Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936. 84 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. 1938. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤON ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ".

Το ελληνικό κράτος των πρακτόρων πολιτικών και δημοσιογράφων γνώριζε για την ύπαρξη των πετρελαίων από τα… προπολεμικά χρόνια.
Το Λεύκωμα του έτους 1939, μία έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού για τα πεπραγμένα του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κατά τα έτη 1938-1939, που κυκλοφορεί και μπορεί να το προμηθευθεί ο καθένας, περιγράφει τα γεγονότα που μας κρύβουν οι πράκτορες πολιτικοί.
Στο βιβλίο υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Μεταξά στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα. 
Τι έκανε στην συγκεκριμένη περιοχή ο Ι. Μεταξάς; 
Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο για την άντληση των ελληνικών πετρελαίων.
«Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών.
… Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί…

… Και ετόνισε: «Αρχίσατε την εργασίαν σας. Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε παν το δυνατόν, δια να εύρετε το πετρέλαιον, το πολύτιμον αυτό αγαθόν δια τον τόπον μας…».

Μετά ήρθε ο πόλεμος, η δολοφονία του Ι. Μεταξά και τα υπόλοιπα γνωστά γεγονότα και τα πετρέλαια έμειναν θαμμένα στο υπέδαφος. Οι δε πολιτικοί-ανδρείκελα της ξενοκρατίας, που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά τον αντιταλμουδικό αγώνα του Ελληνικού λαού, μιας χώρας ρημαγμένης με τους κατοίκους της να πεινούν, προτίμησαν να λαμβάνουν (και να ξεκοκαλίζουν, αυτοί και οι φίλοι τους…) τα διάφορα σχέδια Μάρσαλ, υποδουλώνοντας την Ελλάδα, παρά να αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο.

Μέχρι που ήρθε στην εξουσία ο στρατιωτικός δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ξεκίνησε, το 1973, την εξόρυξη πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου. Μερικούς μήνες μετά (με το «Πολυτεχνείο») ανατράπηκε στις 25 Νοεμβρίου 1973 από τους ιουδαίους  της  CIA  Ιωαννίδη – Αλασδράκη - Λαμπράκη.

Συμπέρασμα: Δύο «δικτατορίες» -συμφώνως με την τρέχουσα «πολιτικώς ορθή» λογική - ξεκίνησαν την άντληση του εθνικού μας πλούτου, η οποία θα άλλαζε την μοίρα της χώρας, που θα γινόταν πλούσια, άρα οικονομικώς και πολιτικώς ανεξάρτητη. Και πολλές «δημοκρατίες» έθαψαν τον εθνικό μας πλούτο, για να είμαστε φτωχοί, άρα οικονομικώς και πολιτικώς εξηρτημένοι από τους διεθνείς τοκογλύφους. Ακόμα δε και τώρα, που κατήντησαν την Ελλάδα έρμαιο του Μνημονίου, οι πολιτικάντηδες –με διάφορες δικαιολογίες- παραπέμπουν στις καλένδες την εκμετάλλευση του ανεξάντλητου εθνικού μας πλούτου, ψελλίζουν διάφορα περίεργα περί «συνεννοήσεως με τους γείτονες» (εννοώντας συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους – αυτό που ο Ερντογάν-Πασάς απεκάλεσε «καζάν-καζάν»…), ενώ διαδίδουν κιόλας ότι και να ξεκινήσει η διαδικασία, θα φέρει οικονομικά αποτελέσματα σε… πολλά έτη, άρα μην περιμένετε κ.τ.λ.
Αυτό είναι τεράστιο ψεύδος, διότι με δεδομένη την ύπαρξη αυτού του θησαυρού, μπορεί η Ελλάς να επιτύχει διακρατική συμφωνία και να λάβει «έναντι».
(Οι πληροφορίες ελήφθησαν από τον κ. Γ Δημητρακόπουλο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

(Αυτό που είναι ιστορικά βέβαιο, είναι ότι δεν έγιναν «γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο», αλλά έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου και εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών λιγνιτικών και άλλων ενεργειακών αποθεμάτων.  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  27  ΟΧΤΩΒΡΗ  2012).

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

 1. Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.
  Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο, 36 ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας του με «πρόταση στην τσέπη», την οποία αρνήθηκε.
  "Στέφανε, μου είπε, να σου δώσω 300 χιλιάρικα και αν δεν τα πάρεις, θα στείλει τα παιδιά να σε τελειώσουν".
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΡΑ ΤΟΣΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ, Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όσο δέν φαντάζεσε...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...