Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΕΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ;


 «Ένας ενήλικας, αν δεν έχει χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιακό πρόβλημα, μπορεί να προσαρμοστεί και να ρυθμίσει ανάλογα την αναπνοή του. Ένα μικρό παιδί αυτό δε μπορεί να το κάνει. Πολύ περισσότερο αν τρέξει, παίξει, γελάσει ή φωνάξει!
Σ’ αυτήν την περίπτωση η αναπνοή του γίνεται πιο γρήγορη, πιο απότομη και πιο βαθιά. Αν λοιπόν το παιδί προσπαθήσει να πάρει μια απότομη και βαθιά αναπνοή μέσα από τη μάσκα, είναι σαν κάποιος να του έχει κλείσει το στόμα και τη μύτη με την παλάμη του.
Η προσπάθεια αναπνοής με φραγμένο το στόμα και τη μύτη δεν προκαλεί είσοδο του αέρα, όπως γίνεται στην κανονική αναπνοή.
Αυτό έχει δύο συνέπειες:
1. απότομη πτώση του οξυγόνου στο αίμα του παιδιού.
2. μεγάλη αύξηση της (αρνητικής) ενδοθωρακικής πίεσης.
Και τα δύο μαζί δυσκολεύουν την καρδιακή λειτουργία, με κίνδυνο, ή την καρδιακή ανακοπή ή την εμφάνιση οξέος πνευμονικού οιδήματος.
Και τα δυο μπορούν να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο».
Με προσοχή τη μάσκα στα παιδιά
Γράφει ο Αναστάσιος Χατζής, MD, PHd, Παιδίατρος - Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής θεραπείας, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών 

Γίνεται συνεχώς συζήτηση αν τα παιδιά θα πρέπει ή όχι να φορούν μάσκα, όταν βγουν από το σπίτι.
Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να εξηγούμε σε ποιες ηλικίες αναφερόμαστε. Γιατί διαφορετικά αντιμετωπίζουμε το βρέφος και το νήπιο, αλλιώς τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου και αλλιώς τα παιδιά του Λυκείου.
Και αυτό γιατί τόσο η σωματική διάπλαση όσο και η ωρίμανση διαφέρουν στις παραπάνω ηλικίες καθώς την ανάπτυξη του παιδιού ακολουθεί και μία αντίστοιχη ψυχοκινητική και νοητική εξέλιξη.
Όσον αφορά στον αν θα πρέπει τα παιδιά να φορούν ή όχι μάσκα, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως:
- από τη διασπορά του ιού στην κοινότητα 
- από την έκθεση στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από το παιδί στους ενήλικες πχ. στους καθηγητές και τους δασκάλους, χωρίς να αγνοούμε ότι και το ίδιο το παιδί θα πρέπει να προστατεύεται.
Πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ένα σοβαρό κίνδυνο που έχουν τα παιδιά όταν φορούν τη μάσκα. 
Όλοι συμφωνούν ότι για να προστατεύει η μάσκα θα πρέπει να εφαρμόζει καλά γύρω από το στόμα και τη μύτη καλύπτοντας και το πηγούνι.
Όμως, μια τέτοια εφαρμογή αναπόφευκτα δυσκολεύει την αναπνοή.
Ένας ενήλικας, αν δεν έχει χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιακό πρόβλημα, μπορεί να προσαρμοστεί και να ρυθμίσει ανάλογα την αναπνοή του. Ένα μικρό παιδί αυτό δε μπορεί να το κάνει. Πολύ περισσότερο αν τρέξει, παίξει, γελάσει ή φωνάξει!
Σ’ αυτήν την περίπτωση η αναπνοή του γίνεται πιο γρήγορη, πιο απότομη και πιο βαθιά. Αν λοιπόν το παιδί προσπαθήσει να πάρει μια απότομη και βαθιά αναπνοή μέσα από τη μάσκα, είναι σαν κάποιος να του έχει κλείσει το στόμα και τη μύτη με την παλάμη του.
Η προσπάθεια αναπνοής με φραγμένο το στόμα και τη μύτη δεν προκαλεί είσοδο του αέρα, όπως γίνεται στην κανονική αναπνοή.
Αυτό έχει δύο συνέπειες:
1. απότομη πτώση του οξυγόνου στο αίμα του παιδιού.
2. μεγάλη αύξηση της (αρνητικής) ενδοθωρακικής πίεσης.
Και τα δύο μαζί δυσκολεύουν την καρδιακή λειτουργία, με κίνδυνο, ή την καρδιακή ανακοπή ή την εμφάνιση οξέος πνευμονικού οιδήματος.
Και τα δυο μπορούν να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο.
Άρα,  πέρα από το αν πρέπει ή δεν πρέπει τα παιδιά να φορούν μάσκα, σημασία έχει να γνωρίζουμε τους κινδύνους από αυτή και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.
 • Έτσι, στα μεγάλα παιδιά, γυμνασίου και λυκείου, εξηγούμε κυρίως τι δεν πρέπει να κάνουν, όπως πχ τρέξιμο φορώντας τη μάσκα.
 • Στα μικρότερα παιδιά (του δημοτικού) και τους εξηγούμε τι δεν πρέπει να κάνουν, όπως στα μεγάλα παιδιά, αλλά κυρίως τα παρακολουθούμε από κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια που φορούν τη μάσκα.
 • Τα ακόμη μικρότερα παιδιά, τα νήπια και τα βρέφη, μάλλον προέχει να μείνουν στο σπίτι, όπου η μάσκα προφανώς δεν τους χρειάζεται.
Σημαντική σημείωση:
Υπάρχουν στρογγυλές μάσκες με σκληρό περίβλημα, που εφαρμόζουν πάρα πολύ στεγανά και δεν αφήνουν καθόλου τον αέρα να διαφεύγει από τις παρυφές τους. Αυτές είναι τελείως ακατάλληλες για τα παιδιά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Επανειλημμένα  οι  "Αυτόχθονες  Έλληνες"  στα  σχόλιά  τους  τονίζουν  την αρχή  της  ευθύνης.

Π.Χ.


(ΖΗΝΩΝ 20 Ιουλίου 2020  
ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΥΛΗ; 
Σύψας: «Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα – Από τα πιο απλά μέχρι lockdown».

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Δεν λένε, ότι η δουλειά μας είναι να εισηγηθούμε τα εξής μέτρα στην κυβέρνηση, η οποία τελικά είναι η υπεύθυνη για να αποφασίσει. Λένε βλακωδώς ότι «εμείς θα λάβουμε τα μέτρα».
Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΩΝ "ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ": «Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής».
(ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΘΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ).
Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέα καραντίνα, ο πρύτανης απάντησε: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.


ΒΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ. 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ;

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ: "ΕΜΕΙΣ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ"
ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ).Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για τα μέτρα - Γιατί άραγε;
Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Τελικά η υπόθεση του κορωνοϊού εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη «ταρζανιά».
Άπαντες προσπαθούν να ξεφύγουν από νομικές ευθύνες. Η επιτροπή των ειδικών-«σοφών» αν έχετε παρατηρήσει «εισηγείται», δεν αποφασίζει.
Τι σημαίνει εισηγείται; Ότι πολύ απλά προτείνουν, δεν υποχρεώνουν την κυβέρνηση να ακολουθήσει τις γνώμες τους.
Η δε κυβέρνηση, το πάει ακόμα καλύτερα. Ακούει τις εισηγήσεις των «σοφών» και τις μετατρέπει σε εντολές. Μετά λένε «εμείς κάνουμε αυτό που μας λένε οι ειδικοί».
Έτσι με το σύστημα αυτό δεν φταίει κανείς για τίποτα. 'Έτσι δεν μπορούν να προκύψουν ποτέ ποινικές, πολιτικές και αστικές ευθύνες.
Και λέμε αστικές ευθύνες διότι: Δεν υπάρχει καμία υπογεγραμμένη μελέτη που να λέει ότι οι μάσκες προστατεύουν από τον κορωνοϊό.
Αντίθετα, εάν στο μέλλον έρθει μια μελέτη που να λέει ότι οι μάσκες ήταν άχρηστες και ότι επειδή μολύνονται από το άγγιγμα του χεριού προκάλεσαν π.χ. τόσες ασθένειες, όπως επίσης ότι προκλήθηκαν τόσες οικονομικές ζημιές, γιατί κανείς δεν είχε όρεξη να βγει από το σπίτι του ή γιατί τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα άνθρωποι να πεθαίνουν και να αυτοκτονούν από τα οικονομικά προβλήματα, ποιος θα πληρώσει για αυτό;
Οι μεν θα λένε ότι εισηγούνταν και οι άλλοι ότι άκουγαν...

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

23 σχόλια :

 1. Κύπρος: Επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από... 6 ετών και άνω - Στα 300 ευρώ το πρόστιμο.
  To Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση της ισχύος του μέτρου για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 6 ετών και άνω, ενώ και το ποσό στο πρόστιμο υπέστη αλλαγή καθώς φτάνει πλέον τα 300 ευρώ.
  Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τον γενικό πληθυσμό σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει αυξημένη συνάθροιση κοινού και συγκεκριμένα σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, πολυκαταστήματα, καταστήματα λιανικού εμπορίου, εμπορικά κέντρα, εκκλησίες, νοσηλευτήρια, κλινικές, οίκους ευγηρίας, άλλα ιδρύματα παροχής υγειονομικής φροντίδας, φαρμακεία, υπηρεσίες ή τμήματα του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και ιδιωτικές επιχειρήσεις που υποδέχονται και εξυπηρετούν κοινό, πρακτορεία στοιχημάτων και ανελκυστήρες. Η μη τήρηση των μέτρων αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ βαραίνει τον ίδιο τον πολίτη και όχι την επιχείρηση.
  Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού, όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (π.χ. οδηγοί λεωφορείων), εσωτερικούς χώρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, τμημάτων δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που εξυπηρετούν κοινό, όπως είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα Ταχυδρομεία, οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών (couriers), σημεία πληρωμής λογαριασμών Οργανισμών κ.ο.κ, άτομα που εργάζονται σε θέσεις άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, όπως ταμεία σουπερ μάρκετ, αρτοποιείων, φαρμακείων, λαϊκών αγορών, καταστημάτων λιανικού εμπορίου, κτλ, εξυπηρέτηση κοινού σε σημεία της αλυσίδας τροφίμων όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, λαικές αγορές, περίπτερα, μίνι μάρκετς, λιανικό εμπόριο (π.χ. επιχειρήσεις πώλησης ρούχων και υποδημάτων, καλλυντικών, κοκ), κ.ά.
  Υποχρεωτικό είναι το μέτρο και για διανομείς και εργαζόμενους σε εργοτάξια/κατασκευαστικό τομέα. Επίσης, τα άτομα που εργάζονται στον κατασκευαστικό τομέα οφείλουν να χρησιμοποιούν μάσκες μιας χρήσης όταν μετακινούνται με αυτοκίνητο (ο αριθμός των ατόμων στο αυτοκίνητο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 άτομα) κι όταν χρησιμοποιούν ανελκυστήρες.
  Τέλος, σύμφωνα με το σημερινό Διάταγμα, η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη μοριακή εξέταση ανίχνευσης του κορωνοϊού καθορίζεται στα 75 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι η μόνη αποδεκτή και εγκεκριμένη μέθοδος διερεύνησης της νόσου COVID-19 είναι η διαγνωστική μεθοδολογία που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δικηγόρος ζητά να αφαιρείται η επιμέλεια των παιδιών σε όσους γονείς δεν θέλουν να τα στείλουν στο σχολείο με μάσκα.


  Πρέπει να συλλαμβάνονται όσοι δηλώνουν στα social media ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αφού θα είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν με μάσκα. Ο συγκεκριμένος που δηλώνει δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το πάει κι ένα βήμα παρακάτω λέγοντας, ότι θα πρέπει να αφαιρείται από τους συγκεκριμένους γονείς και η επιμέλεια των παιδιών τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθηγητής ΑΧΕΠΑ: «Ακόμα και εμείς που παίρνουμε όλα τα μέτρα κολλήσαμε τον ιό».
  Ο διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής, Παναγιώτης Κολλάρας είναι ο ένας εκ των 14 θετικών στον κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ και ανέφερε ότι ακόμα και οι γιατροί που προστατεύονται μπορεί να κολλήσουν.
  Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ, «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα».
  «Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προσέθεσε ο λοιμωξιολόγος και έστειλε μήνυμα στους πολίτες για τήρηση των μέτρων προστασίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με μάσκα ακόμα και από το Νηπιαγωγείο τα παιδιά - Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά.
  ο υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  «Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ALPHA παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.
  Όπως είπε η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.
  «Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
  Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».
  Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαχωρίζει την θέση των ειδικών η Α.Κοτανίδου: «Δεν θα εισηγηθούμε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό».
  Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου διαχώρισε την θέση των ειδικών τονίζοντας ότι δεν θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση νέα μέτρα θέλοντας έτσι να βάλει και ένα τέλος στις συνεχείς "απειλές" κυβερνητικών που έχουν ως μόνιμη επωδό ότι μπορεί να επιβληθούν και πιο σκληρά μέτρα.
  «Θα εισηγηθούμε για τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη προταθεί», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ .
  «Τα μέτρα δεν τηρούνται απ’ όλους και αυτό το βλέπουμε από τα κρούσματα που συνεχώς είναι τριψήφια», τόνισε η κ. Κοτανίδου εξηγώντας πως κατά κύριο λόγο η νεολαία είναι αυτή που δε τα τηρεί.
  «Η νεολαία θεωρεί ότι αφού δεν νοσεί βαριά μπορεί να κάνει τα πάντα. Να διασκεδάζει χωρίς μέτρα προφύλαξης κι έτσι να μεταφέρει αριστερά και δεξιά τον ιό» σχολίασε.
  Σύμφωνα με την καθηγήτρια, τα υπάρχοντα μέτρα, αφόσον ακολουθηθούν και τηρηθούν αρκούν «για να πέσουμε σε διψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων».
  «Εφόσον συμμορφωθούμε, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, βεβαίως μπορούμε να φτάσουμε σε διψήφιους αριθμούς», επεσήμανε, ακόμη, η κ.Κοτανίδου αναφέροντας πως μέχρι πρότινος «ήμασταν σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων».
  «Ξεκινήσαμε τα πάρτι, και τις συναντήσεις στα μπιτς μπαρ και στις συναυλίες και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα» σχολίασε προσθέτοντας πως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και έτσι μπορούν να κάνουν τα πάντα.
  Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στη χρήση της μάσκας, η κ.Κοτανίδου δήλωσε πως αυτή αποτελεί όπλο κατά του κορωνοιού εφόσον δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις αποστάσεις.
  Απευθυνόμενη μάλιστα σε όσους δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα, αντιπαρέβαλε πως υπάρχουν πολίτες, όπως πχ οι υγειονομικοί ή οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς μονάδες- πχ ασθενείς που έχουν κάνει μεταμόσχευση οι οποίοι καλούνται να φορούν παντού και για πολλές ώρες μάσκα, δίχως να νιώθουν πως περιορίζονται ή δυσκολεύονται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό Science που δημοσιεύθηκε στις 13 Αυγούστου, ο H. Holden Thorp, Editor-in-Chief, διευθυντής εκδόσεων στα Science journals δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: “A dangerous rush for vaccines”, στο οποίο συστήνει την αποφυγή αδικαιολόγητης επιτάχυνσης στην παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
  Με δεδομένο ότι η Ρωσία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ένα γρήγορο εμβόλιο για τη νόσο coronavirus 2019 (COVID-19) είναι έτοιμο για χρήση, και οι ΗΠΑ ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, φαίνεται ότι υπάρχει επικίνδυνη βιασύνη για τη γραμμή τερματισμού του εμβολίου. Πρόκειται για επικίνδυνη σκέψη, με την οποία οι σύντομες περικοπές στις δοκιμές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων θέτουν σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές βραχυπρόθεσμα και θα βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια και την επιστήμη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Η πλειονότητα των επιδημιολόγων και των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο είναι σταθερά δεσμευμένοι σε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές (“φάση 3”) για όλες τις παρεμβάσεις, αλλά κυρίως για τα εμβόλια που χορηγούνται σε υγιείς ανθρώπους. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που λαμβάνει ένα εικονικό φάρμακο. Οι μελέτες φάσης 3 που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη για το εμβόλιο COVID-19 αφορούν περίπου 30.000 ασθενείς. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, και η δοκιμή πρέπει να συνεχιστεί έως ότου μολυνθούν τα άτομα στην ομάδα ελέγχου. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα πάρει αυτό. Οι γιατροί που επιδιώκουν να συμβουλεύσουν υγιείς ασθενείς σχετικά με τη λήψη του εμβολίου θα απαιτήσουν δικαίως αυτά τα δεδομένα.
  Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει μια Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων σχετικά με την έγκριση των εμβολίων και τυχόν σχετικές άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν εκκλήσεις για διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει τέτοια έκτακτη έγκριση για το COVID-19· η μόνη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης που χορηγήθηκε ποτέ για ένα εμβόλιο ήταν κατά του άνθρακα, λόγω απειλής βιολογικού πολέμου με τον παράγοντα αυτό.
  Σε κάθε περίπτωση, η επιστημονική κοινότητα στις ΗΠΑ πρέπει να επιμείνει ότι οι εγκρίσεις μιας άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης ή για ένα εμβόλιο COVID-19 θα πρέπει να γίνει με διαβούλευση με την επιτροπή του FDA-και έλεγχοι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να περιλαμβάνουν παρόμοια επιστημονική εποπτεία. Πρόωρη έγκριση ενός εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες (ή οπουδήποτε) θα μπορούσε να είναι μια καταστροφική επανάληψη του προβλήματος που έχει προκύψει με την υδροξυχλωροκίνη στη νόσο COVID-19. Έγκριση ενός εμβολίου που είναι επιβλαβής ή δεν είναι αποτελεσματική θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τις δυνάμεις που διαδίδουν ήδη τους φόβους τους για τη χρήση εμβολίων.
  Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες στις ΗΠΑ συμφωνούν. Ο Francis Collins, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, με έμφαση ζήτησε τη φάση 3 δοκιμές των εμβολίων, και ο διευθυντής του FDA Stephen Hahn έχει επίσης δηλώσει ότι θα ακολουθήσει την τεκμηριωμένη ιατρική. Το FDA έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για υδροξυχλωροκίνη, αλλά απέσυρε μόλις είδε τα δεδομένα, δηλαδή τις τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές που δείχνουν ότι το φάρμακο δεν ήταν χρήσιμο κατά του COVID-19. Και άλλοι επιστήμονες, όπως ο Robert Redfield (Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), η Deborah Birx (υπεύθυνη της Coronavirus Task Force του Λευκού Οίκου), είναι υπέρ της φάσης 3 τυχαιοποιημένης ελεγχόμενης δοκιμής για οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19. Και ο συγγραφέας H. Thorp καταλήγει ότι αμέτρητες ζωές διακυβεύονται – δεν υπάρχουν συμβιβασμοί για το εμβόλιο.
  Πηγή : iatronet.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι κάτοικοι της Μόριας ξυλοκοπούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις επειδή αντιδρούν στην δημιουργία νέου hot spot.
  Στην χώρα αυτή είναι οι κάτοικοί της που ξυλοκοπούνται όταν αντιδρούν γιατί η Ελλάδα αποικίζεται με εκατομμύρια παράνομων μεταναστών και μάλιστα από τις ίδιες τις ελληνικές Αρχές.

  Στην Μόρια χρησιμοποιούνται τα ΜΑΤ για να επιβληθεί στους κατοίκους από την κυβέρνηση η αναγκαστική διαβίωση με τους παράνομους αλλοδαπούς.
  ΜΑΤ, χημικά και ξύλο στη Μόρια κατά των Ελλήνων που αντιστέκονται στον λαθραίο εποικισμό!
  Σακελλαροπούλου και Μηταράκης οργανώνουν νέο τεραστίων διαστάσεων hot-spot και οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν τους εμπρησμούς!
  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε πογκρόμ καταστολής έχει αποδυθεί ο Σόρος στην Λέσβο, κατά των κατοίκων που αντιδρούν στην ισλαμοποίηση του νησιού τους!
   Έτσι, δέκα (10) άτομα συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση καταστολής των ένστολων μπράβων της χούντας, για… «έκνομες ενέργειες που διεπράχθησαν πλησίον του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου», ενώ ταυτοποιήθηκαν αλλά δεν ανευρέθηκαν για να συλληφθούν άλλα πέντε (5) άτομα.
   Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν περιλαμβάνουν κατά περίπτωση τα αδικήματα, της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (τετελεσμένης και σε απόπειρα), του εμπρησμού, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα!

   Πρόκειται για την συνήθη τακτική των «αρχών» στην Λέσβο, από την εποχή της συριζοκρατίας! Δεκάδες συλλήψεις «στο σωρό», αναβολή του αυτοφώρου και ορισμός τακτικής δικασίμου, για να είναι οι κατηγορούμενοι υπόδικοι, άρα και όμηροι του ψευδοκράτους ώστε να διστάζουν να συμμετάσχουν ξανά σε μελλοντικές κινητοποιήσεις!
   Εν τω μεταξύ, οι αγωνιζόμενοι Έλληνες καταγγέλλουν ότι έγινε εναντίον τους χρήση πλαστικών σφαιρών (!!!) από τους πραιτωριανούς του Μητσοτάκη και υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Η Αρμενία επένδυσε στην εγχώρια βιομηχανία της και παρουσίασε το «Dragon» το νέο «καμικάζι»-drone.
  Το βίντεο, που διακίνησε το Armenian Video Portal, δείχνει το drone «Dragon» να περιπολεί στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

  Το «Dragon» επιχειρεί ως drone-καμικάζι, με ακτίνα δράσης τα 100 χιλιόμετρα και ανώτατη ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα/ώρα όπως αναφέρετε στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο VK.
  https://twitter.com/i/status/1296159869641392129
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τούρκος κυβερνήτης υποβρυχίου είπε “παραδίνομαι” στους Έλληνες διώκτες του.
  Τις προηγούμενες ημέρες το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος και το Κεμάλ Ρέις, αλλά και με το τουρκικό F-16 που μετά από αερομαχίες με Ελληνικά έμεινε από καύσιμα και παραλίγο να στουκάρει στο Αιγαίο, δεν ήταν τα μόνα.
  Είχαμε και άλλα επεισόδια, στον αθέατο πόλεμο των υποβρυχίων.
  Ως γνωστόν, η Ελλάδα, έχει την υπεροχή στον έλεγχο των θαλασσών με υποβρύχια, λόγω των αθέατων (ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ...) υποβρυχίων Τύπου 214, που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά συστήματα.
  Τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και τα κατασκοπευτικά (ναυτικής συνεργασίας) αεροπλάνα CN-235 πύκνωσαν τις περιπολίες τους στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο, με στόχο να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία όμως ήταν… άφαντα, αφού είναι τεχνολογίας Στελθ και δεν εντοπίζονται εύκολα.
  Δεν αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο μόνο ελληνικά υποβρύχια, αλλά και τουρκικά.
  Αυτά λοιπόν τα… τσίμπησαν ένα προς ένα τα δικά μας ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.
  Όπως μας πληροφορούν ανώτατοι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και μάλιστα υποβρυχιάδες, δεν έχει σημασία αν είναι εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, τα ελικόπτερα αλλά και τα άλλα μέσα ανθυποβρυχιακου πολέμου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, εντόπισαν πέντε τουρκικά υποβρύχια, το ένα ανάμεσα από Σκύρο και Εύβοια, το άλλο στον Καφηρέα και άλλα τρία στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
  Μάλιστα, οι Έλληνες ανθυποβρυχιάδες έκαναν και πλάκα με τους Τούρκους.
  Έριξαν βομβίδια ήχου, τα οποία όσοι είναι στο υποβρύχιο τα ακούνε σαν αν είναι πραγματικές βόμβες, ενώ τους έβαζαν και το τραγούδι Yellow Submarine, των Beatles, κορυφώνοντας την πλάκα.
  Πάντως, πέρα από την πλάκα, ένας κυβερνήτης τουρκικού υποβρυχίου τρομοκρατήθηκε τόσο από τα βομβίδια ήχου, που εκτόξευσε φωτοβολίδα, που στη γλώσσα των υποβρυχίων σημαίνει πολύ απλά “παραδίνομαι”.
  Τα όσα αναφέρουμε εδώ, συνέβησαν όπως ακριβώς τα περιγράφουμε και αποτελούν ένα μάθημα για τους Τούρκους, αλλά και ένα μάθημα για τους Έλληνες πολιτικούς.
  Οι πρώτοι να μάθουν καλά το μάθημα αυτό και να διδαχτούν ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, είναι εξαιρετικά πιθανό έως σίγουρο ότι το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος να γεμίσει με κουφάρια τουρκικών πλοίων και υποβρυχίων.
  Οι δεύτεροι να διδαχτούν από τα επεισόδια αυτής της κρίσης, να εμπιστευθούν και να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, κυρίως το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.
  Έτσι θα μπορέσουν να αντισταθούν στην Τουρκία και να προστατέψουν την Πατρίδα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.
  Φωτοβολίδα λοιπόν!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. «Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ουρανίου που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες για 3.000 χρόνια.»

  Καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. «Δεν υπάρχουν πιο γενναιόδωροι, δυνατοί και αισιόδοξοι άνθρωποι απ’ τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο πλούσια έθνη, όσον αφορά στους πόρους, στους ανθρώπους, στην εξυπνάδα, στην ομορφιά, στον πολιτιστικό πλούτο, στη μουσική και στα τοπία. Όλοι οι υπόλοιποι απλά ζηλεύουν και περιμένουν να τους δουν να “πυροβολούν ο ένας τον άλλον”».
  (από συνέντευξη τού Christopher King στο publishmagazine.gr την 18/2/2016).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Έναν καλά κρυμμένο θησαυρό με τεράστιες ζώνες διαμαντιών «φιλοξενούν» στα έγκατά τους τα βουνά της βόρειας Ελλάδας! Αυτό προκύπτει από έρευνες επιστημονικών ομάδων, οι οποίες έχουν εντοπίσει τα πολύτιμα πετρώματα σε ορεινούς όγκους των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και σε μια στενή ζώνη εκατό και πλέον χιλιομέτρων που εκτείνεται από το Κάτω Νευροκόπι της Δράμας έως την ακριτική περιοχή Σιδηρούς του νομού Εβρου.

  Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Κωστόπουλος, οι αδαμαντοφόρες ζώνες της βόρειας Ελλάδας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες ακόμη και από αυτή του Κοκτσετάφ του Καζακστάν, που είναι η καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη ζώνη διαμαντιών στον κόσμο!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τεράστιο το δίκτυο Τούρκων κατασκόπων στην Ελλάδα.
  Νέα μυστικά έγγραφα έρχονται στο φως τα οποία επιβεβαιώνουν (εκ νέου) την εκτεταμένη παράνομη συλλογή πληροφοριών και παρεμβατικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από την τουρκική ΜΙΤ (Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών, Milli İstihbarat Teşkilatı), καθώς και την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της. Αποκαλύπτεται επίσης και ο ρόλος ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό της ΜΙΤ.
  Τα έγγραφα που αποκαλύπτει ο «κακός βραχνάς» του Ταγίπ Ερντογάν, Nordic Monitor και ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ξεγυμνώνουν το ότι οι εχθρικές πράξεις εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης στην επικράτεια μιας συμμαχικής χώρας του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν αμείωτες, καθώς η απειλή της αδιάκοπης επιδίωξης του Ταγίπ Ερντογάν να κυνηγά τους επικριτές του στο εξωτερικό, αμφισβητεί την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.
  Σε ένα από τα έγγραφα, από την 26η Μαρτίου 2019, απαριθμούνται 568 άτομα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τους Τούρκους της ΜΙΤ και φέρεται να είχαν σχέση με το κίνημα του Φετουλάχ Γκουλέν, γι’ αυτό και διέφυγαν από την Τουρκία.
  Σε ένα άλλο σχετικό μυστικό έγγραφο, ο Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος αντιτρομοκρατίας στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας στην Άγκυρα, στις 5 Νοεμβρίου 2019 ενημέρωσε για μια άλλη έκθεση πληροφοριών που συλλέχθηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά όχι από τη MIT, αλλά από τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές. Η τρισέλιδη έκθεση, που απαριθμούσε 47 Τούρκους υπηκόους που κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης στην Τουρκία, υποβλήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών από την τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Αστυνομία, τη MIT και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
  Το δεύτερο αυτό έγγραφο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διπλωμάτες και προξενικούς υπαλλήλους που εργάζονται στην Ελλάδα ως μυστικούς πράκτορες, για να κατασκοπεύουν και να συλλέγουν πληροφορίες στο κράτος που τους φιλοξενεί.
  Η Ελλάδα λόγω των συνόρων της με την Τουρκία, έχει χρησιμοποιηθεί ως σημαντικός προορισμός για τους επικριτές και τους αντιπάλους του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των Γκουλενιστών, για να ξεφύγουν από την οργή του.
  Οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας, που ήδη τρέχουν επιχειρήσεις για τη συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιώντας άτομα που προέρχονται από τις μειονοτικές μουσουλμανικές ομάδες στην Ελλάδα, προφανώς έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στο γειτονικό μέλος του ΝΑΤΟ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έντονη ανησυχία για τον εξαντλημένο πρωθυπουργό από τις συνεχόμενες διακοπές του – Μαλιστα κυκλοφορεί και χωρίς μάσκα θέτοντας σε κίνδυνο και την υγεία του!
  Ο πρωθυπουργός εξαντλείται με τις συνεχόμενες διακοπές με αποτέλεσμα να είναι καταβεβλημένος στις δημόσιες εμφανίσεις του.
  Ακόμη και στην παραλία βαδίζει με σκυμμένο το κεφάλι ενώ είναι εμφανής η κούραση του. Μαλιστα κυκλοφορεί και χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο και την υγεία του.
  Μαλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο ξεπέρασε κάθε όριο κανοντας ποδηλατο στο Κεδρόδασος σε μια προσπάθεια του να συναγωνιστεί στα ίσια το μεγάλο του πρωθυπουργικό ίνδαλμα, τον Γιώργο Παπανδρέου.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
  Μ’ ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μπερίσα ζητάει από τον Αλβανό πρωθυπουργό, να παρουσιάσει την ακριβή εικόνα της πανδημίας και των θυμάτων της στην Αλβανία, δίνοντας εύσημα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος και τονίζοντας πως μετά από έξι μήνες, και παρά τη χειραγώγηση και την παραποίηση αριθμών στη Αλβανία, η Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι η χώρα του.
  Γράφει συγκεκριμένα (μετάφραση www.echedoros-a.gr):
  «Σήμερα, μετά από 6 μήνες της Πανδημίας, παρά τον χειρισμό και την παραποίηση των αριθμών των θυμάτων από την πανδημία, αλλά, και από τον περιορισμένο αριθμό των τεστ, πολλοί εξωνοσοκομειακοί ή νοσοκομειακοί θάνατοι από το Covid-19 παραγράφηκαν λόγω πολιτικών κινήτρων.
  Επομένως βασισμένοι ΜΟΝΟ στα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύονται καθημερινά από το World Meter Coronavirus, προκύπτει ότι η Ελλάδα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή 3,6 φορές μεγαλύτερο από την Αλβανία, είχε μέχρι 22 Αυγούστου συνολικά 238 θανάτους και 8138 μολυσμένους με Covid 19, εκ των οποίων 204 νέες περιπτώσεις. Ενώ η Αλβανία μέχρι σήμερα είχε συνολικά 240 θανάτους και 8119 μολυσμένους με Covid-19 και είχε 152 νέες περιπτώσεις Covid-19.
  Από την ανάλυση ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους των στατιστικών Covid-19 και στις δύο χώρες μέχρι τις 22 Αυγούστου προκύπτουν τα εξής:
  1- Η Ελλάδα έχει 781 περιπτώσεις μολυσμένες με Covid-19 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε σύγκριση με 2822 περιπτώσεις που έχει η Αλβανία ή 4 φορές περισσότερες περισσότερα από την Ελλάδα.
  2-Η Ελλάδα έκανε 79.381 τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.
  Έτσι, η Ελλάδα έχει κάνει 4,56 φορές περισσότερα τεστ από την Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους και έχει 4 φορές λιγότερους από την Αλβανία που έχουν μολυνθεί ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.
  Είναι αυτονόητο ότι εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των εξετάσεων που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των μολυσμένων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από ό, τι στην Ελλάδα.
  Η Ελλάδα έχει 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Αλβανία μετρά 83 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, οπότε στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων από το Covid-19 είναι περίπου 4 φορές χαμηλότερος από ό, τι στην Αλβανία».
  Επιπλέον ο Μπερίσα υπογραμμίζει ότι: «Οι συνθήκες εξάπλωσης της λοίμωξης, αν θεωρήσουμε τον υψηλότερο βαθμό αστικοποίησης που έχει η Ελλάδα, ήταν πολύ πιο ευνοϊκή στην Ελλάδα από ό, τι στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα επειδή: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σε γενικές γραμμές τον κορωνοϊό, δηλαδή, έκανε μια πραγματική επιδημιολογική έρευνα και όχι ψευδή ή παραποιημένη όπως ο Ράμα, διότι στην Ελλάδα η επιδημιολογική έρευνα έγινε από εμπειρογνώμονες και όχι από τον Πρωθυπουργό όπως συνέβη στην Αλβανία».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2021. ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ", ΣΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ.
  Ο Κορυφαίος Βρετανός «ειδικός υγείας» καθηγητής Κρις Γουίτυ δήλωσε ότι «μόνο οι ανόητοι (βλέπε Κούλης κατά Ρότσιλντ) περιμένουμε το εμβόλιο της Οξφόρδης τώρα ή σε λίγες εβδομάδες ή μήνες.
  Ο κορυφαίος Βρετανός καθηγητής είπε στο «Sky News» ότι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το χειμώνα του 2021.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην χρήση μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο και τόνισε τους λόγους που θα πρέπει να συμβεί αυτό. Α.
  «Πολλοί παιδίατροι, ιατροί άλλων ειδικοτήτων και γονείς μάς απευθύνουν πολλά μηνύματα σχετικά με τη χρήση της μάσκας στα παιδιά. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο νέος κορονοϊός (SARS-COV-2) είναι εδώ και προσβάλλει όλες τις ηλικίες, από τη νεογνική μέχρι τις μεγάλες ηλικίες. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι, που παρά τα εκατομμύρια κρουσμάτων και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ζωών παγκοσμίως, δεν αποδέχονται την παρουσία του ιού και επιμένουν στη μετάδοση fake news. Το πειστήριο για την ύπαρξη και την επικινδυνότητα του ιού είναι η επίσκεψη σε μονάδα εντατικής νοσηλείας και η παρακολούθηση από διαχωριστικό υαλοπίνακα επί αρκετό χρονικό διάστημα των αρρώστων.
  Τα μέτρα πρόληψης είναι γνωστά. Πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας. Στο στάδιο που βρισκόμαστε σήμερα, το μοναδικό όπλο, που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία των παιδιών είναι η χρήση μάσκας».
  1) Σε ποιες ηλικίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μάσκα;
  Η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιδιά άνω των 2 ετών. Τόσο η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής όσο και το CDC της Αμερικής αλλά και η Παγκόσμια Παιδιατρική Εταιρεία συνιστούν τη μάσκα σε παιδιά άνω των 2 ετών.
  2) Η χρήση της μάσκας δημιουργεί πρόβλημα στην αναπνοή;
  ΟΧΙ. Ακόμη και όταν παίζει ή τρέχει το παιδί στο διάλειμμα. Εξαιρείται η περίπτωση της έντονης γυμναστικής άσκησης (τότε όμως πρέπει να τηρούνται μεγάλες αποστάσεις) ή περιπτώσεις ύπαρξης χρόνιου σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος, συνήθως κληρονομικού.
  3) Η μάσκα παρεμβαίνει στην ανάπτυξη των πνευμόνων;
  ΟΧΙ. Σε άτομα που χρησιμοποιούν μάσκα για μακρύ χρονικό διάστημα δεν έχει βρεθεί καμία ένδειξη ότι επηρεάζει την ανάπτυξη των πνευμόνων. Βλάβες στο πνευμονικό παρέγχυμα δημιουργούνται κυρίως από λοιμώξεις, που η μάσκα προστατεύει.
  4) Μπορεί η μάσκα να εξασθενήσει το αμυντικό(ανοσολογικό) σύστημα του παιδιού;
  OXI. Η μάσκα δεν έχει καμία επίδραση στο αμυντικό σύστημα, αντίθετα το προστατεύει.
  5) Η μάσκα προστατεύει μόνο από λοίμωξη COVID-19;
  Η χρήση μάσκας προστατεύει από τη γρίπη, COVID-19 και άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Κάθε χρόνο μετά τα Χριστούγεννα τα περισσότερα σχολεία σχεδόν έκλειναν για 1-1.5 μήνες εξαιτίας της γρίπης. Αυτά τα παιδιά με τη μάσκα δεν θα αρρωστήσουν.
  6) Τι μάσκα πρέπει να χρησιμοποιούμε;
  Οι υφασμάτινες μάσκες, συστήνονται για τα παιδιά, από όλους τους οργανισμούς. Θα πρέπει βέβαια να είναι διαφορετικό μέγεθος για τα μικρά παιδιά απ΄ ότι στα μεγαλύτερα παιδιά. Θα πρέπει να είναι άνετη και να φοριέται σωστά. Και εδώ βρίσκεται το σημείο προσοχής!!. Στην εκμάθηση του παιδιού να τη χρησιμοποιεί σωστά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ακολουθούνται από τους γονείς οι κανόνες για τον σχολαστικό καθαρισμό της.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην χρήση μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο και τόνισε τους λόγους που θα πρέπει να συμβεί αυτό. Β.

   7) Μπορεί το παιδί να μάθει να φορά τη μάσκα σωστά;
   Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ εύκολα και αφομοιώνουν τις οδηγίες - μερικές φορές πολύ πιο εύκολα και από τους ενήλικες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι στα πολύ μικρά παιδιά να τα εκπαιδεύσουμε να φορούν και να ανέχονται τη μάσκα . Φορέστε μάσκα στο αγαπημένο λούτρινο ζωάκι του παιδιού, να φορέσουν οι γονείς και τα παιδιά μάσκα μπροστά στο καθρέφτη, να τους εξηγήσουμε ότι με τη μάσκα προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά τα «κακά» μικρόβια, να δεχθούμε ερωτήσεις και να τους απαντήσουμε. Τα παιδιά μας μαθαίνουν τόσα πολλά από πολύ μικρή ηλικία που πραγματικά μια πρακτική εφαρμογή δεν θα τους δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα και η γνώση θα αφομοιωθεί άμεσα. Αρκεί να γίνει σωστά! Η εκπαίδευση των παιδιών για τη χρήση μάσκας πρέπει να γίνεται εκτός από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να βοηθούν τα παιδιά ειδικά στην αρχή μέχρι να εξοικειωθούν.
   8) Είναι επικίνδυνη η μάσκα και για πόσο χρόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
   Η μάσκα αποτελεί μέρος καθημερινής ρουτίνας σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, όπως π.χ. στην Άπω Ανατολή πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση της COVID-19.
   9) Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση της μάσκας;
   Προστατεύει από τη μετάδοση του COVID-19
   Προστατεύει από τη γρίπη
   Υπάρχει και το επιπρόσθετο κέρδος ότι βοηθά στην ελάττωση της εξάπλωσης άλλων οξέων ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων
   Δεν νοσούν τα παιδιά γεγονός και παράλληλα προστατεύονται και τα άτομα τρίτης ηλικίας που τα παιδιά έρχονται σε επαφή (παππούδες)
   Τα παιδιά δεν αναγκάζονται σε απουσίες και διακοπή της εκπαίδευσης που λαμβάνουν στο σχολείο. Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της COVID-19 θα το χρησιμοποιήσουμε τη στιγμή που θα έχουμε τον έλεγχο αποτελεσματικότητας, την έγκριση για ασφαλή χρήση και την επάρκεια παραγωγής του. Μέχρι τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ιό με τα μέσα που διαθέτουμε. Πρέπει να τονιστεί ότι η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στο κόσμο που χορηγεί ΔΩΡΕΑΝ όλα τα εμβόλια που υπάρχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
   Όπως αναφέρει η Παιδιατρική Εταιρεία η μάσκα προστατεύει από τη μετάδοση της COVID-19 και άλλων ιογενών λοιμώξεων. Η χρήση μάσκας είναι απολύτως ασφαλής, όπως έχει αναφέρει και ο ΠΟΥ, εύκολος ο τρόπος εφαρμογής της και ο πιο οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω. Μεγάλη έμφαση πρέπει φυσικά να δοθεί στη σωστή εκπαίδευση από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον για τη σωστή χρήση της.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 18. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Νότιο Κορέα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  Οι αρχές της Σεούλ ανακοίνωσαν σήμερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα.
  Τον Μάιο οι αρχές της Σεούλ είχαν ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, όμως η πρόσφατη ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων της covid-19 προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές ότι θα πρέπει να επιβάλλουν το υψηλότερο επίπεδο μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
  «Αν αποτύχουμε να επιπεδοποιήσουμε την καμπύλη αυτή την εβδομάδα, πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σημαντική κρίση, ότι ο ιός θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα», προειδοποίησε ο Γιουν Τάε-χ0 αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Υγείας.
  Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακή 266 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μείωση σε σχέση με τα 397 την προηγουμένη. Ωστόσο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει τριψήφιος εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.
  Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν αναφερθεί 17.665 κρούσματα covid-19 και 309 θάνατοι.
  Η Νότια Κορέα έχει δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της επιδημίας χάρη σε μια εκτεταμένη εκστρατεία τεστ και ιχνηλάτησης, όμως ο Γιουν τόνισε ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν πώς μολύνθηκε περίπου το 20% των νέων κρουσμάτων, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τους λεγόμενους σιωπηλούς μεταδότες.
  Ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι τους και να το κάνουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
  Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έχει επίσης επεκτείνει τους περιορισμούς που ίσχυαν στη Σεούλ και σε άλλες περιοχές της χώρας, απαγορεύοντας τις λειτουργίες στις εκκλησίες με παρουσία πιστών και κλείνοντας μπαρ, νυχτερινά κέντρα και ίντερνετ καφέ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού παρουσιάζει αύξηση και στις 17 επαρχίες της χώρας.
  Μάλιστα αν δεν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων, με κλείσιμο των σχολείων και των επιχειρήσεων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ.
   Θα δούμε αν οι προβλέψεις του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλου, που αναμασά αμερικανικές οδηγίες, επαληθευτούν από τις εξελίξεις: "Η χρήση μάσκας προστατεύει από τη γρίπη, COVID-19 και άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Κάθε χρόνο μετά τα Χριστούγεννα τα περισσότερα σχολεία σχεδόν έκλειναν για 1-1.5 μήνες εξαιτίας της γρίπης. Αυτά τα παιδιά με τη μάσκα δεν θα αρρωστήσουν".
   Ο Ζ.Π. αμφιβάλλει στο ότι η χρήση μάσκας μειώνει την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και προστατεύει. Αντιθέτως η μάσκα, παρέχοντας ψευδή εντύπωση προστασίας, μπορεί να αυξήσει την μεταδοτικότητα.
   Ο Ζ.Π. αποδέχεται και εγκρίνει τα βασικά στοιχειώδη μέτρα υγιεινής προφύλαξης για όλες τις μεταδοτικές νόσους, που έχουν να κάνουν με την συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης: αποφυγή συνωστισμού, κράτημα αποστάσεων, αποφυγή χειραψιών, καλό πλύσιμο χεριών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ 110%...
   Μια νέα μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Duke εξέτασε ποιοι τύποι μάσκας είναι πιο αποτελεσματικοί. Διαπίστωσε ότι ένας συγκεκριμένος τύπος κάλυψης προσώπου μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
   Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ακτίνα λέιζερ και μια κάμερα κινητού τηλεφώνου για να ανιχνεύσουν τον αριθμό των σταγονιδίων που “εκτοξεύονταν” από ένα άτομο, ενώ φορούσε μάσκα. Η κάμερα χρησιμοποιήθηκε για την καταγραφή ενός βίντεο σταγονιδίων που εκπέμπονται, ενώ ο φορέας προφέρει μια απλή πρόταση. Για κάθε μάσκα αυτό το πρωτόκολλο επαναλήφθηκε 10 φορές και οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο υπολογιστή για να μετρήσουν τον αριθμό των σωματιδίων σε κάθε βίντεο.
   Από τα 14 καλύμματα προσώπου που δοκιμάστηκαν στην μελέτη, τα δύο λιγότερο αποτελεσματικά ήταν οι γκέτες λαιμού και οι μπαντάνες.
   Μάλιστα, η γκέτα λαιμού οδήγησε σε μετάδοση σταγονιδίων 110%, δηλαδή 10% υψηλότερη από ό,τι αν ο χρήστης δεν φορούσε καθόλου μάσκα!
   Κορωνοϊός: Οι μάσκες με την καλύτερη απόδοση κατά σειρά αποτελεσματικότητας:
   Προσαρμοσμένη μάσκα N95, χωρίς βαλβίδα εκπνοής (# 14)
   Χειρουργική μάσκα τριπλού στρώματος (# 1)
   Χειροποίητη μάσκα με κομμάτι πολυπροπυλενίου ανάμεσα σε δύο στρώματα βαμβακερού υφάσματος (# 5)
   Μάσκα διπλού στρώματος από πολυπροπυλένιο, από ύφασμα ποδιάς
   Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων (#13)
   Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων (#7)
   Μάσκα N95 με βαλβίδα εκπνοής (#2)
   Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων, τύπου Olson (#8)
   Μάσκα με μονή στρώση Maxima AT (#6)
   Βαμβακερή μάσκα 1 στρώσης (#10)
   Βαμβακερή μάσκα 2 στρώσεων (#9)
   Πλεκτή μάσκα (#3)
   Μπαντάνα διπλής στρώσης (#12)
   Γκέτα λαιμού από fleece (#11)
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 19. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ -20 ΜΕ -70 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
  Μόνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία θα μπορούν να συντηρηθούν τα εμβόλια που αναπτύσσουν οι Moderna, BioNTech και Pfizer, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για τη δυνατότητα μαζικής διανομής και χρήσης τους.
  Τα υποψήφια, πειραματικά εμβόλια κατά του ιού COVID-19 απαιτούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης και ακόμα και εάν εγκριθούν ως αποτελεσματικά παραμένει αβέβαιο κατά πόσο μπορούν να παραχθούν μαζικά και να κυκλοφορήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
  Επιτελικά στελέχη των τριών φαρμακευτικών εταιριών δήλωσαν σε αξιωματούχους των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ ότι το mRNA-1273 απαιτεί θερμοκρασία συντήρησης στους -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα BN1162b2 και BNT162b2 χρειάζονται συνθήκες συντήρησης στους -70 βαθμούς Κελσίου.
  «Αυτές οι συνθήκες συντήρησης θα έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη τη διατήρηση των συγκεκριμένων εμβολίων. Τέτοιες συνθήκες υπάρχουν μόνο σε νοσοκομεία του τριτοβάθμιου τομέα Υγείας και σε εργαστήρια κι έτσι θα απαιτείται να διεξάγονται μαζικοί εμβολιασμοί επί τόπου», εκτιμούν οι αναλυτές της SVB Leerink σε σημείωμά τους προς επενδυτές.
  Όπως προσθέτουν, πάντως: «Ακόμα κι έτσι θα καλυπτόταν άμεσα ένα ποσοστό του πληθυσμού».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...