Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΝΗΣΙΑ, ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΜΠΗΞΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ».

«ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ. Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Δηλώσεις του  σύμβουλου  εξωτερικής  πολιτικής  του  Ερντογάν  Περιντσέκ Ντογκού στο CNN Turk (μετάφραση tourkikanea.gr)

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΛΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΡΙΖΩΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟ». Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π. 

 ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ S-400, ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
Σύμβουλος Ερντογάν: «Μόνο με τα όπλα θα επιλυθούν τα προβλήματα στην Μεσόγειο - Στο τέλος θα πολεμήσουμε».  
PRONEWS.  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Oι απόψεις των προσωπικών συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί είτε είναι οι απόψεις του ίδιου του Τούρκου προέδρου είτε είναι οι απόψεις των ατόμων που τον επηρεάζουν και έτσι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι δηλώσεις του πρώην Τούρκου πολιτικού, και σύμβουλου εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, Περιντσέκ Ντογκού.

«Μόνο με όπλα θα λυθούν τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε και αυτό σημαίνει πως η Άγκυρα έχει καταλάβει ότι μπορεί μέσω της πίεσης για πολεμική σύγκρουση να κερδίσει πολλά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε είναι σαφής ότι δεν μπορούν να λυθούν τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με το δίκαιο και ο λόγος είναι απλός: Ξέρει ότι το δίκαιο δεν ευνοεί την Τουρκία και ξέρει ακόμα καλύτερα πως στο τέλος αυτό που μετράει είναι το «δίκαιο εν όπλοις».
Στη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του CNN Turk, ο Ντογκού δήλωσε προκλητικά πως: «τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό», αφού σύμφωνα με τον ίδιο: «με διάφορες νομικές δικαιολογίες κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «εάν χρειάζεται πόλεμος για να γίνει αυτό», ο άτυπος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε ευθαρσώς υπέρ της πολεμικής λύσης λέγοντας πως : «στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Ο Ντογκού επανέλαβε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος που δεν της ανήκουν βάση διεθνών συνθηκών. «Οι Έλληνες ήρθαν στο Αγαθονήσι και αποβίβασαν τους στρατιώτες τους, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάθε τόσο πάει εκεί. Έμπηξαν πια την ελληνική σημαία και εσείς και μόνο με τη δύναμη μπορείτε να βγάλετε από εκεί τους Έλληνες» δήλωσε προκλητικά, καταλήγοντας πως στην ανατολική Μεσόγειο : «Από τώρα και μετά πλέον, το λόγο θα έχουν τα όπλα, ο στρατός και ο στόλος».ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ CRUISE SCALP-EG ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ, ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/09/blog-post.html

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

ΜΙΑ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ. "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ".

3 σχόλια :

 1. Ο επερχόμενος πόλεμος με την Τουρκία θα γίνει όχι γιατί το θέλει ο Ερντογάν. Οι πόλεμοι δεν γίνονται γιατί τους επιδιώκουν ορισμένα πολεμοχαρή άτομα. Είναι απλοϊκή, αφελής, ανόητη και τελείως λάθος αυτή η άποψη.
  Οι πόλεμοι προκύπτουν - επιβάλλονται για συγκεκριμένες γεωπολιτικές ανισορροπίες που δημιουργούνται ανάμεσα σε διάφορες εθνικές και κρατικές οντότητες. Οι πόλεμοι είναι αναγκαστικό προϊόν συγκεκριμένων συνθηκών με βαθειά μακροχρόνια ιστορικά και κοινωνικά – οικονομικά αίτια.
  Ένα βασικό αίτιο είναι η δημογραφική ανισορροπία.
  Πριν πολλά χρόνια ένας διορατικός και φιλέλληνας άγγλος υπουργός είχε δηλώσει: «Έλληνες, προσέξτε, σε λίγα χρόνια θα έχετε ένα Πακιστάν έξω από την πόρτα σας».
  Ποιος Έλληνας πολιτικός τον άκουσε;
  Ποιος Έλληνας πολιτικός διάβασε, έστω επιπόλαια, την επιστήμη της Γεωπολιτικής;
  Και όμως η Γεωπολιτική θεωρεί φυσικό επακόλουθο το γεγονός, ότι όταν δημιουργηθεί πληθυσμιακή ανισορροπία σε ανάμεσα σε δύο λαούς, σχεδόν σίγουρα θα προκύψει πόλεμος ανάμεσά τους.
  Ο πολυπληθέστερος λαός θα πιέσει τον άλλο.
  Τι συνέβη στην Τουρκία και στην Ελλάδα;
  Το 1922 η Τουρκία είχε 15.000.000 πληθυσμό και η Ελλάδα 7.000.000 Το 1961 η Τουρκία είχε 24.000.000 και η Ελλάδα 8.000.000 Το 2018 η Τουρκία έχει 75.000.000 και η Ελλάδα 11.000.000
  Η μέση τουρκική οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά και η μέση ελληνική ένα παιδί. Οι Έλληνες έχουν 350.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο, οι τούρκοι μηδέν. Στην Ελλάδα συντελείται πραγματική γενοκτονία.
  Επί πλέον στην Τουρκία δεν υπάρχουν αριστερά κόμματα, η επικρατούσα ιδεολογία των οποίων είναι η πραγματική θεομηνία - κατάρα για την βιολογική επιβίωση και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Ελληνικού λαού.
  Μπορεί στην σημερινή κατάσταση να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ένας πόλεμος με την Τουρκία;
  Ασφαλώς ναι.

  ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ.
  Η προϋπόθεση είναι οι τούρκοι να καταλάβουν, ότι η Ελλάδα είναι τόσο ισχυρή, ώστε όχι μόνο θα αντισταθεί επιτυχώς, αλλά ότι μπορεί να τους διαλύσει σαν οργανωμένο κράτος, σε κομμάτια. Τότε και μόνο τότε δεν θα αποπειραθούν επίθεση σε βάρος της Ελλάδος. Κάτι περίπου σαν την κατάσταση του Ισραήλ με τους γείτονές του.
  Μακροχρόνια βέβαια, αν δεν αποκατασταθεί μία πληθυσμιακή ισορροπία, ο πόλεμος θα γίνει αναπόφευκτος. Ή θα σταματήσουν να γεννάνε σαν κουνέλες οι Τουρκάλες ή οι Ελληνίδες πρέπει να γεννάνε 10 (δέκα) παιδιά η μία, όπως οι γιαγιές τους.
  Αλλιώς προκύπτει το ερώτημα: η επιβίωση του ελληνικού λαού κινδυνεύει.
  Κάτι πρέπει να γίνει στα ερχόμενα χρόνια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι σήμερα γνωστό και στους Έλληνες και στους τούρκους, ότι τουλάχιστον οι δύο στους τρεις τούρκοι, έχουν Ελληνική καταγωγή. Η τουρκάλα συγγραφέας Uzay Bulut έγραψε επί λέξει: «Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό». Η Μικρά Ασία υπολογίζεται ότι το 1000 μ.Χ. κατοικείτο από περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες. Το 1520 μ.Χ. η Μικρά Ασία (σε επίσημη οθωμανική απογραφή) είχε περίπου 5.000.000 κατοίκους, ( 4.000.000 μουσουλμάνους, 450.000 Έλληνες - οι 250.000 Πόντιοι - και 50.000 Αρμένιους, καθώς και μικρούς αριθμούς από Κούρδους και Άραβες στα ανατολικά). Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο διάστημα 1045 – 1337 μ.Χ. ήταν γιγαντιαία, πολύ μεγαλύτερη από την Γενοκτονία που πάθαμε στο διάστημα 1912 – 1922. Υπολογίζεται από τους ιστορικούς ότι στο διάστημα 1045 – 1337 μ.Χ. η Ελλάδα είχε περίπου 3.000.000 νεκρούς και 4.000.000 εξισλαμισμένους.
  Το θέμα είναι τι νοιώθουν οι τούρκοι όταν μαθαίνουν ότι έχουν Ελληνική καταγωγή. Αρχίζουν μήπως να αισθάνονται Έλληνες; Αρχίζουν να αγαπούν την Ελλάδα; Τι συμβαίνει; Δυστυχώς οι περισσότεροι γίνονται φανατικώτεροι ανθέλληνες.
  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι όπως όλοι οι σημερινοί κάτοικοι του Πόντου που, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, διακατέχονται από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού και θέλουν να αποδείξουν στη πράξη ότι είναι πιο Τούρκοι από τους υπολοίπους. Το ίδιο έργο βλέπουμε με τον Ράμα στην Αλβανία και με τον Γκρούϊο στα Σκόπια. Η ελληνική καταγωγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα σχεδόν αποδεδειγμένο θέμα, αν και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, δίχως να το αρνείται, το «ξορκίζει». Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στην εθνική του καταγωγή είπε:
  «Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι» ομολόγησε ο Ερντογάν. «Ο δικός μου παππούς μού είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε «σε ποιον Θεό πιστεύεις;», «ποιος είναι ο προφήτης σου;» και «ποια είναι η θρησκεία σου;». Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή.
  Ύστερα από αυτά, όταν ρωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου» ήταν η απάντηση που είχε λάβει από τον πατέρα του ο Ερντογάν, όπως τουλάχιστον την μετέφερε στο ακροατήριό του.
  Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού έχει όλα τα χαρακτηριστικά παιδιού αγνώστου πατρός: φοβία, ανασφάλεια, παράλογες εκρήξεις θυμού, εντυπωσιασμού, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ελληνική κυβέρνηση παρακάλεσε τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο (ενώ υπέγραφε την ελληνοϊταλική συμφωνία για την ΑΟΖ) να μεταβεί στην Άγκυρα ως απεσταλμένος μεσολαβητής, προκειμένου να γνωστοποιήσει στην τουρκική κυβέρνηση ότι η Αθήνα βλέπει θετικά τη μείωση της ΑΟΖ του Καστελόριζου – πράγμα που έκανε με μεγάλη προθυμία η Ρώμη. Επίσης, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας προσήλθε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με τη θέση ότι η Αθήνα βλέπει θετικά την περιορισμένη «επήρεια» της ΑΟΖ στο Καστελόριζο αλλά και στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και την Κρήτη, ώστε να ξεπεραστεί ο αιγυπτιακός σκόπελος που ήθελε περιορισμένη «επήρεια», της τάξης του 50%.
  Μόλις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνάντησε τον Ιταλό, δεν έχασε ευκαιρία να αποκαλύψει ότι «η Ιταλία επιθυμεί έναν δημιουργικό ρόλο, και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε κυρίως με την Ελλάδα». Ο Αιγύπτιος πρόεδρος (ο οποίος έχει στο αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών φάλαγγα υποστηρικτών της Τουρκίας) ήθελε μηδενική ΑΟΖ για το Καστελόριζο και είπε στον κ. Δένδια ότι «αν η Αθήνα αποδεχθεί ελάχιστη ή καθόλου ΑΟΖ στο Καστελόριζο, τότε η Τουρκία δεν θα είχε καμία αντίρρηση στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και Τουρκίας».
  Σήμερα ουδείς αναφέρεται πλέον στα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, γιατί η πάγια θέση της Άγκυρας είναι ότι ποτέ δεν θα οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία δεν αναγνωρίζει.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...