναι τα εκατοντάδες τουρκικά F-16.
Οι Ελληνες πιλότοι κάνουν «θαύματα» με δεδομένες τις διαθεσιμότητες και τις λίγες ώρες πτήσης τον μήνα, ένεκα των οικονομικών περικοπών εδώ και εννέα χρόνια. Με μ.ο. κάπου οκτώ ώρες πτήσεων, βρίσκονται στο 50% αυτών που το ΝΑΤΟ θεωρεί ως «ικανοποιητικό» όριο.
Οι παλαιότεροι πιλότοι των 15 ή και 20 ωρών επιχειρησιακής εκπαίδευσης, είναι λίγοι πλέον, αφού οι περισσότεροι επιλέγουν την αποστρατεία για βιοποριστικούς λόγους. Π.χ. οι Ισραηλινοί πιλότοι πετάνε 30 ώρες το μήνα.
Στην Καλαμάτα πετούν αεροσκάφη προκεχωρημένης εκπαίδευσης «ερείπια» που «λήγουν» σε έξι μήνες, ακόμα δεν υπάρχει υπογραφή σύμβασης με το νέο σύστημα εκπαίδευσης και ελάχιστα αεροσκάφη βασικής εκπαίδευσης, είναι επιχειρησιακά.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν υπάρξει δραματική αύξηση της χρηματοδότησης για αεροσκάφη, όπλα και εκπαίδευση, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει κρίσιμο πρόβλημα εκτέλεσης αποστολών το 2019...

ΟΤΑΝ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΙΛΟΤΟΙ  ΑΠΕΔΩΣΑΝ  ΤΙΜΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ  ΤΟΥ  ΥΜΝΟΥ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ.

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ; ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ);

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;


Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ9 σχόλια :

 1. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ: «ΕΛΒΕΤΟΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ. Σε λίγο θα είστε μειονότητα στη χώρα σας».
  Κοινωνιολόγος λέει ότι οι Ελβετοί πρέπει να εγκαταλείψουν τα ιστορικά έθιμα και παραδόσεις της χώρας καθώς ο πληθυσμός αντικαθίσταται και η «υπερ-ποικιλομορφία» θα αναγνωριστεί ως η εθνική κουλτούρα.
  Ένας κοινωνιολόγος που ο ίδιος μετανάστευσε στην Ελβετία λέει σε συνέντευξή του σε μια τοπική εφημερίδα ότι η μαζική μετανάστευση στη χώρα είναι «μονόδρομος» και ότι «δεν υπάρχει καμία επιστροφή». Ταυτόχρονα, καλεί τους Ελβετούς να ενταχθούν στην κοινωνία με τους μετανάστες και για να προετοιμαστούν προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι μειονότητα.
  Ο Ganga Jey Aratnam μετανάστευσε στην Ελβετία από τη Σρι Λάνκα πριν από 25 χρόνια. Σε μια συνέντευξη στο Tages-Anzeiger, λέει ότι οι Ελβετοί πρέπει να εγκαταλείψουν τα ιστορικά έθιμα και παραδόσεις της χώρας καθώς ο πληθυσμός αντικαθίσταται και η «υπερ-ποικιλομορφία» θα αναγνωριστεί ως η εθνική κουλτούρα. Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι ο ελβετικός πολιτισμός δεν χάνεται χωρίς να “αναπτυχθεί”. Όταν ρωτήθηκε αν παραδέχεται ότι μια τέτοια αλλαγή μπορεί να είναι συντριπτική για τους Ελβετούς, απαντά ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν μαθήματα ένταξης για τον τοπικό πληθυσμό.
  “Έχουμε ήδη μαθήματα ένταξης για μετανάστες. Αυτό είναι καλό πράγμα. Τέτοια μαθήματα είναι επίσης απαραίτητα για τον τοπικό πληθυσμό επειδή γίνονται αργά οι ίδιοι μειονότητα” λέει.
  Πιστεύει επίσης ότι είναι προς το συμφέρον της Ελβετίας είναι να εξοικειωθούν με τους μετανάστες και εάν οι ντόπιοι δεν προσαρμοστούν, θα είναι οι χαμένοι στη χώρα τους. Παραδείγματα αυτών των… ηττημένων, πιστεύει, θα είναι οι ηλικιωμένοι που μπορεί να «παλεύουν» με τους ξένους και να «απογοητεύονται» όταν ζουν σε γηροκομεία όπου το 90% του προσωπικού προέρχεται από το εξωτερικό.
  Μόλις ανοίξει η πόρτα για μετανάστευση από τον τρίτο κόσμο, δεν υπάρχει καμία διακοπή και ούτε καμια ευκαιρία να επιβραδύνει κανείς τη διαδικασία, λέει ο Aratnam. “Μόλις επιτευχθεί η ποικιλομορφία, είναι αδύνατο να σταματήσει” υποστηρίζει.
  Εκτιμά δε πως οποιοδήποτε νόμο εφαρμόζει η κυβέρνηση, η μετανάστευση θα συνεχιστεί με την οικογενειακή επανένωση και άλλους τύπους που συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει και σημειώνει ότι οι μετανάστριες γεννούν περισσότερα παιδιά από όσα οι Ελβετίδες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΜΠΑ, ΟΧΙ. Ο Α.Τσίπρας έγραψε στα αγγλικά: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους Αντετοκούνμπο».

  O Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε στο πλευρό των Μιλγουόκι Μπακς και των αδερφών Αντετοκούνμπο και τόνισε ότι η κίνηση τους να μποϊκοτάρουν την αναμέτρηση με τους Ορλάντο Μάτζικ λόγω "αστυνομικής βίας" ήταν η καλύτερη δυνατή.
  Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας έστειλε τα συγχαρητήρια του στα αδέρφια Αντετοκούνμπο για την απόφαση τους να μην πάρουν μέρος στο Game 5 των πλει οφ του ΝΒΑ απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  «Συγχαρητήρια Μιλγουόκι Μπακς. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο που δίνουν το παράδειγμα παίρνοντας θέση ενάντια στον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία», έγραψε στον διεθνή του λογαριασμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, πήρε και αυτός επίσημη θέση για όσα έγιναν χθες το βράδυ και έκανε επίσημη γραπτή δήλωση εγκωμιάζοντας τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο.
  «Η απόφαση της Ένωσης Παικτών του NBA, να μην κατέβουν στους αγώνες των play offs σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή κρούσματα αστυνομικής βίας εναντίον αφροαμερικανών (με τελευταίο παράδειγμα τους επτά πισώπλατους πυροβολισμός εναντίον του Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν, που τον αφήνουν παράλυτο) αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε αθλητή στον πλανήτη.
  Οι αθλητές είναι οργανικό μέρος της κοινωνίας και – ακόμη περισσότερο – πολλοί από αυτούς αποτελούν role models για εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Οφείλουν λοιπόν να είναι ενεργοί πολίτες και να παίρνουν θέση ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και την κοινωνική αδικία, κόντρα σε λογικές “No politica”. Θερμά συγχαρητήρια στους συμπατριώτες μας, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο που πρωταγωνιστούν στην κινητοποίηση των παικτών των Milwaukee Bucks. Μας κάνουν περήφανους», ανέφερε.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  O νέγρος Blake καταζητείτο για βιασμό πάνω από ένα χρόνο. Επίσης καταζητείτο για οικογενειακή βία. Την ημέρα που έγινε το συμβάν επιτέθηκε σε γυναίκα και της πήρε τα κλειδιά. (εξ ού και η κλήση στην Αστυνομία). Πριν λίγες μέρες μπήκε σε μπαρ με πιστόλι. Οι αστυνομικοί επί ώρα προσπαθούσαν να τον κάνουν να παραδοθεί, λόγο προβλήματος το taiser που του έριξαν δεν δούλεψε, περπάτησε στο αμάξι να πάρει το μαχαίρι του και να επιτεθεί στους Αστυνομικούς. Αν κάνω ακριβώς το ίδιο σε Έλληνες Αστυνομικούς δεν θα με πυροβολήσουν; Θα με αφήσουν έτσι επί ώρα χωρίς να με σπάσουν στο ξύλο; Ιδίως όταν γνωρίζουν ότι είμαι επικίνδυνος και καταζητούμενος;
  To DOJ (Υπουργείο Δικαιοσύνης) επιβεβαίωσε ότι ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Τί άλλο να κάνει η αστυνομία; Να πεθάνουν και άλλοι 3-4 αστυνομικοί, μαζί με τους υπόλοιπου 30 που πέθαναν στις "ειρηνικές διαδηλώσεις" το τελευταίο 3μηνο; Η ίδια η μάνα του Blake βγήκε και καταδίκασε τον ίδιο της το γιο…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Γ.Παπανδρέου «ξαναχτύπησε»: «Όχι σε δημόσιο διάλογο με φαντασιακό πατριωτισμό»!
   Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΖΕΦΡΥ σημειώνει ότι η κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία μιας γόνιμης αποτίμησης της εμπειρίας σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική εθνική γραμμή.«Αντ´ αυτού, ο δημόσιος διάλογος κυριαρχείται είτε από απόψεις εμπνευσμένες από έναν φαντασιακό πατριωτισμό, που πέρα από μια αυτάρεσκη ικανοποίηση δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων, είτε από παραινέσεις που επικαλούμενες έναν ηττοπαθή ρεαλισμό, υποτιμούν τις δυνατότητές μας. Και οι δύο αυτές προσεγγίσεις έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την ακινησία. Την ακινησία και την κρυφή ελπίδα ότι ο από μηχανής θεός θα εμφανισθεί για να μας λυτρώσει ή να επιβάλει μια νέα τάξη πραγμάτων».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Τούρκοι πολιτικοί στην Ελλάδα: «Ζήσατε 400 χρόνια με δικαιοσύνη»! ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ: Κούλης, Προδότης και Τζέφρυ;

   Ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Μετίν Κουλούνκ, με μια νέα του αρκετά προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στέλνει «μήνυμα» προς τους Έλληνες.
   Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσίευση συνοδεύεται με… χάρτη που παραπέμπει στις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις του Ταγίπ Ερντογάν.
   Ο Κουνλούκ καλεί τους Έλληνες να θυμηθούν τις ωραίες εποχές που ζούσαν «αδελφικά» με τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
   «Απευθύνω έκκληση στους Έλληνες πολίτες που έχουν ζήσει τη γεύση της τουρκικής δικαιοσύνης και ειρήνης για 400 χρόνια πριν τεθούν υπό τον κανόνα του ιμπεριαλισμού: Οι ιστορικοί σας γνωρίζουν καλά, πριν οι ηγέτες σας προτιμήσουν τη δουλεία του ιμπεριαλισμού, ζούσαμε σ’ αυτά τα εδάφη σε αδελφότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα» σχολίασε ο ίδιος προκλητικά και στα ελληνικά.

   Ο προκλητικός χάρτης που συνοδεύει την ανάρτηση του Τούρκου βουλευτή, παραπέμπει στα εδάφη του περιβόητου «Εθνικού Όρκου» του 1925 που μαζί με τα αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχουν καταστεί δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Κορκίδης: Τα περισσότερα μαγαζιά είναι ένα βήμα πριν την Ολική Καταστροφή.
   Η εμπορική κίνηση του διμήνου των θερινών εκπτώσεων ήταν υποτονική και αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του έτους, που υποχώρησε με ρυθμό 18,3% καταγράφοντας μέχρι σήμερα συνολικές απώλειες 9 δισ. ευρώ. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σε δήλωσή του σχετικά με τη διαμόρφωση του τζίρου κατά τη περίοδο των θερινών εκπτώσεων.
   Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Για να δούμε την κατάσταση της αγοράς στην Αττική δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια συνολική ματιά στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι οποίες είναι χαρακτηριστικό «θύμα» της πανδημίας. Μεσοσταθμικά η μείωση των πωλήσεων από την περιορισμένη εμπορική κίνηση υπολογίζεται ότι ξεπέρασε το -18%, με λιγότερο 1 δισ. ευρώ σε τζίρο και με 7 στους 10 στο λιανικό εμπόριο να δηλώνουν μείωση πωλήσεων μεγαλύτερη του 50% αλλά και τον όγκο των πωλήσεων να καταγράφει μείωση της τάξης του -25%. Είναι προφανές ότι υπάρχει αισθητή μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης με μεγάλη υποχώρηση κατά 34 μονάδες του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο τζίρος του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στα 5 δισ. ευρώ από τα 6 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Σημειωτέον πως σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης και των εμπορικών πωλήσεων πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής. Η εμπορική κίνηση του διμήνου των θερινών εκπτώσεων ήταν υποτονική και αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του έτους, που υποχώρησε με ρυθμό 18,3% καταγράφοντας μέχρι σήμερα συνολικές απώλειες 9 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση των τακτικών θερινών εκπτώσεων και πριν την έναρξη των άτυπων φθινοπωρινών προσφορών στις αγορές της Αττικής θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου είναι ένα βήμα πριν την ΜΕΘ».
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 50ΕΤΙΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.
   Η διαφορά τους με τον προδότη Τσίπρα είναι στο κίνητρο.
   Όλοι αυτοί, για να προδώσουν την πατρίδα μας, πήραν ανταλλάγματα: χρήματα, πολιτική ισχύ, αξιώματα κλπ.
   Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά.
   Η προδοσία τους είναι ενσυνείδητη. Δεν αποζητούν ανταλλάγματα για την προδοσία. Αν τους τα δώσουν, είναι καλοδεχούμενα. Αλλά την προδοσία τους την κάνουν, έτσι κι αλλιώς, και χωρίς προσωπικές απολαβές. Μισούν με ψυχοπαθολογικό μίσος τον Ελληνικό λαό και θέλουν το κακό του.
   Μισούν την Μακεδονία. Πούλησαν την Μακεδονία με χαρά και δεν πήραν κανένα αντάλλαγμα.
   Μισούν την Θράκη.
   Μισούν τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία είπαν άλλωστε ότι οι θάλασσές τους δεν έχουν σύνορα.
   Μισούν την Κρήτη.
   Μισούν την Κύπρο.
   Μισούν την Βόρειο Ήπειρο.
   Μισούν την Αθήνα.
   Μισούν ότι αναπνέει Ελλάδα και Ελληνικό αέρα. Το μίσος για τον φτωχό Ελληνικό λαό είναι απροσμέτρητο. Αν μπορούσαν θα μας έκαιγαν ζωντανούς όλους και θα μας αντικαθιστούσαν με λαθρομετανάστες και πάλι δεν θα καταλάγιαζε το μίσος τους.
   ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.
   Τώρα δηλώνουν ότι μισούν και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (!)
   Η φρενοβλάβειά τους είναι πολύ βαθιά και δεν υπάρχει θεραπεία.
   Και στην τελευταία τους στιγμή δεν θα έχουν ούτε την αξιοπρέπεια της έσχατης πόρνης, που αυτοκτόνησε, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν. Γιατί την προδοσία για την πατρίδα μας την κάνουν και με προσωπικό κόστος. Τόσο ψυχοπαθολογικό μίσος μας έχουν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: «Τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, κατά συνέπεια πρόκειται για την ελληνική ΑΟΖ».

  Ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Γκάλερ:
  “Πιστεύω ότι σωστά πράττει ο υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται τις δύο πρωτεύουσες και καλεί σε διάλογο και αποκλιμάκωση. Έχουμε μία κατάσταση όπου σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, είναι καταρχάς σαφές ότι και τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, κατά συνέπεια πρόκειται για την ελληνική ΑΟΖ.
  Τελικά, υπάρχει παραβίαση συνόρων, ναι ή όχι;
  “Ναι”, απαντά ο Γερμανός ευρωβουλευτής. “Η Τουρκία πραγματοποιεί έρευνες στον πυθμένα της θάλασσας με το σκάφος Ορούτς Ρέις και σε χωρικά ύδατα που σε κάθε περίπτωση δεν ανήκουν στην Τουρκία, αλλά στην ΑΟΖ της Ελλάδας”.
  Η δημοσιογράφος της Γερμανικής Ραδιοφωνίας επισημαίνει ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Μίχαελ Γκάλερ επισημαίνει ότι είχε προηγηθεί μία συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης, η οποία δεν εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα.
  Το δίκαιο είναι με το μέρος της Ελλάδας, επισημαίνει ο Μίχαελ Γκάλερ
  Στη συνέχεια ο Γερμανός πολιτικός καταθέτει τη δική του πρόταση για μία άμεση επιχείρηση αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο: “Ακριβώς επειδή το δίκαιο είναι εμφανώς με το μέρος της Ελλάδας, η Ελλάδα έχει τη νομική βεβαιότητα ότι ορθώς πράττει. Αλλά αυτό συνεπάγεται και την υποχρέωση να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και κατά την άποψή μου αυτό είναι εφικτό. Βραχυπρόθεσμα θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, εν είδη συμβιβασμού, ότι το τουρκικό πλοίο παραμένει, αλλά σταματά αμέσως τις έρευνες».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «Εάν αρχίσουν να πέφτουν σφαίρες εκεί κάτω, τότε πολύ γρήγορα θα έχουμε πρόβλημα και εμείς εδώ πάνω».

   Σε σημερινό άρθρο της "Ο φαινομενικός γίγαντας Ερντογάν" η Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει: «Το αποκορύφωμα της καριέρας του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει περάσει προ πολλού. Στις εκλογές του 2019 ο αστικός πληθυσμός της αναδυόμενης μπροστά στις ευρωπαϊκές πύλες χώρας βρήκε καταφύγιο στην αντιπολίτευση. Σε ορισμένες περιοχές κατάφερε να κρατήσει το ΑΚΡ στην εξουσία μόνο χάρη στην χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.
   Στην οικονομία τα πράγματα δεν πάνε επίσης καλά. Η κρίση του κορωνοϊού αποκαλύπτει απλώς την λανθασμένη οικονομική και δημοσιονομική του πολιτική. Μόλις οι οίκοι αξιολόγησης μειώνουν την πιστοληπτική ικανότητα, η λίρα κατρακυλά. Και καθότι έθεσε μετά το πραξικόπημα του 2016 τους πολιτικούς θεσμούς υπό τον έλεγχο του […], δεν υπάρχει κάποιος διορθωτικός παράγοντας.
   Ο αποδυναμωμένος, φαινομενικός γίγαντας αναζητεί διέξοδο σε λαϊκίστικες ενέργειες όπως τη μετατροπή πρώην εκκλησιών σε τζαμιά, την αναβίωση οθωμανικών ονείρων περί μεγάλης δύναμης και μεγαλόστομων υποσχέσεων για την ενεργειακή τροφοδοσία. Όποιος ξέρει στο σπίτι του μόνο από διαταγές, έχει ξεχάσει όμως να μιλάει πολιτισμένα με τους γείτονες. Οι χώρες που δεν έχει εξοργίσει είναι ελάχιστες.
   Και όλα αυτά, ενώ πολλά από τα προβλήματα, όπως το προσφυγικό ή το ενεργειακό, θα μπορούσαν να είναι διαχειρίσιμα με τις κατάλληλες πολιτικές. Ο Ερντογάν, που κάποτε έκανε πολλά για την ανοικοδόμηση της Τουρκίας, οδηγεί τώρα τη χώρα στη φτώχεια».
   Μόνος του ο Ερντογάν
   Το σχόλιο του ειδησεογραφικού πόρταλ t-online: «[…] Όσον αφορά τις μεγαλοστομίες του Ερντογάν, τις σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο σε διαφιλονικούμενα νερά, τις απειλές με νέα προσφυγικά κύματα και τα πολεμικά πλοία σε ρότα σύγκρουσης: στην πραγματικότητα προσποιείται απλώς τον ισχυρό, αφού έχει μείνει μόνος.
   »Στα πέριξ της Τουρκίας έχουν δημιουργηθεί συμμαχίες που δείχνουν στον πολεμοχαρή σουλτάνο τα όριά του, κάτι που ακολούθως τον εξοργίζει ακόμη περισσότερο. Οι Τούρκοι θα πάρουν ό,τι τους ανήκει, βροντοφώναξε χτες. Είναι, όπως λέει, αποφασισμένος να κάνει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά ό,τι χρειαστεί γι΄ αυτό.
   »Ακόμη και με πόλεμο στη Μεσόγειο; Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και είναι το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή αυτή. Η παραμικρή σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή, προειδοποίησε ο Χάικο Μάας.
   »Γι’ αυτό και είναι καλό που οι διπλωμάτες της Γερμανίας δεν αποθαρρύνονται από την ανεπιτυχή διαμεσολαβητική προσπάθεια του υπουργού Εξωτερικών και εργάζονται πυρετωδώς για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης. Διότι εάν αρχίσουν να πέφτουν σφαίρες εκεί κάτω, τότε πολύ γρήγορα θα έχουμε πρόβλημα και εμείς εδώ πάνω».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων καλούν σε ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα. «Πειρατές Έλληνες τελειώσατε - Θα πάρουμε τα νησιά».
   Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία δημιουργούν οι φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδες, καθώς με σημερινά πρωτοσέλιδα και πολεμικά άρθρα καλούν σε ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα!
   Στην πρώτη σελίδα των τουρκικών εφημερίδων και ιστοσελίδων και σήμερα επικρατεί η ελληνοτουρκική διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον τουρκικό Τύπο να προετοιμάζει την κοινή γνώμη της Τουρκίας για πόλεμο με την Ελλάδα.
   Ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί δημοσιεύματα με τίτλους όπως «Πειρατές Μητσοτάκης και Μακρόν», «Αν η Ελλάδα διακινδυνεύσει πόλεμο θα χάσει νησιά και δυτική Θράκη» και «Όπως ρίξαμε στη θάλασσα τον Έλληνα, έτσι μπορούμε να τον πετάξουμε κι από τη Γαλάζια Πατρίδα». Αναλυτικότερα:
   Σαμπάχ
   2 ακόμη Navtex στο κακομαθημένο παιδί
   Γενί Σαφάκ
   Η Τουρκία μέσα σε ένα μήνα διεξήγαγε 15 ασκήσεις. Ο στόλος σε πολεμική διάταξη
   Είναι και οι δύο πειρατές (Μητσοτάκης – Μακρόν)
   Καμία διαπραγμάτευση για την Ανατολική Μεσόγειο: Αν η Ελλάδα διακινδυνεύσει πόλεμο θα χάσει νησιά και δυτική Θράκη
   Το 94% είπε «συνεχίστε τις γεωτρήσεις»
   Δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων υποστηρίζει τη συνέχιση των γεωτρήσεων σε ανατ. Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.
   Σοζτζού
   Θερμαίνονται όλο και πιο πολύ τα νερά
   Χουριέτ
   Μαντάμ, αυτή η εποχή τελείωσε (των παλικαρισμών)
   Τουρκιγέ
   Οι καιροί των παλικαρισμών τελείωσαν
   Σταρ
   Όπως ρίξαμε στη θάλασσα τον Έλληνα, έτσι μπορούμε να τον πετάξουμε κι από τη Γαλάζια Πατρίδα
   Ζ.Π.
   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...