Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Παναγιώτης Κονδύλης: «ελληνικός ευρωπαϊσμός δεν είναι παρά η μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας». Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: "ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ. Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΦΗΣ. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΑΣ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ". ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΚΟΥΛΗ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ;

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ή ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ». ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ;Τι περιμένει η Ελλάδα από το Ισραήλ; liberal.gr

ΠΡΕΣΒΗΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΓΙΟΣΙ  ΑΜΡΑΝΙ:  "δεν πρέπει να αναθέτεις σε κανέναν άλλο τα εθνικά συμφέροντα ή την εθνική άμυνά σου".


Σαν  να  λέει  (στον  γύφτο  Κούλη):  "γύφτοι,  αφήστε  τις  προσευχές  στον  δικό μας  ιεχωβά,  παρατήστε  τις  ατελείωτες  χαζογιορτές  σας,  ανασκουμπωθείτε,  αφήστε  τα  μπάνια,  τις  διακοπές  και  τις  μαγκιές.  Με  πορδές  δεν  βάφονται  αυγά".Συνέντευξη: Γιόσι Αμράνι,  www.liberal.gr

Γιόσι Αμράνι: Η εθνική ασφάλεια είναι η καλύτερη αποτροπή. 


ΕΡΩΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥ  ΕΛΛΗΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:  
"Μετά τη σαφέστατη δήλωση υποστήριξης και αλληλεγγύης της κυβέρνησης του Ισραήλ προς την Ελλάδα, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ ως συμμαχία;"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ  ΠΡΕΣΒΗ  (ΟΧΙ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ  ΩΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ):

"Όπως είπα και στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα ως Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα (σ.σ. Καθημερινή), η ισραηλινή εμπειρία στα θέματα αυτοάμυνας είναι πολύ σαφής. Εκτός από αυτό, έχουμε συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως τον στρατιωτικό και τον στρατηγικό. Η οικονομική συνεργασία αποτελεί επίσης πλευρά της εθνικής ισχύος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση που είχαν τον Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ, η συνεργασία που έχουμε, το έργο του East Med και άλλα έργα υποδομής και άλλες μορφές συνεργασίας βοηθούν στην οικοδόμηση ενός πλαισίου εθνικής ασφάλειας. Η εθνική ασφάλεια αποτελεί την καλύτερη αποτροπή, αυτή είναι η ισραηλινή εμπειρία".


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΟΝΔΥΛΗΣ:  "η αξία μιας συμμαχίας για ένα της μέλος καθορίζεται από το ειδικό βάρος του τελευταίου μέσα στο σύνολο της συμμαχίας. Πιο λιανά: οι σύμμαχοι αξίζουν για σένα τόσο, όσο αξίζεις εσύ γι’ αυτούς". 

 ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  Μια αστική τάξη μεταπρατών, που εκπροσωπείται από ένα πολιτικό κόμμα εργολάβων και κηφήνων του δημοσίου χρήματος και από έναν πρωθυπουργό-εκπρόσωπο της πριγκιπικής αντίληψης περί της πολιτικής ζωής, με τη στήριξη των μπουκωμένων με το δημόσιο χρήμα, μέσων ενημέρωσης. 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ΠΡΕΣΒΗΣ:  "Η  ΑΟΖ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΗ  ΣΑΣ.  ΕΜΕΙΣ  ΤΟ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.  ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΤΗΝ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ.  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ  ΟΜΩΣ  ΕΜΕΙΣ  ΑΝΤΙ  ΓΙΑ  ΣΑΣ.".

Η κρυστάλλινη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη Πάϊατ: «Έχω επισημάνει πολλές φορές και θα το επαναλάβω και σήμερα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν τις αρχές του διεθνούς ναυτικού δικαίου, βάσει των οποίων τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλόριζου, έχουν ακριβώς την ίδια υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ όπως και κάθε περιοχή στην ηπειρωτική χώρα». 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.

Οι  τούρκοι  εργάζονται  καθημερινά  να  κατασκευάζουν  βόμβες  για  να  τις  ρίξουν  στα  άδεια  κεφάλια  των  γύφτων.  Οι  γύφτοι  το  μόνο  που  κάνουν  είναι  να  "προσεύχονται"  στις  εκκλησίες:  "Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς".  
Από  τι  άραγε  να  μας  σώσει  αυτό  το  πνεύμα:  Από  τον  κακό  και  τεμπέλη  εαυτόν  μας;


Το νέο τουρκικό UAV Akinci - Θα μπορεί να φέρει τον πύραυλο κρουζ τύπου SOM!

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το δεύτερο πρωτότυπο για το νέο τουρκικό UAV μεγάλης εμβέλειας κατηγορίας MALE της Bayraktar που φέρει το όνομα AKINCI.
Η πτήση ήταν διάρκειας 1 ώρας και 2 λεπτών και χαρακτηρίστηκε επιτυχής. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει ένα μεγάλο φορτίο, άνω των 900 κιλών, ενώ το ίδιο ζυγίζει 4,5 τόνους! Για σύγκριση, το ANKA έχει το 1/3 του βάρους του Akinci.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το δικινητήριο αεροσκάφος θα μπορεί να φέρει τον πύραυλο cruise SOM J!

2 σχόλια :

 1. Άγιοι Σαράντα: Αλβανοί θέλουν να αλλάξουν το όνομα της πόλης.
  Την ονομασία της παράκτιας πόλης των Αγίων Σαράντα θέλουν να αλλάξουν Αλβανοί διανοούμενοι, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.
  Η πρόταση ακολούθησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της «Ούρα Βαϊγκουρόρε»/ «Urës Vajgurore», το οποίο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αλλαγής του ονόματος της πόλης, που τώρα ονομάζεται Ντιμάλ [Dimal], με το όνομα της Ιλλυρικής αρχαίας πόλης που βρισκόταν στην περιοχή όπως αναφέρει το echedoros-a.gr.
  Αλλά, για την πόλη των Αγίων Σαράντα, αν και η συζήτηση γίνεται ανεπίσημα, ομάδες κοινωνικής δικτύωσης προτείνουν την ονομασία «Onhezmi», ως το πρώτο όνομα του αρχαίου λιμανιού που βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία.
  Το όνομα αυτό έχει δύο σημασίες, η πρώτη είναι στα λατινικά, που Onhezi ήταν ένας νοτιοανατολικός άνεμος που διευκόλυνε τις εκδρομές με ιστιοφόρα, ενώ κατά τη δεύτερη εκδοχή της ονομασίας, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Onkizi (ελληνικά: Αγχίσης) ήταν ο πατέρας του Αινεία.
  Στη διάρκεια της ιταλικής κατοχής, η Άγιοι Σαράντα, ονομάστηκαν εν συντομία «Porto Eda», προς τιμήν της μεγαλύτερης κόρης του Μπενίτο Μουσσολίνι.
  Η σημερινή ονομασία ‘Saranda’ σημαίνει «40» στα ελληνικά, μια ονομασία που την πήρε από το μοναστήρι των «40 Αγίων» στο λόφο πάνω από την πόλη, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥΛΤΣΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΩΝ ΤΑΪΜΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
  Απάντηση σε δημοσίευμα των New York Times, που κανει λόγο για “απάνθρωπη πρακτική παράνομων επαναπροωθήσεων από την ελληνική κυβέρνηση” δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
  Όπως σημειώνει, «παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει την μεταναστευτική κρίση, και παρά την πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζουμε να παράσχουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται» και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε σθεναρά τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως προβλέπεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αρνούμαστε κατηγορηματικά ισχυρισμούς που διατυπώνονται για το αντίθετο».
  Καταλήγει εξάλλου ότι «από τις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται από πρόσφυγες, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Τουρκία, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι τα πρόσωπα αυτά διατρέχουν κίνδυνο στην Τουρκία και κατά συνέπεια δύνανται να αιτηθούν διεθνούς προστασίας εκεί».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...